21. kolo
17.01.2009 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Girondins Bordeaux 1:2

Bordeaux potvrdilo úlohu favorita a Nantes porazilo bez větších problémů 2:1. Před Lyon na první místo se ovšem neposunulo, protože i on venku zvítězil.

Girondins přijeli do Nantes pro vítězství a všem na stadionu to jasně dokazovali. Už v páté minutě letěl pokus Gourcuffa těsně vedle levé tyče. Ale netrvalo dlouho, aby se tento dvaadvacetiletý ofenzivní záložník prosadil. Děkovat také mohl spoluhráčovi Tremoulinasovi, jenž našel centrem přesně jeho hlavu. Z blízkosti pak stačilo míč namířil k pravé tyči.

Gourcuffovi to ale nestačilo. Byl jako hladový vlk, nenasycený ovšem zůstal i po své střele z přímého kopu o devět minut později, kterou vyrazil brankář Alonzo mimo. Bylo to opravdu jen Bordeaux, kdo držel taktovku zápasu. Jen ve 37. minutě zakončoval nad nantský De Freitas. Ještě před tím odvracel domácí Moullec před dotírajícím záložníkem Wendelem míč do bezpečí.

Nantes po hodině hry zahrozilo Bekamengou a N'dawem, nakonec se však gólman Rame ohánět proti jejich střelám nemusel, protože mířily vedle. V 70. minutě hosté zvýšili svůj náskok. Gólman Alonzo podcenil rohový kop Wendela, neodhadl vzdálenost, a jeho chybu proto potrestal na bližší tyči Šamach.

Podobnou chybu udělal na druhé straně Ulrich Rame, takže po přímém kopu Capoueho skóroval do prázdné branky minutu před koncem zápasu Djordjevič. Nicméně na faktu tří bodů pro Bordeaux se již nic nezměnilo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nantes je sice sympatickej mancaft, ale bordeaux je ve forme a hlavne strasne blizko lyonu...2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim no ale bojim se plichty ale risknu 2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim no ale bojim se plichty ale risknu 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele