LaLiga - preview 1. kola: Atlético vyběhne na půdě Getafe

12.08.2022 08:32, aktualizováno 15.08.2022 08:52 - Previews
Estadio San Mamés (© AFP)
 
Na řadu přijde také zbytek úvodního kola LaLigy. Atlético Madrid jako třetí tým uplynulého ročníku vykopne proti Getafe. Betis čeká domácí souboj s Elche, zatímco Bilbao na San Mamés vyzve Mallorcu...
Athletic Bilbao - RCD Mallorca  (pondělí 17:30)
Athletic Bilbao přivítá na stadionu San Mamés Mallorcu. Hosté zde naposledy vyhráli před dvanácti lety. Dokážou prolomit negativní sérii?

Los Leones zakončili minulou sezónu na osmém místě a opět se jim nepodařilo dostat do evropských pohárů. Baskický klub překvapivě vyhrál Superpohár, když dokázal zdolat Barcelonu. Nicméně trenér Marcelino v květnu nečekaně prohlásil, že nehodlá prodloužit smlouvu a v klubu skončil. Tým po něm převzal zkušený španělský trenér Ernesto Valverde, pro kterého to bude v Bilbau již třetí účinkování a pokusí se s klubem vrátit do pohárové Evropy.

Domácí absolvovali poměrně povedenou přípravu, jelikož prohráli pouze jedno utkání, ale pro úvodní duel Valverde řeší nepříjemný problém s gólmany. Unai Simón i Julen Agirrezabala utrpěli zranění v předsezónní přípravě a není jisté, že se do úvodního zápasu dají dohromady. I tak si "Lvi" na Mallorcu věří, na domácím stadionu ji za posledních deset let pětkrát porazili.

"Vždy se cítíte trochu nervózní, protože až doteď to byly přátelské zápasy, ale zítra začíná skutečná sezóna, LaLiga, a vy hrajete o body. Chceme mít zápas pod kontrolou, zítra musíme využít domácího prostředí. Víme, že se můžeme spolehnout na fanoušky a získat si je naší hrou. Soupeř za sebou má velmi dobrou přípravu, a proto nás čeká těžký zápas," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci Valverde.

Mallorca zachránila minulý ročník až v závěrečném kole, kdy odvrátila sestup výhrou nad Osasunou. Trenér hostů Javier Aguirre chce udělat všechno proto, aby se situace neopakovala, a proto přivedl několik nových hráčů. Dres Los Bermellones nově obléknou Predrag Rajković, Pablo Maffeo, Rodrigo Battaglia a José Copete.

Hostující tým však čeká těžký úkol. Na cizích hřištích se mu dlouhodobě nedaří, což potvrzuje i bilance z minulé sezóny, kdy se Mallorce podařilo vyhrát pouhé tři venkovní zápasy.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iruarrizaga - Marcos, Vivian, Martínez, Berchiche - Berenguer, Vencedor, Vesga, Muniain - I.Williams, García
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovic - Maffeo, Valjent, Raillo, Gaya, Costa - Rodriguez, Sanchez, Baba, Lee - Muriqi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.85 - 6.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Atlético Madrid  (pondělí 19:30)
Pondělní dohrávka 1. kola nejvyšší španělské ligy nám nabídne souboj Getafe s Atléticem Madrid. Vstoupí favorizovaní hosté do nové sezóny úspěšně?

V pondělní dohrávce zahájí nový ročník La Ligy svěřenci kouče Diega Simeoneho. Argentinského bouřliváka čeká na lavičce Atlética již dvanáctá sezóna, a i tentokrát se s jeho týmem musí počítat v boji o titul. V předešlém ročníku skončili Rojiblancos na třetím místě s patnáctibodovou ztrátou na Real Madrid. Nevedlo se jim ani v pohárech, poměrně brzo byli vyřazeni z Copa Del Rey a v Champions League vypadli ve čtvrtfinále.

V přípravě předváděli velmi dobré výkony a všechny čtyři zápasy vyhráli. Atlético určitě bude chtít držet krok s Realem Madrid a Barcelonou, a proto se přes léto v klubu událo několik hráčských změn. Kádr doplnil šikovný pravý bek Nahuel Molina z Udinese, z Dortmundu zase přišel defenzivní záložník Axel Witsel. V útoku je opět k dispozici Álvaro Morata, který se vrátil po dvouletém hostování v Juventusu. Naopak z klub odešli Šime Vrsaljko, Luis Suárez, Daniel Wass a Héctor Herrera.

Getafe skončilo v minulé sezóně na patnáctém místě pouhý bod od sestupových pozic. Azulones mají dlouhodobě problémy s produktivitou, což se potvrdilo i v přípravě, kde vstřelili tři branky během šesti zápasů a podařilo se jim zvítězit v jediném utkání. Týmu pak absolutně nevyšla generálka na novou sezónu a na ostudnou prohru s Albacete se hráči budou snažit rychle zapomenout.

Klub byl v přestupovém okně velmi aktivní, do týmu přišli Borja Mayoral, Luis Milla, Domingos Duarte, Jaime Seoane, Fabrizio Angileri, Kiko Casilla a Portu. Naopak spoluhráče opustili Mathías Olivera, Hugo Duro a Chema Rodríguez.

Atlético má proti Getafe působivou bilanci. Z posledních deseti vzájemných utkání slavili Colchoneros vítězství 9krát, v jednom případě skončilo utkání remízou.

Domácí jsou pro úvodní zápas kompletní. Hosté hlásí dvě absence, se zraněním kolena laboruje Felipe, zatímco střední obránce Giménez vynechá zápas kvůli zánětu mandlí.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Duarte, Angileri - Portu, Arambarri, Seoane, Alena - Mayoral, Unal
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Savic, Gimenez - Llorente, Koke, De Paul, Carrasco - Griezmann, Morata, Felix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.06 - 3.14 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Elche CF  (pondělí 21:30)
Real Betis se v úvodním kole představí na domácím stadionu a pokusí navázat na úspěšný minulý ročník. V cestě mu bude stát nevyzpytatelné Elche.

Los Verdiblancos dosáhli minulou sezónu na skvělé páté místo a jen pět bodů jim chybělo na účast v Lize mistrů. Tým Manuela Pellegriniho se tak radoval z nejlepšího umístění od sezóny 2004/05 a letos si zahraje Evropskou ligu. V kádru domácích moc změn nenastalo. Tým doplnili Luiz Felipe, Luiz Henrique a Willian José. Předsezonní příprava přinesla rozpačité výsledky, ale Real si spravil chuť generálkou proti Fiorentině, kterou porazil 3:1.

Elche skončilo v minulém ročníku na třinácté příčce a z 38 zápasů nasbíralo 42 bodů. Los Franjiverdes přivedli během léta pětici nových hráčů. Do klubu přišli Pol Lirola, Ezequiel Ponce, Roger Martí, Carlos Clerc a Lautaro Blanco. Svěřence Francisca Rodrígueze však nečeká nic snadného, jelikož minulý rok získali z venkovních zápasů pouze patnáct bodů. Nicméně hosté umí proti Betisu překvapit, což potvrdili i v posledním vzájemném zápase před čtyřmi měsíci, kdy se jim podařilo zvítězit na hřišti soupeře 1:0.

Domácím bude v pondělí chybět Martín Montoya kvůli zranění achillovky, které utrpěl během přípravy, ale jinak může Manuel Pellegrini počítat se všemi hráči. Francisco Rodríguez je na tom ještě lépe a jeho tým nehlásí žádné zranění.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Felipe, Pezzella, Miranda - Juanmi, Akouokou, Carvalho, Canales, Rodri - Willian Jose
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Gonzalez, Guti, Mojica - Morente, Gumbau, Fidel, Mascarell - Milla, Boye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.36 - 7.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Real Sociedad  (neděle 17:30)
Estadio Nuevo Mirandilla v Cádizu je v plné pohotovosti. I tady totiž začíná nový ročník LaLigy a do Andalusie zavítá Real Sociedad. Baskové obhajují loňské šesté místo a znovu chtějí bojovat minimálně o pohárové příčky. V Cádizu v uplynulých dvou letech nikdy neztratili ani bod.

La Real bude favoritem a dost možná i černým koněm soutěže. Jeho kádr totiž zůstal víceméně pohromadě a navíc citlivě posílil o příchody Takefusiho Kuby či mladého francouzského útočníka Mohameda-Aliho Cho. Na lavičce zůstává také Imanol Alguacil, jenž Basky v roce 2020 dovedl k zisku Copa del Rey - první trofeje od roku 1987.

Real Sociedad začal minulý ročník porážkou, aby pak třináct kol v řadě nenašel přemožitele. Jak důležitý je pro sezonní cíle začátek v San Sebastianu dobře vědí a hned v prvním zápase je k dispozici schůdný soupeř, kterého nesmí podcenit. Real Sociedad porazil Cádiz v nejvyšší soutěži čtyřikrát v řadě.

Negativní sérii chce Cádiz v neděli v podvečer ukončit. V minulé sezoně se domácí taktak zachránili a letos by se rádi podobnému dramatu úplně vyhnuli. Vedení získalo několik posil, které by měly tomuto úkolu dopomoci. Cádiz také věří, že jim v prvním zápase pomůže natěšené publikum. "Uvidíme dobrý Cádiz, který chce hrát před vlastním publikem co nejlépe. První motto, které máme v šatně je "hrát tak, aby nám lidé nemohli nic vytknout," prohlásil na tiskovce kouč Sergio.

Domácím budou v prvním zápase sezony chybět Ruben Alcaraz a Fede San Emeterio. Absence počítá i Imanol Alguacil. Na začátku nového ročníku se musí obejít bez Mikela Oyarzabala.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Fali, Chust, Hernandez - Mabil, Mari, Alarcon, Fernandez, Espino - Lozano, Negredo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Rico - Illaramendi, Merino, Silva - Cho, Isak, Kubo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.00 - 3.08 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Girona FC  (neděle 19:30)
Valencia má v nové sezóně co napravovat. V úvodním zápase nové sezóny vyzve na domácím stadionu nováčka nejvyšší španělské ligy, Gironu, která si La Ligu zahraje po tříleté pauze.

Valencia zakončila minulou sezónu na devátém místě, což určitě nelze považovat za úspěch. Nepovedený ročník odnesl trenér José Bordalás, kterého nahradil Gennaro Gattuso. Bývalý záložník AC Milán na začátku června podepsal s klubem smlouvu na dva roky a rád by tým dovedl k lepšímu umístění než v předchozím ročníku.

Valencii v létě opustil Gonçalo Guedes, Jasper Cillessen, Jorge Sáenz a Denis Čeryšev. Přestupové okno však nebylo jen ve znamení odchodů z klubu. Fanoušci se od nové sezóny mohou těšit na několik nových tváří. Spolupráci s Gattusem si zopakuje Samu Castillejo, který přišel z AC Milán. "Netopýři" rovněž získali útočníka Huga Dura z Getafe a na hostování se podařilo přivést Samuela Lina z Atlética Madrid a Nica Gonzáleze z Barcelony. "Náš hlavní cíl pro nadcházející sezónu je, abychom jasně dokázali definovat náš herní styl a mentalitu. Musíme to vidět zápas od zápasu. Nebavíme se o konkrétní pozici v tabulce nebo evropských pohárech," řekl na předzápasové konferenci Gattuso.

Gironě se podařilo po třech letech vrátit do La Ligy. Tým skončil po základní části až na šestém místě, ale díky skvěle zvládnutému play off nakonec slavil postup. Katalánský klub nejdříve porazil Eibar a poté si poradil s Tenerife. Svěřenci trenéra Míchela se pokusí na úspěch navázat hned v prvním kole nejvyšší španělské ligy, k čemuž by jim mohlo pomoci i několik nových akvizic.

Od nové sezóny budou za tým nastupovat dva kmenoví hráči Manchesteru City - Yangel Herrera a Yan Couto. Z Atlética Madrid přišel Rodrigo Riquelme, z Realu Madrid Miguel Gutiérrez. O góly by se mohl postarat Taty Castellanos, který do klubu zamířil z americké MLS. Kádr je před začátkem sezóny téměř kompletní, jediným hráčem, který zmešká úvodní duel je záložník Borja García, který se stále zotavuje ze zranění kolena.

Oba týmy podávaly v přípravě nevyrovnané výkony. Los Che se s Gironou střetnou po třech a půl letech. Z posledních čtyř vzájemných duelů slavila třikrát vítězství Valencia, zatímco v jednom případě získala tři body Girona. Zajímavostí je, že vítězný tým vždy vyhrál pouze o jedinou branku.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Paulista, Gayà - Guillamón, Musah - Castillejo, Soler, Lino - Duro
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Martín - Martinez, Juanpe, Bueno - Herrera, García, Terrats, Urena - Fernandéz, Stuani, Riquelme
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.59 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Real Madrid  (neděle 22:00)
Almería se od roku 2015 navrátila po loňském triumfu v La Lize 2 do nejvyšší pater a hned na úvod ji čeká možná ten nejtvrdší kalibr vůbec. Nováček totiž před vlastními fanoušky přivítá úřadujícího mistra Španělska z Realu Madrid, který mimochodem před pár dny uzmul do své vitríny další cennou trofej v podobě Evropského superpoháru a určitě nehodlá slevit ze svých zavedených pořádků ani pro letošek. V Andalusii samozřejmě bude plnit roli jasného favorita.

Antonio Rüdiger a Aurélien Tchouaméni, zatím jsou pro toto přestupové období oni dva těmi největšími posilami Los Blancos, kteří se pokoušeli po odchodech Garetha Bala, Marcela či Isca kádr především vhodně doplnit. Důležitě pro družinu trenéra Carla Ancelottiho je, že ve finále zůstala pospolu. A proč by také ne, hosté žádnou razantní změnu vážně nepotřebovali. Trochu zbytečné by bylo rapidně řezat do sestavy, vždyť dokázala loni ovládnout Ligu mistrů.

Nový ročník započal Real mačem s Frankfurtem, v Helsinkách se žádné překvapení nekonalo. Jestliže v drtivé většině koutů Evropy už domácí soutěže probíhají naplno, na jihu Španělska se začíná až teď. A madridský výběr se samotného startu nemůže dočkat. "Všichni se cítíme skvěle," vzkazoval fanouškům, že jeho svěřenci jsou stále hladoví po úspěších. "Obhajujeme titul, takže vás mohu ujistit, že každý náš zápas bude velmi ostře sledován," uvědomoval si.

Svěřenci kouče Rubiho budou cílit především na udržení se v La Lize. Ani Almería se přes letní transferové okno nesnažila o zásadní rošády ve svém kádru, jádro týmu zůstalo spolu, a to včetně Umara Sadiqa, na jehož trefy by se mělo spoléhat i v nynější sezóně. Zájemců ale stále kolem nigérijského forvarda krouží hodně, otázkou je, jestli opravdu v klubu zůstane.

Od května roku 2011 narazil Real na tohoto protivníka pětkrát, pokaždé zvítězil a navíc mu uštědřoval tvrdou lekci. Vždy se na devadesát minut radoval aspoň ze tří vstřelených branek, dvakrát vsítil čtyři, jednou pět a jednou dokonce osm. V témže roce se také konal poslední zdárný výsledek na straně domácího souboru, tehdy v lednu uhrál nečekanou plichtu. "Když někoho ve své jedenáctce střídáte, tak výsledkem vlastně je, že máte fakt silný kádr. Každý je tu silně motivovaný. Blíží se světový šampionát a my potřebujeme mít kvalitní družstvo, a to v plné kondici. A to mám komplexnější než loni. Rotovat budeme více," dodával Ancelotti.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Fernando Martínez - Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Babič, Sergio Akieme - César de la Hoz, Samú Costa - Portillo, Robertone, Ramazani - Sadiq
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Éder Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrič - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.54 - 5.18 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Espanyol Barcelona  (sobota 17:00)
Naposledy před patnácti lety se podařilo Espanyolu zvítězit na půdě Celty Vigo a prolomit tuto smolnou bilanci se pokusí v sobotu v podvečer. Oba celky udělaly v létě některé změny a rády by se pohybovaly na vyšších příčkách.

Celta zažila poměrně rušné léto - několik hráčů odešlo, jiní zase přišli. Mezi nově příchozími jsou Williot Swedberg, Luca de la Torre, Carles Perez, Oscar Mingueza a Unai Nuňez. Estadio Balaídos pro změnu opustili Brais Mendez, Nestor Araujo a Nolito.

Celestes mají ambice proniknout do první poloviny tabulky a klidně pokukovat po pohárových příčkách. Mimochodem už je to pět let, co se ve Vigu hrály evropské poháry, konkrétně semifinále Evropské ligy. Kam až může Celta Vigo dokráčet? První zápas s Espanyolem je pro Coudetovu družinu samozřejmě důležitý, neboť hned ve druhém kole narazí na Real Madrid, proti kterému získat body bude složité. Víkendové vítězství by se proto náramně hodilo.

Na konci května se stal novým trenérem Espanyolu Diego Martínez, jenž naposledy vedl Granadu a zdaleka se nejednalo o jedinou změnu. Podobně jako ve Vigu i v Katalánsku přicházeli a odcházeli hráči. Nově Espanyol zapsal na soupisku Edua Exposita, Briana Olivana a Joselua. Naopak fanoušci se mohli rozloučit se službami Oscara Melenda, Davida Lópeze i brankáře Diega Lópeze. Mezi třemi tyčemi tak dostane důvěru Benjamin Lecomte, jenž přichází na hostování z Monaka.

Prvořadá je pro Espanyol záchrana. Přeci jenom negativní sezona 2019/2020 zůstává v živé paměti a sestup do nižší soutěže si nikdo v Katalánsku nepřeje. Aby se Espanyol vyhnul starostem, určitě musí zapracovat na zápasech ve venkovním prostředí. Loni totiž získal z 19 zápasů jen devět bodů. A když už jsme u toho, na Balaídos v prosinci loňského roku prohrál 1:3. Vyhrát tam dokázal před dlouhými patnácti lety.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Mingueza, Galan - Tapia - Solari, Cervi, De La Torre - Aspas, Paciencia
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Gil, Cabrera, Calero, Hilali - Costa, Bare - Melamed, Darder, Souza - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.58 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Villarreal CF  (sobota 19:00)
Vysoké ambice mají na startu nového ročníku ve Villarrealu. Žlutá ponorka chce pod vedením Unaie Emeryho cílit na umístění v první čtyřce, které jí v minulé sezoně uteklo a také na vítězství v Evropské konferenční lize. Poněkud skromnější cíle si dává Real Valladolid, coby nováček soutěže považuje za prioritní bezpečnou záchranu.

Villarreal začíná na půdě nováčka, kde se mu ale ne vždycky podařilo zvítězit. V předminulé sezoně se tam na vítězství 2:0 pořádně nadřel a nic jednoduchého ho nečeká ani v sobotu. Real Valladolid skončil na druhém místě druhé nejvyšší soutěže a společně s Almeríí si zajistil přímý postup mezi španělskou elitu. Bylo to zcela zasloužené, Valladolid měl shodný počet bodů jako Almería a to především díky povedenému finiši, ve kterém posbíral čtyři výhry v řadě. Nyní ho čeká složitější mise a proto bylo třeba kádr posílit. Na stadion Josého Zorrilly dorazili Gonzalo Plata, Monchu, Ivan Sanchez, Sergio Escudero či Sergio Asenjo. Právě pro posledně zmiňovaného brankáře bude první kolo velice pikantní, neboť ve Villarrealu strávil devět let. Domácí povede trenér Pacheta, jenž může být s předsezonní přípravou naprosto spokojen. Valladolid v ní nenašel přemožitele a dokonce dokázal na pokutové kopy pokořit Lazio.

I tak bude Villarreal velkým favoritem. Pro Žlutou ponorku to bude zároveň generálka na poslední předkolo Evropské konferenční ligy, ve které se střetne s nebezpečným chorvatským protivníkem Hajdukem Split. Pokud jde o posily, podařilo se přivést Femeniu, Joseho Luise Moralese a zkušeného brankáře Pepeho Reinu. Média také přinesla zprávu, že se s týmem dohodl uruguayský útočník Edinson Cavani, nicméně jeho příchod nebyl oficiálně potvrzen. Zdá se však, že přestupové léto ještě ve Villarrealu nekončí.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Perez, Sanchez, El Yamiq, Escudero - Monchu, Perez, Suarez - Plata, Leon, Villa
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Coquelin, Capoue - Chukwueze, G Moreno, Pino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.42 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Rayo Vallecano  (sobota 21:00)
Velké očekávání od sezony 2022/2023 mají v Barceloně. Klubu se podle nejnovějších informací podařilo prodat 24.5% práv na Barça Studios společnosti Jaume Roures’ Orpheus Media a to znamená, že bude moci zaregistrovat nové posily. Katalánský velkoklub přivítá na Camp Nou Rayo Vallecano, které tu v dubnu senzačně vyhrálo.

Barcelona to stihla a prodejem čtvrtiny práv na Barça Studios získala další finanční prostředky potřebné pro registraci nových hráčů. Xavi tak bude moci vyrukovat s hvězdnými posilami včetně Roberta Lewandowského. Co vlastně od nové Barçy očekávat?

Třináct bodů, přesně taková byla propast mezi prvním Realem Madrid a druhou Barcelonou. Staronový prezident klubu Joan Laporta považuje takový rozdíl za nepřijatelný a Katalánci by měli hrát důležitější roli v boji o titul, přesněji řečeno budou chtít madridský celek z trůnu sesadit. Barcelona byla na přestupovém trhu vůbec nejaktivnější a to navzdory obřím dluhům. Klubové vedení se rozhodlo jít pro úspěch tzv. "přes mrtvoly", prodávalo televizní práva, práva na studio atd., jen aby získalo a potažmo zapsalo nové hráče. To se podařilo. V kádru Barcelony je v tuto chvíli až nezdravý přetlak a některé odchody ještě budou následovat, stejně jako jsou ve hře další příchody. Usilovně se jedná o Bernardu Silvovi z Manchesteru City nebo Marcosu Alonsovi z Chelsea.

I ve Vallecanu mají za sebou rušné léto a dvanáctému celku uplynulé sezony se podařilo získat několik zajímavých hráčů. Zadarmo přišli Unai López, Salvi Sánchez a brankář Diego López. Sergio Camello a Florian Lejeune přicházejí na hostování z Atlética Madrid. Hosté by samozřejmě rádi pronikli do první poloviny tabulky, ale jako prioritní cíl je co nejrychlejší záchrana. Nesmíme totiž zapomínat, že loni bylo Rayo v LaLize nováčkem a o dalším pádu do nižší soutěže nechce nikdo z klubu ani slyšet.

Předsezonní příprava by mohla signalizovat, že Rayo bude patřit mezi nebezpečné protivníky. Vždyť v přátelských zápasech prohrálo jen jednou a například dokázalo remizovat v souboji s Manchesterem United.

Rayo v loňské sezoně Barcelonu dvakrát porazilo a to se nikomu jen tak nestává. Utkání na Camp Nou rozhodl jedinou brankou Álvaro García, zatímco duel na Estadio Teresa Rivero kanonýr Radamel Falcao.

Xavi nebude moci počítat se zraněným útočníkem Ferránem Torresem, nicméně kádr je dostatečně široký, aby si s tím někdejší skvělý záložník poradil. Jeho protějšek Andoni Iraola má k dispozici kompletní kádr. Dokáže Vallecano katalánského giganta znovu zaskočit?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Araujo, Koundé, E. Garcia, Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Dembélé, Raphinha, Lewandowski
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Suarez, Catena, F. Garcia - U. Lopez, Ciss - Palazon, Trejo, A . Garcia - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.87 - 15.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Sevilla FC  (pátek 21:00)
V pátek večer začíná španělská nejvyšší soutěž a v zahajovacím zápase ročníku 2022/2023 se střetnou Osasuna se Sevillou. Favoritem budou hosté, kteří obhajují loňské čtvrté místo. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho budou opět usilovat o umístění v první čtyřce a v Pamploně chtějí začít vítězně.

Sevilla se představila v Pamploně letos v únoru a vítězství z toho nebylo. Diváci se na El Sadaru pronudili k remíze 0:0. Tehdy to byla pro Sevillu značná ztráta v boji o titul, který se nakonec stejně nekonal. Sevilla zaostala za vedoucím Realem Madrid o propastných šestnáct bodů.

Umístění v první čtyřce je pro Rojiblancos absolutní prioritou. Celek z Andalusie bude i letos bojovat na více frontách, přičemž by rád zaznamenal i úspěch v Lize mistrů.

Osasuna skončila v minulé sezoně na slušném desátém místě a tento cíl zůstává i pro nadcházející ročník. U kormidla také zůstává zkušený trenér Jagoba Arrasate. Osasuna loni výborně začala a z úvodních jedenácti zápasů prohrála jen dvakrát, přičemž bodovala i na Santiago Bernabéu (0:0). Poté následoval herní výpadek, ze kterého se domácí vzpamatovali až v lednu. Závěr sezony byl zase nemasný, neslaný a tomu se budou chtít Los Rojillos vyhnout.

Arrasateho cílem bude stabilizovat výkonnost a pokusit se zopakovat desáté místo. Už první zápas na domácím hřišti se Sevillou může mnohé napovědět.

Domácím také půjde o prolomení černé série bez vítězství, vždyť Sevillu dokázali zdolat před devíti lety! Z následujících deseti pokusů osmkrát prohráli a jen dvakrát remizovali.

Osasuně bude v pátečním zahajovacím zápase chybět trio hráčů - Kike Saveiro, Aitor Fernández a Ante Budimir. Co se týče Sevilly, ta by měla být kompletní. Premiéru v dresu Rojiblancos si odbydou Marcao a Telles. Prozatím se do hry nedostane Isco, jehož Sevilla získala z Realu Madrid.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Peňa, U Garcia, D Garcia, Sánchez - Brašanać, Torro, M. Gómez - R. Garcia, Kike Garcia, Avila
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Marcao, Rekik, Telles - Delaney, Rakitić, Jordan - Ocampos, Rafa Mir, Corona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 2.98 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad00000:00
 UD Almería00000:00
 CA Osasuna00000:00
 Real Valladolid00000:00
 Getafe CF00000:00
 Real Betis00000:00
 Espanyol Barcelona00000:00
 Athletic Bilbao00000:00
 Valencia CF00000:00
 RCD Mallorca00000:00
 Elche CF00000:00
 Sevilla FC00000:00
 Atlético Madrid00000:00
 FC Barcelona00000:00
 Villarreal CF00000:00
 Real Madrid00000:00
 Rayo Vallecano00000:00
 Cádiz CF00000:00
 Celta Vigo00000:00
 Girona FC00000:00
Autor: EuroFotbal.cz
Související články
Komentáře (238 / 0 nových)
Mishko
12.08.2022 09:13
#
1. Pre bankrot katalánskeho zla v tejto sezóne
Tony Stark
12.08.2022 09:22
#
Hoci kataláncov nemusím, je potrebné si uvedomiť, že RM aj samotná španielska liga potrebuje silnú Barcelonu. RM a Barcelona potrebujú navzájom svoje najsilnejšie "verzie"
Lemiux66
12.08.2022 10:05
#
Gazdo
12.08.2022 11:22
#
Ed_Hazard
12.08.2022 16:54
#
valloire
13.08.2022 13:18
#
Kluivert9
12.08.2022 09:29
#
DonAndres
12.08.2022 09:40
#
Jednou se vztekáš, že se Barça zmiňuje v jiné diskuzi, a pak sám kalíš vodu. No tak
rominhoFCB
12.08.2022 10:11
#
madridcan
12.08.2022 10:24
#
Asi si chce pozrieť ako LAM napíše slohovku, ktorá ťa po prvých piatich slovách vlastne absolutne nezaujíma
LAM
12.08.2022 09:49
#
Bankrotu se opravdu bát nemusíme. Po aktivaci 4 pákynateče za poslední dva měsíce do klubu 860 mega v eurech(LL přiznává jen 710(zatím 610 před aktivací 4 páky)do platového stropu).
Zatím jsem v tomto přestupovém období -120 mega, takže bude schopni hodně snížit dluh(o něco si samozřejmě snížíme příjem, ale ten se má zase zvednout podepsáním nových sponzorských smluv.Brzy má být podepsaná nová smlouva na reklamu na rukávech za 20 mega ročně).
Největší problém je ten platový strop a to z důvodu, že za předminulou sezonu se vykázala ztráta okolo 480 mega.Po tom co se vyřeší platovej strop s tím, že od nástupu Laporty nově příchozí hráči i ti co podepsali prodloužení už dostávají normální platy, tak si myslím, že jsme schopni ten klub stabilizovat.
Jediná větší investice co bude potřeba bude post DM, jinak si myslím, že příští dvě léta nemusíme nic moc utrácet.
2miguel1
12.08.2022 10:07
#
RB a DM. Len na RB nikto dostupny nieje. AAT,Reece,Hakimi,Cancelo, inak ostatok priemer.
Registrujisejenproto
12.08.2022 23:30
#
John Obi Mikel
13.08.2022 15:11
#
ACSeRw!n
13.08.2022 19:12
#
Lemiux66
12.08.2022 10:06
#
Zaregistrovano!
patas92
12.08.2022 10:13
#
Zatím je jistý snad jenom Lewa.
Зенит!
12.08.2022 10:08
#
Osasuna 1:2 Sevilla
Celta 1:1 Espanyol
Valladolid 0:1 Villarreal
Barca 3:1 Rayo
Cadiz 0:1 Sociedad
Valencia 2:0 Girona
Almeria 1:3 Real Madrid
Athletic 2:0 Mallorca
Getafe 0:2 Atlético
Betis 2:1 Elche
CHONG
12.08.2022 10:15
#
TIPOVAČKA

Titul:
Top 4:
Evropa:
Sestup:
Postup:
Nejlepší hráč:
Nejlepší střelec:
Nejlepší asistent:
Nejlepší brankář:
Nejlepší mladý hráč ligy:
Nejlepší trenér sezóny:
První vyhozený trenér:
Překvapení ligy (hráč):
Zklamání ligy (hráč):
Překvapení ligy (tým):
Zklamání ligy (tým):
DonAndres
12.08.2022 10:22
#
Titul: Barça
Top 4: Barça, Real, Atlético, Athletic Bilbao
Evropa: Sevilla, Celta Vigo
Sestup: Osasuna, Valladolid, Mallorca
Postup: Alavés, Malaga
Nejlepší hráč: Pedri
Nejlepší střelec: Lewandovski
Nejlepší asistent:
Nejlepší brankář: Curtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Gavi
Nejlepší trenér sezóny: Xavi
První vyhozený trenér: Arrasate
Překvapení ligy (hráč): Raphinha
Zklamání ligy (hráč): Hazard
Překvapení ligy (tým): Athletic Bilbao
Zklamání ligy (tým): Valencia
DonAndres
12.08.2022 10:22
#
Nejlepší asistent: Pedri
AlevsakNevadi
12.08.2022 11:20
#
pedri čo má 7 ačiek z 65 zápasov ? odvážne.
Kluivert9
12.08.2022 10:28
#
Titul: Barca
Top 4: Barca, Real, Atletico, Villarreal
Evropa: Barca, Real, Atletico, Villarreal, Sevilla, Betis
Sestup: Mallorca, Almeria, Osasuna
Postup: Las Palmas, Granada, Leganes
Nejlepší hráč: Benzema
Nejlepší střelec: Benzema
Nejlepší asistent: Dembele
Nejlepší brankář: Courtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Pedri
Nejlepší trenér sezóny: Xavi
První vyhozený trenér: Gattuso
Překvapení ligy (hráč): Danjuma
Zklamání ligy (hráč): Joao Felix
Překvapení ligy (tým): Celta
Zklamání ligy (tým): Valencia
drussbarb
12.08.2022 10:38
#
Škoda, že kromě Barcy o LL vlastně nemám přehled (podcasty, které poslouchám, řeší jen PL), takže si tipnu jen TOP 2: Barca, Real (případně Real, Barca)
Baronne
12.08.2022 10:53
#
Odvážný
valloire
13.08.2022 13:20
#
roman1978
12.08.2022 11:08
#
Titul: Barca
Top 4: Barca, Real, Atlético, Sevilla
Evropa: Villareal, Celta
Sestup: Ossasuna, Mallorca, Almeria
Postup: Alaves, Granada, Las Palmas
Nejlepší hráč: Dembele
Nejlepší střelec: Lewandowski
Nejlepší asistent: Dembele
Nejlepší brankář: Curtois
Nejlepší mlaďoch: Gavi
Nejlepší trenér: Xavi
První vyhozený trenér: Carlo
Překvápko: Balde
Zklamání: Tchouameni
Překvápko tým: Celta
Zklamání tým: Betis
Gazdo
12.08.2022 11:28
#
Titul : Barca
Top 4: Barca, Real, Atleti, Sevilla
Europa: Betis, Villareal
Zostup : Osasuna, Mallorca a Almeria
Postup : nezaujem
Najlepsi hrac : Raphinha/Vini
Najlepsi strelec : boli ma to ale zrejme Lewa
Najlepsi asistent : Dembele
Najlepsi brankar : Courtois
Najlepsi mlady hrac ligy : Pedri
Najlepsi trener sezony : Xavi (snad)
Prvy vyhodeny trener :
Prekvapenie ligy : Raphinha
Sklamanie ligy : Christensen
Prekvapenie ligy : Betus
Sklamanie ligy : Real (aj ked skonci druhy)
verderon
12.08.2022 15:06
#
Mě celkem překvapuje, že všichni tipujete na sestup Osasunu, podle mě budou hrát klidný střed.
HalaMadrid_Flx
12.08.2022 11:32
#
Dobré, že se to ujalo

Titul: REAL MADRID
Top 4: Real, Barca, Atletico, Sevilla
Evropa: Villareal, Betis
Sestup: Girona, Valladolid, Almeria
Postup: Malaga, Granada, Alaves
Nejlepší hráč: Vinicius
Nejlepší střelec: Karim
Nejlepší asistent: Vinicius
Nejlepší brankář: Thibo
Nejlepší mladý hráč ligy: Pedri
Nejlepší trenér sezóny: Ancelotti
První vyhozený trenér: Michel z Girony
Překvapení ligy (hráč): Raphinha (bohužel bude TOP)
Zklamání ligy (hráč): Lewandowski
Překvapení ligy (tým): Hodně kvalitní Sevilla
Zklamání ligy (tým): Valencia
technecium
12.08.2022 13:07
#
tvl ted to je na dlouho, kde jsou ty casy, kdy si clovek na pulku polozek vystacil s Messim
Eichel
12.08.2022 16:13
#
Titul: Real
Top 4: Real, Barca, Atlético, Betis
Európa: Sevilla, Sociedad
Zostup: Almeria, Mallorca, Cádiz
Postup: Alaves, Eibar, Levante
Najlepší hráč: Benzema
Najlepší strelec: Benzema
Najlepší asistent: Dembelé
Najlepší brankár: Courtois
Najlepší mladý hráč ligy: Gavi
Najlepší tréner sezóny: Ancelotti
Prvý vyhodený tréner: Gatusso
Prekvapenie ligy: strašne verím Pablovi Torremu, tak snáď
Sklamanie ligy: Christensen a bojím sa že aj Lewa
Prekvapenie ligy: Celta
Sklamanie ligy: Valencia
Ed_Hazard
12.08.2022 16:58
#
triezvo
patas92
12.08.2022 17:18
#
Jordi Alba
12.08.2022 17:12
#
Titul: Barcelona
Top4: Barcelona, Real, Atlético, Betis
Evropa: Villarreal, Sevilla
Sestup: Elche, Vallecano, Cádiz
Postup: Levante, Gijon, Eibar
Nejlepší hráč: Pedri
Nejlepší střelec: Benzema
Nejlepší asistent: Dembélé
Nejlepší brankář: Courtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Arnau Martínez
Nejlepší trenér sezóny: Xavi
První vyhozený trenér: Lopetegui
Překvapení (hráč): Valentin Castellanos
Zklamání ligy (hráč): Mbappé
Překvapení ligy (tým): Girona, Almería
Zklamání ligy (tým): Valencia, Sociedad
DrQQ
12.08.2022 17:29
#
Titul: Barca
Top 4: Barcelona, Real, Atlético, Sevilla
Európa: Betis, Villarreal
Zostup: Cádiz, Valladolid, Almería
Postup: Gijón, Málaga, Las Palmas
Najlepší hráč: Pedri
Najlepší strelec: Lewandowski
Najlepší asistent: Dembélé
Najlepší brankár: Courtois
Najlepší mladý: Gavi
Najlepší tréner: Xavi
Prvý vyhodený tréner: Sergio
Prekvapenie: Raphinha
Sklamanie: Tchouaméni
Prekvapenie ligy (tím): Betis
Sklamanie ligy (tím): Valencia
verderon
12.08.2022 17:41
#
Titul: Madrid
Top 4: Sociedad, Barcelona, Betis
Evropa: Atlético, Villarreal, Sevilla
Sestup: Mallorca, Valladolid, Elche
Postup: Granada, Levante, Gijón
Překvapení ligy (tým): Sociedad
Zklamání ligy (tým): Sevilla
CHONG
13.08.2022 13:19
#
Titul: Real
Top 4: Real, Barcelona, Atlético, Sevilla
Evropa: Villarreal, Betis, Athletic
Sestup: Elche, Valladolid, Cádiz
Postup: Leganés, Levante, Málaga
Nejlepší hráč: Benzema
Nejlepší střelec: Benzema
Nejlepší asistent: Vinicius
Nejlepší brankář: Courtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Pedri / Camavinga
Nejlepší trenér sezóny: Carlo
První vyhozený trenér: Gattuso
Překvapení ligy (hráč): Isco, Rafa Mir
Zklamání ligy (hráč): Hazard, Lewandowski
Překvapení ligy (tým): Geta, Rayo, Girona
Zklamání ligy (tým): Valencia, RSSS
sokar
13.08.2022 14:50
#
Titul: Barcelona
Top 4: Barca, Real, Betis, Real Sociedad
Evropa: Sevilla, Atletico
Sestup: Almeria, Mallorca, Girona
Postup: neviem, neriešim
Nejlepší hráč: Pedri
Nejlepší střelec: Lewa
Nejlepší asistent: Vinicius
Nejlepší brankář: Courtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Pedri
Nejlepší trenér sezóny: Xavi / Pellegrini
První vyhozený trenér: Gattuso
Překvapení ligy (hráč): Dembele
Zklamání ligy (hráč): Frenkie de Jong (pokiaľ ostane) ináč Felix
Překvapení ligy (tým): Betis
Zklamání ligy (tým): Atletico
valloire
14.08.2022 12:31
#
Titul: Real
Top 4: Real, Barcelona, Atletico, Sevilla
Evropa: Villarreal, Betis
Sestup: Cadiz, Almeria, Elche
Postup: -
Nejlepší hráč: Benzema
Nejlepší střelec: Benzema
Nejlepší asistent: Vinicius
Nejlepší brankář: Courtois
Nejlepší mladý hráč ligy: Camavinga
Nejlepší trenér sezóny: Carlo
První vyhozený trenér: Xavi
Překvapení ligy (hráč): Rodrygo
Zklamání ligy (hráč): Lewandowski
Překvapení ligy (tým): Villarreal
Zklamání ligy (tým): Valencia
patas92
14.08.2022 12:41
#
Titul: Barcelona
Top 4: Barcelona, Real, Atletico, Sevilla
Evropa: Villarreal, Betis
Sestup: Cadiz, Almeria, Elche
Postup: -
Nejlepší hráč: Lewandowski
Nejlepší střelec: Lewandowski
Nejlepší asistent: Dembele
Nejlepší brankář: Ter Stegen
Nejlepší mladý hráč ligy: Pedri
Nejlepší trenér sezóny: Xavi
První vyhozený trenér: Carlo
Překvapení ligy (hráč): Sergi Roberto
Zklamání ligy (hráč): Vinicius
Překvapení ligy (tým): Villarreal
Zklamání ligy (tým): Valencia
Billy McClane
14.08.2022 21:48
#
... alebo ako za kazdu cenu byt zaujimavy
drussbarb
12.08.2022 10:23
#
Škoda, že na EF není úvodní článek i ke španělské lize.
madridcan
12.08.2022 10:30
#
https://www.eurofotbal.cz/clanky/horecka-prestupoveho-leta-564657/

Daj si posledné dva odstavce a tak by to asi vyzeralo
Miguel19
12.08.2022 10:24
#
Barca titul
patas92
12.08.2022 10:31
#
jasná věc
Tromas
12.08.2022 10:47
#
Mám pocit, že to bude zase nuda jako minulý ročník a dost brzy bude jasný, že titul získá Real.
AlevsakNevadi
12.08.2022 11:21
#
prečo si myslím to isté, Xavi má 5 posíl a bude mu podľa mňa dlhšie trvať než mu to sadne. Atletico viac menej ten istý káder a Sevilla oslabila.
HalaMadrid_Flx
12.08.2022 11:33
#
Ale však nevadí, ne?
patas92
12.08.2022 11:38
#
V základu budou hrát maximálně 3
Fumetsu
12.08.2022 12:23
#
Real doplatí na úzký kádr. Vypadne jeden z dvojice Vincek Benzema a jsou v háji. U Barcelony je důležitý aby zůstal fit Pedri. Pro mě základní stavební kámen týmu. Jinak křídla Dembele/Raphinha pokud budou pokračovat v tom co předváděli v přípravě, tak se mají soupeři na co těšit. Letos to vidím hodně dobře a cokoliv jiného než boj o titul v lize a alespoň sf v lize mistrů nepřipadá v úvahu.
misinho7
12.08.2022 12:31
#
boj o titul ano ale nic ine ako sf v LM? sak minuly rok ste hrali EL a roky predtym ste vzdy vypadli v osemfinale ci stvrtfinale po vyprasku..cize zas to ze nepripada nic ine v uvahu tak by som sa na vasom mieste krotil ( samozrejme nehovorim ze sa nemoze stat ze to rovno nevyhrajete)

A co sa tyka nas tak kader je v obrane a zalohe naozaj nabombeny tam urcite uzky nie je. Problem je naozaj len ten hrot a mozno LW. Tam ak naozaj sa cosi stane Karimovi abo Vinimu ( aj ked Rodrygo na tom LW hraje super a nebal by som sa ak by ho tam mal zastupit) tak moze byt problem. Zranit sa moze asi hocikto len nie Karim
Fumetsu
12.08.2022 12:46
#
Tak na papíře máme top 5-6 tým v Evropě. Herní projev a celkový dojem z přípravy taky skvělý, navíc faktor Xavi... nemůžeš se mi divit, že jsem tak pozitivní
Tím úzkým kádrem jsem samozřejmě myslel útok. Rodrygo je skvělej ale do rozdílového hráče má daleko a navíc neudrží tempo celý zápas. Jinak sem ještě zapomněl zmínit faktor gólmana. Ta obrana mi zas tak neprostupná nepřijde ale bohužel Thibo je poslední měsíce neskutečný beast... Taky by mohl polevit.
DonAndres
12.08.2022 12:52
#
Thibo je skála s přehledem aktuální světová jednička
Fumetsu
12.08.2022 12:56
#
Si to vyměnili s ter Stegenem. Či se mi to zdá, že Thibo začal chytat formu ve chvíli kdy ji MATS začal ztrácet. Jinak Pena vypadá hodně dobře, doufám že letos dostane dost minut.
Gazdo
12.08.2022 13:55
#
Podla mna ma usoplesk doma voodoo panenku matsa a tajne mu odsava silu
Kenneth
13.08.2022 10:56
#
Ter Stegen hlavne nikdy nebyl na urovni Cortouise a ani nikdy nebude. Takovy trosku lepsi Valdes.
Phillipinho
13.08.2022 11:45
#
A hlavne nikdy nebyl lepsi nez Oblak.
Kenneth
13.08.2022 13:55
#
Tak to je jasny asi tak, ze obloha je modra.

Kdo je pro tebe celkove vys, Courtouis nebo Oblak? A zkus se odprostit od faktu, ze Usoplesk je ted Madridista.

Phillipinho
13.08.2022 14:39
#
Tak Thibo v Chelsea jeste nebyl zdaleka na takovy urovni jako je ted. Oblak je konzistentne skvely, az na posledni sezonu. Naopak Courtois je posledni 2 sezony vybornej a tou minulou si upevnil pozici nejlepsiho golmana soucasnosti.
Kenneth
13.08.2022 14:44
#
Myslel sem karierne.
Tromas
14.08.2022 10:37
#
No pro mě je kariérně (výkony) lepší Oblak, protože je velmi konzistentní a měl u nás několik top sezón za sebou (jedinou výjimkou je ta minulá sezóna, ale za to mohla i z velké části obrana, která byla suverénně nejhorší za celé působení Simeoneho), kdy nám kryl prdel vždy, když to obrana posrala. Thibo je poslední 2 sezóny fakt v topu a letošní sezónou potvrdil, že je aktuálně jasně nejlepší brankář na světě. Jinak, pokud bereme jako největší úspěchy kariéry vyhrané trofeje, tak má Thibo jasně lepší kariéru než Oblak. Pokud ale bereme dlouhodobé výkony, tak je Oblak lepší.
Phillipinho
14.08.2022 22:39
#
Pod tohle se muzu podepsat
Eichel
12.08.2022 16:18
#
Gazdo
12.08.2022 13:53
#
Aky faktor Xavi? Este nic nedokazal a je tu pol roka. Kiezby bol uspesny ako Pep ale este by som nepredbiehal
Fumetsu
12.08.2022 14:06
#
Faktorem Xavi mám na mysli, že po dlouhé době trenér, který je týmem opravdu respektován. Navíc jde vidět, že má jasný plán a na předvedené hře se to ukazuje .
AlevsakNevadi
12.08.2022 14:23
#
Visca el barca
13.08.2022 10:10
#
Ten váš tým mi nepřijde lepší než ten náš, ba naopak. No ona ostatně ukáže sezona
misinho7
13.08.2022 13:43
#
jojo uz mate zrazu najlepsi tim..ale uspech v LM neurcuje len kvalita hracov ale aj ich skusenosti, mentalita vitazov atd..myslim si ze na to sa nechytate ani z dialky.
A co sa tyka kvality, tak urcite ste posilnili a mate uz dobry tim ale ako sa chytia ukaze az sezona.
My sme este posilnili obranu a zalohu. Jediny problem je len utok ak sa niekto zrani. Inac tam nie je slabina ( ok mozno RW ak tam nehraje Valverde ale hrajeme napr klasicky 4-3-3)
madridcan
12.08.2022 12:40
#
Ak úzky káder berieš to, že vypadne Vini s Benzemom a budeme v háji, tak tam si mohol skončiť analýzu. Pred rokom si ľudia s podobnými názormi razili teóriu, že Vinicius nemá v Reale čo robiť.

Teraz mi príde takýto Rodrygo, ktorý keď sa naučí zdvíhať hlavu a pozrieť sa ako Vini, tak môžme byť v kľude. Benzema nevypadáva nijak raz a jeho zaťatie je vidno pravidelne od pressingu, cez výber miesta až po hecovanie.


Ale tak hlavne že Dembele/Raphinha majú vydržať celý rok a vidiš ako úspech už semifinále Ligy Majstrov a nie semifinále EL
Fumetsu
12.08.2022 12:54
#
Neříkám že mají vydržet celý rok, říkám že na ten post máme kvalitní náhradu. Fati, Ferran, Auba, popřípadě Gavi. A hádam, že tu po mně nechceš abych říkal že letos vidím jako úspěch 6 bodu ve skupině LM
Visca el barca
13.08.2022 10:07
#
No budete 3 no. Tak furt nepindej a mazej do práce
madridcan
13.08.2022 11:56
#
Ale ale ale...niekto začína byť podraždený, že mu končia prázdniny
verderon
12.08.2022 15:12
#
Jinak nedávno vyšlo dost dobré video o Betisu, které určitě stojí za zhlédnutí. Je to první z řady videí, které se věnují menším týmům, které se dostávají do popředí a je tam dost dobře zachycená identita klubu (je tam i rozhovor s Bellerínem).

https://youtu.be/kAB0ajb0GEA

Celkově má tento kanál špičkovou tvorbu o evropském fotbalu, takže určitě doporučuji těm co ho neznají.
Rattlesnake
12.08.2022 17:12
#
chybí mi Leo
Kenneth
13.08.2022 10:53
#
Mne zas Sergio. Videt je spolu slavit v PSG je strasny pohled...
CHONG
13.08.2022 11:05
#
Mně vůbec
Kenneth
13.08.2022 11:11
#
To je mi jasny.
CHONG
13.08.2022 12:05
#
Každopádně jsem příjemně překvapený, jak dobře Militao s Alabou Ramose s Varanem zastoupili. Navíc Alaba na mě působí i jako leader, což je v prvním roce angažmá celkem obdivuhodné.
Kenneth
13.08.2022 13:57
#
Alaba udelal urcite dojem a ziskal si hodne sympatii. Sergio je pro me ale s Ikerem a Raulem nejoblibenejsi Madridista a odchod hodne zabolel. Misto Rüdigera bych ho vzal zpatky hned.
CHONG
13.08.2022 19:43
#
Raúl je bez debat. S Ikerem a Sergiem mám problém, jak to Ikerovo "sdílení informací", tak ta Sergiova Čína, mě zklamalo hodně.
teenz
13.08.2022 22:51
#
Iker se stal debilem. Sergio s nama nekolikrat vyjebaval.
Phillipinho
12.08.2022 17:24
#
Real bude hrat pravdepodobne velmi podobne jako v minule sezone. Ocekavam silnejsi Barcelonu i Atletico. Oba tymy v priprave vyborny, uvidime, zda si to prenesou i do ostrych zapasu. Tahle trojka by mela skoncit na prvnich trech mistech.

4. misto a posledni vstupenka do LM za me hodne otevrena. Vsechny tymy maji v podstate nedokonceny kadry a bude velmi zalezet na tom, koho ulovi pred koncem prestupaku. Verim asi nejvic Villarrealu, pokud privedou posily, o kterych se mluvi. Sevilla potrebuje zase stopera a utocnika jako sul. Promluvit do toho muze Betis a Real Sociedad.

Prekvapit muze Getafe, ktere ma zatim hodne dobrej prestupak. Doufam, ze se udrzi Almerie a Turki tam postupne bude moc vytvorit konkurenceschopny tym.
Gazdo
12.08.2022 22:14
#
Preco vsetci tak podcenuju Rafu Mira? Podla mna velmi zaujimavy utocnik a taktiez aj golovy. A to myslim ani nezahrava penalty
LAM
13.08.2022 09:26
#
Dle mě to bude z Rayem dost vyrovnanější než se čeká.Loni nás dvakrát porazili a Falcao bude zlobit.
Jen poprosím bez Roberta na RB. Ten do hry jen v případě zranění.
dextroza_m
13.08.2022 10:07
#
Doufam ve vyhru rozdilem tridy, ale beztak to urveme az ke konci.
Kenneth
13.08.2022 10:51
#
Ziskani titulu bude jeste o to sladsi az Katalanci zjisti, ze prodali cast sve budoucnosti kvuli druhemu mistu v lize a ctvrtfinale LM.
LAM
13.08.2022 11:35
#
Prodali čás příjmů kvůli tomu aby se finančně vzpamatovali a nepřicházeli kvůli odchodu sponzorů ještě o víc.
Maximm9
13.08.2022 12:40
#
Jejich financni situace je otresna, ale za me nejvetsi favorit na titul. Podle me Real ceka hodne tvrde vystrizliveni po minule sezone.
Kenneth
13.08.2022 14:01
#
Oproti lonsku jsme jeste posilili. Modlim se za zdravi Karima, pak je to pro me otevreny. Barcelona bude hodne kousat.
teenz
13.08.2022 13:09
#
technecium
13.08.2022 13:28
#
Carlovi se to druhou sezonu vzdycky rozpadne, titul mame jasnej, klidek
Kenneth
13.08.2022 13:56
#
Nedivil bych se, kdybys primo ty minuly rok tvrdil, ze Carlo ligu neumi a titul vyhrajete.
misinho7
13.08.2022 13:43
#
Ed_Hazard
13.08.2022 22:18
#
technecium
13.08.2022 13:04
#
Stegen - Dest, Pique, Araujo, Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Raphinha, Lewa, Dembele

5:0 a jedem
Miguel19
13.08.2022 13:18
#
Petrinho17
13.08.2022 13:28
#
Dest je mimo nominácie a ďalej sa s ním v klube nepočíta.
misinho7
13.08.2022 13:53
#
Carlo: "After Real Madrid, I'll retire. There's no better place than the world's best club to end my journey."

Legenda. Dufam ze s nami este da nejake dalsie uspechy a odide v tom najlepsom.
CHONG
13.08.2022 19:40
#
Miláček
Úplně v nejlepším asi neodejde, ta loňská sezóna se bude překonávat těžko, ale to, jak si loňskou sezónu vytřel prdel se všema, kteří tvrdili, že je dinosaurus a na a na Real nemá, to už mu nikdo nevezme.
misinho7
13.08.2022 19:43
#
uvidime no, akoze najviac pravdepodobne je ze odide vtedy ked ho vyhodi Perez a to bude znamenat ze nic nevyhral ale tak snad bude este nejake tie sezony pokracovat vo vyhravani zatial mu to ide
Jordi Alba
13.08.2022 20:18
#
Za půl roku teda konec kariéry ?
technecium
13.08.2022 20:26
#
X-bano-X
13.08.2022 15:26
#
A ide sa na to
Switchback
13.08.2022 15:49
#
Po delší době se zase těším
rominhoFCB
13.08.2022 20:02
#
Ter Stegen; Araújo, Eric García, Christensen, Jordi Alba; Busquets, Gavi, Pedri; Raphinha, Lewandowski and Dembélé
LAM
13.08.2022 20:08
#
Dobrá až na RB.
Trochu mě začíná štvát jak tam zabíjíme Arauja,kterej navíc neumí tak podpořit útok.
2miguel1
13.08.2022 20:10
#
rominhoFCB
13.08.2022 20:11
#
Mne sa to naopak paci, ze jeden z krajnych bekov je defenzivnejsie ladeny a vyvazuje tak ofenzivne chutky druhej strany cize Jordiho Albu. Bolo to tak s Oleguerom i Abidalom.
rominhoFCB
13.08.2022 20:12
#
Ked bude potreba utocit, moze tam dat ofenzivnejsie ladeneho hraca.
Jordi Alba
13.08.2022 20:21
#
To ano, ale Arauja je vážně škoda stavět mimo CB. Ten kluk je na stoperu zvíře, bohužel toho moc rozumnýho na RB nemáme.
2miguel1
13.08.2022 20:29
#
Dufam, ze tam bude Xavi stavať Koundeho tuto sezonu. Kounde bol kupovany na rozohravku ale tu este moze dat tuto sezonu Geri.
LAM
13.08.2022 20:40
#
No pokud odejde Dest tak potřebujeme koupit RB
SIRBRANIKE
13.08.2022 21:58
#
Jordi Alba
13.08.2022 20:19
#
Dobrá nostalgie vidět Asenja hrát znova za Valladolid.
bartlu
13.08.2022 20:47
#
Dembouz dneska dva kanadský body, pomee
Jordi Alba
13.08.2022 20:50
#
Pošlete nám Baenu zpátky do Girony.
Gazdo
13.08.2022 21:02
#
Taaaak podme na to. Do prdele so vsetkou korektnostou skromnostou a realizmom, serme na to ako bude vyzerat klub za 10 rokov, to je teraz jedno podme si proste po treble a vyzvime zlo z Madridu na suboj. Vamos
Eichel
13.08.2022 21:14
#
Toto mala byť penalta.
SIRBRANIKE
13.08.2022 21:58
#
bartlu
13.08.2022 21:18
#
Teda ale Rayo nás dobre presuje. Moc ve hře tedy nejsme a jen to placame na vlastní půlce.
ttopi
13.08.2022 21:21
#
Barcelona:
Přání: 4:0
Tip: 1:0
Klokanomet
13.08.2022 21:39
#
tos měl dávat Dembo volee
bartlu
13.08.2022 21:41
#
Nemáme stred zálohy. Raphina je hodně vidět, ale přijde mi, ze toho hoodne pokazil.
Chce to hrát rychle, ono to tam padne
Klokanomet
13.08.2022 21:45
#
penalta...a kkt HH na to čumí z metru
Marv
13.08.2022 21:47
#
A ta opice měla jít rovnou do klece za ten zákrok
bartlu
13.08.2022 21:54
#
The rozhodčí je taky dobrej debil. Pískne faul, kopnem primak a on to ukončí. Wtf
patas92
13.08.2022 21:54
#
Co je ten Isi za klauna tvl
Jordi Alba
13.08.2022 21:55
#
Děláš, jako kdyby tohle nedělal zápas co zápas, kor proti nám.
Murena
13.08.2022 21:54
#
Neskutečnej kokot ten rozhodčí
LAM
13.08.2022 21:57
#
Hernandez no.
Klokanomet
13.08.2022 21:57
#
Klasický čurák Hernandéz Hernandéz My jsme zatím bohužel trochu bez nápadů, přestože se nedá říct, že by útočníci hráli špatně.
bartlu
13.08.2022 21:58
#
Chybí nám záloha. Tam nikdo nic nevymyslí a tahame to pouze přes křídla. Uprostřed pole to dnes hodně prohravame
LAM
13.08.2022 21:59
#
Tak Rayo to tam hodně přehušťuje.
SIRBRANIKE
13.08.2022 22:07
#
V zálohe je kráter. Bus pri stoperoch a gavi s pedrim skoro v útoku. To naše zakladanie útoku je strašný hazard.
LAM
13.08.2022 21:58
#
No Rayo nás loni vdakrát porazilo a je vidět,že nám vůbec nesedějí.Když už si šance vytvoříme,tak hrozný řešení.
Jinak opravdu v LL nikomu nevadí,že jenom golmna zdržuje každej poločas tak 5 minut?
SIRBRANIKE
13.08.2022 22:01
#
Kopa nepresností. Raphina out Ansu in.
Gazdo
13.08.2022 22:12
#
Tak co sa dalo cakat. Prvy zapas sezony, prvy polcas vsetci cerstvi este a pripraveni behat plus teda este extremne behave Rayo. Bude este tazky zapas ale verim ze jeden gol by to zlomil a Rayo by to mozno otvorilo. Takto to zahustuju uplne nechutne
Klokanomet
13.08.2022 22:36
#
škoda Bus
Klokanomet
13.08.2022 22:51
#
skvěle Lewa, už se to blíží
bartlu
13.08.2022 22:52
#
No pokud necháme kopat primak Fatiho, tak snad ani nechceme vyhrát…
Maximm9
13.08.2022 22:53
#
Ten De Jong je skvely, prodejte nam ho
patas92
13.08.2022 23:00
#
Asi už 4 roky
Maximm9
13.08.2022 23:06
#
Takze on takhle hraje porad, ale jediny problem jsou jenom ty penize ?
patas92
13.08.2022 23:15
#
Jako každý fotbalista mívá slabší zápasy, dlouhodobě ale patří mezi nejlepší hráče Barcelony, i když ti tady někteří budou tvrdit opak.
Gazdo
13.08.2022 23:06
#
Frenkie to dnes rozhybal
KnoxXx
13.08.2022 22:58
#
Barca uz neunasa
bartlu
13.08.2022 23:06
#
Tak hrali jsme bez zálohy, nevím, které kundy tady vyhání FdJ, který dneska nejlepší ze všech záložníku. Rozhodčí je dement, brankář Raya neskutecna picka, toho bych nepochcal ani kdyby hořel. Bez zálohy těžko vyhrajeme, tam nás Rayo přehrálo a byli skvěle připraveni.
Foppy
14.08.2022 08:41
#
Trošku to vyznívá, že nechat se od tebe pochcat je za odměnu
Gazdo
13.08.2022 23:07
#
Ach jo… Christensena budem asi vazne dlho predychavat a budem teda dufat ze sa bude zosypavat castejsie pred zapasmi… Lewa hral presne tak ako som cakal ale neprijemne ma celkom prekvapil Kessie. Ten vyzeral za tych par minut ako keby mal na haku
CHONG
13.08.2022 23:18
#
Ztráta Barcelony a pláč culés nad rozhodčím, je fajn mít v životě nějaké jistoty
Visca el barca
13.08.2022 23:25
#
Frenkie nejlepší na place. A tady by ho půlka nahned prodala.
sylarko
17.08.2022 15:41
#
no keby za nho prisiel bernardo bolo by to este lepsie. ale inak fakt ne.
Ángel di María 22
14.08.2022 08:25
#
Doufam, ze dneska nezklameme a vstoupime do sezony dobrym vykonem.

Rad bych videl Hazarda docela. A prosim ne KCM v zaloze.
Ed_Hazard
14.08.2022 08:35
#
CHONG
14.08.2022 09:20
#
Carlo říkal, že letos bude rotovat víc, ostatně s tou zálohou by byl hřích, kdyby ne...
Kenneth
14.08.2022 09:56
#
CHONG
14.08.2022 10:07
#
Uvidíme dneska, jestli to byly jenom plané řeči
Kenneth
14.08.2022 10:26
#
Neco jako rotace za ZZ 2017 by byla urcite fajn, ale moc tomu neverim. Hlavne Kroos s Casemirem mi neprijdou, ze by se chystali to predat mladsim.
Ed_Hazard
14.08.2022 12:39
#
On Zz ale nerotoval "od 1. kola" , ci?
teenz
14.08.2022 13:00
#
Proc by mel Case neco predavat?
Kenneth
14.08.2022 13:33
#
Tchouameni se teda kupoval proc?
teenz
14.08.2022 13:41
#
No predpokladam, ze ne proto aby v prvnim kole ligy rozbil trio, ktere vyhralo LM a je jednim z hlavnich duvodu naseho uspechu. Sve misto by si mel pevne vybudovat, jako Cama.
Kenneth
14.08.2022 13:47
#
Ja se bavim o rotaci v cele sezone, to ze tam dneska da KCM je mi celkem jasny.
teenz
14.08.2022 14:08
#
Tak to je asi (doufam) jasny, ze Tchoua a Cama musi hrat.
zasranej malíř
14.08.2022 12:07
#
Thibo-Lucas-Militao-Rudiger-Alaba-Tchouaméni-Camavinga-Modrič-Vini-Benz-Eden
Tahle by se mi dnes i líbila
Foppy
14.08.2022 16:48
#
Zajímavá, ale trošku bych se toho bál Za mě ideál asi Thibo-Rudiger-Eder-Alaba-Mendy-Modrič-Case-Fede a vepředu Benz s Vinim a zkusil bych Hazarda.

Můj tip je nicméně, že Rudiger bude vpravo a jinak klasika - KCM vpředu Vini, Benz a asi Fede.
ayanami
14.08.2022 13:10
#
Ja cekam, ze bude vicemene stejna jako v Superpoharu. Carvajal neni v nominaci, takze Vazquez. Pak mozna jeste Camavinga misto Casemira, ktery jako jediny minule odehral celych 90 minut.
Kokesh
14.08.2022 13:45
#
Já bych rád viděl Hazarda mimo RM....
ACSeRw!n
14.08.2022 11:59
#
pokud tomu bude Lewa davat vsechno a bude se soustredit jen na fotbal, tak by tech 10 golu moch dat
Civers
14.08.2022 12:57
#
Nemate prosim zkusenost s nakupem listku na Real? Na kterych strankach jste kupovali? Diky
CHONG
14.08.2022 13:46
#
Na ofiko stránkách
Civers
15.08.2022 09:57
#
Ok, díky :)
janinho
14.08.2022 23:38
#
ak nechces ist na EC alebo derbi tak v pohode cez oficialnu stranku.
Civers
15.08.2022 09:57
#
Díky :)
chavi.27
14.08.2022 19:36
#
Jako sice vime ze sezona Valencie bude stat zase za hovno, ale nejstarsi hrac na htisti ma 25 let....
chavi.27
14.08.2022 19:38
#
Tak 27, prehlid jsem Castilleja... ale i tak...
Mass
14.08.2022 22:40
#
To je spíš z nouze.
zasranej malíř
14.08.2022 20:08
#
Thibo, Lucas, Nacho, Rudiger, Mendy, Tchouameni, Camavinga, Kroos, Valverde, Benzema, Vini Jr.
ayanami
14.08.2022 20:17
#
hezky
CHONG
14.08.2022 20:24
#
Tak Carlo to s větší rotací myslel zřejmě vážně
madridcan
14.08.2022 20:26
#
Dve hodiny pred zápasom žeby bola oficiálna zostava?
ayanami
14.08.2022 21:11
#
Ano, a to uz od minuly sezony. Byly totiz problemy s tim, ze ty sestavy nekdo pravidelne vynasel ven, takze klub na to zareagoval tim, ze je zacal oznamovat s vetsim predstihem.
Ed_Hazard
14.08.2022 21:02
#
Tak toto som necakal. Ja ale ako vecne nespokojny fanusik poviem, ze Camavinga mohol sediet a nasadit mohol Ceballosa
Kenneth
14.08.2022 21:09
#
Hezka.
teenz
14.08.2022 21:23
#
Tyvole, Tchou - Cama lets goooo.
Mass
14.08.2022 22:53
#
Zatim tihle dva sou zrovna nanic.
teenz
14.08.2022 23:02
#
Cama ok, Tchou mimo ale to vice hracu.
Mass
14.08.2022 23:09
#
Cama ok vůbec, proto ho taky v půlce střídal
teenz
14.08.2022 23:16
#
Nebo ho vystridal, protoze chtel Modrice a Tchou je lepsi varianta za Caseho?
Mass
14.08.2022 23:20
#
Tchou jde taky dolu
teenz
14.08.2022 23:24
#
Logicky, kdyz po vice jak 15min gol nepadl.
cihi
14.08.2022 22:06
#
Myslel jsem, ze hraje Real na Almerii, ale ted jsem zapnul Nova Sport3 a vidim, ze hraje Ukrajina.

Nevite, jak to tedy je?
Jackmaker1989
14.08.2022 22:09
#
Mne to ide.
Pinturicchio
14.08.2022 23:03
#
Je to tedy tak, že jsi kokot.
janinho
14.08.2022 23:30
#
ty proste napises jednu picovinu a hned to hodis CTRL+V aj na bilybalet a X dalsich portalov, hej? dobre vediet
Salfovic
14.08.2022 23:47
#
Když už si s tím dal takovou práci.
janinho
15.08.2022 09:18
#
bola by skoda aby taku hlboku myslienku nevidelo co najvacsie publikum
Diskostu
14.08.2022 22:09
#
čo by Real dal zato aby uhral taky výsledok jak včera Barca to su total tragédi.
teenz
14.08.2022 22:11
#
Visca pls.
janinho
14.08.2022 23:41
#
RM1999
14.08.2022 23:57
#
ok
wyqinac
15.08.2022 10:00
#
zasranej malíř
15.08.2022 10:27
#
Whitemedia
14.08.2022 22:17
#
Tak jak se vede Rudigerovi ve čtyřčlené obraně?
Kenneth
14.08.2022 22:29
#
Zatim strasnej a s prehledem nejhorsi.
CzechLukas
14.08.2022 22:31
#
Tchoumeni je teda taky mimo
Diskostu
14.08.2022 22:33
#
Vazquez Detto
USA_osloboditel
15.08.2022 00:58
#
Nahodou slusny vykon nechapem ale vylesti si okuliare.
vilp
14.08.2022 22:32
#
Tchouaméni u rozehrávky zatím dvě Casemirovky, tomu říkám posun.
vilp
14.08.2022 22:33
#
Ten Kaiky má být nový Thiago Silva btw.
Mass
14.08.2022 22:43
#
Může být. Já už sem si ho všiml před půl rokem, jen na 18 let má celkem vyzrálej herní projev.
Diskostu
14.08.2022 22:43
#
Kross nech kope rohy radšej priamo na bránu väčšia šanca že dajú gol .. zúfalci totálny
CzechLukas
14.08.2022 22:50
#
12 rohů, nic z toho, to jsou zoufalci
Diskostu
14.08.2022 22:52
#
Hroza ...Fan Reaku si budu priať už v novembri nech je koniec sezóny
CHONG
14.08.2022 23:06
#
To jsi tvrdil i vloni
CR7RONALDO
14.08.2022 23:36
#
Striedanie roka
ayanami
14.08.2022 23:36
#
Alaba
teenz
14.08.2022 23:37
#
janinho
14.08.2022 23:38
#
dobra Alabovinka
LeonardoUžoa
14.08.2022 23:47
#
Hazard je úplně odepsaný. Měl by jít domů někam do Waregemu a neztrapňovat se už ve světovém měřítku.
Diskostu
14.08.2022 23:59
#
práveže nebol to zly vykon od Hazarda.. Ale Real by si mal odpustiť tie pätičky je to neefektívne.
vilp
15.08.2022 00:06
#
Ale že by bez toho železa v noze zařadil vyšší rychlost, to teda vůbec. Rozběhl se tam s balonem jednou. Aspoň už nepřihrává jen dozadu.
teenz
15.08.2022 00:11
#
No jednou se rozebehl a nekolikrat se snazil z chuze zrychlit hru, jen ho spoluhraci nepochopili. Dal bych mu sanci, protoze dneska co neudelal Vini, tak nikdo.
Phillipinho
15.08.2022 21:06
#
Perfektni vstup do sezony. Letos to vypada fakt dobre. Ta sirka kadru je uzasna Morata musi zustat/
itchy21
15.08.2022 21:14
#
..presne, a witsel vyzerá ako by tam hrával roky, neuveriteľný pokoj..molina sa musí trosku zohrať, ale verím mu..pruser je akurát Koke
herbage
15.08.2022 21:44
#
Félix tripple asisst. Přitom ta šírka kádru je podobná, jako dříve, protože trojka Molina, Witsel, Morata je jen náhradou za Trippiera, Herreru a Suáreze, nicmoně kvalitou bych řekl, že je to letos o level výše. Plus návrat Saúla, no, u kterého je velký otazník, jestli se do toho zpátky dostane
itchy21
15.08.2022 22:16
#
..morata bojuje a pomáha aj dozadu (na rozdiel od luisita, aj ked ako vzdy hovorím, titul bol len a len jeho zásluha) ..molina sa chytí, musí..aa je tam Reinildo ktorý je myslím momentálne najlepsi hráč atlétov..witsel je o level, dva inde ako herrera, ten bol spolu s felipem (ktorý myslím ze uz dohral) pre mna najhoršia posila čo si pamätám (ktorá teda nastupovala pravidelne)..
..united ze chcú Cunhu, za údajných 50 nech ide..
Phillipinho
15.08.2022 22:59
#
Ja ti nevim. Cunhu jsem si oblibil, letos mu chtel dat Cholo udajne hodne prostoru a udelat z nej utocnika cislo jedna. V zakonceni se musi jest zlepsit, ale herne se mi moc libi.

50 mega je urcite dobra cena, nicmene vsichni vime, kdo misto nej prijde…
itchy21
15.08.2022 23:07
#
..kto? cr?
Phillipinho
15.08.2022 23:18
#
Ano.
itchy21
15.08.2022 23:32
#
..jediné čo atlétom chyba celé tie roky je víťazný typ hráča..nie bojovník (to sú takmer všetci), presne niekto ako “ten ktorého netreba menovať” ..taký hráč by nám vybojoval postup cez lipsko v lige majstov, rovnako by dorazil city v predchádzajúcim ročníku..a hovorí Cholo, ak by nehral futbal atléti by mali 3 tituly ligy majstov
Phillipinho
15.08.2022 23:45
#
Se vsim jako vicemenne souhlas, ale je to proste Ronaldo a hral za Real Madrid

A jeste nesouhlas s tim poslednim Cholo tohle nikdy v zivote nerekl, je to fake quote, ktera koluje uz par let po Twitteru…
Phillipinho
15.08.2022 22:58
#
Samozrejme no. Ten kadr byl kvalitni do sirky uz minulou sezonou. Morata v tyhle forme je oproti Suarezovi z minule sezony zcela urcite velkej upgrade. Witsel oproti Herrerovi take, navic to bude pravdepodobne 4. stoper do rotace. Druhou pulku sezony uz Trippier v tymu nebyl a lepilo se to Llorentem a Vrsaljkem. Molina bude podle me top posila. Se Saulem buhvi jak to jeste dopadne. Nedivil bych se, kdyby nakonec jeste odesel…
Eichel
17.08.2022 10:25
#
Ako to, prosím ťa, vyzerá u vás s Griezzmanom?
Phillipinho
17.08.2022 10:28
#
Vypada to, ze s nim letos Cholo pocita do triclenny zalohy, aby vice tvoril pro sve spoluhrace.
Eichel
17.08.2022 10:44
#
Dík, to by som si mal atlétov zapnúť, na to som zvedavý. On bol vždy pracant smerom dozadu, možno by sa tam mohol nájsť.
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.