LaLiga - preview 31. kola: Rayo a Valencia protahují série

08.04.2022, 09:03, aktualizováno 11.04.2022, 08:50
Previews
Goncalo Guedes (© AFP)
Valencia je jedním z finalistů Copa del Rey a formu si přenesla do ligové soutěže, kde pravidelně sbírá body a pokračovat v tom chce i dnes. Něco takového už neplatí o Rayu, madridský klub po skvělém startu tápe a ještě bude bojovat o záchranu...
Rayo Vallecano - Valencia CF  (pondělí 21:00)
Od bojů o evropské poháry až k záchranářským starostem. I tak by se dala charakterizovat letošní sezona v podání Vallecana. Madridský celek se po slušném začátku začal neuvěřitelně trápit a v řadě už nevyhrál jedenáct zápasů. Podaří se mu to v pondělí, kdy hostí Valencii?

Trápení Raya zatím nebere konce a tým se už začal nebezpečně přibližovat sestupovým příčkám. Aktuálně mají v Madridu pětibodový náskok a samozřejmě dvě utkání k dobru. Zásadní je však aktuální forma a ta je katastrofální. Jedenáct zápasů v řadě nedokázalo Rayo vyhrát a tuto sérii se pokusí ukončit proti Valencii.

Los Che patří obecně k nejúspěšnějším týmům Pyrenejského poloostrova, i když se jim v posledních sezonách zas tolik nedaří. V tomto ročníku to také nevypadá na průlom, protože Valencia je až devátá, ale želízkem v ohni je Copa del Rey. Netopýři postoupili až do finále, kde se potkají s Realem Betis. Zisk cenné trofeje by pochopitelně všechno změnil a Valencii poslal do evropských pohárů.

Už teď jsou fanoušci na finálový duel nesmírně natěšeni. "Všichni víme, jak je tento zápas důležitý. Je to finále proti skvělému týmu, kterým Betis je. Finále poháru je vždy speciální. Teď se soustředíme na ligu a na zápas s Rayem. První polovinu sezony měli skvělou, tu druhou už nikoliv. Chceme v zápasu naplno bodovat, máme totiž šanci se přiblížit Villarrealu a Athleticu," prohlásil před zápasem kouč Bordalás.

I forma je v tomto případě na straně hostí. Zatímco Rayo se viditelně trápí, Valencia už neprohrála pět kol v řadě. Před týdnem ale nedokázala vstřelit gól Cádizu a výsledek 0:0 byl pro ní zklamáním.

Vzájemná bilance obou pondělních soupeřů je trochu nečekaně vyrovnaná, tedy alespoň v posledních letech. V listopadu skončil duel na Mestalle 1:1. Valencia dokonce zvítězila v Madridu v rámci LaLigy naposledy v roce 2013.

Vallecanu stále citelně schází Radamel Falcao. Absence kolumbijského střelce je hlavním důvodem, proč se Vallecanu směrem dopředu nedaří. K dispozici nebudou ani Martin Merquelanz, Santi Comesana či Esteban Saveljicha. Na straně Los Che zase nebudou hrát Mouctar Diakhaby a Toni Lato.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Suárez, Catena, F. Garcia - U. Lopéz, Valentin - Palazon, Trejo, A. Garcia - Guardiola
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Guillamon, Paulista, Alderete - Correia, Moriba, Soler, Gaya - Guedes, M. Gomez, Cheryshev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.25 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Deportivo Alavés  (neděle 14:00)
Deportivo Alavés reaguje na negativní sérii a mění trenéra. Téměř nemožnou misi zachránit tým v první lize přijal nový kouč, Julio Velázquez. Prvním duelem na lavičce se pro něj v neděli odpoledne stane výlet do Pamplony, kde ho očekává Osasuna.

Osasuna má rozhodně mnohem příjemnější starosti než její nedělní sok. Pohybuje se ve středu tabulky a i když je její forma jak na houpačce, stačí jí to k pozitivnímu hodnocení sezony. Navíc občas mile překvapí a obere o body nějakou větší rybu. Jako třeba když vyhrála nad Villarrealem nebo remizovala se Sevillou. Jenže ve dvou posledních venkovních duelech schytala pokaždé čtyři branky, takže má co napravovat.

A její nedělní soupeř je ideálním odrazovým můstkem. Odráží se od něj totiž prakticky všichni účastníci LaLigy. Alavés v tomto ročníku tápe, mění trenéra za trenérem a ani to mu na záchranu zatím nestačí. Poslední změnou je vyhazov trenéra Mendilibara a nasazení mladého, ale zato zcestovalého kouče Julia Velázqueze. A toho čeká opravdu nadlidský výkon, protože přebírá tým na poslední příčce se ztrátou už šesti bodů na sedmnáctý Cádiz.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D. Garcia, Hernández, Sánchez - Moncayola, Torro, Brašanac - Ávila, Budimir, R. Garcia
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Duarte - Escalante, Loum, Pina - Méndez, Joselu, Rioja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.32 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Celta Vigo  (neděle 16:15)
Celta se po třech ligových neúspěších v řadě vydává na trip do Barcelony, kam jezdí jen hodně nerada. Motivací je pro ni fakt, že domácí Espanyol má stejný počet bodů jako Celta, takže existuje reálná šance na posun v tabulce.

Když hraje Espanyol na domácím stadionu, tak si nevede vůbec špatně. A to nejen v poslední době, kdy vyhrál dva minulé domácí duely, ale dlouhodobě. Je to vidět i z toho, že jen sedm týmů v celé lize má doma lepší bilanci než Espanyol. Občas ale musí skousnout nepříjemný zážitek. Jako třeba v minulém kole. S favorizovaným Realem Sociedad držel Espanyol překvapivě dlouho krok, ale nakonec mu to k ničemu nebylo.

V šesté minutě nastavení totiž sudí Santiago Jaime Latre pískal po faulu v šestnáctce penaltu pro domácí a tu bezpečně proměnil snajpr Alexander Isak. Takže Espanyolu zbyly opět jen oči pro pláč. Výsledek znamenal pád na současnou dvanáctou příčku právě za Celtu Vigo. Na rozdíl od ní má Espanyol horší obranu, která inkasovala o osm branek víc.

Bodově jsou na tom ale oba celky stejně a z velké části za to může negativní série týmu z Viga. Celta ze tří předešlých duelů dvakrát prohrála a dvakrát taky neudržela čisté konto. Tentokrát se navíc bude muset popasovat s nepříjemným prostředím. Když jede do Barcelony, zpravidla si domů neodveze tři body, ale nanejvýš jeden. Za posledních dvacet let totiž Celta na půdě Espanyolu naplno bodovala jen dvakrát.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa - Embarba, Morlanes, Herrera, Puado - Darder - Morón
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Aidoo, Murillo, Galán - Beltrán - Méndez, D. Suárez, Nolito - Mina, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.29 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - Real Sociedad  (neděle 18:30)
U Elche bývá zvykem, že po dvou porážkách vždycky jedno utkání vyhraje. Pokud bychom kalkulovali s tímhle, tak má Real Sociedad problémy, protože to bude právě baskický celek, kdo se v neděli ukáže na stadionu Manuela Martíneze Valera.

Ve výkonech Elche lze spatřovat jistý opakující se vzorec. Po dvou porážkách zpravidla dokáže Elche jednou bodovat naplno, aby ale v následujících dvou kolech opět prohrálo, popřípadě aspoň ztratilo body. Takhle se to s ním táhne po celou sezonu a na nějakou sérii dobrých výsledků zatím fandové Elche čekají marně. Po porážce od Valencie nevyšlo týmu trenéra Francisca Rodriguéze ani minulé kolo, v němž jeho svěřenci nestačili na baskický Athletic.

A jejich střet s baskickými zástupci pokračuje i v neděli v podvečer, neboť na domácí půdě přivítají Real Sociedad. S ním obecně nemají moc dobré statistiky, ale právě doma ho umí obrat o body. La Real se z Elche vracel jako vítěz jen ve dvou případech z osmi.

Tentokrát ale zrovna chytil dobrou formu, takže by si mohl připsat historicky třetí úspěch. Z posledních pěti ligových utkání se mu povedlo vyhrát třikrát a čtyřikrát z toho udržel čisté konto. Je fakt, že v minulém kole se hodně dlouho trápil a proti Espanyolu jeho ofenziva nefungovala tak hladce jako jindy. Jediný gól totiž dal po několika šancích penaltový střelec Alexander Isak až v šesté minutě nastavení. I díky tomu jsou Baskové na solidní šesté příčce.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragán, Gonzalez, Bigas, Olaza - Morente, Marcone, Gumbau, Fidel - Milla, Ponce
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Zubimendi, Merino - Portu, D. Silva, Januzaj - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.87 - 3.47 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Nejlepší formu má aktuálně z celé LaLigy FC Barcelona. Katalánský obr po příchodu Xaviho a lednových posil výrazně pookřál a napříč všemi soutěžemi kráčí od úspěchu k úspěchu. V neděli Barca zajíždí na Ciutat de Valéncia, kde se střetne s předposledním Levante.

Domácí mají před sebou posledních osm kol, ve kterých potřebují smazat šestibodové manko na nesestupové pozice. Levante bylo dlouho beznadějně poslední, přesto má nyní poměrně slušné šance nejvyšší soutěž zachránit. Od poloviny února se valencijskému celku daří pravidelně bodovat a potvrdilo to i minulé kolo, ve kterém překvapilo vítěze Evropské ligy Villarreal (2:0). Po Atléticu Madrid to byl druhý velmi cenný skalp silného soupeře.

Levante pochopitelně počítá každý bod a ten by se hodil i z nedělního, extrémně těžkého zápasu. Dobrou zprávou je, že Levante doma na Barcelonu překvapivě umí. Loni s ní hrálo na Ciutat de Valéncia 3:3, předloni dokonce vyhrálo 3:1. Barcelona tam naposledy dokázala získat tři body v roce 2018!

Xaviho tým je připraven to změnit a má k tomu všechny předpoklady. Barceloně se mimořádně daří a jen v LaLize drží čtrnáctizápasovou neporazitelnost. Na vedoucí Real Madrid sice stále hodně ztrácí a zisk mistrovského titulu je vysoce nepravděpodobný, přesto lze hovořit o úspěšném období. Zcela otevřené šance jsou i v Evropské lize, kde Barcelona usiluje o postup do semifinále. V prvním zápase na půdě německého Eintrachtu Frankfurt remizovala 1:1 a ve čtvrteční odvetě na Camp Nou jí stačí k postupu jakákoliv výhra.

Levante má před utkáním s Barcelonou rozsáhlou marodku a kvůli zranění budou chybět Shkodran Mustafi, Martin Caceres, Roberto Soldado, Dani Gomez, Oscar Duarte, Jorge de Frutos a Carlos Clerc. To jsou pro trenéra Lisciho velké nepříjemnosti. Co se týče Barcelony, tam zůstává vše při starém a k dispozici nebudou Memphis Depay, Ansu Fati, Sergino Dest a Sergi Roberto. Proti Eintrachtu si poranil třísla Gerard Piqué a tedy ani on nebude v neděli startovat.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Miramón, Rober, Postigo, Vezo, Franquesa - Melero, Pepelu, Radoja - Morales, Marti
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, Araujo, E Garcia, Alba - Pedri, Busquets, F de Jong - Dembelé, Aubameyang, Ferran
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.27 - 4.93 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - Real Betis  (sobota 14:00)
Prvním sobotním utkání 31. kola LaLigy se stane duel mezi domácím Cádizem a Realem Betis. Cíle obou týmů by už snad nemohly být vzdálenější, protože zatímco návštěva ze Sevilly bojuje o Ligu mistrů, tak domácí Cádiz se vznáší jen těsně nad sestupovým pásmem.

Z týmů, které bezprostředně bojují o samotnou záchranu, má Cádiz nejlepší aktuální formu. Za deset posledních kol zaznamenal jen dvě porážky a třikrát vyhrál. Poradil si mimo jiné i s účastníkem Ligy mistrů, Villarrealem. V minulém kole se mu povedlo udržet na uzdě útočníky Valencie a nakonec slavil bod. Takže proč se nachází v tabulce až tak nízko?

Důvod má jedno jméno - Estadio Ramón de Carranza. Ano, domácí prostředí je pro Cádiz hotovým strašákem, což čísla jasně dokazují. Ze všech dvaceti týmů elitní ligy má právě Cádiz doma suverénně nejhorší výsledky, protože zde vyhrál jen dvakrát! V součtu si doma připsal jen 14 bodů, což je prostě žalostná bilance. Takže zrovna pro Cádiz platí, že domácí trávník není zrovna výhodou.

A optimismem nemůže tým trenéra Sergia hýřit ani teď. Real Betis se totiž vyžívá ve výletech a z jeho vandrů se postupně stává rabování. Pouze dva týmy v celé lize totiž mají venku lepší bilanci než právě sevillský Betis. Na hřištích soupeřů totiž uhrál už 24 bodů. Naposledy si Béticos zvedli sebevědomí, když rozstříleli čtyřmi góly Osasunu, což jim umožnilo zůstat v kontaktu se čtvrtým místem a Ligou mistrů.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Hernandez, Chust, Espino - Alejo, Fede, Alcaraz, Idrissi - Negredo, Lozano
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Bartra, Ruiz, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Canales, Fékir, Juanmi - José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Je-li Real Madrid vládcem LaLigy, který si drží zdravý odstup od svých protivníků, tak situace za jeho zády je vypadá mnohem dramatičtěji. Hned tři týmy totiž mají stejný počet bodů a jedním z nich je i Atlético. To se pokusí vstřebat nedávnou pohárovou porážku na půdě Mallorky.

Mallorca se nachází až na 18. místě a její naděje na záchranu s každým dalším týdnem stále více klesají. Ostrovní celek se totiž hlavně v poslední době neskutečně trápí a prohrál už sedm ligových kol za sebou! V pěti z nich se navíc ani jednou neprosadil a jen potvrzuje, že v letošní sezoně se mu nedaří ani na jednom konci hřiště. Dal jen 26 branek, což je třetí nejhorší výkon v lize, a dostal jich už 50. To značí rovněž třetí nejhorší obranu ligy.

Trenér Javier Aguirre ale přesto věří, že se jeho tým zachrání. "Nezbývá nám nic jiného, než pevně věřit v záchranu. Musíme mít naši mysl nastavenou tak, že je to možné a že se zachráníme. Nesmíme si připouštět opak, protože to, jak se prezentujete na hřišti, je často výsledek toho, jak to máte nastavené v hlavě. Každý tady musí věřit, že záchrana je možná a každý pro ni musí dělat maximum," dodal Mexičan v rozhovoru pro klubový web.

Alespoň mírnou naději mu dává fakt, že doma na stadionu Iberostar se jeho týmu daří. Mallorca uhrála nad domácí půdě 18 bodů, což je patnáctý nejlepší výsledek. Pro srovnání, Atlético zvládlo na hřištích soupeřů vybojovat jen o šest bodů víc. Teď navíc musí Colchoneros kousat poslední pohárový nezdar.

V Lize mistrů se jim totiž nepovedlo utkání s Manchesterem City a doma budou muset dohánět manko jedné branky. Před tímhle utkáním se ale Rojiblancos prezentovali skvělou sérií šesti ligových výher v řadě. Naposledy si tým trenéra Diega Simeoneho poradil s Deportivem Alavés, s nímž neměl slitování ani problémy. Za devadesát minut mu nasázel čtyři branky a díky téhle výhře udržel krok s Barcelonou a Sevillou.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Gonzalez, Baba, Olivan, Gaya, Maffeo - Sevilla, Battaglia, Rodriguez - Nino, Muriqi
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Felipe, Reinildo - Vrsaljko, De Paul, Kondogbia, Llorente, Carrasco - Felix, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.32 - 3.12 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
Pokud patříte mezi fanoušky španělské LaLigy, tak byste si měli vyhradit sobotní podvečer na fotbal. Na Estadio de la Cerámica se totiž odehraje utkání dvou týmů, které od sebe dělí jen jediný bod. A aby toho nebylo málo, tak do akce půjde poslední přemožitel Bayernu Mnichov.

No, nechtěl bych být v kůži trenéra Marcelina ve středu večer. Jistě ho trávil u fotbalu, pečlivým studováním oponenta. A to, co viděl, se mu moc líbit nemohlo. Villarreal ve čtvrtfinále Ligy mistrů narazil na mnichovský Bayern, který se opírá o mnoho hvězd a ve svém středu má i elitního snajpra Roberta Lewandowského. Jenže překvapivě si vedl fantasticky, od Bayernu nedostal ani jednu branku a sám se jednou trefil.

Do odvety půjde "Žlutá ponorka" s překvapivou výhodou, což čekal po losu asi jen málokdo. Forma v pohárech tak dál kontrastuje s tím, jak si Villarreal počíná v LaLize. Ale to je tak u týmů, kterým šéfuje pohárový specialista Unai Emery věc často vídaná. Pohled na tabulku španělské ligy už tak pozitivní pohled nenabízí.

Villarreal prohrál dvě poslední kola, nedal v nich ani jednu branku a dostal tři. Především ho ale muselo mrzet, že byl v těchto zápasech vždycky v úloze favorita a měl je podle papírových předpokladů vyhrát. Porazit Levante nebo Cádiz - při vší úctě k nim - mu dřív nedělalo problémy. A tak trenér Emery doufá, že jeho tým dokáže navázat na podařený duel z Ligy mistrů.

"Nemyslím, že bychom ta poslední dvě ligová klání prohráli proto, že bychom se soustředili na Bayern. Do každého zápasu jdeme s cílem ho vyhrát, při skládání sestavy se nesnažíme nějak kalkulovat. Pokaždé postavíme to nejsilnější. Tentokrát nám to nevyšlo a je pravda, že v lize chceme být výš. Proto musíme Athletic porazit."

Athletic má ale pro strach uděláno a vychází při tom i z bilance, jakou s Villarrealem má. Od poslední výhry Villarrealu na jeho hřišti totiž uplynulo téměř na den přesně pět let! V nedávné minulosti naopak slaví triumfy spíš Athletic, pokud už utkání nabídne nějaké rozhodnutí.

Před týmem trenéra Marcelina se otevírá možnost, jak svého soka přeskočit v tabulce a posunout se blíž vysněným pohárům. Na svého regionálního soka, Real Sociedad, ztrácí Baskové už sedm bodů, takže není času nazbyt.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Estupiñán - Pino, Parejo, Lo Celso, Chukwueze - Moreno, Danjuma
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Alvarez, Berchiche - Berenguer, Vencedor, Vesga, Muniain - Sancet, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.27 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (sobota 21:00)
Před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů se Real Madrid představí na Santiago Bernabéu proti madridskému konkurentovi Getafe. Ancelottiho tým je suverénem LaLigy a dle předpokladů by měl učinit další krok na cestě za titulem. Na druhé straně až čtrnácté Getafe ještě nemá jistou záchranu a překvapení by se mu hodilo.

To nejdůležitější příide pro "Bílý balet" až v úterý večer, kdy ho čeká domácí odveta proti Chelsea. Real si přivezl z Londýna výhru 3:1 a je na nejlepší cestě postoupit mezi čtyři nejlepší. Každopádně odveta bude ještě hodně náročná, nezapomeňme, že Chelsea loni Real Madrid vyřadila.

Španělský lídr se v současnosti může spolehnout na TOP formu Karima Benzemy. Francouzský kanonýr nastřílel "Blues" hattrick a ostrými pálí i v LaLize, kde s 24 brankami jasně kraluje tabulce střelců.

Real Madrid se v sobotu utká v malém madridském derby s Getafe a dle všech předpokladů by neměl zaváhat. Je však potřeba dodat, že Azulones letos Real porazili. V prvním zápase na Coliseum zvítězili po jediné brance Ünala 1:0. Doma však Ancelottiho družina pravidelně vítězí a pouze Barcelona si odvezla všechny body. "Pro ligu je to důležitý zápas a my musíme dál vyhrávat. A abychom získali tři body, musíme hrát dobře," prohlásil na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Getafe aktuálně nehraje špatně a minulý týden porazilo Mallorcu 1:0. Azulones ale ještě nemají jistou záchranu a právě ta je nejbližším cílem. Hosté naposledy prohráli na Espanyolu 5. března a od té doby čekají na přemožitele.

Realu bude chybět Isco, Jović a Hazard. Dá se předpokládat, že Ancelotti přeskupí síly a některé hráče pošetří na důležitou odvetu. Pro Real je bitva s Getafe určitě důležitá, ale vzhledem k náskoku, který má na čele si může dovolit změny.

Co se týče Getafe, hrát nebudou Abdulai a suspendovaný Arambarri. K dispozici už by ale mohl být Jaime Mata, což je klíčový prvek do ofenzívy hostí.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militão , Alaba, Mendy - Valverde, Casemiro, Camavinga - Asensio, Benzema, Vinicius
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Cuenca, Mitrović - Suárez, Alena, Villar, Maksimović, Olivera - Ünal, Sandro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.60 - 8.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Granada CF  (pátek 21:00)
Sevilla se po čtyřech soutěžních nezdarech potřebuje vrátit na vítěznou vlnu. V pátek večer se v rámci předehrávky 31. kola LaLigy může spolehnout mimo jiné na domácí prostředí, kam zavítá Granada. A ta se nalézá pořád hodně blízko posledním místům.

Sevilla byla po většinu dosavadní sezony nejvážnějším soupeřem Realu Madrid a týmem, který si dlouhodobě udržoval naději na titul. Reálně ale Real ohrozit nedokázala a kvůli formě posledních dní nakonec vyklidila druhé a pak i třetí místo. Boj o druhou příčku ale v žádném případě nevzdává a využít by chtěla už domácí utkání s Granadou.

Tým trenéra Julena Lopeteguiho momentálně neprožívá moc dobré období, protože v minulých čtyřech soutěžních duelech nedokázal vyhrát. To mělo za následek mimo jiné překvapující vyřazení z Evropské ligy, protože dál šel vítězný West Ham. Následovala bezbranková remíza s Realem Sociedad a v minulém kole Sevilla musela uznat převahu rozjeté Barcelony. To znamená, že už ve třech duelech po sobě nedala ani jednu branku.

A to hodlá trenér Lopetegui změnit. "Nechceme se vymlouvat na absence, kterých máme v této sezoně dost, především co se týká útoku. Musíme být i přesto schopní skórovat, protože šancí si na to vytváříme hodně. I minule proti Barceloně jsme nějaké šance měli, ale vypadalo to, jako bychom se jich zalekli. Před bránou soupeře nejsme tak průbojní a určité situace řešíme nelogicky. Na tom se snažíme poslední dobou pracovat a věřím, že se úspěch brzy dostaví."

Domácí celek vyběhne na trávník stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána bez Delaneyho, Susa, Fernanda a Montiela, který nemůže nastoupit kvůli kartám. Hosté přijedou bez Nevy, Montora, Gonalonse a Ariase.

Přijedou taky bez formy, i když je pravda, že v minulých týdnech se přeci jen trochu zlepšili. Jedna výhra a jedna remíza ale pořád nejsou dostačující, protože Granada se potácí až na 16. místě. A trápí se především venku, kde vyhrála za patnáct utkání jen dvakrát. Celkově má na kontě už 13 porážek.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson - Jordán, Rakitić - Corona, Munir, Ocampos - Martial
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Sánchez, Escudero - Puertas, Eteki, Milla, Machis - Molina, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.66 - 9.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid30216361:2669
2.FC Barcelona29169457:2957
3.Atlético Madrid30176757:3757
4.Sevilla FC301512340:2057
5.Real Betis30165954:3653
6.Real Sociedad30149730:2951
7.Villarreal CF30129948:2945
8.Athletic Bilbao301111835:2944
9.Valencia CF301011942:4341
10.CA Osasuna301081230:4038
11.Celta Vigo30991234:3436
12.Espanyol Barcelona30991235:4236
13.Rayo Vallecano29961431:3633
14.Getafe CF307111228:3332
15.Elche CF30881431:4232
16.Granada CF306111333:4829
17.Cádiz CF305131225:4128
18.RCD Mallorca30681626:5026
19.Levante UD304101633:5822
20.Deportivo Alavés30571824:5222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
misinho7

Ako spominali novinari..PSG uz zacina s tym aj urobit Mbappeho kapitana zajtra mu vraj Poche chce dat kapitansku zachvilu mu budu nukat aj eiffelovku

Som zvedavy ci to vydrzi..alebo ho zlomia.

Reagovat
technecium

Snad zlomi, bylo by fajn vam do vasi budoucnosti stojici na jednom jedinym hraci hodit vidle

Reagovat
CHONG

Naši budoucnost by to neohrozilo

Reagovat
Visca el barca

Tak jen záloha je komplet na výměnu. Plus Benzín. A Mbappe je nejlepší na straně toho spratka.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych nevysel Mbappe, tak se vsema prostredkama pujde po Haalandovi.¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Visca el barca

Jop, na to Raiola s Haalandem čekaj no. Až na ně přijde řada

Reagovat
CHONG

A hlavně jde na 1000% do Barcelony

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
patas92

Ty už u toho ale na eurofotbalu nebudeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Vidim to stejně, jestli nedorazí nějakým zázrakem Mbappe, tak v tu chvíli nepochybuji, že Haaland půjde do Realu

Reagovat
Reggie

Já bych si tím asi nebyl tak jistej. Benzema má životní formu a podle mě takhle klidně může hrát třeba další 2 sezóny. A že by jste hráli se dvěma hroty, když máte toho povaleče na křídle, to se mi úplně nezdá. A že by buď Benzema nebo Haaland seděl a točili se, o tom se snad nemusíme bavit

Reagovat
Kily

tohle je jenom laciné divadlo, to by mu fakt museli dát třeba 50 mega ročně, což nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlomili ho do ted. Loni privedli Messiho, Ramose, Donnarummu a Hakimiho a stejne by k nam prestoupil kdyby prijali tech nasich 200 mega. Ja se fakt nebojim.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Raul=Real

Katarští majitelé PSG sice nejsou spokojeni s výkony Neymara, ten by ovšem v pařížském klubu měl zůstat, jelikož jiné týmy si nemohou dovolit jeho plat. PSG už v součtu přestupové částky a hráčovy odměny vynaložilo na brazilského křídelníka půl miliardy euro. (getfootballnewsfrance.com)

Viac takychto Neymarov pre PSG

Reagovat
Berbatov9

Levante to je takova tradicni Nemesis pro Barcelonu a Real spolu se Sociedadem ne?

Reagovat
Xavi

U nich to bylo vždycky těžky. Hlavně když tam hrával ještě Ballesteros.

Reagovat
Gazdo

Preco mam pocit ze stale hravame v nedelu o 21?

Reagovat
patas92

Pretože stále hráváme Evropskou ligu ve čtvrtek večer

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Práve mi s rovnakou otázkou volal dedo, nabudúce ho presmerujem sem

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
valloire

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
blaugrana

skur... Pathetico by mohlo ostat bez LM

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Mallorca

Reagovat
EaP

Je to rozobraté celkom sľubne. Ak nepustia nohu z plynu tak by sme po tom trápení na jeseň to druhé miesto mali uhrať celkom v pohode.

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas;Militao;Alaba;Marcelo;Casemiro;Camavinga;Valverde;Vini Jr;Benzema;Rodrygo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

ta zaloha, tesim sa

Reagovat
smazaný uživatel

Este mohol byt Ceba namiesto Casemira kvoli kreativite, ktora nam bude chybat bez Modrica, ale inak

Reagovat
madridcan

Ale Ceballos by nikdy nedal gol ako Casemiro, takže fajn

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, ale mozno by padol iny gol, to nevies.

Reagovat
Hagi79

Ten komentátor na Nova sport

Reagovat
misinho7

Vini nahravka ala Modric, luxus

Reagovat
Kokesh

Takže Sevilla bez Casemira. Super. Chápu ho, obe dvě situace byly špatně posouzeny rozhodčím. Ale žlutou spíš dostal za to bouchání o zem a nesmyslné gestikulace po ruce... škoda, i když bez karty by to asi dnes nedal. Což je bohužel špatně, Carlo?

Reagovat
Neri04

PSG bez Caseho se podle nekterych take nemelo zvladnout, a ejhle... Nedalal bych si starosti.

Reagovat
Al Capone

Vini hraje luxusně

Reagovat
LAM

Zase po roce zápas na Levante. Z posledních 4 zápasů jsme tam 3 prohráli

Takže dneska to bude asi hodně těžký.

Stegen-Alba, García, Araujo, Alves-De jong, Gavi, Pedri-Ferran, Auba, Dembele

Reagovat
roman1978

Dneska jim to spocitame i s úroky. Další čtyřka.

Reagovat
LAM

No jen aby to nebylo do naší branky

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
blaugrana

Darder ak udrzi formu, tak by si zasluzil ist na MS

Reagovat
roman1978

Nico místo Pedriho? Tak se šetří náš poklad.

Reagovat
roman1978

Jinak očekávaná.

Reagovat
roman1978

Jinak tedy

Mats

Alba, Ara, Eric, Dani

De Jong, Bus, Nico

Dembs, Auba, Feran

Reagovat
LAM

Už ať je zpět Dest. Poslední dobou Alves nic moc.

Reagovat
roman1978

Tak s tím se dalo počítat. On je v klubu primárně jako mentální kouč a náhrada v případě zranění. Neměl moc hrát celé zápasy. Nicméně, mne rozhodně nezklamal.

Reagovat
2miguel1

ma niekto stream? mne vsetky sekaju

Reagovat
blaugrana

to tam kropili asi dva dni v kuse ten travnik...to je fakt trapne taketo tahy

Reagovat
valloire

Xavi style

Reagovat
roman1978

To fakt musí každou rychlejší akci na půlce zastavit? Žádná odvaha, žádná energie. Zatím děs.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Stegen, první šance

Reagovat
smazaný uživatel

Levante napadá fakt výborně, vůbec nevíme co s tím. Jediné řešení jsou dlouhé míče, ale je sympatické, že na to Xavi jde tak jednoduše, skoro to vyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Morales se proti nám proměnuje v Messiho.

Reagovat
bartlu

Dobre si nás vodí. Dembz jako vždy poslední dobou…super

Reagovat
blaugrana

Morales je pan, on hra dlhodobo takto, nechapem, ze nebol v nejakom lepsom klube

Reagovat
smazaný uživatel

brutální zákroky Stegena, Garcíi a Arauja

Reagovat
drussbarb

A brutální komentování pána na Nova Sport 3

Reagovat
LAM

Ubohej výkon.

Nezůstali ještě někde v kabině? Na Levante to je obvykle hodně těžký, ale náš dnešní výkon je suveréně nejhorší výkon v roce 2022. Je otázka jestli se dokážou ještě nějak dneska zlepšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Levante klade nečekaně krutý odpor, bude to ještě těžké. Dolů musí jít zcela ztracený Nico, Aubu jsem snad neviděl u míče, možná by stál za zvážení brzký příchod velkého LDJ, stejně budeme hru zjednodušovat.

Reagovat
sylarko

neviem ci auba nieje na tom podobne jak LdJ co sa tyka vysky.

Reagovat
dextroza_m

Nuda, Levante vetsi sance. Alves klasicky min. 1* nahraje souperi.

Reagovat
patas92

Proč je Alves furt na hřišti tvl

Reagovat
bartlu

Ten Dani je vůl…

Reagovat
LAM

Je, ale tohle penalta není ani za hovno.Nevim proč se nešel podívat.

Reagovat
bartlu

Naopak, tohle dle meho 100% penalta. Holt je to pěkne subjektivní. Nicméně dědeček nestíhá a macha rukama ve vapne…

Reagovat
smazaný uživatel

Alvés tyvoe

Reagovat
ttopi

Reagovat
patas92

Loktem do hráče a ještě si to nechá spadnout na druhou ruku

Reagovat
bartlu

Garcia loktem do soupeře a rukou míč. Rozhodčí si mohl vybrat

Podme kluci, otocka

Reagovat
smazaný uživatel

to je kus kokota ten García horší než Lenglet

Reagovat
patas92

Poslední zápasy hraje výborně. On akorát bude nejspíš dost náchylný na tyhle zkraty, no.

Reagovat
drussbarb

Komentátor si jej spletl s Nicem

Reagovat
smazaný uživatel

STEGEN

Reagovat
bartlu

Dembz další super Áčko. Auba pěkne uklidil

Reagovat
smazaný uživatel

Nico a Frenkie dolů, správně

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooooooooooooooool!!! Demba lahodný centr voeee

Reagovat
Diskostu

Levante dementi mohlo byt 2:0 a takto to preseru...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
roman1978

Gaviiii a Pedriiiiii

Reagovat
roman1978

To je střídání

Reagovat
Messiáš

Pedriiiii Gaviiiii

Reagovat
patas92

Pedriiiiiiiiii

Reagovat
bartlu

Milaaaaaacek Pedri

Reagovat
Diskostu

Dembele nech ide čim skôr z Barcelony preč.

Reagovat
bartlu

Je skvělý

Reagovat
Kluivert9

Právě proto...

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole zebraci zhnity luckersky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
Kluivert9

Yes

Reagovat
Rattlesnake

drahoušci

Reagovat
Diskostu

Barcelona absolútny stoj tých nezastaví už nič ...

Reagovat
patas92

Reagovat
ttopi

Doufam ze mame Pedriho pod smlouvou aspon do roku 2030.

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera, Gavi+Pedri powa

Reagovat
CHONG

Proč i tu druhou nekopal Morales?

Reagovat
smazaný uživatel

Necitil se.

Reagovat
Diskostu

Real ma ešte Sevillu Atletov Betis...zachraňujúci sa Cadiz ...s tým ich útokom je nereálne aby vyhrali 2 z týchto zápasov. Na Barcelonu radosť pozerať Bojovnosť,Dravosť...

Reagovat
CHONG

Ty tvoje nikdy se nevyplňující prognózy

Reagovat
Diskostu

Pozri diskusiu pod El Clasikom

Reagovat
CHONG

Mně stačila tvoje moudra v odvetě s PSG a v prvním zápase s Chelsea

Reagovat
Diskostu

Mne stačilo pozerať EC

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

kamo nechapem preco reagujes na toho typka

Reagovat
Ed_Hazard

ty vole jak tento vaei z vody. Spomenie z nejakeho dovodu Cadiz ale toze ho ma aj Barca ho uz samozrejme nezaujima

Reagovat
Messiáš

Jakmile se pár věcí povede a ten tým je na vlně, tak se těžko zastavuje. Levante hraje na hranici možností, ale neproměněná penalta je zlomila. Pojdme jeste jeden

Reagovat
blaugrana

Barca opät pootvarala nejake madridske poklopy

Reagovat
smazaný uživatel

dejte sudímu rudou, hovado jedno

Reagovat
drussbarb

Naprosto jasná penalta

Reagovat
madridcan

Tam všetko vedie k tomu, že Carlo odjebe titul a vyhrá LM

Reagovat
Ed_Hazard

Nepeekvapilo by ma to.

Reagovat
Kluivert9

Jasně 10 penalt si foukni

Reagovat
drussbarb

Lenglet klasik

Reagovat
patas92

Reagovat
LAM

To jsou simulanti

Reagovat
Rattlesnake

fašounci poslali notičky...

Reagovat
bartlu

To je fakt smutný

Reagovat
.13

Lengleta tam bolo fakt treba...

Reagovat
Diskostu

Lenglet a Garcia by mala byt stopérska dvojka vždy.

Reagovat
Diskostu

Dembele tam hneď dačo šupne

Reagovat
bartlu

Ferran zase zůstane na hristi, Ikdyz je k hovnu…achjo, Xavi…otevri oči

Reagovat
2miguel1

300 penalt odpiskaj

Reagovat
REPLIKATOR

Lenglet jinačí retard

Reagovat
bartlu

Gavi, taková Škoda. To se mělo lobovat….

Reagovat
Messiáš

To musis dat Gavinho

Reagovat
smazaný uživatel

A ja si rikal, koho mi připomíná. Gervinho

Reagovat
ttopi

Gavi na Tecla.

Reagovat
roman1978

Luuuuuuuuuuuuuuuuk vy kurvy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Reagovat
bartlu

Spasiteeeeeel

Reagovat
dextroza_m

LdJ

Reagovat
Murena

Reagovat
Cracker10

Goooooooool

Reagovat
Rattlesnake

luuuuuuk

Reagovat
Kluivert9

Goooool Nezapomeň si písknout další penaltu, mr**o

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ VY KURVYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Reagovat
roman1978

Ten druhý poločas je teda dost výživný.

Reagovat
REPLIKATOR

GOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Diskostu

Barcelona Strácať body nebude...

Reagovat
DreamTeam

Bude.

Reagovat
roman1978

Ani tři penalty nás nepolozi

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne tebe

Reagovat
roman1978

pro toto se registrovat

Reagovat
Messiáš

Levante kazdopadne kloboucek, takhle se hraje o zachranu

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
ttopi

Reagovat
Messiáš

?

Reagovat
ttopi

Nic, jen mě to vzhledem k průběhu pobavilo. Jasně, všechny 3 penalty asi byly, ale i tak mi to přijde vtipný

Reagovat
loki5

Ani na se na ty penalty nedá stěžovat. Jak se obligátně říká že byly sporné :-D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele