LaLiga - preview 23. kola: Athletic se dotahuje k pohárům

04.02.2022, 08:58, aktualizováno 07.02.2022, 08:50
Previews
Estadio San Mamés (© AFP)
Athletic Club uzavře 23. kolo španělské ligy proti Espanyolu Barcelona. Jestliže baskický celek potvrdí roli favorita, zůstane v kontaktu s pohárovými příčkami...
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (pondělí 21:00)
Baskický Athletic prožil v minulých dnech překvapivý postup v Copa del Rey přes Real Madrid a na vítězné vlně chce zůstat i v dalším ligovém zápase proti Espanyolu. Hosté se po návratu mezi španělskou smetánku udržují v bezpečné vzdálenosti od sestupových příček a v Baskicku to hodlají potvrdit.

V souvislosti s domácími se hodně mluvilo o senzačním postupu před Real Madrid. Athletic v tomto zápase ukázal svůj potenciál a v LaLize by ho rád nadále rozvíjel. První polovina sezony nebyla ze strany Basků zrovna optimální, ale přelom přelom roku už vypadal nadějně.

Athletic hrál v posledních třech kolech pokaždé venku a zaznamenal solidních sedm bodů. Na San Mamés se představil 19. prosince a Real Betis rovněž zdolal. Jak daleko se dokáže Athletic dostat?

S Espanyolem ho čeká určitě náročná zkouška, protože Katalánci nehrají po svém návratu do LaLigy vůbec špatně. Problémy zatím mívají s kontinuitou a pravidelně střídají dobré výsledky s těmi horšími. S aktuálním třináctým místem sice panuje spokojenost, horší je to však s formou. V novém roce se ještě nepodařilo zvítězit a připočíst k tomu musíme i vyřazení z Copy del Rey od Mallorcy.

V pondělí se očekává přinejmenším vyrovnané utkání, koneckonců předchozí dva duely skončily shodně remízou 1:1. Espanyol zvítězil naposledy na San Mamés v květnu 2018, tedy bezmála před čtyřmi roky!

Athletic bude bez služeb Unaie Vencedora a Nica Williamse. Zbytek kádru má kouč Marcelino k dispozici. Dvě jména schází také Espanyolu a určitě velmi citelnou ztrátou je absence Raúla de Tomáse. V případě Yangela Herrery je také start nepravděpodobný.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Zarraga, D Garcia, Muniain - R Garcia, I Williams
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa - Embarba, Darder, Morlanes, Puado - Moron, Wu Lei
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.87 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (neděle 14:00)
Real Sociedad už ve dvou duelech nedokázal vstřelit branku a čerstvě musel skousnout vyřazení z Copa del Rey. Ve Valencii se mu ale daří a další šance, jak si spravit chuť, čeká na Basky v neděli odpoledne.

Valencia v téhle sezoně znovu balancuje ve vodách těžkého průměru. A to doslova, protože jí patří přesný střed tabulky LaLigy, což jsou příčky hodně vzdálené představám fanoušků. Ti jen marně vzpomínají na předminulý ročník, kdy jejich milovaný klub účinkoval ve slavné Lize mistrů. Minulá sezona pro ně představovala šok a o to víc si slibovali od nástupu trenéra Josého Bordaláse.

Ani ten ale zatím "Netopýry" na výsluní nevyvedl. V LaLize totiž v posledních čtyřech duelech třikrát prohrály a jednou si rozdělily body se Sevillou. Ještě že aspoň Copa del Rey slibuje další zajímavou podívanou. Valencia se ve čtvrtfinále utkala s Cádizem a nakonec dokázala roli favorita naplnit, takže pokračuje dál.

La Real takovou kliku neměl a naopak chce na své utkání z poháru co nejrychleji zapomenout. V duelu s Realem Betis sice nebyl horším týmem a často mu scházelo jen víc štěstí, jenže Béticos jsou ve skvělé formě a umí trestat každou větší chybu. Po devadesáti minutách svítil na ukazateli skóre jasný verdikt - 4:0 pro klub ze Sevilly.

Bordalás se bude potýkat i s negativní bilancí, kterou jeho Valencia proti Realu Sociedad má. Na stadionu Mestalla totiž vyhrála jen dvě utkání z posledních devíti! Kouč "Netopýrů" připravuje své mužstvo bez zraněných hráčů Aldereteho, Cillessena a Paulisty, což je solidní zásah do obrany. La Real je na tom obdobně, schází mu Barrenetxea, Monreal a Carlos Fernández.

Kouč Imanol Alguacil musí vymyslet, jak dostat hráčům z hlavy zmíněný pohárový debakl. Jinak se ale jeho týmu daří, protože v lize nasbíral o pět bodů víc než Valencia a usadil se na šesté příčce. Na Ligu mistrů ztrácí jen dva body a může za to mimo jiné minulé kolo. V něm totiž favorit zápasu nedokázal vyhrát nad trápícím se Getafe.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Domenéch - Correia, Cömert, Diakhaby, Gayá - Foulquier, Soler, Guillamón, Gil - Duro, Guedes
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Muñoz - Zubimendi, Merino - Rafinha, D. Silva, Oyarzabal - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Nedělní odpoledne má ve Španělsku zarezervováno utkání mezi FC Barcelonou a Atléticem Madrid. Obhájci titulu svedou na Camp Nou přímou bitvu o průběžnou čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů. Katalánci o přestávce navzdory všem finančním problémům vydatně posilovali a Atlético bude pro nově příchozí první ostrou zkouškou.

Barcelona pod staronovým vedením Joana Laporty nehodlá hrát v LaLize druhé housle a navzdory všem finančním problémům se dokázala zajímavě posílit. Nemusela přitom ani moc utrácet, například útočník Pierre-Emerick Aubameyang přišel z Arsenalu zadarmo.

Katalánci budou i nadále sázet na dravé mládí, ale příchozí zkušenosti mohou do Xaviho výběru ideálně zapadnout. Utkání s Atléticem může hodně napovědět, jak na tom Barcelona s příchody Ferrána Torrese, Aubameyanga, Traorého a třeba i Daniho Alvése bude. Doposud to samozřejmě nebyla žádná sláva a zprvu tomu nepomohla ani změna trenéra, kdy Ronalda Koemana nahradila další klubová legenda Xavi. Někdejší vynikající záložník musel skousnout vyřazení z Ligy mistrů, Superpoháru i Copa del Rey. Barceloně už zbývají jen dvě soutěže, LaLiga a Evropská liga, přičemž na domácí scéně to na zisk titulu v žádném případě nevypadá.

Xaviho svěřenci sice od 4. prosince loňského roku nenašli v rámci LaLigy přemožitele, stále se však potýkají s výkonnostními výkyvy (bodové ztráty v Pamploně nebo v Granadě). Naposledy se pak podařilo porazit Deportivo Alavés, ale Barcelona se na tři body výrazně nadřela a rozhodla o nich až tři minuty před koncem brankou Frenkieho de Jonga.

Svůj kádr posílilo i Atlético Madrid. Z Valencie přišel dánský záložník Daniel Wass a z kádru francouzského mistra Lille zase obránce Reinildo Mandava. Oba hráče bude mít trenér Diego Simeone již k dispozici pro nedělní utkání.

Atlético za loňskými výsledky také zaostává a zatím svádí tuhý boj o udržení v první čtyřce. Los Colchoneros už ztrácí na městského rivala Real Madrid čtrnáct bodů a toto manko bude velmi obtížné dohnat. Ve hře zůstávají i v Lize mistrů, když v osmifinálovém klání koncem února přivítají rovněž trápící se Manchester United.

Také hosté mají problémy s udržením konstantních výsledků. Jenom v prosinci zaznamenali sérii čtyř porážek v řadě, ale pak porazili jiného městského rivala Rayo Vallecano, bodovali na Villarrelu a v minulém kole zdolali těsně Valencii.

Historie vzájemných zápasů je pochopitelně bohatá. Oba kluby spolu svědky spousty památných zápasů, a to i v loňské a předloňské sezoně. Atlético má v posledních dvou letech nad Barcelonou trochu překvapivě navrch a vyhrálo i první střetnutí v 8. kole na Wanda Metropolitano (2:0), prosadili se Thomas Lemar a Luis Suárez, pro kterého jsou zápasy proti Barce vždy speciální záležitostí. "Je to velmi důležitý zápas a bude příjemné ho sledovat," prohlásil Diego Simeone, jehož pozice je v hlavním městě Španělska nadále neotřesitelná.

Barceloně budou chybět Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto, Eric Garcia a Alejandro Balde. Nejistý je start Memphise Depaye a alespoň na lavičce už by měli být připraveni nové akvizice Pierre-Emerick Aubameyang a Adama Traoré. Citelné ztráty hlásí i Atlético. Geoffrey Kondogbia, Antoine Griezmann a Marcos Llorente zůstávají na marodce.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alvés, Araujo, Pique, Alba - F de Jong, Busquets, Pedri - Torres, L de Jong, Gavi
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Wass, Gimenez, Savić, Hermoso - Carrasco, De Paul, Koke, Lemar - Correa, Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.30 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Real Betis se dostal do výtečné formy a zejména jeho útoku se soupeři musí právem obávat. To, zda dokáže počtvrté v řadě vstřelit čtyři branky, zkusí v neděli odpoledne otestovat Villarreal. A dost možná to bude strhující souboj, protože ani hostům nejsou brankové hody cizí.

Béticos možná postrádají útočníka, jehož jméno by mělo renomé snajpra, zvuk, jako je to v těch největších klubech Španělska, ale to jim nebrání pálit ostrými s chutí a gustem. Madridský Real je v tomhle ohledu nejlepší v první lize, ale hned za ním v produktivitě není Atlético, Sevilla nebo Barcelona, jak by se mohlo zdát. Je to "menší" z obou sevillských celků, Betis.

Jeho hráči dali dohromady už 41 branek, což je určitě solidní počin. Mužem číslo jedna je Juanmi, který nasázel už 14 branek za 25 soutěžních utkání. Hned za ním se nachází bomber s číslem devět na dresu, Borja Iglesias, jenž dal gólů dvanáct. Hlavně v posledních týdnech jde z ofenzivy trenéra Manuela Pellegriniho strach.

Béticos plní normu čtyř branek na zápas a povedlo se jim to už proti Alavésu, Espanyolu a naposledy i v poháru proti baskickému Realu Sociedad. A to už oproti těm dvěma ligovým soupeřům není špatný protihráč. Přesto se na domácí půdě naprosto složil a za druhou půli inkasoval tři branky.

Samozřejmě, že trenérský lišák Pellegrini nešetřil chválou. "Povedlo se nám skvělé utkání díky tomu, že jsme táhli za jeden provaz a dobře věděli, co chceme dělat. Musíte mít plán pro každou situaci, vaši hráči musí vědět, co dělat s míčem i bez míče a reagovat rychleji než protivník. Jsem na své hráče velmi hrdý. Teď je ale proti nám Villarreal, který umí trestat každé chyby a který bude těžkým protivníkem," dodal Pellegrini v rozhovoru pro klubový web.

Žlutá ponorka taky umí sázet jednu branku za druhou a zvlášť prosinec jí vyšel fantasticky. Vyhrála pět duelů ze šesti. Nový rok už ale tak pozitivní není. Čtyři odehrané zápasy, jediná výhra (v minulém kole nad Mallorkou). Sedmý Villarreal proto musí mrzet zvlášť předminulá nečekaná porážka od Elche.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, González, Moreno - Rodríguez, Carvalho - Fékir, Canales, Juanmi - José
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Trigueros, Capoué - Gómez, G. Moreno, A. Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.63 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Granada CF  (neděle 21:00)
Udržet si čtyřbodový náskok nebo ho ještě navýšit, takový je víkendový cíl Realu Madrid v souboji s Granadou. Real na přelomu roku zrovna nezáří, nicméně na Santiago Bernabéu zůstává jasným favoritem.

Real Madrid v závěru sezony své příznivce úplně nepřesvědčil a ani na začátku nového roku není v kdovíjaké formě. V minulém kole doma senzačně ztratil body s Elche (2:2) a v týdnu nečekaně vypadl z Copa del Rey v zápase s Athleticem. K tomu je potřeba také přičíst nedávná zakopnutí s Cadízem a Getafe a rázem se vedení na čele tabulky smrsklo na čtyři body. Boj o titul tak slibuje zajímavou podívanou. Na vedoucí Real Madrid už se tlačí Sevilla, kterou vede namotivovaný Julen Lopetegui.

Bílý balet se na přestupovém trhu příliš nečinil. Očekávaný příchod Kyliana Mbappého se stále nekoná a italský stratég Carlo Ancelotti bude pracovat se shodným kádrem jako na podzim. "Nejdůležitější je dobře reagovat, odehrát dobrý zápas a vyhrát ho," prohlásil stručně Ancelotti.

Co se týče Granady, ta se zatím plácá ve druhé polovině tabulky, takže nemůže být se svými výkony spokojena. Před Vánocemi sice nadělila svým fanouškům krásný dárek, když doma porazila obhájce titulu Atlético Madrid, jenomže šlo o dosud poslední vítězství. V novém roce ještě přišla cenná remíza s Barcelonou a pak už dvě porážky s Getafe a Osasunou.

Útok na evropské poháry je na míle vzdálen, ale Granada se určitě nebude chtít nechat namočit do bojů o záchranu a body ze Santiaga Bernabéua by se hodily. "Los Franjiverdes" na druhou část sezony posílili, když z Villarrealu přišel Daniel Raba a z uruguayského River Plate talentovaný Matías Arezo. Na hostování získala Granada i barcelonského Álexe Collada.

Real Madrid bude plnit roli velkého favorita a jakýkoliv jiný výsledek, než jeho vítězství bude považováno za prvotřídní senzaci. Ve 14. kole zvítězil Real Madrid jasně 4:1 a Granadě naposledy podlehl v roce 2013.

Do sestavy Realu se vrátí obránce Dani Carvajal i Karim Benzema. Určitě ale budou chybět Ferland Mendy a Vinícius Júnior. Carlo Ancelotti má další varianty do útoku v podobě Edena Hazarda a Garetha Balea. Velšan na sebe znovu upoutal pozornost, když se ve videu smál rozhodnutí Carla Ancelottiho o nevystřídání Edena Hazarda.

V kompletním stavu nebude ani Granada. Hosté se musejí obejít bez Neydera Lozana a Santiaga Ariase.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Nacho, Alaba - Modrić, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Rodrygo
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Diaz, Sanchez, Torrente, Neva - Collado, Milla, Gonalons, Puertas - Molina, Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.96 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Deportivo Alavés  (sobota 14:00)
Deportivo Alavés pokračuje ve svých snahách dostat se z pásma sestupu, jenže ty se zatím ukazují jako nemožné. V sobotu odpoledne se navíc Depor představí v Elche, které má o motivaci postaráno, protože od Alavésu jej dělí jen šest bodů.

Alavés má velké potíže zejména ve střelbě a útoku celkově. V minulých třech duelech LaLigy se jeho střelci neprosadili ani jednou a celkově se Alavés "pyšní" tím zcela nejhorším útokem celé ligy. Dosud se mu povedlo dát jen 16 branek a kromě Joselua, nejlepšího střelce s deseti góly, se dalších pět střelců zmohlo dohromady jen na šest branek.

Deportivo sice vyhrálo 4 duely, ale to je už hodně dávno. V minulých deseti kolech nasbíralo kromě šesti porážek jen čtyři remízy. Ještě štěstí, že se mu proti Elche docela daří. Na Estadio Manuel Martínez Valero totiž domácí Elche naplno bodovalo jen třikrát z devíti pokusů. Do tohoto zápasu ale půjde posílené posledním utkáním, v němž si rozdělilo body s Realem Madrid.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Verdú, Gonzalez, Mojica - Josan, Mascarell, Gumbau, Fidel - Milla, Boyé
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Lejeune, Laguardia, Duarte - Jason, Escalante, Pina, Rioja - Vallejo, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 2.96 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Cádiz CF  (sobota 16:15)
Estadio Iberostar hostí po čtvrté hodině souboj dvou týmů, které se musí potýkat s čerstvým vypadnutím z Copa del Rey. V záchranářské bitvě změří síly domácí Mallorca s Cádizem.

Cádiz má velkou šanci na vylepšení své pozice. V současné chvíli mu patří 18. místo, ale sedmnáctá Mallorca má náskok jen dvou bodů. Plus tedy jistý neméně významný činitel - jedno utkání k dobru. Ale pokud by se Cádizu tentokrát podařilo vyhrát, minimálně po stránce morálky by získal velkou výhodu. Bude ale muset vylepšit svou obranu, která dostala už 36 branek a je druhá nejhorší v celé soutěži.

Trenér Sergio González, který dohled nad lavičkou převzal teprve nedávno, nemá špatnou bilanci. Ze čtyř duelů vyhrál jeden, dvakrát remizoval a jednou prohrál. Naposledy jeho tým nestačil v Copa del Rey na Valencii, přičemž rozhodující branku dostal až ke konci utkání. Cádiz by měl rozhodně zlepšit ofenzivu, která dala jen ubohých 17 branek. Jak zareaguje na pohárové vyřazení? Mallorca na tom není o moc líp, dostala jen o tři branky méně. A v lize z posledních deseti kol vyhrála jednou.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Sedlar, Valjent, Costa - Galarreta, Battaglia - Kubo, Kang-in, Rodriguez - Angel
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Chust, Haroyan, Espino - Alejo, Fernandez, Emeterio, Sanchez - Negredo, Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.29 - 4.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Rayo Vallecano  (sobota 18:30)
Celta sice v minulém kole nezvítězila, ale celkově se jí v poslední době daří. Třetí pozitivní výsledek v řadě by si ráda připsala v sobotu v podvečer, kdy se doma podívá na zoubek Rayu.

Při pohledu na tabulku to tak možná nemusí nutně vypadat, ale trenér Eduardo Coudet svoji Celtu rozhodně umí vést dobře. Celku z Viga sice patří až 12. příčka, ale Celta spíš doplácí na negativní začátek ligového ročníku - v poslední době se mu totiž daří. Celta prohrála za deset minulých ligových kol jen dvakrát, což o sobě může říct jen málokdo a rozhodně ne týmy z druhé poloviny tabulky.

Další motivací, proč vyhrát sobotní střet, je fakt, že Celtu od hostí z Vallecana dělí jen čtyři body. Coudetovi svěřenci navíc bojují s negativní bilancí, která je v prostorách stadionu Balaídos k Rayu váže. Porazili ho jen dvakrát za posledních dvanáct utkání, naposledy ještě v minulém tisíciletí.

Coudetovi by k tomu mohla pomoci prázdná marodka, protože může vybírat z kompletního kádru bez jediné nákazy či zranění. Hosté přijedou jen bez dlouhodobě zraněného Martina Marqulenaze, který je mimo hru kvůli zranění kolene. Navíc budou doufat, že pětatřicetiletý veterán Radamel Falcao bude dostatečně fit po náročné cestě z Kolumbie, kde reprezentoval při kvalifikaci na nadcházející MS.

Autor pěti branek v této sezoně, který se nedávno dohodl s Rayem na prodloužení spolupráce, tak přišel o radost z postupu v Copa del Rey. Ve středu večer se totiž Rayu povedlo vyřadit Mallorcu, čímž trochu napravilo poslední ligovou porážku od Athleticu Bilbao. Ta byla mimo jiné už třetím ligovým utkáním, které Rayo nedokázalo vyhrát, takže má co zlepšovat.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galan - Méndez, D. Suárez, Beltrán, Cervi - Mina, Aspas
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - Ciss, Comesaña - Palazon, Trejo, A. García - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.38 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Sevilla FC  (sobota 21:00)
Sevilla už ve dvou posledních duelech nedokázala vyhrát a to ji trochu vzdálilo od vysněného prvního místa. Takže vítá výjezd na stadion El Sadar, protože Osasuna má doma formu absolutně katastrofální.

Jsou týmy, které na domácí stadion spoléhají jako na tvrz, z níž se body ven prostě nevozí. Třeba jako právě Sevilla, která z jedenácti domácích zápasů neprohrála ani jeden a nikdo v celém Španělsku si doma lépe nepočíná. Osasuna je ale pravým opakem, protože její domácí forma budí přinejlepším rozpaky. Jedenáct odehraných zápasů na El Sadar a z nich Osasuna vyhrála pouhé dva. S tímhle výsledkem je třetím nejhorším týmem LaLigy.

A trenér Jagoba Arrasate si tuhle bilanci moc dobře uvědomuje. "Myslím, že máme už trochu blok hrát doma, protože jen málokdy zde bodujeme. Ale musíme to překonat, protože naši fanoušci jsou fantastičtí a nechceme spoléhat jen na venkovní výhry. Proti Seville to bude těžké, neboť je to agresivní, běhavý tým s jasnou strategií a silnými osobnostmi. Nic ale dopředu nevzdáváme a hodláme tu domácí smůlu konečně prolomit."

Celkově si ale tým z Pamplony rozhodně nevede špatně. Patří mu solidní jedenáctá příčka s pohodlným náskokem deseti bodů na sestupové pásmo. Je fakt, že body sbírá především z venkovních duelů, kde Osasuna mimochodem vyhrála stejný počet zápasů jako Sevilla, pět.

Se Sevillou se Osasuně hrubě nedaří, favorit vyhrál osm z posledních devíti vzájemných duelů. Problém je navíc ten, že jí tentokrát chybí hned pět důležitých hráčů. Nicméně Sevilla postrádá ještě o jednoho víc a obejít se musí i bez Corony, Susa nebo Gómeze, což jsou pro její hru klíčoví muži. Sevilla z posledních tří soutěžních zápasů nevyhrála ani jeden, vypadla z poháru a v lize jí na Real schází čtyři body.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Cote, D. Garcia, Cruz, Sánchez - Brašanac, Moncayola, Perez, R. García - Budimir, Ávila
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Carlos, Koundé, Acuña - Jordan, Fernando, Torres - Ocampos, Mir, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 3.03 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Levante UD  (pátek 21:00)
Třiadvacáté kolo španělské LaLigy začne jako již tradičně páteční předehrávkou a ta se zaměří primárně na dva týmy bojující o záchranu. Mohutně posilující Getafe se doma utká s návštěvou z Valencie.

Getafe po sérii několika dobrých výsledků (mimo jiné dokázalo porazit vedoucí Real Madrid, aniž by od něj inkasovalo jedinou branku) stoupá tabulkou a vedení si toho dobře všímá. Proto chce ještě víc posílit postavení týmu a jeho řady rozšířilo o několik velmi schopných hráčů. Trenér Quique Sanches Flores tak může počítat s kmenovým hráčem Realu Madrid Borjou Mayoralem nebo dvojicí šikovných záložníků Villarem a Yokuşluem.

Klub z předměstí hlavního města se opírá o dobrou domácí formu, což potvrzuje fakt, že jen devět týmů v lize doma uhrálo víc bodů než Getafe (17). Nikoho asi nepřekvapí, že Levante je až na posledním místě tabulky, protože se mu povedlo vyhrát jen jediný zápas.

Jasný kandidát na sestup v útoku není tak slabý, ale obrana je vyloženě průchozí vrstva. Levante dostalo už 43 branek, suverénně nejvíc v lize. Sedm z deseti posledních ligových klání prohrálo.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Mitrović, Cuenca, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimović - Ünal, Sandro
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramon, Vezo, Postigo, Clerc - Bardhi, Malsa, Melero, De Frutos - Soldado, Marti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.06 - 4.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid22155247:2050
2.Sevilla FC22137234:1646
3.Real Betis22124641:2540
4.Atlético Madrid21106536:2636
5.FC Barcelona2198432:2335
6.Real Sociedad2197522:2134
7.Villarreal CF2288636:2332
8.Rayo Vallecano2194827:2231
9.Athletic Bilbao22710521:1731
10.Valencia CF2278735:3629
11.CA Osasuna2277822:2728
12.Celta Vigo2276926:2527
13.Espanyol Barcelona2276926:3027
14.Granada CF2259826:3324
15.Elche CF2258923:3023
16.Getafe CF22571017:2322
17.RCD Mallorca2148917:3320
18.Cádiz CF22391019:3618
19.Deportivo Alavés22451316:3517
20.Levante UD21181221:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele