LaLiga - preview 20. kola: Espanyol pokukuje po horní polovině tabulky

08.01.2022, 09:27, aktualizováno 10.01.2022, 08:43
Previews
Raúl de Tomás (© AFP)
Espanyol střídá výhry s porážkami a od nastaveného trendu nyní hodlá upustit. Barcelonský klub má vhodnou příležitost k tomu, aby ukořistil tři body dvakrát po sobě, na jeho trávník zavítá Elche...
Espanyol Barcelona - Elche CF  (pondělí 21:00)
Espanyol střídá výhry s porážkami a první ligový zápas v novém roce by chtěl zvládnout za tři body. Na silvestra si přivezl výhru z Valencie a úspěšný byl i na nový rok v rámci Copa del Rey, kdy na penalty vyřadil Ponferradinu. Jak si povede proti Elche?

Hosté mají na přelomu roku podobnou formu. V lize jenom remizovali s Granadou a v poháru postoupili přes Almeríu. Elche čeká na jaře spousta záchranářské práce. V tabulce mu patří až sedmnácté místo, tedy poslední nesestupové, jen díky lepšímu skóre.

Mnohem lépe je na tom domácí Espanyol, který si na sestupové příčky drží pohodlný desetibodový náskok. Katalánci však nesmějí usnout na vavřínech, protože boj o záchranu pro ně představuje noční můru, kterou si prožili rok zpátky.

Espanyolu se daří pravidelně bodovat, ale na druhou stranu si nedokáže udržet sérii bez prohry. Od konce října pravidelně střídá porážky s výhrami a pokud by na to na nový rok navázal, znamenalo by to, že na řadě by byla porážka. Elche se však nikdy na Cornellá-El Prat nepodařilo zvítězit a s Espanyolem má historicky horší vzájemnou bilanci. Říjnový duel, který se uskutečnil v Elche skončil smírem 2:2.

Domácím chybí několik opor, jmenovitě David Lopez, Fran Merida, Miguel Llambrich a Manu Morlanes. Na straně hostů to jsou zase Diego González a Fidel. Enzo Roco byl nedávno pozitivně testován na koronavirus a jeho start je přinejmenším hodně nejistý.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. Lopez - Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa - Darder, Bare - Embarba, Melamed, Puado - De Tomas
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Bigas, Mojica - Josan, Mascarell, Marcone, Morente - Boye, Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.56 - 5.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Real Betis  (neděle 14:00)
Real Betis zakončil minulý rok neslavně, dvěma porážkami. Na ty bude chtít reagovat v neděli odpoledne, až zavítá do Madrid. Domácí Rayo Vallecano je přeci oustiderem, i když letošní sezonu mu vychází nad očekávání.

Rayo je velmi zajímavým týmem, který po celé dohrané podzimní části dál ukazuje, že jeho svěží a překvapivý start nebyl náhodným. Šestý tým tabulky (a to je vzhledem k nabité konkurenci opravdu potřeba brát s rezervou) ztrácí jen dva body na Ligu mistrů, ale jakékoli umístění v pohárové Evropě by pro něj znamenalo obrovský úspěch.

Snad nejmenší a neskromnější prvoligový celek z hlavního města už posbíral 30 bodů a vyhrál v devíti duelech. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě hlavní kouč, někdejší bývalý obránce Athleticu Andoni Iraola. Je až překvapivé, jak suverénně si devětatřicetiletý kouč počíná, když vezmeme v úvahu, že se jedná teprve o jeho třetí klub a úplně první v LaLize.

Rayu ale dokázal vtisknout tvář a proti Realu Betis to bude chtít opět ukázat. Má před sebou ale velmi náročného soka. Má ale štěstí, že v první lize se Rayu proti Realu Betis poměrně daří. Celek z Madridu vyhrál za posledních deset let sedm duelů a prohrál s ním za tuhle dobu jen třikrát.

Teď však narazí na tým, který se udatně bije i v Evropské lize. A dobrou formu si přenáší i do LaLigy. Starý lišák Manuel Pellegrini koučuje tým, který se usadil na skvělém třetím místě a za sebou nechal i velikány jako Atlético Madrid, Barcelonu nebo Villarreal. Dvě poslední kola mu ale nevyšla, protože Béticos prohráli s Athleticem i Celtou Vigo, než se aspoň trochu zahojili pohárovou výhrou nad Valladolidem.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - Comesaña, Valentin - Palazon, Trejo, Bebe - Guardiola
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Bartra, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Guardado - Fékir, Canales, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.45 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Getafe CF  (neděle 16:15)
V sobotu odpoledne se do boje pustí i Sevilla, která pronásleduje první Real a cítí, že nyní má velkou šanci se mu přiblížit. Porazit Getafe by nemusel být takový problém, byť madridský celek vyhrál poslední dva duely. Mimo jeho hájemství se mu ale moc nedaří.

Ze Sevilly se časem stal jediný vážný konkurent Realu Madrid, který dokáže aspoň trochu navazovat na dobré výkony a vyhýbají se mu častější propady formy. Tým trenéra Julena Lopeteguiho tráví nový rok na druhém místě a vzhledem k tomu, že má o jedno utkání méně než první Real, je jeho ztráta pěti bodů poměrně nadějná.

Sevilla naposledy přešla v rámci Copa del Rey přes Zaragoru, od které nedostala ani jednu branku a sama díky trefám Koundého s Mirem skórovala v pohodě. Z této sezony chce ale i díky zaváhání konkurentů (hlavně Atlético Madrid a Barcelona) vytřískat co možná nejvíc. Jistě, vzhledem k tempu Realu se řeči o titulu zdají jako přehnané. Ale žijeme ve světě, v němž Lionel Messi hraje jinde než v Barceloně, takže stát se může prakticky cokoli.

Sevilla se stále potýká s několika delšími absencemi, které přetrvávají. Trenér Lopetegui se musí obejít například bez Lamely, Delaneyho nebo Navase. Počítat nemůže ani se střelcem En-Nesyrim, který odletěl reprezentovat Maroko. Hosté zase postrádají Abdulaie s Vitolem, ale především vykartované duo Arambarri - Olivera.

Getafe zažilo skvělý přelom roku, protože si nejprve poradilo s Osasunou a následně šokovalo i Real Madrid, od nějž nedostalo ani jednu branku. Faktem ale zůstává, že dobré výsledky Getafe uhrává spíš doma, zatímco venku z devíti zápasů nevyhrálo ani jednou. Celkově mu patří 18. příčka s náskokem dvou bodů na pásmo sestupu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordán - Gómez, Mir, Ocampos
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Dakonam, Cuenca - Suárez, Florentino, Maksimović, Aleñá, Silva - Ünal, Ramírez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.70 - 8.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Athletic si zatím na nový rok nemůže vůbec stěžovat a pokud by mu forma vydržela, reálně by se mohl zapojit zase do boje o Evropu. Další tři body navíc vypadají reálně, protože celek z Bilbaa zavítá v neděli v podvečer do Alavésu.

A Deportivo rozhodně není těžkým soupeřem. Pokud by jím bylo, jen těžko by po polovině odehraného ročníku trávilo zimu v pásmu sestupu. Na místa zaručující záchranu momentálně Deportivo ztrácí na příčky zaručující záchranu sice jen lepší skóre, ale vzhledem k tomu, jak se dosud prezentovalo, bude jeho anabáze za případnou záchranou ještě hodně náročná.

V posledním utkání minulého roku Alavés tvrdě narazil, protože si ho podal oživlý Villarreal, který mu nadělil pět branek. Ani začátek nového roku neznamenal příjemnou změnu, protože Alavés musel dotahovat manko ze začátku utkání. Zvládl to ve druhém poločase díky trefě Joselua a s Realem Sociedad si nakonec rozdělil body.

Zkušený obránce Rubén Duarte se Athleticu nebojí a doufá, že jeho kádr uhraje podobný výsledek jako proti La Realu. "Athletic má velmi dobrý tým a pro nás to nebude nic lehkého. Jdeme do zápasu jako jasný outsider a z tohoto pohledu nemáme co ztratit. Potřebujeme ale body a jsem si jistá, že když budeme bojovat a budeme neustále připravení zahrozit jako minule, tak můžeme nějaké body uhrát."

Alavésu nyní schází mimo jiné tři opory v podobě Lejeuneho, Laguardii a Joselua, kteří vynechali poslední dva tréninky. Athletic je naopak ve formě a oba své první duely tohoto roku vyhrál. V lize si poradil s Osasunou a naposledy mu v poháru Copa del Rey padla za oběť ekipa Mancha Real. V lize se nyní usadil na desátém místě a jen tři body ho dělí od pohárů.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, Duarte - Moya, Pina - Méndez, Pons, Rioja - Joselu
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Vencedor, D. García, Muniain - Sancet, I. Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 3.35 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Cádiz CF  (neděle 18:30)
Nutně získat tři body potřebuje Osasuna, která prožívá dlouhý pád tabulkou. Negativní sérii bez výhry má i Cádiz a tak je vzájemný zápas důležitou záchranářskou konfrontací.

Osasuna je čtrnáctá, Cádiz dokonce předposlední. Vzájemný duel na El Sadaru je pro obě strany nesmírně důležitý, avšak získat tři body může jen jeden.

Domácí po novém roce odevzdali všechny body Athleticu a to se jim stalo už po sedmé v sezoně. Celek z Pamplony se výsledkově trápí, jakkoliv začal sezonu skvěle. Tři body ukořistil naposledy v říjnu a od té doby ani jednou nevyhrál.

Cádiz je na tom trochu jinak. Od začátku sezony se mu vůbec nedaří a tři body získal jen ve dvou zápasech. Situace "Kanárků" ještě není ztracená (ztráta dvou bodů na nesestupové sedmnácté místo), ale klub potřebuje začít vyhrávat. Mnozí fanoušci doufali, že zlom nastane při senzační výhře v Bilbau, ale tým se navzdory tomuto vítězství nadále trápí.

Na straně domácí Osasuny budou chybět Jesus Areso, Darko Brašanać, Ivan Marquez a Chimy Ávila. Dvě absence hlásí i Cádiz - Jose Mari a Jon Ander Garrido laborují se zraněním. Do toho je hned trojice hráčů start nejistý (Marcos Mauro, Anthony Lozano a Salvi Sanchez).
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Perez - Vidal, D Garcia, U Garcia, Cote - Barja, Moncayola, Torro, R Garcia - Kike, Budimir
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Fali, Cala, Espino - Fernandez, Jonsson, Alarcon - Sobrino, Negredo, Alejo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.72 - 6.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Žlutá ponorka chce pokračovat ve výkonech jako před koncem roku, ale doma jí čeká těžký soupeř - Atlético Madrid. Obhajoba Simeoneho svěřenců je sice na míle daleko, ve hře ale zůstává umístění v TOP 4, které je pro oba celky prioritním cílem. Villarreal také bude usilovat o páté ligové vítězství v řadě.

V neděli večer se na Estadio de la Cerámica potkají dva osmifinalisté Ligy mistrů, kteří mají v letošní sezoně velké ambice, které se zatím nedaří naplňovat. Obhájce titulu Atlético Madrid ztrácí na první místo už čtrnáct bodů a Villarrealu zase patří po špatném rozjezdu až osmé místo.

Villarreal se v první polovině sezony hodně trápil a spoustu bodů poztrácel nerozhodnými výsledky. Trápení v LaLize ale vyvážil postupem v Lize mistrů a před koncem roku 2021 také ukázal fazónu v domácí soutěži. Postupně porazil přímé konkurenty v bojích o poháry Rayo a Real Sociedad a pěti brankami deklasoval Alavés a Levante. První zápas nového roku ale Žluté ponorce nevyšel. V Copa del Rey podlehla Sportingu Gijón a ze soutěže vypadla.

"Snížili jsme manko a teď ztrácíme na Atlético čtyři body, což je přijatelný odstup. Do konce ještě zbývá hodně zápasů. Uvidíme, co jsme schopni proti tak silnému týmu, jakým je Atlético, udělat," nechal se slyšet Unai Emery.

Úspěšnější vstup do nového roku má za sebou Atlético, které dle očekávání přehrálo Majadahondu 5:0. Prosinec ale Colchoneros řádně zpackali a moc to nezachránila ani výhra v derby nad Vallecanem. Atleti v tomto měsíci sehráli čtyři ligové zápasy a všechny prohráli. Taková negativní série se Diegu Simeonemu v Atléticu ještě nikdy nestala. "Přemýšlíme už jen o Villarrealu. Bude to důležitý zápas, ve kterém potřebujeme získat tři body," dodal Joao Félix.

Na Estadio de la Cerámica nás čeká bezesporu zajímavý zápas. Srpnové měření sil skončilo remízou 2:2. Villarreal naposledy dokázal Atlético porazit v březnu 2018 a od té doby v sedmi zápasech nevyhrál. Podaří se mu černou sérii konečně zlomit?

Villarrealu bude chybět několik hráčů, jmenovitě Francis Coquelin, Ruben Peňa a Paco Alcácer. Nejistý je Arnaut Danjuma a s jistotou se na trávníku neobjeví Aissa Mandi, Boulaye Dia, Samuel Chukwueze a Serge Aurier, kteří reprezentují své země na africkém šampionátu.

Beze ztrát se neobejde ani obhájce titulu. Zdravotní problémy trápí Stefana Saviće, Antoine Griezmann a Marcos Llorente laborují se svalovým problémem a duo Luis Suárez - José Giménez je suspendované. V týmu už nefiguruje Kieran Trippier, který odešel zachraňovat Premier League do Newcastlu.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Trigueros, Capoue - Gomez, G Moreno, Pino
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Felipe, Hermoso, Lodi - Lemar, De Paul, Koke, Carrasco - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - RCD Mallorca  (sobota 14:00)
Levante stále čeká na první výhru v ročníku a nedaří se mu zlepšit svou pozici ani pod vedením nového kouče. Další šanci dostanou Lisciho hráči v sobotu odpoledne, kdy se na Estadi Ciutat de València ukáže Mallorca.

Alessio Lisci převzal tým po odvolaném Javim Pereirovi a zatím vedl svůj nový tým v šesti utkáních. Bývalý kouč rezervy valencijského klubu ale po dvou prvních úspěších tvrdě narazil. Už ve čtyřech minulých utkáních nedokázal bodovat a prohrál v součtu 17:9. Pokaždé dostal aspoň čtyři branky a to, že se jeho ofenziva zlepšila, zatím neznamená vůbec nic.

Levante nepůsobí už ani v poháru a v lize mu patří až poslední místo. Nastřádal pouze osm bodů a jeho čekání na první ligovou výhru stále trvá. Dobrou zprávou je aspoň návrat Peplua s Robertem Soldadem, kteří minule nemohli kvůli kartám nastoupit. Hostům schází Raillo, Hoppe a Rodriguez, ale vrátilo se několik hráčů nakažených kovidem.

Mallorca se s minulým rokem nerozloučila vůbec v dobrém, protože vysoko prohrála s Granadou a stačila na ni i Barcelona. Nový rok ale začala pozitivně - pohárovou výhrou nad Eibarem.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Son, Vezo, Duarte, Franquesa - Campaña, Radoja - Frutos, Bardhi, Morales - Martí
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Russo, Gayá, Costa - Galarreta, Battaglia - Mboula, Sánchez, Ndiaye - Ángel Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.25 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Celta Vigo  (sobota 16:15)
Už ve třech posledních duelech s Realem Sociedad se Celtě nepovedlo urvat byť jen jediný bod. A ani teď není ve zrovna ideální kondici, protože zažila pohárový šok, když vypadla s týmem z třetí ligy.

Vstup do nového roku se Realu Sociedad povedl znamenitě a z pohárového utkání odcházel jako jasný vítěz. Covidem zmítaný a oslabený Leganés sice nedal svou kůži snadno, ale díky trefám Isaka s Oyarzabalem, jenž se prosadil dvakrát, mohl La Real slavit důležité vítězství. Důležité zejména pro morálku, protože v rámci ligy se Real Sociedad hodně trápí.

Poslední ligový duel, který zvládl vyhrát, patřil až do 13. kola, které se hrálo počátkem listopadu! Od té doby se sice dočkal několika úspěchů v pohárové Evropě nebo právě v Copa del Rey, ale liga pro něj představuje prioritu. Na druhou stranu, konkurence také není bezchybná, takže se La Real pořád drží na solidní sedmé příčce a na Ligu mistrů mu schází jen pouhé dva body!

S Celtou má navíc velmi dobré zkušenosti a platí to zejména na domácí půdě stadionu Anoeta. Ze San Sebastiánu se totiž Celta vracela coby vítěz jen třikrát za dlouhých dvacet let! Poslední tři vzájemné duely navíc La Real přesvědčivě vyhrál.

Tentokrát nebude ani jeden opět kompletní, neboť nejen španělskou první ligou cloumá další covidový vichr. Fernández, Lobete, Monreal, Barrenetxea a Gorosabel zůstávají mimo hru. Hostům schází dvojice Blanco, Solari, ale osm dalších hráčů už se z karantény mohlo vrátit k zápasům.

Celta v negativním slova smyslu šokovala španělský fotbal, když vypadla z Copa del Rey s třetiligovým soupeřem. Předtím ale vyhrála dva ze tří ligových duelů a to jí pomohlo k současnému dvanáctému místu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Rico - Merino, Silva, Guevara - Oyarzabal, Isak, Januzaj
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araújo, Galán - Tapia - Méndez, Suárez, Cervi - Aspas, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.49 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - FC Barcelona  (sobota 18:30)
Barcelona neprohrála už v pěti soutěžních duelech a rozhodně s tím neplánuje začít v ligovém utkání s Granadou. Té se sice nedávno povedlo porazit i Atlético Madrid, ale celkově se sezona Granady nevyvíjí úplně ideálně.

Ještě v minulém ročníku hrála Granada Evropskou ligu, ale teď se zdá, jako by tenhle cíl byl nedosažitelný. Už v té minulé sezoně byla Granda nakonec ráda za klidný střed tabulky a konečné desáté místo. V této je zatím její situace ještě o chlup horší. Svěřencům trenéra Roberta Morena patří až třináctá příčka a zatím se fandové Granady radovali jen z pěti výher.

Trenér Moreno ale doufá, že brzy přibudou další. "Barcelona sem přijede jako obrovský favorit, to je jasné. A naším úkolem bude, abychom jí tuhle roli co nejvíce znepříjemnili. Chceme hrát odvážně, rychle a jednoduše. K tomu, abyste uspěli proti týmu jako Barcelona, musíte mít trochu štěstí. Především se ale musíte na každý detail soustředit a musíte využít i tu sebemenší chybu, kterou vám soupeř nabídne. Moc jich totiž nebude."

Granadě bezesporu pomáhá fakt, že už se neúčastní žádného poháru, takže může veškeré své síly soustředit jen na ligu. Což může být zvlášť teď, v době, kdy se španělská liga potýká s další vlnou nákazy, velkou výhodou. I Barcelona ví, o čem mluvím. Hráčů, které má trenér Xavi k dispozici, je totiž poměrně málo.

Do hry se mu vrátilo duo Ousmane Dembélé a Jordi Alba, ale absencí je pořád hodně. Patří mezi ně zranění Clément Lenglet nebo Samuel Umtiti, především však nakažení Coutinho, Ezzalzouli, Gavi, Baldé nebo v poslední řadě i Dest.

Granada nemá s Barcelonou zrovna dobré zkušenosti. Vyhrála nad ní všehovšudy dvakrát a porážky od 4 nebo i více branek nejsou zrovna ničím vzácným. Přesto z posledních dvou duelů vytěžila Granada čtyři body. Doma ale vyhrála jen jednou za posledních pět utkání.

Barcelona má za sebou další "historické" vítězství, jak by to trenér Xavi asi zhodnotil. Po těsné výhře nad Mallorcou zvládli Blaugranas i pohárový duel s CD Linares. Nutno ale dodat, že i v tomto utkání měli namále. Do šaten šli po první půli za stavu 0:1 a až po hodině hry dokázali dvěma rychlými zásahy otočit utkání ve svůj prospěch. V lize ale od začátku prosince ještě neprohráli a vyškrábali se na solidní 5. příčku. Na neustále ztrácející Atlético na čtvrtém místě jim navíc chybí jen bod.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Torrente, Neva - Puertas, Milla, Gonalons, Machis - Molina, Suarez
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Mingueza, García, Piqué, Alba - Puig, Busquets, Nico - Dembélé, L. de Jong, Jutgla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.51 - 4.04 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (sobota 21:00)
Real Madrid začal nový rok překvapivou porážkou od městského rivala z Getafe a na ni bude chtít reagovat ve šlágru kola. Na stadion Santiago Bernabéu totiž v sobotu večer dorazí Netopýři z Valencie a také ti by rádi odčinili poslední ligový neúspěch.

Bílý balet čelil vlastnímu strašáku, protože jeho poslední soutěžní utkání spadalo do třetího kola Copa del Rey a vyzval v něm tým, který jej před rokem zesměšnil. Třetiligový tým CD Alcoyano před téměř přesně rokem dokázal nad Realem vyhrát a ve stejné fázi Copa del Rey ho vyřadit. Byla to tehdy velká senzace a hráči Bílého baletu to určitě měli v hlavách, když jim teď los přiřkl stejného soupeře znovu.

Tentokrát se ale tým trenéra Carla Ancelottiho pochlapil a i bez některých opor základní sestavy, které dostaly volno, zvládl soupeře jasně přehrát. V sobotu večer bude chtít přidat další výhru i v LaLize, protože minule selhal. Do nového roku vstoupil překvapivou porážkou od Getafe, jemuž k výhře stačila jedna chyby obrany Realu a jediný gól Enese Ünala.

Zatímco se nejen ve Španělsku nad mnoha zápasy snáší stín pochyb, jestli kvůli rostoucí pandemii budou vůbec odehrány, Real se připravuje na šlágr kola s Valencií. A trenér Ancelotti moc dobře ví, že tentokrát jeho hráče nečeká nic snadného.

V rozhovoru pro klubové stránky prozradil: "Mám velký respekt před tím, jak Valencia hraje a jak dobrý tým to je. Už několikrát ukázal, že umí hrát i s týmy z čela a minimálně jim dokázal jejich úlohu hodně znepříjemnit. Jedná se o takticky dobře připravený tým, který má ve svém středu několik jedinců, jenž dokáží rozhodnout utkání sami. My se musíme připravit, jak nejlépe umíme, abychom vyhráli."

Ancelottiho může těšit fakt, že se mu vrátilo několik hráčů, kteří se vyléčili z karantény, zejména pak Vinícius Júnior, který výsostně podporuje nejlepšího střelce týmu Benzemu. Gareth Bale ale stále není připraven a je otázka, kdy bude moct zasáhnout do soutěžního utkání. Další pochyby panují nad startem Luky Joviće opět kvůli covidu.

Celek z Mestally přijede bez zraněného obránce Gabriela Paulisty a rovněž bez Huga Dura, který pyká za udělenou červenou kartu. Jistá není ani fyzická připravenost Lata s Foulquierem.

Valencia rovněž zvládla úlohu favorita a přešla přes Cartagenu, ale minule se jí v lize vůbec nedařilo. Po pěti soutěžních výhrách v řadě si určitě věřila, jenže nestačila na Espanyol. Sice nad ním vedla, ale v závěru zápasu si během deseti posledních minut nechala dát dva góly a odcházela zklamaná. Stále jí ale patří solidní devátá příčka se ztrátou jen čtyř bodů na Ligu mistrů.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Hazard, Benzema, Vinícius
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Correia, Diakhaby, Alderete, Gayá - Soler, Guillamón, Wass, Čeryšev - Guedes, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.34 - 9.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid20144241:1746
2.Sevilla FC19125230:1341
3.Real Betis19103632:2333
4.Atlético Madrid1995531:2232
5.FC Barcelona1987430:2231
6.Rayo Vallecano1993726:2030
7.Real Sociedad1986521:2130
8.Villarreal CF1977531:2028
9.Valencia CF1977531:2828
10.Athletic Bilbao2069520:1727
11.Espanyol Barcelona1975722:2226
12.Celta Vigo1965822:2223
13.Granada CF1958623:2623
14.CA Osasuna1957718:2522
15.RCD Mallorca1948717:2820
16.Getafe CF1946913:2018
17.Elche CF1937918:2716
18.Deportivo Alavés19441116:3016
19.Cádiz CF1928915:3214
20.Levante UD19081119:418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
madridcan

Dnes všetko jednotky

Reagovat
2miguel1

Pique zverejnil verejne vyplatnu pasku za polovicu sezony - 2,3m€ netto, a že maju byt ludia viac respecful. Pri velmi hrubom počitani je to pri 50% zdaneni 9,2mil€ za sezonu, to je predsa viac než dosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Od něho to byla reakce na nějakého novináře, který falešně informoval, že bere snad 30.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lluís Canut, velký přítel Koemana a zastánce Rosella s Bartomeuem. Jako ten nakydal za ty roky takových nesmyslů . Ale je fajn vidět tyto postavičky, jak jsou úplně odstřiženi od legitimních informací a vůbec to neunáší.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce přítel Koemana Ještě, že už je pryč, zlatý Xavi.

Reagovat
netopier

Solídna 9. priečka

Reagovat
madridcan

Tak ako pred dvoma rokmi. Minulý rok ste mali trinástu.

Reagovat
netopier

narážam na tú vetu v článku: "Stále jí ale patří solidní devátá příčka se ztrátou jen čtyř bodů na Ligu mistrů."

Reagovat
LAM

Stegen-Alba, García, Piqué, Alves-Sergio, Nico, Gavi-Jungla, Luku, Dembele

No už se těšil až budou zpět Fati, Torres, Pedri,De Jong a Araujo.

V létě dvě priority-Hrot a někdo k Araujovi

Reagovat
Lemiux66

Sestava super, obvykly preklep taktez. Jungla

Reagovat
Phillipinho

Si nepamatuju, ze by nejaky tym krome Barcy, Realu a Atletica udrzel tak dlouho a ve svych nejlepsich letech kvalitu jako je Oyarzabal a Merino v Realu Sociedad. Oyarzabal uz ve 24 letech nejlepsi strelec historie Socek a Merino za me dlouhodobe TOP 5 stredak v lize

Reagovat
Kluivert9

Jednu dobu byl taky šílenej hype kolem Muniaina...

Reagovat
Phillipinho

Tak Muniain neudelal spatnou karieru. Klicovy hrac milovaneho Athleticu, kde se stane legendou. Myslim, ze ma v letosni sezone nejvic klicovych prihravek v cely La Lize. Takze to nedotahl do TOP klubu, ale v zadnym pripade nezapadl.

Reagovat
Gazdo

On na to mal ale zranenia ho proste nepustili

Reagovat
valloire

to si úplně nemyslím, že je nejlepší střelec historie RSS

Reagovat
el Principito

není ani v první desítce

Reagovat
Rattlesnake

haalanda v létě ano, ale na lávku.

Reagovat
Rattlesnake

škoda.

Reagovat
SIRBRANIKE

Ofsajd?

Reagovat
2miguel1

VAR mali pozerat na Luuka, nie na Gaviho!! To je už ich bordel,že nedvihli zastavku

Reagovat
blaugrana

Luuk tam skusa ine zakoncenia

Reagovat
Eichel

Reagovat
SIRBRANIKE

Zlatan hadr.

Reagovat
blaugrana

to zas co bola za rozohravka oed Marca...jrmu fakt jebe

Reagovat
Rattlesnake

nico je skvělej.

Reagovat
2miguel1

Je. Mne sa paci viac ako Frenkie

Reagovat
blaugrana

no dnes mu teda zatial moc nejde

Reagovat
SIRBRANIKE

D.Alves je jak kužel. Strašne ma serie. Do predu nič a vzadu horor.

Reagovat
roman1978

Mi se naopak líbí. Zapojuje se do hry, kombinuje, nenahrava jen dozadu. Mega vylepšení oproti Robertovi.

Reagovat
2miguel1

Extremne vylepsenie

Reagovat
Eichel

Reagovat
blaugrana

strasna holomajzna az na prvych 15 minut

Reagovat
SIRBRANIKE

Bolia ma z toho oči.

Reagovat
LAM

Potřebujeme se po tom covidu tejdnu dát do pohody a něco natrénovat. V tejdnu se má vrátit zbytek a do dalšího ligovýho zápasu už to bude snad ok. Na Real to bohužel z nějakou formou ještě nebude.

Dneska to chce nějak urvat, bohužel tam nevidím nikoho kdo by dal gól.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Věřím tomu, že po příchodu Abdeho budeme nebezpeční z oboz křídel, což bude podstatný rozdíl.

Reagovat
sensei25

My sme tak slabe muzstvo,ze to az pekne nie je.Bus len do strany,ten nevie ine nic.Ten Nico nula bodov tiez.Alba a Alves ani nehovorim.Hroza pozerat.Normalne grcam aky priemeraci hraju za Barcelonu.

Reagovat
ciernyribiz

ale xavi vravel nieco ine

Reagovat
Rattlesnake

koukáme všichni na stejnej zápas?

proti nezvykle zatažené granadě (doma wtf? nebejvalo u nich zvykem) je to ok výkon zatím.

Reagovat
LAM

Venkovní zápasy byly vždy na ho... Zvlášť s takovou marockou. Ta se snad brzo vyprázdní

Reagovat
2miguel1

Ja tiež nechapem

Reagovat
drussbarb

Reagovat
sensei25

Granada ma dnes treningovy zapas kde sa len posuvaju zo strany na stranu.Na jednu sancu si pockaju a vyhraju 1:0.My gol nedame ani keby hrame tyzden s nimi,nakolko mame zakazane dat kolmu prihravku a smieme vzdy nahrat len spoluhracovi ktory je po strane a ten nezmyselne centruje do vapna kde je jeden nas hrac.Boha to je taktika.Dokym sa nevyjebeme na akusi dNA ci co za sracky stale splietaju,tal sa nezmeni nic.Spomaleny sme ako stare kurvy.Hrozne,hrozne,hrozne

Reagovat
Gazdo

Xaviho futbal ma bavi viac ako Koemanov ale na tu kvazi “DNA” by sme sa mali uz davno vysrat

Reagovat
blaugrana

a jedina hrozba je fakt od bembeleho...jutgla tam mal 3 prieniky na zscitku a stratil sa

Reagovat
sensei25

Na druhy polcas som si nachystal aj kybel az si obyvacku neogrcam.

Reagovat
blaugrana

lenglet zlta po 3 minutach, sweet

Reagovat
Murena

Reagovat
2miguel1

Milujem toho Alvesa

Reagovat
Jordi Alba

Bestie

Reagovat
blaugrana

daniiii, lukiiiiiiiii

Reagovat
SIRBRANIKE

Dobre mi zavrel hubu.

Reagovat
Kejza

no vida

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

co to tady je za hejt? to jsme hráli první poločas tak strašně?

Reagovat
Antalab

Nie, nebola to tragedia ale ani dovod na optimizmus. Tragedia su len tunajsi diskuteri .

Reagovat
Eichel

nie, ale strašne sme predržovali loptu a pôsobilo to strašne sterilne... ale v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tahle asistence znamená hodně. Záviděl jsem AC Milán, že mají někoho jako Ibru, teď už nemusím. Máme Daniho Alvése.

Reagovat
smazaný uživatel

krásně Dani

Reagovat
roman1978

Dani další 2 výborné obranné zákroky.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Abdeeee

Reagovat
roman1978

Alba je na tom hřišti fakt krysa

Reagovat
blaugrana

v lete gaya in a alba psg

Reagovat
smazaný uživatel

vyhod ho

Reagovat
smazaný uživatel

Collado, uklidni se jo?

Reagovat
Diskostu

WTF to tak okato musia tlačiť Barcelonu ??? ešte nedajbože sa do LM kvalifikujú...

Reagovat
blaugrana

gavi

Reagovat
drussbarb

Gavi chce až moc, zákrok zbytečný, až debilní, ale jde vidět, že hraje naplno

Reagovat
Diskostu

Gavi Dement...mal mu dať rovno červenú...

Reagovat
smazaný uživatel

Za co byla ta první kurva?

Reagovat
SIRBRANIKE

za úplne rovnaký zákrok

Reagovat
Eichel

úplne rovnaký zákrok v prvej polovici prvého polčasu.. ten chlapec bude dobrý, ale je značne premotivovaný

Reagovat
ciernyribiz

vsetci budu dobri

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě mohl vyhodit i Piquého

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

iste

Reagovat
smazaný uživatel

jistě

Reagovat
roman1978

Tlačí tu barcu ale řádně

Reagovat
smazaný uživatel

Dělal chyby na obě strany.

Reagovat
Lemiux66

ne, tlacil nas. Copak to nebylo okat?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako pouštěl to na obě strany a dost, měl dát redku Piquému.

Reagovat
Lemiux66

Vsak. Ja si jen delam prdel z toho zdejsiho afekta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

I kdyby dostal zlutou za ten skluz, coz samo o sobe by bylo za me celkem absurdni, vzhledem k tomu, ze se ani nejednalo o faul. Tak by to byla jeho prvni zluta v zapase, tudiz rozhodne ne cervena

Reagovat
smazaný uživatel

On těch zákroků na žlutou měl víc, ale rozhodčí to hodně pouštěl na obě strany, takže ok.

Reagovat
Eichel

Piqué ale jasná červená, teraz nám rozhodca pomohol.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec, první byl míč

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Messiáš

To nebyl ani faul...

Reagovat
blaugrana

hrame jak AM

Reagovat
Jordi Alba

Ale oni s tímto udělali titul.

Reagovat
Diskostu

Pique bez karty ?????? mal byť už vonku

Reagovat
Rattlesnake

dani je starej komediant, stejně

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooooool

Reagovat
blaugrana

jdu blejt

Reagovat
Rattlesnake

tak si pro ten balon jdi Marcu hernajz

Reagovat
Diskostu

Konečne !!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec, však to ještě otočej.

Reagovat
smazaný uživatel

ten rozhodčí pouští úplný nesmysly, na obě strany.

Reagovat
blaugrana

videl niekto depaya?

Reagovat
smazaný uživatel

není na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Stegene jebe ti?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
bartlu

Xavi out. Mor Barcelony, Barto je pryč, ale Xavi v tom pokračuje.

Reagovat
drussbarb

Běž už doprdele

Reagovat
bartlu

A jsi vyholeny?

Reagovat
vladino10

Reagovat
2miguel1

Dufam, ze je Dani ok. A už nech pride konečne Fati,Pedri!

Reagovat
smazaný uživatel

až do červené to bylo relativně v cajku, škoda

Reagovat
drussbarb

Komentátor to v jednu chvíli zakřiknul, když před redkou řekl, že Barca soupeře k ničemu nepustila

Reagovat
sensei25

Super vykon.Len tak dalej.Totalny priemer

Reagovat
Lemiux66

drz uz hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Piccini už si brousí zuby, Dnes Real vypíčuje minimálně jedním gólem.

Reagovat
Diskostu

Redku a 2 Penalty proti Valencii by bolo ideál...

Reagovat
Tony Stark

Pajác v žltom zasa "hviezdi"

Reagovat
smazaný uživatel

Další bodová ztráta se rýsuje. A bylo úplně jasné, že forma Realu bude horší a horší. To bude strašná ostuda být na druhém místě za Sevillou...

Reagovat
smazaný uživatel

predpoved

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
LeonardoUžoa

Přejmenuj se spíš na BlbejFred.

Reagovat
smazaný uživatel

hooodně přísná, spíš bych nepískal.

Reagovat
Phillipinho

Prej prisna

Reagovat
smazaný uživatel

tak borci ji písknuli a to jsou profi rozhodčí

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Sztanda

Penalta ani hovno

Reagovat
misinho7

Niekto nam konecne aj piskol penaltu neuveritelne..

Reagovat
Cracker10

Penalta vubec

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Woyta

Nechápu, proč každou penaltu neposuzuje automaticky VAR. Zrovna penalta je natolik zásadní rozhodnutí, které může totálně ovlivnit jakýkoliv zápas. U Valencie druhý zápas po sobě nesmyslná penalta bez checknutí přes VAR.

Reagovat
Phillipinho

Ja tomu taky nerozumim. Zkurvenej Hernandez tam odpiska vymyslenou penaltu a pak jeste ukazuje, ze v zadnym pripade to nebude VAR resit. Co to jako ma bejt? Stacil by mu jeden zaber a okamzite by rozhodnuti opravil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však VAR samozřejmě kontroluje každou penaltu, stejně jako gól či jiný zásadní rozhodnutí, to opravdu nevíte po tolika letech fungování?

Reagovat
Phillipinho

A tohle takhle rychle zkontroval a potvrdil penaltu jo? To je jeste horsi v tom pripade

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlasím sice s Hristem, ale v některých případech také radši uvažuju, že to prostě nezkontrolovali

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vždyť na to měli dost času, když hráči Valencie protestovali. V principu jde stejně o to, že pouze neradi mění rozhodnutí ze hřiště, takže pokud najdou jakýkoliv kontakt, tak rozhodnutí nezmění.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
misinho7

Var to pozera...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesedí za ním dnes Lahoz?

Reagovat
Woyta

Tak to si dnes asi zapomněli brýle doma... A nebo cinkly na účtě eura z Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

dvojitej Hernández, kdo jinej

Reagovat
Diskostu

Ej Keby to Penalta nebola tak schvaľujem...Valencii bolo nedávno odpískane 3 v jednom zapase...

Reagovat
Woyta

Nedávno? To už je tuším tak 2 roky A pokud byly oprávněné, tak není o čem...

Reagovat
Tomik111

Všechny určitě ne

Reagovat
misinho7

Viniiii

Reagovat
smazaný uživatel

Štěstí je potřeba

Reagovat
Woyta

Diakhaby mě nepřestává udivovat...

Reagovat
misinho7

Vini ako stary rok skoncil tak aj zacina. Show pokracuje

Reagovat
Kily8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Woyta

Hah, další vymyšlená penalta. No, na zápase už to nic nezmění...

Reagovat
Diskostu

Valencia si to zaslúžila... Ešte kludne jednu mohol zapískať pre Real...

Reagovat
Phillipinho

To mluvis schvalne takhle z cesty?

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Ed_Hazard

Mendy ho držal nie?

Reagovat
JM

Pro adminy: Juanmi má tady na eurofotbalu v tabulce 12 gólů, ale podle jiných zdrojů (i oficiálních stránek LaLigy) má pouze 11.

Reagovat
Kily

dík, měl navíc gól z prvního kola proti Mallorce, který nakonec byl připsán jako vlastní Reinovi

Reagovat
JM

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hristo Stoichkov

Correa .

Reagovat
Eichel

Reagovat
el Principito

parádní

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
patas92

Poslední věta

Reagovat
Tony Stark

Toho katalanského zakomplexovaného fňuka už hádam nik neberie vážne

Reagovat
Mass

Co to tam je za bordel v ty Seville?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele