Ligue 1 - souhrn 21. kola

17.01.2009, 21:01, aktualizováno 18.01.2009, 22:56
Komentáře a souhrny
Lyon další zaváhání nedopustil a z Grenoblu veze tři body za výhru 2:0, Bordeaux odpovědělo výhrou v Nantes a stále ztrácí jen bod. Marseille porazila Le Havre a Nice Auxerre. Tři branky vstřelilo Toulouse do sítě Valenciennes, Gignac se díky jedné trefě dostal do čela tabulky střelců. Sochaux nepřinesla body ani branka Václava Svěrkoše. Série neporazitelnosti Rennes skončila v Lille.

Olympique Marseille - Le Havre AC 2:0

17.01.2009 19:00

Góly: 25. Mathieu Valbuena, 60. Ronald Zubar

Marseille se minimálně do neděle posunula na třetí místo, ze kterého odsunula Rennes. Marseille vyhrála již podruhé v řadě. Tentokrát si došlápla na nejhorší tým ligy Le Havre.

Marseille v novém roce nabrala formu a po Auxerre si poradila i s Le Havre. To naopak pokračuje v mizérii z minulého roku. Prohrálo již šestkrát v řadě a z výhry se naposledy radovalo na začátku listopadu minulého roku. Nováček soutěže tak zůstává poslední s dvanácti body a vidina udržení se pomaluje vzdaluje.

Skóre otevřel již po pětadvaceti minutách křídelník domácích Valbuena. Gólovou pojistku přidal po hodině hry hlavou Zubar, který se trefil po standardní situaci.

Nová posila domácích - útočník Brandao - začala utkání pouze na lavičce. Do zápasu se brazilský hráč dostal až ve druhé půli. I přes absenci tohoto střelce se domácí vcelku snadno prosazovali přes obranu soupeře. Pravý obránce Taye Taiwo centroval na mladého útočníka Mamadoua Samassu, tomu k zakončení chybělo pár centimetrů.

Domácí se ale přesto poměrně brzy dokázali prosadit. Cheyrou zachytil chybnou rozehrávku Le Havru a získaný míč poslal na dobře postaveného Valbuenu. Ten zprava překonal gólmana Revaulta a napálil balón do pravého horního růžku - 1:0.

V prvním poločase běhalo po hřišti pouze jedno mužstvo. Další šanci Marseille si pár okamžiků po úvodní brance vypracoval Boudewijn Zenden. Jeho střela z blízka donutila gólmana Le Havru k efektnímu zákroku.

První šance Le Havru přišla krátce po změně stran. Po standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Dieuze, jeho střela šla ale nakonec mimo bránu. Domácí se ale první vážnější střelou hostů nenechali rozhodit, naopak přidali druhý gól. Karim Ziani nacentroval do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval obránce Zubar a tvrdou hlavičkou překonal gólmana Revaulta podruhé.

Z dálky poté pálil střelec prvního gólu Valbuena, jeho rána ale skončila vedle. Další šanci zmařil mladičký Samassa, jehož střela se odrazila od břevna. Na skóre už nic nezměnil ani příchod Brazilce Brandaa v 72. minutě, a domácí tak snadno porazili poslední Le Havre 2:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AJ Auxerre 2:0

17.01.2009 19:00

Góly: 50. Loïc Rémy, 90+1. Habib Bamogo

Nice zapomnělo na špatnou formu z konce minulého roku a ve své ligové premiéře v roce 2009 si připsalo tři body za výhru nad Trápícím se Auxerre. To nevyhrálo již sedmkrát v řadě a kleslo na šestnácté místo - s třemi body náskoku na v tuto chvíli sestupující Sochaux.

Nice do nového roku vstoupilo v dobré formě, nejdříve si v ligovém poháru poradilo s prvoligovým Le Havrem 1:0 a nyní porazilo i Auxerre. Díky tříbodovému zisku se tým Frederica Antonettiho posunul na šesté místo - na lídra z Lyonu ztrácí devět bodů. Zatímco Nice se v novém roce daří, Auxerre ještě více prohloubilo svou krizi, která se táhne již od konce listopadu. Od té doby totiž modří ještě nevyhráli a připsali si pouze jeden bod za remízu s Grenoblem. V ligovém poháru dokonce nestačili na druholigové Ajaccio, kterému v prodloužení podlehli 1:2.

Domácí se dostali do vedení až ve druhé půli. Skóre otevřel jednadvacetiletý mladíky Rémy, který vstřelil již svůj sedmý gól v sezoně. Stal se tak nejlepším střelcem červeno-černých. Druhý gól přidal Habib Bamogo, který v nastavení uzavřel skóre na 2:0.

Do první šance zápasu se probili hosté. Centr Benoita Pedrettiho uklidili domácí obránci pouze k Oliechovi. Ten ale svůj volej nedokázal přesně umístit a míč v klidu sklidil gólman Ospina.

Nejlepší šance Nice přišly těsně po sobě a obě je měl na svědomí útočník Anthony Modeste. Kombinace mladíků Rémyho s Modestem vyvrcholila střelou druhého jmenovaného. Olivier Sorlin tvrdou ránu jen s problémy vyrazil na rohový kop.

Druhá šance Modesteho přišla asi minutu po té první. Cyril Rool poslal dvacetiletého útočníka do samostatného úniku, Modeste ale z první bránu netrefil a nepřipsal si tak svůj druhý gól v sezoně.

Nice se po 50 minutách zaslouženě ujalo vedení. Helleybuckův roh zblokoval Cyril Rool na lépe postaveného Rémyho. Jeho střelu Sorlin pouze vyrazil před sebe a mladý Francouz neměl problémy s doražením míče do prázdné brány.

Domácí nepustili Auxerre do žádného vážnějšího tlaku a i nadále patřili k lepšímu týmu. Druhý gól mohl po skvělé individuální akci přidat Rémy. Po slalomu mezi hostujícími obránci ale jeho radost zastavila tyčka.

Nice se ale druhého gólu přesto dočkalo. Druhým střelcem červeno-černých se po centru Diakiteho a přihrávce Faeho stal Bamogo. Ten si připsal již svůj šestý gól v sezoně.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Olympique Lyon 0:2

17.01.2009 19:00

Góly: 15. Ederson, 65. César Delgado

Lyon si pod Alpami zajistil díky výhře 2:0 nad Grenoblem první pozici. V zápase byl jasně lepším týmem a nebýt skvělého výkonu brankáře Wimbéeho, mohl být gólový rozdíl ještě vyšší. Pokud Grenoble nezačne střílet branky, bezpochyby se přiblíží sestupovému pásmu. Od konce října vstřelilo Baždarevičovo mužstvo pouhé tři góly.

Svůj tradičně skvělý projektil vyslal v 9. minutě na Wimbéeho Brazilec Juninho, jeho pokus ale vyrazil domácí brankář na rohový kop. Na sebejistou střelu Edersona po centru od Benzemy však už zkušený fotbalista neměl. A Lyon tato branka uklidnila natolik, že soupeře pak do vážnější šance nepustil.

Naopak mohli hosté vedení zvýšit. Grosso zakombinoval s Källströmem, Delgado unikl do protiútoku, ale Wimbée proti jeho nájezdu dobře zakročil. Přece jenom se domácí fanoušci do poločasu dočkali gólové akce, to když těsně před přestávkou musel likvidovat přímý kop Feghouliho Lloris.

Zase to byl ovšem Wimbée, který deset minut po přestávce vychytal parádním způsobem Boumsonga a držel naděje Grenoblu na úspěch. Jenže ani on není nepřekonatelný a druhou branku obdržel jeho tým o 13 minut později. Källström odcentroval zleva na Delgada, který u vzdálenější tyče napálil míč z voleje do sítě. Toulalan následně završil sérii nebezpečných akcí Lyonu rozezvoněním břevna.

V nastaveném čase mohli domácí ještě skórovat, když přestřelil o centimetry branku Yoric Ravet. Zřejmě i kdyby se síť zatřepotala, Grenoblu by to stejně nepomohlo.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Le Mans UC 72 1:1

17.01.2009 19:00

Góly: 54. Bafétimbi Gomis - 87. Thorstein Helstad

Le Mans prolomilo třízápasovou šňůru proher, přesto se svěřenci Yvese Bertucciho radovali pouze z bodu. Se sestupem ohroženým St. Etienne totiž pouze remizovali 1:1.

Přesto se pro hosty může jednat o malé vítězství - až do 87. minuty totiž prohrávali 0:1. Tři minuty před koncem je spasil útočník Helstad, který ještě mohl o pár sekund později rozhodnout zápas pro hosty. Domácím ale jedna trefa Gomise na remízu stačila a na sestupové pásmo má náskok tří bodů.

Hosté museli od prvních minut čelit agresivní a ofenzivní hře St. Etienne. To se do první šance dostalo již po třech minutách. Zachráncem Le Mans se v té chvíli stal brankář Pelé, který kryl střelu Ilana.

Další šance na sebe nedaly dlouho čekat. Po dvaceti minutách se do zakončení opět prodral Ilan, jeho nebezpečná střela prolétla jenom těsně okolo pravé tyče. O minutu později se ale opět musel činit gólman Pelé. K míči se totiž dostal Bafe Gomis, který se ale tentokrát z gólu neradoval.

Skvělé útočné představení nadále pokračovalo. Gólman hostů se musel vytáhnout o pár minut později. K přímému kopu se totiž postavil Dernis, který donutil francouzského brankáře k vynikajícímu zákroku.

Aktivní Ilan se z gólu mohl radovat ve druhém poločase. Jeho střela ale nakonec skončila pouze na břevně. Domácí se ale nevzdávali a dočkali se v 54. minutě. Trefil se Bafe Gomis, který si skvěle naskočil na centr zprava, a poslal tak svůj tým do vytouženého vedení. Asistenci si připsal Dernis.

Domácí těžili ze spolupráce Ilan-Dernis. Další nebezpečná kombinace ale gólem neskončila. Dvacet minut před koncem se do šance ještě dostal Matsui. Jeho rána z velké vzdálenosti ale síť nenašla.

Le Mans se ke konci zápasu dostávalo do čím dál tím většího tlaku, který zužitkoval tři minuty před koncem z první šance hostů Helstad. Gervinho napálil míč na gólmana Janota, ten míč pouze vyrazil před sebe a dorážející norský střelec neměl problémy. Gervinho se těsně před koncem mohl stát hrdinou Le Mans, ale, možná zaslouženě, se jeho střela z dvaceti metrů pouze otřela o brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine 3:0

17.01.2009 19:00

Góly: 45. André Luiz (vl.), 81. André-Pierre Gignac, 88. Paulo César

Letošní premiéra v Ligue 1 se Nancy příliš nevydařila. Poté, co se minulý týden odložil jeho zápas s Nice, smolně prohrálo na hřišti Toulouse. Vlastní gól si totiž dal těsně před pauzou Luiz a jeho kolega v obraně Macaluso také neodehrál nejlepší zápas. Zato toulouský André-Pierre Gignac zářil.

Skvělá forma zdobí domácí mužstvo. To z devíti zápasů prohrálo pouze jednou a hlavní zásluhu na tom má Gignac. Ačkoli na jeho kontě svítí pouze jedna vstřelená branka, prakticky on zničil Nancy. Toulouse vyhrálo 3:0 a zůstává tak v bojích o titul. Jedinou kaňkou je zranění kapitána Etienna Didota, který musel po půhodině předčasně střídat.

Přitom to bylo Nancy, které mohlo jako první v sedmé minutě skórovat. Gavanonův přímý kop ale zlikvidoval dobře brankář Toulouse Carrasso. Na druhé straně kontroval v 18. minutě Daniel Braathen střelou z vápna, ovšem i strážce hostující Bracigliano se proti tomuto pokusu vyznamenal.

Běžela třetí minuta nastavení a už už se zdálo, že poločas skončí bez branek. Jenže drzý Gignac, nejlepší střelec francouzské ligy, vyvinul v poutovém území tlak a obránci Macaluso s Luizem zazmatkovali. Bohužel Brazilcovo odvrácení skončilo nešťastně přesně pod břevnem branky zkoprnělého Bracigliana.

Macaluso chtěl svou chybu napravit ve druhém dějství, když jeho hlavička jasně mířila do sítě, ještě před ní však stál Carrasso, kterému se míč nějak podařilo lapit do své moci. V 81. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu a nezařídil ho nikdo jiný než André-Pierre Gignac. Obránce Macaluso zkrátka neměl svůj den, protože francouzský kanonýr ho hravě obešel a zavěsil.

Svoje další povedené vystoupení dokončil Gignac o sedm minut později, když nacentroval na skórujícího Cesara, jenž upravil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Valenciennes FC 1:1

17.01.2009 19:00

Góly: 43. Michaël Ciani - 27. Jean-Claude Darcheville

Remízou 1:1 skončilo střetnutí mezi domácím Lorientem a Valenciennes. Hosté se po půlhodině hry dostali do vedení, Lorient dokázal v závěru první půle vyrovnat na 1:1. Tento stav vydržel až do konce utkání a oba celky si rozdělily po bodu.

První gólovou příležitost měli na kopačkách domácí. Na přímý kop, který rozehrával Vahirua, si nejvýše naskočil Ciani, ale jeho hlavičku dokázal gólman Valenciennes zneškodnit. Penneteau se v brance hostů nenudil ani o chvíli později, kdy se ho nadvakrát snažil překonat Obertan.

První gól padl ale do sítě domácích, fotbalisté Valenciennes dokázali jednu ze svých mála šancí přetavit ve vedoucí branku. Běžela 27. minuta, míč se dostal k Darchevillovi, který prudkou střelou nedal Audardovi v domácí svatyni žádnou šanci.

Skóre se do konce poločasu měnilo ještě jednou, tentokrát k radosti domácích fanoušků. Dvě minuty před přestávkou napodobil Darchevilleho "gólem jako přes kopírák" domácí Ciani a vyrovnal na 1:1.

Po dvou minutách druhé půle mohl jít Lorient do vedení, Vahirua ideálně předložil míč Amalfitanovi, s jeho prudkou střelou si ale gólman Valenciennes věděl rady. Největší šanci hostů v druhém dějství měl Darcheville, avšak jeho pokus jen o pár centimetrů minul domácí branku. Poté se hra přenesla převážně do středu hřiště a ani jeden z týmů se do konce utkání nedokázal gólově prosadit. Duel tak skončil smírně 1:1.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Girondins Bordeaux 1:2

17.01.2009 21:00

Góly: 89. Filip Đorđević - 11. Yoann Gourcuff, 70. Marouane Chamakh

Bordeaux potvrdilo úlohu favorita a Nantes porazilo bez větších problémů 2:1. Před Lyon na první místo se ovšem neposunulo, protože i on venku zvítězil.

Girondins přijeli do Nantes pro vítězství a všem na stadionu to jasně dokazovali. Už v páté minutě letěl pokus Gourcuffa těsně vedle levé tyče. Ale netrvalo dlouho, aby se tento dvaadvacetiletý ofenzivní záložník prosadil. Děkovat také mohl spoluhráčovi Tremoulinasovi, jenž našel centrem přesně jeho hlavu. Z blízkosti pak stačilo míč namířil k pravé tyči.

Gourcuffovi to ale nestačilo. Byl jako hladový vlk, nenasycený ovšem zůstal i po své střele z přímého kopu o devět minut později, kterou vyrazil brankář Alonzo mimo. Bylo to opravdu jen Bordeaux, kdo držel taktovku zápasu. Jen ve 37. minutě zakončoval nad nantský De Freitas. Ještě před tím odvracel domácí Moullec před dotírajícím záložníkem Wendelem míč do bezpečí.

Nantes po hodině hry zahrozilo Bekamengou a N'dawem, nakonec se však gólman Rame ohánět proti jejich střelám nemusel, protože mířily vedle. V 70. minutě hosté zvýšili svůj náskok. Gólman Alonzo podcenil rohový kop Wendela, neodhadl vzdálenost, a jeho chybu proto potrestal na bližší tyči Šamach.

Podobnou chybu udělal na druhé straně Ulrich Rame, takže po přímém kopu Capoueho skóroval do prázdné branky minutu před koncem zápasu Djordjevič. Nicméně na faktu tří bodů pro Bordeaux se již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Monaco 2:2

18.01.2009 17:00

Góly: 72. Steve Savidan, 90. Benjamin Nivet - 6. Juan Pablo Pino, 24. Alejandro Alonso

Monako vedlo v duelu s Caen už o dvě branky. Jenže... Stalo se něco podobného, jako v 19. kole proti Bordeaux. V tom svěřenci trenéra Ricarda přes vedení 3:0 nakonec o gól prohráli. Caen se z výhry neradovalo, ale bod získaný v poslední minutě se také počítá.

Monako se ujalo vedení již v šesté minutě díky zásahu Pina. Náskok do poločasu ještě zvýšil Alejandro Alonso. Domácí se ale v druhém poločasu zlepšili a díky gólům Savidana a Niveta nakonec berou cenný bod za remízu 2:2.

Monako tak nevyhrálo již pět ligových utkání v řadě. Naposledy se knížecí klub mohl radovat ze tří bodů na konci listopadu v Auxerre, které porazil díky brance Pokrivače. Hráči mají problémy především v defenzivní činnosti, v posledních čtyřech utkáních obdrželi hned jedenáct branek. Caen je prakticky ve stejné pozici jako jeho nedělní soupeř. Stejně jako on nevyhrál již popáté v řadě, naposledy se pak radoval shodně po bitvě s Auxerre. Gól si tehdy připsal Lemaitre.

První šanci měli domácí již po čtyřech minutách hry. Nicolas Seube se dostal do palebné pozice, ale jeho střela šla nad branku. Hosté domácí za neproměněnou šanci potrestali gólem. Již v šesté minutě vstřelil svůj třetí gól v sezoně kolumbijský útočník Juan Pablo Pino. Jeden z nejlepších střelců Monaka získal na levé straně hřiště míč a prokličkoval s ním až do pokutového území, odkaď překonal z úhlu gólmana Plantého - 0:1

Pino si mohl připsat další gól o deset minut později. Postavil se k přímému kopu, jeho jedovatá střela ale branku netrefila a Planté se tak nemusel strachovat. To mu ale dlouho nevydrželo, o chvíli později totiž lovil míč ze sítě podruhé. Yohan Mollo nacentroval na Alonsa, který míč slabě tečoval za bezmocného gólmana Caen.

Zatímco první poločas patřil hostům, ve druhém se naplno ukázali domácí borci. První vážnější šance přišla po hodině hry a dostal se do ní Seube. Jeho nevýrazná střela ale nenadělala gólmanu Monaka vážnější problémy a bez problémů ji kryl.

Další obrovské šance neproměnili postupně Gomis, Alonso a Pino. Prvně jměnovaný napálil míč z dvaceti metrů pouze do břevna, Alonso ani Pino pak nevyzráli na gólmana Uliana v samostatném úniku. Ten tak nadále držel svůj tým čistým kontem.

Domácí se ale nakonec dočkali. Po dlouhém čekání se opět prosadil kanonýr Steve Savidan. Fahid Ben Khalfallah zleva rozjel protiútok, dostal se až k pokutovému území, odkud nacentroval dobře postavenému útočníkovi. Ten poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyči - 1:2.

Dílo dokonal ve druhé minutě nastavení zkušený záložník Benjamin Nivet. Deroin nahrál francouzskému středopolaři, který z první našel síť za zády gólmana Uliecha.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 2:1

18.01.2009 17:00

Góly: 45. Guillaume Hoarau (pen.), 63. Péguy Luyindula - 50. Václav Svěrkoš

Český útočník Václav Svěrkoš si připsal ve svém druhém zápase v novém působišti za Sochaux svou premiérovou trefu v Ligue 1! Ve 49. minutě chladnokrevnou střelou k tyči srovnával na 1:1. I tak to k bodům jeho mužstvu nepomohlo, protože v 63. minutě zařídil tři body pro PSG Luyindula. Svěrkoš odehrál dobrý zápas, neustále laboroval ve vápně, i když první půle nebyla z jeho strany nelepší.

První dějství jasně patřilo domácí Paříži. Už ve druhé minutě Sochaux vystrašil střelou nad Rothen, na druhé straně se z hranice malého vápna neprosadil Melvüt, když podobně jako Rothen přestřelil. Od té doby to byl jen pařížský koncert.

Po dlouhé době se místo Giulyho objevil vedle Hoaraua v útoku Péguy Luyindula. Právě on byl nejaktivnějším mužem na hřišti, ale ne a ne mu přát štěstí. Buď dobře nezpracoval míč, nebo mu chyběla přesnější muška. Ve 14. minutě se mohl ale on i jeho spoluhráči zlobit na hlavního sudího Poulata.

Luyindula se dostal do úniku, brankář Gavanon, jenž nahradil zraněnou jedničku Richerta, proti němu vyběhl, ovšem zřetelně balón chytl až za vápnem. Poulat vytáhl jen žlutou kartu a nařídil přímý volný kop, který z kopačky Sessegnona letěl nad. Poté se beninský záložník pokusil vystřelil, naštěstí se nepřesná střela dostala k úplně volnému Luyindulovi, jenže ten z bezprostřední blízkosti před poloodkrytou klecí nezpracoval a od kopačky se míč přehoupl ke Gavanonovi.

Do šance se dostal i domácí Hoarau, ale jeho střela byla zablokována na roh. Ani Clement se svou střelou ve 43. minutě na Gavanona nepochodil. Až třetí minuta nastavení první půle branku nabídla. Bek Perquis, autor jediné trefy z minulého utkání proti St. Étienne, v pokutovém území lehce fauloval pronikajícího Rothena a nařízenou penaltu proměnil přízemní střelou k pravé tyči Hoarau.

Sochaux ovšem těsně po začátku druhé půle vyrovnalo. Český ostrostřelec Václav Svěrkoš, který byl v první půli spíše vidět jen díky častým faulům, proměnil svou jedinou šanci zápasu v gól. Jenom obdržel za vápnem míč, obránci PSG ho neefektivně bránili a nová posila francouzského klubu zakončila z dálky přesně k pravé tyči Landreauovy branky.

Hosté byli jako pokropení živou vodou a kdo ví, jak by to celé dopadlo, kdyby se Isabey z úhlu netrefil jen do nohy Landreaua. Zato na druhé straně se v 63. minutě Luyindula konečně dočkal branky. Rothenův rohový kop trefil směrem k brance hlavou Armand, kde stál rodák z konžské Kinshasy, který z bezprostřední blízkosti zařídil Paříži konečnou výhru 2:1.

Ačkoli se Svěrkoš a spol. snažili o vyrovnání a do konce utkání měli míč na kopačkách spíše oni, jen střela z halfvoleje od Santose z 87. minuty ohrozila výrazněji branku Landreaua. Sochaux tak zůstává v sestupovém pásmu, Pařížané díky výhře neztratili kontakt s čelem tabulky.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 1:0

18.01.2009 21:00

Góly: 75. Petter Hansson (vl.)

Přesně 147 dní trvala ligová neporazitelnost Rennes, po osmnácti zápasech v Ligue 1 bez porážky se našel tým, který byl nad síly svěřenců kouče Lacombeho. Domácí Lille dokázalo zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, jedinou branku duelu si vstřelili hosté sami. "Dílo zkázy" pro Rennes dokonal v samotném závěru utkání Cheyrou, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Rennes započalo svoji vítěznou šňůru ve třetím kole letošního ročníku Ligue 1právě proti Lille, když zvítězilo 2:1. "Pomsta" domácím dokonale vyšla, v rámci 21. kola si na své konto připsali tři body a porážka z úvodu sezóny je zapomenuta. Rozjetý expres jménem Rennes se tak skoro po půl roce zastavil...

První šance přišla ze strany domácího celku, ve dvanácté minutě se ke hlavičce dostal Frau, ale jeho pokus měl slabou razanci a gólman Rennes Douchez neměl se zkrocením míče větší problémy. O pět minut později se osmělili i hosté, na centr Pagise nejvýše vyskočil Sow, ale prudká hlavička směřovala do míst, kde stál brankář domácích a ten dokázal míč vyrazit do bezpečí. Do konce poločasu se ocitl v dobré příležitosti znovu Frau, ale ani tentokrát neuspěl.

I druhý poločas začal slibnou příležitostí Lille, Bastos z dobré pozice jen těsně minul branku Rennes. Rozhodující okamžik střetnutí přišel v 75. minutě, do míče se opřel Fauvergue, ale jeho střelu nešťastně tečoval hostující Hansson. Na sražený balón nedokázal gólman Rennes Douchez už reagoval a jen jej smutně lovil ze sítě. Tato branka rozhodla o osudu utkání, hosté na obdržený gól nedokázali reagovat a do Rennes se vrací bez bodového zisku. Konec střetnutí poznamenalo zbytečné vyloučení Cheyroua, který uviděl v 90. minutě druhou žlutou kartu a musel se poroučet ze hřiště.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon21126326:1342
2.Girondins Bordeaux21125437:2041
3.Olympique Marseille21108337:2438
4.Stade Rennes21910225:1437
5.Toulouse FC21107423:1537
6.Paris Saint-Germain21113726:2236
7.Lille OSC2098329:1935
8.OGC Nice2096525:1933
9.FC Lorient2177727:2528
10.AS Nancy-Lorraine2067718:2025
11.Le Mans UC 722074926:2925
12.Grenoble Foot 382167813:2025
13.SM Caen2059625:2324
14.AS Monaco2166925:2724
15.FC Nantes21651018:2823
16.AJ Auxerre21551114:2320
17.AS Saint-Étienne21621316:3020
18.FC Sochaux21211820:2717
19.Valenciennes FC20371017:2616
20.Le Havre AC21331514:3712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak ten gól v Toulouse byl fakt navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný den, nejen, že Lyon vyhrál venku, ale dokonce se na výhře střelecky podílel Delgado, navíc se konečně opět prosadil Rémy a přispěl k výhře Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

César "Chelito" Delgado, po kom myslíte, že mám nick . Jeden z mých nejoblíbenějších hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ale jeho výkony v Lyony budily mnohdy spíše smích, než respekt, proto jsem moc rád, že se konečně ve Francii střelecky prosadil a snad se jeho výkony pozvednou a bude se mu dařit podobně, jako v Argentině.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak v Argentině taky, proto si ho Cruz Azul koupil jako malého "Chelita", náhradu za legendárního Marcela Delgada. Taky doufám, že se mu bude dařit

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, jako v Mexicu.

Reagovat
$dolar$

Je vynikajici

Reagovat
smazaný uživatel

tak st. etienne celej zapas tlacilo.. le mans bere remizu nezaslouzene..

Reagovat
$dolar$

Bordeaux parada Tezky zapasy za nima a ted se jede na titul

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, za dvě kola hrají na Velodromu, ale těžký zápasy už mají za sebou.

Reagovat
$dolar$

No chtel jsem trochu popichnout

Reagovat
herbage

Frankie 64-64 A zítra souboj Ibra - Villa Nevíš jak je na tom Torrés?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, já to teď vůbec nesleduju, nikdo z mých nedává góly.

Reagovat
herbage

Ty máš jediný štestí, že Ronaldo je trapák a Torrés s Ibiševičem jsou dlouhodobě zranění a že se ti trefil dvakrát Horau, jinak by to bylo zcela jasně v můj prospěch, ale alespoŇ je to napínavé. Jsem rád, že Anelka vyměkl, jako celá Chelsea. Go Drogba, go

Reagovat
smazaný uživatel

Torres už proti Stoku hrál jinak...

Reagovat
herbage

Vážně, takže případný gól Ronalda by se stejně nepočítal, supr. Tak hlavně, ať už dá nějaký gól, tá ztráta na Anelku je děsivá, leč ne nedohnatelná.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, kdyby to nezačali flákat, vyhráli v klidu 5:0 a jeden se nemusel u bedny ještě nervovat!

Reagovat
smazaný uživatel

S útokem, který činí 26 gólů za 21 zápasů to Lyon tenhle rok daleko nedotáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Govou si už nekopne a Fred chce odejít, takže bez nich by hned ta hra mohla vypadat jinak, koneckonců v plném počtu se hned hraje lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann

Reagovat
herbage

Bude to dobrá náhrada za Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

necito...

Reagovat
smazaný uživatel

on do ac nechce.. jedinej klub, se kterym udajne nechce nic mit..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, je to tak a ani se mu nedivím, když nedostal pořádnou šanci a i teď Ancelotti prohlašuje, že ho jeho návrat příliš nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

ale teda nevim, jestli budou mit tech 15 megacu na nej..

Reagovat
herbage

Tak v AC Kaký zaplácne Beckham, no

Reagovat
didosh

Marseille

Reagovat
božský John

Tak spokojenost..docela jsem koukal,že gól dal i Zubar(!!!). Lyon Bordeaux jeijich náskok . Dneksa budou 2 plichty. Svěrky dá góla a PSG upotí remízu 1:1 a v Lille to bude klasická nuda 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

S Lille naprostý souhlas (viz tipy a analýzy), ale PSG musí vyhrát, Sochaux je oslabené a po výkonu v minulém týdnu dostali v PSG kartáč. Jinak v zápase Caen-Monaco oba dají gól...

Reagovat
božský John

No právě...tady u tohoto zápasu věřim v překvapení,ze strany PSG by to mohla bejt přehnaná motivace a z toho plynoucí brzký vedení Sochaux...bude to zajímavej zápas..remíza snad..co se týče Caen a monaca..vidim to 1:2..Monaco by se mělo probrat,jinak budou hrát chorvati?

Reagovat
smazaný uživatel

nebudou, maximálně Pokrivač. Je to v jiném článku

Reagovat
božský John

právě já to nečet a byl jsem si to línej přečíst...hm..tak to budou oslabený...beru zpět..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

monako v posledni dobe hraje dost spatne..

Reagovat
božský John

To mi vadí...dycky jsem ho měl rád...

Reagovat
M11

PSG Sverkos

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím analýzy na výbornou (až na Toulouse)

Reagovat
smazaný uživatel

Vencááááááá!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Viva PSG a Vencovi gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

přesně takhle to vidím, dát gól v Parku Princů se určitě cení a je dobře, že byl jen jeden

Reagovat
smazaný uživatel

40. pro Vencu, škoda, že jeho gól neznamenal body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real
Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Remy se trefil super!!!!Nice super!!!!Svěrky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Snad se svěrkymu bude dařit i nadále a Sochaux udrží v lize

Reagovat
honziss

Lille. Jestli teď vyhrají ten zápas k dobru, tak mají 38 bodů, stejně jako třetí OM. To jsem teda nečekal, Garcia dobře navázal na Puelovu práci, no, jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille se skvěle vyrovnalo s odchodem opor, nezbývá, než smeknout.

Reagovat
honziss

Tak tak. Moc jsem nečekal, že by Lille mohlo nějak míchat kartama, spíš jsem očekával ten střed tabulky. Nový kouč, odchod opor, příchod nových hráčů.. Čili jsou pro mne jejich výsledky velmi příjemným překvapením.

Reagovat
Kapřík

kdo mi vytáhne ASM z bláta? Už čekám tak dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

´Dobre Marseille preju vam titul

Reagovat
smazaný uživatel

psg psg psg oléé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele