21. kolo
17.01.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Le Havre prohrál pošesté v řadě, smlsla si na něm Marseille.

Marseille se minimálně do neděle posunula na třetí místo, ze kterého odsunula Rennes. Marseille vyhrála již podruhé v řadě. Tentokrát si došlápla na nejhorší tým ligy Le Havre.

Marseille v novém roce nabrala formu a po Auxerre si poradila i s Le Havre. To naopak pokračuje v mizérii z minulého roku. Prohrálo již šestkrát v řadě a z výhry se naposledy radovalo na začátku listopadu minulého roku. Nováček soutěže tak zůstává poslední s dvanácti body a vidina udržení se pomaluje vzdaluje.

Skóre otevřel již po pětadvaceti minutách křídelník domácích Valbuena. Gólovou pojistku přidal po hodině hry hlavou Zubar, který se trefil po standardní situaci.

Nová posila domácích - útočník Brandao - začala utkání pouze na lavičce. Do zápasu se brazilský hráč dostal až ve druhé půli. I přes absenci tohoto střelce se domácí vcelku snadno prosazovali přes obranu soupeře. Pravý obránce Taye Taiwo centroval na mladého útočníka Mamadoua Samassu, tomu k zakončení chybělo pár centimetrů.

Domácí se ale přesto poměrně brzy dokázali prosadit. Cheyrou zachytil chybnou rozehrávku Le Havru a získaný míč poslal na dobře postaveného Valbuenu. Ten zprava překonal gólmana Revaulta a napálil balón do pravého horního růžku - 1:0.

V prvním poločase běhalo po hřišti pouze jedno mužstvo. Další šanci Marseille si pár okamžiků po úvodní brance vypracoval Boudewijn Zenden. Jeho střela z blízka donutila gólmana Le Havru k efektnímu zákroku.

První šance Le Havru přišla krátce po změně stran. Po standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Dieuze, jeho střela šla ale nakonec mimo bránu. Domácí se ale první vážnější střelou hostů nenechali rozhodit, naopak přidali druhý gól. Karim Ziani nacentroval do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval obránce Zubar a tvrdou hlavičkou překonal gólmana Revaulta podruhé.

Z dálky poté pálil střelec prvního gólu Valbuena, jeho rána ale skončila vedle. Další šanci zmařil mladičký Samassa, jehož střela se odrazila od břevna. Na skóre už nic nezměnil ani příchod Brazilce Brandaa v 72. minutě, a domácí tak snadno porazili poslední Le Havre 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM RULEZZ 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele