LaLiga - preview 20. kola

18.01.2019, 08:40, aktualizováno 21.01.2019, 08:22
Previews
Střed tabulky španělské ligy je hodně vyrovnaný a každá výhra může mít pro jejího majitele za následek zajímavý posun tabulkou. Eibar se pohybuje těsně nad hranicí sestupu a dnes může ze šestnáctého místa poskočit až na jedenácté, potřebuje k tomu porazit Espanyol...
SD Eibar - Espanyol Barcelona  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávka 20. kola LaLigy nabídne souboj domácího Eibaru a Espanyolu Barcelona. Ani jeden ze soupeřů se nenachází v optimální formě a můžeme očekávat vyrovnané střetnutí.

Eibar čeká na ligovou výhru již 6 utkání, což ho drží nebezpečně blízko sestupovým příčkám. Alespoň částečnou útěchou může být fakt, že před minulou ligovou prohrou na Camp Nou držel Eibar sérii 4 remíz a získal tak do tabulky několik důležitých bodů. Domácí výběr trápí v posledních zápasech především zakončení, o čemž vypovídají pouhé dva vstřelené góly v posledních 4 utkáních.

Trenér Eibaru José Luis Mendilibar bude v pondělí postrádat dlouhodobě zraněného Pedra Leóna, Ivana Ramise a Charlese.

Espanyol Barcelona musí opět zabrat. Sérii šesti proher v řadě se podařilo přetnout domácí výhrou 1:0 nad Leganésem, avšak v minulém kole přišla další venkovní prohra, tentokrát na San Sebastianu. Tým, který na podzim atakoval příčky zaručující účast v Lize mistrů, aktuálně drží až 11. místo.

Hostující trenér Rubi hodnotí svého soupeře jako velice nepříjemného soka. "Je to jeden z týmů, který se snaží hrát svou hru a je věrný svému hernímu pojetí. Snaží se vás tlačit a přivádí až k hranicím vašich možností." Espanyol dlouhodobě patří k týmům, kterým se příliš nedaří na cizích hřištích. Jediná výhra a tři remízy značí, že ani v tomto utkání ho nebude čekat nic snadného. Pakliže má Rubiho tým pomýšlet na pohárové příčky, musí opět začít pravidelně bodovat, včetně utkání na hřištích soupeřů. Espanyolu bude v pondělí chybět několik hráčů. Bude to především Sergio García, Hernán Pérez, Mario Hermoso a Óscar Duarte.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Pena, Ramis, Arbilla, Cote - Orellana, Jordán, Diop, Cucrella - Garcia, Enrich
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Rosales, Lopez, Hermoso, Villa - Darder, Roca, Granero - Baptistao, Iglesias, Melendo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.46 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Girona FC  (neděle 12:00)
Girona se sice pohybuje na skvělém devátém místě a jen tak před někým se neleká, ale teď ji čeká opravdová zkouška. Pokud s někým zásadně neumí hrát, pak je to právě Real Betis. Na jeho půdu pojede Girona v neděli v poledne.

Prostředí Estadio Benito Villamarín opravdu pro Gironu není moc příjemné a její výjezdy sem končí často porážkou. Právě Real Betis je soupeřem, kterého Girona vůbec nemá ráda. Od roku 2009 a zápasu v Segundě se totiž Girona radovala v devíti duelech z výhry jen v jednom případě! V sedmí dalších duelech vyhrál Real Betis, kterému se proti Gironě mimořádně daří herně i výsledkově.

A teď by Betis potřeboval, aby toto kouzlo zafungovalo zase. Poslední dobou totiž není úplně ve své kůži. Pohárový účastník a překvapení letošního programu Evropské ligy absolutně nezvládá přechod do nového roku a jeho poslední vítězství se datuje do poloviny prosince a zápasu s Espanyolem Barcelona. Dva z posledních pěti zápasů Béticos prohráli a na úkor Getafe vyklidili pohárové příčky.

V minulém kole se Béticos museli smířit s těsnou porážkou od Realu Madrid, ačkoli horším týmem úplně nebyli. Osudným se jim ale stala minuta 88., v níž o třech bodech pro hosty rozhodl střídající záložník Dani Ceballos. Přesto na Evropskou ligu Béticos ztrácejí jen dva body a moc rádi by si je připsali právě proti Gironě. Svědčí o tom i slova zkušeného brankáře Paua Lópeze.

"Je pravda, že do nového roku jsme nevykročili úspěšně a nedaří se nám navázat na minulý rok. Jsem si ale jistý, že je to jen nějaká fáze útlumu a že to brzy vyřešíme. Máme moc kvalitní kádr a ze všech cítím obrovskou chuť se pořád zlepšovat. Prošli jsme už mnoha těžkými bitvami a víme, že dopředu se můžeme pohnout jen v případě, že na sobě budeme tvrdě pracovat. Bude důležité nenechat se Gironou zaskočit."

Menším problémem pro Betis by mohl být karetní trest pro záložníka Williama Carvalha, jenž je důležitým článkem ambiciózního kádru. To samé platí pro zraněného obránce Firpa nebo Sidneie s Guardadem. Ani hosté nejsou kompletní, neboť jim schází hráči jako Roberts, Mojica, Benítez nebo Stuani. Především v jeho případě to bude pro Gironu velká ztráta.

Navíc se Gironě v posledních týdnech zase tak moc nedaří. V posledních deseti zápasech vyhrála jen dvakrát! Přesto se usadila na skvělém devátém místě a hodlá jít ještě výš. Největší úspěch zatím zaznamenala v poháru, kde dokázala dvakrát remizovat s Atléticem Madrid a na jeho úkor postoupila do další fáze! Naváže Girona na senzaci výhrou nad Betisem?
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Bartra, Feddal - Francis, Lo Celso, Guardado, Tello - Canales, Joaquin - Sanabria
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Alcala, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, Pons, Luiz, Alex Granell - Portu, Borja García - Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.99 - 5.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (neděle 16:15)
Villarreal pokračuje v trápení a od konce listopadu nevyhrál ligové utkání. Rázem je z jeho sezony boj o holý život, který Žlutá ponorka zatím prohrává. A evidentně to nebude hned tak lepší, protože Athletic se dostává do skvělé formy.

Nechtěl bych teď být fanouškem Villarrealu. Jeho milovaný celek se totiž potácí na dně tabulky a dostává svému příjmení tou nejhorší možnou cestu. Po sérii špatných výkonů se jindy pohárový účastník dostal až na předposlední příčku LaLigy s tím, že na 17. příčku ztrácí už čtyři body! Navíc to ani herně nevypadá na změnu k lepšímu.

V deseti posledních utkáních se mu povedlo vyhrát jen dvakrát a kromě toho si připsal jeden nepřesvědčivý výsledek za druhým. V minulém kole znovu prohrál, když na Estadio de la Cerámica nestačil na návštěvu z Getafe. Když už se mu díky vlastní brance Cabrery povedlo srovnat, moc dlouho mu radost nevydržela. Jen minutu před koncem opět chyboval a hostující útočník Ángel Rodríguez strhl vítězství na stranu Getafe.

Ačkoli má Villarreal na papíře poměrně dobrý útok, zapsal si zatím pouhých dvacet branek, což je druhý nejhorší výsledek. Relativně nový trenér Villarrealu, Luis García, který se dostal na lavičku v polovině prosince, zatím ještě nevyhrál ani jednou. Jeho situaci mu navíc kromě jasného psychického deficitu jeho hráčů neusnadňuje ani situace na marodce. Na tu se častokrát hráč vrací po několika týdnech a nyní jsou zraněni Ruiz, Soriano nebo Morlanes.

Teď navíc na Villarreal čeká tým, který se dostal do skvělé formy. Athletic Bilbao byl ještě nedávno tam, kde je teď Villarreal. Hrozil mu sestup, jeho výkony byly hrůzostrašné a výhry nepřicházely. V polovině prosince ale Bilbao dokázalo najít řešení a od té doby neprohrálo jediný ligový duel.

Teď už vystoupalo na patnáctou příčku. Hodně ho musí těšit výsledek minulého kola, kde si poměrem 2:0 poradilo i se Sevillou. Na tu následně narazilo v poháru, kde sice vyhrálo, ale přesto ani těsné vítězství na postup nestačilo. Bilbao má společně s Villarrealem jen 20 vstřelených branek, takže je jasné, kde tým tlačí pata.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Alvaro, Victor Ruiz, Costa - Caseres, Iborra - Chukweze, Santi Cazorla, Fornals - Gerard
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche - Dani Garcia, Beñat - De Marcos, Muniaín, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.50 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Valladolid  (neděle 18:30)
Domácí Levante vyzve na svém stadionu tým Real Valladolid. Oba celky od sebe dělí pouhý bod a výhra by je mohla posunout o několik pater tabulkou výše.

Levante má za sebou náročný program. V rozmezí pouhých sedmi dnů sehrálo pohárové dvou utkání s FC Barcelonou a ligový duel s Atléticem Madrid, což stálo množství sil. Ani nečekaná domácí výhra 2:1 nad Barcelonou v prvním utkání nestačila k tomu, aby valencijský tým postoupil v domácím poháru do dalšího kola. Vsuvka v podobě utkání proti Atléticu Madrid přinesla porážku 0:1 a Levante tak čeká na vítězství v LaLize již 5 utkání v řadě.

Domácí trenér Paco López bude v souboji s Valladolidem postrádat zraněnou dvojici Antiono Luna a Chema Rodríguez. López se bude již tradičně spoléhat na svou útočnou dvojici José Morales a Roger Martí, kteří společně nastříleli polovinu ligových branek svého klubu. Levante má v letošní sezoně prachbídnou domácí formu. S pouhými třemi výhrami z devíti pokusů patří mezi nejhorší celky v lize.

Oproti tomu hostující Real Valladolid má na cizích hřištích více než solidní bilanci. Dvě prohry na hřištích soupeřů jsou pro tento skromný klub skutečně skvělou vizitkou, která ho v tomto ohledu řadí dokonce na čtvrté místo LaLigy. Celkově si Valladolid v letošní sezoně nevede nikterak špatně, nicméně častá ztráta bodů na domácím stadionu a poněkud horší potentnost jeho ofenzivy drží tento klub v tabulce níže.

Sergio Gonzáles se bude muset vypořádat se ztrátami Nacha a Rubéna Alcaraze. Oba zmínění se vykartovali v minulém ligovém kole ve Valencii a hostujícího kormidelníka nečeká lehký úkol, aby oba jmenované plně nahradil. Navíc mezi zraněnými zůstává i nadále Luismi a nejistý start je u Iviho.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Jason, Cabaco, Postigo, Pier, Tono Garcia - Rochina, Campana, Bardhi - Roger, Morales
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Moi - Keko, Anuar, Michel, Plano - Toni Villa, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.65 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Napínavé a atraktivní utkání leze očekávat v neděli mezi domácím Rayem Vallecano a Realem Sociedad. Oba soupeři chytli v novém kalendářním roce solidní formu a bude tak nesmírně zajímavé, na čí stranu se přikloní štěstěna tentokrát.

Rayo Vallecano posbíralo v posledních 3 utkáních téměř tolik bodů, jako za celou předcházející půl sezonu. Ještě v prosinci přišla důležitá domácí výhra nad Levante, kterou po novém roce následoval tříbodový zisk na Valladolidu a opět domácí výhra nad silnou Celtou Vigo. Těchto 9 bodů odlepilo Vallecano ode dna tabulky a ačkoliv je stále na sestupové příčce, může na těchto výsledcích i nadále stavět a jít krůček po krůčku za kýženou záchranou.

Domácí budou postrádat Gorka Elustonda a Abdoulayeho Ba, kteří laborují se zraněním. Spoléhat se naopak budou na svého útočníka Rauúa de Tomáse. Ten v posledních třech zápasech nasázel 4 góly, přičemž v posledním utkání proti Celtě Vigo vstřelil dokonce hattrick.

Real Sociedad začal nový kalendářní rok 2019 ve velkém stylu. Nejprve vyloupil Santiago Bernabéu po výhře 0:2, aby posléze zvítězil doma nad Espanyolem Barcelona 3:2. Tyto dvě výhry přiblížily domácí tým opět na dohled pohárovým příčkám, kde by ho jeho příznivci rádi viděli. Hostům hraje do karet fakt, že jsou na venkovních hřištích mimořádně nebezpeční a s pěti venkovními výhrami dokonce druhým nejúspěšnějším celkem.

Hosté nebudou moci počítat s vykartovaným Mikelem Merinem. Toho doplňují se svým zraněním Martin Merquelanz, Andoni Gorosabel, David Zurutuza nebo Kevin Rodrigues. Při vzájemných utkáních těchto soupeřů jsou fanoušci zvyklí na množství branek, což lze očekávat i nyní. Pokud nahlédneme do historie vzájemných zápasů, Real Sociedad neprohrál s tímto soupeřem již čtyřikrát po sobě.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrevski - Amat, Ba, Velazquez - Advincula, Comesana, Imbula, Moreno - Embarba, Tomás, Trejo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Elustondo, Moreno, Llorente, Munoz - Zubeldia, Illarramendi - Januzaj, Sangalli, Oyarzabal - José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.34 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - CD Leganés  (neděle 20:45)
Šestizápasovou vítěznou sérii Barcy se na její půdě pokusí přerušit Leganés. Hosté nebudou mít na Camp Nou vůbec co ztratit, zvláště když slavný katalánský celek hodlá Leganésu oplatit porážku ze vzájemného utkání. Barcelona si v případě vítězství může pojistit náskok před dotírajícím Atléticem Madrid.

Leganés 26. září loňského roku uštědřil Barceloně první ligovou porážku, když doma po heroickém výkonu zvítězil 2:1, nicméně cestu Kataláncům na čelo tabulky tím nezatarasil. Barcelona v následných zápasech ještě sice ztratila další body, ale aktuální šestizápasová série výher znamená první místo, navíc s náskokem na druhé Atlético Madrid.

Svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho naposledy porazili Eibar 3:0 a stejným výsledkem zvládli i odvetu pohárového utkání s Levante. Barceloně sice hrozilo vyloučení, ale po zhodnocení situace příslušnou komisí už o postup do dalšího kola nepřijde.

Leganés na Camp Nou ještě nikdy nezvítězil, ale na druhou stranu si tam také nikdy neutrhl ostudu. Barcelona měla s provinčním celkem v domácích zápasech poměrně problémy, byť utkání nakonec zvládla. V loňské i předloňské sezoně se musela o výsledek bát do poslední minuty.

Hosté na rozdíl od Barcelony své učinkování v Copa Del Rey ukončili, když ve dvojzápase nestačili na Real Madrid. Leganés sice odvetu vyhrál 1:0, ale v Madridu zase prohrál jasně 0:3. Los Pepineros jsou v tabulce na děleném třináctém místě, za posledních deset kol je dokázaly porazit jen Espanyol a Levante.

Barcelona stejně jako v předchozích zápasech bude postrádat Rafinhu, Umtitiho, Vermaelena a Sampera. Podobně je na tom i Leganés, Szymanowski se Santosem a Carrillem mají zdravotní potíže, zatímco Bustinza si odpykává karetní trest. Otázkou také je, zdali na Camp Nou nastoupí čtveřice Pérez, Muňoz, Rolan, El Zhar, u nichž je start nejistý.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Lenglet, Piqué, Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suárez, Messi t
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Omeruo, Siovas, Tarín - Nyom, Pérez, Vesga, Silva - Rodríguez - En-Nesyri, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.59 - 15.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sevilla FC  (sobota 16:15)
Real Madrid nečekaně prohrál s Leganésem a jeho fanoušci museli skousnout další hořkou pilulku. Možná byli hráči už hlavami jinde, protože v sobotu odpoledne čeká Real velký šlágr kola. Na Santiago Bernabéu se totiž dostaví Sevilla, která je v tabulce stále před Bílým baletem.

V sobotu se do hry opět dostane slavný Real Madrid, který bude chtít za každou cenu vyhrát. Potřebuje se totiž dostat zpátky do formy a napravit si u fanoušků reputaci po posledních a nepříliš povedených výkonech. Prozatím mu v LaLize patří stále teprve čtvrté místo, což je pro klub jeho renomé a ambic prostě nepřijatelné. Navíc jsou těsně za ním týmy jako Deportivo Alavés nebo Getafe.

V první španělské lize se mu minulé kolo poměrně povedlo, i když herně opět nepřesvědčil. Proti Realu Betis to dlouho vypadalo na remízu, ale naštěstí pro Real se dvě minuty před koncem trefil Dani Ceballos a rozhodl o třech bodech pro hosty z Madridu. Pokud se nějakým fanouškům hra Bílého baletu nelíbila, tak z jeho dalšího utkání rozhodně nadšení nebyli. V rámci Copa del Rey se totiž Realu utkání s Leganésem hrubě nepovedlo.

S vědomím lepší pozice díky jasné domácí výhře cestoval Real Madrid na půdu Leganésu, ale zpátky jel jako poražený tým. Pravda, nastoupil s mnoha nepříliš známými tvářemi a jeho jedenáctka tak postrádala nejednu hvězdu, ale přesto je porážka 1:0 hodně velkým zklamáním. Ačkoli to záložník Casemiro chápe, zůstává pozitivní.

"Je jasné, že fanoušci nemohou být nadšení, protože Real Madrid je klub zvyklý na vítězství. Pokaždé chceme tři body a je škoda, že se nám to teď nepovedlo. Ale postoupili jsme do další fáze a to je hlavní, co se počítá. Důležité bude vzít další zápas opravdu vážně a vyhrát. Vždycky hrajeme na vítězství a upřímně, teď nejsme na dobrém místě. Tvrdě ale pracujeme a jsem si jist, že výsledky naší práce se brzy dostaví," zmiňuje brazilský záložník.

Jeho účast bude potřeba i proto, že nejeden pilíř základní jedenáctky bude chybět. Real Madrid letos velmi tíží množství zraněných a mezi ně se nadále počítají Kroos, Llorente, Vallejo, Bale nebo Mariano. Úplná kalamita pak nastala mezi brankáři. Vedle Thibauta Courtoise má problémy s třísly nově i Keylor Navas a trojka Kiko Casilla odešel v týdnu do anglického Leedsu. Do zápasu tak dost možná půjde Real s Lukou Zidanem mezi tyčemi. Real Madrid navíc už ve dvou posledních duelech na Sevillu nestačil a pokaždé od ní dostal tři branky, což pro něj také není typické.

Ani Sevilla se na šlágr kola s Realem nepřipravuje kompletní. Její absence jsou ale mnohem méně závažné, protože kromě vykartovaného záložníka Mesy chybí jen duo Gonalons a Nolito. Horší je to se Sevillou v otázce formy. Ligový zápas vyhrála totiž naposledy v polovině minulého měsíce a od té doby se jí nedaří!

Za posledních pět soutěžních zápasů se jí povedlo vyhrát jen pohárový duel s Bilbaem. Odvetu ale opět nezvládla a prohrála, takže může být ráda, že v prvním utkání vstřelila tři branky a postupuje. Athletic Bilbao se stal také jejím posledním přemožitelem v LaLize v minulém kole.

Přesto se Sevilla drží na třetím místě a nehodlá se ho jen tak vzdát. Od Realu ji navíc dělí jen lepší skóre, což na nadcházejícím duelu přidává dostatek motivace pro oba. Před Realem bude stát těžký úkol udržet na uzdě útok Sevilly, který především díky Ben Yedderovi zaznamenal už 31 branek (o tři víc než Bílý balet).
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Reguilón - Modrić, Casemiro, Valverde - Lucas Vazquez, Benzema, Vinicius
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kjaer, Carrico, Sergi Gómez - Escudero, Sarabia, Banega, Vazquez, Navas - Ben Yedder, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.30 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
V sobotní podvečer se na stadionu El Alcoraz utkají dva celky z opačných pólů tabulky. Do Aragonie, na půdu poslední Huescy, cestuje druhé Atlético Madrid. Simeoneho výběr už v lize neprohrál šestnáct utkání v řadě a proti domácím je jasným favoritem, i když sám kouč Atletů před sílou soupeře varuje.

"Bude to těžký zápas, vzhledem k okolnostem a potřebám soupeře. Huesca se v nedávných zápasech výrazně zlepšila a se změnou trenéra se stala konkurenceschopnější. Byli blízko vítězství ve Valencii, porazili Betis a i v posledním utkání si vedli velmi dobře. Neumím si představit jiný zápas, než že to bude tvrdé utkání," prohlásil před zápasem kouč Los Colchoneros Diego Simeone.

Tak jako tak se od Atlética očekává vítězství. Tým neprohrál šestnáct ligových zápasů v řadě a s náskokem pěti bodů je na druhém místě za vedoucí Barcelonou, na kterou ztrácí rovněž pět bodů. Atleti si v minulém kole poradili s Levante 1:0, díky proměněné penaltě Antoina Griezmanna.

Co od posledního týmu LaLigy očekávat? Jak už nastínil Diego Simeone, Huesca se herně zlepšila, i když v tabulce zůstává na posledním místě. Po smolné porážce ve Valencii dokázala doma porazit Betis, ale další venkovní utkání, tentokrát na půdě Leganésu, skončilo opět nejtěsnější porážkou.

Huesca nebude mít v souboji s Atléticem co ztratit, i když by pochopitelně ráda bodovala. Franciscovi svěřenci ztrácejí na nesestupové pozice už propastných deset bodů a jakýkoliv další prohraný zápas je k záchraně zase o něco vzdálí. První zápas hraný v Madridu skončil bezproblémovým vítězstvím Colchoneros 3:0.

Dobrou zprávou pro trenéra Francisca je návrat stopera Etxeity, jenž si odpykával jednozápasový trest. Jedinou ztrátou Azulgranas je tak zraněný Luisinho. Na druhé straně zase chybí útočník Diego Costa, stoper Stefan Savić i další hráč základní jedenáctky Vitolo. Otazník pak visí nad startem krajního beka Filipeho Luíse.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaría - Etxeita, Pulido, Ínsua - Akapo, Melero, Rivera, Miramón - Ferreiro, Hernández, Gómez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Hernández - Ňíguez, Rodrigo, Partey, Koke - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.83 - 3.56 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Valencia CF  (sobota 20:45)
Celta Vigo se znovu propadá do hodně obtížné situace a nedaří se jí získávat body. Popostrčit do propasti by ji mohlo další ligové kolo, ve kterém na vlastní půdě přivítá Valencii. Ani Netopýři přitom neprožívají ideální sezonu.

Celta by ráda opět bojovala o pohárové příčky a věřila, že by se jí to v této sezoně mohlo znovu podařit. Zatím se ale zdá, že její jedinou snahou bude záchrana. Populárnímu týmu z Viga totiž letošní sezona vůbec nevychází a výsledkově se Celta trápí. Za posledních deset soutěžních zápasů vyhrála jen dvakrát a o nějaké vyrovnanosti výkonů nemůže být ani řeč. Ačkoli Celta má kádr stále kvalitní a většina opor zůstala, z dříve ambiciózního a nebezpečného soupeře je jen stín.

Stín atraktivně hrajícího mužstva, které si umí poradit snad jen s přímými konkurenty v boji o záchranu. Od začátku listopadu minulého roku se týmu z Viga povedlo porazit jen poslední Huescu a těsně také Villarreal. V minulém kole někdejší pohárový účastník protáhl svou sérii porážek na číslo tři, když nestačil na Rayo Vallecano. Respektive na jeho střelce, Raúla de Tomáse, který se blýskl hattrickem.

I proto patří Celtě až současné sedmnácté místo. Její obrana zatím dostala už 32 branek (což je čtvrtý nejhorší výsledek v lize), zatímco útok nabídl solidních 31 gólů. Pouhých pět výher v devatenácti kolech je ale hodně málo. Na druhou stranu nic není ztraceno, protože od 11. Valencie a tedy nejbližšího soupeře Celty ji dělí jen dva body.

Valencia na tom není o moc lépe. Sice jí zbývá ještě Evropská liga, kde ji v únoru čeká Celtic, ale v rámci první španělské ligy to tedy není žádná sláva. Aktuálně patří ambicióznímu a movitému klubu až jedenácté místo!

Po porážce od Deportiva Alavés se Valencia trochu zlepšila a s Realem Valladolid dokázala alespoň remizovat. Mnohem lepší výkon pak podala v Copa del Rey, když nasázela tři branky Sportingu Gijón a postoupila do další fáze. Netopýrům stále chybí mladý křídelník Guedes a v kádru už nefiguruje útočník Batshuayi.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Hugo Mallo, Araujo, Cabral, Juncá - Beltran, Okay - Brais Méndez, Jozabed, Boufal - Maxi Gómez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Gabriel Paulista, Gayá - Soler, Coquelin, Parejo, Čeryšev - Rodrigo, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.39 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Deportivo Alavés  (pátek 21:00)
Deportivo Alavés stále drží skvělou pátou příčku LaLigy a hodlá na ní zůstat co nejdéle. V páteční předehrávce ho ale nečeká nic snadného, protože jede do Getafe, které na svého soupeře ztrácí jen čtyři body. Alavésu se navíc v Getafe moc nedaří.

Pro Depor to nebude nic snadného, až se v pátek večer rozestaví na hřiště Coliseum Alfonso Perez k duelu s domácím Getafe. S ním se mu totiž vyhrávat zase tak často nedaří a na jeho půdě to platí dvojnásob. Deportivo Alavés vyhrálo v Getafe za posledních patnáct let jen jednou, před rokem a půl. Jinak se v souboji těchto dvou týmů většinou daří spíše domácím, ať už jím je kdokoli. V současné situaci by ale Alavés přeci jen mohl domů jet jako vítěz.

Daří se mu totiž nad očekávání dobře. Pohybuje se na páté příčce se dvaatřiceti body na kontě, což by stačilo na Evropskou ligu. Deportivo ale míří co nejvýš a jeho postup tabulkou není zase tak nereálný. Před sebou má zejména Real Madrid, který však má náskok jen jednoho bodu, ostatně stejně jako třetí Sevilla. A právě tyto dva týmy se střetnou v sobotu, takže Depor by se v případě jistých výsledků mohl posunout na třetí místo!

To bude velké lákadlo, což sami hráči vědí. Zkušený útočník Jonathan Calleri před duelem s Getafe uvedl: "Po minulém kole, ve kterém jsme získali jen bod, chceme znovu vyhrát. Potřebujeme se znovu dostat do tempa a ukázat, že se nevzdáváme. Rádi bychom využili zápasu mezi Sevillou a Realem Madrid k postupu tabulkou. Nejprve ale musíme zvládnout náš part, což také nebude jednoduché. Getafe je doma velmi silné," ví Calleri.

Jeho celek hodně mrzí poslední výsledek ligového programu, protože s Gironou si na jejím hřišti jen rozdělilo body. Deportivo ostatně vyhrálo z devatenácti zápasů jen devětkrát, takže je s podivem, že se stále drží na pátém místě. I o to se ale bude muset strachovat v případě, že by v tomto kole prohrálo. Šestý celek se na něj dotahuje a navíc je jím právě Getafe.

Klub z předměstí Madridu ztrácí na svého pátečního soka jen čtyři body a velkou část z toho bude chtít ukrojit právě ve vzájemném duelu. Když jel Alavés do Getafe naposledy, tak dobře poznal nebezpečí svého soupeře. Domácí Getafe si s ním poradilo jasně a nasázelo mu čtyři góly!

Útok ale v současné chvíli nepatří mezi největší zbraně Getafe, neboť dal jen 21 branek. Obrana, to už je jiná. Getafe zatím inkasovalo jen šestnáctkrát a v tomhle ohledu je druhým nejlepším týmem LaLigy hned po Atléticu Madrid. V minulém kole si Getafe připsalo důležitou výhru 2:1 nad Villarrealem.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian Suarez, Djene, Cabrera, Antunes - Portillo, Cristoforo, Maksimović, Mata - A. Rodríguez, Molina
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Maripan, Ximo Navarro, Duarte - Sobrino, Pina, Manu Garcia, Burgui - Calleri, Baston
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.31 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona19134253:2043
2.Atlético Madrid19108127:1338
3.Sevilla FC1996431:2033
4.Real Madrid19103628:2433
5.Deportivo Alavés1995522:1932
6.Getafe CF1977521:1628
7.Real Betis1975722:2326
8.Real Sociedad1974823:2225
9.Girona FC1959521:2324
10.Espanyol Barcelona1973921:2724
11.Valencia CF19411417:1723
12.Levante UD1965830:3523
13.Real Valladolid1957717:2122
 CD Leganés1957717:2122
15.Athletic Bilbao19410520:2522
16.SD Eibar1957721:2822
17.Celta Vigo1956831:3221
18.Rayo Vallecano19541022:3419
19.Villarreal CF1938820:2517
20.SD Huesca19251217:3611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (627)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele