Ligue 1 - preview 6. kola

15.09.2017, 09:05, aktualizováno 17.09.2017, 08:51
Previews
Paris Saint-Germain ještě neztratil ani bod a sérii výher hodlá prodloužit i proti Lyonu. Olympique Marseille se představí v Amiens, Rennes přivítá Nice a v neděli je na programu také souboj Angers s FC Metz...
Amiens SC - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Amiens SC mají za sebou dvě výhry, díky čemuž rychle vystoupali nad sestupové pásmo. Marseille naopak po slibném začátku znovu tápe.

Výprask 1:6 od Monaka a následná domácí prohra 1:3 s Rennes ukazují, že v OM věci stále nejsou OK. Ale třeba pomůžou k lepším výsledkům tři body proti Konyasporu v Evropské lize. Ačkoliv je fakt, že se taky nerodily zrovna snadno. "Jsem rád, že se nám podařilo tenhle zvláštní zápas vyhrát. Samozřejmě se nám hraje lépe, když se můžeme spolehnout na podporu našich příznivců. Doufám, že brzy změní názor," řekl Rudi García s narážkou na skutečnost, že fanoušci klubu z přístavního města se rozhodli kvůli špatným výsledkům zápasy bojkotovat.

Přitom třiapadesátiletý rodák z města Nemours, jenž slavil úspěchy na lavičce Nice, má jako jeden z mála v Ligue 1 k dispozici úplně kompletní kádr. V poslední době se úplně nedařilo Aymenu Abdennourovi, jehož tedy zřejmě na stoperu nahradí Rolando. Do hry se po karetním trestu s největší pravděpodobností vrátí i Luiz Gustavo.

Amiens, jak uvedeno, zažívají dobré období. Po překvapivé výhře nad Nice, pod níž se podepsali Gaël Kakuta a dvěma brankami Moussa Konaté, tým Christopha Pélissiera udolal i Strasbourg. "Je to skvělý úspěch. Věděli jsme, že budeme muset vycházet ze zabezpečené obrany a to se nám podařilo splnit. Nedovolili jsme jim žádné vyložené šance a troufám si tvrdit, že jsme zaslouženě vyhráli."

Na Kakutu a Konatého bude trenér sázet i tentokrát. Jediným hráčem, který nemůže pro zranění zasáhnout do hry, je Guessouma Fofana. Na pravém křídle zřejmě dostane příležitost Harrison Manzala před zkušeným Sergem Gakpém a na tom levém by se měl objevit Julien Ielsch, který ve čtyřiatřiceti podává stále velice dobré výkony. Přispěje k dalším bodům?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.46 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - FC Metz  (neděle 17:00)
Pouze čtyři kluby zatím procházejí novou sezonou bez porážky - PSG, Bordeaux, Lyon a Angers. Bude to platit i po šesti kolech, kdy na Stade Jean-Bouin přivítá poslední jmenovaný Méty?

Celek vedený Philippem Hinschbergerem naopak ještě neurval ani bod a krčí se na dvacáté příčce. Naposledy dostal napráskáno od PSG. "Za ten výsledek si můžeme sami. Rozhodně si nemyslím, že by měl Mbappé zlomenou nohu. Assou-Ekotto hrál balon. Nemyslím si, že by si PSG potřebovalo vypomáhat tímto způsobem," odkazoval na situaci z 56. minuty, kdy došlo ke spornému vyloučení jeho svěřence a následně Kawashima lovil balon ze sítě ještě čtyřikrát.

Assou-Ekotto tedy nebude moci hrát. Mimo budou i Jonathan Rivierez a Emmanuel Riviére s Ibrahimou Nianem. O branky proti Angers by se tedy měl postarat Nolan Roux. V obraně byl měl vedle Milana Biševace opět nastoupit mladíček Moussa Niakhaté. Mety rozhodně budou moci zabrat, aby se nedostaly do nesnází.

Zato SCO poměrně překvapivě šlape a v podstatě dává vzpomenout na svou první sezonu po postupu z Ligue 2. Možná si pamatujete, jak Moulinův tým po podzimní části okupoval třetí příčku. Teď má zatím na kontě jednu výhru a tři remízy, díky čemuž drží sedmou příčku se stejným počtem bodů i vstřelených branek.

Naposledy se zrodila dělba bodů na hřišti AS Saint-Étinne, po níž padesátiletý kouč prohlásil: "Tohle byl opravdu hodně zvláštní zápas. Nestává se každý den, abyste inkasovali po šestačtyřiceti sekundách. Vyrovnat tak rychle se rovněž nepoštěstí pokaždé. Navíc jsme třikrát nastřelili brankovou konstrukci ... Vytvořili jsme si dost šanci, ale neproměnili jsme je, takže úplně spokojení být nemůžeme."

Co se absencí týče, Enzo Crivelli se vykartoval, tudíž o branky by se měl starat Baptiste Guillaume. Zatím se prosadil jedenkrát. Nejistý je stav Billyho Ketkeophomphonea, jenž zůstává jediným dlouhodobě zraněným borcem Angers. Moulin možná překvapivě zvolil defenzivnější rozestavení, ale na druhou stranu kvalitních forvardů nemá k dispozici přehršel. Štěstí, že se dokážou prosadit i záložníci, v čele s Thomasem Manganim a Karlem Toko Ekambim.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.15 - 7.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (neděle 17:00)
Nice má za sebou dva nesmírně povedené zápasy. Proti Rennes bude rozhodně chtít v sérii pokračovat, i když by to nemusela být tak jednoznačná záležitost.

Celek Christiana Gourcuffa totiž před týdnem vyloupil Stade Vélodrome v Marseille. "Po tomhle vítězství se nám bude o něco lépe dýchat. Je to další posun kupředu v našem novém herním systému, což je projekt, do kterého se zapojují i dorostenecké týmy. Bylo znát, že Olympique o sobě začal během první půle pochybovat. Navíc Wahbi Khazri podal dnes opravdu vynikající výkon."

Na hrotu útoku nebude chybět ani tentokrát. Doplní ho Ndombe Mubele a Ismaila Sarr. Kouč tedy patrně znovu zvolí ofenzivnější formaci, což by mohlo přinést hodně divoký výsledek, třebaže v obraně by měl znovu strážit Mexer. Otazka však zní, jestli alespoň nějakou porci minut bude moci odehrát Yoann Gourcuff.

Nice přišlo o Ligu mistrů a v Ligue 1 to také nebylo ono. Po výpadku s Amiens však přišla rázná změna v podobně čtyřgólového přídělu úřadujícím šampionům z Monaka. "Bylo důležité, že jsme hráli jako tým. Skvěle jsme bránili a zachytávali jejich centry. Hráli jsme v rozestavení 4-2-2, což znamená, že šlo o nesmírně náročné utkání pro hráče na křídlech. Seri je vynikající fotbalista a ještě lepší člověk. Sice byl velmi zklamaný, že se nepodařil přestup do Barcelony, ale už se s tím smířil. A Balotelli? Výborně napadal a patří k našim nepostradatelným hráčům. Jsem přesvědčený o tom, že i v této sezoně bude gólový," hodnotil Lucien Favre.

Proti Zulte Waregem jeho skvadra opět zářila. Dva góly zaznamenal Pléa, po jednom Dante, Saint-Maximin a Balotelli. Jasné vítězství, po kterém však Favre stejně našel chyby a prohlásil, že jeho tým může být ještě lepší. Devět branek ve dvou utkáních rozhodně není málo. A v případě Nice se vlastně nejedná o nic neobvyklého. Vždyť ještě pod příchodem švýcarského kouče mělo období, kdy to byly hotové gólové hody. Pod jeho vedením se však výrazně zvednul kompletní herní projev.

Proti Les Rouges et Noirs si nezahrají Wylan Cyprien a Mickael Le Bihan. Otazník visí nad Dantem a Snyderem. Pouze na lavičce zřejmě začne i Balotelli. Jeho částečná absence by však při formě Alassaneho Pléy neměla být problémem. Na jihu Francie budují vskutku precizní tým, který o sobě může v budoucnu dát ještě výrazně vědět.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.41 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Ve šlágru 6. kola letošní sezony Ligue 1 změří síly zatím stoprocentní PSG a Olympique Lyon, který na lídra tabulky ztrácí pouhopouhé čtyři body. Uvidí Park princů po duelu domácích s Toulouse další gólový příděl?

PSG s novými posilami chytilo úžasnou formu a naděluje nejen ve Francii, kde má průměr téměř čtyř vstřelených branek za zápas, nýbrž i v rámci Ligy mistrů, konkrétně ve Skotsku, kde to odnesl Celtic Glasgow. Jistě, bohatí majitelé pařížského klubu si mohou dovolit utrácet astronomické částky, nicméně tradiční ostrovní klub si za mnohé může sám. I tím, že spolurozhodnul o někdejším přeřazení rivalů Rangers do čtvrté ligy, v podstatě ztratil jediného konkurenceschopného protivníka a není divu, že za většinou celků v Evropě zaostává. Někdy dokonce musí pomoci administrativa - viz nedávné předkolo proti Legii Varšava. Ale to by bylo téma na samostatný článek.

Teď nás navíc zajímá PSG, jehož prezident Nasser Al-Khelaïfi po tomto duelu v rámci Champions League prohlásil: "Dnes jsme hráli velmi dobře, zvláště v prvním poločase. Vyhrát venku 5:0 na úvod základních skupin je naprosto ideální. Hráči podali výborný výkon, který je snad ještě více motivuje do následujících utkání. Jsem šťastný, jak spolehlivě jsme využívali příležitosti ke skórování. Atmosféra na stadionu byla vynikající a byla to pro nás čest si tady zahrát."

"Jsme rádi, že se nám podařilo uhrát takový výsledek. Tohle vítězství je rozhodně velmi důležité i pro zbytek zápasů v základní skupině. V útoku si skvěle rozumíme, což je pokaždé snadnější, když hrajete se špičkovými hráči. Je to zábava a dělá to naši práci jednodušší," prohlásil Neymar, jehož chování na hřišti lehce kritizoval obránce Celtiku Mikael Lustig.

PSG tedy začalo skvěle na obou frontách. S Lyonem v minulé sezoně jednou vyhrálo a jednou prohrálo. Od vstupu nových majitelů do klubu si však v těch klíčových duelech pokaždé dokázalo s tímto soupeřem poradit. A s Neymarem, Cavanim a Mbappém v sestavě se dá předpokládat, že nejinak tomu bude tentokrát.

Nebudou u toho však Javier Pastore a Ángel Di María. Unai Emery má ovšem i tak k dispozici záviděníhodný kádr, tudíž ani ztráta dvou takto kvalitních fotbalistů nemusí vadit. Stále si může rozmyslet i to, jestli jeho tým nastoupí v rozestavení 4-2-3-1, které bylo smrtící pro Mety, nebo 4-3-3, které potopilo Celtic.

Na druhé straně bude chybět akorát Pape Cheikh Diop. Debut v lyonském dresu by tak mohl potkat dvacetiletou letní akvizici Tanguye Ndombeleho, jenž přišel z Amiens. Ve středu pole by se měl jinak objevit Lucas Tousart, v obraně pak může místo Morela klidně nastoupit Mouctar Diakhaby. V každém případě, stopeři Les Gones se jistě nudit nebudou.

Zatímco PSG přímo vletělo do milionářské soutěže, Lyon odváží v rámci Evropské ligy bod z Nikósie, kde se utkala s Apollonem Limassol. "V podstatě jsme si mysleli, že ten duel máme vyhraný, jenže pak jsme inkasovali velice bolestivý gól v poslední minutě nastavení. Ztráta koncentrace. Na evropské scéně hrají roli i ty nejmenší detaily. Je to pro nás vlastně skoro jako porážka. Ale musíme zvednout hlavy a naplno se koncentrovat na střetnutí s PSG prohlásil," Nabil Fekir. Zvládnou svěřenci Bruna Génésia uhrát alespoň bod?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 9.56 - 17.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Racing Strasbourg  (sobota 17:00)
Monako se po zápase v Lipsku musí opět koncentrovat na domácí soutěž, kde naposledy nečekaně vybouchlo. Porážku 0:4 z Nice se pokusí odčinit v domácím zápase proti nováčkovi ze Štrasburku. Hosté zatím venku nedokázali zvítězit.

Knížecí klub uhrál na úvod základních skupin Ligy mistrů remízu 1:1 v Lipsku, s čímž může být spokojen. Také ve francouzské lize to zatím šlape s výjimkou posledního zápasu na půdě Nice, který se Monaku hrubě nepovedl. Domácí se pochopitelně vypořádávají s velkým odlivem hvězd a přestavbou kádru a zatím se jim to poměrně daří. Pro trenéra Jardima bude důležité, jak nahradí útočníka Mbappého, který odešel do PSG.

Štrasburk se po návratu do Ligue 1 hledá. Po výprasku s Lyonem sice zabral a přejel Lille, ovšem od té doby už nevyhrál. V posledních dvou kolech navíc vyšel i střelecky naprázdno a v tabulce se propadl na osmnáctou pozici, která by znamenala baráž. Ligue 1 je však stále na svém začátku a Štrasburk bude mít spoustu příležitostí nasbírat body. V Monaku se s nimi zas tolik nepočítá, je to už přeci jenom dlouhých patnáct let, co hosté dokázali favorita porazit. Na druhou stranu už je to devět let, co Štrasburk naposledy v Ligue 1 působil.

Trenér Jardim by měl mít kádr pohromadě až na Boschiliu, u něhož je start nejistý. Podobně jsou na tom i hosté, Kenny Lala je totiž v trestu.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Kongolo, Jemerson, Glik, Sidibe - Lemar, Fabinho, Moutinho, Ghezzal - Jovetić, Diakhaby
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Foulquier, Mangane, Salmier, Martínez - Aholou, Martin - Costa, Corgnet, Sacko - Saadi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.65 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
St. Étienne vstoupilo do této sezóny velmi dobře, vyhrálo hned třikrát v řadě, z posledních dvou kol ale získalo jen jeden bod. S deseti body na kontě má velkou šanci dotáhnout se na ty nejpřednější příčky, a i proto má velká zájem na půdě Dijonu uspět. Ten zatím vyhrál jen jednou jedinkrát a nachází se na předposlední příčce tabulky.

Během pěti kol inkasoval celek z východu Francie celkem dvanáct branek. Ani v jednom případě nedokázal udržet čisté konto, takže díky negativnímu skóre je horší jak Štrasburk i Montpellier. Ligová záchrana je pro domácí jednoznačnou prioritou, jenže úvod do Ligue 1 jasně ukázal, že by tenhle cíl nemusel být snadno splnitelný.

Před týdnem se svěřenci kouče Oliviera Dall'Oglia prali na půdě Caen, nakonec však z půdy poměrně rovnocenného protivníka nepřivezli domů nic. "Cítíme velkou frustraci," hodnotil po utkání dijonský šéf lavičky. "Očekával jsem lepší výkon, zejména ve druhé půli. Nehráli jsme dobře v obraně a neudrželi jsme míč, což je většinou naše přednost."

Na koni srpna ASSE prožil vůbec svou první porážku v této sezóně, každopádně na půdě favorizovaného PSG se příliš neočekávalo, že by měl jakýmkoli způsobem uspět. Po třech vítězstvích nad Nice, Caen a Amiens se v podstatě dá brát jako jediný ztrátový výsledek ten proti Angers před týdnem, s nímž před vlastními fanoušky jen remizoval.

Hostům stále bude chybět zraněné trio Florentin Pogba, Kévin Monnet-Paquet a Alexander Söderlund, vykartovaný je pak Vincent Pajot. I bez těchto absencí se však Les Verts velmi dobře daří. "Chtěl jsem, aby mí hráči podali proti Angers nejlepší výkon, a to udělali. Ukázali jsme soudržnost a snažili se vyhrát," hodnotil předchozí utkání trenér Óscar García.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.19 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Lille OSC  (sobota 20:00)
Lille loni obsazovalo v Ligue 1 spíše jen šedé pozice ve středu tabulky, a to se vedení pochopitelně vůbec nelíbilo, takže během léta investovalo do nových posil nemalé částky. Jenže ani aktivita na přestupovém trhu výrazným způsobem nepomohla ke zlepšení výsledků. Třeba právě provinční bretaňský klub Guingamp je na tom v tuhle chvíli lépe.

Vítězství v rámci úvodního kola nad Nantes naznačovalo, že se Les Dogues letos zcela určitě budou chtít poprat o evropské poháry. Evidentně však kouč Marcelo Bielsa bude potřebovat čas, aby na hřišti vše klapalo tak, jak má. Od půlky srpna totiž padli hosté se Štrasburkem i Caen a remizovali na půdě Angers a s Bordeaux.

Hostující stratég si před týdnem moc dobře uvědomoval, že nynější rezultáty nejsou ani zdaleka takové, jaké by si on i všichni příznivci severofrancouzského klubu představovali. "Jednoduše jsme nechtěli mít na kontě jen pět bodů. Ale bojujeme za to, abychom špatný start do sezóny napravili. Vynaložili jsme proti Bordeaux hodně úsilí," říkal.

Na Guingamp se LOSC v posledních letech poměrně dobře dařilo, prohrál s ním jen jednou jedinkrát, a to nejtěsnějším možným způsobem v rámci minulého ročníku. Tehdy se však celé mužstvo nacházelo v obrovské krizi, což se o nynější situaci říci nedá. Hostům by jinak měli chybět Adama Soumaoro, Thiago Mendes, Hamza Mendyl a vykartovaný Thiago Maia.

EAG v úvodu nového ročníku neměl vůbec snadný los a s PSG, Nice ani Lyonem nedokázal uhrát ani bod. Na druhou stranu však rovnocennější soupeře v podobě Mét a Štrasburku porazil. Aktuálně se drží v klidném středu tabulky, kde by chtěl zajisté zůstat i na konci sezóny. Jeho start do tohoto ročníku se nemůže hodnotit vyloženě špatně.

Domácí mají na marodce hned dva zraněné, a to Jonathana Martinse Pereiru a Francka Tabanoua. Nejistý je pak start u Yannise Salibura. "Hráli jsme daleko lépe než proti Nice. Byl jsem s naším výkonem spokojený," hodnotil trenér Antoine Kombouaré poslední porážku v Lyonu. "Byli jsme sice potrestáni, ale někdy je potřeba se poučit."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.46 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - SM Caen  (sobota 20:00)
Úvodní dva nezdary proti Lille a Marseille jsou zapomenuty a parta Claudia Ranieriho se rozehrála k zajímavým výkonům. Nantes tři zápasy v řadě neprohrálo, z toho dvakrát vezlo plný počet bodů ze hřišť soupeřů. Nantes teď čeká soupeř, který se pyšní ještě lepší formou.

Nantes dokázalo dvakrát urvat nejtěsnější výhru v Troyes respektive Montpellier a vše proložilo bezbrankovou remízou s favorizovaným Lyonem. Suma sumárum sedm získaných bodů a posun na osmé místo tabulky. Navíc defenzíva Les Canaris přes 270 minut neinkasovala.

Caen je na tom za poslední tři kola ještě lépe, protože na rozdíl od Nantes neztratilo ani bod. Hosté zvítězili v Lille a v následujících dvou kolech doma těsně porazili Méty respektive Dijon. Tým z Normandie se díky tomu vyhřívá na šestém místě a na čtvrté St-Étienne ztrácí pouhý bod.

Nantes sehrálo s Caen spoustu zápasů a historická bilance hovoří v jeho prospěch. V loňské sezoně vyhráli Les Canaris obě utkání, aniž by přitom inkasovali. Nicméně není to tak dávno, co Caen na Stade de la Beaujoire zvítězilo. Povedlo se to 7. května předešlého roku.

Claudio Ranieri bude postrádat Carlose a Bammoua. Jeho protějšek na lavičce Štrasburku je na tom podobně a k dispozici nebude mít Daba a Mbengueho.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Djidji, Pallois, Carlos, Dubois - Touré, Girotto - Lima, Thomasson, Ghanassy - Sala
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Silva,Djiku, Bessat - Féret, Bennasser, Peeters - Bazele, Santini, Rodelin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.36 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Montpellier letos utrpěl už tři porážky a nachází se jen díky lepšímu skóre těsně nad sestupovým pásmem. Poté, co hned v prvním kole dokázal skolit Caen, se mu podařilo uhrát jen jeden jediný bod. Že by měl mít přitom jednodušší úlohu proti nováčkovi ligy z Troyes, to se říci nedá. Ten totiž v Ligue 1 svými výkony spíše překvapuje.

ESTAC v úvodních pěti kolech neměl vůbec snadný los. Proti Rennes či naposledy s Toulouse uhrál bod a venku dokázal skolit hodně překvapivě Nice. A fakt, že padl s Nantes a v Bordeaux, jeho solidní vstup do sezóny nijak nesnižuje. Domácí zkrátka všem škarohlídům ukázali, že se do nejvyšší soutěže vrátili právem.

Co se aktuálního střetnutí týče, chybět by jim měl pouze kapitán Benjamin Nivet, který si během reprezentační přestávky poranil nohu a k dispozici by měl být až v říjnu. "Udělali jsme pro vítězství všechno, takže výsledek byl frustrující.. To, co jsme dělali špatně, je zachovat chladnou hlavu před brankou," říkal po minulé remíze s Toulouse kouč Jean-Louis Garcia.

MHSC v posledních čtyřech kolech získal pouhý jeden bod a nachází se až na sedmnáctém místě tabulky. Opravdu jen stěží se dá odhadnout, jaké ambice mistr ligy z roku 2012 má. V minulých letech bojoval spíše jen v dolní polovině tabulky. Zatím však nenaplňuje ta tajná očekávání, že by mohl zabojovat o evropské poháry.

Hosté se budou muset obejít bez suspendovaného Giovanniho Sia, nejistý je pak start u Stéphaneho Sessegnona. "I když jsme zkusili vyhrát, nic jsme pro to neudělali," hodnotil trenér Michel Der Zakarian poslední porážku s Nantes. "Není dobré, že prohráváme doma, ale za námi je jen pět kol. Musíme pokračovat v tvrdé práci."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.24 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (pátek 20:45)
Bitva o řeku Garonnu odstartuje šesté kolo francouzské nejvyšší soutěže. Bordeaux je spolu s dalšími třemi celky dosud neporaženo, a ačkoli Toulouse zaznamenalo již dva bezbodové neúspěchy, je vlastně svému soupeři v těsném závěsu. Oba celky v minulém kole uhrály jen bezbrankové remízy, teď by tak zcela určitě chtěly získat lepší výsledek.

Pokud-li do statistik zahrneme i loňskou sezónu, krutost porážky neprožili Les Girondins už dvanáct utkání v řadě. A to je rozhodně solidní statistika. Zatím se jim však letos vůbec nedaří vyhrávat venku. A právě tahle skutečnost jim vlastně znemožňuje dotáhnout se na ty nejlepší. V Angers, Lyonu i Lille získali vždy jen bod.

Kouč Jocelyn Gourvennec tak v sobě dřímá smíšené pocity, byť jeho mužstvo v uplynulých pěti kolech vždy bodovalo. "Jsme si vědomi toho, že v Lille jsme měli vyhrát," hodnotil poslední zápas. "Teď nás čeká úplně jiné utkání, je to pro nás velké derby. Myslím si, že náš tým udělal kroky vpřed. Je mnohem zkušenější."

Toulouse už má za sebou těžká střetnutí proti Monacu a PSG, a ačkoli v obou případech padlo, z těchto duelů se zisk bodů spíše neočekával. Naopak skolilo doma Montpellier i Rennes a naposledy remizovalo v Troyes. "Věděli jsme, že v Monacu a Paříži to bude složité. Mrzí nás, že jsme nic neuhráli v Monacu," smutnil trenér Pascal Dupraz.

Podíváme-li se na předchozí výsledky těchto derby, zjistíme, že hned šestkrát z posledních sedmi případů vyhrálo domácí družstvo. Nejinak tomu bylo v předchozí sezóně. Toulouse v srpnu roku 2016 svého soka vyprovodilo hned čtyřmi brankami. "Vždy se snažíme vyhrávat. Obzvláště, když se jedná o derby," burcoval Dupraz.

Toulouský stratég věří, že jsou jeho svěřenci na nynější duel skvěle připraveni. "Hráli jsme poslední dobou dobře, zápas od zápasu se snažíme přenést na hřiště to, co se nám daří v tréninku. V Troyes jsme tak naposledy neinkasovali," povídal. "Do zápasu s Bordeaux půjdeme s respektem. Budeme se soupeři snažit dělat potíže."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.22 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain550019:315
2.AS Monaco540114:812
3.Olympique Lyon532011:511
4.AS Saint-Étienne53116:410
5.Girondins Bordeaux52309:69
6.SM Caen53025:39
7.Angers SCO51407:57
8.FC Nantes52122:47
9.Toulouse FC52128:117
10.Olympique Marseille52127:107
11.OGC Nice52037:66
12.EA Guingamp52036:86
13.Amiens SC52034:76
14.Stade Rennes51229:95
15.ES Troyes51224:55
16.Lille OSC51224:65
17.Montpellier HSC51133:54
18.Racing Strasbourg51134:84
19.Dijon FCO51136:124
20.FC Metz50052:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
eder

Neymar for president!

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon dneska aspoň bod

Reagovat
smazaný uživatel

Tete fajnově

Reagovat
Langi

Jako hrajem fakt dobre...Ndombele je idealni volba k Tousartovi...tohle by mohlo fugovat

Reagovat
juninho8

Hráme výborne...ale aj tak dostaneme z takéhoto hovna gól.... To je neskutočne..... Pri tom tete ani mendy nepustili neymara ani mbappeho k ničomu.... Ndombele s Tousartom hrali tiež famózne.... Holt ako Ndombele napálil brvno tak isto to mohol byť gól a toto co dal cavani byť nemusel.... Ešte sa im k tým peniazom aj stasticku pripletie.... Co narobime

Reagovat
juninho8

Na posrateho aj hajzel spadne.... Toto sa inak povedať už nedá.... 2 smolne vlastence.... Dnes by tomu asi slušala plichta

Reagovat
Langi

Je to skoda...tohle se prohrat nemuselo...hnusnejsi dva goly v jednom zapase sem snad nikdy nevidel...PSG melo vic ze hry, ale takovyhle haluze si nezaslouzili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele