FORTUNA:LIGA - souhrn 4. kola nadstavby: Plzeň slaví zisk titulu

10.05.2022, 21:00, aktualizováno 11.05.2022, 20:58
Komentáře a souhrny
Plzeň vyhrála nad Hradcem Králové a po remíze Slavie na půdě Baníku Ostrava slaví kolo před koncem mistrovský titul. Sparta nestačila na Slovácko, s nímž se o týden později střetne ve finále MOL Cupu. Zlín se rozešel smírně s Pardubicemi, přesto mu to stačí na to, aby mohl oslavit záchranu. Teplice pro změnu neudržely vedení v Karviné a po remíze 2:2 mají jistotu, že půjdou do baráže...
O titul

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:1

11.05.2022 19:00

Góly: 32. David Buchta - 5. Yira Sor

Řada slávistů si sice přes den stěžovala na rozhodnutí Hradce Králové, jenž do zápasu proti Plzni nenasadil dvě své opory, nakonec se však právě sami sešívaní porazili v boji o titul. Na půdě ostravského Baníku totiž pouze remizovali a na čtvrtý ligový titul v řadě nedosáhli.

Slavia přitom utkání ve Slezsku rozehrála skvěle. Už v páté minutě poslal Traoré do úniku Sora, jenž namísto dalšího postupu vpřed zvolil chytré zakončení z dálky, kterým obstřelil zaskočeného gólmana Baníku Laštůvku - 0:1. Vedoucí branka ale Pražany moc neuklidnila. Naopak v průběhu druhé půle přebrali iniciativu spíše domácí.

Blízko vyrovnání byl již ve 24. minutě Klíma, jenž si naskočil na rohový kop Fleišmana, trefil ovšem pouze břevno. O tři minuty později zahrozili Ostravané znovu po standardní situaci. Tentokrát se do vzduchu pověsil Almási, avšak bránu sešívaných netrefil. Více štěstí stálo při Slezanech po půlhodině hry. Fleišmanův centr z levé strany prodloužil bránící Ousou nechtěně na zadní tyč, kde se do voleje opřel Buchta. Slávistický brankář Mandous se sice s vypětím všech sil natahoval, vyrovnávací trefě ale nezabránil.

Domácí zvládli koncovku prvního poločasu opravdu na výbornou. Ve 36. minutě si Klíma dokonce udělal zálusk na obrat, přízemní střelou nicméně těsně minul svatyni protivníka. Po změně stran se však Baník mohl strachovat o to, aby nečelil pokutovému kopu. Laštůvka totiž při snaze o vyboxováni balónu nevybíravě sestřelil Sora a mohl být rád, že hlavní arbitr jeho počínaní nikterak nepotrestal.

Méně shovívavý byl tým rozhodčích po hodině hry. Aktivní Sor se po výborné individuální akci dostal za defenzivu Slezanů, načež jej při postupu na Laštůvku rozhodil v běhu Lischka. Ke kontaktu mezi hráči dost možná ani nedošlo, pád Sora však ve výsledku znamenal vyloučení Lischky. Hosté zároveň dostali k dispozici slibnou možnost v podobě nebezpečné standardní situace, ze které ovšem Holeš trefil pouze břevno.

V závěru se zoufalí sešívaní čím dál více uchylovali k nákopům a centrům do ohně, na které si nabíhal také Mandous. Baník nicméně všechny akce celkem s přehledem ubránil a výborným výkonem se podepsal na rozšifrování hlavní ligové tajenky.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:2

11.05.2022 19:00

Góly: 20. Jean-David Beauguel, 55. Jhon Mosquera

Těžko říct, zda Plzeňští reálně věřili, že zisk titulu oslaví již uprostřed týdne. Viktoria však v poslední době kráčí štěstí naproti a odměna v podobě zlaté tečky se nakonec dostavila již v předposledním kole skupiny o titul. Západočeši zvládli utkání proti Hradci Králové a po čtyřech letech se vrátili na ligový trůn.

Už během dne se Plzeň dozvěděla, že ji nebudou ohrožovat dvě hlavní tváře "Votroků". Západočeši tak mohli využít absence pravého beka Jana Mejdra, obě branky hostů se nicméně urodili na levé straně z pohledu Východočechů. První zásah přinesla 20. minuta. Centr do pokutového území odvrátil jeden z bránících hráčů pouze k Beauguelovi. Francouzský útočník se nenacházel v příliš komfortní situaci, avšak potvrdil vynikající formu a z úhlu napálil balón pod břevno.

Hradec nebyl bez svého ofenzivního tahouna Adama Vlkanovy tak nebezpečný jako nedávno proti Slavii či Spartě. Plzeň se tak mohla cítit bezpečněji, především pak po 55. minutě, kdy vsítila druhou branku. Na centr Řezníka si naskočil Chorý, jeho hlavičku vyrazil hradecký gólman Vízek jen před sebe, kde se z dorážky prosadil Mosquera.

Viktoriáni po závěrečném hvizdu ještě chvilku čekali na to, jak se vyvrbí duel Baníku se Slavií. Po nějaké době však mohli slavit společně se svými fanoušky, mezi nimiž se nacházel také někdejší dlouholetý bek Plzně David Limberský.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:2

11.05.2022 19:00

Góly: 31. Dávid Hancko (pen.) - 54. Daniel Holzer, 81. Marek Havlík

Byť ani jednomu z mužstev už o moc nešlo, konečný výsledek může leccos napovědět. Sparta se totiž se Slováckem utká o týden později ve finále poháru a nyní se zdá, že na soupeře z Moravy nestačí. Na vlastním hřišti totiž neudržela vedení a kvůli dvěma inkasovaným brankám po změně stran prohrála.

V první půli se sice hosté z Uherského Hradiště neprosadili, Pražany už nicméně stihli upozornit na svou sílu. Například Kalabiška po standardní situaci rozehrané Havlíkem hlavičkoval z nebezpečné pozice, avšak bránu soupeře netrefil. Do vedení se tak jako první dostali domácí, jimž ke gólu pomohla dosti kuriózní situace. Havlík poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Šimka, ten nekoordinovaně podrazil Dočkala, díky čemuž dostali Letenští k dispozici penaltu. Tu s přehledem proměnil Hancko.

Ještě před přestávkou se Slovácko znovu připomnělo. Jurečka sklepl míč pro Vechetu, mladý útočník však mezi tři tyče nezamířil. Podobně skončil také obstřel Haraslína, jenž se v samotném závěru prvního poločasu šikovně uvolnil.

Jednogólový náskok vydržel Spartě do 54. minuty. Pohlednou kombinaci Moravanů zakončili přihrávající Kalabiška a střílející Holzer, který se po necelém měsíci znovu prosadil na půdě svého někdejšího zaměstnavatele. Slovácku po vyrovnání narostla křídla a do závěrečného hvizdu Pražany víceméně k ničemu nepustilo. Obrat mohl dokonat Vecheta, který hlavičkoval po vynikajícím centru od Havlíka, avšak ztroskotal na brankáři Letenských Hečovi, jenž se vyznamenal výborným zákrokem.

Později Heča zneškodnil také Havlíkův výpad z levé strany, nakonec však ještě jednou kapituloval. Byl to právě Havlík, kdo se v 81. minutě odhodlal k obstřelu zpoza vápna, načež pohledné zakončení zapadlo k tyči. Heča se zmohl jen na kontrolu svým zrakem a ani se neobtěžoval pokusit se o zákrok.

Sparta už v závěru nic nepředvedla a v nadstavbě potřetí ze čtyř utkání ztratila body. Zároveň se jednalo o nepovedenou premiéru Michala Horňáka, jenž jako trenér zaskakuje na lavičce do konce ročníku. I tak Letenští zakončí sezónu na třetím místě v ligové tabulce.

Slovácko se v pořadí k Pražanům přiblížilo, pětibodové manko už ale v posledním kole nemůže smazat. Moravané však mohou stoprocentně počítat se čtvrtou pozicí a taky se zvýšeným sebevědomím před finále MOL Cupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň34257262:2182
2.Slavia Praha34246479:2578
3.Sparta Praha34217670:3970
4.1. FC Slovácko34205956:3865
5.Baník Ostrava341510960:4755
6.FC Hradec Králové3410141044:4944
O udržení

FK Pardubice - Fastav Zlín 1:1

10.05.2022 19:00

Góly: 39. Vojtěch Patrák - 75. Dominik Simerský

Velké zklamání zavládlo v Pardubicích. Kdyby totiž Jablonec neinkasoval v souběžně hraném utkání v samotném závěru proti Bohemians, společně se Severočechy by se radovaly nadobro z přímé záchrany i přes plichtu se Zlínem. A zatímco moravský výběr oslavil díky urvanému bodu kýžené udržení, východočeský klub čeká na konec sezóny nepříjemný džob v Teplicích.

Nutno však podotknout, že pokud se mu podaří získat alespoň remízu, nebude muset nikterak sledovat dění ve zbylých dvou souběžně hraných střetnutích. Spolu s Jabloncem se Pardubice už skoro viděly na dokopné, ovšem zda bude veselá či nikoliv, rozhodne až poslední kolo. Do plánů na rozlučku s tímto ročníkem jim totiž hodil vidle pražský celek za pět minut dvanáct.

Domácím vyšel lépe první poločas, v jeho závěru se ujali vedení, to když Jeřábek mistrně do šestnáctky uvolnil z pravé strany sbíhajícího Patráka, jenž se sám před brankářem Rakovanem v koncovce nezmýlil. Po obrátce byli hosté směrem dopředu nebezpečnější a nakonec se své odměny dočkali v 75. minutě, neboť Simerský hlavou zužitkoval centr zleva od Procházky.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Teplice 2:2

10.05.2022 19:00

Góly: 41. Vlasij Sinjavskij, 90. Petr Buchta - 17. Alois Hyčka, 70. David Ledecký

Dvakrát se zdařilo Teplicím ujmout na půdě Karviné vedení, dvakrát o něj ale nakonec přišly, a tak se musely smířit s definitivou účasti v dodatečné baráži o udržení. Jistě sestupující výběr ze Slezska se nevzdal, ačkoli závěr sezóny dohrává jen s vidinou umístění na samotném dně tabulky, a při své rozlučce před vlastními fanoušky potěšil alespoň odvahou a neústupností.

Severočeši vstoupili do zápasu aktivně a už v 6. minutě se snažil skórovat Hyčka, ještě ovšem v tuhle chvíli napálil boční síť. V 17. minutě se mu však již přece podařilo překonat gólmana Neumana, to když přízemní, skákavý centr z levé strany od Trubače doklepl na zadní tyčce za brankovou čáru. V poslední čtvrthodině prvního poločasu se každopádně začali osmělovat též domácí, kteří nakonec proměnili jednu ze svých šancí ve 41. minutě. Kobouri poslal dlouhý pas zleva do vápna, ten se dostal do míst, kde stál Sinjavskij, a ten propálil brankáře Grigara.

Už krátce před obrátkou a také po ni podnikali hosté další ataky, aby navrátili ztracený náskok zpět do vlastních rukou, a v 70. minutě opravdu gólově udeřili. Kodad vyhodil balón z autu k Žitnému, ten v šestnáctce přihrál pod sebe na Ledeckého, jenž neměl problém zacílit. Avšak Karviná v 90. minutě přece vydolovala plichtu, hlavou na bližší tyč mířil nestrážený Buchta.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:1

10.05.2022 19:00

Góly: 38. Václav Pilař - 90+4. Petr Hronek

Pomalu a jistě se chýlil konec utkání, už bylo skoro rozhodnuto, že baráž o záchranu si zahrají fotbalisté Bohemians a Jablonec se ve FORTUNA:LIZE udrží. Domácí se ujali vedení díky parádní pumelici Václava Pilaře, jejich soupeř pak podnikal hodně cest za vyrovnáním, avšak dlouho nenacházel úplně správný směr. V nastavení ho ovšem přece vysvobodil Petr Hronek.

Kdyby se klubu ze severu Čech podařilo podržet těsný náskok, nikdo by mu už místenku na další sezónu v nejvyšší soutěži nemohl vyfouknout. Jenomže závěrečné inkasování znamenalo pouze zmar a frustraci, i v závěrečném kole se totiž bude muset rvát o uchování umístění nad příčkami, jež by ho mohly poslat do nevyzpytatelného play-off, a to právě na úkor pražského celku. Nutno však podotknout, že Jablonec má situaci ve svých rukou. A pokud zvládne duel ve Zlíně, jenž má prvoligovou příslušnost zaručenou, nebude se muset nikterak ohlížet za sebe na souběžně hrané klání Bohemians proti Karviné nebo na to mezi Teplicemi a Pardubicemi.

Suma sumárum se jednalo o vyrovnané střetnutí, jemuž finální výsledek vlastně i slušel. Byť Pilařova famózní střela zpoza vápna z otočky zaplula od břevna a za brankovou čáru, hosté se obecně neprezentovali o nic horším dojmem. Ve druhém dějství se snažili domácí především o bránění jednogólového předstihu, nakonec však své počínání nedotáhli do úspěšného finiše, neboť jim Klokani zasadili ránu v poslední možnou chvíli. Bartek přistrčil i přes krkolomné postavení míč ke Hronkovi, který na bližší tyči propálil marně zasahujícího gólmana Hanuše.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.Fastav Zlín34981742:5935
12.FK Pardubice348101640:6834
13.FK Jablonec346151326:4733
14.Bohemians Praha 1905347101741:6131
15.FK Teplice34852133:5729
16.MFK Karviná343102133:5919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (519)

Přidat komentář
Axelrose

Tak Bohemka může doufat jenom v zaváhání Jablonce, ne? Pardubice mají s Behemkou lepší vzájemné zápasy, nebo to už neplatí?

Reagovat
KingMaster13

Hraje se na lepší umístění v lize po ZČ takže šanci tam Bohemka dostat se před ně má

Reagovat
Axelrose

Tak pak to bude asi jasný. Zlín se dneska vymaže někde v baru, takže tam Jabka vyhrajou. Karviná to do soboty rozprodá, páč co s těmi neměli, že jó. A Tepláky letos poprvé porazí Pardubice a pošlou je do baráže.

Reagovat
KingMaster13

Taky to bohužel čekám

Reagovat
Losinho

Teplice se budou soustředit na baráž. Klidná remíza.

Reagovat
KingMaster13

nebo no, vlastně jim remíza stačí

Reagovat
Firkraag

Teoreticky mohou furt zabojovat o 14.místo, což by nemuselo znamenat baráž, pokud někdo postup odmítne.

Reagovat
Pablos

Nebo se tam zpět vrátí Sparta B

Reagovat
Pablos

Teplice jdou do baráže… tak to prvně věřím v necinklou baráž Každopádně já je chci v první lize… snad to uhrajou, ale ať si pak hned uvědomí, že to vedou celkem na hovno.

Reagovat
Martin9719

Takhle, pokud na to mají, tak si to uhrajou. Pardubice hrají celkem slušně takže nečekám že by Teplice dominovali, zvlášť po tom jak se jim teď daří.

Reagovat
Pablos

Ja se bavim o baráži

Reagovat
Martin9719

Já taky v první větě. Ale teď už je vlastně jasný že baráž hrát budou tak jako tak.

Reagovat
John Obi Mikel

Už jsem myslel, že bude hotovo a ta branka Hronka to zas slušně zamotala.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní mise splněna. Teď pomoct Jablonci do baráže.

Zároveň škoda, že to Teplice nezvládly, poslední kolo mohlo být ještě zajímavější.

Reagovat
andrew96

No ale takhle se tou koncovkou protrápit... jak vypadalo jaro dlouho slušně, tak poslední měsíc je dost zoufalý.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně ... Jsem zvědavý na další sezonu, snad se vrátíme k výkonům z jarní části před nadstavbou.

Reagovat
Al Capone

Zlinecek

Reagovat
Greny

Dotaz na Slavisty a Sparťany : kolik stojí permanentka na Slavii případně Spartu?

Reagovat
Greny

Dotaz na Slavisty a Sparťany : kolik stojí permanentka na Slavii případně Spartu?

Reagovat
rufus

Mě stála letos 3500 včetně nadstavby. A myslím, že jsou to ty nejdražší sektory (nahoře protilehlá tribuna). Ale na příští sezonu dává Sparta slevu za obnovu a pokud si to pamatuju dobře, mělo by mě to vyjít cca na 2900 korun.

Reagovat
Greny
Reagovat
rufus

To je slušný.

Zase nemůžeš srovnávat hokej a fotbal, když hokejová sezona má o dost víc zápasů a provoz hokejové arény na jeden zápas je i nákladnější než fotbalového stadionu. V každým případě jsou ty ceny naprosto šíleně napálený, holt asi toho Kundrátka a další posily musí někdo zaplatit. V porovnání nejdražší permice na hokejovou Spartu včetně play off vyjde na 8500 Kč (bez play off 5900).

Reagovat
Greny

Jako jo jsou tam jiné náklady než na pořádání fotbalu ....ale jen tak mě to zajímalo, protože tohle už je fakt pálka...

Reagovat
John Obi Mikel

Tam je cifer

Reagovat
KingMaster13

10 litrů? Za to by jsi ty permanentky u nás měl 3

Reagovat
Axelrose

Ale na Slavii myslím na letošní rok nové nevydávali, ne?

Já to jistě nevím, protože jsem si jí jenom obnovoval, ale kamarád mi říkal, že si chtěl koupit a nesehnal.

Reagovat
KingMaster13

U nás si mohli zažádat jen očkování a permanentkáři z minulého roku, Edenku si mohli zažádat i ti co neměli ale bylo tam pravidlo očkování. Jinak poslední roky byl stav permic plný takže si ji obnovovávali pouze ti co jí měli předtím

Reagovat
Axelrose

JJ, takže jsem měl dobré informace

Reagovat
Greny

14 je lepší vzít celosezónni s přátelaky a doufat že se půjde daleko v playoff

Reagovat
KingMaster13

Ty vole To je mazec

Reagovat
Axelrose

Hele, já čekám v Pardubicích něco podobného.

Loni jsem jí měl (sice na lepší místa), jako stávající držitel za 6 500. A to ne na celou sezonu, ale jenom na základní část.

Ale letos, i vzhledem k těm nákupům, současné situaci, inflaci, atd. očekávám podobnou dardu.

Tak jenom doufám, že nejebne i Jardovi na Slavii.

To by se se mnou stará asi rozešla, nebo asi něco chtěla Ještě že ty ceny nezná

Reagovat
smazaný uživatel

na hokejovou Spartu včetně play off se dá koupit za nějakých 7200.

Reagovat
Axelrose

Ale to bylo loni, ne?

Letos to zvednou i u vás, o to strach nemám.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Losinho

dá se na to vzít hypotéka?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Ses posral? Víš co je na tom nejlepší že to na pokladně nemůžeš zaplatit kartou ale pěkně hotovost

Reagovat
Losinho

Jako fakt?

Reagovat
Greny

Jo fakt

Reagovat
KingMaster13

Mít v ruce 14 000 tak jsem terč pro krádež

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
raduinho

Zábranský je srandista

Reagovat
Axelrose

Tak Dynamo letos takto:

https://www.hcdynamo.cz/clanek.asp?id=V-pondeli-16-kvetna-odstartuje-prodej-permanentek-na-novou-sezonu-12188

Příjemně překvapili, i bez toho bonusu to vyjde levněji než loni.

Je to tedy jen na základní část a nějaké přáteláky před ligou, ale tohle je hezký dárek. Na rozdíl od těch dárků za nákup permice , ale na to jsme si už v Pcích zvykli

Reagovat
wyqinac

na Slavii to bylo letos takhle https://www.slavia.cz/zobraz.asp?t=vstupenky-permanentky

ale vzhledem ke covidu se prodavali jen predchozim permanentkarum, takze tam mozna byla jeste nejaka sleva (myslim ze byva 10-20%)

Reagovat
mistr129

na Jih pro držitele permanentky z loňska stála letos podle mě tak 2-2,5k

Reagovat
Chamezjunior

Už se těším na zápas Bohemky s Karvinou. Můj tip je takový, že tak do 89. minuty budeme sledovat remizový výsledek a pak Bohemka zabere a urve důležitou výhru. Zase, snad by jim to díky tomu mohlo stačit k tomu, ať pošlou Jablonec do baráže. To je jediný tým, kterému baráž přeji.

Reagovat
Slovácký trojboj

SLOVÁCKO

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kilobyte

Liga za pohár.

Reagovat
Slovácký trojboj

Ne ne

Reagovat
jiriczeQ

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
John Obi Mikel

Já vám teda gratuluju, ale moc vám to nepřeju, vy jste si to vybetonovali. Vás zbiju ještě.

Reagovat
John Obi Mikel

Teď vážně. Bílek ukázal, že je trenérská extratřída a gratulaci si zaslouží. Akorát to mohl dokázat třeba někde v Polsku

Reagovat
mistr129

Reagovat
Bobřík1

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Nemáte zač. Chceme Kalvacha zadarmo

Reagovat
John Obi Mikel

Nechcete Talovjerova zadarmo?

Reagovat
HorajzmAmmann

Ten byl dneska úplně v lese...

Reagovat
smazaný uživatel

'dneska'

Reagovat
didosh

Ten je furt v džipě

Reagovat
Lof

Reagovat
db18

Pohrdáte Pirlem a Kalvacha se vám zachtělo...

Reagovat
HorajzmAmmann

Pirlem?

Reagovat
db18

Janošek

Reagovat
HorajzmAmmann

tohle bohužel taky nechápu. Odjebal se Gattuso do Karvuné, Pirlo nehraje (což nechápu, přitom to je na Baník geniální fotbalista) a místo toho hraje Boula, což je prostě zatím tragedie. Dneska by měl i defenzivní záložník být slušný do ofenzivy. Což Boula není...

Reagovat
ratusek

my ho radši zkoušíme v béčku

Reagovat
bobis21

Bílek si namazal ligu na chleba

Reagovat
jackinho10

Gratulace Plzni k titulu

Reagovat
Bex5

Reagovat
Kixi Syhimour

Za mě obrovské překvapení, klobouk dolů před Bílkem

Reagovat
Cotton

Aby to nezapadlo: Slovácko

Reagovat
pingla

Hlavně finále poháru, tohle byla rozcvička

Reagovat
AjaxFans

Fandis nám?

Reagovat
pingla

no samozřejmě, spartě opravdu nefandím a Slovácku přeji

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
Miguel19

Wow. Neuvěřitelný.

Strašná ostuda pro Slávku. Jen houšť.

Reagovat
smazaný uživatel

A pro Spartu ne? Vsak jste za nama

Reagovat
Jordi Alba

Tam to zas tolik lidí nepřekvapuje.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Igner Farnsworth

Proč ostuda?

Reagovat
Miguel19

Protože je to tým na naší ligu s neomezeným rozpočtem, nejlepším trenérem historie a porazil je tým, co nemá skoro ani na výplaty.

Reagovat
Igner Farnsworth

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

To mluvis o Sparte?

Reagovat
Losinho

My už nekrachujeme?

Reagovat
John Obi Mikel

My taky krachujem, jen když se jim to hodí

Reagovat
Petr325

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Black Jagir

Tecl přispěl k zisku titulu

Reagovat
mistr129

po třech titulech v řadě, po výprodeji všeho schopného a sesbírání průměráku převážně zadarmo, se jednou skončí dá se říct o jeden vzájemný zápas druhý a hned je to ostuda?

Neříkám kdybychom na ten titul čekali pět let nebo skončili 6.

Reagovat
LokoLFC

Uz vime, jak prisel Chory ke svemu prijmeni.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Co rekl o Rajnochovi?

Reagovat
HorajzmAmmann

Bílek top

Reagovat
Witcher

Kdyby mi někdo řekl před sezónou že Plzeň bude mít titul a Teplice sestoupí tak se mu vysměju

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
John Obi Mikel

Co Teplice, ale Karviná

Reagovat
PISTOLERO

Ta byla jasná

Reagovat
monty25

Něco mi uniklo?

Reagovat
81Tomas

Plzen ma titul

Reagovat
monty25

Mě zajímají Teplice.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste vsechny pošleš do pice ze se nevyznaji ve fotbale

Reagovat
didosh

Reagovat
pobody's nerfect

Sparta stále dělá radost.

Reagovat
Igner Farnsworth

Gratulky

Reagovat
Bex5

Reagovat
Tromas

Jooooo kurvaaaa titul je konečně tam. Srdečný poděkování do Ostravy za takhle hezkou výpomoc.

Reagovat
ACSMan

Jak konečně? To vám to přišlo dlouhý od poslední doby?

Reagovat
Tromas

Tak jsem to nemyslel, že by to bylo tak dlouho od sezóny 17/18, ale celkově po dlouhém průběhu soutěže, kdy nás před začátkem sezóny nikdo nečekal jako adepty na titul po minulé sezóně a během sezóny si drtivá většina lidí myslela, že titul znovu zvládne obhájit Slavie a nám umožnila získat titul až nadstavba. Díky tomu, že finální (dalo by se říct i nejdůležitější) část ligy jsme my skvěle zvládli, zatímco Slavie konec sezóny posrala.

Reagovat
ACSMan

Určitě klobouk dolu, po tomto ročníku kde jste ani pořádně neklopýtaly. S tím jak sezóna začala bylo spíš, reálnější že vás po nějakém bankrotu přesunou o ligu níž než titul Míša Bílek si zaslouží uznání, jsem zvědavý jak budou vypadat předkola. A jinak mě čekání od 2014 už přijde celkem dlouhé

Reagovat
Tromas

To chápu čekat 8 sezóny u největšího českého klubu na titul i mě jako Plzeňákovi přijde dlouhé.

Reagovat
db18

Reagovat
Greny

Na místě Slavie bych se styděl nesplnili ani jeden cíl .

Reagovat
KingMaster13

A proč to musí být furt formou kopání do nás? Plzeň vyhrála titul tak slav. Nám se prostě ta sezona celkově nepovedla ale nemám z ní úplně špatný pocit. V Mol cupu vypadnutí se Spartou se stát může, v lize holt po obrovském přerodu týmu kdy se defakto obměnila kostra tak to skřípalo a doplatilo se na to ale nebylo to tak zlé. A Evropa na jaře super, na podzim samozřejmě zklamání z předkol

Reagovat
John Obi Mikel

I vyhrávat se musí umět. Někdo to umí, někdo si hlavně kopne do poražených.

Reagovat
Igner Farnsworth

lidi úplně zapoměli na to, že nám během těch posledních 3 sezón odešli všichni, na kterých ty úspěchy byly postavené, navíc nový tým se pral až do konce znova o titul a řekl bych na 90%, že jsme si ho prohráli, než že by plzen vyhrála.

Reagovat
KingMaster13

A hlavně je vybudovanej a dost omlazený, má potenciál. Letos se dost na ty nezkušenosti taky dojelo. Taky všichni důležití hráči v kabině tak zdravotně odešli a zestárli. Holt jsme prošli přerodem. Ten první po Součkovi aspol jsme zvládli skvěle, ten druhý už byl s chybama

Reagovat
Black Jagir

Kdybyste měli útočníka, tak je to o něčem jiným.

Reagovat
KingMaster13

Golů jsme dávali dost nebylo to úplně útočníkem ale samozřejmě ten Tecl k tomu přispěl o tom žádná ale těch faktorů proč to nevyšlo bylo daleko více

Reagovat
John Obi Mikel

V prvním půlroce jsme ho měli

Reagovat
Igner Farnsworth

Snad ten tym nějak udrží pohromadě, protože na jaře v evropě jsme viděli že má potenciál, jinak sezonu nám podle mě projebalo stavení Teclíka

Reagovat
KingMaster13

Ale jak píšu byl to jen jeden z faktorů. Až bude nějaký příležitostný článek za pár dnů tak trochu víc rozeberu ty příčiny z mého pohledu. Ale zároveň mám k tomu týmu z dlouhodobého hlediska velmi pozitivní postoj

Reagovat
John Obi Mikel

Těžko říct, s Plzní jsme letos neprohráli, naopak Karvinou neporazili ani jednou. Zbytečné ztráty v Budějkách, prohrané derby, v Liberci, s Baníkem nebo s Hradcem.

Naopak ale Plzeň získala těch bodů fakt dost

Reagovat
KingMaster13

Plzeň byla konzistentní, my byli psychicky labilní a měli jsme hrozné výsledkové i výkonostní výkyva, což se neslučuje s výhrou v dlouhodobé soutěži.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Ale já nechci kopat.. titul out, LM out EL out v Nove soutěži jste došli daleko to jde za mě nahoru a úspěch a fandil jsem ale co jaké cíle jste měli,?

Reagovat
Losinho

Vyhrát titul a uspět v Evropě. LM cíl není nikdy, spíš přání. A mezi EL a EKL upřímně nevidím rozdíl, i ty prachy jsou skoro stejný.

Reagovat
Greny

Ja to chápu ale vedení takyy? Já jen být to Sparta vyhazujeme.trenera ale on vole nesplnil a pohoda

A dokonce si myslím že je to jejich nvina(klubu )

Reagovat
KingMaster13

Tak odvolat Trpiše by byla hloupost. Kdyby se to opakovalo třeba 3 sezony po sobě tak je to na zvážení ale po tom co dokázal tak se mu musí dát prostor

Reagovat
KingMaster13

Titul, pohár a dojít do jara do Evropy, což jsme splnili, U titulu kousek na 2. místě a v poháru vyřazení Spartou...to prostě není tragédie Víš co pohár nemůžeš vyhrávat každou sezonu a stane se že někdy máš blbej los a vyřadí tě výkonostně srovnatelný tým. A ligu taky nejde vyhrávat furt zvlášť v českých podmínkách, kde hráči z mistrovského klubu jdou většinou na dračku a držet ten tým je dost těžký

Reagovat
Bex5

souhlas, slavme si to naše

Reagovat
Black Jagir

Oni si to vynahradí příští sezonu, až v létě vykoupí půlku ligy. Druhou půlku (to horší, co zbyde) vykoupí Sparta, ale tý to tradičně k ničemu nebude.

Reagovat
Losinho

Čtvrtfinále EKL je určitě úspěch. A s ligou vyloženě nespokojenej nejsem, bodů není málo, byť tam bylo dost zbytečnejch ztrát. A ty Plzeň prostě neměla.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
bartes

normálně by za počet bodů brala Slávia titul. Spíš Plzeň měla nadstandardní sezónu, kde se překonala min. o 10 bodů a kde jim vyšlo téměř vše, na co sáhli.

Reagovat
naheCZ

Jako jo, ale k lize: Bodů jsme udělali hromadu, jindy byt to na titul v pohodě stačilo, bohužel pro nás Plzeň byla prakticky bezchybná a prostě měla víc toho štěstí.

Reagovat
Neri04

Misa Bilek!

Reagovat
$dolar$

Jakože měli jsme už titul zaslouzeneji, byli jsme herně lepsi, hráčský lepší..

Ale tohohle titulu si snad vážím nejvíc. Po tom v jakým stavu nás loni Bílek přebral, kdy jsme byli totálně zničení od slovenského génia, po tom co jsme bez peněz, po tom co proti nám stojí Čína a Kréta.. vyhrat titul je neskutečný zázrak. Klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace. Ja doufam, ze vam to pomuze hlavne finančně. I kdyz vas teda fakt nemam rad

Reagovat
adalbertus

Reagovat
db18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hyrax

Reagovat
martin1

Reagovat
oli9

Slovácko

Reagovat
Slovácký trojboj

úspěšná příprava na pohár

Reagovat
oli9

Tak co přijde výprodej že Slavie?? Kdo půjde k Turkovi??

Reagovat
papanegra

Tohle je ukázka pěkné práce, Bílek

Reagovat
Hyrax

Viktoriaaaaaaa <3

Reagovat
Blasphemer

Úplně broke a přitom mistři. Kdo by to po tom začátku sezóny řekl. Neskutečná práce Bílka a Horvátha. Z hráčů bych vyzdvihl Jeana, Mosqueru a hlavně kapitána Hejdu, kterej byl v životní formě. Zaslouženě.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
KingMaster13

Užívejte, zasloužené

Reagovat
Losinho

místo Mosqa bych tam hodil Sýkoru, ale hlavně toho Hejdu vám fakt závidim.. škoda, že mu zdraví nedovolí repre, zasloužil by si obecně větší respekt za ty výkony

Reagovat
Pajinho10

Ja bych pridal Stanka. To byl podle meho klicovy faktor, Slavii hlavne na jare golmani nedrzeli, Plzen Stanek vzdycky podrzel.

Reagovat
Blasphemer

Ty vole, určitě. Nechápu že jsem ho vynechal. A dost možná byl ze všech nejlepší.

Reagovat
Losinho

Reagovat
db18

A samozřejmě Ejay!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
verv

Reagovat
martin1

Reagovat
Greny

Slavie se vrací tam kam patří věčně druzí

Reagovat
smazaný uživatel

Hm. Slavia 11x druha v ale lize, Sparta 10x. Moc bych si teda nevyskakoval. A aby se nezapomnělo, jste opet za nama

Reagovat
Petr325

Plzeň skončila za váma?

Reagovat
FCB1922

Krása, nádhera!

Reagovat
FCB1922

A zase sem měl pravdu

"FCB1922 08.05.2022 21:03#

Žida v Ostravě na Baníku zkurvime, Plzni to pak necháme, pac tam je jakási výpomoc a vše bude v pořádku. Plzeň vysmátá, my taky, žid bude zas knucet :-) "

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty máš vždycky pravdu. A proč přesně to teda Plzni necháte?

Reagovat
Losinho

těžká matika pro něj

Reagovat
Kaspar

Reagovat
Kaspar

Protoze pro Ostravu je to dalsi zkurvena sezona v rade, takze se preslo na osvedceny siditka jako Karvina shor, zkurveni zidi.....

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Shevchenko

teď se tu zase půl roku neobjevíš a pak zas přilezeš, že si měl zase pravdu.

Reagovat
Front hell

Typický Baník. Přisluhovači

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
Salfovic

Ta nadstavba má něco do sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. To že se to náhodně dramaticky vyvinulo pro nadstavbu dobře, na tom nic nemění.

Reagovat
Salfovic

To bylo jen takové rejpnutí, taky ji nesnáším.

Reagovat
didosh

Už jsem se lekl

Reagovat
KingMaster13

Gratulace Plzni, zasloužili jste si to, byli jste nejlepší My jsme tu sezonu zkazili, udělali dost chyb a věřím že se směrem do budoucna snad poučíme. A je to možná i dobře, že je tu pořádná konkurence která toho našeho zaváhání umí využít, v Chorvatsku to musí být nuda.

Reagovat
Bex5

dík

v Chorvatsku akorát veterináři utrácej kuny

Reagovat
deporpepa

No kdyby to před sezónou řekl, z toho Limba bude mít rozlučku v titulove Plzni a Vrba ho tam zade oslaví

Reagovat
Stannis Baratheon

Gratuluji Vikotrii Plzeň k titulu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Bex5

Reagovat
vetrnik
Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Plzni. Ne čurákovi jako je Šádek, ale fanouškům, jejich hráčům a Bílkovi.

Reagovat
mistr129

Hráči tam jsou taky ve velký míře čuráci, takže fanouškům a Bílkovi

Reagovat
Losinho

Fanoušci jsou čuráci na druhou, ale Bílka mám rád

Reagovat
janinho

len nikto nenapiste ze aj Bilek je curak

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kop do titulků

Gratulace Plzni, už se nemůžu dočkat na jejich tažení poháry, ideálně bych to viděl na vypadnutí z Ligy Mistrů a Ludogortsem Razgrad, z Evropské Ligy s Karabachem a v Konferenční po heroickém vyřazení Mladosti Podgorica definitivní konec na Žalgrisu Vilnius

Reagovat
KnoxXx

takze nieco na sposob Slavie v uvode tejto sezony?

Reagovat
Kop do titulků

A no až na to že soupeři Plzně skoro nebudou ani na mapě narozdíl od Ferencu a Lechia. Ne je pravda že Slavie to zmrvila ale srovnávat to s Plzní v Evropě je kravina...

Reagovat
Blasphemer

Jo no, 3x Liga Mistrů za 10 let, navíc pokaždé aspoň 3. místo a postup do EL. S tou jednou dvoubodovou ostudou Slavie se to srovnat fakt nedá.

Reagovat
Hokaido

Ale kolik jste tam naběhali kilometrů, ty debílku?

Reagovat
Bex5

Reagovat
Blasphemer

Hrošovský běha, ostatní nemuseli.

Reagovat
deporpepa

Reagovat
lichna.

Reagovat
Witcher

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
mistr129

Reagovat
TheAdy

Reagovat
ratusek

Reagovat
$dolar$

Reagovat
db18

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Thorrin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
verv

Reagovat
gunner123

Reagovat
Čenda

Reagovat
martin1

Reagovat
ACSMan

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
doshcz

Reagovat
Infi

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kop do titulků

Prosím tě ale kdy to bylo? Jediná poradna sezóna Plzně za posledních 5 let byla 18/19 kdy hráli pěkně v lize mistrů a v EL vyřadili Partizan jinak jsou to prohry s Dinamem Minsk, Luganem, Hapoel Ber Sheva, Maccabi Tel Aviv, Astra Giurgiu a další

Reagovat
Blasphemer

Kdy to bylo, tam máš EXPLICITNĚ napsaný. Tak drž hubu, ty píčo. Myslíš že mě to teď zajímá?

Reagovat
Kop do titulků

A myslíš že mě zajima že Plzeň dokázala pred 10 lety překonat ve skupině BATE? Netrvď mi že poslední tři roky není Plzeň v Evropě jen pro ostudu

Reagovat
Blasphemer

Mně je to úplně jedno, co si myslíš. Nezajímají mě výblitky zhrzený lopaty.

Reagovat
Kop do titulků

Tak proč na mě potom reaguješ?

Reagovat
Blasphemer

Protože mě baví sledovat ten pláč hoven.

Reagovat
Kop do titulků

Nezajímají a zároveň tě baví sledovat? Proti řečíš si. Jinak mě by bylo úplně jedno kdo vyhraje titul jde mi o to aby hrál dobře poháry. Jestli Plzeň předvede na podzim něco hodného 1. Týmu České ligy tak s ní budu v pohodě.

Reagovat
deporpepa

Ty ses chuderka

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Greny

Na druhou stranu kdyby Plzeň neuhrála body před Slavii .... Doplňte si sami

Reagovat
Martin9719

Reagovat
OTASi

Reagovat
Lof

Gratulace Plzni, jednoduše zaslouženě. A pro nás teda ostuda, totálně prosraná sezona. Tecl běžící sám na bránu mě bude strašit ve spánku ještě několik let.

Reagovat
Salfovic

To mluvíš obecně nebo něco k dnešku ?

Reagovat
Lof

Tahle sezona no a asi i obecně. Je to pro mě taková symbolika tý naší letošní marnosti.

Reagovat
Salfovic

Já myslel toho Tecla, jestli dneska zase perlil.

Reagovat
Lof

Já vím, na to jsem i odpovídal. Ne dneska tam nic zásadního nestihl.

Reagovat
Kaspar

Gratulace Plzni, Slavia si tu sezonu pokazila v podstate uz od zacatku. Nevite jestli ty predkola uz jsou presne rozrazeny nebo to vylouceni Rusu do toho jeste nejak pro cesky tymy muze zasahnout?

Reagovat
Salfovic

Rusáci jsou jasní, otázkou je co s ukrajinskými týmy.

Reagovat
Cotton

https://editorial.uefa.com/resources/0275-150c59d5441f-67604db55a6f-1000/adapted_access_list_for_the_2022-23_uefa_champions_league_uefa_europa_league_and_uefa_europa_conference_league.pdf

Vítěz poháru se přesouvá z 2. předkola KL do 3. předkola KL, ale možná s tím ještě zamíchají vítězové EL a KL.

Reagovat
Kaspar

jinak jsem velmi zvedavy na derby jaky budou ty sestavy, kdyz obema tymum o nic uz nejde a v jaky se to ponese atmosfere, by mohlo byt nejklidnejsi derby v historii

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo taky nejdivočejší...Slavia si třeba bude vylévat zlost ze ztráty titulu.

Reagovat
STR

Gratulace Plzni, ta letošní Slavia byla fakt nesympaticka.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Figi

Plzen by mela do sestupujici Karvine pristi sezonu jako podekovani za titul poslat aspon tri hostovacky, kdyz Slavii Karvina sebrala 4 dulezite body.

Reagovat
KingMaster13

a to jim zadarmo seberou Santose

Reagovat
jackinho10

Rekl bych, ze 5

Reagovat
Cotton

Plzeň od října neprohrála, děkovat musí jen sama sobě

Reagovat
pingla

naprosto famózní statistika, byť zapříčiněná tím, že nehráli poháry

Reagovat
Bex5

Nechci slovíčkařit, ale víš, co znamená slovo zapříčinit?

Jestli jo, tak come on. Neříkám, že to nemělo vliv, ale příčina to nebyla Bílek a hráči byli příčina.

Reagovat
Kiwi-21

Ja těch bodů napočítal 5 co jich sebraly

Ziskaly jen 1 ze 6

Reagovat
kecipep

Finančně to Slavia asi neudrží pro příští sezónu. Naštěstí pro ni to dělá chytře a sbírá všechno dobré mládí po republice

Reagovat
bartes

Slávia se díky přestupům zajistila na několik let dopředu. Akorát těch průměráků má v kádru už hodně, takže tolik nedominuje. Pořád se ji ale daří získat 2-3 nadějné hráče a z toho 1 střelí za ranec. Viz teď je na spadnutí Bah za nějakých 7 mega €. Za to si může zase koupit 3-4 nadějné hráče z ligy.

Reagovat
kecipep

Reagovat
HanzBP

Gratulace Plzni, teď zase můžou vypadnout v prvních předkolech s poloamatéry, ať se můžou v klidu soustředit na obhajobu titulu.

Reagovat
Salfovic

Že ty si taky myslíš, že vypadla s těmi Welšany? S tím už jsem se setkal u více lidí

Reagovat
Losinho

já taky nechápu, kde se to furt bere, byť ta prohra tam je určitě ostuda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kluivert9

Plzeň není Sparta...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že pro Slavii facka v pravý čas. JT už si myslel, že on a jeho realizak jsou nadlidi a všechno jim bude vycházet. Nakonec doplatili na to, že nedokázali porazit Karvinou promrhali zápas s Hradcem a Plzni v nadstavbě. Neustálé stavení zoufalců jako Ousou, Tecl, Hromada se jim nakonec nevyplatilo....

Reagovat
Lof

Reagovat
Igner Farnsworth

je to tak, bohužel nás to teď bude stát 2 roky ligy mistrů, a bůh ví co se stane za tu dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Mám Trpiše rád, ale to jeho věčný předělávání hráčů na jiný posty je už šílenost. Jednou se jim to povedlo a Holešem a teď to dělá pořád...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
OTASi

Reagovat
cristiano.K.

pod tohle bych se podepsal.

Reagovat
Losinho

Gratulace Plzni.

Ten zákrok Laštůvky na Sora tyvole

Reagovat
Bex5

Sora jsem už viděl ve fáčích

Reagovat
Puskas

Gratulace Plzni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda Slavie nadstavba byla z jejich strany velice slabá. Nicméně gratulace Plzni

Reagovat
$$CaptainKokotko

Plzeň vítězná mentalita. Super kabina. Bílek , Horváth Staněk Beaguel . Slavie doplatila na ty prodeje, ale co jiného dělat. Měli i smůlu, ale prostě zjistit, že Krmenčík je marný v prvním zápase na jaře je prostě průstřel. Tecla mám rád, ale nemá na to. Jurásek a Fila přišli pozdě. Co se týká koeficientu, tak Plzeň ve 2předkole bude mít určitě nějaké vidláky, tak na KL bude velká šance. Slavie a Sparta KL. By se mohlo udělat hodně bodů. Slovácko se snad taky úkáže.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
bartes

Plzni má odejít Beaguel, bude mít problém udržet Staňka, možná i další hráče základu. Čeká je nejspíš přestavba kádru a aby to zopakovali a uhráli něco v Evropě, tak budou potřebovat kopec štěstí.

Reagovat
Salfovic

Plzeň má na los celkem smůlu, takže už v tom druhém předkole může dostat třeba Curych.

Reagovat
Čekám na brejk

Smůlu? To jsme viděli teď v KL. Ve 3. předkole KL dostali poloprofesionály z Walesu . To že málem vypadli je věc druhá.

Reagovat
Salfovic

Letos měli dobrej los.

Reagovat
Čekám na brejk

Je pravda, že je to možná Bílkem, ten to vždycky prostě nějak vychytá, ale protože tam Bílek zůstane, tak by se Vás to mohlo držet .

Reagovat
Čekám na brejk

A i kdyby vypadli, tak minimálně ve 3. předkole EL v té mistrovské části to už nějaký tým, kde bude povinnost bude určitě. Ta KL klapne určitě. Hlavní bude pak něco uhrát ve skupině a dát postup, v KL by mohla být pomalu v 1. koši a takovou smůlu na skupinu jako měla Slavie snad už z našich nikdo mít nebude.

Reagovat
Lof

Reagovat
Čekám na brejk

Plzeň minimálně KL dá určitě, nemusí ani postoupit v tom 2. předkole (i když by to samozřejmě byla ostuda ). Soupeře ze zemí jako Albánie, Severní Irsko či Černá Hora by potkávala dál, minimálně jednou to určitě dají. Ona Slavie byla favoritem a Ferencvároš i Legii dát měla, ale pořád mohla narazit na ještě schůdnější soupeře . U Sparty/Slovácka je otázka kdo vyhraje pohár, ten co ho vyhraje bude mít šanci hratelnou, kvůli vyřazení Rusů by to snad měli mít jako Jablonec tuhle sezónu, ten druhý to bude mít těžší. Trpiš bude mít k dispozici normální letní přípravu (krom reprezentantů, ale těch už tolik není), tak snad budou na předkola lépe naladění než tuhle sezónu, díky koeficientu by soupeři měli být velice schůdní .

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Salfovic

1) Nesázel někdo před sezonou na titul Plzně? To musel bejt parádní kurz.

2) Je nějaká šance na udržení Beaugela? Bez něj budou pěkně v řiti, zejména tedy v pohárech.

Reagovat
John Obi Mikel

Beauguel k nám a do Plzně Krmenčík

Reagovat
bartes

1, na plzeň bylo cca 8, pamatuju si, ze pred sezonou bylo na slavku urcite 1,4, na spartu asi 3,5

Reagovat
Cotton

Kdo by mohl do Plzně přijít? Hlavně teda místo Beauguela.

Reagovat
oli9

Jurecka jde

Reagovat
Martin9719

Zákulisní info?

Reagovat
oli9

Jj ve Slovácku si řekl o 400k měsíčně... A tu to nedaji... Plzeň prý...

Reagovat
Martin9719

Tak očekávané by se stalo skutečností. I kdyby zůstal JDB, tak si myslím že by měl šanci se prosadit, ale JDB spíš nezůstane.

Reagovat
OTASi

Tyvole, ten Bílek je dobrej, sebrat slávii titul.. zkusil bych ho do repre

Reagovat
Salfovic

Jen aby zase z Plzně nezamířil do Sparty, to už tu dlouho nebylo.

Reagovat
Beči

Já bych se rozhodně nebránil

Reagovat
Igner Farnsworth

To už bych znova nezvládnul

Reagovat
Greny

Hele fakt nechci kopat, ale v čem byl Trpis letos horší než Vrba? Já jen že předkola neudělal, titul nevyhrál ... On šel daleko v EKL kam se propadl

Reagovat
KingMaster13

Tak právě ta EKL to ukázala, kde Slavia hrála hodně dobře. V lize měli výsledky dost podobné, mol cup došel dál Vrba ale víceméně jinak nastejno. Nicméně Trpiš vyhrál poslední 3 roky titul, takže je jasné že není na pořadu dne jeho odvolání

Reagovat
mistr129

Odpověděl sis sám v poslední větě, došel o 2 kola dále v EKL, kam se propadl stejně jako Vrba. Ale nemyslím si teda ani, že by Vrba měl nějak špatnou sezonu

Reagovat
Bakary3

Greny, ja nevim, jak ti to rict slusneji, ale ty jsi v ohledu ke slavii totalni dement.

Delej neco s tím tvym mindrakem, protože to je co příspěvek, to hovno, ze kteryho je citit, jak strasne jsi ke slavii kyselej a jen premejslis, co ještě bys tak vyblabolil.

Reagovat
Greny

Proč? ... Ono letos to celkové moc nevyšlo, přestupy, zbytečný ztráty, brankáři, předkola a Tecl

Vyšla naopak EkL tam to byla paráda a herní projev plus si zahráli i pár mladých..

Ale přijde mi to málo na cíle co byli před sezonou a zároveň mi přijde že Trpis a jeho realizak už mají dost volnou ruku a potřebovali by přibrzdit nebo změnu prostredi

Reagovat
Bakary3

Proc? Je zjevny proc.

I pri kdejakym zapase v preview pri situaci správně posouzeny ve prospěch slavie tvoje komenty "mozna penalta, ne?" Atp.

Nemusim mit nekoho rad, ale kdyz z kazdyho tvyho komentu ohledne Slavie je zrejma totalni zaujatost, horkost a neprejicnost, tak to už je pro me trosku zoufalství.

Chyby jsou jasny, o těch neni treba moc mluvit, ale tvoje snaha za kazdou cenu najit v kazdym hovne neco, co je špatne, to je komicky uz.

Reagovat
Čekám na brejk

Jak píše King, titul udělal 3 roky před tím a čtvrtfinále EKL (3 čtvrtfinále za 4 roky) je fajn výsledek. Ke všemu postup ve skupině přes Union Berlín se taky počítá. Co se nepovedlo byl začátek sezóny a prohraná předkola, ale tam si i vybrali kopec smůly a taky měl problém, že neměl pořádnou přípravu kvůli EURU, což v Trpišově fyzicky náročném stylu je prostě problém . A samozřejmě 2. místo je zklamání, ale Bílek z Plzní dělal zázraky no, ke všemu nehráli Evropu, měli v Evropě o 10 zápasů víc a to už se nastřádá. Ale zápas s Plzní v nadstavbě celkem za Trpišem jde, tam každý věděl, že to bude od Plzně totální beton a rozbíjení hry, přesto Trpiš nevymyslel nic čím by Plzeň překvapil.

Reagovat
andrew96

Tobě o titul Plzně vůbec nešlo, co?

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavní problém bych viděl v letním přestupáku, koneckonců jsem to kritizoval už tehdy. Krmenčík a Plavšič absolutní provary, Madsen taky, protože jej Trpiš vůbec nedokázal využít, Ekpai na to ani neměl a spokojený vůbec nejsem ani se stopery Tarasem a Ousouem. Povedl se akorát Schranz a Mandous (krom zápasu s Feyenoordem).

A koneckonců o Maximu Talovjerovi v zimě se taky ani náhodou nedá psát jako o dobré posile.

Reagovat
Greny

Tebe si fakt pamatuju že jsme si psali že to bylo podceněne.. a dost lidí psalo že přece je to ok

Reagovat
bartes

Tak oni pořád hledají náhradu za Škodu. Vědí, že nemají bijce do vápna, tak zkusili Krmenčíka na hostovačku. Plavšič byl zadara, tak proč ne. Koupili Filu, který se musí ukázat a Sora, který se povedl. Nepovedl se jim dohromady jenom začátek, kde se tým sehrával a spadli až do EKL. Získali v základní části o bod více než loni, takže vůbec neztratili. Jen Plzni se ta sezóna povedla jako snad nikdy dříve a hlavně to od nich nikdo nečekal.

Reagovat
PhilipS

vyplave tady zase spoustu result oriented hodnocení. Plavsic zadara super, Sor jeden z nejlepších obchodů v evropě. Celkově sezóna Slavie naprosto famózní. Snad se povede pár hráčů dobře prodat a zbavit se starý osy Tecla s Kudelou.

Pro českej fotbal je to malá tragédie, že to Plzeň dotáhla. Beauguel odejde a neumí si představit, že bude Plzeň v evropě konkurenceschopná.

Reagovat
bartes

no hlavně Slávia ty výsledky a ty přestupáky zvládá delší dobu. Navíc je v tomhle dost konzistentní. S tím počtem bodů pravidelně sbírala tituly, pravidelně se dostává do jara v Evropě, pravidelně prodává hráče za velké prachy a v poslední době bere hráče zdarma. Teď se ji nabízí zase min. 2 velké prodeje (Musa, Bah) dohromady za nějakých 15 mega €, přitom to pro ni není žádné oslabení. Má před podpisem Pulkraba, možná Vlkanovu a Mejdra. Pulkrab zadara, ti 2 dohromady max. za 50 mega. Takže jsou pořád 250 mega v plusu, jestli to vyjde. A zase mají 3 hráče, kteří když se povedou, tak každý může za ty +4 mega € jít ven.

Tohle prostě Plzeň nemá. Ta má svých 15 hráčů a pokud ji někdo odejde, tak má naopak problém.

Plzeň bude pořád ta další v pořadí a pokud jakémukoliv hráči přistane nabídka ze Slávie a z Plzně, tak bude raději za Slávii.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Lof

Reagovat
cristiano.K.

strašně divný hodnocení. Schranz rozhodně patří mezi zklamání. Statistiky má slušný, herně totálně mimo po úmrtí otce.

Plavšič provař není, od toho podle mě nikdo nic nečekal, naopak měl zápasy, kde hvězdil a zvykal si na novou pozici na beku.

Reagovat
John Obi Mikel

Plavšičovi se za rok povedly 2-3 zápasy, má plat jako prase a čísla žádný.

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
cristiano.K.

jak řikám, jde o očekávání. Plavšiče jsem nechtěl, nelíbí se mi, ale ty 2-3 zápasy se mu povedly, totéž se dá říct o Schranzovi, kde jsem ty očekávání měl větší.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
C.1922

Potočný šampion

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Stannis Baratheon

Největší úspěch Baniku tuto sezonu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
db18

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Martin9719

Reagovat
martin1

Reagovat
Beči

Klobouk dolů před Bílkem. Musí to pro něj být obrovské zadostiučinění po tom, co z něj roky každý dělal úplného neschopáka, přestože nikdy nikde vyloženě nepropadl, naopak v naší lize měl téměř vždy jen úspěchy a kapitolu u repre zmiňovat nebudu, za mě v té době a chaosu udělal co mohl.

Gratulace Plzni, rozhodně jsem radši, že titul získali oni, než Sešívky

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
doshcz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Reagovat
Aldeano

Reagovat
martin1

Reagovat
Jajinek

je někde diskuze k hokeji?

Reagovat
Stannis Baratheon

Eurohokej.cz

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
Pablos

Tak když Slavie neporazí v zápase o vsechno (naději) nejslabší tým z nadstavby tak není o čem. Gratulace Plzni!

Reagovat
Salfovic

Dle návštěvnosti je evidentní, že fanoušky ta nadstavba nebere. Ideální počasí a v Ostravě přijde na Slavii sedm tisíc, to mluví za vše.

Reagovat
Cotton

Protože Baník o nic nehraje

Reagovat
cristiano.K.

byl všední den a Ostrava o nic nehrála. O víkendu by bylo 10k

Reagovat
smazaný uživatel

bylo 8700 ale jinak souhlas

Reagovat
DieFohlenBMG

spíš je to počasí tak moc ideální, než aby šli lidi na fotbal

Reagovat
eibe

to není nadstavbou, ale čas se dá trávit příjemněji, než se dívat na kopanou, do fotbalu to má daleko

Reagovat
božský John

Oni sou financne v prdeli, nemaj na vejplaty a maj titul

My sme financne v prdeli, nemame na vejplaty a mame baraz na krku s kratochvilem

Takhle jsem si ti fialovu zmenu nepredstavoval

Reagovat
DieFohlenBMG

ty fakt fandíš Jablonci? Můžu se zeptat proč proboha?

Reagovat
božský John

Narodil jsem se tam, vyrustal jsem tam a potkal svoji pani. Narodila se nam tam dcera.

Reagovat
Bex5

Kundaku?

Reagovat
DieFohlenBMG

takže jsi srdcař respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Super, luxus pro český koeficient. Lepsi a fotbalovejsi tym to nemohl vyhrát

Reagovat
Stannis Baratheon

A co Banik pičo

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie v mem příspěvku..

Reagovat
smazaný uživatel

popravdě je to luxus pro koeficient... hodně bodů se dělá v předkolech. Ještě snad Sparta udělá pohár aby měla EL. Slavii v KL předkolech věřím tam by měl být přínos navíc bude nasazená vždycky. Plzeň bude tvrdý ořech pro většinu týmů v mistrovské části když postaví autobus. Nevidím to vůbec zle. ;-)

Reagovat
Jajinek

tohle bych zase naopak pískl...šel tam jak vocas

Reagovat
smazaný uživatel

Špatné diskuze ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jedinej, komu přišly komický ty oslavy Baníku? To hecovali a slavili jak Nagano Pocit jak na vesnici

Reagovat
HorajzmAmmann

Příště vam to dáme zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě slavíš?

Reagovat
HorajzmAmmann

a ty?

Jo počkej...

Reagovat
Banikovec7

Jaké oslavy? Jediný kdo to nějak oslavil byl Ndefe, který se tam někam rozběhl a skočil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lichna.

Reagovat
DieFohlenBMG

Tak už bohužel máme jediný cíl. Zařvat si, že to derby je naše. Tahle sezona byla pro nás navzdory druhému místu úspěšná

Reagovat
meno

Nebyla

Reagovat
DieFohlenBMG

ale byla, díky té jízdě v EKLu, Fener, Lask, Feyenoord. To jsou nezapomenutellné zápasy

Reagovat
LokoLFC

Nezapomenutelny... za 5 let si na to nikdo poradne nevzpomene...

Reagovat
meno

Provar v lize, provar v poháru, LM nebyla, EL nebyla, EKL fajn, ale sumasumárum je to prostě málo. Když k tomu připočtu asi nejslabší přestupový okno pod JT, tak sezónu hodnotím za 4.

Reagovat
Bobřík1

Ne, čtvrtfinále Balkan cupu je neúspěch.

Reagovat
Imos

zvláštní že "Balkán cup" má zajímavější finále než EL

Reagovat
bobis21

A z posledních 24 týmů tam byl z balkánu přesně 1

Reagovat
Imos

mě KL příjemně překvapila

Reagovat
Bobřík1

Tak pro mě je to na stejný úrovni jak Intertoto apod., proto jsem navázal i tím názvem

Reagovat
cristiano.K.

Nebudu gratulovat Plzni, ale uznám, že si to zaslouží, protože Bílek tam dělá fantastickou práci.

Slavie si to prohrála na hřišti i v kuloárech. Trpišovského nepochopitelné mixování sestavou, postavení proti Plzni zbytečně moc defenzivních hráčů, protěžování Tecla,Hromady,Kačaraby,Ousou (u stoperů to bylo tedy vynucené. Samek??? Jak se zničehonic mohl propadnout za Hromadu či toho dvoumetrového ukrajince,který nevyhraje jedinou hlavu a nemá ani fotbalovost je mi záhadou.

Minutáž v posledních pěti zápasech pro Sora chápe snad jen tripišovsky. Mixování golmanů nám taky spíš ublížilo. Ted přijdeme o Baha a kdo ho nahradí radši nechci vědět.

Užiju si v neděli derby, věřím, že vyhrajeme. SKS!

Reagovat
HorajzmAmmann

Sor byl jediný, koho jsem se bál.

Reagovat
cristiano.K.

já nechápu ty kecy, že nepoužitelnej proti zataženejm obranám. Ano, je to pro něj složitější nicméně i dnes ukázal, jak z místa si hodí míč a zkusí přejít a byl z toho přímák, málem penalta.

Reagovat
r.mrazik

samek byl zraneny ne?

a tedy kdyz nastoupil proti plzni (nebo to byl feyenoord?),tak je tedy vyzrany jak prase

Reagovat
cristiano.K.

nevím o větším zranění, na lavičce vždy seděl.

Reagovat
r.mrazik

ok. ja myslel,ze byl zraneny nejakou delsi dobu

fotbalovou postavu tedy moc nemel

Reagovat
Coutinho10

tak rozhodlo nekolik faktoru...

1) pohyby v kadru - prodej Nica a Kuchty...hned po jejich odchodu jsem psal, ze to muze bejt fatalni a obmena obrany taky dost do prumeru v ramci ligy

2) vzajemny zapasy s Plzni - 2x z poslednich 3 zapasu s nima vedes, ale nedotahnes to

3) zbytecny ztraty (hlavne Karvina), ale to nas provazi dlouhodobe, ze vzdy tem sestupujicim nechame nejaky body jako driv Opave nebo Brnu atd., ale ted je to bolestivejsi zjisteni

4) extremni hladovost Plzne - pravdepodobne souvisejici i s jejich financni situaci, ze vlastne hrali dost i o budoucnost, takze byli semknutejsi a chteli ten titul vic nez my

Reagovat
KingMaster13

Ten tým byl v přerodu spousta zkušených hráčů dojela na zranění, tým se hodně omladil a chyběly zkušenosti a klid. První přerod po odchodu Hušbauera, Škody a Součka jsme zvládli ačkoli to jaro jestli si pamatuješ to do Covidu taky dost skřípalo a kdo ví jestli bychom to dali kdyby Covid nepřišel.

Jindra a jeho tým už si mysleli že vyhrají za jakékoli situace. Budiž jim toto ponaučení a snad zpokorní a Jindra pochopí že nasazovat Tecla je chyba a Kolíska když nemá formu taky.

Sezona to nebyla vysloveně špatná, bodově je to ok, hra horší ale Plzeň na body zahvězdila. Jiné roky bychom měli o 12 bodů titul. A co se týče té 3 tak té se asi nezbavíme, tam to bude furt

Reagovat
REPLIKATOR

Konec éry Slavie a Číňanů.

Reagovat
John Obi Mikel

Už zas?

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, příští rok zase boj o záchranu v lize

Reagovat
DieFohlenBMG

Chceš se do nás srát?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem většinu zápasů Slavie, Plzně i Sparty letos. Plzeň takticky nejlepší tým. Fotbalový trend v roce 2022 je taktika v celé Evropě. Kreativita umírá. Je to vidět v celé naší lize. Kreativní hráči poměrně trpí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle tvrdím už delší dobu. Nejhorší je, že se na to nedá dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

největším chudákem roku je Karabec ten v naší lize nemůže nikdy vyrůst kdyby odešel do Francie udělá nejlépe

Reagovat
doshcz

Reagovat
r.mrazik

Jestli se nebude vracet s hráčem, tak nebude hrát ani v druhé lize, natož ve Francii

Reagovat
Bakary3

To je porad dokola, ze tu slapeme po talentech a kdesi cosi, jakoze jinde daj asi nejakymu mladasovi karabcovi volnou roli jako messimu nebo co...

Takovou roli dostane dnes jen nekolik na pomery tymu vyjimecnych hracu a musi si ji sakra zaslouzit, karabec se tedy na hristi zatim nepredrel

Reagovat
r.mrazik

presne tak

i Schick musel zacit v italii poradne makat, sice ho koupili kvuli talentu,ale pracovat ho tam museli naucit

vcera ten prvni gol slovacka jde za nim,protoze nenavazal Holzera...jestli takhle bude pokracovat,tak bude hrat treti ligu

Reagovat
Bakary3

S tim schickem pravda - a presto tu mam pocit, jako by kolem nej byl tak trochu nazor, jak tu byl dusenej a az pak rozkvetl

Reagovat
r.mrazik

ono to je kvuli tomu jeho rozhovoru,jak kydal na Hrebika a Haska,ze dal nekde dva goly a oni ho zjebali,ze nebranil a neplnil takticky veci

sice ted musi branit a behat vsichni,ale nekteri si proste mysli,ze kdyz jim to slo v dorostu,tak to tak bude porad...a az prestup do zahranici jim ukaze,ze jen talentem to fakt nedaji

takovych hracu se pak vratilo mraky a jestli karabec nezacne makat,tak bude jeden z tech,kteri meli talent,ale hovno z toho

Reagovat
$$CaptainKokotko

To jo, ale v dorostu by pořád měli hlavně rozvíjet svoje nejlepší schopnosti. Na taktiku a bránění je můžeš připravit později. Jestli zjebali Schicka v 16, tak mě to přijde jako demence. Mohli mu to vysvětlit líp a že do budoucna to bude pak potřeba. Karabec je teď v áčku, tak si toho zjeba zaslouží.

Reagovat
r.mrazik

myslis,ze to s nim po dobrem nezkouseli?

tipuju ze jo,a kdyz videli,ze na to stejne dlabe,tak to zkusili jinak

hele...jsou to 16 smradi,co berou docela slusny penize...prace s nima musi byt peklo

Reagovat
Bakary3

Plzni gratulace, sli si za tim.

Pro me nakonec sezona takova nejaka horka, ani to CF to moc nevyvazuje.

Neco tomu chybelo a jsem zklamanej z jednani Slavie v poslednich tydnech.

Samozřejmě trenerskej tym by se mel zamyslet, tedy asi s managmentem.

Od zacatku sezony toceni golmanu a nesmyslny navraceni kolare, kdyz to s mandousen slapalo, az to nakonec odpalilo i mandouse.

Prichod krmencika byla sama o sobe picovina, o to větší ho nesmyslne odstavit po jednom zapase.

Protezovani Tecla...

Talovjerov... A v záloze...

Proc se odstrelil Madsen ?

A proč Samek?

Plavsic se nejlip jevil na 10, tak tam nedostal cuchnout...

Celkove velky michani sestavou.

A vůbec, ty příchody už jsou takovy... Nevidim tam velkou koncepci...

Jsem hodne zvedavej na dalsi počínání

Reagovat
Lof

Souhlas se vším, vidím to stejně. Samek šel s formou dolů a byl zraněný, a prý taky začal mít nosánek moc nahoře, ale nevím, co je na tom pravdy. A u toho Madsena taky netuším, kor když nám vázne kombinace.

Reagovat
Bakary3

Jasne, urcite jsou tam okolnosti, ktery nedokazeme posoudit, jen tuhle sezonu jich tam bylo az moc...

A ze nektery hraci z nicehonic nedostanou cuchnout (zatimco jini i pres prinejlepsim průměrný vykony hraji porad) taky neni uplna novinka...

Reagovat
Lof

Je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radek Voltr

tak Samek je totální lopata.. pomalej, nedůraznej kurvič ve středu hřiště, to fakt nechceš..

Reagovat
cristiano.K.

v podstatě si napsal to samé co já.

Reagovat
Bakary3

a jo, louskal jsem to vcera pred spanim a tvuj příspěvek mi utekl

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Martin9719

Samek se možná odepsal tím co předvedl v Liberci a ještě tam furt padal a brečel.

Reagovat
Radin

Pro náš fotbal katastrofa, nicméně Slavie by byla bez peněz to samé. Mají výběr ligy a přesto jim to nestačí. Kvalitních hráčů v lize strašně málo. Slavii zasloužený kopanec, protože hlavně ta obrana byla katastrofa

Reagovat
Salfovic

Synchronizované trénování

https://tinyurl.com/b2pmmxns

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav na příští sezónu. Vystřízlivěl jsem. Kouzlo opadlo a už Trpiše jako zázrak nevidím, ani Slavii. Jako jo, je to dobrý trenér. Dokážu si ho po Šihlavým představit u repre. Ale jinak si myslím, že už asi dál nepůjde. A nebo dopadne podobně jako Vrba v zahraničí. Slavii neberu v příští sezóně jako dělo na titul. Ne, pokud zase budou vykupovat ligu a budou brát vše, co má ruce a nohy, jen aby to neměla konkurence. Stanciua nechápu doteď. No nic, gratulace Plzni. Spartě taky. Doufám, že příští sezónu skončí aspoň 5. nejlépe. Ale ani to ty kamarádíčky neprobudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou.. Jedna neuspesna sezóna a uz Jindra neni bůh.. Je jen dobrý trener za 3...vtipné. Jakobys ty v práci nikdy neudělal špatně mcchicken.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej. Já z Trpiše nikdy Boha nedělal. Ani jsem nikdy nebyl Slávista Jakože...měl jsem radost z toho, jak pod ním tým šlapal a měl jsem radost z Evropy. Po Leicesteru mne chytlo hype, že by mohli přes Arsenal projít. Po přestupech Krále, Součka a Coufala jsem věřil, že i další hráči by se mohli prosadit. A dokonce jsem si myslel, že by ze Slávky mohl s jazykem do jiné ligy. Buď se ze mne stal pesimista nebo jsem vystřízlivěl. Ani nechci vyloženě tvrdit, že jen on něco dělá špatně. Odchod Stanciua asi nebyl jen jeho věc.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bartes

Slávia s tím bodovým ziskem dříve vyhrávala tituly o 10 a více bodů. Hraje několik let stejně, protože hledá hráče do systému. Naopak Plzeň měla nejlepší sezónu v historii klubu. Ani pod Vrbou tolik bodů nezískala, měla obrovské štěstí, že se jí vyhýbala zranění a mohla celou sezónu odehrát v 15 lidech a ještě na výsledky 1:0, 2:1.

Teď ji odejde Beaguel, zájem bude o další hráče, např. Staněk. Bude zázrak, jestli to Plzeň zopakuje znova příští sezónu. Spíš bych je tipoval, že získají nějakých 60 bodů, což by letos stačilo na 3. místo. Zatímco Slávia si těch svých 70 bodů uhraje.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
ratusek

Reagovat
Freedo

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Zephyr

Reagovat
smazaný uživatel

kam ma jit Bogel?

Reagovat
Lof

Nope. Letos tam bylo hodně přešlapů. Počet bodů je sice fajn pro srovnání, ale k čemu nám to teď je? Objektivně jsme měli získat víc.

S Plzní souhlas, upletli z hovna bič.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to děkuji za postřeh, protože jsem zpětně na tabulky nekoukal. Jinak s těmi hráči to pravidelně čtu, taky jsem zvědav. A jistě...hrát o titul s poháry na podzim, případně na jaře a bez...nebe a dudy.

Reagovat
Blasphemer

Vyhodit hned.

Reagovat
bartes

Slávia zahrála svůj standard posledních let ve všech směrech. Získala přes 70 bodů v základní části, což by jindy stačilo bohatě na titul. Prodala hráče za velké peníze, přivedla za levno náhradu s potenciálem znovu draze prodat, dostala se do jarní části v Evropě.

Plzeň získala o pár bodů více a tak získala titul. Čekalo se, že na tom bude mnohem hůře.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Strašnej alibismus Co se furt oháníte Plzní ??? Šli jste do nadstavby z prvního místa a celý jste to dojebali …nic jiného. Tim neríkám, ze to je nějaký úpadek nebo ostuda, ale tak okecat si to umíte, aby vas to tak nebolelo, chápu.

Reagovat
andrew96

Tak tohle není ani tak reakce na nadstavbu jako na nesmyslné umíráčky a rozlišování sezóny pouze na úspěšnou/neúspěšnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za nová móda, hodnotit sezonu podle počtu bodů? Přece se celou sezonu můžeš přizpůsobit největšímu soupeři a zkusit získávat víc bodů taky, týmy nehrají v žádném vakuu A ne, že je nějaký daný počet, který když splním, tak je všechno v cajku i kdyby to stačilo na 15.místo

Reagovat
Puskas

Cílem byl titul, ne rekordní počet bodů.

Reagovat
Pablos

No přesně

Reagovat
bartes

tomu se říká plánování, což tobě nic neříká. Dlouhodobě se říká, že na záchranu stačí cca 30 bodů. Stejně tak na titul by mělo stačit 70 bodů. Celou sezónu nehraješ proti 1 soupeři, ale hraješ ji s dalšími cca 14, takže hraješ svůj styl a ne, že když hraje Plzeň, jak hraje, tak nakoupíš jen takové hráče, aby to stačilo jen na Plzeň. Což se navíc vůbec před sezónou nečekalo. A v půlce sezóny to komplet nepřekopeš.

Reagovat
Bakary3

Uznavam to jako jakysi argument toho, ze Trpis si vlastně uhral nejakej standard a neni to tak na nejakou drsnou kritiku.

Neni to ale omluva pro to, ze takhle nakonec vybouchli. Neni to o tom neco překopávat, vzdy ale stavis tym na co nejlepsi vysledek.

Na startu sezony nestavis s tim, ze "potrebuju jeste madsena, abych udelal 70 bodu", v tomhle je to uplna blbost.

Muze to fungovat obracene - mas 10 bodu naskok, polevis... Ale kdyz vidis, ze jsi v pressu, tak to neni omluva. To by byla mozna tak, kdyby nevedeli, kolik bodu maji ostatní.

Reagovat
bartes

tak vždy se staví tým na nejlepší výsledek. Jenže. Na začátku neměli čas na žádnou regeneraci a přípravu, takže jim dlouho trvalo, než se sehráli. Pak občas bouchli, hlavně Kolář úplně odešel a museli to řešit. Celou dobu hráli poháry. Mají neustále min. 5 zraněných hráčů, kteří by jinak hráli základ. Základní část nějak přesto dali. Pak bouchli s Hradcem, kterému snad z 5 střel spadly 4 do brány. Prostě zápas blbec. To samé se dá říct s Plzní. Ať už ta (ne)penalta v nastavení nebo to, že obránci Plzně vykopávali míč z brankové čáry. Pak už to byla s Baníkem spíš křeč.

Když se k tomu připočte Plzeň, že vypadala brzo v pohárech a tak hrála jen ligu, v 15 lidech a ještě bez zranění, což samo o sobě je haluz, ještě životní výkon Plzně, tak máš výsledek jaký máš.

Reagovat
Bakary3

Jo, to samozřejmě, naakumulovaly se zraneni a vypadky formy opor, pak i odchody, unava, a nakonec i sileny veci treneru.

Naopak Plzen jela jako stroj.

Za tyhle konstelace neni titul pro Plzen skoro prekvapeni...

Jen chapu, ze tu objajobu "udelal 70 bodu, svuj standard, takze v pohode" nekteri neberou

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda že Slavka musela prodat Kuchtu s Nicem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě, Bílek potvrdil své kvality

Reagovat
db18

Reagovat
martin1

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Plzni k zaslouženému titulu.

Pro nás další ostudná sezóna a ani případná zázračná výhra v Mol Cupu na tom nic nezmění.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
martin1

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Lemond Laws

Myslím, že pro Slavii jedině dobře, že to dopadlo takhle.

Myslíte, že je nějaká šance, že JT by odešel? Že už nechce znova budovat nějaký konkurencechipný tým? Protože když někdo vystřelí, tak hned odejde.

Jasně, to je klasika, ale na psychiku trenéra a lidí z vedení to musí být náročné.

Reagovat
bartes

jaký konkurence schopný tým? Slávia má daleko široko nejlepší kádr v lize. Má skvěle postavený management, uhrála svůj standard, jen zrovna Plzeň měla životní sezónu a tak byla o pár bodů lepší.

JT odejde jen v případě, že by mu hodil někdo laso. Určitě ne proto, že by byla sezóna neúspěšná. Stačí se podívat na historii, hraje pořád svůj velmi vysoký standard, jen to náhodou nevyšlo.

Reagovat
Radek Voltr

asi myslel konkurenceschopný ve smyslu schopnosti dostávat se do LM, což měl bejt původní cíl týhle vypečený partičky kolem Jardy.. v tom je Trpišovo angažmá totálně za očekáváním..

Reagovat
Lemond Laws

Díky Ovčáčku.

Reagovat
Radek Voltr

Není zač. Některejm uživatelům EF se to musí vysvětlit jak debilům.

Reagovat
bartes

v ČR není žádný tým, který by byl schopný pravidelně hrát LM a ani cílem Slávie to není. Tvrdík to tak dříve chtěl, proto do Slávie Čína pumpovala ze začátku nehorázné prachy. Ale už před několika lety to říkal Nezmar, že nelze počítat s pravidelnými úspěchy v LM, nelze na tom stavět rozpočet. Že poháry jsou jen bonus. A že za úspěch se dá považovat to, že český tým zůstane v pohárech na jaře. A to se pravidelně Slávii daří. Taky si spočítala, že se jí mnohem více vyplatí brát levné hráče s potenciálem je střelit do ciziny, než mít nabušený tým přeplacenýma "hvězdama", jak dříve Sparta. Proto má tým, takový, jaký má. Na poháry to stačí a vždy se najde někdo, koho může střelit do ciziny.

Reagovat
Radek Voltr

Pravidelně myšleno třeba jednou za dva, tři roky.. tohle musí bejt přece jasnej cíl top týmu z celkem slušný evropský ligy. Jinak to nedává smysl.

Reagovat
bartes

Naše liga je dle transfermarketu úplně jinde, než týmy, které tam hrají. Slávia má hodnotu týmu cca 65 mil €. Feyenoord má 2x tolik. Marseille má tuším nějakých 300. A to je pořád EKL. LM fakt není pro české týmy, aby ji pravidelně hrály a nebo dokonce postupovaly ze skupiny. 1x za čas to můžou uhaluzit jako teď Plzeň titul, ale pravidelně je reálný cíl jakákoliv Evropa.

Reagovat
bartes

navíc jsme tranzitní země, tzn. nedá se budovat a udržet silný kádr jako např. v Anglii. Už tak je Slávia malý zázrak v českých podmínkách. Že dokáže pravidelně sbírat levné hráče a pak je prodávat za vysoké částky do ciziny a ještě s tím změněným kádrem mít takové výsledky

Reagovat
Lemond Laws

A co je teda cíl? Dělat úspěchy v Evropě?

Nebo vydělávat na prodeji mladých hráčů, když stejně bez podpory Číny by Slavia byla v brutálním minusu. Nějaké prodeje ji nespasí.

Reagovat
Freedo

Bartes ti to skvěle vysvětlí a ty to zabiješ další píčovinou. To je kouzelný.

Reagovat
Lemond Laws

Takže cíl není fotbalové úspěchy ale "vydělávat"

Reagovat
Freedo

Slavia vždycky bude muset prodávat, pokud se každou sezónu nedostane do skupiny Ligy Mistrů. To je prostě realita, a tak nějak to nekoresponduje s tvým tvrzením, že bez podpory Číny by Slavia byla v brutálním mínusu. Naopak už několik sezón to funguje tak, že si klub na sebe vydělává sám. Rozpočet je tak nastavený.

Pokud je nějaký klub dotovaný, tak je to Sparta Křetínským. Poháry hrajou málo, prodeje nic moc a platy budou vysoký dost. Udržitelně to dělá Plzeň, teď i získali titul, ale je to za cenu toho, že na přestupovém trhu nemohou konkurovat pražským S a dražší posily mohou v boji o Evropu chybět.

Ale abych se vrátil k Slavii, tak klub se snaží prodávat, ale zároveň nechat kádr pohromadě, co nejvíc to jde. Zkus mi až na Simu najít příklady hráčů, co vyletěli a hned odešli, tak jak píšeš ty. Spíš většinou byly nabídky na hráče několik přestupáků a po vzájemné dohodě se přestup odložil tak, aby to klubu sportovně pomohlo - Souček, Coufal, Stanciu, Kolář, ale i třeba Bah, kterýho chtěl Brentford už loňský léto.

Nakonec ale ty kluky pustíš musíš, když na ně několik přestupáků chodí lákavý nabídky. Nejen kvůli penězům, ale i kvůli tomu, aby ostatní viděli, že mají ve Slavii příležitost se dostat do lepší ligy. Třeba chceš koupit Baha z Dánska a díky tomu, že vidí, že se Coufal na jeho pozici dostal do Premier League, tak hned máš lepší pozici při jednání.

Reagovat
Lemond Laws

PromIň, ale Slavia si na sebe určitě nevydělává sama

Proto byla moje poznámka, že prodeje hráčů ji moc nespasí a pak bude chybět fotbalová kvalita.

Reagovat
bartes

Slávia je hodně v +. Každý rok prodává hráče do ciziny a za to doplňuje dalšími hráči za pár korun. Jen letos, prodali kuchtu za cca 130 mega, teď je na prodej Bah za 150, Musa 150, koupili Sora za 30, Pulkrab zadarmo, v jednání je Vlkanova, Mejdr, dohromady za cca max 50. Přišel krmenčík na hostovačku, takže taky levně. Dohromady jsou cca 300 mega v + jen za prodeje. A to nepočítám peníze z pohárů a z tv práv v pohárech.

Reagovat
Lemond Laws

Ty myslíš, že prodej a nákup hráčů jsou jediné příjmy a výdaje klubu?

Věř mi, že tam jsou takové náklady, že bys nevěřil...

Reagovat
bartes

nejsou, ale výdaje určitě nejsou 300 mega. Ty pořád nechceš pochopit, že to jsou hlavní příjmy. A proto kupují levně, aby mohli draze prodat. Tady je vstupné 00 nic a proto musí hrát pravidelně Evropu a prodávat hráče.

Reagovat
Lemond Laws

Výdaje nejsou 300 mega????

Kde to žiješ?

Reagovat
bartes

co to tady pořád zkoušíš? Jsi snad účetní? Prvoligové týmy mají rozpočet nastavený od 30 mega (Karviná) až po nějakých 130. Těch cca 130 má Slávia a Sparta. Takže ano, výdaje nejsou 300 mega

Reagovat
Lemond Laws

Radši se tě zeptám ještě jednou.. Ty si myslíš, že roční rozpočet Slavie je cca 130 mega???

Reagovat
Lemond Laws

Ty vole, takhle se vožrat ve 4 hodiny odpoledne

Reagovat
Losinho

Reagovat
Shevchenko

Vítejte v roce 2003

Reagovat
meno

Zase neblázni a hoď si do výpočtu i platy

Reagovat
bartes

takže cíl má jako každá firma. Vydělat na sebe + fotbalové úspěchy. Pravidelně poháry, ideálně titul, aby měli možnost se ukázat v LM. A že se to 1x nepovedlo, se prostě stane.

Reagovat
Lemond Laws

Kolikrát se povedla LM?

Reagovat
John Obi Mikel

K tipům redakce přidám ještě tipy uživatelů

(můj tradičně úplně mimo )

Reagovat
bobis21

Zkušeně poslední Karviná trefena

Ten Jablonec na 3. místě mi ale moc nevyšel no

Reagovat
bobis21

A nejlepší střelec Krmelec

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ten Jablonec jsme všichni cpali nahoru, šílenost

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Ale jsou tam i horší

Reagovat
ratusek

já trefil postupujícího ze 2.ligy a to je tak vše

i když svým způsobem sem trefil překvapení ligy: Jablonec. Akorát , že neskončil třetí no

Reagovat
John Obi Mikel

Žižkov, Ústí a Příbram

Reagovat
Fakt

Rada si namazal všechny na chleba

Reagovat
KingMaster13

Nejlepší golman ligy: Kolář Jablonec na 3. místě a Bohemka na 9. se mi taky moc nepovedla Hradec 15. Jinak jsem se svými tipy celkem spokojen, je vidět že tomu víceméně rozumím

Reagovat
John Obi Mikel

Zrovna tyhle úlety tam mám taky (Bohemku dokonce osmou) Do toho ještě Ševu jako asistenta

Reagovat
meno
Reagovat
Freedo

Připojuju se ke gratulaci Plzni k titulu. Byli víc konzistentní a evidentně měli dobře nastavenou psychiku. My jsme až moc často řešili vnější vlivy místo toho, abychom se koncentrovali na svoje výkony.

Asi netřeba dlouze analyzovat přičiny druhého místa, ostatní to tu vystihli dobře a v zásadě s tím souhlasím. Odchody opor, nepovedené přestupy, zranění, evropské poháry, které Plzeň nehrála. Přišlo mi, že na podzim měl ten tým větší lehkost a někteří hráči vůbec nenavázali na svoje výkony na jaře. Oproti minulým sezónám taky možná chybělo víc lídrů na hřišti.

Nedá se nic dělat. Sezónu nepovažuju za úplný propadák díky dalšímu skvělému tažení v Evropě. Nedá se ale hodnotit tak kladně jako ty minulé. Příští sezónu je třeba znovu vyhrát titul. Jsem zvědav, jak budou vypadat změny v kádru a jak na ně trenérský tým zareaguje, co se týče herního stylu. Snad budeme pořád hrát hezkej fotbal se spoustou gólů, kterej lidi baví a ne centry do vápna a výhry o gól každý kolo.

Taky doufám, že Plzeň bude adekvátně reprezentovat v Evropě. Ono se tady furt vysmívá FC Koeficient, ale když se podívám na to, že jako druhý tým budeme hrát 2. předkolo Konferenční ligy, tak je fakt v píči, tak jsme se až dopracovali.

Reagovat
lampas

Letos mi přijdou jako méně ubohý mistr, než v letech 14/15 a 15/16. Bílkovi to přeji, Plzni samozřejmě nikoliv, ale v sezoně měli nejvíce konzistentní výkony. Bohužel je velice mrzuté, že o titulu nakonec rozhodla naprostá fraška od polskýho rozhodčího v zápase se Slavii v nadstavbě. Ten celkový ročník má díky tomu hovadu opravdu nechutnou pachuť, čímž nechci jinak titul Plzně shazovat. Prakticky využili kriplosti Slavie a Sparty, tak to má být. V pohárech od nich nic nečekám, velice bych ocenil kdyby dokázali přejít přes 2: předkolo LM a tím si zajistit aspoň EKL. Vše ostatní bude bonus a nadstavba.

Reagovat
Lemond Laws

No nevim. Z možných 105 bodů uhrát 82-85, nějakých 80%.. To mi nepřijde úplně na krypla

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, to mě taky na krypla nepřijde. A u Slavie se dá říct, že to bylo kryplostí i smůlou plus čtvrtfinále KL. U Sparty to bylo bohužel jen kryplostí.

Reagovat
Martin9719

Rozhodli o čem? Že obě penalty by 90 % rozhodčích asi nepiskla tak by to skončilo 0:0. O titulu se rozhoduje jinak v cele sezoně a ne v jednom zápase. Stejná kravovina jako říct že o našem titulu rozhodl Durosinmi.

Reagovat
John Obi Mikel

Normálně můžeš dělat karate ve vápně Na podzim u Ekpaie ti vysoká noha vadila a chtěls žlutou, tady bys to ani nepískl jako faul Trochu objektivity do toho fandění.

Reagovat
Lemond Laws

Buď trochu soudnej..

Ano, dle nejsprávnějších pravidel se to asi mělo písknout.

Ale nemělo to žádnej vliv na hru, akce pokračovala, kdyby z toho padl gol, tak to nikdo neřeší.

Reagovat
naheCZ

Čistě podle pravidel to bylo jednoznačně jejich porušení, ale chápu proč za tohle lidi nechtějí vidět penalty, protože jak píšeš akce pokračovala, byly z toho vlastně dvě tutovky. Být to třeba někde u autu, že hráč odcentruje do vápna a pak ho takhle někdo sejme a byla z toho tutová šance, tak se k tomu asi rozhodčí vracet nebude, byla prostě ponechána výhoda. Ale je vlastně možné za faul ve vápně ponechat výhodu? A existuje vlastně výhoda, když máš možnost penalty a prostě se to neudá tak, že by si zakončoval do prázdné brány?

Reagovat
lampas

Ta penalta Slavie se určitě písknout dala, ta pro Plzeň byla šaškárna jak z půlky 90s.

Reagovat
ratusek

Reagovat
r.mrazik

ale celkove zajimava cisla

po zakladni casti slavie o bod vede a skore 71:19, plzen 53:19

ted ma plzen 62:19, slavia 79:25

Bilek tu defenzivu udrzel skvelou po celou sezonu,navic pridali v ofenzive...slavii se to ke konci rozpadlo

jinak v zakladni dobe z 30 zapasu vyhrala plzen o gol v 16 pripadech

a 1:0 vyhrali v sedmi pripadech

je to celkem "haluz" nasbirat body takhle...ale samozrejme respekt,ze to tak zvladli

Reagovat
Lemond Laws

S tou Plzní blbost...Vždyt dostali goly..

Reagovat
r.mrazik

chyba se vloudila...ted ma plzen 62:21

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
HorajzmAmmann

Hmm no dobře, omluva Sorovi. Dle jeho reakce po brance a pozápasovém rozhovoru musím uznat, že tam nějaký respekt k bývalému klubu, který ho vytáhnul do "většího fotbalu" asi bude.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ale stejně si ty simulace a pády po každém kontaktu raději nech pro někoho jiného... V Ostravě ti to nežereme. Někdy mi to přišlo až za hranou...

Reagovat
FUnk

ta cervena, to byl faul? nevidel jsem opakovany zaber a z tribuny bylo houno videt...

Reagovat
HorajzmAmmann

ale jo, asi jo. Nekvalitní zákrok Lischky.

Reagovat
lichna.

Až na tu červenou mi přišlo, že ležel celkem zaslouženě.

Reagovat
HorajzmAmmann

vždyť vypadal 2x na záchranku a za minutu tam běhal jak.. a ta červená, to samozřejmě mohl taky ustát, ale udělal to chytře...

Reagovat
lichna.

Tak Lašty ho sejmul, u ochozů do těch zad fakt blbě dostal a ležel poměrně dlouho. Jinak už nevím. Ale nepřišlo mi to tak hrozné.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
didosh

No jooo to jsou ti nebrankari a sázka na Standu Snipera...Jinak gratulace Plzni, jen čekám že Plzeň vyletí v předkola LM s nějakýma sracema...

Reagovat
DidusIneptus

Gratulujeme Viktorii Plzeň!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele