LaLiga - preview 26. kola: Sevillské derby

25.02.2022, 09:06, aktualizováno 28.02.2022, 09:07
Previews
Estadio Nuevo Los Cármenes (© AFP)
Granada prohrála pětkrát za sebou, propadla se na první nesestupovou příčku a mizernou sérii potřebuje nutně ukončit. Dnešní večer představuje velkou možnost, na trávníku sedmnáctého týmu tabulky se představí předposlední Cádiz...
Granada CF - Cádiz CF  (pondělí 21:00)
Granadu čeká pondělní dohrávka proti Cádizu a její fanoušci doufají v první výhru v novém roce. Ani Cádiz si nemůže vyskakovat, protože od ledna vyhrál jen jeden zápas. Oba týmy spolu sehrají přímý duel o záchranu.

Granadě se nedaří a nedaří. Před týdnem završila sérii pěti porážek v řadě a v tabulce jí patří sedmnáctá příčka s náskokem pouhých tří bodů. Domácí celek tak čekají tuhé boje o záchranu a jedním z nich je na programu už v pondělí proti Cádizu.

Nazaríes, jak se Granadě přezdívá, měli na přelomu roku slušnou formu. Od konce listopadu do začátku ledna neprohráli a pochlubit se mohli zajímavými výsledky - za všechny lze zmínit domácí výhru nad obhájcem titulu Atléticem Madrid nebo remízu s Barcelonou. Jenomže od výsledku s katalánským obrem se karta obrátila a Granada již nebyla schopná získat ani bod. Před týdnem pak vůbec nestačila na Villarreal, kterému podlehla vysoko 1:4. Nazaríes tak mají co napravovat a s Cádizem je to určitě vítaná příležitost.

Hosté jsou totiž druhým nejhorším týmem v soutěži. Z předposledního místa ztrácejí na svého soupeře tři body, takže jakýkoliv bodový zisk je potřebný. Od poloviny února "Kanárci" dvakrát remizovali, nejprve se Celtou Vigo a následně i s Getafe.

Granadě bude chybět trio Neyder Lozano, Santiago Arias a Maxime Gonalons. Co se týče Sergia Escudera, jeho start zůstává nejistý. Cádiz je na tom lépe a pro pondělní duel postrádá jen dva hráče - Alfonsa Espina a Tomase Alarcona.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Sanchez, Diaz, Neva - Puertas, Milla, Montoro, Collado - Suarez, Molina
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Chust, Fali, Hernandez - Akapo, Emeterio, Idrissi, Arzamendia - Perez - Negredo, Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.29 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Espanyol Barcelona  (neděle 14:00)
Fotbalisté Villarrealu jsou ve formě a v nedělním zápase na Estadio de la Cerámica proti Espanyolu se budou tlačit k pozicím, zaručující Ligu mistrů i příští rok. Žlutá ponorka má za sebou náročný duel proti Juventus, ale s Espanyolem chce za každou cenu tři body.

Villarreal v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů remizoval s Juventusem 1:1 a do odvety v Itálii zůstává vše otevřené. Španělský celek sice prohrával po brance Dušana Vlahoviće, ale ve druhém poločase srovnal záložník Dani Parejo.

Vedle milionářské soutěže se Žlutá ponorka musí koncentrovat i na domácí soutěž, kde jí čeká klíčové období. Průběžně šestý tým tabulky ztrácí na čtvrté místo jen tři body a umístění v TOP 4 pro něj zůstává prioritou. Emeryho tým má před sebou zdánlivě snazší los a v zápasech, kde bude favoritem, potřebuje získávat tři body. To platí už o nedělním střetnutí s Espanyolem, který se po roční odmlce vrátil do nejvyšší soutěže.

Pokud jde o Espanyol, tomu se coby nováčkovi soutěže zatím celkem daří. V tabulce LaLigy je třináctý, s devítibodovým polštářem na sestupové pozice. Do konce ligy ale ještě zbývá spousta kol a katalánský celek nesmí polevit. V současné chvíli by se mu hodilo zvítězit, protože tři body nezískal od silvestrovského duelu na hřišti Valencie. V uplynulých kolech ale dokázal získat zajímavé výsledky a doma obral o body jak FC Barcelonu, tak druhou Sevillu.

Žlutá ponorka je sice velkým favoritem, ale poslední zápasy nehovoří v její prospěch. V předminulé sezoně se Espanyolu podařilo svatostánek domácích vyloupit a body získal i v prvním zápase na vlastní půdě (0:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.41 - 6.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (neděle 16:15)
Nedělní odpoledne patří stále prestižnějšímu sevillskému derby. Tentokrát bude doma Lopeteguiho FC, které se pokusí dokázat, že poslední porážka od městského rivala byla jen výjimečnou událostí, která se nebude opakovat. Béticos jsou ale v lepší formě a o své město se hodlají poprat.

Derbi Sevilliano, známé také jako Velké derby, je ve Španělsku nesmírně populární a tradiční záležitostí. Pokud správně počítám, tak se v soutěžních kláních oba týmy dostaly už na číslo 136, což je úctyhodná bilance. Dlouhodobě má v tomto duelu větší úspěchy sevillské FC, které je samozřejmě i starším klubem. Klub založený v roce 1890 vyhrál už 64 duelů, zatímco o pár let mladší "sestra" zvítězila ve čtyřiceti utkáních.

Tentokrát je Sevilla také favoritem, ale pikantní na celé věci je načasování. V této době Španělsku nevládne Barcelona nebo Atlético, Valencia nesní ani o pohárech. Kromě tradičního Realu Madrid se totiž do popředí opět dostávají oba sevillské celky. Překvapením je zejména současná třetí příčka Béticos, kteří se dotahují i na svého městského rivala.

V současní chvíli na FC ztrácí Betis jen pět bodů a nedá se říct, že by Sevilla byla zrovna ve formě. Navíc má za sebou poměrně vyčerpávající cestu do Chorvatska. Proti domácímu Dinamu Záhřeb hrála Sevilla o postup do další fáze Evropské ligy a nakonec se díky prvnímu utkání dočkala postupu i přesto, že gólem Mislava Oršiće těsně prohrála.

Minulý vzájemný duel se povedl lépe Realu Betis, který dokázal svého soka vyřadit z poháru, čímž přerušil dlouhou a poměrně jednostrannou záležitost. Drtivá většina derby v poslední době končila výhrou Sevilly.

I Béticos hráli ve čtvrtek odvetné utkání Evropské ligy, ale na rozdíl od svého nedělního soka mohli využít domácí prostředí. A to jim pomohlo k remíze, která v kombinaci s povedenou výhrou v Rusku znamenala konec Zenitu a pokračování úspěšné cesty Realu Betis. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho předchozí čtyři soutěžní duely vyhráli a forma je tedy jasně na jejich straně.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Delaney, Gudelj, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordan - Corona, Mir, Gómez
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Bartra, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Juanmi, Canales, Fekir - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.28 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Real Sociedad musí spolknout hodně těžkou chvíli, protože doma nezvládl odvetu a v Evropské lize na úkor německého Lipska končí. Nezbývá mu ale moc času na lamentaci, neb už v neděli odpoledne změří síly s Osasunou.

Ona to totiž byla už druhá porážka v řadě. Před hořkým koncem v Evropské lize, v níž Baskové nestačili na RB Lipsko, museli zpracovat ještě jednu porážku. A to mnohem palčivější. Naprosto totiž propadli v baskickém derby a domácí Athletic jim v Bilbau nadělil bez milosti čtyři branky. Naprosto roztrhal jejich pasivní obranu a La Real má o čem přemýšlet.

Kvůli této ztrátě se Real Sociedad propadl až na 7. místo v tabulce a i když má oproti šestému Villarrealu jedno utkání k dobru, tak v současné formě se o to moc opírat nemůže. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila z posledních pěti soutěžních duelů dokázali vyhrát jen jediný a po výbuchu v pohárech jim moc radosti v sezoně nezbývá.

S Osasunou ale mají velmi dobré zkušenosti a to jim dává naději navíc. Celek z Pamplony totiž na stadionu Anoeta vyhrál naposledy v roce 2005 a od té doby sem jezdí hodně nerad.

Osasuna v minulých týdnech nehrála vyloženě špatně a třeba její remíza se Sevillou nebo jasná výhra 3:0 nad Rayem Vallecano musely fanouškům udělat obrovskou radost. Ale minule Osasuna naprosto selhala, když si od Atlética nechala tři branky pro změnu dát.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Muñoz - Zubimendi, Silva, Merino - Januzaj, Isak, Oyarzabal
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Cruz, D. Garcia, Sanchez - Moncayola, Torro, Brašanac - R. Garcia, Budimir, Kike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.08 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Nedělní večer nabídne velmi atraktivní duel dvou týmů, které si v poslední době rozpomněly na své ofenzivní dovednosti a baví diváky skvělým fotbalem s množstvím branek. Barcelona již druhý duel po sobě plní kvótu čtyř branek a ani Athleticu tohle číslo v kolonce vstřelených gólů není cizí.

Na stadionu Camp Nou se v neděli večer představí dva týmy, které si docela tykají s góly. O Barceloně je to dlouhodobě známá věc a vedení včetně mladého trenéra Xaviho se zatím hodně snaží vypěstovat novou generací talentů, kteří by mohli obout boty legendárních mistrů poslední doby jako Messiho, Neymara nebo Suáreze.

Počátky jeho trenérského angažmá byly možná rozpačité, ale myslím, že postupem času si Xavi začal na svou stranu získávat víc a víc přívrženců. Na to, jak mladý a ne úplně zkušený kádr má, si vede velmi dobře. Mrzet ho sice musí vyřazení z Copa del Rey nebo porážka v Superpoháru od Realu Madrid, ale to jsou spíš minoritní cíle. Jeden z nich, ač mezi fanoušky ne úplně oblíbený, je mimo jiné Evropská liga.

Není to zrovna populární soutěž a pro fandy Blaugranas dost možná "pod jejich úroveň", ale je v současné Barceloně realita. A musím říct, že na to, jak silného dostala Barcelona soupeře, si vede velmi dobře. První duel na Camp Nou ještě tak slavný nebyl a Blaugranas měli na mále, aby získali aspoň remízu. O to větší překvapení ukázala odveta ve stínu Vesuvu.

Blaugranas v podstatě během první půle naprosto dominovali a rozhodli o svém postupu přes italskou Neapol, která se jim v odvetě nemohla měřit. Celkové skóre 4:2 je ještě mírným ukazatelem toho, co Barcelona s obranou Neapole mnohdy předváděla. Xaviho svěřenci si po debaklu Valencie už ve druhém utkání po sobě připsali čtyři vstřelené branky a jejich sebevědomí oprávněně roste.

Teď se budou muset popasovat s týmem, který ukončil jejich sny o jedné z možných trofejí pro tuto sezonu. V polovině ledna totiž právě Athletic vyhrál v Copa del Rey. Je ale pravda, že čistě na základě historie se Barcelona může připravovat na duel s větším klidem, když se hraje v Katalánsku. Celek z Bilbaa totiž na Camp Nou vyhrál jen jednou za posledních 20 let!

Tentokrát mají Lvi výhodu v lepším rozložení sil. Evropské poháry se jich tentokrát netýkají a i když čekají na brzkou odvetu Copa del Rey proti Valencii, tak pár dní navíc bude na fyzičce hráčů přeci jen znát. Ani výsledky nejsou špatné, protože tým trenéra Marcelina dělí od čtvrté Barcelony jen pět bodů. I Athletic dokázal v minulém kole dát čtyři branky, za oběť mu v prestižním lokálním derby padl Real Sociedad.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, Araujo, Piqué, Dest - F. de Jong, Busquets, Pedri - Torres, Aubameyang, Gavi
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Martinez, Alvarez, Berchiche - Zarraga, Vesga, D. Garcia, Muniain - I. Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.34 - 7.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Valencia CF  (sobota 14:00)
Valencia se léčí z debaklu od Barcelony a pokouší se konečně najít dlouho ztracenou formu. Další šanci představuje výlet na Mallorcu v sobotu krátce po obědě. Potká tam tým balancující nad hranou sestupu, který má velkou motivaci bojovat.

Mallorca se po jednom kole vrací na stadion Iberostar, kde se jí alespoň trochu daří. Z dvanácti dosud odehraných domácích utkání se Mallorce povedlo prohrát doma jen dvakrát, což není špatná bilance. Aktuálně je v domácím prostředí horších hned šest týmů a to Mallorca neodehrála doma ani polovinu zápasů, na rozdíl od většiny týmů LaLigy.

V domácím prostředí Mallorca vyhrála poslední dva ligové duely, prohrála ale minule při výjezdu do Sevilly. Tamní Real Betis byl nad síly ostrovního celku, vyhrál těsně 2:1 a pokračoval v úctyhodné kampani letošního ročníku. Výsledek znamenal, že se tým vedený koučem Luisem Garcíou nikam neposunul a zůstal na 16. místě.

Aby toho nebylo málo, tak Garcíovi nyní schází trojice zraněných hráčů - De Gallareta, Greif a taky Baba. Brian Olivan si ale už odpykal svůj trest a je připraven zasáhnout do utkání. Hosté dorazí na Mallorcu bez Cillessena s Correiou, zatímco kvůli kartám se do zápasu nepodívá Toni Lato.

Valencia se musí sebrat z posledního duelu, který se jí absolutně nepovedl. Barceloně sice dala tři branky, ale jen jedna regulérně platila. Čtyři góly, které vymyslela ofenziva Barcelony, naopak platily všechny. To byl už druhý negativní výsledek v řadě, protože předtím si "Netopýři" neporadili ani s Alavésem. Tím protáhly hodně smolný úvod do nového roku, neboť v tomto kalendářním roce se jim ještě nepovedlo vyhrát ani jednou.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Raíllo, Valjent, Oliván - Kubo, Sevilla, Sánchez, D. Rodríguez - Muriqi, Ángel Rodrígez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Diakhaby, Alderete, Vázquez - Soler, Guillamón, Moriba, Gil - Guedes, Duro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.25 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Deportivo Alavés  (sobota 16:15)
V sobotu odpoledne čeká španělskou nejvyšší soutěž důležitý záchranářský duel mezi Getafe a Deportivem Alavés. Oba celky odděluje v tabulce šest bodů a především pro hosty je to velká příležitost, jak z manka ukrojit.

Getafe nemá v novém roce vůbec špatnou formu a v sedmi ligových zápasech dokázalo získat slušných jedenáct bodů. V minulém kole tedy bralo pouze bod za remízu v Cádizu, ovšem i tak se tým neskutečně zvedl.

Je potřeba zmínit, že Getafe se dočkalo první výhry až na konci října - ve 12. kole. Od té doby ale prohrálo jen třikrát, navíc na hřištích výrazných favoritů - Sevilly, Villarrealu a Atlética Madrid. Bezpochyby nejlepší výsledek uhrálo na začátku ledna, když porazilo vedoucí Real Madrid 1:0.

Lepší formu stále hledá Deportivo Alavés. "El Glorioso" sice před nedávnem skolili Valencii 2:1, ovšem šlo o jediné vítězství od konce listopadu. V minulém kole se vrátilo všechno do starých kolejí a Deportivo prohrálo jasně 0:3. Omluvenkou budiž, že šlo o zápas na Santiago Bernabéu proti Realu Madrid. Alavés zůstává na předposledním místě tabulky a na sedmnáctou Granadu ztrácí už čtyři body. Dokáže se přiblížit nesestupovým příčkám na stadionu Coliseum Alfonsa Pereze?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.06 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Real Madrid  (sobota 18:30)
Vedoucí Real Madrid nemusí ve 26. kole cestovat daleko, představí se totiž na půdě městského rivala Raya. V malém madridském derby bude plnit roli velkého favorita a pochopitelně si bude chtít upevnit první příčku. Rayo zase bude chtít zopakovat výhru z dubna 2019, tehdy doma slavného soka pokořilo.

Rayo je v souboji se svým věhlasnějším konkurentem vždy v roli velkého outsidera a nejinak tomu bude i v sobotu. Po výtečném vstupu do LaLigy, kdy Rayo v jednu chvíli okupovalo pohárové příčky, se jeho forma rozplynula. Porážka na hřišti Elche z minulého víkendu byla už čtvrtou v řadě a na vítězství čekají "Los Vallecanos" od 18. prosince.

Série špatných výsledků pochopitelně znamenala strmý pád tabulkou a v tuto chvíli se Rayo nachází na jedenáctém místě. Situace sice není katastrofální, nicméně pokud by špatné výsledky pokračovaly, velmi rychle by se mohli domácí ocitnout v sestupovém ohrožení.

Ve Vallecanu věří, že právě souboj s Realem Madrid by mohl mužstvo správně nakopnout. Před třemi lety se to koneckonců podařilo a zajímavě se vyvíjel i první letošní duel na Santiago Bernabéu. Real Madrid ho těsně vyhrál 2:1 a Rayo se nemělo vůbec za co stydět. Domácí fotbalisté budou opět spoléhat na střelecký instinkt Radamela Falcaa. Ten proti Elche naskočil na poslední minuty a s Realem by měl dostat větší prostor. Kolumbijec nasázel v letošním ročníku LaLigy pět branek a stejný počet gólů má na svém kontě i jeho parťák Álvaro García. Oba jsou zároveň nejlepšími střelci svého týmu.

Sobotní zápas bude především o Realu Madrid. Bílý balet je obrovským favoritem, který si potřebuje nejen upevnit první místo v LaLize, ale také se správně naladit na důležitou odvetu s PSG. Ta je sice na programu až 9. března, ale Carlo Ancelotti by dobrou ligovou formu přivítal.

Real Madrid vede ligu s náskokem šesti bodů na Sevillu, ale je zajímavé, že po novém roce ještě nedokázal slepit dvě ligová vítězství v řadě. Pokaždé následovala po výhře bodová ztráta a Real to bude chtít ve Vallecanu změnit.

Rayo bude bez Menquelanze, Poza i Unaie Lópeze. Také Carlo Ancelloti nemůže počítat s kompletním kádrem a mimo hru budou Mariano Díaz, David Alaba, Federico Valverde a Gareth Bale.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balliu, Saveljich, Catena, F Garcia - Comesana, Valentin - Palazon, Trejo, A Garcia - Guardiola
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Nacho, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.18 - 4.31 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Celta Vigo  (sobota 21:00)
S obhajobou mistrovského titulu to Atléticu zřejmě nevyjde a hlavním cílem je nyní umístění v první čtyřce. Po pětadvaceti kolech jsou Colchoneros až pátí a zatím to vypadá na litý boj na dálku s Barcelonou, potažmo Betisem. V tomto kole se Atleti utkají se Celtou Vigo, která nemá vůbec špatnou formu.

Atlético bylo před sezonou pasováno dost možná na hlavního favorita na zisk titulu. Do karet mu totiž hrálo všechno, zejména obří problémy Barcelony i jejího úhlavního rivala Realu Madrid. Kádr Atlética byl stabilizován, všechny klíčové opory se podařilo udržet, a tak obhajobě nestálo nic v cestě.

Úvodní kola LaLigy to potvrzovala a Atlético za patnáct kol našlo přemožitele jen jednou. S příchodem prosince ale přišel nečekaný kolaps. Hned čtyři porážky v řadě se Atletům dlouho "nepovedly" a od té doby přichází bodové ztráty takřka pravidelně. Ta poslední v domácím zápase s posledním Levante. Atlético se o tři dny později vzpamatovalo a bez problému porazilo Osasunu 3:0. Ve středečním zápase Ligy mistrů pak remizovalo s Manchesterem United 1:1, přestože dlouho vedlo.

Celta Vigo se pokusí o podobný kousek, který se podařil Levante. Ve Španělsku patří mezi týmy, které mají aktuálně slušnou formu. V novém roce prohrála jen jednou a nutno tedy přiznat, že poslední remízu 1:1 rovněž s Levante si za rámeček nedá. Každopádně Celta Vigo se bude na Wanda Metropolitano spoléhat na svojí údernou ofenzívu. Duo Iago Aspas, Santi Mina nasázelo dohromady už dvacet ligových branek.

Co se vzájemných zápasů týče, navrch mají Atleti, i když v posledních letech to nemají s Celestes vůbec jednoduché. V loňské sezoně skončil zápas na Wanda Metropolitano 2:2, v té letošní na Balaídos zvítězili Madridští 2:1 díky dvěma brankám Ángela Correy. Za zmínku stojí ještě jeden údaj a to sice, že Celta vyhrála ve španělské metropoli naposledy v roce 2016 v rámci Copa del Rey. V lize je její čekání na vítězství ještě delší a počíná se rokem 2007.

Co se týče absencí na domácí straně, tak Koke, Cunha a Wass zůstávají mezi zraněným. Oproti zápasu Ligy mistrů s Manchesterem United možná udělá Simeone nějaké změny, ovšem duel s Celtou Vigo je pro něj velmi důležitý. Pokud jde o absence hostů, ti žádná nová jména nehlásí.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Savić, Gimenez, Reinildo - Llorente, Kondogbia, Herrera, Carrasco - Suárez, Félix
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galan - Beltran - Mendez, Suárez, Cervi - Mina, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.54 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Elche CF  (pátek 21:00)
Valencijskému Levante se s každým dalším kole naděje na záchranu v první lize vzdaluje víc a víc. Přesto se nevzdává a v páteční předehrávce 26. kola se pokusí o všechny tři body obrat Elche. Tomu se totiž ve Valencii absolutně nedaří.

Je až k nevíře, jak špatně si Elche ve Valencii vede. Konkrétně samozřejmě na Estadi Ciutat de València. Bodovat možná, ale že by Elche na půdě Levante vyhrálo, to se za posledních 30 let nestalo ani jednou! I na to budou svěřenci italského trenéra Alessia Lisciho spoléhat, protože současná forma jim moc nefandí. Levante se stále nedokázalo odlepit z posledního místa a na záchranu v tuto chvíli ztrácí už devět bodů.

Elche si může pískat mnohem volněji a v pozitivní náladě. Z pěti posledních ligových duelů se mu povedlo prohrát jen jednou a třikrát vyhrát, což mělo za následek posun tabulkou. Aktuálně je Elche na solidním 14. místě a od desáté Osasuny jej dělí jen pouhé tři body. Kromě Palaciose jim navíc nikdo neschází.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardénas - Pier, Duarte, Cáceres - Miramón, Pepelu, Melero, Son - Bardhi, Morales - Martí
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Verdú, Bigas, Mojica - Morente, Mascarell, Gumbau, Fidel - Milla, Boyé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.37 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid25176251:2057
2.Sevilla FC25149237:1751
3.Real Betis25144747:3046
4.FC Barcelona24119442:2842
5.Atlético Madrid25126745:3442
6.Villarreal CF25109642:2439
7.Real Sociedad24108624:2538
8.Athletic Bilbao25910629:2137
9.Celta Vigo2588929:2632
10.CA Osasuna2588925:3032
11.Rayo Vallecano24941128:2931
12.Valencia CF2579937:4230
13.Espanyol Barcelona25781030:3529
14.Elche CF25781028:3429
15.Getafe CF25681124:2826
16.RCD Mallorca24681023:3826
17.Granada CF25591127:4024
18.Cádiz CF253111121:3920
19.Deportivo Alavés25551519:4220
20.Levante UD25291425:5115

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Carvajal;Militao;Nacho;Mendy;CKM;Vini Jr.;Benzema;Asensio

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo cekat no. Ted je ten program pomerne volny, takze pro Carla asi neni duvod rotovat.

Reagovat
Raul=Real

Bude rotovať pred PSG?

Reagovat
madridcan

Konečne

Reagovat
madridcan

Hneď mi bolo divné, že by bol gól v prvom polčase

Reagovat
2miguel1

Tí desiati, jedenásti hráči Realu už musia pluť krv, toto nerotovanie je už absurdné

Reagovat
madridcan

Týždeň voľno predtým aj potom...dnes je to v poriadku

Reagovat
Kenneth

Kdyby jsme hrali dalsi zapas v utery, tak hraje ta stejna sestava.

Reagovat
madridcan

Ja hovorím o dnešku a o aktuálnom programe. Na ,,kdyby" diskusiu si nájdi niekoho iného

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho mě nebavil žádný zápas, jako ten dnešní Sevilla vs Betis. Paráda ve všech ohledech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sevilla hraje špičkově. Rychle, nátlakově, pressing výborný, sebevědomí všech hráčů na maximální úrovni. Lopetegui to vyladil skvěle.

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa a Munir, díky kluci

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Dani Alves, Araujo, Piqué, Dest; Busquets, Gavi, Pedri; Adama, Aubameyang and Ferran Torres.

Reagovat
LAM

Odpočívat měl spíš Sergio než De jong. Dest na levo taky není ideální, ale dneska to tam snad zvládne.

Reagovat
bartlu

Tvle když Griez nedával góly, ale makal do obrany, tak tu byly komentáře ze útočníci mají dávat góly. Torred netrefi ani prázdnou bránu, ale maka pro tým, takže vše ok?

Reagovat
Jordi Alba

To bude masakr, až tam pošle po poločase na Inakiho na Daniho.

Reagovat
Phillipinho

Marcelino hraje evidentne all-in na Copu. 8 hracu zakladni sestavy na lavicce. Tuhle sestava by mela Barca v poklidu prejet..

Reagovat
Mass

Koukám že nehraje ani Inaki Williams

Reagovat
roman1978

Po zemi Gavi. Leo style.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra na jednu bránu, už by to chtělo gól

Reagovat
roman1978

Alba se nám rozjíždí

Reagovat
roman1978

Auba

Reagovat
bartlu

Aubaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Auba jede

Reagovat
Mass

Barca gól z rohu

Reagovat
PP

Já to seru.. u nás by toto 5x po sobě ani jednou nedal.. Ale ať se daří, jsem za to rád..

Reagovat
Jackmaker1989

Ty kks, z tejto Barcelony už ide aj rešpekt ty brďo. Je tam kvalita smerom dopredu, je tam kvalita na lavičke. Auba je hráč, ktorý ak je správne nastavený hlavou tak je skvelý.

Reagovat
Mass

Zase bych klidnil nadšení, mimo Simona a Yeraye, dnes Athletic potavil béčko.

Reagovat
blaugrana

my sme tiez nenasadili Braithwaita, Luuka, Umtitiho a

Reagovat
LAM

Dneska se mě to nelíbí. Alves se Sergej na hřišti úplně zbyteční a příliš zpět nejchudší nahrávek. Pohyb s napadáním je dobrý, ale ten jejich blok nám nesvědčí.

Jinak Athletic hraje hodně nepříjemnej styl na protiútoky a když tam dají Williamse , tak to bude ještě hodně těžký.

Reagovat
2miguel1

Tak ono to, že sa ti to nelíbí je sposobene Marcelinom. Dembele sa bude hodit do tej steny

Reagovat
smazaný uživatel

Další dobrý poločas, Bilbao si ani neusralo.

Reagovat
bartlu

Torres strašně zbytečný.

Reagovat
bartlu

Torres bude do kdy hrát? Ten gola ze hry nedá nikdy.

Reagovat
roman1978

Až se Feran rozstrili, teda jestli se rozstrili, tak to bude dělo. Šanci má fakt spoustu.

Reagovat
smazaný uživatel

Torres

Reagovat
SIRBRANIKE

Tecl > Torres

Reagovat
bartlu

Já>Tecl

Reagovat
Mass

Dnes o dva góly.

Reagovat
roman1978

Ty pico

Reagovat
roman1978

Blembeleeeee

Reagovat
bartlu

Torres nedá gola z ničeho a Dembo to tam namrda z takového úhlu

Reagovat
smazaný uživatel

DEMBELÉÉÉÉ SOLÍ

Reagovat
Jordi Alba

Demblba pěkně

Reagovat
SIRBRANIKE

Moskyt

Reagovat
smazaný uživatel

vypustil pěknou raketu BUK

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní dominance. Když si vzpomenu na ty domácí zápasy pod Koemanem, tak mě mrazí až na prdeli.

Reagovat
Switchback

Druhý poločas hodně dobrý

Reagovat
Phillipinho

Dembele je tak desetkrat lepsi hrac nez Ferran. Skoda, ze ten lepsi odejde zadarmo a horsi prisel za 55 mega, pritom je horsi nez Braithwaite

Reagovat
blaugrana

4 roky, z toho 2 roky zraneny, 31 golov a nejake asisty...fakt je ppci

Reagovat
Switchback

hned bych mu dal tu smlouvu, kterou chce

Reagovat
Phillipinho

Ale Xaviho neskutecne prekvapil svoji kvalitou nebo co to blekotal na posledni tiskovce

Reagovat
PP

noo.. ale on ji fakt má..

Reagovat
smazaný uživatel

jasná věc

Reagovat
patas92

Reagovat
blaugrana

Pedriesta

Reagovat
2miguel1

Pedri

Reagovat
SIRBRANIKE

Depay

Reagovat
dextroza_m

Dest super, vyborny je. Pedri neskutecny.

Reagovat
roman1978

Luuuk, to je panečku strelec.

Reagovat
patas92

Dembele Kéž by nakonec zůstal

Reagovat
PP

Jaktože toto nepískl??

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ!!!!!!!!!!!!! Pedri má formu a sebevědomí jak hovado

Reagovat
SIRBRANIKE

Luuuuuuk a z Pedriho zomieram, je skvelý.

Reagovat
Kluivert9

Pedri To je klenot

Reagovat
Switchback

Pedri je úplnýýýýý magor

Reagovat
bartlu

Snad Luuuk posadi Torrese

Reagovat
roman1978

Dembele je neskutečný.

Reagovat
roman1978

Další áčko

Reagovat
PP

pod víko, levá, pravá.. to přebírání a 1 vs 1 má pořád skvělé. Finálku má žalostnou, ale když se to sejde jak dnes, to je pecka na pohled.

Reagovat
dextroza_m

Musi toho Dembeleho premluvit...

Reagovat
Cracker10

Neuveritelny co s tim tymem Xavi udelal a Pedrihi nepobiram.

Reagovat
dextroza_m

A to je teprve zacatek

Reagovat
smazaný uživatel

šílený Dembélé to je fakt fantazie tyvole

Reagovat
dextroza_m

Pedri tam skoli jak stary mazak

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kejza

ježiši, zase se dá zpříjemnit si víkend koukatelnym fotbalem Barcy, to je radost

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao rozebráno na šrot, úkol splněn

Reagovat
dextroza_m

Ty vole, ja zas neusnu

Reagovat
celeb

Pekne. Vzadu dolezita nula, ktoru uz ani nepamatam, mlady Obama pravidelne skoruje, este keby sa podarilo dohodnut s Dembelem ...

Inak musim priznat, ze som mozno Xaviho podcenil, aj ked sa neda porovnavat, akych hracov ma k dispozicii.

Uz 'len' vyhrat tu EL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele