LaLiga - preview 10. kola

20.11.2020, 09:01, aktualizováno 23.11.2020, 08:44
Previews
San Mamés (© AFP)
Betis prohrál tři z posledních čtyřech zápasů a teď cestuje do Bilbaa, kde ho čeká souboj s Athleticem. Ani tomu se nedaří podle představ a o svou budoucnost hraje jeho trenér Gaizka Garitano, jemuž v případě dalšího nezdaru hrozí odvolání...
Athletic Bilbao - Real Betis  (pondělí 21:00)
Přes osm let Betis na San Mamés nezvítězil a pokud se bude chtít v pondělní dohrávce přiblížit pohárovým příčkám, nic jiného, než přerušit tuto nelichotivou bilanci mu nezbyde. Verdiblancos se v Bilbau představili naposledy v červnu a byla z toho nejtěsnější porážka. Vyrovnaný průběh se očekává i tentokrát.

Forma obou celku je plus mínus podobná. Baskové před reprezentační přestávkou prohráli ve Valladolidu 1:2, čímž mu umožnili ukořistit první ligovou výhru v sezoně. Porážka trenéra Garitana zamrzela o to víc, že přišla hned po triumfu se Sevillou. Právě nevyrovnanost výkonů Bilbao hodně sráží a je hlavním důvodem, proč se tým krčí až na čtrnáctém místě tabulky.

Bilbao v této sezoně vyhrálo jen třikrát a je otázkou, zdali má ještě týmu co nabídnout trenér Gaizka Garitano. Baskové byli zvyklí se pohybovat na vyšších příčkách a aktuální postavení neodpovídá ambicím klubu. Před pauzou navíc Bilbao prohrálo s posledním Valladolidem, což Garitanovi na klidu rozhodně nepřidá.

Na vyšších příčkách se chce pohybovat i Real Betis a i z tohoto důvodu před sezonou angažoval zkušeného Manuela Pellegriniho. Bývalý kouč Realu Madrid nebo Manchesteru City začal s Verdiblancos dobře, ale postupně na jejich konto začaly rychle přibývat porážky a to se začalo promítat do celkového postavení v tabulce. Betisu patřilo před tímto kolem deváté místo, které samozřejmě pohárovou Evropu nezaručuje.

Béticos před přestávkou podlehli Barceloně 2:5 a je potřeba ještě podotknout, že se jim na hřištích soupeřů moc nedaří. Výjimku tvoří pouze zápas ve Valencii, který hosté zvládli výsledkem 2:0. Nyní se pokusí zvítězit v Bilbau, kde se jim to už dlouho nepodařilo.

Gaizka Garitano by měl mít k dispozici kompletní kádr. Nejistý je pouze start De Marcose, který byl pozitivně testován na koronavirus. Na straně Betisu je situace komplikovanější. Klíčoví hráči Fékir a Canales jsou zranění, stejně jako Camarasa. Alžírský obránce Mandi si zase odpykává karetní trest.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Martínez, Álvarez, Capa - López, Dani García - Muniain, Raúl García, Berenguer - Williams
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Emerson, Ruiz, Bartra, Moreno - Carvalho, Rodríguez - Ruibal, Joaquín, Tello - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.37 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Getafe CF  (neděle 14:00)
Getafe zažilo před přestávkou výkonnostní propad a znovu by se rádo vrátilo na vítěznou vlnu. V Eibaru se mu daří, minulý rok urval tři body jediným gólem Ángel Rodríguez a pokud by se situace opakovala, José Bordalás by nic nenamítal. Eibar se však rozehrál a z posledních pěti kol prohrál pouze jednou.

Ještě v polovině října na tom bylo Getafe více než dobře, ovšem stačily tři zápasy v řadě bez vítězství a nastal propad až na desátou pozici. Trenérovi Bordalásovi se tak reprezentační přestávka náramně hodila k přeskupení sil a rozhodně odmítá jakoukoliv paniku. "Nemám obavy z toho, že jsme tři zápasy nevyhráli. Vidíme, že je to vyrovnaná soutěž a obtížná liga. Nesmíme také zapomínat, že jsme skromný tým," nechal se slyšet Pepe Bordalás.

Getafe si v posledních letech vydobylo účast v evropských pohárech a stejné ambice má i letos. Hosté prohráli s Eibarem naposledy před pěti lety, přesto se musejí mít na pozoru. "Nebude to vůbec snadné, nedají nám ani kousek prostoru, navíc víme, že Eibar je doma velmi silný," dodal Bordalás.

Eibar vstoupil do sezony katastrofálně - první výhry se dočkal až v pátém kole, ovšem od té doby byl jen těžko k poražení. Domácí brali všechny body ve Valladolidu nebo překvapivě v Seville. Naposledy si Azulgranas přivezli bod z Huescy.

Obecně se očekává vyrovnané utkání právě vzhledem k vzájemné bilanci a faktu, že Eibar bude mít výhodu domácího prostředí. Co se týče absencí, jsou na tom oba celky prakticky stejně. Na straně Azulgranas chybí Cote, zatímco Bordalásova družina je v kompletním počtu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Arbilla, Burgos, Oliveira, Pozo - Expósito, Álvarez - Gil, Inui, Rodrigues - García
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Rodríguez, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Mata, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.68 - 2.87 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Real Sociedad  (neděle 16:15)
Před Cádizem stojí hodně náročná překážka, se kterou si bude muset poradit. Na Estadio Ramón de Carranza totiž v neděli odpoledne zavítá Real Sociedad. Tým, který se usadil na prvním místě tabulky a pyšní se druhou nejlepší obranou ligy.

Cádiz se ale přeci jen bude snažit vyhrát a kdyby to byl právě on, kdo by zpomalil úchvatné tempo, s jakým La Real postupuje vpřed, vůbec bych se nedivil. Cádiz se totiž zatím profiluje jako tým, který sice ztrácí hodně bodů, ale na favorita utkání se umí vytáhnout. Ukázal to výhrou nad Bilbaem, remízou s Villarrealem a především vítězstvím nad Realem Madrid, jenž doma nedokázal Cádizu vstřelit ani jednu branku.

Prostředí Estadio Ramón de Carranza fandí jak dobrému fotbalu, tak množství branek. Už ve třech posledních utkáních La Realu na půdě Cádizu padly vždy čtyři branky, takže se máme na co těšit. Ani jeden z trenérů ale při skládání sestavy zrovna radostí neskáče.

Jak už to tak v dnešní době bývá, oba řeší dost absencí. Domácí nemohou do hry postavit Lozana, Mariho, Quezadu a dost možná ani Negreda. Hosté se zase musí obejít bez čtveřice zraněných, kterou tvoří Gorosabel, Illarramendi, Sangalli a Sagnan, k nimž se připojil také vykartovaný Le Normand.

Favoritem je jednoznačně La Real, který zatím udivuje stálou formou. Po sérii už pěti výher v řadě se totiž ujal prvního místa a nehodlá ho opustit. Lídrem je zcela oprávněně, protože má druhou nejlepší obranu v lize (jen 4 branky) a s dvaceti vstřelenými góly rovnou nejlepší útok LaLigy.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Fali, Cala, Espino - Ander, Jonsson - Sánchez, Fernández, Izquierdo - Malbašić
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldúa, Elustondo, Zubeldia, Monreal - Silva, Guevara, Merino - Portu, José Willian, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.41 - 3.76 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Real Valladolid  (neděle 18:30)
Pohárový zástupce z Granady si může pojistit stávající páté místo nebo si dokonce polepšit, pokud porazí poslední tým tabulky Valladolid. Hosté čekali na vítězství až do devátého kola, aby se následně odebrali k menšímu odpočinku v rámci reprezentační přestávky.

Pauza přišla pro Valladolid možná trochu nevhod. Po takřka čtyřech měsících se podařilo hráčům "Pucelanos" zvítězit a hned poté byla soutěž přerušena. Cennou výhru 2:1 nad Athleticem Bilbao vystříleli Fabian Orellana a Marcos André. Valladolid se zároveň posunul z posledního místa, byť to bylo jen do okamžiku, než své utkání odehrála Huesca.

Valladolid bude v Granadě v roli outsidera, ale rozhodně má na to překvapit. Na Estadio Nuovo Los Cármenes se představí znovu po roce a má co napravovat. Naposledy tam Pucelanos zvítězili v roce 2010, tehdy ještě oba celky hrály nižší soutěž.

Granadu ve čtvrtek čeká další díl s názvem Evropská liga a tentokrát doma přivítá kyperskou Omonii Nikósii. Svěřenci trenéra Diega Martíneze mají skupinu rozehranou skvěle, se sedmi body jsou na čele a v domácím prostředí se mohou výrazně přiblížit postupu nebo si ho dokonce definitivně zajistit.

V neděli se musí "Nazaríes"vypořádat s posledním Valladolidem a určitě to nebude jednoduché utkání. Domácí jsou ale ve formě, navzdory poslední porážce 0:2 na hřišti Realu Sociedad stále drží skvělé páté místo a navíc na vlastním stadionu zůstávají jako jeden ze tří týmů stále neporaženi.

Granadě bude scházet trio Lozano, Quini, Kenedy, zatímco hosté počítají jen jednu ztrátu - obránce Kika Olivase.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Neva, Sánchez, Duarte, Foulquier - Gonalons, Milla, Montoro - Machís, Soldado, Puertas
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Hervías, Fernandez, González, Nacho - Orellana, Alcaraz, Emeterio, Plaňo - Sousa, Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.14 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Valencia CF  (neděle 21:00)
Deportivo Alavés se po nepovedeném začátku dostává do tempa. V uplynulých týdnech to pocítila třeba Barcelona a nyní si má vylámat zuby i Valencia. Kritizovaní Los Che se před pauzou pořádně vytáhli a nastříleli obhájci prvenství Realu Madrid čtyři góly. Dokáže na to Valencia navázat, nebo potvrdí špatnou venkovní bilanci?

El Glorioso si začínají zjednávat respekt. Domácí remíza s Barcelonou je toho jistě důkazem. Už předtím ale Alavés zvítězil nad Bilbaem nebo Valladolidem. Deportivo z posledních pěti kol prohrálo pouze jednou a proti Valencii věří v úspěšné pokračování. Navzdory slušné formě ale není jeho postavení nikterak skvělé - patnácté místo a těsný kontakt s týmy z nižších pater není nic, s čím by se domácí měli chlubit.

Platí to koneckonců i o Valencii. Tradiční klub LaLigy se až do minulého kola trápil, ale pak předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezoně a Real Madrid porazil nečekaně vysoko 4:1. Penaltovým hattrickem se o to zasadil Carlos Soler. Fanoušci, klub i hráči věří, že výhra tým pozitivně nakopne. "Zápas jako byl tento jsme potřebovali. Měli jsme týdny, ve kterých jsme si zasloužili mnohem víc a nic přitom nepřicházelo. Utkání proti Realu Madrid nám dodalo sebevědomí a doufáme, že v této linii budeme pokračovat," nechal se slyšet Hugo Guillamón, jenž se vrátil z reprezentačního srazu španělské jednadvacítky.

Valencia výhrou nad Realem Madrid přerušila čtyřzápasové čekání na vítězství a v tabulce se posunula na desáté místo. Dokáží Los Che výhru potvrdit i na Mendizorrotze? Od roku 2017 tam nikdy nevyhráli, až loňskou sezonu dokázali získat alespoň bod. "Alavés je tým, který je stále pevnější, konkurenceschopnější a má lepší výsledky. Takový tým vás vystaví spoustě situacím a pokud neudržíte vysokou intenzitu, nemůžete získat žádnou odměnu," upozorňoval trenér Javi Gracia.

Deportivo bude bez zraněného Ponse i vykartovaného Méndeze. Valencia se stihla dát do kupy a jedinou absencí je brankář Cillessen.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Lejeune, Navarro - Rioja, Battaglia, Pina, Jota - Joselu, Pérez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Correia, Paulista, Guillamón, Gayá - Soler, Wass - Musah, Kang-In, Čeryšev - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.25 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Elche CF  (sobota 14:00)
Elche má v sobotu odpoledne poměrně velkou šanci zlepšit své postavení. Doposud odehrál skromný celek sedm duelů, ale přesto se dokázal uchytit na solidním 11. místě. Domácímu Levante se naopak tato sezona vůbec nedaří.

Celku z Valencie nyní patří až 18. příčka a zatím se mu povedlo posbírat jen šest bodů. Čili od posledního místa jej dělí jen lepší skóre. Valencijský celek se z výhry radoval jednou, ale už je to poměrně dávno. Vyhrál v rámci třetího kola a od té doby se mu nedaří. Tři zápasy prohrál a v posledních třech pokaždé bral bod, přičemž pokaždé se skóre 1:1.

V minulém kole Levante k bodům nepomohlo ani to, že proti Deportivu Alavés hrálo více než hodinu hry v početní výhodě po vyloučení Edgara Méndeze.

Úplně bez šancí ale proti zatím jasně lepšímu Elche také není, protože pokud Levante s někým hrát opravdu umí, je to právě Elche. Za posledních dvacet let sehrálo Levante s aktuálně jedenáctým týmem dvaadvacet duelů, ale poraženo odcházelo jen ve dvou případech.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Son, Vezo, Postigo, Clerc - Campaña, Malsa, Melero - Rochina, Gómez, Morales
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Verdú, Josema - Josan, Marcone, Mfulu, Miño - Morente - Milla, Boyé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.54 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Madrid  (sobota 16:15)
Z hlediska Villarreealu se reprezentační pauza odehrála v tu nejméně vhodnou dobu, protože Žlutá ponorka se dostala do skvělého tempa. To bude chtít potvrdit i v sobotu odpoledne na domácí půdě, byť se proti ní postaví slavný Real Madrid. Ten naopak překvapivě na čelo několik bodů ztrácí.

Počátky sezony měl možná rozpačité, ale v poslední době se Villarreal opravdu vzchopil a pod trenérem Emerym opět ukazuje, že vytvořil ideální spojení. Žlutá ponorka byla v minulých zápasech k nezastavení a vyhrála už čtyři duely v řadě. A to s průměrem tří vstřelených branek na zápas. Daří se jí jak na pohárové scéně, kde se zatím neohroženě dere za postupem ze skupiny Evropské ligy, tak i na přeci jen důležitější, domácí scéně.

Villarreal zatím prohrál jen jedno jediné utkání a i když se občas neumí vyvarovat ztrát dvou bodů, stále vykazuje skvělou výkonnost. Dvě branky nadělil Realu Valladolid a těsně před pauzou se mu další kolo povedlo ještě lépe. Zápas v Getafe měl strhující náboj především na poli prvních dvaceti minut, v nichž padly celkem tři branky. Villarreal ale nakonec dokázal uhlídat svůj náskok a vyhrál 3:1.

A Gerard Moreno, který tehdy uzavíral skóre, v rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Jsme teď ve velmi dobrém rozpoložení a mnoho věcí se nám daří. Takže je trochu škoda, že reprezentační pauza nastává právě teď. Ale věříme, že to pro nás nebude mít vedlejší účinky a že po jejím skončení plynule navážeme tam, kde jsme skončili. Utkání s Realem jsou vždycky velmi obtížná a stojí nás hodně času i sil. Ale musíme myslet na tři body, jinak nemáme šanci uhrát dobrý výsledek."

Dobrou zprávou pro trenéra Emeryho je fakt, že má téměř kompletní kádr k dispozici. Pouze obránce Moreno stále dlí na marodce po operaci kolena a menší zdravotní obtíže stále brzdí rozlet stopera Foytha, ale jinak jsou všichni připraveni.

Real Madrid musí napravit pošramocenou reputaci, která utrpěla v posledním ligovém utkání. To totiž Bílý balet absolutně nezvládl a šokujícím způsobem jej o body obrala Valencia. Slavnému soupeři totiž bez milosti nasázela dokonce čtyři branky a zesměšnila jeho jindy pevnou obranu.

Samozřejmě se dá argumentovat tím, že jedna branka byla vlastní a hned tři ze čtyř padly z penalty. Ale v klubu jako je Real se na podobné otázky nebere ohled a hlavní jsou body. Těch má Bílý balet na svém kontě zatím 16 a to mu stačí jen na průběžné čtvrté místo. Oproti Villarrealu a mnoha dalším klubům ale odehrál jen osm utkání.

Trenér Zidane se pokusí vydolovat z hráčů maximum, což nebude snadné kvůli absencím. V reprezentaci se totiž zranili stopeři Varane i Ramos a zdravotní potíže mají také Hazard a Benzema nebo Valverde s Militaem. Casemiro už však není pozitivní a trénoval s týmem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza - Trigueros, Iborra, Parejo - Moreno, Alcácer, Gómez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Fernandez, Mendy - Kroos, Modrić, Ødegaard - Asensio, Mariano, Vinícius Jr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.63 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Sevilla se pár dní před reprezentační pauzou nadechovala k celkem solidní formě a musí ji mrzet, že se liga přerušila právě teď. Celta naopak měla víc času na regeneraci sil a na to, aby vyřešila vlastní problémy. Zatím se jí totiž hrubě nedaří.

Celta v úvodních devíti kolech bodovala naplno jenom v souboji s Valencií, z dalších osmi duelů uhrála čtyři remízy a na tříbodový zisk aktuálně čeká už skoro dva měsíce. Bylo potřeba najít řešení. A vymyslela to poměrně jednoznačně. Se vzniklou situací se rozhodla bojovat tak, jak to dělá většina klubů, když se ocitnou na dně. Celta odvolala trenéra Óscara Garcíu, který neustál sérii negativních výsledků. Nahradila jej zkušeným argentinským koučem Eduardem Coudetem.

A vedení doufá, že s ním na lavičce se klub dokáže zvednout. Aktuálně mu totiž patří až sedmnáctá příčka s tím, že na sestupové pásmo má k dobru jen jediný bod. Celtě se nedaří ani na jedné polovině hřiště. Její obrana je dost děravá a dostala už 15 branek, přičemž ani útok nevypadá moc akceschopně. Dal zatím jen 6 branek, což je nejnižší číslo v celé lize.

Celta si naposledy jen rozdělila body s Elche. Sevillu by člověk na první dobou hledal v tabulce hodně vysoko, ideálně někde atakujíc první čtyři příčky. Opak je ale pravdou, letošní Sevilla tápe dost podobně jako Celta. Tým trenéra Julena Lopeteguiho je hodně vzdálen tomu, který v tomto roce vyhrál Evropskou ligu.

Pravda, Sevilla má zatím odehráno jen sedm duelů, ale i tak je současné 12. místo hodně za hranou. Doposud se Seville povedlo vyhrát jen třikrát a dala jen sedm branek. O všechny body ji obraly i týmy jako Granada, Eibar nebo naposledy Bilbao. V minulém kole si naštěstí Lopeteguiho tým trochu vylepšil náladu, když se mu povedlo o jeden gól vyhrát nad Osasunou.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Jordán, Fernando, Rakitić - Suso, De Jong, Ocampos
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Aidoo, Murillo, Olaza - Tapia, Yokuslu - Aspas, Suárez, Nolito - Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.62 - 5.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (sobota 21:00)
K velkému šlágru dojde v sobotu večer na Wanda Metropolitano, kde Atlético přivítá Barcelonu. Hlavní instance, útočník Luis Suárez, však kvůli nákaze koronavirem duel vynechá. I tak by mělo utkání nabídnout více než zajímavou podívanou. Atlético je ve skvělé formě a jako jediné zůstává ve španělské LaLize neporaženo. Barceloně se daří méně, je až osmá.

Mírnějším favoritem jsou tedy domácí a to v minulosti nebývalo zvykem. Tým Diega Simeoneho na Katalánce dlouhodobě neumí, ale letošní rok je velkým příslibem. Už v lednu se spolu oba týmy potkaly v rámci Supercopy a Atlético vyhrálo 3:2. Góly padaly i v ligovém klání na Camp Nou v závěru loňské sezony (2:2) a i v sobotním duelu se očekává nemalý gólový příspěvek.

Atlético prošlo v létě velkou obměnou a zdá se, že nový herní styl mu svědčí. Do výborné formy se rozehrál i talentovaný Joao Félix a klub získal z Barcelony dalšího střelce - Luise Suáreze. Diego Simeone se tak nespoléhá na tradičně výbornou defenzívu v čele s brankářem Janem Oblakem, ale i na velmi údernou ofenzívu. Madridští v LaLize vyhráli čtyři zápasy v řadě a na první Real Sociedad ztrácejí jen tři body, navíc mají ještě dva zápasy k dobru.

Utkání s Barcelonou bude důležitou generálkou na další zápas Ligy mistrů proti Lokomotivu Moskva. Colchoneros zatím nasbírali čtyři body a jsou na druhém postupovém místě, ovšem v případě klopýtnutí se mohou věci výrazně zkomplikovat.

Zatímco Atléticu se ve Španělsku daří, Barcelona tápe. Pod Ronaldem Koemanem je v tabulce až osmá a má co napravovat. V uplynulých týdnech vyšly najevo další vnitřní neshody a sám Lionel Messi se nechal slyšet, že ho některé záležitosti unavují. Barcelona zkrátka není v pohodě a na výsledcích je to znát. Barca v sedmi kolech klopýtla už čtyřikrát, na druhou stranu v Lize mistrů jí to šlape - vyhrála všechny tři duely. V úterý Blaugranas cestují do Kyjeva k zápasu s Dynamem.

"Je to pro nás důležitý zápas a my musíme dosáhnout dobrého výsledku. Atlético Madrid je konkurenceschopný tým, který každou sezonu hraje o titul a my musíme být dost dobří, abychom zvítězili," prohlásil na tiskové konferenci kouč Ronald Koeman.

Oba tábory hlásí absence a bohužel jednou z nich je i uruguayský útočník Luis Suárez, který zůstává v karanténě. Právě on měl být hlavním lákadlem vzájemného střetnutí. Ve stejné situaci je i Torreira a k dispozici nebudou ani Vršaljko s Herrerou. Velké jméno postrádá i Barca - Ansu Fati se zranil a do konce roku už si nezahraje. Mimo jsou i Araújo a Busquets.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Hermoso, Giménez, Savić, Trippier - Ňíguez, Kondogbia - Koke, Llorente, Correa - Félix
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Pjanić, de Jong - Dembélé, Messi, Pedri - Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.50 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - SD Huesca  (pátek 21:00)
Desáté kolo nejvyšší španělské ligy odstartuje už v pátek večer na stadionu El Sadar v Pamploně. Domácí Osasunu se pokusí obrat o body Huesca, která body zoufale potřebuje. Je totiž až na posledním místě tabulky.

A to zcela oprávněně. Ze všech dvaceti týmů, které se do první ligy vměstnaly, se právě Huesca "pyšní" jedním smutným primátem. Jako jediný celek ze všech totiž ještě ani jednou nevyhrála. Po Realu Betis má Huesca tu vůbec nejhorší obranu v lize, protože dostala už 15 branek. Dvakrát za sebou odcházela Huesca poražena rozdílem 4:1 a i když se jí před reprezentační pauzou povedlo trochu svoji obranu vylepšit, na všechny body to opět nestačilo.

Huesca naposledy remizovala s Eibarem a to musela být ještě hodně ráda za bod, protože Eibar byl prakticky po celé utkání jasně lepším týmem. Huesce se povedlo srovnat až po hodině hry. Světlým bodem dalšího duelu je nicméně fakt, že ze čtyř posledních vzájemných duelů s Osasunou prohrál nováček ligy jen jednou.

Osasuna jde do utkání s tím, že už ve dvou posledních duelech prohrála. Po Atléticu nestačila ani na Sevillu, takže po těchto dvou těžkých duelech trápící se Huescu určitě přivítá s otevřenou náručí.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Roncaglia, U. García, D. García, I. Perez - Oier, Moncayola - Torres, R. García, Jony - Budimir
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Lopez, Insua, Siovas, Galán - Ferreiro, Rico, Mosquera, García - Sandro, Mir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.13 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad962120:420
2.Villarreal CF953113:918
3.Atlético Madrid752017:217
4.Real Madrid851214:916
5.Granada CF84229:1114
6.Cádiz CF94238:1014
7.Real Betis940512:1712
8.FC Barcelona732215:811
9.Valencia CF932415:1411
10.Getafe CF83238:911
11.Elche CF73227:811
12.Sevilla FC73137:610
13.CA Osasuna83147:810
14.Athletic Bilbao83057:99
15.Deportivo Alavés92347:109
16.SD Eibar92346:99
17.Celta Vigo91446:157
18.Levante UD81348:136
19.Real Valladolid91357:146
20.SD Huesca90637:156

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
fabec1222

OT: Zima se kvapem blíží, a to také znamená start sezony zimních sportů. Stejně tak jako loni, tak i letos je na EF připravena tématicka diskuze pro fanoušky zimních sportů jednotlivců. Kdo máte zájem, tak se přidejte sem: https://www.eurofotbal.cz/clanky/xavier-je-rad-ze-se-vyhnul-bezkovani-43748/

Reagovat
dextroza_m

Snad odehraje Barca konečně dobrý zápas proti top soupeři a vyhraje. Bojím se Felixe.

Reagovat
roman1978

jak já si ho přál. mnohem dřív, než přišel griez. a tady se psalo, že tolik peněz za jednosezonního wonderkida, je jen couts-dembs vol. 2.

škoda no

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
zasranej malíř

U Joviče byl zjištěn Covid Tak to bude asi na Marianovi

Reagovat
Gazdo

Tak snad ho urady spravne informuju ako sa ma spravat lebo sa bojim ze bude uz ho vazne zavru

Reagovat
Israha

Ten stejně bude proti Villarrealu platnější. Procházející se Jović by tam díru do světa neudělal.

Reagovat
valloire

Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před 50 lety uváděla příručka automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypil obsah autobaterie.

Reagovat
Gazdo

Viem co si tym chcel povedat ale aj tak mi neda... pred 50 rokmi sa v autach vyznali aj zeny a s tymi dnesnymi maju problem drzat krok aj automechanici

Reagovat
valloire

říká se tomu pokrok

Reagovat
Dayman
Reagovat
CHONG

OT: Které týmy La ligy tady mají aktivní fanoušky (aspoň jednoho)? Real, Barca, Atleti, Valencia, Athletic, Geta, Celta. Zapomněl jsem na někoho? (U Sevilly, Betisu, Villarrealu a RSSS mě nikdo aktivní nenapadá)...

Reagovat
valloire

Getafe tu má fanouška? Co to může bejt za zoufalce?

Reagovat
CHONG

Neznám ho osobně, ale v kuloárech jsem zaslechl, že je to největší prcíř na tomhle webu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
gunner123

Reagovat
technecium

Hezký, proč jsem si myslel, že slovo prcíř jsme vymysleli my s kámošem, když ho očividně používají i právníci, co pijou po večerech růžový víno?

Reagovat
CHONG

Možná proto, že to byl váš jediný (domnělý) životní úspěch?

Reagovat
technecium

ne, ale dobrej fór

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Mass

prcíř

Reagovat
Phillipinho

RS (Real Sociedad) a winoladino (Sevilla)

Reagovat
CHONG

Na winoladina jsem zapomněl, od toho jsem tady pár příspěvků četl, ale RS snad nepřispívá vůbec, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

santini,teď už moc nechodí určitě,ale dřív byl hodně aktivní.Fanoušek Celty

Reagovat
CHONG

Však Celtu v tom výčtu nahoře mám

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,aha,promiň,zle jsem to pochopil :)

Reagovat
Jordi Alba

Podle toho, co se bere jako aktivní, Villarreal a Socky mají, ale nepíšou tu každé kolo.

Reagovat
CHONG

Myslíš houdice a RS, jako vím, že existují, ale osobně jsem od nich snad žádný příspěvek neviděl...

Reagovat
Jordi Alba

Houdic, Kaspar a Messiáš tuším, ale ono se to blbě posuzuje.. Do oblíbených si půlka lidí stejně dává asi týmy, co nějak nesleduje.

Reagovat
Jordi Alba

Celkem by mě zajímala reálná statistika EF, kolik má kterej tým aktivních fanoušků.

Reagovat
CHONG

Reagovat
netopier

Aj Rayo Vallecano som tu u niekoho videl

Reagovat
CHONG

Tak Rayo není v La lize, takže jsem ho úmyslně nezmiňoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem teda hodne zvedavej. Chybi Ramos, Militao, Case, Valverde, Jovic a Benzema. Bod bude zlatej.

Reagovat
madridcan

Ty sa nestaraj o kokotiny. Je tam Mendy, s nim sa neprehrava

Reagovat
misinho7

Najviac ma sere ze Jovic po tej forme co si priniesol z repre pauzy a dnes mohol konecne hrat tak chyti koronu. Jemu to nie je veru priane

Reagovat
Anacron

Já jsem spíš zděšenej

Reagovat
Jackmaker1989

Dnes ponorka cista 1. Uz to tam mam, neni mozne aby sme dnes nieco uhrali, max 0:0

Reagovat
madridcan

Oxymoron jak vinko

Reagovat
misinho7

Marianooooooooooo pls ukaz ZZ ako hraje hrotak.

Reagovat
houdic

Lol, tak jim rovnou dejte titul, proč to hrát...

Reagovat
CHONG

Nečekaně, tak ho zase může ZZ půl roku ignorovat.

Reagovat
misinho7

Lebo ZZ nechce utocnika co sa tam bude bit v tej sestnastke ako lev a snazit sa to zakoncit. On potrebuje utocnika co hraje CM. Aby sme na hrote nikoho nemali

Reagovat
Visca el barca

A ten jasnej ofsajd jsem tady viděl jen já?

Reagovat
Kokesh

Tolik zpětných přihrávek co dal dnes Hazard, jsem neviděl od Neymara za půl sezóny. Příšerný alibista, momentálně nemá snad jedinou vlastnost, která by z něj dělala opravdu TOP hráče.

Reagovat
Gazdo

Tak Neymar je lepsie hrac to len fans Chelsea tvrdia ze nie. Ale to co sa stalo s takeho vyborneho futbalistu po prestupe do jeho vysneneho klubu mi hlava neberie (Hazard)

Reagovat
misinho7

Takto zbytocnym zakrokom dosrat vyhru...

Reagovat
sylarko

yess podme este jeden

Reagovat
misinho7

My potrebujeme dat gol a on stiahne jedineho hrotaka

Reagovat
alcantara

Prvy gol, to je jasny ofsajd, nie?

Reagovat
Visca el barca

Je no.

Reagovat
houdic

podle novýho výkladu pravidel ne, když to úmyslně hraje obránce tak se te offside jakoby ruší, ale jestli by ně+co takovýho pustil na druhý straně si nemyslím... Ale co, loni nás zařízli, že nechá opakovat penaltu, kterou nedali. Letos je z toho aspoň bod...

Reagovat
alcantara

V tomto pripade urcite nerusi, no. Pre mna podobna situacia, ako ked stoji hrac v zornom poli golmana bez kontaktu s loptou.

Reagovat
houdic

Krásnej zápas, důkaz že se nemusí střílet za každou cenu aby byl fotbal atraktivní. Trochu ze mě vychladl ten gól Realu, ale stejně je to prostě zvláštní. A nejvíc nemám rád tyhle přerušení jako udělal Kroos v poslední minutě, že je to jen za žlutou, nebo potenciáně i červenou. Místo golu dostaneš trestňák u půlky, supr...

Reagovat
Visca el barca

Real vlastně díky sudím bere aspoň bod. Hazard zapomněl hrát 1vs1?

Reagovat
Israha

Díky správně pískajícím sudím, viz příspevěk houdice. Buď objektivní.

Reagovat
2miguel1

Mohli by sme sa o tom vsetkom bavit v pripade ze rozhodca nezdvihne zastavku ci bol/nebol podla novych pravidiel. Akonahle rozhodca zdvihne zastavku, prestavam hrat takze je uplne jedno ci je nejake nove pravidlo alebo nie. Nemozes predsa uznat gol, kde hracovi signalizujes ze je offside

Reagovat
Israha

V době VARu můžeš tím spíš, a i předtím to tak bylo. Mávaný ofsajd je signál pro hlavního, pískaný ofsajd je teprve platný.

Reagovat
remeslnik

Zvednutý praporek je signál hlavnímu. Dokud on nepískne, hraje se dál, protože ofsajd NENÍ !!!

Reagovat
2miguel1

Bok som v tom ze to rozhodca piskal, co teda mal

Reagovat
vilp

Zapomněl všechno.

Reagovat
Xavi

Proc zase hraje Roberto a nehraje ten Dest?

Reagovat
2miguel1

Ono ten Roberto posledne zapay hral fakt dobre. Dest ale dufam bude vytazovany tak isto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium
Reagovat
patas92

všechno lícuje

Reagovat
valloire

Hodně špatný, velká křeč...ono to ani jinak nejde, když chceš obhajovat Messiho neúspěchy.

Reagovat
valloire

...hoši to neumí, napsal bych to líp.

Reagovat
Salfovic

Suarez má Koroňáka ?

Reagovat
ADM

jo

Reagovat
sylarko

Dakto stream na mobil?

Reagovat
Fernando_Torres

Někdo jakejkoliv stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Preco pravidelne hrava za atletico taky nevyrazny a slaby hrac ako Saul?

Reagovat
roman1978

Roberto

Reagovat
Rox

Griezmann a Roberto to jsou fakt dvě parodie . Jeden zápas z 20 se jim povede.

Reagovat
2miguel1

Pedri je slabučký

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Stream prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Diky jede to dobře

Reagovat
Rox

Chce to gól ať se to trošku rozjede

Reagovat
PP

A ideálně Barca.. Jestli to Atletico zatáhne, tak to bude k nehledění, byt na Felixe je radost se dívat. Dozadu je Atletico parádní dnes..

Reagovat
ADM

Budíček. Takýto nevýrazný futbal bez energie smerom dopredu som po tých všetkých vyjadreniach a zmenách nečakal

Reagovat
ADM

A naozaj nechápem, prečo od 20 minúty nezásobujeme Ousmana všetkými loptami keď ho Atleti očividne nevedia ubrániť.

Reagovat
alcantara

Nj, nas najlepsi of. hrac o triedu

Reagovat
alcantara

Pedri dole, ved si nespracuje loptu. Toto este nie je super prenho.

Reagovat
2miguel1

Pedri extremne slabučký

Reagovat
Murena

Reagovat
ADM

Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen

Reagovat
patas92

but why

Reagovat
Salfovic

Stegen si zas hrál na Neuera.

Reagovat
alcantara

Kebyze to chcu urobit v exhibicii ako parodiu, vyzeralo by to menej trapne. Totalne mimo Pique so Stegenom.

Reagovat
20fredy20

Ter Stegen vzdy sa snazil kopirovat Neuera , ale Boh je len jeden.

Reagovat
Gazdo

Nehovorim ze je Manu zly alebo horsi ale je to sotva tyzden ak vobec co dostal 6 golov

Reagovat
20fredy20

A ani za jeden nemohol

Reagovat
roman1978

Tak určitě

Reagovat
ADM

To ani Stegen, ked dostal 8 od vás a koho to zaujíma

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Selänne

Vždyť teď ho okopíroval naprosto přesně.

Reagovat
roman1978

Co Stegen, to spíš co Pique.

Reagovat
Gazdo

Zas treba si naliat cisteho vinka tu pochybyl (a nie malo) aj Mats. Ale kym bude v brane predvadzat to co predvadza tak mu raz za rok takuto haluz odpustim. Tak snad uz si tu svoju haluz vybral a teraz to bude rok opat mur ktory bude tazke prekonat

Reagovat
Ángel di María 22

Stegen A jeste takovy jesle dostal, haha. Carrasco pekne.

Reagovat
2miguel1

Dembele dohral, v poslednych sekundach takato hlupost.

Reagovat
Rox

To spíš Piqué si to měl pohlídat, to má bejt snad Dembele takovej alibista jako ostatní a přihrávat jen metr vedle sebe? Byl v prostoru kde si může divit ztratit míč

Reagovat
Rox

dovolit

Reagovat
2miguel1

Dembele dohral myslim kvoli zraneniu

Reagovat
Frantszek

YFC už dneska tak 4 housle. Ale tyhle vuuuhuuuu

Reagovat
roman1978

To je tak těžké napsat hracovo příjmení?

Reagovat
Gazdo

No tak nevie ci tam je jedno r alebo je zdvojene tak vytiahol skratku ktoru si prave vymyslel

Reagovat
Frantszek

a buzno

Reagovat
Gazdo

Tato reakcia od teba je presne taka aku som cakal

Reagovat
Frantszek

čekal, jo? Řekl bych, že si ve svých věšteckých vlastnostech dost fandíš. Vzhledem k tomu, že tady tak často nejsem, asi těžko můžeš odhadovat, jak zareaguju. Ale prosím.

Každý, kdo se kouká na tento zápas ví, kdo je YFC. Udělal jsem neskutečně hroznou věc, že jsem nenapsal jeho příjmení. Frajeři, kteří se nad každou ptákovinou pohoršujou, musí mít strašně veselý život

Reagovat
Gazdo

Tak aj tolko kolko tu prispievas mi staci aby som si o tebe urobil obraz

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Frantszek

btw: užívej si fotbalu. Atleti hrajou skvěle.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Frantszek

Vždy vyberu adekvátní reakci.

Reagovat
Frantszek

buzno

Reagovat
smazaný uživatel

to sů šachy aspoň... Dembs nejlepší, Pedri špatný (nezkušenost), stoperská dvojice otřesné, MAtS bez komentáře radši...

Reagovat
LAM

To je idiot bože

Jinak vyrovnanej výkon kterej má dva zásadní problémy

1-Messi hrál ještě ve středu v Peru a už dopředu bylo jasný,že dneska se nepředře

2-Pedri na levo je blbost.Musí hrát ve středu,takže ze hry a na plac Trincao.

S takhle unaveneym Messim,ale těžko tohle otočíme.proč proboha vybíhal

Reagovat
Gazdo

Messi dnes nemal aj ked je to super ako Atletico. Takto je nam tam zhola zbytocny lebo dopredu to nie je on lebo je unaveny a dozadu to je presne on

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Barcelona pokud vyhraje titul v roce 2024, tak to bude zazrak. Ten tym a klub je ve větším rozkladu, nez byla kdysi La Coruna.

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli odejde Messi, tak to bude tym na stred tabulky.

Reagovat
celeb

V prvom rade Piqueho chyba, Carrasco by siel aj tak sam na MAtSa. Tomu ten vybeh tesne nevysiel, ale bolo to aj dost daleko od sestnastky. Proste smola, ale nestalo by sa to, keby Piquemu neusla lopta pri spracovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Normalni klub by Piqueho uz davno poslal nekde do USA nebo Ciny. Ten hrac by si nezahral v základu uz ani v Getafe. Pomaly, chybujici. Batcelona jen ukazuje, ze je v naprostém rozkladu.

Reagovat
celeb

Tak je aspon vidiet, ako sa na nas podpisalo 6 rokov pod bacovanim Joža Mária Bartomeua.

Todibo hral tych svojich par zapasov za Ako, lepsie nez Pique 2 roky dozadu, bol odsunuty do S04. Araujo jednoznacne nas najlepsi pravy stoper stale nedostava tolko casu, kolko by potreboval (+zranenie teraz). Spolu s Busqom a Robertom by uz nemali pokracovat dalsiu sezonu. Barca hlavne potrebuje kvalitneho zaloznika, pripadne dvoch. Potom az hrot. S tymto stredom pola mame v LM pramale sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Ono to třeba mohlo vypadat, že to půjde rovně blíž ke Stegenovi, ale docela se to šťastně dotočilo ke Carrascovi a ten už pak jednal .

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente neskutečný progres. Klobouk dolů.

Reagovat
2miguel1

Messi je príšerný !!!

Reagovat
roman1978

A ten dědek nevystrida a nevystrida. A přitom adeptů by tam bylo.

Reagovat
ADM

Lengleeeet

Reagovat
alcantara

Koleno v prdeli? Vyborne, hodte tam rucnik.

Reagovat
ADM

Uf, tak Pique asi dohral

Reagovat
patas92

Umtitibauer time

Reagovat
2miguel1

Pique dohral tuto sezonu

Reagovat
Gazdo

Ty vole toto vypinam a budem dufat ze moje “stastie” na nevidene zapasy zaucinkuje a nakoniec vyhrame 1:5

Reagovat
ADM

tiež to vzdávam

Reagovat
ADM

Btw, otazka možno na ešte skúsenejších ... prečo naši hráči robia za čiarou staticky strečing jak v roku 1990 keď sa už absolutne neodporuca robiť ho pred zatazou?

Reagovat
2miguel1

Ja neverim ze tam maju nejakeho kondicneho trenera.

Reagovat
patas92

pls

Reagovat
ADM

?

Reagovat
patas92

I když to tak občas vypadá, tak nemusíme zas z Barcelony dělat pralesní klub. Předpokládám, že ví, jak se rozcvičovat

Reagovat
ADM

Naša fyzička ale vyzerá ako z pralesa....

Reagovat
patas92

Protože to jsou leniví chcípáci. Ne proto, protože by se špatně protahovali

Reagovat
valloire

je to hovadina, máš pravdu...to snad už není ani na vesnici

Reagovat
roman1978

Na co čeká? Všechny odrazene balóny mají atleti. Záloha neexistuje. Leo je strhany. Na lavičce mladí a čerství hráči. Tak pro jistotu nevystrida.

Reagovat
roman1978

Roberto, táhni už.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska hraje dobře! Couts je naprosto zbytečný hráč, nemá u nás co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Pique po teto situaci neskoncil sezonu, ale celou karieru. Pro obe dve strany dobre. Barca muze davat sanci mladsim a Pique se muzw soustředit na byznys.

Reagovat
alcantara

Coutinho je spat, totalny traged v najlepsom slova zmysle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
alcantara

Najvyssie vydaje na mzdy a vidis toto. Ten, kto im ich dal, by mohol zhoriet na hranici trebars.

Reagovat
Frantszek

Ta nepohoda je tam cítit na sto honů .A řekl bych, že Leo tím nakazí každého. Když je taková autorita nespokojená, ostatní to musí ovlivnit. Pro dobro Barcy by měl prostě jít. S Griezmanem si nesednul. Ten má sebevědomí na nule. To samé Coutinho. No, z lavičky tam teda moc kvalitních variant nemáte.

Reagovat
ADM

"Pro dobro Barcy by měl prostě jít"

Však to tak sám chcel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Něco konkrétního, knedliku?

Reagovat
roman1978

viděl jsi záběry z tréninků? já tam teda nepohodu rozhodně necítil a to ani z lea.

Reagovat
Frantszek

hm, víš, že je něco jiného trénink a něco jiného zápas, kde o něco jde?

Na tréninku se dokážou i největší nerváci bavit.

Reagovat
Frantszek

Pláč fanoušků Barcy je tak sladký. Valloire, pojď si trochu odsát

Reagovat
Messiáš

Strasna bida, neni koho pochvalit. Atletico hladovejsi a zaslouzene vyhralo. Snad udealji i titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele