LaLiga - preview 19. kola: Sevilla stahuje náskok Realu

31.12.2021, 08:45, aktualizováno 03.01.2022, 08:49
Previews
Rafa Mir (© AFP)
Průběžně druhá Sevilla bude plnit roli favorita v Cádizu, a pokud zvítězí, přiblíží se vedoucímu Realu Madrid na rozdíl pěti bodů. Villarreal hostí poslední Levante, kdežto Athletic Club cestuje do Pamplony...
Villarreal CF - Levante UD  (pondělí 19:00)
Villarreal ke konci minulého roku chytil perfektní formu a rád by na ni navázal, až se v pondělí večer v domácích prostorách stadionu de la Cerámica postaví proti Levante. Návštěvě z Valencie se naopak vůbec nedaří.

Už ve třech minulých ligových kolech se Žluté ponorce povedlo vyhrát a její zpočátku negativní postavení v tabulce se během této etapy notně zlepšilo. Villarrealu dlouho trvalo, než se rozjel, ale série tří ligových vítězství ho posunula už na 10. místo. Z prvních osmnácti utkání Villarreal získal 25 bodů, což vzhledem ke strašlivě vypadajícímu startu vůbec není špatná bilance.

Trenéru Emerymu to ale pochopitelně nestačí. "Jsme moc rádi, že se nám povedlo najít vlastní tvář a zakončit minulý rok co nejlépe. Hodně nám pomohl návrat několika důležitých hráčů, zejména pak našeho útočníka Gerarda Morena, který je klíčovým hráčem základní sestavy. Myslím, že vítězné utkání s Atalantou byl ten správný impuls, který jsme potřebovali. Teď je důležité, abychom začali nový rok se stejným entuziazmem."

Otázkou je, koho někdejší trenér Sevilly nebo Arsenalu postaví do hry. Rubén Pena to nebude, protože je vážně zraněn. Menší pochyby panují o zdravotním stavu Danjumy s Coquelinem. Hosté přijedou bez zraněné dvojky Mustafi - Postigo, přičemž kvůli kartám se do hry nepodívá ani duo Pepelu a Soldado.

Ten ještě před pár lety ve Villarrealu působil a za 38 odehraných utkání ve dvou letech zvládl dát 9 branek. Teď by se jeho zkušenosti hodně hodily, protože Levante se nachází až na samém chvostu tabulky. S pouhými osmi body se není čemu divit. Levante je jediným týmem, který ještě ani jednou nevyhrál. Napraví to proti favoritovi?
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Pino, Parejo, Capoué, Trigueros - Dia, G. Moreno
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Son, Vezo, Duarte, Clerc - Campaña, Radoja - De Frutos, Bardhi, Morales - Marti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.32 - 8.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Na El Sadaru se v pondělní dohrávce potkají Osasuna a Athletic Club, přičemž oba celky by potřebovaly zvítězit. Za posledních deset kol se jim to podařilo jen jednou, což zapříčinilo pád do druhé poloviny tabulky.

Loni v květnu nabídl souboj Osasuny s Athleticem ofenzivní podívanou, ve které padly dohromady čtyři branky (2:2) a příznivci obou táborů by si z kraje nového roku přáli podobně bohatou nadílku, avšak s vítězným koncem. Osasuně ani Athleticu se totiž nedaří podle představ.

O něco hůře je na tom Osasuna, která naposledy zvítězila 17. října ve Villarrealu a tedy na tři body čeká už devět ligových zápasů v řadě. V závěru roku se jí sice podařilo remízovat s Barcelonou 2:2, ale následně přišla porážka na hřišti zachraňujícího se Getafe (0:1) a tím rok 2021 skončil.

Podobné rozpaky si prožili i v Baskicku. Výhra nad Realem Betis (3:2) dala fanouškům naději na lepší časy, ale domácí porážka s vedoucím Realem Madrid je vrátila zpátky na zem. Od Athleticu se rozhodně čekaly lepší výkony a kouč Marcelino měl o svátcích o čem přemýšlet. Jeho ekipa v tuto chvíli ztrácí na evropské poháry pět bodů.

Osasuna se musí vypořádat s absencemi Chimyho Ávily, Darka Brašanace, Iňiga Péreze a Manu Sáncheze, ti všichni byli pozitivně testováni na koronavirus. Mimo hru je i Jesús Areso, jenž laboruje se zraněním.

Ani Athletic nebude v kompletním stavu. Asier Villalibre je nadále zraněný a bohužel i v kádru Basků řádí koronavirus. Pozitivní testy se týkají Unaie Núñeze, Iñiga Lekueho, Oiera Zarragy a Raúla Garcíi. Z důvodu špatné kondice jsou nejisté starty Daniho Viviana, Yuriho Berchicheho a Peru Nolaskoaina.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D Garcia, U Garcia, Cote - Torres, Moncayola, Torro, R Garcia - Kike, Budimir
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - N.Williams, Vencedor, D Garcia, Muniain - I.Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.03 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Sevilla FC  (pondělí 21:15)
Uzávěrku 19. kola učiní v pondělí večer Cádiz se Sevillou a o favoritovi utkání není pochyb. Sevilla se drží na druhém místě a toto postavení si bude chtít na Estadio Ramón de Carranza upevnit. Na druhou stranu Cádiz před Vánocemi obral o body Real Madrid a věří si i na průběžně druhý tým tabulky.

Remíza 0:0 ze Santiago Bernabéu byla dobrým zakončením starého roku. V něm Cádiz sice neoslňoval, ale fanouškům dal jistou naději. Naději, že se "Los Piratas" udrží v nejvyšší soutěži. Cádiz ztrácí na nesestupové pozice jeden bod, ale situace u dna tabulky je hodně vyrovnaná. Domácí však potřebují začít vyhrávat, což se jim doposud povedlo jen dvakrát. Hůře je na tom jen beznadějně poslední Levante, které nemá na kontě ani jednu výhru.

Úplně jiné starosti má Sevilla. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho si drží druhou příčku za vedoucím Realem Madrid a navíc je na jaře čekají boje oblíbené Evropské ligy. Může Sevilla dokráčet k titulu? Loni se to podařilo Atléticu a vzhledem k formě obhájců i problémům Barcelony to není nemožné. Ztráta na první místo je v tuto chvíli osmibodová, ale Sevilla má jedno utkání k dobru a může stáhnout manko jen na pět bodů.

Sevilla bude na hřišti Cádizu favoritem, koneckonců ve vzájemných zápasech od roku 2006 neprohrála. V rámci nejvyšší španělské soutěže pak neprohrála od roku 1991.

Také duel Cádizu se Sevillou je poznamenán pandemií koronaviru. Kanárci se budou muset obejít bez Anthonyho Lozana, Santiaga Arzamendii, Iza, Rubena Sobrina, Victora Chusta, Ivána Aleja, Salviho Sáncheze a Alberta Perey. Z důvodu zranění či trestu budou ještě chybět José Mari, Jon Ander Garrido a Juan Cala (trest).

Na straně Sevilly byli pozitivně testováni Diego Carlos, Gonzalo Montiel, Youssef En-Nesyri a Karim Rekik. Julese Koundého zase nepustí do hry karetní trest.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Fali, Haroyan, Espino - Fernandez, Jonsson, Alarcon - Chapela, Negredo, Bastida
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Gudelj, Fernando, Augustinsson - Rakitić, Delaney, Jordan - Gomez, Mir, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 3.39 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Madrid  (neděle 14:00)
Malé madridské derby rozehraje nedělní program 19. kola LaLigy a nabídne Realu Madrid další šanci, jak odskočit svým pronásledovatelům. O body se ho pokusí obrat Getafe, kterému se to ale dlouhodobě vůbec nedaří.

Real Madrid dokázal těsně před Vánoci zvládnout předehrávku 21. kola a vyhrál nad baskickým Bilbaem. Domácí Lvi sice v desáté minutě dali svému soupeři gól, ale tou dobou už sami kapitulovali dvakrát, o což se postaral kanonýr Karim Benzema. A tuhle jednogólovou ztrátu už Lvi nedokázali dohnat.

Real tím navýšil své vedení a na čele LaLigy se přes zimu vyhřívá s pohodlným náskokem osmi bodů na druhou Sevillu. Ta má sice odehrálo o jedno utkání méně, ale Real je v takové formě, že jen málokdy klopýtne. A porážka, to je slovo, které svěřenci trenéra Carla Ancelottiho vlastně ani neznají. V rámci LaLigy je totiž porazil jen jediný tým.

To, jak velkou dominancí se Real v lize pyšní, dokazuje také jeho srovnání s ostatními velikány. Atlético, poslední španělský mistr, na něj ztrácí už 17 bodů a Barcelona, jeho dlouhodobý největší rival, ještě o bod víc. Už osm duelů z posledních devíti se Realu povedlo v lize vyhrát a nic nenaznačuje tomu, že by měl královský klub nějak zásadně zpomalovat.

Dokonce se mu povedlo nějak vyřešit i některé absence. Italský kouč ale stále nemá optimální šíři kádru, chybí mu hráči jako zraněný Dani Carvajal nebo posledně pozitivně testované opory jako Vinicius Junior, Luka Jović nebo stále ještě mladíček Eduardo Camavinga. Domácím schází Abdulai, Vitolo, Chema a Dakonam.

Pakliže Real můžeme chválit za perfektní obranu (druhé nejnižší číslo v lize), tak Getafe má naopak velké problémy s ofenzivou. Dalo jen 12 branek, což je jasně nejhorší výkon v celé lize. Není proto divu, že tým, v němž působí mimo jiné český reprezentant Jakub Jankto, se vznáší hodně nízko nad sestupovou propastí. I přes poslední výhru nad Osasunou má na Alavés stále jen náskok lepšího skóre.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Cabaco, Cuenca - Suárez, Arambarri, Maksimović, Aleñá, Olivera - Ünal, Ramirez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Rodrygo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.48 - 4.14 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Rayo Vallecano  (neděle 16:15)
V sobotu se krátce po čtvrté hodině odpolední do sebe pustí mimo jiné Atlético Madrid s Rayem Vallecano. Sobotní program 19. kola LaLigy nabídne druhé madridské derby a pro Atlético to bude obrovská šance, jak trochu vylepšit zatím velmi bídné postavení v tabulce.

Domácí Atlético zažívá velmi bídný ročník a poté, co se mu konečně povedlo opanovat celou ligu, zatím jeho obhajoba vypadá dost bledě. Vítěz minulého ročníku v tuto chvíli ztrácí na první Real už propastných 17 bodů a aby ho dokázal předskočit, musel by Bílý balet zažít výjimečně katastrofální druhou polovinu sezony.

I proto vítá dalšího soka, kterým bude velmi blízké Rayo. Od stadionu Wanda Metropolitano na stadion pojmenovaný Campo de Futból de Vallecas, dříve známý jako Teresa Rivero, je to autem sotva 10 minut...V tabulce jsou si oba týmy překvapivě taky dost blízko, protože zatímco Atlético zažívá hroznou sezonu, Rayo překvapuje v pozitivním slova smyslu.

Tým trenéra Diega Simeoneho (který se čerstvě uzdravil ze spárů koronaviru a bude připraven nastoupit na lavičku derby) prohrál už čtyři poslední ligové duely v řadě a pokaždé dostal dvě branky. Minule nestačil v opožděné dohrávce 9. kola ani na Granadu a další porážkou prodloužil svou smolnou sérii. Tím klesl už na pátou příčku a kuriózní na tom je, že se na záda dívá právě Rayu.

Domácí nastoupí bez zraněné dvojice Llorente - Savić, ale obránci Giménez a Vršaljko už v pátek regulérně trénovali s prvním týmem. Atlético patří mezi týmy, které zasáhla poslední vlna koronaviru mezi prvoligovými kluby. Mimo hru proto jsou Griezmann, Koke, Felix nebo Herrera.

Rayu schází kvůli covidu Radamel Falcao, který tak přijde o šanci zahrát si proti bývalému týmu. Zraněn zůstává dvojice García - Marquelanz. Trenér Andoni Iraola ale pořád má několik hráčů, kteří zůstávají covid pozitivní. Na konci prosince jich bylo dokonce 13! Až se kvůli tomu klub odvolal na ligové vedení a chtěl zápas posunout na jiný termín. Na druhou stranu, s ohledem na jeho dobrou formu a současné dvě porážky z deseti posledních klání by to byla škoda.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Giménez, Hermoso, Lodi - Carrasco, De Paul, Kondogbia, Lemar - Correa, Suárez
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Arboleda - Balliu, Saveljich, Catena, Rodrigues - Comesaña, Valentin - Palazon, Trejo, Martin - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.34 - 8.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Granada CF  (neděle 16:15)
Elche už ve třech posledních vzájemných duelech proti Granadě neuspělo a chtělo by svou smolnou sérii konečně protrhnout. Dalším důvodem, který ho žene dopředu, je jeho bídné postavení, protože od sestupové propasti ho dělí jen skóre.

Elche už třikrát v řadě nedokázalo s Granadou bodovat a bude ho nejspíš stát hodně sil, aby tuhle negativní bilanci vylepšil. Tým vedený koučem Franciscem Rodríguezem by ale přeci jen mohl nyní bodovat. Po jeho příchodu se totiž hra Elche rozhodně zvedla. Jedna remíza, tři výhry v rámci všech soutěží a jen dvě porážky, to rozhodně není špatná bilance.

Minule jeho hráči podlehli Barceloně, byť rozhodně nepředvedli špatný výkon. O remízový bod přišli až pět minut před koncem utkání. Přesto z toho nadšení být nemohou, protože od pádu do sestupového pásma ho dělí jen skóre.

Domácí jsou stejně jako mnoho dalších týmů zasaženi koronavirovou nákazou, která v posledních dnech likviduje základní sestavy nejednoho týmu. Kromě dvou členů realizačního týmů je mimo hru pět hráčů ze základu, zatímco Granada nemůže počítat se čtveřicí hráčů.

Granada si v minulém utkání, odloženém devátém kole, poradilo s Atléticem Madrid a dokonalo jeho smutnou degradaci posledních dní. Předtím navíc vyhrála nad Mallorcou, které nadělilo čtyři branky. I díky tomu je na skvělém 12. místě. Granada neprohrála v lize už od 14. kola.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Gonzalez, Mojica - Morente, Pastore, Mascarell, Fidel - Piatti, Carillo
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, German, Torrente, Abram - Puertas, Milla, Gonalons, Escudero - Molina, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.21 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Na stadionu Mendizorrotza se v neděli odpoledne utkají dva baskické týmy, které sice spojuje jeden region, ale rozděluje naprosto odlišné postavení v tabulce. Domácí Deportivo Alavés se ocitá v sestupovém pásmu, zatímco sleduje boj La Realu o Evropu.

Depor je tým, který v celé LaLize prohrál největší porci utkání. Už jedenáctkrát se obešel bez všech tří bodů, což se dalšímu týmu ještě nepovedlo. Vyhrát dokázal jen ve čtyřech případech, takže se asi nelze moc divit, proč se pohybuje až na samém chvostu tabulky.

Vedení klubu na to reagovalo asi tak, jak se čekalo. Vyhodilo trenéra Calleju, pod nímž zažil klub poměrně úspěšné období, když v minulém ročníku Calleja klub zachránil od pádu do druhé ligy. Od té doby ale zažíval s klubem v podstatě stále se zhoršující situaci, která vyústila v poslední porážku 5:2 od Villarrealu. To byl poslední duel, který Calleja na lavičce Deportiva odkoučoval, shodou okolností proti svému bývalému zaměstnavateli.

S cílem zachránit zhoršující se situaci přišel José Luis Mendilibar, který si bude muset přízeň fanoušků zasloužit. Trénoval totiž lokálního rivala Deportiva, Eibar. Do karet mu hraje to, že jeho tým má jen dva nově nakažené hráče. La Real jich podle prvních informací měl až 14!

Nakonec se tenhle počet snížil "jen" na deset, což je i tak hodně. V Baskicku mají velkou radost aspoň z toho, že se k týmu připojil někdejší záložník Barcelony nebo PSG Rafinha, který by měl posílit ještě víc pohárové ambice. La Real bude muset pořádně zabrat, pokud by si chtěl zahrát Ligu mistrů, protože mu nyní patří až šest příčka s tím, že Barcelona se na něj solidně dotahuje.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Rodriguez, Laguardia, Duarte - Martin, Pons, Moya - Rioja, Joselu, De la Fuente
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Muñoz, Le Normand, Elustondo, Zaldua - Zubimendi, Merino - Barrenetxea, Silva, Januzaj - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.81 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (neděle 18:30)
Nový rok 2022 s sebou nese i nová předsevzetí a na straně Realu Betis je to určitě pokračovaní v dobrých výkonech. Los Verdiblancos se postupně vyšvihli na třetí místo tabulky, odkud ohrožují svého městského rivala Sevillu a pokračovat v tom chtějí i proti Celtě Vigo. Hosté zakončili starý rok dvěma soutěžními výhrami a věří si i na stadionu Benito Villamarín.

Rok 2021 byl pro Real Betis velmi povedený, zejména podzimní část aktuálního ročníku LaLigy. Fanoušci zřejmě ani nedoufali, že by jejich oblíbený tým mohl okupovat třetí příčku. Na vedoucí Real Madrid sice hodně ztrácí a nezanedbatelné je i manko na druhou Sevillu (pět bodů), nicméně i tak je pohled na tabulku velkým zadostiučiněním. Velký kus práce přitom odvedl zkušený lodivod Manuel Pellegrini. Chilský stratég byl za svojí práci odměněn prodloužením stávajícího kontraktu až do roku 2025. Povede se mu ve vymezeném období protlačit Betis do Ligy mistrů?

V této sezoně má Betis velkou šanci. Z dosavadních osmnácti zápasů jich vyhrál deset a před dotírajícími kluby z Madridu (Atléticem a Rayem Vallecano) si hlídá tříbodový náskok. V neděli proti Celtě Vigo chce začít vítězně a do karet mu hraje nejen sezonní forma, ale také lepší vzájemná bilance. Květnové střetnutí loňského roku na Balaídos vyhráli Verdiblancos 3:2 a se Celtou Vigo neprohráli od ledna 2018. Připomeňme také, že Betis poslední zápas starého roku 2021 trochu překvapivě prohrál, když nezvládl přestřelku v Bilbau (2:3).

Celta Vigo se sice nachází ve spodních patrech tabulky, ale podceňovat jí nelze. Hosté měli povedený závěr roku a nejprve postoupili do 3. kola Copa del Rey a posléze doma zdolali Espanyol. Celta si díky zlepšeným výsledkům polepšila a aktuálně si drží na sestupové příčky pětibodový náskok. Dokáže si v roce 2022 udržet prvoligovou příslušnost?

Na straně Betisu je šest pozitivně testovaných a ani to nemusí být ještě konečná. Klub jmenovitě potvrdil jen absenci Borjy Iglesiase, zatímco zbytek doposud nezveřejnil. Mluví se o Pezzellovi, Ruibalovi, Camarasovi i Fekirovi, jenž však v pravděpodobných sestavách figuruje. Zdecimovaná je i Celta Vigo, která potvrdila devět případů nákazy koronavirem. Do toho je nutno započítat i zranění Galharda, Solariho a Vázqueze, takže kouč Coudet nemá k dispozici až polovinu kádru.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Bartra, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Fékir, Canales, Juanmi - Willian Jose
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galan - Veiga, Mendez, Suarez, Cervi - Aspas, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.80 - 4.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - FC Barcelona  (neděle 21:00)
V hodně oslabených sestavách se v nedělním programu LaLigy představí týmy RCD Mallorcy a FC Barcelony. Koronavirus způsobil absence v obou táborech, což na druhou stranu dává příležitost novým hráčům. Barcelona chce začít čerstvě započatý rok 2022 vítězstvím, ale tři body hodlají získat proti podlomenému gigantovi i Los Bermellones.

Španělská nejvyšší soutěž pokračuje po novém roce 19. kolem a v neděli večer se do sebe pustí Mallorca s Barcelonou. Historicky jsou na tom lépe Katalánci, kteří s Mallorcou od roku 2009 neprohráli. Dominance Barcy však může být ohrožena, letošní sezona se pro ní nevyvíjí vůbec dobře, což nejlépe vystihuje aktuální sedmé místo a ohromná, osmnáctibodová ztráta na vedoucí Real Madrid.

Barceloně se ani po změně trenéra nedaří a pod tlak už se dostává i klubová ikona Xavi. Nepostup do osmifinále Ligy mistrů byl velkou ranou a i v LaLize musí fanoušci snášet jeden neúspěch za druhým. Například v prosinci vyhrála slovutná Barcelona jedinkrát a měla na to pět soutěžních duelů.

Je jasné, že Xaviho tým o titul bojovat nebude, ale stále je tu možnost obsadit jedno z míst, znamenající postup do Ligy mistrů. Na čtvrté Rayo Vallecano ztrácí Barcelona jen dva body, takže kvalifikace do milionářské soutěže by měla být prioritou.

Jiné starosti má Mallorca, která bojuje o záchranu. Ostrované si před vánočními svátky pokazili jinak slušnou bilanci a v Granadě prohráli vysoko 1:4. Mallorca zůstává s pětibodovým náskokem mimo sestupové příčky, ale o tento "polštář" může hodně rychle přijít, pokud nebude pravidelně bodovat. Mallorca má s Barcelonou špatnou bilanci a naposledy s ní doma prohrála 0:4.

Koronavirus neblaze zasahuje do sestavy domácích a kouč Luis García Plaza se musí obejít bez celé řady hráčů. Scházet mu budou Jordi Mboula, Matthew Hoppe, Salva Sevilla, Aleksandar Sedlar, Jaume Costa, Takefusa Kubo, Ángel Rodríguez a Inigo Ruiz de Galarreta. Zraněný je i Antonio Raillo a tak výsledná základní jedenáctka dozná mnoha změn.

Týká se to i Barcelony, takže do utkání nezasáhnou Dani Alves, Samuel Umtiti, Clément Lenglet, Ousmane Dembélé, Abde Ezzalzouli, Jordi Alba, Philippe Coutinho, Gavi, Sergiño Dest a Alejandro Balde. A to není ještě konečná, protože Martin Braithwaite, Memphis Depay, Ansu Fati, Pedri a Sergi Roberto zůstávají mezi zraněnými. Sergio Busquets si zase odpykává karetní trest.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Valjent, Gaya, Olivan - Sanchez, Mohammed - Llabres, Kang-in, Rodriguez - Prats
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Araujo, E Garcia, Piqué, Mingueza - F de Jong, Puig, Nico - Akhomach, L de Jong, Jutgla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.31 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Espanyol Barcelona  (pátek 16:15)
Valencia chytila ke konci roku skvělou formu a ta ji vynesla až do první desítky. Po krátké pauze se "Netopýři" pouští do boje znovu, v rámci 19. kola se na domácí půdě postaví proti Espanyolu. Celek z Barcelony naopak podává výkony velmi nevyrovnané.

Los Che chytili před koncem roku skvělou formu a aktuálně táhnou šňůru už pěti soutěžních výher v řadě! V LaLize prohráli naposledy v 11. kole, ještě na konci října. Od té doby se svěřencům trenéra Josého Bordaláse vcelku dařilo, ale chyběla jim nějaká delší série výher, která by ustálila jejich pohárové ambice.

Ta přišla až ke konci roku, kdy si Valencia postupně poradila s Celtou Vigo, Elche a taky naposledy s Levante. Tahle série ji vynesla na osmou příčku s tím, že na čtvrté místo - Ligu mistrů - ztrácí "Netopýři" pouhé dva body. Pokud by na něčem měla Valencia usilovně pracovat, je to především obrana. Ta totiž inkasovala už 26 branek, což je v první desítce ten vůbec nejhorší výkon.

Valencia má hodně co napravovat, protože v minulé sezoně skončila až na třináctém místě. To bylo nejhorší umístění od sezony 1987/1988, kdy skončila až na čtrnáctém místě. A zatím se zdá, že by trenér Bordalás tuhle smutnou bilanci mohl přeci jen vylepšit.

Bude si ale nyní muset poradit bez zraněného stopera Paulisty a vykartovaného záložníka Račiće. Jistý start nemá ani Lato s Correiou. Hosté se na Mestalle ukážou bez Davida Lópeze, Dimaty nebo Oscara Gila.

Espanyolu chybí k Valencii pět bodů a zatím jsou jeho výkony hodně nevyrovnané. Ve Valencii se navíc týmu z Katalánska moc nedaří - vyhrál tady naposledy v roce 2007!
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Foulquier, Diakhaby, Guillamón, Gaya - Duro, Soler, Wass, Čeryšev - Guedes, Costa
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Vidal, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Herrera, Bare - Puado, Darder, Embarba - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.78 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid19144141:1646
2.Sevilla FC18115229:1338
3.Real Betis18103532:2133
4.Rayo Vallecano1893626:1830
5.Atlético Madrid1885529:2229
6.Real Sociedad1885520:2029
7.FC Barcelona1877429:2228
8.Valencia CF1877430:2628
9.Villarreal CF1867526:2025
10.Athletic Bilbao1959517:1624
11.Espanyol Barcelona1865720:2123
12.Granada CF1857623:2622
13.CA Osasuna1857617:2222
14.Celta Vigo1855820:2220
15.RCD Mallorca1848617:2720
16.Getafe CF1836912:2015
17.Elche CF1836918:2715
18.Deportivo Alavés18431115:2915
19.Cádiz CF1828815:3114
20.Levante UD18081019:368

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (278)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je super, že Valencia útočí na poháre. Faktom však je, že tých klubov, ktoré zatiaľ útočia na poháre je pomerne veľa, lebo sú tam v tomto súperení minimálne odstupy a ďalší fakt je, že španielska liga je momentálne dosť slabá. Posledné cca 2 - 3 roky išla kvalitou riadne dole.

Reagovat
Jordi Alba

Šance tam je veliká. Všichni před Valencií až na Rayo poztrácí body kvůli Evropě.

Reagovat
netopier

+ ďalší fakt je, že Valencia bola vo veľa zápasoch horším tímom ale nejak so šťastím uhrala 3 body

Reagovat
Mass

Aspoň v tom je La Liga zajímavá, když už o vítězi je v podstatě rozhodnuto. Jinak tedy nevím, podle čeho posuzuješ sílu nebo slabost, případně kvalitu celé ligy. Že Real nevyhrál LM a Sevilla nevyhrála EL není ukázka velké slabosti.

Reagovat
Jordi Alba

Třeba podle toho, že na nadpoloviční část zápasů se nedá skoro dívat ? Tyhle Cádizy, Alavésy, Elche a spol to fakt nechceš, teď si k tomu přičti, že 2 ze 3 předních klubů hrajou taky hovno a druhá půlka tabulky převážně razí strategii hlavně těch golů moc nedostat, srát na to, že sami žádný nedáme.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Mass

A to máš ty svoje pocity založený na frustraci z Barcelony, nebo si sledoval i jiný zápasy? Když se podívám na počty gólů, tak sou počty u týmů z druhý poloviny tabulky srovnatelný s PL a Bundesligou.

Reagovat
Jordi Alba

Nemyslím si, já tady ani nesrovnávám LL s PL nebo BL, ale LL teď a před pár lety. Dřív jsem sledoval LL hodně jako celek, kromě Barcelony (a Girony, když chvilku byla v LL) jsem viděl každé kolo třeba ještě další 2 zápasy. To bych teď neudělal ani kdybych na to ten čas měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší překvapení je pro mě Betis, na ten jejich fotbal se strašně dobře kouká. Padá hodně golů, skvělá atmosféra, za mě

Reagovat
Raul=Real

Uvidime ako "pozdvihne" uroven ligy investicia od CVC , tych 2.7miliardy tuším ...takuto nevyhodnu zmluvu môže uzavrieť jedine Tebas

Reagovat
misinho7

No ak Morata vystrieda Real, Barcu a Atletov tak potom neviem uz. Totalne kopyto a taketo muzstva bude mat v CV. Kazdopadne Xavi sa asi zblaznil, alebo preco tam taha takych priemerakov? Ci naozaj chce poskladat celu repre?

Reagovat
CHONG

Totální kopyto je trochu nefér hodnocení, on prostě není špatný fotbalista, ale psychicky je slaboučký jak málo vyluhovaný čaj... Každopádně ty Atlety bych vzhledem k jeho minulosti chápal, ale jestli půjde do Barcelony, tak je to fakt zoufalec.

Reagovat
Kokesh

Tak příští rok má 30 a individuálně nejlepší sezonu zažil v RM jakožto náhradník. Životopis slušný, ale nikde nevydržel vlastně ani déle jak dvě sezóny. I nyní by měl přijít jako vyplnění mezery v kádru, což ho vlastně charakterizuje celou kariéru. A za sezonu, dvě, zase papá...

Jinak nechci opět rýpat, ale ten seznam zoufalců bude v případě Barcy dlouhý...není se samozřejmě čemu divit, ale teď musí brát skoro cokoliv co má dvě ruce a v případě Moraty skoro dvě plnohodnotné nohy.

Reagovat
sokar

spekuluje sa o 1,5 roka + 1 rok opcia. Lepší ako Luuk, ale za mna aj tak nie...

Reagovat
Ed_Hazard

Atleti davali zmysel (rovnako aj pri Llorentem). Ale ked pojde Alvaro do Barci, tak to si snad kupim listok na najblizsie EC na Bernabeu

Reagovat
CHONG

Reagovat
Kenneth

Moratu uz po prestupu do Atletica zadny Madridista nemuze brat vazne.

Reagovat
patas92

Tak když má formu, tak umí být docela dobrý, akorát to je v součtu tak 2 měsíce v roce. Kdyby přišel jenom na jaro a v létě se pakoval, tak by mi to asi ani tak nevadilo. Na dýl bych ho nebral. Že prošel Realem a Atletama mi je asi celkem volné.

Reagovat
Ed_Hazard

Stavim sa ze ak prestupi bude z fleku ich najlepsi utocnik s tym ze sezonu zakonci s 15+ golmi.

Reagovat
Ed_Hazard

Ked tak nad tym premyslam, ten tip je tak odvazny, ako keby tipujem ze zajtra bude 1. Januar.

Reagovat
O.Giroud

Chelsea, Juventus... wow

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsme podepsali toho Mbappeho?

Reagovat
Visca el barca

Haaland řekl v Marbelle, že bude hrát za rok ve Španělsku. Tady musíme udělat i nenožný. Vyházet Coutinha, Dembeleho, Umtitiho a spol. A podepsat ho. Věřím tomu, že nepůjde do stejného týmu jako Mbappe. Oboum jde o zlaté míče. Konečně by měla La Liga zase koule. Moratu na hostovačku beru. Ale nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland v Barce ? Zabudni

Len mokrý sen culés.

Reagovat
Kluivert9

O nic víc, než ten váš

Reagovat
CHONG

Sám víš, že to není pravda, v současné době je Barcelona prostě v každém ohledu méně lákavá destinace než Real.

Reagovat
Visca el barca

a to v čem? Že vedete ligu?

Reagovat
CHONG

To, že vedeme ligu, je to nejmenší...

Reagovat
Visca el barca

Já vím jak to myslíš, ale pokud Raiola řekne, že peníze na přestupy mít budeme a jsme pro něj top klub. Tak je to pro mě zásadnější, než to co se dočtu na fórech.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kluivert9

Tak záleží, co bereš do úvahy... Pokud Mbappe podepíše v PSG a Barca bude bez LM, tak je váš. Pokud Mbappe půjde do Realu a Barca uhraje LM, tak je větším favoritem Barca.

Reagovat
EaP

No, sice sme momentalne na tom biedne ale uz prestupom Ferrana dava Laporta jasne najavo, ze s Barcelonou bude treba nadalej pocitat. Tento prestup by sa neuskutocnil ak by Laporta nemal dopredu nieco osetrene. My odtialto vieme hovno co sa v kancelariach na Camp Nou deje. A sam Laporta vyhlasil, ze bude v lete novy sponzor. Robi spravne kroky so zmluvami a uvolnuje FFP.

A co sa tyka chcenia prestupu do Barcelony ..... teraz aj Lukaku sam povedal, ze su len 3 kluby na svete kam chce kazdy futbalista bez ohladu na okolnosti prestupit a to Real, Barca a Bayern. A podla mna to takto ma 90 percent top futbalistov.

Reagovat
Jordi Alba

Třeba má rád moře.

Reagovat
valloire

smradlavý

Reagovat
Visca el barca

Až k nám přijde, tak sem už nikdy nenapíšeš?

Reagovat
Pharrell

A kde na něho vezmete peníze? Půjčíte si z banky?

Reagovat
Visca el barca

Tak jako vy?

Reagovat
Pharrell

A když k vám nepřijde tak už nikdy nebudeš chatovat na EF? Fajn sázka ne?

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Pri takejto logike by tu už nebol žiadny culé

Nemáte motiváciu ani financie pre Haalanda.

Reagovat
Visca el barca

Ty si účetní Barcelony? Peníze v létě budou. Tak se vsadíš? Až přijde už nikdy nenapíšeš?

Reagovat
Billy McClane

A ked k vam nepride, tak uz nikdy nenapises ? A tiez ziadne nove nicky, proste vypadnes z eurofotbalu a nebudes si to tu ani citat. Stavis sa ?

Reagovat
Visca el barca

Naprosto v klidu. A poku ano, tak potáhnete všichni

Reagovat
CHONG

Hele, třeba jo, třeba ten váš odpad fakt někomu udáte, třeba za to obdržíte i nějaký peníz, třeba nějak pořešíte platy, třeba vám někdo půjčí, třeba to nějak zmáknete i s tím nenažraným prasetem Raiolou, ale tím, že Haaland a Mbapé nepůjdou do stejného týmu, tím bych se fakt neutěšoval Nehledně na to, že není podle mě úplně vyloučené, že Mbappé nakonec vyměkne a prodlouží...

Reagovat
Visca el barca

Myslíš, že vyměkne? Tomu nevěřím. Tak já to beru z pohledu, že oba chtěj bejt jedničkou a to ve stejným týmu prostě nejde. A Laporta má daleko lepší vztah s Raiolou než Peréz. Dembelé je prakticky pryč, Coutinho chce na ms ten odejde taky. A pak je tu Umtiti, to je zasraný vřed, tam je to těžký. Ale podle mě to není tak nereálný, jak se zas uzěšují chlapci nad tebou.

Reagovat
Kenneth

Otazka je spise co nastane, kdyz neudelate LM. Zaprve potrebujete ty penize z LM jako prase drbani a za druhe si nemyslim ze by chtel Haaland ztratit jeden rok v evropske lize.

Reagovat
Visca el barca

Tak samozřejmě pokud se nedostaneme do LM jsme bez šance. To souhlas.

Reagovat
CHONG

Vztahy bych úplně neřešil, Raiolu zajímá jenom plnej kafemlejnek... Jinak nereálné to asi úplně není, ale pokud do toho šlápne Real, City nebo PSG (v případě odchodu Mbappého), tak si úplně nedokážu představit, že tomu budete schopní konkurovat... Co se týče Mbappého, tak úplně nevím, co si myslet, ty jeho vyjádření mi pořád přijdou takové hodně krotké, otázka je, jestli je diplomat nebo přizdisráč....

Reagovat
Visca el barca

Necháme se překvapit. Pro La ligu by byl souboj Haaland vs Mbappe v závěsu mladých pušek Fati vs Vini. To nejlepší co by ji mohlo potkat. A opět by se vrátila na vrchol. Kde by u vás Haaland hrál? To by jste odstřihli Karima? Za to jak vás neskutečně táhne po odchodu Ronalda? Mbappe dokáže hrát z křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako Haaland přijde, aby převzal Jovićovu pozici, nebo jak si to představujete?

Reagovat
smazaný uživatel

No odskace to Benzema. Kdo jinej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu dávám tak 0,01% šanci.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja osobne čakám, že to skončí Mbappe -> Real, Haaland (ak nevýjde ten, tak zadarmo Lewa) -> PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase nemyslím, že je Haaland typ, co by šel do PSG. Podle mě buď City nebo Barcelona za předpokladu, že se na jaře zvednou a dostanou do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som si, že len culés sú taký naivní aby videli Haalanda v Barcelone

Erlinga si nebudú môcť dovoliť ani v najlepšom sne. Morata je to, na čo momentálne majú a budú mať.

Reagovat
Visca el barca

Pochopil si, že se dluh refinancoval. Ušetřilo a ušetří se dost na platech? Plus se budou podepisovst nové sponzorské smlouvy? Raiola tvrdí, že peníze máme. A mám věřit tobě? Kde tě mají za retarda i Madridistas?

Reagovat
smazaný uživatel

Daj si dole ružové okuliare ty katalánsky retard a pozri si, čo o finančnej situácii povedal Tebas

Alebo ver kecálkovi Laportovi, ktorý vás oyebal aj predĺžení zmluvy s Messi.

Reagovat
Visca el barca

Dejte mu Ban. Ať je klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Argumenty došli ?

Reagovat
Visca el barca

Ne. Nevíš která bije.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže jsou tady fundovaní odborníci na finance Barcelony. To by si pak ani nemohli dovolit Torrese, ne?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Torresa doteraz ani nezaregistrovali, lebo im Dembéle prekazil plány

Reagovat
Visca el barca

3.1.2022.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zrovna tady má nejspíš pravdu, Dembélého nepodpis skutečně ma vliv na to, že Ferrán zatím není zaregistrován, což zatím teda není takový problém, jelikož bude na dalších cca 14 dní mimo hru kvůli zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovoriac o tom, že ho kúpili na splátky, keďže sú momentálne švorc

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo jako dnes nekupuje na splátky?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
teenz

A nebude se muset Erling vykešovat, když každej chce splnit tu opci? V případě opce přeci musí klub složit celou částku a nepředpokládám, že BVB povolí Barce ho platit 5 let, když příjde PSG/City a budou mít celou částku rozdělenou v levý a pravý kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude. Ale jejich problém je ten debilní strop La Ligy, ne FFP. Aspoň myslím.

Reagovat
teenz

Chápu. Já zase narážel na nutnost zaplatit Erlinga najednou (Erling, podpisovej bonus, agent...). Zda to Barca bude chtít řešit jinou pujčkou nebo to zvládne - pár kaček to totiž hodí.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kokesh

No, taky mluvíš o nejžhavějším zboží letošního léta, kdy to v klidu může atakovat hranici 200M.

Ještě v létě nebyli schopni zaregistrovat hravě bez odchodů, museli propustit že svých služeb největší legendu klubu, brutálně omezit platy, kdy na to v prodlužování hráčů jako Dembele budou jen dojíždět. Obměnit kádr, nasadit hráče co ještě minulou sezonu neměli ani jeden start za áčko. A po nynější sezóně opět musí všechny ty starý kmety vyštípat, jinak si nebudou moct dovolit podepsat ani maséry...

Na tohle musíš být odborník? Stačí vidět akce a reakce. Určitě nemají na to, být finančním konkurentem RM, PSG, ani City. Barca je pro mě úplně mimo realitu, momentálně mu nemohou zarucit ani sportovní, ani finanční úspěch.

Reagovat
Visca el barca

Tak jo. Taky nepochopil.

Reagovat
Kokesh

No, splátkový kalendář a Evropská liga mě nikdy moc nezajímaly, ale klidně si to od tebe nechám vysvětlit...

Reagovat
Visca el barca

A ona je jako jistota, že bude Barcelona hrát Evropskou ligu? Diváci se nevrátili na stadion, ač né v takové míře, nezrefinancoval se dluh. Nebudou se podepisovat nové sponzorské smlouvy. Nezredukovaly se platy. Atd, atd. Máme daleko větší šanci ho podepsat než Real a z jednoho prostýho důvodu, tihle dva spolu nikdy hrát nebudou. Může skončit v Anglii, ale namachrovaně z nás dělat pomalu Getafe, dokážou lidi jako ty. Přečti si co říkal o naší situaci Raiola a ten ví asi víc než ty. A plus faktor Laporta. Jeho práce bude vidět až teď v zimě/létě.

Reagovat
Kokesh

Omg, nevím co k tomu napsat. Zažít takové léto odchodů opor, šetření a vytahování hráčů z La Masie, aby bylo vůbec s kým hrát a přitom otevřeně mluvit o Haalandovi, to prostě nedokážu pochopit. A pak kdo zní namachrovaně...

Reagovat
Visca el barca

Nepochopil si to. Přečti si Hrista a použij mozek.

Reagovat
Ibelieve

Raiola vidí do Vašeho účetnictví? Ten vidí jen to co je mu povoleno vidět. Divím se že se tím utěšuješ.

Reagovat
Hristo Stoichkov

No, splátkový kalendář by možná měl, však taky máte dluh skoro miliardu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Však má od léta tu výkupku za 75 mega.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ono jde spíš o snížení krátkodobých ekonomických závazků (už se stalo), zlepšení hospodaření letošní sezony (taky zřejmě na dobrý cestě), nový sponzorský dealy (tomu zřejmě může pomoct i příchod hráče jako Haaland) a účast v příštím ročníku LM. V současný době by na něj Barca určitě neměla, jelikož pokud budeme počítat, že ročně bude stát Haaland kolem 50 mega, musela by někde ušetřit cca 200 mega, což je naprosto nereálný. A především se tady můžeme hádat jak chceme, ale Haaland se podle mě bude rozhodovat na konci sezony, kdy už budou kostky jasně vrženy. A v tu dobu už můžete mít ofiko Mbappého, který třeba s oznámením čeká po odehrání osmifinále LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rozhodně bych to neviděl tak špatně, ta omezení byla podle mě dána zejména dluhem s krátkodobou splatností a šíleným hospodařením v sezoně 20/21. Dluh byl refinancován, platy seškrtány dost výrazně, takže mám pocit, že v létě už by se mělo dýchat o dost líp. Ale soudím teda z útržků informací, zatím jsem k tomu neviděl nějaký detailnější rozbor, který by mě dost zajímal. Ale Raiola tvrdí, že budeme schopni velkých ekonomických obchodů a ten už s Laportou absolvoval několik schůzek. Bylo by to i logický, jelikož se bude škrtat plat Griezmanna (plus aktivace víceméně povinný klauzule) a Trincaa. Prioritou by měly být odchody Coutinha (solidní šance kvůli Mundialu), Umtitiho (tam tomu teda nevěřím) a Neta, pak bych čekal, že se ta situace výrazně zlepší.

Reagovat
Kokesh

A Tebas zase otevřené řekl, že je nyní pro Barcu prakticky nemožné Haalanda podepsat. Navíc nevím o čem se tu bavíme, ale jsou kluby, které nemusí na nic čekat. Mohou si dohodnout přestup nyní, za extrémních podminek, na které ostatní nedosáhnou. Barca je v situaci, kdy musí stále na něco čekat...na skončení smluv, odchod hráčů, na obrat, na sportovní úspěch.

Nyní s tím zájmem o Moratu je to snad úplná utopie, ještě k tomu pokud si ho má sám vyžádat Xavi. Zajímavý, že se Raiola skloňuje s Laportou skrz údajně skvělé vztahy. Ale též skvělý vztah Florentina s Watzkem, o tom nikde ani ň...a jestli myslíš tuhle citaci ""In a year or two they'll be back. They have the power to find great economic agreements. They'll only need a year or two to get back.", tak je evidentní, že na stejné startovní čáře jako ostatní nejsou.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Majk91

Tebas toho nakecal v poslednej dobe. A hlavne teraz, keď mu ide iba o to, aby Barcelona prijala dohodu s CVC... A spomínať vzťah Pereza s Watzkem je tiež nezmysel, keďže Haaland bude mať v lete výkupnú klauzulu a keď ju nejaký klub využije, tak sa Watzke môže aj na hlavu postaviť, Haaland a Raiola budú mať pri výbere voľnú ruku.

Reagovat
Gazdo

Plus by som doplnil ze konci zmluva aj Robertovi ktory aj ked si plat znizil uz stale nepobera malo. Je tam sice pravdepodobnost ze ho predlzime (pre mna nepochopitelne) ale keby sa predsa len stalo ze nie tak zase mame platovy bonus

Reagovat
Ibelieve

Nějak ti vypadli Anhlicke kluby... Chelsea a United na něj mají také. Řekl bych více než Real.

Reagovat
Neutron

tak proti United hra fakt, ze nas byvaly kapitan a legenda klubu zrakvil jeho taticka a teda by teoreticky mohol mat problem ist do United, plus faktor taky, ze asi pojde do klubu, kde bude chciet od zaciatku bojovat o trofeje...v tom je Barca momentalne na tom podobne ako United...resp. asi o nieco lepsie lebo v lige taku konkurenciu asi nebudu mat ako v PL...ak pojde o to co si tu vsetci predstavuju a teda, ze pojde o priamu konfrontaciu momentalne asi dvoch najlepsich utocnikov tak vychadza z toho jedine ta La Liga...avsak tie prachy za Erlinga su proste fakt strasne...

Reagovat
valloire

Reagovat
Muffi

On za vas hrat chce ale taky je porad dost mlady, rodak z Parize, hrat o titul v LM a penez jak sracek.

Pokud by vas PSG rozsekalo, nebo vam o kolo pozdeji dali nejaci anglicani na budku, klidne si rok dva pocka. Navic kratke smlouvy jsou vyhodne, mas tam podpisovy bonus a pri zraneni mu to prodlouzi, je to preci Mbappe.

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe fakt nebude svoje dalsi angazma rozhodovat podle toho kdo nas v LM pripadne rozseka. I kdyby nam PSG dalo 10 golu, tak v lete stejne bude nas.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Kenneth

Mbappe urcite neprodlouzi..

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Ibelieve

Pro vás je ten hráč jak trofej... Ale jen o jednom hráči to není a upřímně máte více problémů než vyřešených míst. A ten zlatý míč je také vtip. Doslova nevíš jak ti hráči budou hrát za sezónu nebo dvě a již jim jde o zlatý míč. Jinde jej vyhrát nemohou?

Reagovat
smazaný uživatel

A já zas nevěřím, že půjde do Španělska. Ta Anglie je momentálně mnohem větší lákadlo a stále je tu ve hře i Bayern.

Reagovat
Rohlik se šunkou

Vy jste jak něteří ti dělňasi, kteří dělají za 13 hrubého se kterýma vycházejí jen tak tak, ale chcou nejnovějšího iphona, tak si půjčí 30 000 v bance a pak se diví, že mají polepený nábytek.. a to se vám to nedávno zrovna stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

V jakem vesmiru nema klub ma plat pro legendu messiho, aby meli za rok na plat halanda? Ja to fakt nechapu

Reagovat
Ed_Hazard

Tak sa nám tá "maródka" hodne rýchlo vyprázdnila

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude šanca na zisk Mbappého aj Haalanda, Florentino do toho pôjde

A tá šanca tu je. Čo lepšie by si Flo mohol priať, ako kombináciu otvorenia najmodernejšieho štadióna na svete dvoma s najväčšou pravdepodobnosťou budúcimi najlepšími hráčmi na svete ?

RM má na ich zisk všetko. Prostriedky, prestíž, projekt. Vo futbalovom svete nie je nič väčšie ako Real Madrid.

A argument "Benzema" je smiešny. Sám vie, že jeho etapa v RM sa pomaly, ale isto končí a podľa mňa by mu ani nevadilo "kryť" chrbát Haalandovi.

Reagovat
Kluivert9

Mbappe a Haaland v Realu ? Zabudni

Len mokrý sen merengues.

Reagovat
Phillipinho

Urcite by mu nevadulo kryt Haalandovi chrbat no

Reagovat
Tony Stark

Hm, keď sa pozriem na absencie Barcelony alebo Valladolidu, nechápem prečo sa dané zápasy neodložili Také Clásico v basketbale sa odložilo.

Reagovat
LAM

Neodložení zítřejšího zápasu je na žalobu. Máme 17 hráčů co nemůžou hrát a z toho 10 kvůli Covidu.Liga na to že při Covidu stačí aby bylo dostupných 5 hráčů áčka

Jako zítřejší sestava bude naprostej slepenec.

Hlavně když na podzim chybělo týmům kvůli kvalifikaci v JA třeba jen 3 hráči tak se zápas odložil

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

Stegen - Araujo,Pique,Eric,Mingueza - Nico,De Jong,Puig- Illias,Luuk,Jutgla

Ty vole

Reagovat
LAM

Dobrá sračka bez útoku a krajních obránců. To bude hrozit

Reagovat
Gazdo

Akoze sme dost zostreleni covidom a zraneniami ale stale ta zostava nie je tak tragicka (az na LDJ) aby sme neporazili Mallorku. Ved skoro vsetko su to hraci ktori chcu hrat za klub velkosti Barcelony. Tak maju moznost ukazat ze vedia hrat. Ano su tam nejake diery kde nam chybaju hraci na pozicie ale proste stale je to Mallorka a aj tej tusim chybaju hraci. To proste musime dat

Reagovat
Tony Stark

Podľa posledných informácií by mala mať Mallorca 7 nakazených hráčov.

Reagovat
Ed_Hazard

Aha tak už si to v princípe napísal tu.

Reagovat
Ed_Hazard

Však väčšina tej zostavy sa od začiatku sezóny objavuje na ihrisku, nového vidím iba toho Illiasa, tak čo panikárite? Však tam máte kopec vašich wonderkidov, ktorých tu hypujete každý týždeň, tak s nimi to snáď zvládnuť musíte,či?

Reagovat
Kluivert9

Však chybí jen 17 hráčů, pohoda...

Reagovat
LAM

Jakých wonderkidov? Hrát nebudou v základu Fati, Pedri, Gavi ani Abde. Hrát nemůže ani Torres, takže asi tak.

Reagovat
Kluivert9

Tak hlavně jim chybí jen Junior a už nezvládnou porazit ani Getafe, tak nevím, co tady zas rozjíždí za sra*ky

Reagovat
herbage

když vidím tu nominaci, tak kdybych byl poslední tři roky v mrazáku a dneska mě vzbudili, tak si říkám, jestli Barcelona zbankrotovala nebo jestli spadlo letadlo s A-týmem někam do moře

Reagovat
Mercury

Reagovat
Visca el barca

Dle Romera probíhají rozhovory mezi Barcou a Haalandem. Na příští týden je naplánovaná schůzka s Raiolou. Romerovi teda od Neymara moc nevěřím.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Byl to kašpar, ale od návratu Laporty má hodně solidní informace, řekl bych, že je zdaleka nejinformovanější Barca zdroj.

Reagovat
Visca el barca

Díky za info

Reagovat
Billy McClane

Xavi zase vyplakava

Reagovat
Jackmaker1989

Kde bol doteraz Ceballos?

Reagovat
Ed_Hazard

na JIPke.

Reagovat
smazaný uživatel

Militao

Reagovat
Ed_Hazard

Lol Militao

Reagovat
Ed_Hazard

Treba ale dodať že rozhodcovi solídne jebe. Ten chalan čo už v 1:min a 27 sekunde mal 2 ostré fauly nedostal ani žltú a Benzínovi a teraz Alabovi tam pískal akože čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude hodne tezky. Jako na potvoru musi chybet zrovna Vinicius.

Reagovat
Tony Stark

Bože, to je ale komediant ten rozhodca

Reagovat
Ed_Hazard

To je nová úroveň, keď už rozhodcu nedáva ani kliďas Carlo

Reagovat
Diskostu

Real úplne bezradný márni...

Reagovat
Jackmaker1989

Marcelo Dúfam, že Mendy nie je zranený.

Reagovat
Tony Stark

Onemel som keď som zbadal jeho háro na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentni sazka na to, ze Marcelo/Hazard tam budou mit nejaky zablesk geniality. Zapasy jako tento se totiz presne timhle casto rozhoduji. Proto jsem vyse psal, ze chybi Vincek, on tenhle faktor X presne taky ma.

Reagovat
Jackmaker1989

Nemá, už 1.5 roka.

Reagovat
CHONG

Nějak si nedokážu představit, že dáme dneska gól

Reagovat
Jackmaker1989

Preto som dával 1x

Reagovat
CHONG

Ono není v lize moc týmů, proti kterým je horší prohrávat 1:0 než Geta, o to větší škoda, jak zbytečný ten inkasovaný gól byl...

Reagovat
rominhoFCB

Chongu, prosim ta, ako hra dnes a aj celkovo Carles Alena ?

Reagovat
CHONG

Celá Geta nehraje letos nic moc a Aleňa z toho nijak nevyčnívá...

Reagovat
rominhoFCB

Aha, no skoda, ale i tak dik.

Reagovat
Gazdo

To ma serie toho chalana mam rad

Reagovat
Jackmaker1989

Marcelo kokot, za toto chce penaltu. Prosím ťa, už vypadni.

Reagovat
blaugrana

Večer to bude strasny boleoč. To realne vidim aj na prehru. Z toh dnesneho kadra môze dat gol len Araujo alebo Nico.

Reagovat
Diskostu

Hovorím stále Real je vo väčších sračkach ako Barca ...

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Tony Stark

Preboha, ty čo si za pacienta ?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kde tam proboha vyhrabal 7 minut nastavení?

Reagovat
ttopi

V obálce. Pak teda ještě jednu, ale nic

Reagovat
blaugrana

real prichystal stavkovym krasny novorocny darcek

Reagovat
dextroza_m

Hezky

Reagovat
CHONG

Tak Xaviho optikou jsme jasně vyhráli, ale jinak teda děs. Objektivně asi remizový zápas, ale za tu sračku, jsme si ani ten bod nezasloužili.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Hristo Stoichkov

Další level, vy už toho Xaviho dokážete nacpat i do hodnocení svých zápasů .

Reagovat
CHONG

Je to fenomén

Reagovat
CHONG

A každý má holt něco no, vy se s prohrou vyrovnáváte fňukáním, já zase rýpánín do Xaviho

Reagovat
dextroza_m

Pořád nás do toho musí tahat

Reagovat
CHONG
Reagovat
dextroza_m

Nezajímá mě to čéče..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Hazarda bych nakopal doprdele.. úplně k ničemu.

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup století.

Reagovat
smazaný uživatel

U vás by se taky nějaký takový našel.

Reagovat
CHONG

Hned tři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Tady se jako madridista trochu střelím do nohy, ale....Griezmann za 120 mega 35 g za 2 sezony; Coutinho za 145 mega 24 g za 3 sezony, Dembelé za 105 mega 30 g za 4 sezony (letošní, neukončenou, nepočítám). Vedle toho Hazard za 100 mega 5 g za 2 sezony. Nehledě na to, že Griez a Dembelé aspoň občas bývali, resp. u druhého ještě i jsou rozdíloví hráči. Hazard je úplně zbytečný, ještě zbytečnější než Bale. Tady jsme to provařili teda daleko víc, než culés .

Reagovat
CHONG

Tak Bale je, v porovnání se všemi čtyřmi jmenovanými, super kauf.

Reagovat
Israha

Myslím Balea za tu dobu, co se v Realu potkávají s Hazardem. Jinak máš samozřejmě pravdu.

Reagovat
king23

Já bych řekl, že Bale je dobrý kauf i tak. Třeba za vítězství v LM proti Liverpoolu vděčíme dost jemu. Akorát je to prostě dement, kdyby měl soudnost a před dvěma lety přestoupil někam jinam za menší peníz, tak by nikdo nepochyboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak do toho ale zarátaš napr ich mzdy, tak sme daleko v pici

Reagovat
ttopi

Ten Marcelo

Reagovat
Diskostu

totálny odpad ten tym ema nič, starci za zenitom a mladici bez kvality ...Realu je jedno či Covid necovid prehra aj v plnej zostave...ked príde Mbappe a Haland aj to bude malo...

Reagovat
Tony Stark

Sprav svetu láskavosť a odstreľ sa

Reagovat
Jackmaker1989

Choď si dať tabletku

Reagovat
CHONG

Pořád se nějak nemůžu rozhodnout, jestli jsi tak dobrý troll nebo tak velký debil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nesazej za tolik a budeš vklidu.

Reagovat
rominhoFCB

Barça and United negotiate a Dembélé - Martial barter!

https://www.sport.es/es/noticias/barca/barca-united-negocian-trueque-dembele-13051350

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
blaugrana

No lepsie poslat blbeleho, ktory s nami vymrdal a vziat Martiala do konca sezony, ktoreho plat uhradi United nez Morata. Akurat neviem, kto bude platit plat Blbeleho. Ak by ho cvakol United, tak by to bolo este celkom OK. Potom uz sa len zbavit Coutinha a Umtitiho, ale to su tak svi..., ze nepôjdu a budu dojit klub. Alemany pooood a dokonaj to!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tony Stark

Ako mohol Betis s takou hrou, akú predvádza dnes, uhrať toľko bodov ?

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Araujo, Piqué, Eric, Mingueza; Nico, Frenkie De Jong, Riqui Puig; Ilias, Luuk De Jong, Jutglà

Reagovat
Gazdo

No som zvedavy na Riquiho. Dostane cely zapas, relativne slabeho supera a aj ked nie je rozohrany ocakavam aspon ok vykon. Tak snad nesklame a ukaze ze moze ostat v time

Reagovat
LAM

To je strašná tragédie a koukněte na střídačku. Hrát za tohodle stavu.

Reagovat
blaugrana

a ak sa nezbavi Barca darmozravou Coutunha a Umtitiho, tak ani neregnema Ferrana a Daniho

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Lahoz? A kurva...

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ začal střelou do autu, bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué na přímáku, už jsem viděl všechno

Reagovat
blaugrana

masivny tlak

Reagovat
smazaný uživatel

..akože čo by tam dnes robil Haaland?!

Reagovat
Visca el barca

Akože 17 hráčů nemůže hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

dával by góly

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ škodaaa Jutglá skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ MOHL DÁT GÓL ROKU

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

musíš uznat, že to byla brutalita, za to by nestyděl ani zfetovaný Sua

Reagovat
SIRBRANIKE

Ruigi je blázon. On chce hrat ako Xavi, Iniesta a Kante v jednom. Strašne to prepaluje.

Reagovat
sokar

Klasika, lieta hore dole, ponuka sa do narazacky, ale ked ma klud s loptou na nohe, tak jedine co vymysli je pass na Minguezu pri ciare

Reagovat
Visca el barca

Je slaboučký.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje špatně.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sokar

Co je na jeho hre dobre? Pobehuje tam ako splaseny, a pred superovou sestnastkou nevie co ma urobit, tak to posle do sirky. To iste prakticky spravil pri gole, len tentoraz to Oscar dobre nacentroval na krasny nabeh Arauja, Luuk sa tam iba zjavil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes třeba neztrácí míče a ty rozehrávky do stran jsou v pohodě, když jsme celý poločas na míči.

Reagovat
sokar

Na rozohravke do stran nie je nic zle, ovsem za cely polcas neponukol nic ine, ziadna prihravka smerom vpred, iba do zadu a do strany (nie do stran, ale vyhradne do jednej strany, lebo dostane loptu, potiahne 3-4 ktoky smerom do stredu a posle loptu na minguezu. Nesnazi sa podrzat loptu a pozret sa co sa deje za nim resp. na lavej strane ihriska)

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale Mallorka je hodně zatažená a moc místa tam není. Je dobře, že to zbytečně neriskuje, Mallorka neměla skoro žádný nebezpečný protiútok.

Reagovat
SIRBRANIKE

Tak ked nemá komu. On by vyzeral s lepšími spoluhráčmi inak. Ak by sa mu ponúkli nábehmi tak to tam pošle.

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

Dobrý hetrik - tyčka, břevno, gól

Reagovat
Banikovec7

gólman

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOL LDJ FOR THE PRESIDENT

Reagovat
Murena

Reagovat
Kluivert9

Legenda

Reagovat
patas92

Zakopnout o vlastní nohu

Reagovat
blaugrana

velmi obstojny vykon vzhladom na zostavu

Reagovat
Crustyq

gólman

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu sestavu dobrej poločas, baví mě to. Mladíkům na křídlech to dnes docela chutná a dostáváme se do hromady křídelních akcí. Dokonce do tolika, že LDJ mohl mít klidně hattrick a hraje svůj nejlepší zápas

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
LAM

Ta sestava to je něco. Snad se to nějak urve. Luuk dneska vypadá jako útočník. Jen doufám že brzo už uvidíme Pedriho a Fatiho

Reagovat
smazaný uživatel

1.Sevilla

2.Real

3.Barcelona

4.Getafe

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Sánchez

Reagovat
Jordi Alba

Ten Luuk to je zabiják prostě.

Reagovat
bartlu

Je potřeba vyhlásit bankrot, přeradit do 4.ligy a začít odznovu.

Borci se jen plazi, ve druhem poločase nikdo nemuze, v 60.minute je začínají chytat křeče. Naprostá ubohost ten klub a hraci.

Všechno povyhazovat. Snad Mallorka minimálně vyrovna

Reagovat
blaugrana

asi nedohrame v 11tich

Reagovat
Visca el barca

Ale teda kdo je šíleně slabý, je Mingueza.

Reagovat
blaugrana

on je stoper no

Reagovat
Gazdo

A k tomu sialene slaby..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
bartlu

Jo a Xavi je odpad. Bránit 1-0 proti Mallorca. Kam se to Barca dopracovala. Hnus a špína

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
bartlu

Pico zdržovat, valet se a držet 1-0 proti Malorce. Xavi ať táhne

Reagovat
Visca el barca

Ban.

Reagovat
bartlu

Umri, prosím.

Reagovat
Gazdo

Naco vobec reagujes? Len ho nechaj a nevsimaj si ho on zase zalezie

Reagovat
Jordi Alba

Araujo nebejt o hlavu větší, jak všichni od nich, tak už mu někdo napálil.

Reagovat
bartlu

Barca :: :: ::

Reagovat
bartlu

Jen 4 minuty? VzdYt jen 4 minuty zdržoval samotná peroxidova hlava

Reagovat
bartlu

Každopádně Stegen čáry, Škoda. Xavi je odpad

Reagovat
smazaný uživatel

ZÁKROK BOHŮ

Reagovat
SIRBRANIKE

brutál

Reagovat
.13

neskutočný

Reagovat
ttopi

Stegen je dlouhodobe na care nejlepsi na svete. Skvely postreh.

Reagovat
patas92

Občas by z ní taky ale mohl proti hráči vyběhnout

Reagovat
bartlu

Za Marca jsem rad, ale Malorce jsem tu remízu přál. Xavi je uboha špína. Od 50.minuty bránit 1-0 proti Malorce, valet se na zemi….hnus hnus hnus a špína. Tohle je naprostá fekalie a nechápu jak to někdo muže podporovat.

Stegen božský zákrok

Reagovat
Messiáš

Upachtene a ubojovane. Moc lehkosti v tom nebylo. Ter Stegen podrzel, tak mu snad hejtri daji chvilku klidu. To valeni v zaveru nekterych nasich borcu, bych rad uz nikdy nevidel.

Kazdopadne vzhledem ke ztratam, velmi dobre 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka se válela a brečela celý zápas, jenom jsme jim to vraceli Hlavně ten kokot Costa měl být venku jenom za neustálé brečení a řvaní.

Reagovat
ttopi

A nakonec prave on malem vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, vydřené vítězství

Reagovat
bartlu

Uválené. Říkat tomuhle paráda. Možná je dobre, ze je Barca ve srackach, když na takový výkon někdo napíše paráda.

Reagovat
2miguel1

Sedemnasti hrači chybali!!

Reagovat
bartlu

Proto se musí borci valet proti Malorce? Vážně?

Reagovat
SIRBRANIKE

ale druhý polčas slabší. Tam sme to zbytočne pasívne až moc zatiahli.

Reagovat
Crustyq

Zlaté 3 body, na to jaká hrála sestava.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
bartlu

Xavi out

Reagovat
smazaný uživatel

CHONG na čo toto robiš....

Reagovat
SIRBRANIKE

Inak na LM stracame 1bod.

Reagovat
Tony Stark

Smutné pre veľkoklub typu Barca

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
roman1978

Paráda, super výkon. Tři body si odvazime zcela zaslouženě.

Reagovat
bartlu

Super výkon? WTF.

Reagovat
drussbarb

Ses tu nějak rozvášnil

Reagovat
dextroza_m

Druhý poločas byl příšerný, nicméně s tou sestavou a tím, že se k nám začíná přiklánět i štěstí (zákrok Stegena) a začíná fungovat systém jsem velmi spokojen. Škoda, že LDJ nedal alespoň o jeden gol více, druhý poločas mohl být klidný.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla!!!

Reagovat
wyqinac

tady uz se vi, jak dnesni zapas Sevilly dopadne? nebo jak to, ze uz stahuje naskok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele