Ligue 1 - 21. kolo. Tipy a analýzy

18.01.2009, 10:01
Tipy a analýzy
Letos již podruhé zavítám do Francie, kde bude pokračovat nelítostný boj o vedení v tabulce. Lyon zajíždí do Grenoble, Bordeaux do Nantes a Rennes do Lille. Kdo po víkendu povede Ligue1 a změní se místa na sestupových pozicích? Zkusíme poradit především sázkařům a nedělní zápasy budeme aktualizovat.

GRENOBLE - LYON (sobota 19 hodin)

Domácí v minulém kole docela slušně vzdorovali rozjetému Rennes a podlehli na jeho hřišti jen 0:1. V posledním domácím zápase porazili Le Mans 2:1. Na podzim prohrálo Grenoble v Lyonu 0:2. Grenoblu budou chybět klíčoví obránci Martial Robin a Walid Regragui, také nejlepší střelec Daniel Moreira. Ostatní zranění jsou již staršího data.

Lyon v minulém kole ztratil bod s Lorientem, předtím vyhrál v Caen 1:0. Za hosty kromě odrovnaného Sydney Govou nebudou hrát obránci Anthony Reveillere (ten chybí již dlouho) a nově John Mensah. Favorit nemůže zaváhat, veškerý jiný výsledek než výhra hostů by byl obrovským překvapením a já si jej vsadím v kurzu 1,75 u Gamebookers s velmi vysokou důvěrou.

MARSEILLE - LE HAVRE (sobota 19 hodin)

Marseille v minulém kole kontrolovalo výhru 2:0 na hřišti Auxerre, předtím však utrpěla doma výprask od Nancy. Na podzim vyhrála v Le Havru 1:0. Domácím se pravděpodobně vrátí Bakary Koné, ale v útoku ho zcela jistě nepodpoří Mamadou Niang a v záloze ani Lorik Cana.

Hosté v minulém kole podle očekávání podlehli doma Toulouse 0:1, ale nebyli vůbec špatní. Také v týdnu ve Francouzském poháru vzdorovali Nice a prohráli jen 0:1. Obranu tak rozhodně v poslední době zlepšili. V dnešním zápase by měli být dokonce komplet a rozhodně předvedou variaci na světoznámý "prešovský beton".

Hrát jedničku v kurzu 1,35 zavání velkým hazardem, domácí asi zřejmě vyhrají, ale střelnice to nebude, takže zkusím poradit under ve velmi slušném kurzu 1,9 u Gamebookers za střed.

TOULOUSE - NANCY (sobota 19 hodin)

Hráčům Toulouse se v minulém kole podařilo přivézt všechny body z Le Havre. Předtím doma remizovali s Nice 2:2 a nejen díky těmto výsledkům se dostali již na páté místo tabulky. Na podzim hráli v Nancy 0:0, loni na tomto hřišti 1:1. Za domácí nenastoupí jen obránce Mauro Cetto, jinak budou kompletní.

Nancy mělo minulý týden odložen zápas s Nice, předtím vyhrálo v Marseille 3:0. Na marodce je dlouhodobě obránce Abdeslam Ouaddou a záložník Chris Malongo, nejnověji přibyl další záložník Landry N'Guemo.

Vzhledem k vypracované defenzivě obou klubů zde vsadím jasný under, kurz 1,55 také není nijak slavný, ale zato by neměl uhnout.

NICE - AUXERRE (sobota 19 hodin)

Také Nice minulý týden nehrálo, avšak v týdnu absolvovalo pohárový zápas s Le Havre. V posledním ligovém zápase tak remizovalo v Toulouse 2:2. Na podzim vyhrálo v Auxerre 1:0, ale loni zde podlehlo 1:2.

Domácí bude trápit jen absence nepříliš vytěžovaného obránce Vincent Hognon, jinak budou kompletní. Auxerre naposledy podlehlo Marseille, předtím stejným výsledkem 0:2 prohrálo i v St. Etienne. Navíc bude stále hrát bez dlouhodobě chybějících útočníků Ireneusz Jelen a Julien Quercia.

Zde nečekám nic jiného než jedničku v kurzu 1,9 u Gamebookers s vysokou důvěrou a odhaduji to opět na výsledek 2:0.

LORIENT - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Lorient překvapil v Lyonu, odkud si minulý týden odvezl bod, předtím však podlehl doma Rennes 1:2. Na podzim i loni se s Valenciennes rozešel naprosto shodně porážkou 1:3. Domácím by se mohli vrátit někteří zranění záložníci, takže chybět by měl jen jeden, a to Christophe Jallet. Obránce Bakary Soro chybí již dlouho.

Valenciennes mělo minulý týden zápas odložen kvůli terénu, naposledy však šokoval Park Princů, kde remizoval s domácím PSG 2:2. Nově jim bude chybět záložník Djamel Belmadi, ostatních pět hráčů chybí již déle než jeden a půl měsíce. Tento zápas je na tipování velmi těžký, za střed by se dala zkusit jednička.

ST. ETIENNE - LE MANS (sobota 19 hodin)

Domácí šokovali porážkou v Sochaux, předtím však porazili Auxerre 2:0. Na podzim prohrálo St. Etienne v Le Mans 0:1, loni jej však porazilo 4:1. Do sestavy se budou vracet někteří dlouhobě nemocní, kdo se však nevrátí jistě bude útočník Dimitri Payet a záložník Christophe Landrin.

Le Mans v minulém týdnu nehrál, předtím prohrál 1:2 v Grenoblu. Nastoupí opět bez obránců Gedera a Paulo Andre, také záložník Frederic Thomas stále ještě není fit. I v tomto zápase se dá za střed hrát jednička, ostatně kurz 1,9 je docela zajímavý.

NANTES - BORDEAUX (sobota 21 hodin)

Nantes se dostalo z problémů, v minulém kole vyhrálo v Monaku, předtím remizovali se Sochaux. Na podzim prohrálo v Bordeaux 0:2.

Jenomže na dnešní zápas bude mnoho hráčů na tribuně. Především potrestaní záložník Frederic Da Rocha a útočník Mamadou Bagayoko. Další útočníci Ivan Klasnič a Christian Bekamenga také zřejmě nenastoupí, alespoň ten první. V obraně budou chybět Remy Mareval a Ibrahim Tall a to ještě nepočítám hráče, kteří jsou zraněni déle než měsíc.

Bordeaux zase šokovalo hladkou výhrou 4:0 nad PSG, předtím také vyhráli v Monaku 4:3. Nastoupí pouze bez obránce Marc Planuse a pokud bude hrát jen 2/3 toho, co předvedli v minulém zápase, obdrží oslabené Nantes neskutečný debakl. Jelikož to uvidíme v televizi, kurz 2,05 na dvojku mi přijde jako z říše snů a budu hrát s velmi vysokou důvěrou.

PSG - SOCHAUX (neděle 17 hodin)

Domácí budou muset napravovat ostudný debakl z minulého kola a také domácí remízu 2:2 s Valenciennes. Na podzim remizovalo PSG v Sochaux 1:1 a loni zde dokonce jen 0:0. Paříž je úplně kompletní a rozhodně nažhavená.

Sochaux až do posledního zápasu remizovalo kde se dalo, v tom posledním dokonce vyhrálo 1:0 nad St. Etienne. Domácí májí vypsané na marodku dost hráčů. Od prvního brankáře Teddy Richert, přes záložníky Valery Mezague a Stephane Dalmat až po útočníka Sloan Privat.

Vzhleem k tomu, že jsou přímo ohroženi sestupem, tak asi budou hrát fotbal stylem "všechno na tribunu", ale na domácí to stačit nebude. Nebudou mne varovat ani vzájemné výsledky, pokud PSG chce letos poháry, musí vyhrát! Kurz 1,55 u Gamebookers je ještě zlatý a budu ho hrát s maximální důvěrou.

CAEN - MONACO (neděle 17 hodin)

Caen v minulém týdnu nehrálo, předtím prohrálo s Lyonem 0:1. Na podzim hrálo s Monakem 1:1, ale loni jej zde porazili 4:1. Domácí nemají čerstvě na marodce nikoho, takže záložník Nicolas Florentin je tam již přes měsíc a dva jeho kolegové ještě déle.

Monaco má co napravovat, poslední dva zápasy totálně zpackalo. Nejprve doma prohrálo s Bordeaux 3:4, když už vedlo 3:0, poté opět doma prohrálo s Nantes.

Hosté nastoupí opět bez dvou Chorvatů, ani Jerko Leko v záloze ani Dario Šimič v obraně nejsou ještě připraveni. Chybí také další obránce Leandro Cufre a útočník Chu-Young Park. V tomto zápase bych doporučil sázku oba dají gól v luxusním kurzu 1,95 u Expektu.

LILLE - RENNES (neděle 21 hodin)

Domácí minulý týden nehráli, a tak můžeme registrovat jejich poslední výhru s Le Havre v poměru 3:1. V Rennes na podzim Lille prohrálo 1:2, loni jej zde porazilo 3:1. Lille má nově na marodce obránce Gregory Tafforeau, jeho kolega Franck Beria a útočník Tulio De Melo jsou tam již dlouho.

Také Rennes střílí góly, v posledním zápase sice jen jeden do sítě Grenoble, ale předtím vyhrálo v Lorientu 2:1 a také díky tomu drží třetí místo v tabulce. Také Rennes hraje již dlouhou dobu ve stejném složení, takže chybějí jen dlouhodobě zranění záložník Stephane M'Bia a útočník Olivier Thomert.

Nečekám opakování střeleckých hodů z posledních vzájemných zápasů, vzhledem k tomu, že oba kluby nastoupí téměř komplet a defenzivní činnosti si plní výborně, zkusil bych vsadit under 2,5 gólu za vyšší střed.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kterému zápasu věříš nejvíc?

Reagovat
smazaný uživatel

na main dávám dvojky na Lyon a Bordeaux, jedničku na Nice a under na Toulouse. Důvěry jsou vesměs stejný, hraju všechny čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Ti první tip vyjde Ugljane.

Reagovat
smazaný uživatel

snad vyjdou všechny, včera jsem natrefoval celou kvalifikaci AO v tenise a potřebuju ještě do prvního kola namnožit kapitálek

Reagovat
smazaný uživatel

Ederson. V poslední době nabírá slušnou formu a konečně jí potvrzuje i gólově oproti začátku sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom ten gól v Toulouse nakonec byl jaksi navíc

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodlo o mojej NEvyhre na tikete :(

Reagovat
smazaný uživatel

o mé samozřejmě taky, teď to probírám. Kdyby došlo ještě Bordeaux, měl jsem 20 000...

Reagovat
smazaný uživatel

Oj. To máš docela pech, snad se ti to příště vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že už zítra. Lovím info na ty 3 zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

hod nejake tipy okrem tej francuzskej tu donominujem sam

Reagovat
smazaný uživatel

já dělám zodpovědně jen Francii a Chorvatsko, další tipy by byly spíše loterií...

Reagovat
smazaný uživatel

a tipy na chorvatskou někde prezentuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tady

Reagovat
smazaný uživatel

zdravim Ugljan hod nejaky tip z dnesnej trojky...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,že sa neanalyzuje aj nejeka ina liga,lebo tipy vychadzaju :)

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoši, Svěrkoši, ihned zpátky do Baníku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak už je to zase tak jak má být (2:1)

Reagovat
smazaný uživatel

a tohle kolo až na jeden gól navíc v Toulouse zatím exkluzivně

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fantasticky škoda toho golu naviac,mohol mi priniesť pekny balik peňazi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele