FORTUNA:LIGA - preview 22. kola: Vršovické derby

19.02.2022, 08:46, aktualizováno 20.02.2022, 08:30
Previews
Slavia chce ve vršovickém derby navázat na dvě výhry z posledního týdne, Sparta zase potřebuje v Jablonci napravit svá zaváhání. O účast v elitní nadstavbové skupině si to rozdají Mladá Boleslav a Liberec, o záchranu naopak Teplice a Karviná...
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec  (neděle 15:00)
Ani jeden z nedělních soupeřů neoplývá zrovna skvělou formou. Mladá Boleslav prohrála pět ze šesti posledních soutěžních utkání, Liberec v lize nezvítězil už třikrát v řadě.

Středočeši se ve středu s ostudou poroučeli z Jablonce, kde sehráli pohárový zápas. Po poločase tam zaostávali po Považancově trefě, namísto obratu ovšem ve druhé půli přišly další dva zásahy Malínského a jeden gól Silného, což rezultovalo v konečný výsledek 4:0. V ligové soutěži od začátku prosince uspěli jen krátce před Vánocemi v Teplicích, jinak čtyřikrát odešli s prázdnou.

Muži z Podještědí zatím na jaře sehráli jediný zápas, v úterní ligové dohrávce odjížděli bez bodu ze Zlína, kde o úspěchu domácích rozhodli Tkáč s Hrubým. V kombinaci s podzimní prohrou v Plzni a remízou s Českými Budějovicemi tak už třikrát v řadě nezvítězili, během této doby navíc ani neskórovali.

Ačkoliv tabulkové postavení a domácí prostředí by asi spíše dělalo favorita z Mladé Boleslavi, statistika vzájemných zápasů hovoří jinak. Slovan vyhrál čtyřikrát v řadě a desetkrát z posledních jedenácti střetů, přičemž ten zbylý duel skončil remízou. V zářijovém utkání této sezony po gólu Douděry dlouho prohrával, U Nisy ale v závěru otočili Júsuf a Tupta.

Domácí mužstvo se musí obejít bez vykartovaného Suchého, kromě něj chybí i zdravotně indisponovaní Karafiát, Mašek, Skalák a Škoda. Hosté dorazí bez zraněného Júsufa.

Utkání v mladoboleslavské Lokotrans Areně začíná v neděli v patnáct hodin, pokyn k úvodnímu výkopu dá sudí Krejsa.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Douděra, Šimek, Preisler, Pech - Matějovský, Dancák - Ladra, Hlavatý, Ewerton - Mužík
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Koscelník, Gebre Selassie, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Purzitidis - Rondič, Frýdek, Tupta - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.56 - 4.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - MFK Karviná  (neděle 15:00)
Ještě v listopadu vypadaly na odpis, teď ale Teplice pravidelně sbírají body a tlačí na konkurenty před sebou. "Skláři" tak utekli ze spodku tabulky i poslední Karviné, která je dalším soupeřem rozjetých fotbalistů v žluto-modrých dresech.

Do minulého kola porážely Teplice především konkurenty ze spodní poloviny ligového pelotonu, když si však Severočeši před týdnem vyšlápli na ostravský Baník, musely zpozornit také další mančafty. Skláři jsou pod vedením trenéra Jiřího Jarošíka zkrátka ve formě a jen tak se jí nechtějí vzdát.

Také Karviné se v úvodu jara celkem daří, po šokující výhře na půdě pražské Slavie ale doma neudržela vedení proti Jablonci. Slezané před týdnem získali alespoň bod, raději by nicméně brali všechny tři. Jako poslední mužstvo tabulky totiž na týmy před sebou pořád ztrácí dost bodů. "Myslím, že u nás bude hrát o vše. Když prohraje, tak to může v této sezoně zabalit,” uvažoval nad situací v táboře MFK lodivod Teplic Jarošík.

Útočník Karviné Michal Papadopulos ale tak pesimistický pohled nesdílí. "Zápasů je před námi pořád dost. Za dva zápasy můžete uhrát šest bodů, rázem můžete být úplně někde jinde. Musíme vyhrávat a hlavně neprohrávat,” prohlásil zkušený forvard.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Jukl, Mareček, Fortelný, Boljević - Sejk, Žák
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bajza - Látal, Buchta, Dramé, Šehič - Jánoš, Qose - Čmelík, Zorvan, Bartošák - Durosinmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.44 - 4.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Sparta Praha  (neděle 15:00)
Euforie z derby už je pryč, Sparta opět výsledkově i herně strádá. Po čtvrtečním zklamání a porážce od srbského Partizanu čeká Letenské další těžký duel. Pražané se představí na severu Čech, kde je pohostí Jablonec.

Statistiky hovoří nekompromisně: dva střelecké pokusy, jediný na bránu, k tomu jediný rohový kop. Sparťané v prvním duelu proti Partizanu Bělehrad v rámci play-off Evropské konferenční ligy rozhodně nenadchnuli. Jenže co hůř, nešlo o ojedinělý výstřelek. Podobně matným výkonem se Pražané prezentovali minulý víkend v ligovém klání proti Plzni, podobně neslaná byla též únorová premiéra v Českých Budějovicích.

Kdepak, Letenští opět prožívají to, co je potkává na začátku každého roku: pomalé jarní probouzení. V podzimní části jsme byli co se týče ofenzivy výrazně lepší a měli více pokusů. Teď se do šancí nedostáváme a nevím, proč to tak je. Nedaří se nám ani prosazovat individuálně. Jsem z toho nešťastný a zklamaný," řekl kouč Pavel Vrba po duelu s Partizanem.

Odveta na srbské půdě čeká sparťany jen týden po úvodním klání, ještě před ní si ale střihnou ligové intermezzo v Jablonci. Po plichtách s Budějovicemi a Plzní by už Letenští měli naplno bodovat. Jinak jim hrozí, že ztratí již tak vetchý kontakt s dvěma mančafty na čele tabulky — plzeňskou Viktorií a nenáviděnou Slavií.

Jablonec sehrál v průběhu pracovního týdne rovněž pohárový zápas, byť jen na národní úvodní. I ten nicméně zeleno-bílé potěšil, neboť po vysokém vítězství nad Mladou Boleslaví si zahrají semifinále MOL Cupu. V něm se utkají právě se Spartou, nedělní seance se tak vedle bitvy o ligové body ponese též ve znamení přípravy na pohárový střet.

A trenér Severočechů Petr Rada dobře ví, že půjde o těžkou prověrku. "Čeká nás teď velmi těžký soupeř, se Spartou se ukáže, jak na tom opravdu jsme. Navíc bude asi těžký terén. Sparta je asi zklamaná, v lize chtěla určitě na jaře bodů více, ale v poháru na Slavii zase předvedla excelentní výkon." uvedl.

Vedle zraněného levého beka Jana Kroba, útočníka Martina Nešpora a nemocného záložníka Dominika Pleštila se na domácí straně barikády nepředstaví středopolař Miloš Kratochvíl, jenž si musí odpykat trest za čtyři obdržené žluté karty v ročníku. Pražané dál postrádají brankáře Florina Nițu, obránce Caspera Højera a útočníky Lukáše Juliše s Matějem Pulkrabem. Nejisté jsou také starty stopera Ondřeje Čelůstky a univerzála Ladislava Krejčího mladšího.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený - Hübschman - Malínský, Považanec, Houska, Pilař - Silný
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Holec - Wiesner, Vitík, Čelůstka (Panák), Hancko - Pešek, Sáček, Pavelka, Hložek, Haraslín - Čvančara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.85 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905  (neděle 18:00)
Po bídném vstupu do jara se Slavia rozehrála a během posledního týdne si zapsala dvě cenné výhry. Navázat na tyto výkony chce proti Bohemians, kteří se naopak budou snažit odčinit vypadnutí z poháru.

Sešívaní začali jarní část šokujícím ligovým nezdarem proti Karviné a pohárovým vypadnutím se Spartou. Přesun na venkovní stadiony jí ovšem pomohl, před týdnem uspěla Lingrovou brankou v Uherském Hradišti a ve čtvrtek si přivezla cenné vítězství v play-off Konferenční ligy ze hřiště Fenerbahce. Po Traorého trefě sice srovnal Pelkas, avšak na slepené góly Oscara a Lingra odpověděli domácí jen snížením.

"Po tom nepovedeném startu to může tým zvednout po mentální stránce i po stránce sebevědomí. Poslední dva zápasy jsme hráli fakt na hranici sebeobětování a kluci si mezi sebou pomáhali. Je to důležitý signál do zbytku sezony. Musíme se připravit stejně dobře jako na předchozí zápas a věříme, že uspějeme," nabádá Jaroslav Köstl.

"Někteří hráči dohrávali se sebezapřením, což bylo i viditelné. Nějaká zranění tam asi budou, ale není to nic úrazového charakteru, aby to narušilo nějakou jejich minutáž v dalších zápasech," dodal asistent trenéra.

Rovněž Klokani mají za sebou anglický týden, ovšem s podstatně horší náladou. V boji o semifinále poháru v Mladé Boleslavi proti tamnímu azylantovi z Hradce Králové dlouho vedli, když se v úvodu prosadil Puškáč. Jenže v úplně posledních vteřinách základní hrací doby srovnal Prekop a v prodloužení dokonal obrat Vašulín. Bohemka tak nenavázala na týden starý domácí úspěch se Zlínem, kdy jí rovněž pomohl brzký zásah, tentokrát z kopačky Hronka.

Bohemians dokázali proti svému nadcházejícímu soupeři zvítězit jen jednou z posledních čtrnácti zápasů, ve venkovním utkání neuspěli už osmnáctkrát v řadě a čtyřikrát za sebou v Edenu prohráli. V září v Ďolíčku navíc schytali výprask. Po Chramostově trefě sice o poločase vedli, nicméně po pauze otočili Stanciu, Lingra, Kuchta, Krmenčík a Schranz.

Červenobílí kvůli karetním trestům postrádají Hromadu s Juráskem, zdravotní potíže do hry nepustí Bořila, Takácse, Hovorku, Kúdelu a Provoda, v ohrožení je navíc i start Masopusta. Za hosty se nepředstaví kvůli dohodě klubů Beran a vinou zranění Hůlka s Chramostou a Necidem. Otazník ještě visí nad Kovaříkem.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš, Ševčík - Schranz, Lingr, Olayinka - Krmenčík
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Hronek, Petrák, Květ, Bartek - Koubek, Puškáč
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.30 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko  (sobota 15:00)
Návrat fanoušků na tribuny přišel na východní Moravě opravdu vhod. Minimální kapacita na stadionech se totiž navýšila zrovna před soubojem Zlína se Slováckem. Krajské derby se tak může těšit na jakž takž důstojnou atmosféru.

Domácí "Ševci" předvedou posily nejen v hledišti, ale dost možná také na hřišti. K řece Dřevnici se během týdne přestěhoval někdejší reprezentant Adam Hloušek. "První kontakt se Zlínem proběhl už po Novém roce, což nějak nedopadlo. Chtěl jsem dál hrát fotbal, je mi 33 let, ale fyzicky se cítím zdravý a naprosto v pořádku. Chci hrát na té nejvyšší úrovni, co to půjde. Zlín se mi zamlouval už po tom prvním kontaktu," prohlásil po příchodu levonohý univerzál.

Kvůli početné marodce se Hloušek dočká šance dost možná již v sobotu. Kádr Zlína postihla před několika dny nákaza koronavirem, i tak ale družstvo kouče Jana Jelínka zvládlo poslední zápas proti Liberci. Slovácko naopak půjde do derby s cílem odčinit porážku od Slavie. V tabulce se nicméně na vyšších příčkách pořád nachází tým z Uherského Hradiště. Zatímco Slovácko se pohybuje poblíž čela, "Ševci" budou dost možná až do poslední chvíle bojovat o záchranu v lize.

Stále favorizovaní hosté každopádně nechtějí na zlínské Letné nic podcenit. "Už v tom podzimním zápase bylo cítit, že je to pro region výjimečné utkání a bylo to vyhrocenější. Hrálo se ve výborné kulise a my jsme zvítězili 3:0. Na druhou stranu hráli jsme na dobře připraveném terénu. Teď, vzhledem k ročnímu období, to asi bude víc o bojovnosti, soubojích. V tomto to určitě bude jiné utkání," prohlásil levý záložník Slovácka Daniel Holzer.

Oběma mužstvům budou v derby scházet důležití hráči. Zatímco s Hradišťany pod Jižní svahy nedorazí vykartovaný křídelník Milan Petržela, mezi řadou absentujících na domácí straně figuruje také nejlepší zlínský střelec Tomáš Poznar.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé, Hrubý, Tkáč, Janetzký - Fantiš
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Kadlec, Daníček, Kalabiška - Havlík, Ljovin - Kohút, Sadílek, Holzer - Jurečka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.26 - 3.50 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - Sigma Olomouc  (sobota 15:00)
Baník vstoupil do jara na výbornou, pak ale své příznivce zklamal. Ostravané si tak v dosavadních dvou únorových kolech připsali na své konto tři body. Stejného výsledku dosáhla také olomoucká Sigma, která o víkendu vyrazí právě do ostravských Vítkovic.

Poměrně nenáročný výlet skrze Moravskou bránu absolvují Hanáci k další ligové bitvě. Sigma to sice na Baník v posledních letech moc neumí, rozhodně však hodlá v prestižním souboji uspět. Svěřenci kouče Václava Jílka budou chtít v Ostravě navázat na týden starou výhru proti Mladé Boleslavi, díky níž se přiblížili první polovině tabulky.

Na Boleslav vyzrál začátkem února také Baník. Vklad do dalších jarních bojů měli Slezané zužitkovat i proti Teplicím, jenže výkon proti Severočechům lze bez ostychu nazvat blamáží. Především defenziva Ostravanů připomínala ementál, obzvlášť nepovedené utkání odehráli zadáci Jiří Fleišman s Martinem Chlumeckým. Baník sice v tabulce setrval na čtvrtém místě, ovšem první trojce se po 21. kole nikterak nepřiblížil.

Domácí tak mají rozhodně na čem zapracovat. "Musí tam být z naší strany hlavně důraz, nedávat protihráčům takový prostor, jaký jsme Teplicím dávali, a zachytávat lépe rychle protiútoky a počínat si zodpovědněji. Pár otazníků v sestavě máme a nějaké změny budou, ale to si samozřejmě necháme pro sebe." uvedl asistent hlavního trenéra Baníku Tomáš Galásek.

Hosté vědí, že pro přijatelný výsledek musí ubránit hlavní útočná esa soupeře.  "V ofenzivě bude asi největší hrozbou Almási. Je to jejich nejlepší střelec a má myslím už deset gólů. Dával nám jediný gól i tady v Olomouci. Pozor si ale musíme dát na všechny, i na jejich křídla. Když podáme dobrý výkon v defenzivě, tak máme dobrou šanci v Ostravě uspět," věří stoper Sigmy Václav Jemelka.

Olomouci ve Vítkovicích nepomohou zranění brankář Matúš Macík, univerzál Martin Hála, záložníci Jan Navrátil s Tomášem Zahradníčkem a útočník David Vaněček. Nejistý je navíc start dalšího forvarda Jakuba Yunise. Slezanům bude vedle nemocného středopolaře Arťoma Koncevoje scházet také vykartovaný stoper Jaroslav Svozil a zřejmě až před výkopem se rozhodne, zda do utkání zasáhnou obránci Chlumecký s Janem Juroškou a záložník Daniel Tetour.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Ekpai, Kaloč, Kuzmanovič, Boula, Falta - Klíma
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Stejskal - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Breite, Greššák - Daněk, Růsek, González - Chytil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.53 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Pardubice - FC Hradec Králové  (sobota 15:00)
Až na třetí pokus se Pardubice dočkají vstupu do jarní části sezony. Po řádění střevní virózy čeká hráče z města perníku prestižní duel proti regionálnímu rivalovi z Hradce Králové, jenž během týdne slavil postup do semifinále národního poháru.

Kvůli odložení dvou zápasů nabraly Pardubice zápasové manko, čehož využily Teplice. Forma Severočechů srazila svěřence trenérů Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného na předposlední místo. Motivace zdolat východočeského konkurenta ale zůstává. "Už pár let jim máme co vracet a stále si říkáme, že až bude nejvíc potřeba, že to přijde. A teď to potřeba je, proto věřím, že v sobotu vyhrajeme," prohlásil před derby sebevědomě kapitán Pardubic Jan Jeřábek.

Hradec má za sebou již dvě jarní ligová klání, z nichž vydoloval jediný bod. Místo nejvyšší soutěže však "Votroci" zaznamenali velký úspěch v MOL Cupu, v němž přemohli pražské Bohemians a po 16 letech si zahrají semifinále poháru. "Pro Hradec je hezké, že jsme po tak dlouhé době znovu v semifinále. Ale my bychom chtěli radši zopakovat rok 1995," připomněl již více než čtvrtstoletí starý zisk trofeje křídelník Adam Vlkanova.

Po penaltovém dramatu proti Bohemians se nicméně koncentrace Hradce již ubírá jiným směrem. "Koukáme hlavně na Pardubice, zápas chceme zvládnout, hraje se o moc důležité tři body," dodal Vlkanova.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Letáček - Kostka, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Solil, Lupač, Cadu - Huf
FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný - Prekop, Vašulín, Vlkanova
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.17 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň  (sobota 18:00)
Plzeň sice bojuje s pražskými "S" o první místo v tabulce, v Českých Budějovicích si však větší pozornost médií zřejmě vyslouží domácí celek. Na jihu Čech se totiž v posledních dnech dějí prazvláštní věci, nad nimiž vnějším pozorovatelům zůstává hlava stát.

Konec Tomáše Sivoka ve funkci sportovního manažera? Pochybný krok, ale budiž. Při obhajobě svého kroku se však majitel budějovického Dynama pustil na tenký led. A když si uvědomil, že místo Sivoka uškodí hlavně mužstvu, zatáhl ruční brzdu. Ve výsledku ale Vladimír Koubek Budějovice stejně pošpinil. O zesměšnění vlastní osoby nemluvě.

Místo pohody se tak fotbalové jaro mění na Střeleckém ostrově ve vypjaté drama. V tabulce přitom družina kouče Davida Horejše sídlí na vynikajícím šestém místě. Mocipáni se ovšem raději rozhodli pro zápletku.

Také Viktoria dlouhodobě řeší své trable, především s prodejem novému majiteli. Uspokojivé sportovní výsledky nicméně zastiňují většinu stinných stránek. Naposledy ale Západočeši své příznivce nepotěšili, neboť ztratili výborně rozehraný zápas proti pražské Spartě a v přišli o průběžné ligové vedení.

Zkraje jara navíc Plzeň řeší rozsáhlou marodku. Záplatou do zadních řad tak má být z Jablonce hostující pravý bek Libor Holík. "V obranných řadách máme nyní poměrně dost zraněných hráčů. Jsem tedy rád, že se nám podařilo dotáhnout hostování velmi kvalitního a talentovaného hráče, který je připravený okamžitě naskočit do zápasů," vyjádřil radost nad čerstvým ziskem posily generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Zatímco Holík se rovnou může ukázat na hřišti, kvůli zranění budou v zadních řadách Západočechů chybět Luděk Pernica a Radim Řezník. Fit není ani ofenzivně laděný Ondřej Pachlopník. Na straně domácích se kvůli karetním trestům nepředstaví Benjamin Čolić s Jakubem Horou, hrát nebudou ani Pavel Novák a z Plzně hostující Ondřej Mihálik.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Skovajsa - Hellebrand, Valenta - Van Buren, Škoda, Mršič - Brandner
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Kaša, Hejda, Sýkora - Bucha, Kalvach - Kopic, Čermák, Mosquera - Chorý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.29 - 3.60 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha21163252:1551
2.Viktoria Plzeň21163239:1551
3.Sparta Praha21145248:2447
4.Baník Ostrava21116446:3139
5.1. FC Slovácko20123538:2339
6.Dynamo České Budějovice2176828:3227
7.FK Mladá Boleslav21821132:3326
8.FC Hradec Králové2168726:2926
9.Sigma Olomouc2167833:3025
10.Slovan Liberec20731017:2724
11.Fastav Zlín21641125:3822
12.Bohemians Praha 190521631228:4521
13.FK Jablonec2148916:3520
14.FK Teplice21521424:3917
15.FK Pardubice19451024:4117
16.MFK Karviná21161418:379

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (447)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Derbovní kolo, pět zápasů je víceméně derby, hodně zajímavé to bude

Baník - Olomouc 3:1

Zlín - Slovácko 1:2

Pardubice - Hradec 2:1

Bolka - Liberec 1:0

Teplice - Karviná 1:1

Peltonec - Sparta 0:2

Slavia - Bohemka 3:0

Reagovat
Kepy_FCB

Budějky - Plzeň 0:0

Reagovat
adalbertus

Reagovat
John Obi Mikel

Který počítáš jako ten pátý? (Ban-Olo, Zli-Slo, Par-Hra a Sla-Boh)

A proč netipuješ taky výsledek Budějovic?

Reagovat
John Obi Mikel

Už to visim

Reagovat
John Obi Mikel

*vidim

Reagovat
John Obi Mikel

Budějky tipuješ dole.

Reagovat
Kepy_FCB

1.SKS-Boh 2.Zli-Slo 3.Pce-HrK 4.FCB-Olo 5.Bol-Lib pořadí dle derbovnosti

Reagovat
dtaire

že by bylo zdaleka největším derby slávie s klokanem? to snad ne

Reagovat
Kepy_FCB

v jednom městě a dokonce v jedné čtvrti, stadiony pár set metrů od sebe...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dtaire

Podle mě je pro Slavii soupeřem jenom Sparta, to je skutečné pražské derby. Východočeské a i to Slovácko-Zlín je určitě někde jinde

Reagovat
Kepy_FCB

Tohle ale vůbec není o tom kdo je a není soupeřem Na Slovácku ti příjde víc diváků na S a Baník než na Zlín...

Reagovat
oli9

No na pražské S a na Baník je plno, ovšem derby se Zlínem je derby. Taky návštěvy na stadionech, městech a různé nápisy, posmesky den před utkáním atd.

Reagovat
Losinho

Vršovické derby se určitě bere vážně, i když asi spíš od Bohemáků. Mimo jsou spíš menší pražská - zápasy s Duklou, Žižkovem a tak.

Reagovat
Freedo

To jo, ale Zlín vs Hradiště nebo Pardubice vs Hradec jsou určitě úplně jinde, co se týče rivality.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

jak myslis bere vazne ? vsak jste vrsovicky spojenci..

Reagovat
smazaný uživatel

No ale Sparta - Slávia nehrají teď. On to seřadil z těch, co hrají toto kolo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsou Baník se Sigmou a Bolka s Libercem derby? U těch ostatních se to jakžtakž dá chápat.

Reagovat
andrew96

Obzvlášť redakce Libereckého a Boleslavského deníku sedí celý týden jako na trní.

Reagovat
Bex5

Reagovat
mistr129

Vždyť geografická blízkost je zhruba stejná jako třeba u zápasu Hradce s Jabloncem, Bolky s Pardubicemi nebo Dukly s Plzní. Nemluvě o tom, že Olomouc je snad blíž Zlínu i UH.

Reagovat
andrew96

I tak hraje prostor důležitou roli. Střet velkých, známých, ustálených značek, víceméně nejprestižnějších fotbalových adres ve východní polovině republiky a historických center regionu (ještě k nim lze řadit Brno, pokud zrovna hraje 1. ligu). Navíc mezi Olmikem a Ostravou se nenachází jiná fotbalová překážka. Mohla jí být Opava, kdyby delší dobu vydržela mezi elitou. U Karviné zase bude zřejmě trvat, než se překoná vnímání, že jde o souboj se slabším. Sigma je vůči Baníku téměř rovnocenným soupeřem. Hradec má Pardubice, Zlín zase Slovácko. Ostrava ani Olomouc nikoho takového nemají. Tak mají sebe.

A ještě bych jedno geografické hledisko vypíchnul, a to je reálné vnímání prostoru. Mezi Olomoucí a Ostravou je víceméně rovinka, pohoří leží vedle cest. Kdyby se Olomouc schovala za Jeseníky nebo Beskydy, možná by to vnímání bylo jiné.

Reagovat
čolo

Reagovat
mistr129

Jo to jo, mně spíš šlo o to, že ta geografická blízkost je v případě těchhle soupeřů taková, že sama o sobě k derby nestačí, musí k tomu být i další třeba historické predispozice. Tomu druhému odstavci rozumím, jen opět tam hraje roli i ta historická rivalita, protože například ta rovinka je i mezi MB a Pce, které ale spolu hrají rok a půl..

Reagovat
andrew96

To jo, ostatní faktory hrají podstatnou roli.

Reagovat
Stannis Baratheon

Třeba v hokeji, ač českou ligu tolik nesleduju, je myslím zápas Liberce s Bolkou považován za docela významný...

Reagovat
monty25

Jo, tam je velká rivalita a opravdu to považujou za derby, ale nikdy jsem nepochopil proč.

Reagovat
oli9

Liberec, Mladá Boleslav mají společné písmena L a E. Proto

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Puskas

Za derby se dnes považuje kde co - zeměpisná blízkost, kde třeba nejde ani o jeden region, nebo třeba hlavní průmysl ve městě (hornické, železářské derby), derby účastníků poháru... Původně jde o termín převzatý z dostihů, znamenal vyvrcholení sezóny, u nás utkání S a S, ale pak si někdo začal myslet, že důvod užívání tohoto termínu je dán městskou příslušností a rozjelo se to.

Reagovat
Axelrose

Tak to by pak nebylo derby třeba Pardubice - Hradec, protože to s jedním městem nemá nic společného.

I když je pravda, že hodně lidí u nás (Pardubice) to jako derby nebere, prostě jenom nemáme rádi Hradec. . A oni to mají opačně.

Asi to bude výchovou od mládí

Přitom já mám v HK poměrně dost známých a dokonce jsem tam v mládí pracoval a také jezdil za jednou pěknou blondýnkou .

Ale pak rozhodl veřejný zájem

To samozřejmě ne.

Ono se to vlastně nazývá východočeské derby, i když východočeský kraj už neexistuje.

Reagovat
andrew96

Tak geografické označení regionu, s nímž se lze identifikovat, nemusí nutně odpovídat administrativnímu celku. Kór s ohledem na naše krajské paskvily.

Reagovat
Axelrose

Jj, tak jsem to vlastně napsal v té poslední větě.

Ale zrovna PCE-HK, tam si myslím, že je ta rivalita (nenávist) i z jiných důvodů. Třeba do Chrudimi to máme blíž. Ale tam se zase nic nehraje, no.

Co si pamatuji, tak Pardubáci neměli Hradečáky rádi, protože Hradec byl krajské město, Pardubice okresní. Tudíž si v Pardubicích mysleli (a možná to tak i bylo, nevím), že si Hradec nechává víc peněz z dotací pro kraje (i když na to měl asi, z hlediska správního postavení města nárok), etc.

Mi to přijde spíše jako takový pocit malosti, navíc Hradec byl dříve královské město, ale to třeba i právě Chrudim, že jo a Pardubice ne.

Tady ta "nenávist " bude asi dlouhodobého rázu

A jen tak nezmizí

Reagovat
andrew96

Pokud existuje archetyp meziměstské rivality, tak Hradec vs. Pardubice jej představují.

Historických důvodů je víc, víceméně jsi je pojmenoval. Byť nejsem z regionu, tak se mně to jeví celkem přímočaře. Obě města mají svůj kraj, ale vzhledem k blízkosti a podobné populační síle pořád soupeři o "moc" v širším východočeském regionu. A sportovní střety v nejvyšších soutěžích dvou nejpopulárnějších sportů to jen přikrášlují.

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Reagovat
eleven11

Pardubice u Hradce

Reagovat
Axelrose

U nás to je zase "zk..... ej mechov "

Co naděláš.

Reagovat
John Obi Mikel

Bolku s Libercem moc nechápu, to už mi větší derby přijde Sparta - Jablonec, tzv. Peltovo derby

Reagovat
thewall

Baník je tuto sezónu skoro netipovatelný. Branky dáváme, ale s tou naší defenzivou je čistá loterie, jestli to skončí bodovým ziskem.

Na jaře jsme vyhráli v Bolce, projeli zápas s Teplicemi a přitom to klidně mohlo skončit obráceně (podobně jako šílený zápas ve Zlíně na podzim).

Takže můj tip je 102

Reagovat
Kepy_FCB

Jako v MB jsme prohrát mohli ale že bychom s tím výkonem měli (mohli) porazit Teplice fakt nevím

Reagovat
thewall

Myslím, že mohl skončit i obráceně. Rozhodly efektivní brejky Teplic, které trestaly naše tradiční hororové chvilky v obraně.

Reagovat
Gelu28

Baník - Olomouc 1:1

Zlín - Slovácko 1:3

Pardubice - Hradec 2:1

Bolka - Liberec 2:1

Teplice - Karviná 3:1

Peltonec - Sparta 1:2

Slavia - Bohemka 3:1

Samozřejmě jde o tip.....za 1000 kč bych to asi nedal

Reagovat
ondrasch77

Východočeské derby, které se hraje v Praze nebo v Boleslavi.

Reagovat
Gelu28

nepustil bych je do ligy když nemají zázemí....tohle je možný fakt jen u nás a v třetím světě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
ondrasch77

Tak já bych tak radikální asi nebyl, protože sehnat dneska prachy na vybudování stadionu asi není žádná prdel. Už tak jde do fotbalu málo peněz, když si hráči radši chodí vydělat do Polska nebo Maďarska o padáka než aby hráli v ČR o poháry...

Ale je fakt, že hradecký stadion to už je fakt síla, to se řeší snad dekádu...

Reagovat
Salfovic

Prej dekádu

Reagovat
mistr129

Ale tak to je i tím, že všichni ohrnují nos třeba nad společnými stadiony a tak. Třeba v Americe máš arénu, kde se hraje jeden den basket, druhej den hokej a třetí něco jiného... tady ty stadiony mají využití třeba 20x do roka, to se nedivím, že to nikdo nechce platit.

Reagovat
inferno08

A co bys asi tak střídal na fotbalovém stadionu? Atletiku? To už tu bylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Rugby, americký fotbal a spartakiádu.

Reagovat
inferno08

Ještě pozemní hokej klidně. Ale viděl jsem pár zápasů, kde na hřišti byly namalovaný ty yardovy lajny a je to hrozný

Reagovat
inferno08

Lajny z americkyho fotbalu, ne z pozemaku.

Reagovat
mistr129

No ne, myslel jsem to tak, že podle mě není důvod, aby třeba Hradec a Pardubice nebo Liberec a Jablonec měly dva stadiony.

Reagovat
ondrasch77

To je blbost..., vždyť by to i s výkupem pozemků stálo víc než dva stadiony najednou, navíc územní rozhodnutí, domluvit se v městech, na kraji (což jsou v příp. Pardubic a HK dva kraje)... Tohle je naprosto nerealizovatelné.... Vždyť ani vy s Bohemkou nehrajete na jednom plácku a přitom to máte dvě zástavky tramvají...

Reagovat
Cotton

zúžit ligu a nebude problém

Reagovat
andrew96

!!!

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Viděli bývalý Východní blok a čekali druhého Abramoviče asi

Reagovat
Fabregas@ole

Kdo podle vás nakonec udělá ten šestej flek?

Reagovat
mario23

Myslím, že Bolka i když s tou jejich obranou si nejsem vůbec jistej.

Reagovat
Fabregas@ole

No,ti teď nemají ani útočníka

Reagovat
adalbertus

Hradec

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Pokud jim neseberou body tak Budějovice Pokud jo tak Bolka

Reagovat
John Obi Mikel

Papírově má nejlepší kádr Olomouc, já fandím Boleslavi, na dostřel jsou vlastně i týmy ze skupiny o záchranu, ale myslím, že to uhrají Budějovice.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia

Reagovat
oli9

Liberec

Reagovat
ondrasch77

Jablonec

Reagovat
mario23

Dnes už tam může být víc diváků?

Reagovat
Kepy_FCB

jen 50%

Reagovat
smazaný uživatel

Východočeské derby nikoho nezajímá! Dnes všechny zajímá jen zlínské derby, které samozřejmě vyhraje Slovácko! Vládci kraje!

Reagovat
KingMaster13

Krmenčík dnes za béčko Tak už je skoro jasné že ho vykupovat nebudeme.

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo kde skončí

Reagovat
ondrasch77

v Plzni

Reagovat
Salfovic

Vedle Kříže.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kříži

Reagovat
čolo

Reagovat
Fakt

2. Turecká

Reagovat
thewall

Polsko

Reagovat
bobis21

Doufám že ne u nás ...

Reagovat
Pablos

v krmelci

Reagovat
John Obi Mikel

Sparta

Reagovat
Salfovic

Pokud tam ještě v létě bude Vrba, tak bych to nevylučoval. Už jen pro tu srandu by to stálo za to.

Reagovat
KingMaster13

Pro něj poslední a asi i jediná reálná možnost. Pak jedině vše hodit za hlavu a jít třeba do Slovácka

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě do Baníku by mohl

Reagovat
čolo

Už byl, díky nechceme.

Reagovat
oli9

Díky ne. Máme tu svoje nářečí. Krmelec by nerozuměl

Reagovat
smazaný uživatel

Nereálné.

Reagovat
Salfovic

Proč ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečně drahý hráč bez formy. Když si vezmeš, že my máme problém zaplatit i daleko užitečnější hráče, tak Krmenčík by nedával vůbec smysl. Tipuju, že spíš dostane šanci Sejk.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně bych to viděl na polskou ligu.

Reagovat
KingMaster13

Tam se nedomluví

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň. Ta je v Tatarstánu, tak by se tam mohl domluvit.

Reagovat
KingMaster13

Neumí tatarsky

Reagovat
oli9

Šká Slovan Bratislava ale po půl roce to tam ukončí kvůli jazykové bariéře

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Uwe háže buly

Slovan je docela pravděpodobný

Reagovat
Kepy_FCB

Kraslice

Reagovat
Gelu28

v Kraslicích by mu to slušelo

Reagovat
Fabregas@ole

zítra Dan Fila v základu

Reagovat
Freedo

pls

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
John Obi Mikel

Ajo

Útok Šmiga-Krmelec za béčko

Reagovat
monty25

A to ho měl isport v předpokládané sestavě proti Bohemce.

Reagovat
Pablos

dá gól a příště ho máte v základní sestavě

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Dal 2.

Reagovat
Salfovic

Tak to už je na repre.

Reagovat
Pablos

tady není o čem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Dva góly vstřelil Michael Krmenčík, který požádal trenérský tým o odehrání delšího časového úseku za B-tým po svých absencích proti Slovácku a Fenerbahce.

Reagovat
3M

Zitra za 3 a pak se muzeme bavit

Reagovat
doocetung

Snad dnes s cistym kontem a vybornym vykonem od Pokorneho, at Ty Svozilove trojne axely se slzama v xichte Po kazdem kontaktu vidim nejdriv na pristi olympiade.

2:1 Almasi,Ndefe - Chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Kalabiška a Reinberk zpět v sestavě!

Reagovat
AjaxFans

Máš stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Dívám se na O2

Reagovat
jiriczeQ
Reagovat
AjaxFans

Diky

Reagovat
Paprika

Simon Falta opet v sestave… zatim na hristi neni vubec videt :/

Reagovat
smazaný uživatel

Kohút out

Reagovat
monty25

Zrovna ho mám ve Fantasy.

Reagovat
Mirek na tenisu

Laštovka! Budíček!

Reagovat
HorajzmAmmann

Boula... to je na červenou ale

Reagovat
John Obi Mikel

Může být hodně rád za ŽK.

Reagovat
Mirek na tenisu

A Příhoda má první oběť kola. Batik.

Reagovat
thewall

Mohl dostat. A Gonzales za simulaci žlutou.

Reagovat
smetos

To vypadalo, ze si Greslak zdrimnul. Kazdpoadne chvilku vypadal ze nevi kera bije, a o par sekund zpet na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

A do hajzlu Nguyen zraněný

Reagovat
KingMaster13

Ať to dohraje alespoň do 60. minuty!!!!

Reagovat
monty25

Ve Fantasy už stačí 50 minut.

Reagovat
AjaxFans

Tak to je v piči.Neco se svalem,co?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo

Reagovat
ratusek

Co dělal ten Jeřábek?

Reagovat
John Obi Mikel

Mám O2, jdu na to mrknout

Gól, neplatí, červená, to bude něco divokýho.

Reagovat
John Obi Mikel

Při náběhu na standardku úder do obličeje bránícího.

Reagovat
Firkraag

a to bylo při tom gólu?

Reagovat
John Obi Mikel

Asi 20 sekund před tím

Reagovat
John Obi Mikel

Centr (zde faul) -> odvrácen -> akce pokračovala -> Jeřábek dal gól -> VAR -> ČK

Reagovat
dtaire

lehce se dotknul tváře hradečáka, červená teda přísná

Reagovat
Mervin

mně teda přišla celkem jasná

Reagovat
dtaire

mně by přišla jasná, kdyby Petřík už dříve dal nějakou žlutou i hráčům Hradce, ale všechno pouští a pak takhle duel zkurví

Reagovat
John Obi Mikel

Vtipný bylo, že stál od toho souboje metr a neviděl to.

Reagovat
Mervin

Reagovat
Kily

Reagovat
Kily

zrušení gólu ok, na posouzení červené jsem pořád moc zaujatý

Reagovat
Mervin

Před přímákem, po kterém dal gól, dal pěstí do obličeje jednomu z hráčů Hradce

Reagovat
bobis21

No, teď teda vykompenzoval tu tmavě žlutou pro Boulu

Reagovat
Mirek na tenisu

Kuzma? To bylo slabé na pentli...

Reagovat
bobis21

Tak kyslík klasicky nedal pořádný záběr, ale vypadalo to že ho po zakončení zbořil obránce ...

Reagovat
Mirek na tenisu

Ale nepodstatnou situaci ti ukážou že tří kamer aby ti vše bylo jasné. A hra mezitím běží. To jsou naše TV dělá to i ČT.

Reagovat
monty25

OT: Pohronie - Slovan 3:0 po 1. půli, góly Ožvolda a 2x Mihalík z penalty.

Reagovat
monty25

A nakonec 3:4.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
monty25

Ve 2. půli jim to otočili za necelých 15 minut, to se fakt nevidí...

https://www.livesport.cz/zapas/zRxFUFVk/#prehled-zapasu/prehled-zapasu

BTW: Patrik Le Giang nechytá kvůli zranění, ale nevím, proč chyběl třeba Sanneh.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože v prvním jarním kole udělal penaltu a jeho výkon byl špatný

Reagovat
bobis21

Zatím nic moc teda ... Buchta do hry!

Reagovat
Mirek na tenisu

Dej tam Žurka! malá připomínka Bazalů a toho kašpara z kryté tribuny co jezdil s multikarou. Když bylo ticho vždy to zařval. Žurek byl už z Baníku pryč...

Reagovat
Pablos

To zase vypadá na kolo gólových hodů

Reagovat
Salfovic

To je furt samé derby a hovno z toho.

Reagovat
Pablos

Reagovat
oli9

To je bída

Reagovat
pingla

Vukadinovič Fryšták moc dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

výborně vyběhl

Reagovat
Gelu28

Kaloč to je doveda

Reagovat
smazaný uživatel

Sasinku vrátit do Baníku

Reagovat
Mervin

Reagovat
bobis21

Tak on byl bez opce ne? Takže se po sezoně vrací

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že tak

Reagovat
bobis21

Ty pičo Pokec

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvaaaa

Reagovat
Mervin

Boha jeho, Fryštáku, díky

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stannis Baratheon

Jednoznačně nebezpečná hra vysokou nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je v hajzlu dnes

Reagovat
Fabregas@ole

Adam Hloušek hraje za Zlín? Byla aspoň expreska?

Reagovat
John Obi Mikel

Byl i článek.

Reagovat
ondrasch77

Dobrý den...

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se toho co říkal Mikolanda ve studiu před zápasem, že ten tým na podzim dosáhl maximum čeho mohl a výš to prostě nejde, hrozně špatný vstup do jara

Reagovat
Mervin

Dnes tam hrozně moc chyběl Petržela. Po tom zranění Kohúta jsme hráli v podstatě celou dobu v deseti, protože Šašinka neudělal dobře vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Milan hodně chyběl, místo Sasinky tam mohl jít Rigi

Reagovat
Mervin

Rigi je taktéž momentálně žalostný

Reagovat
AjaxFans

Však nedostává skoro šanci

Reagovat
oli9

Ovšem o parnik lepší než Sasinka, nechápu co se snim stalo...

Reagovat
Sasha

podle mě tam mohl klidně jít Juroška, jsem moc nepochopil proč byli na lavce tři obránci a ani jeden vyložený záložník

Reagovat
pingla

Vukadinovič zase skvělý, ty jeho náběhy po lajně, jak roztahuje hru, hraje 1 na 1

Reagovat
andrew96

Očividně pookřál, lidi ho mají ve Zlíně rádi, což mu taky pomáhá. Příště snad už v základu místo neviditelného Janetzkého. A Dramé byl dnes přes veškerou snahu taky zralý na stáhnutí o poločase.

Jinak ale vynikající výkon, Procházka tím naprosto žil a strhl ostatní. Až na ta křídla v základu si všichni zaslouží pochvalu. Zvlášť příjemné mě potěšil Fantiš na hrotu, uhrál moc míčů.

Reagovat
ondrasch77

Škoda, že mu došlo až ve 30ti, jak hrát, aby byl platný pro tým...

Reagovat
Pablos

Slovácko

Reagovat
HorajzmAmmann

Pokorný. Čisté konto a nůžky Díky moc Řekl si o základ. Paráda... a já už nad ním lámal hůl. Zaslouží si omluvu

Zlín

Reagovat
SuperBanikovec

Já popravdě nikdy moc nepochopil proč Pokorný tak moc hraje druhé housle Svozilovi. Doufám že dostane větší šanci teď.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Puskas

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
FCB1922

Protože Smetana...

Reagovat
mistr129

Odpoledne samé pěkné výsledky, tak ještě Budějky

Reagovat
monty25

Ty jsi příznivec FDF?

Reagovat
mistr129

Když ty zápasy nevidím, tak klidně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať postaví jen hráče, s kterými mají platnou smlouvu.

Reagovat
mistr129

Co to tma píská?

Reagovat
Gelu28

Potočný patří na tribunu

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda hrozná Škoda

Reagovat
Coutinho10

Budejky co zazdej

Reagovat
thewall

S touhle koncovkou Budějovic to bude klasický plzeňský výsledek 0:1

Reagovat
Pablos

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Reagovat
martin1

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

uz me tam s tim debilnim alarmem zacinaji stvat...to uz je asi po 3.

Reagovat
db18

Čermák snad už příště hrát nebude...

Reagovat
Martin9719

Však to jsem psal už pod článek s Hložkem, Holík to je jednoznačně kvůli Čermákovi, Syky musí dopředu, ten jeho pohyb je tam prostě znát, s Čermákem to je kolikrát jako by tam nebyl. Celkově ta trojka uprostřed pak vypadá úplně jinak.

Reagovat
Blasphemer

V létě snad už konečně do prdele. Nějací Poláci ho snad vezmou.

Reagovat
KingMaster13

Gula si staví ve Wisle svůj all star tým tak může doplnit Kobru a Hanouska

Reagovat
Blasphemer

To asi těžko, když ho vyhodili.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

pls...

Reagovat
ratusek

proč šel tak hrozně dolů? vždyt jednu dobu měl výbornou formu. škoda, že jste ho tehdy neprodali. takhle půjde někam do Polska

Reagovat
Greny

On má nějaký dlouhodobe problémy s tím kolenem ne?

Reagovat
Blasphemer

Asi jak píše Greny, víceméně furt laboruje s nějakým zraněním. A je to strašně vidět na hře, je nedůrazný, bojí se chodit naplno do soubojů a vždy vymýšlí nějakou zbytečnou kličku nebo fintu, aby nemusel jít naplno do hráče. Asi ho to nějakým způsobem pořád limituje, minimálně v hlavě.

Reagovat
Greny

To nemůže dopadnout jinak než 0:1

Reagovat
mistr129

No tyvole

Reagovat
Martin9719

Jindra si kupuje odpustek za Hložkovu hlavičku

Reagovat
ladyboy arsenal

fuj!

Reagovat
John Obi Mikel

Z Kilyho je smazaný uživatel

Reagovat
dtaire

kdo ví, co kde provedl, ale nejspíš doplatil na upozornění VARu

Reagovat
ratusek

nemá nějaký soudní opletačky jako Pokahontas nebo jak se jmenoval?

Reagovat
fabec1222

Okrádal PJ

Reagovat
Freedo

Reagovat
db18

Falšoval podpisy jak Sivok...

Reagovat
Blasphemer

Posílal nevhodné fotky celé redakci.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Pablos

Reagovat
Selänne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pan.Antonin

Tauriel ho donutila. Aby se víc času věnoval jí.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Remt

Co se stalo?

Reagovat
Kang & Kodos

Důvod: demence

Reagovat
monty25
Reagovat
Kang & Kodos

Určitě kvůli tomu spáchal sebevraždu

Reagovat
monty25

Ale asi s ní dlouho váhal, když tady ještě včera psal...

Reagovat
John Obi Mikel

Dorazily ho Pardubice a jejich červená

Reagovat
db18

F

Reagovat
John Obi Mikel

Krmelec včera za béčko, takže asi nebude, pak chybí kvůli kartám Hromada a Jurásek, takže na beku bude Oskar. Takže čekám (s přihlédnutím na rotaci kvůli odvetě):

Mandous - Bah, Kačaraba, Ousou/Talovierov, Oscar - Holeš, Madsen - Schranz, Lingr, Plavšič - Tecl

Reagovat
Pan.Antonin

Samka bych chtěl v základu.

Reagovat
Losinho

Holeš, Samek - Lingr, Madsen, Olej - Schranz

Reagovat
John Obi Mikel

Já taky, ale nemyslím, že ho postaví.

Reagovat
Pablos

vždyť výš je psáno, že bude Fila v základu

Reagovat
John Obi Mikel

Mně by se to líbilo, ale po minulé chvále Tecla čekám Tecla.

Reagovat
smazaný uživatel

V Jablonci se dnes asi hrát nebude. Pro nás vlastně dobře.

Reagovat
monty25

Sníh?

Reagovat
Pablos

to pustí uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne.

Reagovat
Losinho

Jeden z tweetů, co mi to tam hodilo:

https://twitter.com/DanPeterka/status/1494977144136556544

To bych vrátil hned na příští zimu

Reagovat
smazaný uživatel

skvělá věc. To přeložení do Bratislavy a následné zrušení jsem tehdy skoro oplakal.

Reagovat
ACSeRw!n

nejlepsi.. ale asi kvuli hrozbe zraneni hracu a nulovym prinosu do pripravy uz to asi nevrati.. v Nemecku uz to tak davno zrusili pokud vim

Reagovat
Kepy_FCB

Pelta zase hledal lanýže?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Urážka prasat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec by měl prodat licenci do města, které není tak vysoko v horách nebo postavit stadion se zatahovací střechou

Reagovat
ondrasch77

S kupování licencí má Slovácko bohaté zkušenosti, viď. Podle mě by zas neměl hrát ligu tým, kterej skončí na 10. místě druhý ligy, ale tým, kterej si to vybojuje na hřišti.

Reagovat
Greny

Podle mě by neměl hrát ligu tým kterej vede Pelta

Reagovat
ondrasch77

Až bude pravomocně odsouzenej, tak budiž..., zatím je to ale jen plácání do větru od zbytku "takykorupčníků" v lize.

Reagovat
ondrasch77

Pro nás škoda, teď jste v blbém rozpoložení... Původně jsem to viděl nějak takhle

Sparta 3 špatné výkony ze 4 utkání, únava ze zápasu s Partizanem, rozsáhlá marodka a oraniště v Jablonci = 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas oficiálně odložen.

Reagovat
monty25

Hm, tak to Čvančara ve Fantasy nebyl moc dobrej nápad...

Reagovat
ACSeRw!n

nestihal bych to dneska

Reagovat
smazaný uživatel

To budou mit Teplice rekordni sledovanost dneska

Reagovat
Pablos

tak nepustili no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už vedeme před Spartou o sedm bodů.

Reagovat
PISTOLERO

Tak snad to Teplice dneska urvou a pošlou ten paklub tam kam patří...

Reagovat
ZB 07

Taky mohl někdo Mladé Boleslavi říct, že už na stadion může pustit víc diváků

Reagovat
monty25

Góóól!!! Fortelný ve Fantasy

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
HorajzmAmmann

se ještě dostanete na 6. místo

Reagovat
monty25

Hm, ale zatím máš ten duel ve Fantasy dobře rozehraný. Teď ještě čtu na IG, že za Slavii prý bude chytat Kolář a já tam mám Mandouse...

Reagovat
HorajzmAmmann

uvidíme, stále máš velkou šanci...

Reagovat
monty25

No, kapitána mi teď vystřídali.

Reagovat
HorajzmAmmann

jinak názor na Jarošíka? Fakt je dobrý a zvednul to? Nebo jenom nějaká shoda náhod a prostě vyšlo pár zápasů?

Váš výkon u nás fakt super...

Reagovat
monty25

Jsem rád, že vzali jeho a ne někoho z profláklých trenérů. Nějakou dobu mu trvalo, než to zvednul, ale už na konci podzimu ty výkony byly lepší. Přes zimu se pak povedlo vhodně posílit (Tijani, Boljevič, Sejk, Žák), ten tým šlape a sedí mu rozestavení 3-5-2. Navíc je Jarošík trenér, co s tím týmem žije a snaží se ho i různě motivovat. Jednou filmem, podruhé kubánskou kuchyní. Prý mu s těmi nápady pomáhá i jeho manželka (která mimochodem vypadá moc dobře).

Reagovat
HorajzmAmmann

ok díky.

Žák a Sejk u nás fakt super výkony.

Reagovat
monty25

To máš pravdu.

BTW: Myslím, že náš duel ve Fantasy je rozhodnutý. Ewerton ti dal dva góly a mně za Slavii nehrajou Mandous ani Lingr.

Reagovat
Pablos

tak už jen dle jména by mu to Jaro mělo šiknout

Reagovat
Freedo

Taky mám a ještě Sejka a Tijaniho. Snad tam ještě něco popadá

Reagovat
monty25

Já mám Sejka jako kapitána a ještě Boljeviče.

Reagovat
monty25

Teplice v 1. půli jasně lepší. Škoda, že tam něco nespadlo Sejkovi, mohlo to být ještě veselejší...

Reagovat
iamek

Matoušek v Liberci třetí sezónu a druhy gól v lize?

Reagovat
mario23

V Teplicích taky slušný oraniště. Jsou někde fotky, jak to vypadá v Jablonci?

Reagovat
Greny

Ať už se v Jablonci na ten fotbal vymrdaji ... Furt něco .. a ten jejich mluvčí jak se to snaží obhajovat

Reagovat
ondrasch77

A co Vaněk? Před cca rokem jsi ho tu obhajoval, jakej je to borec, že se vrátil zpátky do Brna, jak vás zvedne a nechce prachy, chce hrát za Brno a další pindy...

Reagovat
Greny

No a ? Však mu skoro nikdo nic nevyčítá .. že je Bartoněk kunda za to on nemůže..

Reagovat
ondrasch77

No a nic..., jen se ptám, když jsi ho tak hypoval

Kunda je Bartoněk i Vaněk, asi tak..., tak se radši starej o ty vaše zmrdy a ne o nás...

Reagovat
Greny

Tak furt lepší toto než pořád dokola obhajovat Míru cinkle jaro ...

Reagovat
ondrasch77

Ale no tak Greny, vy už jste uplácely Budějovice v roce 1985, kdy Pelta ani nesnil o kariéře ligového brankáře..., tak si ty svoje pindy nech a zameť si před vlastním prahem

Reagovat
mistr129

A co jako mají dělat, když jim 10 hodin před zápasem napadne kupa sněhu?

Reagovat
Pablos

Matoušek do repre

Reagovat
Greny

Těžko ale jsem zvědav kam půjde po sezone

Reagovat
Pablos

dáš dva góly povoláváš se do repre ...to je takovej zvyk tady

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň

Reagovat
Bex5

Reagovat
Pablos

OT: Černý už řádí po zranění

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Visinsky taky slušné poleno

Reagovat
monty25

3 body

Reagovat
wwwx

3 výhry v řadě poprvé od prosince 2018, 5 výher z posledních 6 zápasů, slušná bilance.

Reagovat
ACSeRw!n

Jedle jede

Reagovat
monty25

Reagovat
Greny

Snad dneska vystřelí Bohemka aspoň třikrát na branku

Reagovat
Firkraag

Si magor, ne ? Řekl bych, že vystřelíme jednou, ale rozhodně ne na branku.

Reagovat
John Obi Mikel

A vyhrajou 3:0

Reagovat
KingMaster13

to by bylo 5:0. ono stačí když vystřelí jednou a budou to 2 goly

Reagovat
Coutinho10

Koli v zakladu

Sestava: Kolář – Bah, Ousou, Holeš, Oscar – Samek, Ševčík - Schranz, Plavšić, Olayinka - Tecl

Lavička: Mandous, Talovjerov, Fila, Sor, Madsen, Traoré, A. Pudil

Reagovat
monty25

Já už to četl na IG asi 2 hodiny zpátky. Trpišák se mnou zase vyjebal...

Reagovat
Coutinho10

z pohledu fanty pro me idealni, pokud udrzime konto, protoze Mandouse jsem nedaval...pouze obrance

Reagovat
Coutinho10

teda vlastne Kacaraba nehraje, toho mam za 0

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
monty25

Kačaraba hraje, ten ti tam někde vypadnul. No, já dal za Mandouse 12,4 mega a za Lingra 10,8. To je fakt za trest dávat tam někoho ze Slavie mezi pohárovými zápasy...

Reagovat
Coutinho10

kopiroval jsem z webu a tam byl Holes misto neho chybe, tak dobry a Lingra mam taky nastesti jsem si vsimnul, ze za Banik byl Lastuvka, tak to byla jasna volba za malo a cisty konto

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
monty25

Já jsem kromě Mandouse uvažoval nad Grigarem... Taky jsem tam od vás měl Plavšiče, toho jsem tam teda mohl nechat. A ještě jsem vyndaval Krmenčíka, když hrál za béčko a místo něj jsem tam dal Čvančaru, to jsem si teda pomoh.

Reagovat
Coutinho10

j s Cvacarou jsem taky narazil Plavsice jsem taky mohl nechat

Reagovat
smazaný uživatel

Krmelec ani lavka? Schranze bych nejradsi videl na hrotu a misto nej Sor. Talovjerov mohl jit klidne na stopera, Holes hraje vse, aspon by si jeden zapas odpocinul

Reagovat
Coutinho10

Krmelec hral za becko, co jsem cetl, takze to asi vypada, ze trpelivost uz dosla Sora myslim setrime na ctvrtek, minule mel dost na Feneru, j Holes asi mohl dostat volno

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10

takze spravne teda:

Sestava: Kolář – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek, Ševčík - Schranz, Plavšić, Olayinka - Tecl

Lavička: Mandous, Talovjerov, Fila, Sor, Madsen, Traoré, A. Pudil

Reagovat
KingMaster13

Tak toho se docela bojím, spousta hráčů forma s otazníkem. Jediné za co jsem rád, že se zkusí ten Samek a Kolář Kolář po té delší době věřím že si to uvědomil vše a mohlo by to být snad oka Ousou/Kačaraba jednoho měli nechat odpočinout. A ta trojice vepředu se mi teda nelíbí a to nepočítám Stánika

Reagovat
Coutinho10

j ofenziva takova nejista no ale setrime to nej na odvetu s Fenerem, tak uvidime...Bohemku snad zvladnem i takto a kdyz ne, tak nejak ozivime ve 2. polocase

na Koliho jsem hodne zvedavej a jestli nekdy mel dostat sanci, tak asi dnes idealni prilezitost a Samek taky dnes muze neco predvest

Reagovat
KingMaster13

S Karvinou byl Samek teda hroznej ale tomu prostě nějak nevyšlo, dnes potřebuje zlepšit pověst a předvést se, tak si jen přeju ať se ten zápas povede hlavně jemu Když to pokazí třeba Plavšič/Schranz tak se tolik nestane ale hlavně ten Samek ať zahraje dobře a Kolimu dneska přeju dobrej výkon

Reagovat
John Obi Mikel

Kolář Tecl Plavšič

Reagovat
jsemdement

ty kundičko to byl match na naší ligu hodne nadstandard škoda vs ještěd

Reagovat
Firkraag

Svině nás navnadili, Kolář a Tecl v základu....

Reagovat
Coutinho10

jinak ten Tijani za Teplice vypada hodne dobre ...urcite bych ho bral a stavel na nem od leta a uz ho nikam neposlal....Ousou s Kacarabou je docela o nervy

Reagovat
KingMaster13

Ono by bohatě stačilo kdyby tam byl nějakej lídr a korigoval to Kúdela hodně chybí. Věřím že vedle něj by Ousou byl boží jako Zima, Tijaniho bych určitě bral

Reagovat
Martin9719

Kúdela bude rád jestli ještě vůbec bude hrát fotbal, natož aby se stal znovu lídrem a hrál 40 zápasů ročně, tomu prostě nevěřím.

Reagovat
KingMaster13

To už nedá ale furt by stačilo kdyby odehrál alespoň tu půlku a předal zkušenosti, bo ty jsou k nezaplacení

Reagovat
smazaný uživatel

Ousou je slabej, Zima byl o chlup lepší, ale taky žádné terno

Reagovat
KingMaster13

Zima byl dobrej ale taky mu trvalo než získal zkušenosti a vyhrál se, to Ousou taky musí odehrát ještě tak sezonu a pak bude dobrej

Reagovat
ondrasch77

Tijani výborný už na Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jedné straně hřiště Kolář, na druhé Tecl, to je vražedná kombinace.

Reagovat
Pablos

aneb repre sraz 24.března

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Tecl zase pred vikendem Jindrovi asi dobre pokouril

Reagovat
jsemdement

myslis ze to bere i s koulema nebo ? ?

Reagovat
srandamač

Asi i s prostatou.

Reagovat
Rozumvhrsti

Prý ho to učila tvoje matka,že je v tom jedna z nejlepších je to pravda?

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
John Obi Mikel

17:46 Holeš a Lingr chybí vinou zranění

Slavia za pár desítek minut vyběhne do vršovického derby s Bohemians 1905, do něhož na straně úřadujícího mistra nezasáhnou Tomáš Holeš a Ondřej Lingr. Zmíněná dvojice má po úvodním zápase předkola vyřazovací fáze Konferenční ligy s Fenerbahçe (3:2) neupřesněné zdravotní problémy. Mimo hru stále zůstává i zraněný Lukáš Masopust. (slavia.cz)

Reagovat
Pan.Antonin

Proč tam je Kolář

Reagovat
Selänne

Plavšič jako jejich hlavní kreativní síla. Ty pičo

Reagovat
ratusek

Spolu s Teclem

Reagovat
Selänne

Do mrtvol se nekope.

Reagovat
Coutinho10

a Koli bez helmy bez ni by se mel citit lepe

Reagovat
oli9

Golostroj hodný kluk Standa Tecl

Reagovat
mistr129

Tohle za kartu?

Reagovat
mistr129

Aha, on na něj šlápnul

Reagovat
Greny

Máte někdo stream?

Reagovat
Greny

Dik

Reagovat
mistr129

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaal kung-fu Olieeeeeeeeee

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
djiros

Ještě že mají toho Baha jinak je to dopředu hrůzostrašné. Celá ta čtyřka vepředu neviditelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyz Trpisovsky hraje na doslova falesneho utocnika Tecla, tak to neni prekvapenim.

Reagovat
djiros

Tecl už je třešnička na dortu. Schránu je taky hrozný. Ten zahrál pár zápasů po příchodu a tím skončil. Plavsic? Kapitola sama pro sebe.

Reagovat
John Obi Mikel

Kolář

Reagovat
mistr129

Kolář

Reagovat
John Obi Mikel

Tecl tvl

Reagovat
Mass

Buď rád že se vůbec trefil do míče

Reagovat
Pablos

ani kapitánská páska mu nepomohla nepromarnit šanci

Reagovat
smazaný uživatel

S "utocnikem" Teclem mate proste vzdycky jednu jistotu, ze Slavia neda moc golu

Ale je to super kluk v kabine a navic jak on beha... tak si musi zahrat

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Madsen musí hrát

Reagovat
Coutinho10

a to byl hejtovanej posledne

Reagovat
Remt

Mě se líbí. Teď při návratu jsem si ale všiml - on moc rychlý není že ne?:D

Reagovat
smazaný uživatel

Jako duo Samek-Madsen zrovna dynamikou neoplývá, to je fakt

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

hezky Madsen

Reagovat
naheCZ

Tecl

Reagovat
Selänne

Tecl

Reagovat
Pablos

Kdo to zpracovával ten skvělej pas za obranu zádama ? To byl zase Tecl ?

Reagovat
Remt

To bylo naschvál. Viděl jsem takhle jednou Neymara přihrávat zády

Reagovat
John Obi Mikel

Tecl

Reagovat
mistr129

Köstl

Reagovat
Pablos

špatně koučuje jo

Reagovat
Mass

Nejsou nějak příbuzný? Přece jen to neni zas tak častý přijmení.

Reagovat
Firkraag

jsou to bráchové

Reagovat
John Obi Mikel

Bratři

Reagovat
Remt

To šel opravdu nohou proti brankáři co byl ve výskoku? Když měl nulovou šanci získat míč?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Remt

Docela nebezpečný toto. Přitom úplně zbytečný

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

jj, zmrd no

Reagovat
Mass

Druhej Roofe

Reagovat
Mass

Dvojice vepředu Tecl+Plavšić je eminetní nebezpečí pro soupeře, první 2+0, druhej 0+1.

Reagovat
Kiwi-21

Tecl dal letos už 2 góly?

Komu ?

Reagovat
naheCZ

Fila

Reagovat
KingMaster13

Fila.....konečně někdo normální

Reagovat
Pablos

Ta Bohemka to asi i srovná ...Slavia už začíná jen prasit (né, že by Bohemka neprasila)

Reagovat
John Obi Mikel

Prasit ne. Faulovat jo, ale nic zákeřného.

Reagovat
Pablos

jo takhle jsem to myslel... to prasit je blbej výraz

Reagovat
Mass

Oscar ale dnes při těch centrech zazdil spoustu balonu o prvního hráče.

Reagovat
mistr129

Uff

Reagovat
KingMaster13

Souhlas koledovali jsme si

Reagovat
KingMaster13

Ibrakadabra, hrozně nedoceněný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Vales nic nechyti, vse mu cely zapas vypadava Hlavne ze Le Gianga nechaji odejit a udelaj jednicku z takovy diry

Reagovat
John Obi Mikel

Ale Tecla vychytal dobře.

Reagovat
Igner Farnsworth

To je nejmenší měřítko

Reagovat
smazaný uživatel

Tecla vychyta i prazdna brana

Reagovat
smazaný uživatel

Le Giang je stejná díra, jako Valeš. Jednoznačně by měl chytat Backovsky

Reagovat
John Obi Mikel

Bačkovský

Reagovat
Salfovic

Bačkovský je stejná díra jako Le Giang.

Reagovat
naheCZ

Ofsajd bohužel

Reagovat
Mass

Na tom mém streamu to není dobře vidět, ale nebyl tam jeden bohemák na zemi?

Reagovat
naheCZ

Na zemi tam ležel Olayinka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

To co bylo za aut?

Reagovat
KingMaster13

S takovou sestavou jsem za výhru fakt vděčný

Reagovat
smazaný uživatel

Zase krasnej fotbalek

Ta ceska liga jde cim dal tim vic a vic do prd*le

Nejhorsi je, ze stejni tragedi jako Slavia jsou i Plzen nebo Sparta. Vsichni tri hroznej fotbal jak pres kopirak. Jedine u Plzne to je lehce omluvitelne skrz rozpocet.

Reagovat
Igner Farnsworth

Tak v česku je mentalita postavena na tom, že musíš hlavně ubránit ten bod co máš jistej před zápasem, až pak někde hodně v zadu je možnost získat 3

Reagovat
Mass

Jasně, protože jinde chtějí prohrávat...

Reagovat
Igner Farnsworth

No ještě můžeš jit do zápasu s tim, ze ho vyhrajes.

Reagovat
Mass

Slavia má stejně gólů na zápas jako třeba ManCity.

Reagovat
Mass

Jako by česká liga byla někdy přehlídkou technické vytříbenosti a parádních fines. Včera sem třeba koukal na West Ham proti Newcastle a byl to taky spíš fyzickej zápas se spoustou nákopů, a to tyhle dva kluby sou rozpočtem v jinym vesmíru.

Reagovat
smazaný uživatel

Na podzim hrala Slavia celkem dobrej fotbal a treba i takovy Slovacko hralo super.

Jako ja bych jim ty sracky, co hraji odpustil, kdyby tam byl snih nebo rozblaceny hriste, ale ty hriste jsou v pohode a presto hraji sracku, pro to neni omluva. A ani to ze Slavii opustili dva hraci.

Reagovat
Mass

Není každý den posvícení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele