Ligue 1 - preview 33. kola

19.04.2019, 08:24, aktualizováno 21.04.2019, 09:09
Previews
Amiens se zatím drží nad hranou sestupu. Body z Nantes by se mu ale do boje o záchranu náramně hodily. Jenže domácí jsou namlsaní výhrou nad PSG. To není zvyklé prohrávat a už vůbec ne dvakrát za sebou. Třetí nezdar doma proti Monaku nebude chtít připustit. V neděli hraje ještě druhé Lille na půdě Toulouse a Remeš přivítá St. Etienne, které pokukuje po Evropě.
FC Nantes - Amiens SC  (neděle 15:00)
V dohrávce osmadvacátého kola se celku ze Stade de la Beaujoire postavilo do cesty PSG a Les Canaris neoblíbeného soupeře po patnácti letech porazili! Dvě branky zaznamenal Diego Carlos, jednu přidal Abdul Waris. Halilhodžićovu týmu teď schází už jen malinkatý krůček k udržení prvoligové příslušnosti.

Kdo ví, kde by se Kanárci nacházeli, kdyby se prezident Waldemar Kita rozhodl neprodat o zimním přestupovém okně Emiliana Salu. S ním v sestavě předváděli skvělý fotbal, který je vynesl až na přední příčky tabulky. Jenže na jaře se i kvůli ztrátě argentinského útočníka dostavila výsledková krize, kterou se možná podařilo zarazit až teď.

Před utkáním s PSG totiž odjel z Bretaně s prázdnou i Olympique Lyon. "Spokojenost a úleva. Takové jsou moje pocity. Je to skvělé vítězství, za kterým si hráči šli. Takový výkon jsme nepodali hodně dlouho. Nicméně si myslím, že byla jen otázka času, kdy se to zlomí, protože celý tým pracuje jinak velmi pilně. Jsem velice rád a jsem taky pyšný," prohlásil bosenský kouč po duelu s Lyonem (2:1).

"Určitě máme kvality na to, abychom porazili i velké týmy. Chtěli jsme Paříž zaskočit, což se podařilo. Nenechali jsme se zničit jejich vedoucím gólem. Tenhle výsledek nás snad hodně pomůže i do dalších bojů, protože záchranu ještě nemáme jistou. Tahle sezona je velice náročná, ale naši hráči se jen tak nedají," nechal se slyšet Halilhodžićův asistent Patrick Collot.

Jorise Kayembeho nepustí do hry zranění. Andrei Girotto si zase odpyká poslední mač ze svého třízápasového trestu. René Krhin a Valentin Eysseric by měli být připraveni usednout alespoň na lavičku. Tam začne i dřívější opora Lucas Lima, kterého ze základu vystrnadil Cheick Traoré. Ostatně Nantes často nastupuje s pětičlennou zálohou.

Amiens volí tradiční rozestavení 4-4-2 s tím, že na hrotu pracují Guirassy a Konaté. Od začátku zápasů obvykle nastupuje Eddy Gnahoré, jenže ten si odsedí trest za vyloučení proti Dijonu. Jordan Lefort může znovu hrát, což patrně pocítí Bakaye Dibassy. Velkou motivaci by měl mít Prince Gouano, na něhož před týdnem fanoušci pokřikovali rasistické narážky.

"S remízou jsme spokojení, ale s naším výkonem ne. Před týdnem jsme i v deseti pořádně potrápili ASSE. Na druhou stranu je vždycky dobré, když neprohrajete s konkurencí. Dijon zůstává sedm bodů za námi, což je docela dobré, když chybí odehrát šest kol. Teď jsme navíc neprohráli už sedm duelů v řadě," pochvaloval si Christophe Pélissier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.43 - 4.92
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Lille OSC  (neděle 15:00)
Na severu Francie prožívají výtečnou sezonu, která by mohla skončit nejlepším umístěným od mistrovského titulu v roce 2011. Galtierova družina padla zatím jenom šestkrát, přičemž jednu z těch porážek jí nachystalo právě Toulouse.

TFC nedokázalo zopakovat výhru nad Nantes a před týdnem prohrálo v Montpellieru. "Rozhodně jsme měli na to, abychom dnes alespoň remizovali. Střídající hráči naši hru výrazně oživili. Myslím, že jsme do značné míry doplatili na tu pasivitu během úvodního dějství. Svým svěřencům nemůžu upřít snahu. Pořád ale nejsme matematicky zachránění a čekají nás velice náročná utkání," hodnotil Alain Casanova.

O jedinou trefu proti MHSC se postaral Kalidou Sidibé, jenž ani tentokrát nebude chybět ve středu záložní řady. Do hry se vrací Mathieu Dossevi, který by měl v útoku doplnit Yayu Sanoga a Maxe Gradela. Zvučná jména, která však zatím s výjimkou desetigólového reprezentanta Pobřeží slonoviny zůstávají za očekáváním.

LOSC má za sebou tři velice povedené duely. Zvláště na ten proti PSG budou hodně dlouho vzpomínat. Úřadující šampion prohrál na Stade Pierre-Mauroy 1:5 a musel tak odložit oslavy dalšího mistrovského titulu. Do listiny střelců se zapsali hned čtyři hráči z kádru Christopha Galtiera, a také Thomas Meunier, jenž si vsítil vlastní gól.

"Prostě bylo důležité dneska bodovat, vzhledem k tomu, jak si vedli naši konkurenti. Moji hráči sehráli tenhle zápas výborně a gratuluju jim za to. Samozřejmě nesmíme zapomínat na to, že soupeř nenastoupil v nejsilnějším složení a od šestatřicáté minuty hrál po vyloučení Juana Bernata o deseti. Přesto jsme si zasloužili vyhrát. A Nicolas Pépé v žádném případě nezklamal," rozplýval se bývalý dlouholetý lodivod ASSE.

Jedinými dvěma drobnými vadami na kráse se ukázala býti lehká zranění Xeky a Adamy Soumaora. Jejich start proti téfécé zůstává nejistý. Jérémy Pied je připraven nastoupit, avšak přes Mehmeta Celika se do základní sestavy asi neprobojuje. Rafael Leăo může v případě potřeby zaskočit na hrotu útoku za Loïca Rémyho. Lille rozhodně vstupuje i do tohoto klání v roli favorita.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.47 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Případná výhra proti ASSE by celku z historického města v tomto směru hodně pomohla. Les Verts totiž mají na čtvrté příčce pouze pětibodový náskok, takže na Stade Auguste-Delaune by měla být k vidění pozoruhodná fotbalová bitva.

Z posledních deseti zápasů svěřenci Davida Guiona hned pětkrát remizovali, kvůli čemuž spadli až na sedmou příčku. Naposledy si body rozdělili s Monakem, načež jednapadesátiletý trenér prohlásil: "V prvním poločase jsme začali dobře a vytvořili jsme si několik dobrých šancí. Jejich brankář zachytal dobře a měl i štěstí, když jsme nastřelili břevno. Po změně stran Monaco ukázalo svoje kvality. Těší mě, že jsme proti takovému týmu neinkasovali. Na tom má velký podíl Edouard Mendy, který chytil dvě nebo tři vyložené příležitosti."

Sedmadvacetiletý gólman nebude mezi třemi tyčemi chybět ani tentokrát. Z jeho spoluhráčů zůstává mezi zraněnými pouze Ghislain Konan. Pablo Chavarría by měl usednout minimálně na lavičku, takže o střílení branek by se měl postarat Boulaye Dia. Přestože v této činnosti zatím příliš nedominuje. Zatím zvládl rozvlnit síť všehovšudy třikrát. Jedinou další změnou by mohlo být usazení Rémiho Oudina, jehož výkon proti knížecímu klubu byl hodně matný.

Na druhé straně Jean-Louis Gasset musí poskládat sestavu bez Kevina Monnet-Paqueta, Yannise Salibura a Gabriela Silvy. Rošády oproti střetnutí s Bordeaux se dají očekávat jednak v záložní řadě, kde by neměl chybět Youssef Ait Bennasser, takže Rémy Cabella se posune více dopředu. V útoku pak dostanou s velkou pravděpodobností před Romainem Hamoumou přednost Beric a Wahbi Khazri.

Les Verts budou rozhodně chtít využít slabší formy Marseille i Lyonu v posledních týdnech. Třetí místo je tedy stále velice reálné. Pohodu v týmu borci výtečně demonstrovali o minulém víkendu, kdy na Stade Geoffroy-Guichard přejeli 3:0 Girondins Bordeaux, v jehož se sestavě mimochodem odehrál Jaroslav Plašil patnáct minut.

"V prvním poločase to nebylo dobré, protože Bordeux napadalo hodně vysoko. Po změně stran už to bylo z naší strany mnohem lepší. Klíčovým momentem byl samozřejmě ten úvodní gól. Po něm jsme hráli ve veliké pohodě, zvláště Mathieu Debuchy. Ve hře je pořád osmnáct bodů, a pokud i v dalších zápasech předvedeme takový výkon, jsem si jistý, že se v tabulce posuneme výš," řekl odhodlaně kouč Gasset.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.30 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (neděle 21:00)
Blízko je PSG zisku ligového titulu, potřebuje k tomu ovšem udělat ještě poslední krok. V podstatě může spoléhat i na to, že Lille v neděli odpoledne nevyhraje v Toulouse, v tom případě by triumf v Ligue 1 připadl definitivně domácím, ať už by jejich klání s Monacem dopadlo jakkoli. Jenže Pařížané by neradi znovu zklamali své náročné fanoušky.

Francouzský gigant po celou sezónu jasně dominoval a od začátku všem naznačoval, že šestá ligová trofej z uplynulých sedmi sezón připadne jemu. Dávno přitom mohl splnit tenhle cíl, jenže mnohočetné absence a ztráta formy znamenaly nečekané výsledkové ztráty. Svěřenci kouče Thomase Tuchela získali pouhý bod v posledních třech zápasech!

Na něco takového nejsou v Paříži dlouhodobě vůbec zvyklí. Před týdnem přitom inkasovali v Lille ve šlágru kola hned pět branek, v dohrávce na půdě Nantes tři. "Hráli jsme velmi špatně, zasloužili jsme si prohrát," čertil se domácí stratég. "V Lille jsme hru kontrolovali, v Nantes jsme se ale nedostali do zápasu za celých devadesát minut."

Dobrou zprávou v posledních několika dnech je zdravotní stav hvězdného Neymara, který se po dlouhé rekonvalescenci vrátil do tréninkového zápřahu. A není úplně vyloučeno, že by mohl nastoupit i proti Monacu. "Měli jsme naposledy devět zraněných. Nevím, kolik hráčů budu mít k dispozici v neděli. Jsme v těžké situaci," postěžoval si Tuchel.

Monaco letos neprožilo vůbec dobrou sezónu. Dlouhou dobu dokonce bojovalo o holé přežití, záchranu ani nyní nemá matematicky stále jistou, drží si však odstup od osmnácté barážové pozice. Pořád však musí na tuto skutečnost myslet, usnout na vavřínech by se mu mohlo šeredně vymstít. Naposledy mužstvo trenéra Leonarda Jardima remizovalo s Remeší.

Portugalský lodivod, který byl v říjnu loňského roku nahrazen Thierrym Henrym, aby se do knížecího klubu navrátil v lednu, byl s minulým výkonem svého týmu spokojený. "Přistoupili jsme k utkání s Remeší dobře, ostatně jako do dvou zápasů předtím," říkal. "Myslím si však, že o naší záchraně se rozhodně až v poslední možnou chvíli, v posledním kole."

V předešlých letech patřilo Monaco k tomu nejlepšímu, co Ligue 1 může nabídnout. Není tomu tak dávno, co vyfouklo PSG titul, dokonce si zahrálo i semifinále Ligy mistrů. Teď už myslí na sezónu další. "Naším cílem je příště skončit v top trojce a hrát Ligu mistrů. Letos jsou naše výsledky prostě jednou velkou výjimkou," vysvětloval si záložník Cesc Fábregas.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.94 - 8.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
Oba týmy čeká rozhodně neklidný a perný závěr tohoto ročníku. Zatímco Guingamp se horlivě snaží vypořádat se zpackaným rokem tak, aby se vymanil ze sestupového pásma alespoň na konečnou osmnáctou barážovou příčku, Marseille chce dosáhnout na pozici čtvrtou, aby si s jistotou mohla zahrát v příští sezóně Evropskou ligu.

Ke svým cílům nemají oba celky daleko, pořád za nimi ovšem o chlup zaostávají. Devatenáctý Guingamp ztrácel po dvaatřiceti odehraných kolech na osmnáctý Dijon jeden bod, pátá Marseille na čtvrté St. Étienne dva. Oba by tak potřebovaly v tomto zápase zabrat. Mírným favoritem v něm bude přece jenom mužstvo kouče Rudiho Garcii.

OM ve čtvrtek na Stade Vélodrome uspořádal veřejný trénink, na který zavítalo na tři tisíce fanoušků, a k jejich spokojenosti se ho účastnil překvapivě taktéž útočník Mario Balotelli, ačkoli kvůli potížím se stehnem a disciplinárnímu trestu do Bretaně vůbec neodcestuje. Jinak by však měl mít hostující stratég k dispozici zcela kompletní kádr.

Naposledy Olympique po velkém boji přehrál před vlastními fanoušky Nimes. A Garcia byl spokojený hlavně s výkony Luize Gustava a Dimitrie Payeta. "Věděl jsem, že Gustavo není na sto procent připravený, ale zaznamenal jsem u něj pokrok," uvedl. "Říkám stále, že teď potřebujeme každého. Víme, jak jsou Luiz i Dimitri důležití," dodával.

Už třiačtyřicet inkasovaných branek má Marseille na svém kontě, což je její historicky nejvyšší číslo od roku 1985. "Už jsme jich vážně obdrželi dost," přiznával nevrle Garcia. "Prohráli jsme spoustu utkání, ani jsme v nich neremizovali. Když nevíte, jak vyhrát, musíte vědět, jak aspoň neztratit. Musíme pracovat také na naší koncovce."

EAG v posledních čtyřech kolech urvalo pět bodů, statečně se drží v souboji o záchranu, i když má na svém kontě jen pět výher. Před týdnem remizovalo na půdě Štrasburku. "Pokud budeme hrát venku takto, budeme získávat víc bodů," byl dobře naladěn trenér Jocelyn Gourvennec. "Budeme se bít a bojovat o přežití až do samotného konce," sliboval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.48 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - SM Caen  (sobota 20:00)
OGC Nice patří mezi celky, které stále mohou pomýšlet na start v pohárové Evropě pro příští sezonu. Pět kol neporažený tým Patricka Vieiry se na domácí půdě střetne s Caen, pro něhož je zápas na francouzské riviéře velmi důležitý.

Už moc času nezbývá. Caen má před sebou ještě šest kol, které potřebuje zvládnout, jinak ho čeká sestup do Ligue 2. Forma Vikingů je ale nadále špatná, výhra v Monaku byla jen ojedinělým počinem, jinak se normandský celek vrátil k předchozím výsledkům, tedy k porážkám. Nejen bodově, ale i střelecky vyšel naprázdno ze zápasů s Nîmes i Angers a z už tak složité pozice udělal ještě složitější.

Nice bude v Allianz Riviéře favoritem, v lize neprohrálo už čtyřikrát v řadě a od evropských pohárů ho dělí pouze tři body. Patrick Vieira v posledních kolech hodně zapracoval na defenzivě a Aiglons skutečně v oněch čtyřech zápasech inkasovali jenom jeden gól. Rezervy však stále postrádá ofenzivní složka. Odchodem Maria Balotelliho a zraněním Myziana Maolidy tým trpí, Nice v sezoně vyhrálo celkem třináctkrát, z toho devětkrát k tomu stačil jediný gól. Posílit útok bude jedním z hlavních Vieirových cílů na příští sezonu.

Oba celky se poprvé střetly na startu soutěže ve 2. kole a po brankách Bammoua a Ganaga si rozdělily body za remízu 1:1. Tehdy se zdálo, že tým Patricka Vieiry teprve hledá identitu, zatímco Caen hrálo to, co se od něho očekávalo. Dobrý výkon proti Nice byl jedním z mála za celou sezonu, normandský klub se posléze začal utápět v dlouhých sériích bez bodů až se dostal do pozice, kde je nyní.

Les Aiglons budou postrádat obránce Christopha Jalleta i útočníka Myziana Maolidu, oba trápí zdravotní potíže již delší dobu. Prakticky stejně je na tom i soupeř. Caen má na marodce Adama Mbenguého a Romaina Genevoise, zatímco Faycal Fajr si odpykává karetní trest.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benízet - Sarr, dante, Herelle, Burner - Cyprien, Tameze, Lees-Melou - Srarfí, Saint-Maximin, Atal
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Guilbert, Djiku, Gradit, Imorou - Oniangué, Diomande - Deminguet, Khaoui, Ninga - Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.71 - 6.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nîmes Olympique - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Oběma týmům půjde o to, aby se ve zbývajících šesti kolech posunuly v tabulce co nejvýše. Zatím je na tom lépe Nimes, které získalo o pět bodů více než Bordeaux. Co se aktuální formy týče, jsou na tom oba celky v podstatě podobně. Domácí v posledních pěti zápasech získali dohromady sedm bodů, hosté za stejné období posbírali o jeden méně.

Zatímco pro Krokodýly je současné postavení v tabulce uspokojivé, neboť jejich prvořadým cílem jakožto pro nováčka Ligue 1 bylo ligové udržení, které už mají dávno zajištěné, Les Girondins, kteří na nejvyšší úrovni působí jako velmi ostřílený klub, jsou pozice v dolnějších patrech přece jenom zklamáním. Od sezóny určitě čekali trochu více.

A navíc pořád nejsou matematicky ještě zachráněni, tudíž nemohou vyloženě usnout na vavřínech. Byť je velmi nepravděpodobné, že by ještě do sestupových starostí nějakým způsobem zabředli. V Nimes nebudou mít k dispozici vykartovaného Pabla, vrátit by se jim ovšem měli Nicolas De Préville a Vukašin Jovanovič, jež naposledy nehráli.

V okleštěnější sestavě se FCGdB před týdnem nezadařilo na půdě St. Étienne. Prohrál tam poměrně jednoznačně o tři góly. "Museli jsme udělat hodně změn bez zkušenějších hráčů," připomínal trenér Paulo Sousa. "Věkový rozdíl mezi naším mužstvem a ten od St. Étienne byl velký. Fyzicky to bylo znát. Ve druhé půli ukázal soupeř své zkušenosti."

Les Crocodiles o minulém víkendu zavítali na hřiště Marseille a ani oni si neodvezli domů ani bod. Teď by si chtěli před vlastními fanoušky spravit chuť a získat své třetí vítězství v řadě na Stade des Costiéres. "Byl jsem zklamaný z konečného skóre a hlavně z celkového výkonu. Nehráli jsme a spokojili se s neúspěchem," čertil se kouč Bernard Blaquart.

Nimes nebude mít k dispozici suspendovaného Anthonyho Briancona, jenž stále pyká za svou červenou kartu inkasovanou v utkání s Rennes, nejistý je start u Loïcka Landreho. Na marodce jsou jinak pořád Mustapha Diallo i Clément Depres. "Pokusíme se být na konci ročníku co nejlepší. Můžete se spolehnout, že to bereme vážně," ujišťoval Blaquart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.60 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Na Stade de la Meinau ve Štrasburku se utká domácí Racing s Montpellierem, který se v tabulce tlačí na pohárové pozice. Držitel Coupe de la Ligue už pět zápasů v řadě nenašel přemožitele, na druhou stranu z vítězství se radoval jen jednou. Montpellier bude mít v Alsasku těžkou úlohu, poprvé tam v historii zvítězit.

Nikdy před tím se mu to totiž nepodařilo. Cesty Montpellieru do Štrasburku skončily většinou porážkou až na jednu výjimku, kterou tvořila minulá sezona. To se oba celky rozešly smírně 0:0.

Letos má Montpellier o poznání povedenější sezonu a i když už vyklidil pohárové příčky, stále je ve hře o Evropskou ligu. MHSC je aktuálně šesté a na čtvrté Saint-Étienne ztrácí pět bodů. Hosté se v minulém kole dokázali popasovat s Toulouse a na domácí půdě ho přehráli těsně 2:1. I přes výhru se ale nedá mluvit o nějaké souvislejší formě, hosté střídají dobré výsledky s těmi špatnými víceméně po celou sezonu.

Horší výsledek má za sebou Štrasburk, který si doma pouze rozdělil body s o záchranu bojujícím Guingampem. V repríze finále Coupe de la Ligue vstřelily oba celky po třech brankách, ovšem spokojený nemohl být až na fanoušky ofenzivního fotbalu nikdo. Štrasburk určitě může těšit fakt, že ho v pěti po sobě jdoucích zápasech nedokázal nikdo porazit a to včetně Lyonu nebo Paříže. Alsasané si z Parku princů přivezl nečekanou remízu 2:2.

Racingu budou chybět zranění Saadi, Grimm a nejspíše i Koné. Jeho zdravotní stav pro tuto chvíli zůstává s otazníkem. Do zápasu nezasáhne rovněž Lala, který si odpykává karetní trest. Montpellier bude na stadionu le Meinau takřka kompletní, nejistý zůstává pouze start Dollyho.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Carole, Martínez, Mitrović, Caci - Sissoko, Prcić - Costa, Thomasson, Goncalves - Ajorque
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Hilton, Congré - Aguilar, Skhiri, Tallec, Ristić - Mollet - Delort, Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.18 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - Stade Rennes  (pátek 19:00)
Dijon usiluje o holé přežití v nejvyšší soutěži, Rennes ještě o naději, že by mohlo stanout na příčkách zaručující příští sezónu Evropskou ligu. Jen stěží se dá odhadovat, kdo má lepší formu. Je ovšem pravda, že větší motivaci zřejmě budou mít domácí. Hosté se totiž budou spíše plně soustředit na finále Coupe de France, které je čeká na konci dubna.

Domácí v uplynulých dvou zápasech vydolovali slušné čtyři body, porazili přitom i hodně nečekaně Lyon. Nacházejí se aktuálně na osmnácté barážové pozici, a jestli se chtějí ještě posunout na zcela bezpečnou sedmnáctou, na kterou ztrácejí sedm bodů, potřebují získat delší šňůru lepších výsledků. Hlavně potřebují udržet na uzdě Guingamp a Caen.

Právě s těmito celky se zřejmě Les Rouges poperou o to, kdo spadne do Ligue 2 přímo a kdo ještě dostane šanci uchovat si příslušnost v baráži. Před týdnem sehráli velmi důležitý zápas proti Amiens, udála se nakonec konečná bezbranková plichta. "Byl to neuspokojivý výsledek. Máme totiž o dva body méně," čertil se dijonský trenér Antoine Kombouaré.

Ten nově nebude moci počítat s vykartovaným Wesleym Lautoou, zranění jsou Mehdi Abeid a Valentin Rosier. "Upřímně řečeno, od porážky s Nice si myslím, že můžu dobře akceptovat fakt, že máme čtyři body z možných šesti, a to včetně utkání v Lyonu," neviděl situaci černě Kombouaré. "Proti Amiens jsme hráli dobrý fotbal, jen jsme málo stříleli."

Rennes se po třiadvaceti kolech nacházelo na jedenácté příčce, a protože v uplynulých třech kolech pouze dvakrát remizovalo a jednou padlo, šance na to zabojovat o popředí se mu výrazně zmenšily. Naposledy uhrálo remízu proti Nice. "Co se týče výkonu a vytvořených možností, cítíme, že jsme si zasloužili víc," hodnotil kouč Julien Stéphan.

Tomu se po suspendaci vrátí Benjamin André, zcela fit by měli být Damien Da Silva i Clément Grenier, jež by se oba měli objevit v základu. Zranění jsou ovšem stále Abdoulaye Diallo, Rami Bensebaini, Romain Danzé a Mehdi Zeffane, je ovšem možné, že do hry zasáhnou James Léa-Siliki, Theoson Jordan Siebatcheu nebo Ludovic Baal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.37 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Angers SCO  (pátek 20:45)
Jestli se ještě před několika týdny zdála být třetí příčka Lyonu neotřesitelná, pak nyní je situace úplně jiná. Vždyť čtvrté St. Étienne ztrácí na tuhle metu už jen tři body. Olympique bezpochyby potřebuje napravit své dvě ligové porážky v řadě, také tu z Coupe de France, a konečně proti Angers uspět. To ovšem neprohrálo šestkrát v řadě.

Nebude to pro Les Gones rozhodně jednoduchá záležitost. Soupeř z bretaňského poloostrova letos prohrál jen devětkrát, což je nejmenší číslo ze všech celků okupujících dolní polovinu tabulky. V lize od ledna vždy bodoval v deseti případech z uplynulých jedenácti utkání. Prohru utrpěl paradoxně jen na půdě zachraňujícího se Guingampu.

Domácí rozhodně nejsou v nejlepším rozpoložení. Nepřidají ani letos do své sbírky žádnou cennou trofej, neboť z obou francouzských pohárů vypadli, a strachovat se naopak mohou o to, aby si v příštím ročníku vůbec zahráli Ligu mistrů. Výrazně se jim zhoršila práce v defenzivně. V minulých 270 minutách inkasovali dohromady hned osm branek.

O svou budoucnost už mimochodem nebojuje lyonský kouč Bruno Génésio, vedení se totiž nedávno rozhodlo prodloužení jeho smlouvy prostě neakceptovat. Byť je vlastně otázka, zda chtěl v klubu vůbec zůstat. "Prožíváme těžké období. Potřebujeme zatnout zuby, držet při sobě a pokračovat v práci," burcoval dvaapadesátiletý stratég.

Angers bude zbytek tohoto ročníku dohrávat v poklidu a bezpečí. Drží se v klidném středu průběžného pořadí, na kontě má jednačtyřicet bodů, které mu bez jakýchkoli příkras zaručily definitivně celkovou záchranu v nejvyšší soutěži. Ve zbývajících šesti kolech se pokusí pouze vylepšit své konečné postavení v tabulce. A třeba dosáhnout na první desítku.

Naposledy hosté vyhráli nejtěsnějším možným způsobem v Caen. A trenér Stéphane Moulin byl samozřejmě nadmíru spokojený. "Pátou sezónu po sobě budeme hrát v Ligue 1. Pro klub, jako je Angers, je to nesmírný úspěch," zářil radostí. "Hráli jsme navíc jubilejní 1000. zápas, takže bylo dobré, že jsme ho oslavili konečným vítězstvím."

Lyonu se vrátí obránce Ferland Mendy, jenž by se měl objevit na levém kraji, pouze jediným absentujícím na jeho straně by měl být dlouhodobě zraněný Amine Gouiri. Angers možná do základní jedenáctky nenasadí Stéphaneho Bahokena, který má problémy s kolenem, určitě se do hry jinak nepodívají Yoann Andreu, Cheikh N'Doye ani Cristian López.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.88 - 9.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain32263392:2681
2.Lille OSC32197654:2864
3.Olympique Lyon32168853:4056
4.AS Saint-Étienne32158948:3753
5.Olympique Marseille321561149:4351
6.Montpellier HSC321212844:3648
7.Stade Reims321115632:3248
8.OGC Nice321391023:2948
9.Racing Strasbourg321014854:4044
10.Nîmes Olympique321271347:4743
11.Stade Rennes3211101143:4343
12.Angers SCO32914939:3841
13.Girondins Bordeaux329111230:3438
14.FC Nantes321071538:4237
15.Toulouse FC328111330:4635
16.AS Monaco327111431:4632
17.Amiens SC32881626:4532
18.Dijon FCO32671924:4825
19.EA Guingamp32591823:5724
20.SM Caen324111724:4723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Džeko55

OT: Vyplňte prosím dotazníček na cca tři minutky o partnerech českého hokeje (klubů, soutěží i repre) pro jednu marketingovou společnost. Děkuji moc

https://bit.ly/2KZ86dc

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele