LaLiga - preview 37. kola: Večer se otevře devět stadionů

14.05.2022, 09:44, aktualizováno 15.05.2022, 09:53
Previews
Drtivá většina z předposledního kola španělské ligy se hraje dnes večer a rušno bude na devíti stadionech. Papírovým tahákem bude souboj Atlética Madrid se Sevillou, o všechno hraje Deportivo Alavés, body nutně potřebuje i Mallorca...
Athletic Bilbao - CA Osasuna  (neděle 19:30)
Athletic se potřebuje sebrat po minulé a hodně nečekané porážce od Granady a ideální šanci k tomu má doma na stadionu San Mamés. V neděli navečer tam dorazí Osasuna, která by ráda ukončila sérii tří remíz v řadě.

Athletic pořád ještě doufá v to, že se probojuje do Evropy a dvě kola před koncem má pořád naději. Trenér Marcelino ale musí pro zbylá utkání dostat ze svých hráčů maximum, což se mu v poslední době ne vždy dařilo. Jako třeba v minulém kole, když se Athletic musel sklonit před Granadou. Nebyla lepším týmem, ale hrála dravě a na jejích hráčích byla daleko víc vidět touha vyhrát za každou cenu.

Pro Athletic to byla už druhá ztráta v řadě, předtím si ještě rozdělil body s Valencií a také v tomto duelu vyšel střelecky naprázdno. To je obecně velká potíž baskického klubu, protože Athletic dal zatím jen 41 branek - to je třetí nejhorší výsledek v první desítce. Co si naopak může Marcelino chválit, to je obrana. Dostala pouze 35 branek a v celé lize najdeme jen čtyři týmy s lepší defenzivou.

Záložník Unai Vencedor, který v minulém kole začal od úvodních minut, před duelem s Osasunou poznamenal: "Hodně nás vzalo, že jsme minule s Granadou prohráli, protože na hřišti jsme byli lepším týmem. I to se ale někdy ve fotbale stává, lepší tým nevyhraje vždycky. Proto je naším úkolem se zvednout a odvést naši práci proti Osasuně lépe."

Osasuna je v tabulce blízkým sousedem Athleticu, protože na něj ztrácí jen pět bodů a nachází se na 9. příčce. Už je to hodně dlouho od doby, kdy naposledy ochutnala sladké plody výhry, jednalo se o 32. kolo. Momentálně se Osasuně "daří" jen remizovat, už má na kontě tři remízy v řadě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Martinez, Berchiche - N. Williams, Vencedor, Garcia, Muniain - Berenguer, I. Williams
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Perez - Vidal, U. Garcia, D. Garcia, Cruz - Torro, Moncayola, Avila, Torres, R. Garcia - K. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.05 - 6.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Sevilla FC  (neděle 19:30)
Na Wanda Metropolitano v Madridu se v neděli večer potkají Atlético Madrid se Sevillou a půjde o hodně. Sevilla na rozdíl od Atletů ještě nemá stoprocentní jistotu Ligy mistrů pro příští sezonu a právě tento krok může učinit ve vzájemném zápase. Atlético však hraje doma a tam je vždy těžko k poražení.

Že by klasický remízový zápas? Hrát na remízu ani jeden z týmů nechce, přestože by to znamenalo kvalifikaci obou do Ligy mistrů. Atlético už v tomto směru má splněno, ale stále se nevzdává alespoň zisku druhé příčky, byť situaci už nemá ve svých rukou a musí doufat v zaváhání Barcelony. Vyhrát chce i Sevilla, které se to v Madridu dlouho nepovedlo. V rámci LaLigy naposledy v roce 2008.

Atlético navázalo na vítězství v městském derby a na půdě Elche zvítězilo 2:0, čímž si upevnilo třetí příčku v tabulce a výrazně se přiblížilo Lize mistrů. Jak s výkonem proti Realu Madrid, tak i s Elche byl trenér Diego Simeone spokojen a věří, že postavení v první čtyřce už jeho týmu neunikne. Co se samotného Simeoneho týče, na lavičce Atlética odkaučoval již svůj 400. zápas.

Atlético ještě čekají dvě těžké zkoušky - první doma se Sevillou a ta druhá na půdě baskického Realu Sociedad, jemuž také půjde o hodně.

Sevilla se v závěru sezony nepotýká s optimální formou a už tři zápasy v řadě nedokázala zvítězit. Je pravdou že neprohrála, ale tři remízy v řadě jí postupně odsunuly až na čtvrté místo, které ještě stále může ztratit. Dvě kola před koncem mají Rojiblancos na čtvrtém místě náskok pěti bodů a tak se v případě porážky na Wanda Metropolitano a výhry Betisu nad Granadou mohou v posledním kole strachovat. "Musíme jít do zápasu s čistou hlavou a věřit si. Atlético je konsolidovaný tým a patří mezi velikány. Je to nádherný tým s trenérem, který vede důležitý projekt. Když měli těžší chvíle, vždy to dokázali otočit," chválil hostitele Julen Lopetegui. Jeho svěřenci nenašli v týdnu recept na obranu Mallorcy a pouze s ní remizovali 0:0. Duel Atlética se Sevillou slibuje velkou bitvu. Andalusané mají v posledních letech navrch a dvakrát za sebou už Atlety porazili. Na druhou stranu se pokaždé hrálo na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, zatímco na Wanda Metropolitano Atlético málokdy prohrává.

Atléticu nebudou k dispozici Thomas Lemar, Šime Vršaljko a Joao Félix. Dobrou zprávou je ovšem návrat Marcose Llorenteho. Obdobná situace panuje i v táboře Rojiblancos a Julen Lopetegui nemůže počítat s Karimem Rekikem, Fernandem a Susem, všichni tři zůstávají zranění.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Reinildo - Llorente, De Paul, Kondogbia, Koke, Carrasco - Cunha, Griezmann
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Carlos, Acuňa - Jordan, Delaney, Rakitić - Ocampos, Martial, Corona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.07 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Granada CF  (neděle 19:30)
Real Betis stále nevzdává boj o Ligu mistrů, i když teď už by mu mohl pomoci jen velký zázrak. Béticos ale do poslední chvíle věří a proto návštěvníky z Granady nečeká snadný úkol. Ti ale taky musí bodovat, protože jsou pořád hodně blízko sestupovým pozicím.

Trenér Manuel Pellegrini sledoval s velkým zájmem středeční bitvu mezi Sevillou a Mallorcou. A z toho, co viděl, musel mít radost. Sevilla totiž nenaplnila předzápasové prognózy a uhrála s Mallorcou jen bod. Tím pádem je vše otevřené a Real Betis má stále šanci na to, že se dostane do Ligy mistrů. Je, pravda, sice minimálně, ale pořád existuje. Od Sevilly totiž jeho městského rivala dělí jen pět bodů. Takže pokud by Sevilla prohrála oba své poslední duely a Real Betis by je vyhrál, dostal by se o bod před ni.

Což je myšlenka velmi lákavá. Real Betis má navíc hratelnějšího soupeře než Sevilla, kterou v tomto kole čeká návštěva madridského Atlética. Nehledě na to, jak celá sezona dopadne, ji už teď v Seville mohou hodnotit jako nadprůměrnou. Pellegriniho týmu se totiž povedlo zvednout nad hlavu trofej po finále Copa del Rey!

V minulém kole se Béticos navíc nemazlili s Valencií a až podivuhodně snadno jí nasázeli tři branky. S Granadou nemají špatnou bilanci a doma s ní prohráli naposledy v roce 2012. Navíc vyhráli poslední dva vzájemné duely.

Granada má rozhodně o co hrát. Zatím posbírala jen 37 bodů a od pásma sestupu ji dělí body čtyři. Čili pokud by tentokrát v Seville dokázala zvítězit, nic už by ji o prvoligovou příslušnost nedokázalo připravit. A vzhledem k tomu, že Granada dokázala dát šest branek Mallorce a ve vloženém kole překvapila i Athletic, nelze porážku Béticos zcela vyloučit.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Gonzalez, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Juanmi, Canales, Fekir - José
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Arias, Diaz, Duarte, Quini - Collado, Gonalons, Milla - Puertas, Molina, Uzuni
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.41 - 6.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Elche CF  (neděle 19:30)
V sobotu se hrají dva duely 37. kola LaLigy a po utkání v Katalánsku zamíříme ve večerních hodinách na stadion Balaídos do Viga. Domácí Celta vyhrála na své půdě jen šestkrát a fanouškům by chtěla dopřát tříbodovou radost v duelu s Elche.

Celta Vigo si z arény Balaídos rozhodně žádnou nedobytnou tvrz neudělala. Naopak, celkem pravidelně tady rozdává body soupeřům a dokázala doma vyhrát jen šestkrát. Celkově jsou v LaLize jen čtyři týmy, které doma získaly méně bodů než Celta. Což trenér Eduardo Coudet chce jistě napravit. Byl by určitě rád, aby si jeho hráči vzpomněli na poslední domácí duel.

Ten totiž v předminulém kole zvládli naprosto fantasticky a bezbrannému Alavésu nadělili čtyři branky! Los Celestes v tomto ročníku vyhrávají převážně na hřištích soupeřů a proto jim patří solidní 11. místo. Proti Elche se budou opírat i o to, že Elche ve Vigo vyhrálo jen dvakrát v historii, naposledy to bylo v roce 2013.

Ani teď nemá Elche zrovna ideální formu. Nebojuje sice o záchranu a nasbíralo už 39 bodů, ale s Celtou se potká po dvou porážkách v řadě. Nedalo za ty dva zápasy dokonce ani gól, což by tentokrát rádo napravilo. A gól by padnout mohl, protože se oba týmy při vzájemných duelech trefily aspoň jednou vždycky za posledních 30 let bojů.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Aidoo, Araujo, Galán - Beltrán - Suárez, Cervi, Méndez - Aspas, Galhardo
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Mascarell, Bigas - Fernandez, Guti, Gumbau, Palacios - Pérez, Carrillo, Milla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.63 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Rayo Vallecano  (neděle 19:30)
Mallorca sice v minulém kole nečekaně uspěla v duelu se Sevillou, ale pořád jí to nestačí na vysvobození ze zajetí sestupového pásma. Na sedmnáctý Cádiz ztrácí Mallorca dva body a vzhledem k tomu, že Cádiz teď hraje s Realem Madrid, tak cítí obrovskou šanci.

A Mallorca nutně potřebuje body. Do konce ročníku zbývají odehrát dvě kola a Mallorca je pořád na 18. místě. Od Cádiz ji dělí jen dva body a nyní má mnohem hratelnějšího soupeře, takže pokud někdy nastal ten správný čas na výhru, je to právě v nedělním duelu. Mallorca se naštěstí dokázala rychle vzpamatovat z drtivého debaklu od Granady, když dostala šest branek, a urvala bod od Sevilly.

Pořád ale platí, že z posledních deseti duelů prohrála sedmkrát, takže na svou formu spoléhat nemůže. Aspoň trochu optimismu jí zaručuje domácí prostředí. Na Estadio Iberostar uhrála už 24 bodů a prohrála z osmnácti utkání jen šestkrát, takže hned šest týmů v lize má doma horší bilanci než Mallorca.

Rozdíly mezi domácími výkony a zápasy venku jsou docela evidentní právě u Raya. Zatímco doma uhrálo Rayo 29 bodů, tak na hřištích soupeřů jich za stejný počet utkání uhrálo jen 13. Naposledy Rayo schytalo debakl od Villarrealu, když v jeho síti skončil míč pětkrát. I proto mu patří až dvanáctá příčka, byť se záchranou si hlavu dávno lámat nemusí.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Valjent, Raillo, Olivan, Costa - Battaglia, Sánchez, Sevilla - Muriqi, Rodriguez
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Maras, Catena, F. Garcia - López, Valentin - Bebé, Trejo, A. Garcia - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.61 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - FC Barcelona  (neděle 19:30)
Barcelona touží stvrdit druhé místo za Realem a šanci k tomu vidí v návštěvě Madridu. Na stadionu Alfonso Pérez ji čeká domácí Getafe, kterému stačí jediný bod k jistotě záchrany bez ohledu na to, jak si povedou jeho konkurenti.

Nejhorší možný scénář, jaký se Getafe může v tomto kole přihodit, je to, když prohraje s Barcelonou a bude sledovat, jak Mallorca doma vesele vyhrává nad Rayem. V takovém případě by před posledním kolem mělo Getafe jen o dva body víc než Mallorca. Situaci by sice mělo pořád ve svých rukou, ale jít do posledního kola a utkání s Elche s tímhle vědomím, to je docela risk.

Je jasné, že tahle sezona se madridskému klubu vůbec nepovedla, ať už dopadne jakkoli. Mezi roky 2017 a 2020 skončilo Getafe na osmém, pátém a znovu osmém místě. Takže loňské patnácté místo bylo dost negativním překvapením. Bohužel v něm ale Getafe pokračovalo i v současné sezoně a dokonce se chvíli pohybovalo na samém chvostu. Díky změně trenéra a lednovým nákupům se ale Getafe dokázalo vymanit z posledních míst a do 37. kola jde z patnácté příčky.

Tu by pochopitelně chtělo ještě vylepšit a šanci na to má, protože od 13. Espanyolu jej dělí jen dva body. Ale musí zabrat, což se mu v nedávných týdnech moc nedařilo. Tým trenéra Florese totiž už ve třech minulých kolech bral pokaždé jen bod, byť fakt, že už ve čtyřech kolech neprohrál, je pozitivní.

Domácí zápas s Blaugranas se nebude týkat vykartovaného Mitroviće se zraněným Jaimem Matou. Ani Barcelonští nepůjdou do utkání zcela kompletní, protože sezona se v jejich případě už netýká zraněných Pedriho, Desta, Gonzaleze a Roberta. To ale není všechno, protože fit není ani Araújo po ošklivém zranění a stejně tak Piqué. Navíc hostům schází karetní hříšníci Alba, Frenkie de Jong a García.

V takto oslabené sestavě by Barcelona pro Getafe nemusela představovat zas tak nepřekonatelnou překážku. I Blaugranas ale mají o co hrát - jde jim o konečné druhé místo, protože v případě výhry jim kolo před koncem druhé místo už nikdo nevezme.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Alvarez, Cuenca, Olivera - Luis, Arambarri, Maksimović - Mayoral, Ünal
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, Umtiti, Lenglet, Mingueza - Busquets, Gavi - Dembélé, Memphis, Torres - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.46 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - Real Madrid  (neděle 19:30)
Titul už je ve Španělsku přidělený, ale boj o záchranu zůstává otevřený. Cádiz si dvě kola před koncem drží jen dvoubodový náskok a jakýkoliv zisk proti Realu Madrid by byl vítanou kořistí. Není to nic nemožného, protože poslední vzájemné výsledky hovoří překvapivě pro domácí.

Ano, je tomu skutečně tak. Psal se říjen 2020 a Cádiz naprosto senzačně porazil Real Madrid na jeho půdě 1:0. Stalo se tak vůbec poprvé v historii a obrovské překvapení dokázal zopakovat i v letošní sezoně, když na Santiago Bernabéu pro změnu remizoval 0:0.

Cádiz je vůbec hodně zvláštním soupeřem, protože několikrát obral o body zvučné týmy, zatímco si nedokázal poradit s těmi papírově slabšími. Připomeňme, že v dubnu zvítězil i na Camp Nou či si připsal remízy ve Valencii a na Seville. V březnu zase porazil letošního semifinalistu Ligy mistrů Villarreal a takto bychom mohli pokračovat.

Ve čtvrtek ale tak úspěšný nebyl a na hřišti Realu Sociedad prohrál hladce 0:3. Cádiz tak zůstává o dva body na sedmnácté příčce a je v ošemetné situaci, kdy by měl Real Madrid porazit, aby měl situaci ve svých rukou a nemusel se ohlížet na výsledek Mallorcy.

Realu Madrid už o nic nepůjde, nicméně o porážku nestojí. Svěřenci Carla Ancelottiho už se připravují na blížící se vrchol sezony finále Ligy mistrů proti Liverpoolu a rádi by se naladili vítězně. Real si po selhání v derby s chutí zastřílel do sítě Levante a šesti góly zpečetil jeho osud. Italský stratég pak pocítil vůči soupeři lítost: "Musím říci, že je to smutný den pro Levante a chci vyjádřit podporu trenérovi i klubu. Je to smutný den, ale jsem přesvědčen, že se brzy vrátí do nejvyšší soutěže."

Cádizu budou chybět Varazdat HaroJan a IvÁn Alejo. Větší problémy s marodkou mají v Madridu a trenér Ancelotti se bude muset obejít bez služeb Marca Asensia, Davida Alaby, Daniho Ceballose, Isca, Garetha Bala, Edena Hazarda a Marcela. Vzhledem k jistotě titulu a blížícímu se finále Ligy mistrů zůstává nad konečnou sestavou otazník.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Hernandez, Chust, Espino - Sobrino, Mari, Alcaraz, Idrissi - Negredo, Perez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Nacho, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.60 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Deportivo Alavés  (neděle 19:30)
Levante má jako první celek v tomto ročníku jisté, že na jeho zápasy v příští sezoně budou fanoušci chodit do druhé ligy. V neděli večer by se s nimi aspoň rádo rozloučilo výhrou. Jenže proti nim stojí Deportivo Alavés, které má jen o dva body víc a bije na poplach.

V těchto dnech musí být hodně náročné fandit Levante. Ve čtvrtek večer dostali fandové valencijského týmu smutnou jistotu v podobě zpečetěného sestupu a to ještě po naprosto nedůstojném výsledku. Real Madrid do jejich sítě nasázel hokejových šest branek a obranu Levante naprosto zesměšnil. Alavés je na tom přeci jen o trochu lépe, protože se mu povedlo vyhrát poslední tři domácí utkání.

Venku ale Depor vyhrál za celý ročník jen jednou! Ono to v případě Deporu vlastně ani není jen bití na poplach, jako spíš postupné tonutí. V případě porážky může být ještě hůř, protože tím pádem by si oba týmy vyměnily místa. A to Depor nechce zažít. Výhra by mu naopak za jistých okolností (zaváhání Mallorky a Cádizu) zajistila ještě šanci na záchranu v posledním kole.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cárdenas - Son, Duarte, Vezo, Rober, Miramón - Campaña, Radoja, Pepelu - Morales, Gómez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Lejeune, Laguardia, Tenaglia - Ndiaye, Escalante - Rioja, Jason, De La Fuente - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.80 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Real Sociedad  (neděle 19:30)
Jistotu evropských pohárů může mít po tomto kole i Villarreal, který doma hostí Real Sociedad. Baskové už si zajistili pohárovou účast v týdnu, ale stále není jasné o kterou soutěž půjde. Na vzájemné měření sil se oba celky naladily vítězně.

Villarreal bez problému rozstřílel Vallecano 5:1, zatímco "La Real" stvrdil účast v Evropě výhrou nad Cádizem 3:0. Trenér Imanol Alguacil byl s výkonem spokojen a přestože se podařilo naplnit předsezonní cíl, tým bude chtít v závěru sezony ještě víc. Real Sociedad se stále může posunout v tabulce na páté místo.

Baskové zabrali v pravý čas, protože před utkáním s Cádizem nevyhráli čtyři zápasy v řadě. Výsledkový výpadek nakonec znamenal konec nadějí na Ligu mistrů.

Misi naopak ještě nemá splněnou letošní semifinalista Ligy mistrů Villarreal. Žluté ponorce schází k jistotě pohárů kousek a o ten se bude chtít postarat v posledním domácím zápase na Estadio de la Cerámica. "Potřebujeme fanoušky. Rozloučit se na našem stadionu bude pro ně vzrušující. Pokud se nám podaří odehrát další sezonu v evropských pohárech, byl by to pro nás úspěch," dodal Emery.

Pro fanoušky Villarrealu je letošní sezona přeci jen poněkud zvláštní. Žlutá ponorka se probojovala mezi čtyři nejlepší týmy Ligy mistrů, nicméně v LaLize se do čtvrtého místa nedostala a milionářskou soutěž si nezopakuje. Stále je tu ale možnost zahrát si Evropskou ligu, kterou už Villarreal dokázal opanovat.

"Zítra se setkáme s královskou společností, která prožívá sladké chvíle. Motivuje mě to, protože jde o velké rande," zvolil zajímavý jazyk Unai Emery. Villarrealu se v prosinci podařilo zvítězit na Anoetě 3:1, jinak je vzájemná bilance dosti vyrovnaná. Real zase před dvěma lety zvítězil na Villarrealu a tak se i nyní očekává vyrovnaný boj.

Villarrealu budou scházet Gerard Moreno a Arnaut Danjuma, jinak je kádr ve slušné kondici. Horší je to na straně Basků - Ander Barrenetxea, Mikel Oyarzabal, Nacho Monreal a Carlos Fernandez zůstávají na marodce.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Trigueros, Capoue, Parejo - Lo Celso, Alcacer, Chukwueze
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Zubimendi, Merino, Silva - Sorloth, Isak, Januzaj
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.62 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Valencia CF  (sobota 18:30)
Už pět utkání v řadě čeká Espanyol Barcelona na vítězství a náramně by se mu hodilo vyhrát právě teď. V sobotu odpoledne se totiž bude loučit se svým stadionem a těší se, že ho téměř 40 tisícovek požene vpřed. Jejich hlasy budou třeba, protože dorazí Valencia.

Espanyol v příštím kole zakončí celý ročník v Granadě, takže tohle sobotní utkání může brát jako sezónní rozlučku s RCDE Stadium. Problém je, že doma se mu zrovna s Valencií zas tak moc výsledkově nedaří. Vyhrál zde naposledy v roce 2018 a předtím čekal na výhru taky tři roky. Ani nyní navíc nejsou hráči ve zvlášť dobré formě. Navíc se od pátečního dopoledne připravují bez čerstvě odvolaného trenéra Morena.

Espanyol vyhrál za deset minulých kol jen třikrát a od jeho poslední domácí výhry už je to docela dlouho - víc jak měsíc, co porazil Celtu Vigo. Od té doby si katalánský celek připsal jednu remízu a čtyři porážky, mimo jiné i v minulém kole, když překvapivě nestačil na předposlední Deportivo Alavés.

Následkem toho přinesla španělská média zprávu, kterou v pátečních odpoledních hodinách potvrdil i klub - trenér Vicente Moreno u týmu skončil a nebyla to jediná personální změna. V závěrečných dvou zápasech španělské ligy povede tým kouč rezervy Luis Blanco. A to přesto, že Moreno splnil předsezónní cíl, když klub v první lize zachránil.

Valencia se usídlila na desátém místě a její náskok na Espanyol činí čtyři body. Na poháry to ani letos nebude, ale ono se není čemu divit, když za posledních deset zápasů dokázali Netopýři vyhrát jen jediné klání. Naposledy dostali tři branky od Betisu.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Vidal, Cabrera, Calero, Pedrosa - Herrera, Morlanes - Vilhena, Darder, Puado - De Tomás
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Alderete, Diakhaby, Vazquez - Soler, Račić, Moriba, Gil - Duro, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.50 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid36266479:3084
2.FC Barcelona36219668:3672
3.Atlético Madrid36207962:4167
4.Sevilla FC361715451:2966
5.Real Betis361871160:4061
6.Real Sociedad361611937:3459
7.Villarreal CF3615111060:3556
8.Athletic Bilbao3613131041:3552
9.CA Osasuna3612111337:4747
10.Valencia CF3610141245:5244
11.Celta Vigo3611101542:4143
12.Rayo Vallecano361191636:4442
13.Espanyol Barcelona3610101639:5240
14.Elche CF361091737:5039
15.Getafe CF368141432:3838
16.Granada CF368131544:5937
17.Cádiz CF367141533:5035
18.RCD Mallorca36891932:6233
19.Deportivo Alavés36872130:6131
20.Levante UD366111944:7329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Gazdo

Xavi : Neprekaza mi ze Robert Lewandowski ma uz 34 rokov…. Oh god ja som dufal ze to odbije frazou ze je Lewa hracom ineho klubu a aj napriek svojmu veku hra skvele… ale tato odpoved uz zavana niecim. Snad teda je len chyba v preklade

Reagovat
EaP

Nie. Nieje to chyba v preklade. Presne takto to povedal a už zrejme počíta s jeho príchodom.

Reagovat
LAM

Zeptali se ho, že kdyby měl přišel Lewandowski,že má již 34 let. Dle mě úplně normální odpověď.

Reagovat
Gazdo

Ja stale teda dufam ze nepride

Reagovat
Ed_Hazard

Dôvod? v momente by bol o parník Váš najlepší hráč.

Reagovat
Eichel

Pretože je pridrahý a má 34 rokov. Zároveň on by bol povýšenie fungujúceho tímu, ale tento tím potrebuje vyriešiť ix problémov a doladiť ix postov. Len námatkovo treba RB, LB, či CDM. Ak by prišiel, zrejme treba rátať s tým, že sa zaplatí predajom Frankieho a zbytok sa doladí lowcostovými variantami typu Alonso a Azpi. Napokon o také dva tri roky bude musieť Barca znova investovať do 9tky a jednalo by sa len o krátkodobú záplatu, aj keď výnimočne kvalitnú. Ak by ten tím bol stabilizovaný a potreboval by len jemne rozšíriť a priviesť niekoho, kto bude zárukou gólov a máme tím ktorý mu vyprodukuje dostatok šancí tak potom fajn. Takto to len na chvíľku zaplácajú celé a budú dúfať, že to zbieranie hráčov bez zmlúv s rozličnou typológiou nejak vystrelí.

Reagovat
2miguel1

Najlepši hrač by bol, ale kedze ste mu skoro všetci davali zlatu loptu minuly rok, bol by prakticky všade najlepsi a o parnik určite nie, Pedri,Araujo maju velku kvalitu. 33 rokov by som neriesil, aj Benzema ma najlepsiu sezonu v 34 rokoch. On je vo famoznej telesnej forme, jeho zena je fitness vyzivova trenerka. Uz sa zacina spekulovat okolo 25-30m€ co teda mat na 3 roky zariadene goly je super deal. Azpi Kessie pridu zadarmo, aj to uz nam vyriesi zopar problemov a zas nemozeme mat tím zlozeny len z mladikov. Môžeme byt radi, ze si Lewa vybral nas, snad vsetko dobre dopadne a skonci u nas

Reagovat
Kluivert9

Tým nemůžeš mít jen z mladíků, ale pokud odejde de Jong, tak už tam nebude téměř nikdo v ideálním fotbalovým věku. Jedna půlka kolem 20 let a druhá půlka 33+

Reagovat
2miguel1

No ale to sme skor zaspali minule roky, ked aj Messi avizoval, nech to zacneme konecne stavat z mladsich hracov. Teraz sme sa rozhodli to postavit na generacii Pedri Fati Gavi Araujo atd, im su teraz prospešnejši skusení hráči. Zabili sme ale najlepsie roky Stegena, ten stredny vek nam tam chyba, ale to už teraz neriesit

Reagovat
Kluivert9

Určitě řešit. Místo Lewandowskiho se pokusit o Jesuse, místo Alonsa o Gayu atd...

Reagovat
Gazdo

V podstate to Eichel pomenoval za mna. Ja mam este plus jeden dovod ze ho nemam rad. Ale ked si odmyslime osobne sympatie tak Lewa je svetovy hrot a co sa tyka zakoncovania a dostavania sa do sanci mozno tym najlepsim na svete. V nom bol vzdy zabijacky instinkt ktory s pribudanucimi skusenostami a vekom dostal este novy rozmer. Problem je ale prave ten vek. Keby mal Lewa opat 25 rokov tak sem s nim, to bol iny Lewa ktory by nam pomohol. Tento Lewa je sice vo vela veciach lepsie ako ten 25 rocny, ale zaroven su to veci ktore by sme my nevedeli vyuzit. Iste dal by u nas niekolko golov ale urcite by sa neblizil cislam z Bayernu. On uz je vo veku a tym padom aj v style hry kedy dokaze dat tu povestnu ceresnicku na torte skvele fungujucemu timu akym Bayern je. Nie je tahunom toho tymu vykonmi ako napr Benzema ale tym ze vie kde ma byt a ako nalozit so sancou ale co z toho ked mu nikto tu sancu nevypracuje. K tomu uz teraz nestihame s nabusenymi rychlymi timami a na tom musime zapracovat, privedenim 34 rocneho hraca u ktoreho workrate nebol nikdy silnou strankou a uz bude len klesat si fakt nepomozeme. Lewa je famozny utocnik bohuzial uz nie ale pre nas. Verim ze v Bayerne alebo v inom time by mu to nadalej kludne este tri roky islo, u nas nie. My potrebujeme namiesto utocnika ako on posilnit kondicny tim, lekarsky tim a ocividne potrebujeme aj mentalnych koucov kedze zjavne nemame v kabine poriadneho lidra ktory by dal ostatnych do late. Az potom mozeme vymyslat podobne blbosti ako ceresne na torte ala Lewa lebo dovtedy kazdy kto k nam pride postupom casu uvadne

Reagovat
zasranej malíř

Real XI: Lunin;Lucas;Militao;Vallejo;Nacho;Casemiro;Kroos;Valverde;Rodrygo;Mariano;Asensio

Reagovat
dextroza_m

Kde dávají Barcu??

Reagovat
blaugrana

Ferran v zaklade, zas hrame o jedneho menej

Reagovat
bartlu

Ok. Ze Xaviho se stává neskutecna mrdka…to jsem mu ten úspěch přál.

Stavět vlastní zájmy nad zájmy týmu….

Doufám, ze ti Torres toho kokota ukousne, abys ho přestal stavět. Pico nejvíc zbytečný hráč a furt základ jistý

Reagovat
LAM

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
sylarko

ty si mimo chlapce

Reagovat
Kejza

Reagovat
LAM

Jestli tahle obrana nedostane aspoň 3 tak to bude ještě dobrý.

Bez Dembeleho tam nebude kdo by nahrál na gól.

Reagovat
bartlu

Torres. Nejlepší hráč všech dob…

Reagovat
sylarko

niekto si tu nasiel obetneho baranka

Reagovat
bartlu

Tak bych to neřekl. Proste je tam k hovnu, zbytečný hráč. Hraje základ jen proto, ze Xavimu huli pero.

Ten hráč mi pije krev, je naprosto k ničemu…

Reagovat
sylarko

ten tym nefunguje ako celok momentalne. to nieje o torresovi. kebyze je tam adama tak vyhravame 4:0?? alebo co? zaloha nefunguje. a bez zalohy nefunguje utok..tak neviem co cakas...si len zaujaty voci torresovi nic viac...

Reagovat
bartlu

Ne.

Torres je proste k hovnu, za tím si stojím a k hovnu byl celou dobu co to je. Dal par gólů, ale pětkrát tolik jich zazdil. Je k ničemu a nic nevymyslí.

Adama by určitě byl platnejsi…hlvne měl hrát Dembele

Reagovat
sylarko

adama je daleko horsi. jedine co vie je len behat. a jeho klucku uz pozna kazdy.. za tym si proste stojim

Reagovat
bartlu

Takže je na tom úplně stejně jako Torres, akorát teda Adama umí navíc behat..je tak?

Reagovat
sylarko

adama ti tam nezrobi nic. aj ked obide hraca, tak jeho finalne riesenie je katastrofalne...ferran ti je aspon dobry do kombinacie. to ze je teraz z formy nemeni nic na tom, ze je vseobecne lepsi

Reagovat
LAM

Torres se umí aspoň dostat do šance a dal nějakej ten gól. Adama se kličkou vždy dostane tak k praporku.

Reagovat
sylarko

Reagovat
bartlu

Torres je stejný odpad jak Adama. Psal jsem výše, měl hrát Dembele.

Reagovat
sylarko

ty si odpad

Reagovat
bartlu

Možná ano. Ty se učíte vyznas, tak ti budu věřit

Reagovat
dextroza_m

Mate stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Rodrygo je blazen. Ten jeho beh pri golu.

Reagovat
misinho7

je to blazon, ten sa vysvihol hore jak Vini, ta nasa buducnost v utoku ak pride teda Mbappe je poriesena kralovsky..len sa bojim aby ho prichod Mbappeho nezabrzdil..a Asensia predat

Reagovat
romeo351

Asensia bych nechal. Záleží teda jaký on má ambice.

Spíše Vazquez se bere už jako řádná alternativa na beka?

Reagovat
smazaný uživatel

Cádiz pálí

Reagovat
LAM

No aspoň ten bod vybojovat s tou sestavou. Atleti už vedou.

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ rozhodne

Reagovat
Ed_Hazard

Lunin dnes riadne wonder saves

Reagovat
misinho7

mne je celkom luto ze taky talent hnije na lavicke..mal by ist hostovat na dvojku staci hocikto iny..aj tak ho Thibo nikdy nepusti do brany

Reagovat
Majk91

Mallorca

Reagovat
Ed_Hazard

Cádiz nech tiahne do Segundy.

Reagovat
Ed_Hazard

V poslednom kole bude musieť Villareal zamakať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele