21. kolo
17.01.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne jasně přehrálo Le Mans, přesto remizovalo

Le Mans prolomilo třízápasovou šňůru proher, přesto se svěřenci Yvese Bertucciho radovali pouze z bodu. Se sestupem ohroženým St. Etienne totiž pouze remizovali 1:1.

Přesto se pro hosty může jednat o malé vítězství - až do 87. minuty totiž prohrávali 0:1. Tři minuty před koncem je spasil útočník Helstad, který ještě mohl o pár sekund později rozhodnout zápas pro hosty. Domácím ale jedna trefa Gomise na remízu stačila a na sestupové pásmo má náskok tří bodů.

Hosté museli od prvních minut čelit agresivní a ofenzivní hře St. Etienne. To se do první šance dostalo již po třech minutách. Zachráncem Le Mans se v té chvíli stal brankář Pelé, který kryl střelu Ilana.

Další šance na sebe nedaly dlouho čekat. Po dvaceti minutách se do zakončení opět prodral Ilan, jeho nebezpečná střela prolétla jenom těsně okolo pravé tyče. O minutu později se ale opět musel činit gólman Pelé. K míči se totiž dostal Bafe Gomis, který se ale tentokrát z gólu neradoval.

Skvělé útočné představení nadále pokračovalo. Gólman hostů se musel vytáhnout o pár minut později. K přímému kopu se totiž postavil Dernis, který donutil francouzského brankáře k vynikajícímu zákroku.

Aktivní Ilan se z gólu mohl radovat ve druhém poločase. Jeho střela ale nakonec skončila pouze na břevně. Domácí se ale nevzdávali a dočkali se v 54. minutě. Trefil se Bafe Gomis, který si skvěle naskočil na centr zprava, a poslal tak svůj tým do vytouženého vedení. Asistenci si připsal Dernis.

Domácí těžili ze spolupráce Ilan-Dernis. Další nebezpečná kombinace ale gólem neskončila. Dvacet minut před koncem se do šance ještě dostal Matsui. Jeho rána z velké vzdálenosti ale síť nenašla.

Le Mans se ke konci zápasu dostávalo do čím dál tím většího tlaku, který zužitkoval tři minuty před koncem z první šance hostů Helstad. Gervinho napálil míč na gólmana Janota, ten míč pouze vyrazil před sebe a dorážející norský střelec neměl problémy. Gervinho se těsně před koncem mohl stát hrdinou Le Mans, ale, možná zaslouženě, se jeho střela z dvaceti metrů pouze otřela o brankovou konstrukci.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele