Evropská liga - souhrn prvních zápasů základních skupin

15.09.2011, 21:02, aktualizováno 15.09.2011, 23:40
Komentáře a souhrny
Slovan Bratislava zahájil letošní ročník Evropské ligy domácí prohrou s Athleticem Bilbao. Naopak se dařilo přemožiteli Sparty v předkole, Vaslui remizovala na hřišti římského Lazia. Nejvyšší výhru zaznamenal Besiktas, který porazil 5:1 M. Tel Aviv. Suverénně si počínaly také Alkmaar a Anderlecht...
Skupina A

PAOK Soluň - Tottenham Hotspur 0:0

15.09.2011 19:00

Góly: -

Nezkušená sestava Tottenhamu dokázala na horké řecké půdě vybojovat cenný bod. Svěřenci Harryho Redknappa dlouho drželi se zkušenějším domácím celkem krok, v závěru pak při nich stálo i štěstí, neboť Ivić napálil břevno, ještě předtím zahodil penaltu Lino.

Po úvodním oťukání začali mít mírně navrch hostující mladíci, kteří se mohli dostat do vedení již v patnácté minutě. Po spolupráci s Livermorem se do zakončení dostal Falgue, ten se ještě vyhnul brankáři, ale následnou střelu dokázal z brankové čáry vykopnout kapitán Contreras.V dalším průběhu začali hnát diváci své miláčky hlasitě dopředu, výsledkem toho byla střela Vierinha, ten ale trefil pouze dobře načasovaný blok Čorluky.

Ve 28. minutě se hosté dožadovali po zákroku Contrerase na Kanea penalty, ale píšťalka sudího Mažiče zůstala němá. Po půlhodině hry pak na druhé straně Cudicini srazil ve vzájemném souboji Athanasiadise a hlavní arbitr tentokrát nařídil pokutový kop. K míči se postavil Lino, ale k udivení všech nedokázal poslat svůj tým do vedení. V závěru prvního dějství ještě pálil ze standardky Pavlyuchenko, mezi tři tyče však zamířit nedokázal.

Po přestávce začali domácí výrazně lépe. Salpingidis obelstil Cudiciniho, před dobíhajícím Fotakisem ale stihl včas zakročit Livermore. Na druhé straně měl po Pavlyuchenkově pasu příležitost Falque, z dobré pozice ovšem pálil těsně vedle branky. Hra se přelévala ze strany na stranu. PAOK mohl poslat do vedení Salpingidis, z hranice penaltového puntíku ale nepochopitelně selhal.

Publikum pak ještě více nabudil Garcia, ani ten však nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Svěřenci zkušeného kouče Lászlóa Bölöniho pak po menším oddychu znovu zahrozili v úplném závěru. Nejprve pálil Vierinha, pozorný Cudicini si však s jeho střelou poradil. O pár minutek později Vierinha pro změnu centroval, na míč si počkal Ivić, ale z bezprostřední blízkosti trefuje pouze tyč hostující svatyně.

Více informací k zápasu

Shamrock Rovers - Rubin Kazaň 0:3

15.09.2011 19:00

Góly: 3. Obafemi Martins, 51. Christian Noboa, 60. Gökdeniz Karadeniz

Kazaň si v Irsku s chutí zastřílela a do tabulky si tak připisuje první tři body. Shamrock dokázal s ruským celkem držet krok pouze do třetí minuty, kdy se do střelecké listiny zapsal Martins. Rubin se pak zásluhou Noboy a Karadenize prosadil ještě dvakrát.

Ještě, než se pohárovými boji neprověřený domácí celek stačil na trávníku rozkoukat, tak inkasoval. Již ve třetí minutě našel Karadeniz přesným pasem Martinse, a ten ač balón ideálně netrefil, tak přesto poslal svůj tým do vedení - 0:1. O chvíli později měl Martins po Valdezově posunutí další šanci, tentokrát však nedokázal zamířit do černého. Potom zahrozili také domácí, ale O'Donell pálil nepřesně.

Potom zahrozili také domácí, ale O'Donell pálil nepřesně. Ve 36. minutě pak Sives fauloval v pokutovém území Martinse a sudí Szabo okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil sebevědomý Valdez, ale Thompson jeho pokus vystihl a definitivně pak míč odklidil do bezpečí Murray. Při odchodu do kabin tak na ukazateli skóre svítilo pro Shamrock velmi příznivé skóre.

Ještě větší radost pak domácí asi měli z vynuceného střídání Martinse, na jehož místě se ve druhé půli objevil Bystrov. Dobrá nálada však svěřencům Michaela O'Neilla dlouho nevydržela. V padesáté první minutě našel novic Bystrov na hranici vápna volného Nobou, jenž neváhal a z první vymetl šibenici - 0:2. Irský šampion ale mohl vzápětí odpovědět. Finn posunul na Twigga, tomu se ovšem do cesty postavil Ryžikov a z nadějné příležitosti tak rázem nic nebylo.

Definitivně rozhodnuto pak bylo po hodině hry. Natcho našel parádní přihrávkou Karadenize, který se role zakončovatele chopil s bravurou - 0:3. Domácí si i tentokrát zajistili možnost bleskové odpovědi. Navas srazil k zemi Twigga a sudí Szabo opět ukázal na značku pokutového kopu. Míč si přinesl O'Donell, ale svým pokusem pouze napodobil Valdeze a nechal vyniknout Ryžikova, jenž si tak připisuje čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň (RUS)11003:03
2.Tottenham Hotspur (ENG)10100:01
 PAOK Soluň (GRE)10100:01
4.Shamrock Rovers (IRL)10010:30
Zbývající zápasy
29.09. 18:00Rubin Kazaň - PAOK Soluň
29.09. 21:05Tottenham Hotspur - Shamrock Rovers
20.10. 21:05Tottenham Hotspur - Rubin Kazaň
20.10. 21:05PAOK Soluň - Shamrock Rovers
03.11. 18:00Rubin Kazaň - Tottenham Hotspur
03.11. 19:00Shamrock Rovers - PAOK Soluň
30.11. 18:00Rubin Kazaň - Shamrock Rovers
30.11. 21:05Tottenham Hotspur - PAOK Soluň
15.12. 19:00PAOK Soluň - Rubin Kazaň
15.12. 19:00Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur
Skupina B

Hannover 96 - Standard Lutych 0:0

15.09.2011 19:00

Góly: -

Hannover nedokázal proti Lutychu zúročit obrovskou převahu, ani jednu ze svých šancí nevyužil, a tak si oba celky na úvod zapisují po bodu. Svěřenci Josého Rigy si do AWD-Areny evidentně přijely pro bod a toho se jim nakonec také povedlo dosáhnout.

Hannover se od začátku chopil dirigentské taktovky. První příležitost si svěřenci Mirka Slomky vypracovali již v deváté minutě hry. Schlaudraff našel přesným centrem hlavu Pogatetze, ten ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Další šanci si na své konto připsal uzdravený Abdellaoue, ani on však nedokázal Bolata výrazněji ohrozit.

Hosté se soustředili především na obranu a do útoku se příliš nehnali. Pověstnou výjimkou byl pokus Cyriaca, ale ani jeho střela si cíl mezi tři tyče nenašla. Po půlhodině hry se pak probil ke střele Vainqueur, Zieler si ale s jeho zakončením poradil. Těsně před odchodem do kabin přišly velké chvíle šikuly Schlaudraffa. Nejprve sice pálil nepřesně, vzápětí se ale dostal znovu ke střele, tentokrát však jeho pokus zastavilo břevno.

Po změně stran mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně. Bia napřáhl zpoza vápna, pohotového Zielera ovšem nepřekonal. To byl pro Lutych na dlouhou dobu opět jediný světlejší moment. O chvíli později vybojoval rohový kop Stindl, z následné standardní situace střílel Rausch, branku ale opět najít nedokázal. V 65. minutě zkusil štěstí sám Stindl, ani jemu se však s ukazatelem skóre pohnout nepodařilo.

S přicházejícím koncem začínalo být jasné, že utkání spěje k bezbrankové remíze, čemuž určitě nepomohla ani velká nervozita domácího celku. Přesto si však 96ky ještě možnost na rozhodující branku vypracovaly. Po spolupráci s Rauschem se do zakončení natlačil střídající Stoppelkamp, mířil ale těsně vedle levé tyče hostující svatyně.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Vorskla Poltava 1:0

15.09.2011 19:00

Góly: 54. Morten Nordstrand (pen.)

Svůj první úkol ve skupině FC Kodaň splnila, když porazila ukrajinskou Vorsklu Poltava 1:0. Vítězství to nebylo jednoduché, jedinou branku zápasu obstaral ve druhém poločase proměněnou penaltou Morten Nordstrand.

Kodaň měla trošku pomalejší rozjezd a až ve 14. minutě poprvé donutil k zákroku brankáře Dolhanskyho Nordstrand. Toho napodobil o chvíli později hlavičkující Thomas Delaney. Vorskla se do blízkosti domácího pokutového území prakticky nedostávala, možná i proto zkoušela častou střelbu z větší vzdálenosti. Například Kurilov napřáhl z dobrých třiceti metrů, ale brankáře Wilanda nepřekonal. Ve 33. minutě se dostal k dobré hlavičce Senegalec Dame Ndoye, nicméně skóre 0:0 se do přestávky nezměnilo.

Vorskla sice přežila první poločas, ale začátek toho druhého jí příliš nevyšel. Střela Christiana Bolaňose se sice neujala, ale o pár minut později fauloval Oleksandr Matvyeyev Johnnyho Thomsena a penalta byla na světě! Morten Nordstrand jí proměnil a Kodaň šla do jednobrankového vedení - 1:0!

S přibývajícím časem se sice Vorskla snažila o vyrovnání, jenomže defenzíva Kodaně hrála výborně a soupeře do ničeho nepouštěla. Poltava si vypracovala pouze jedinou příležitost, Barannik pálil vedle. Kodaň sice další branku nepřidala, ale ani také neinkasovala, to znamená, že může slavit vítězství 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Kodaň (DEN)11001:03
2.Standard Lutych (BEL)10100:01
 Hannover 96 (GER)10100:01
4.Vorskla Poltava (UKR)10010:10
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Vorskla Poltava - Hannover 96
29.09. 21:05Standard Lutych - FC Kodaň
20.10. 21:05Standard Lutych - Vorskla Poltava
20.10. 21:05Hannover 96 - FC Kodaň
03.11. 19:00Vorskla Poltava - Standard Lutych
03.11. 19:00FC Kodaň - Hannover 96
30.11. 21:05Standard Lutych - Hannover 96
30.11. 21:05Vorskla Poltava - FC Kodaň
15.12. 19:00Hannover 96 - Vorskla Poltava
15.12. 19:00FC Kodaň - Standard Lutych
Skupina C

Hapoel Tel-Aviv - Rapid Bukurešť 0:1

15.09.2011 19:00

Góly: 55. Ovidiu Herea

Rapid Bukurešť si veze po brance Ovidia Herey z Tel Avivu všechny tři body. Hapoel byl sice aktivnější, vypracoval si i více šancí, nakonec ale i díky skvělým zákrokům Comana putují body do Rumunska.

Rapid začal v Tel Avivu bez respektu. K prvnímu ohrožení branky se dostal Cássio, na bývalého brankáře PSG Edela ovšem nevyzrál. Na druhé straně zahrozila dvojice Lala - Kende, ale ani z této akce nic kloudného nevykvetlo. O to nebezpečnější pak byla další akce Rapidu. Deac napřáhl z 12 metrů, Edel míč vyrazil pouze k Antoniovi, ten ale pálil nepřesně.

Práci měl i strážce hostující svatyně Coman, dalekonosná střela Kendeho se však stala vítanou navštívenkou. Hapoel se začínal dostávat čím dál více do hry. Ze standardní situace Abutbula však Lala hlavičkoval vedle branky a Igieborovu střela pro změnu zablokoval Antonio. V závěru první půle měli oba týmy ještě jednu velkou možnost. Lala ale ani napodruhé nezachoval chladnou hlavu a na druhé straně Tamuz nenašel recept na Comana.

Po obrátce měl velkou příležitost Abutbul, ani on ale Comana neprostřelil. V 55. minutě pak přišel za nevyužité šance domácího celku zákonitý trest. Po kooperaci s Duartem otevřel skóre Herea - 0:1. Hapoel byl z inkasované branky v šoku a ještě, než se stačil vzpamatovat, tak mohl inkasovat podruhé. Ke střele natáhl Pancu, míč za svá záda ovšem nepustil skvěle reagující Edel.

Pancu měl další příležitost i v 72. minutě, tentokrát ale mohl zůstat strážce domácí svatyně v klidu. V posledních deseti minutách pak mohli domácí ještě srovnat krok. První možnost měl po přímém volném kopu Toama hlavičkující Fransman, jeho zakončení však bylo žalostné. Potom se ke střele dostal i sám Toama, ale ani on nedokázal Comana překonat, a tak jeho tým zůstává pro dnešek bez bodu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Legia Varšava 1:0

15.09.2011 19:00

Góly: 21. Dries Mertens

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili ve čtvrtečním duelu Evropské ligy úlohu favorita a dokázali nejtěsnějším možným rozdílem zdolat na Philips Stadium polskou Legii. Nicméně soupeř nehrál na holandské půdě vůbec špatně a k bodům zase tak daleko neměl, avšak v ofenzívě se prosadit nedokázal a proto odjíždí s prázdnou. Na druhou stranu ale i s pocitem, že se dá hrát s každým a také může snít o postupu do další fáze.

Domácí celek se dostal do vedení krátce před odehranou půlkou úvodního dějství zásluhou Driese Mertense a tento stav držel až do samotného závěru. Mertens se v poslední době ukazuje ve skvělém světle, po svém příchodu z Utrechtu vsítil tento záložník už šest branek v pěti zápasech, což je úctyhodný počin. Domácí se ocitli v první šanci utkání právě díky tomuto záložníkovi, který vypálil z dvaceti metrů, ovšem dobře zasáhl gólman Dušan Kuciak.

Na druhé straně otestoval Jakub Wawrzyniak z velké dálky pozornost gólmana Przemyslawa Tytona, který ale nezaváhal. V dalším průběhu kontrolovali hru domácí a do šance se dostala také nově příchozí hvězda z Groningenu, Slovinec Tim Matavž. Avšak z dobré pozice horní tyčku přestřelil. Poté se už prosadil Mertens. Belgické křídlo se napřáhlo z rohu pokutového území a úchvatná střela k údivu všech zapadla do sítě - 1:0.

Do konce poločasu byla ještě zablokována střela Jeremaina Lense a i když domácí byli lepší, další příležitosti se zrodily až ve druhém dějství. Legia spálila svou největší možnost na začátku druhého poločasu, když přímý volný kop Macieje Rybuse poslal Komorowski hlavou mimo. Až do konce zápasu zlobil obránce varšavského celku Mertens. Svým krásným pasem načechral měkoučký balón na hlavu Matavze, ten ale opět horní tyčku přestřelil.

Matavz to zkoušel hlavou co se dalo, ani jeho následný pokus ale úspěšný nebyl. Hosté se snažili střílet hlavně zdálky a svůj projektil vypálil také Danijel Ljuboja z téměř třiceti metrů, úspěšný ovšem nebyl. V samém závěru po rohovém kopu pálilt také Stanislav Manolev, jenže proti němu stál skvělý gólman Kucijak a stav utkání se proto až do závěrečného hvizdu nezměnil. PSV přeci jen bylo aktivnější a tři korálky si zaslouží.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)11001:03
 Rapid Bukurešť (ROU)11001:03
3.Hapoel Tel-Aviv (ISR)10010:10
 Legia Varšava (POL)10010:10
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Legia Varšava - Hapoel Tel-Aviv
29.09. 21:05Rapid Bukurešť - PSV Eindhoven
20.10. 21:05Rapid Bukurešť - Legia Varšava
20.10. 21:05Hapoel Tel-Aviv - PSV Eindhoven
03.11. 19:00Legia Varšava - Rapid Bukurešť
03.11. 19:00PSV Eindhoven - Hapoel Tel-Aviv
30.11. 21:05Rapid Bukurešť - Hapoel Tel-Aviv
30.11. 21:05Legia Varšava - PSV Eindhoven
15.12. 19:00Hapoel Tel-Aviv - Legia Varšava
15.12. 19:00PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť
Skupina D

FC Curych - Sporting CP 0:2

15.09.2011 19:00

Góly: 4. Emiliano Insúa, 21. Ricky van Wolfswinkel

Sporting dokázal díky dvěma brzkým brankám ovládnout utkání v Curychu a po zaváhání Lazia se tak dostává ve skupině D do čela. Svěřenci Urse Fischera si tak po vyřazení z předkola Ligy mistrů připisují další neúspěch.

Hned první akce Sportingu skončila brankou. Po faulu Alphonseho na Rinauda se k přímému volnému kopu postavil Schaars, parádní ranou napálil břevno a odražený balón dorazil do sítě pohotový Insúa - 0:1. Inkasovaná branka však domácí nesrazila do kolen, právě naopak. Srovnat mohl po pěkné individuální akci Rodríguez, z pokutového území ovšem pálil pouze do břevna.

V osmnácté minutě už to pak mohlo být o dvě branky. Ke střele napřáhl Capel, skvělý zákrok Leoniho ale držel domácí akcie nad vodou. To už však neplatilo za další tři minuty. Insúa našel přesným centrem v pokutovém území hlavu Wolfswinkela, který pohodlně zvýšil na 0:2. Curych mohl po půlhodině vrátit do hry Mehmedi, ovšem Patricio napodobil svého kolegu a svůj tým podržel.

Na začátku druhého dějství byli o něco aktivnější zcela logicky domácí. Na kontakt mohl snížit Chikhaoui, jeho rána ovšem nemířila přesně. Curych ani nadále neskládal zbraně a uspávací taktikou si na svou šanci chytře počkal. V 58. minutě měl možnost složit reparát Mehmedi, ani na podruhé ovšem neuspěl a dal tak základ portugalskému úspěchu.

V přicházejícím závěrečným hvizdem už se utkání víceméně jen dohrávalo, i když domácí Lvi si přece jen ještě jednu příležitost vypracovali. V nastaveném čase mohl alespoň symbolickou branku vstřelit bývalý hráč Herthy BSC Chermiti, střela ovšem postrádala potřebnou razanci a Patricio si tak s klidem pohlídal čisté konto.

Více informací k zápasu

SS Lazio - FC Vaslui 2:2

15.09.2011 19:00

Góly: 35. Djibril Cissé (pen.), 71. Giuseppe Sculli - 59. Wesley, 63. Wesley (pen.)

Bída Italů v evropských pohárech pokračuje! Lazio bylo v souboji s Vaslui jasným favoritem, nakonec ale bylo rádo za remízu 2:2. Utkání hodně ovlivnila červená karta pro Zauriho.

V evropských pohárech už nehrají Palermo a AS Řím, Udinese před základními skupina EL nezískalo ani bod a včera ostudně prohrál Inter doma s Trabzonsporem. K tomu remízy AC a Neapole a bídná bilance je na světě! Italové jsou nejspíše se třemi místy do Ligy mistrů spokojeni a nevidí důvod, proč by měli ztracené pozice vydobýt zpět. Jenže pokud to tak půjde dále, může být ještě hůře. Pojďme však k samotnému zápasu.

Lazio přitom vstoupilo do utkání dobře, Sculliho ránu Cerniauskas zlikvidoval. Brankář Vaslui se činil i o chvíli později, kdy ho prověřil Gonzalez. A do třetice se Cernasukis zaskvěl, když Cissé vyslal do tutovky Rocchiho! Zahrozili i hosté, ale brankář Lazia Federico Marchetti nemusel zasahovat, neboť Wesley v čisté gólovce netrefil branku. Byli to ale Biancocelesti, kteří udávali tempo zápasu. Ve 34. minutě fauloval v pokutovém území Balaur zkušeného Rocchiho. Djibril Cissé se postavil k penaltě a úspěšně poslal domácí do vedení 1:0. Francouzský útočník mohl vzápětí přidat další gól, jenže Cerniauskas nohou vyrazil. Federico Marchetti si poprvé pořádně sáhnul na míč až těsně před odchodem do šaten, zakončení Adailtona za svá záda nepropustil. Lazio v pohodě vedlo 1:0.

Jenže začal druhý poločas a rázem bylo všechno jinak. Nejprve zazdil stoprocentní příležitost Gonzalez, a pak už přišlo nečekané vyrovnání. Adailtonův přímý kop skončil na hlavě Wesleyho a následně v brance Lazia - 1:1.

Přišel však ještě větší šok! Zauri fauloval ve vápně Temwanjeru a krom nařízené penalty uviděl červenou kartu! Druhou penaltu v zápase Wesley proměnil a Vaslui byla senzačně blízko výhře, vedla 1:2 a hrála v přesile. Rumuni ale nadějný výsledek neudrželi, netrvalo to ani deset minut a centr Cissého z pravé strany dopravil do branky hlavou útočník Sculli a bylo znovu vyrovnáno 2:2.

Lazio v závěru sahalo po vítězství, ale Kozák hlavičkoval jen do břevna! Na úvod skupinové fáze tak Lazio ztratilo dva body za remízu s outsiderem z Vaslui.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)11002:03
2.SS Lazio (ITA)10102:21
 FC Vaslui (ROU)10102:21
4.FC Curych (SUI)10010:20
Zbývající zápasy
29.09. 21:05FC Vaslui - FC Curych
29.09. 21:05Sporting CP - SS Lazio
20.10. 21:05Sporting CP - FC Vaslui
20.10. 21:05FC Curych - SS Lazio
03.11. 19:00FC Vaslui - Sporting CP
03.11. 19:00SS Lazio - FC Curych
01.12. 21:05Sporting CP - FC Curych
01.12. 21:05FC Vaslui - SS Lazio
14.12. 19:00FC Curych - FC Vaslui
14.12. 19:00SS Lazio - Sporting CP
Skupina E

Dynamo Kyjev - Stoke City 1:1

15.09.2011 19:00

Góly: 90. Ognjen Vukojević - 55. Cameron Jerome

Jen pár sekund dělilo fotbalisty Stoke od vybojování nesmírně cenné výhry nad kyjevským Dynamem. O nadějný výsledek přišli až v nastaveném čase, kdy na konečných 1:1 vyrovnal Vukojević.

Fotbalisté Dynama nezačali vůbec špatně a hned od úvodních minut hráli o poznání aktivněji. I proto si nakonec také připsali na své konto první střelu utkání. Tu měl na svědomí Jarmolenko, při zakončení mu však chyběla větší dávka přesnosti. O moc lépe nedopadl zakrátko ani kanonýr Andrij Ševčenko.

Až devatenáctá minuta přinesla opravdovou tutovku. Dalekonosnou dělovku Popova dokázal Sorensen pouze vyrazit, k míči se dostal pohotový Jarmolenko, který mohl pohodlně zakončit, míč ovšem poslal poměrně nepochopitelně mimo. O patnáct minut později si naopak poradil s nebezpečnou střelou Milevského pozorný Sorensen.

Po změně stran na sebe jako první dokázal upozornit kanonýr Ševčenko, znovu měl ale špatně seřízená mířidla a z celé jeho šance nic nebylo. V 55. minutě nakonec hodně nečekaně udeřilo Stoke, které bylo až do tohoto momentu velmi nevýrazné. Mezi střelce se zapsal útočník Cameron Jerome, jenž se zjevil na konci rychlého protiútoku.

Dynamo pochopitelně chtělo na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, avšak jeho šance k brance nevedly. V bráně anglického celku totiž čaroval jistý Thomas Sorensen, který byl skutečně k nepřekonání. Nejprve si na něm vylámal zuby Ševčenko, o několik okamžiků později i Alijev.

Kyjevští útočníci to ale nevzdali a v 70. minutě společně vypracovali další gólovou příležitost. Po přihrávce od Alijeva zakončoval Ševčenko, míč ovšem poslal těsně nad. Zanedlouho si tito dva hráči své pozice vyměnili a tentokrát se podařilo Alijevovi dokonce orazítkovat břevno.

V samotném závěru se nakonec přeci jen podařilo Dynamu vyrovnat. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Vukojević a svým gólem rozvášnil všechny fanoušky na stadiónu.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Maccabi Tel-Aviv 5:1

15.09.2011 19:00

Góly: 3. Hugo Almeida, 28. Hugo Almeida, 50. Mehmet Aurélio, 53. Egemen Korkmaz, 88. Edu - 49. Roi Kehat

Fotbalisté Besiktase Istanbul společně s Tomášem Sivokem vstoupili do základních skupin Evropské ligy výtečně. Před zaplněným Inönü nedali izraelskému Maccabi Tel-Aviv, dá se říci, žádnou šanci a smetli ho pěti góly. Hosté dokázali pouze snižovat na 1:2. Domácí navíc vedou skupinu, Dynamo Kyjev totiž remizovalo se Stoke 1:1.

Zápas byl rizikový, aniž by oba týmy začaly. Turecko-izraelské vztahy jsou napjaté poté, co rok zpátky turecká loď vyjela pomoci pásmu Gaza, jenže byla izraelskými ozbrojenými silami potopena. Zemřelo tehdy devět lidí.

Čekalo se tak, že istanbulští fanoušci budou dělat velkou neplechu. Klub je však poprosil, aby do této záležitosti netahali fotbal a chovali se k soupeřovi alespoň trochu "pohostinně.

Domácí nakonec zůstali "jen" u bučení a ohromného pískání na hráče z Tel-Avivu, jakmile vstoupili na hřiště. Besiktas je nakonec svou útočnou silou povraždil. Už ve třetí minutě si Hugo Almeida na hranici ofsajdu naběhl na dlouhý pas Mehmeta Aurelia a padáčkem přes gólmana Haimova poslal balón do sítě.

Hosté mohli srovnat pár dobrými střelami, tu od Yeyniho ale polapil domácí brankář Rüstü a Kahat s Dahanem bránu netrefili. Ve 28. minutě domácí vedli již o dvě branky. Quaresma parádní šajtlí načechral svou přihrávku pro Almeidu, který přece jenom na druhý pokus překonal Haimova podruhé.

Maccabi se přesto podařilo po přestávce vrátit do zápasu. Atar nacentroval do vápna na hlavu Kahata, který z blízkosti snížil. Jenže nebylo mu to nic platné. Fernandes v 50. minutě zahrál standardku na bližší tyč, kde se dokázal prosadit Mehmet Aurelio a hlavou zavěsit. O pár chvil později pak na 4:1 zvyšoval rovněž hlavou Korkmaz.

Ve zbývajícím čase se také do dobré šance dostal i český reprezentant Sivok, ovšem z malého vápna hlavičkoval jen nad. Drtivou výhru Besiktase nakonec pečetil dvě minuty před koncem Edu, který zase využil díry v defenzívě Maccabi, narovnal si míč na levačku a přízemní střelou zamířil přesně k tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Beşiktaş JK (TUR)11005:13
2.Dynamo Kyjev (UKR)10101:11
 Stoke City (ENG)10101:11
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)10011:50
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Maccabi Tel-Aviv - Dynamo Kyjev
29.09. 21:05Stoke City - Beşiktaş JK
20.10. 21:05Stoke City - Maccabi Tel-Aviv
20.10. 21:05Dynamo Kyjev - Beşiktaş JK
03.11. 19:00Maccabi Tel-Aviv - Stoke City
03.11. 19:00Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev
01.12. 21:05Stoke City - Dynamo Kyjev
01.12. 21:05Maccabi Tel-Aviv - Beşiktaş JK
14.12. 19:00Dynamo Kyjev - Maccabi Tel-Aviv
14.12. 19:00Beşiktaş JK - Stoke City
Skupina F

Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2

15.09.2011 19:00

Góly: 34. Karim Guédé - 13. Markel Susaeta, 40. Iker Muniain

Najsledovanejšie športy na Slovensku v poslednej dobe radosť ich obyvateľom nerobia, smutný deň dnes nespasil ani Slovan Bratislava, ktorý prehral na úvod s Athleticom Bilbao v prvom zápase skupinovej fázy Európskej ligy tesne 1:2.

Už v 3. minúte pohrozil priamym kopom Žofčák a Iraizoz musel zasahovať. Následne postupne preberali iniciatívu hostia a to bolo cítiť oveľa viac. V 12. minúte sa prebíjali po peknej kombinácii, nahrávka z pravej strany našla Susaetu a ten do protipohybu Putnockého otvoril skóre - 0:1. Nezabránil gólu ani na čiare stojaci Bagayoko. O tri minúty pálil Muniain, Putnocký už bol pripravený. V 20. minúte sa z pravej strany a veľkého uhlu dostal napokon k strele Gabilondo a len tesne minul. Bilbao naďalej držalo loptu na svojich kopačkách, ale občas vystrkoval rožky aj Slovan. Po náznakoch Grendelovej a Žofčákovej roboty a teda centroch na spoluhráčoch, prišla aktivita kapitána belasých aj o minútu, v šestnástke sa odrazená lopta po jeho úniku dostala k voľnému Guédému a ten nekompromisne napálil k žrdi a vyrovnal - 1:1. Trošku sebavedomia to Slovanu pridalo, diváci si vytrvalým potleskom uctili pamiatku Pavla Demitru, ale v 40. minúte sa menilo skóre opäť v prospech hostí. Z ničoho nič bol pred Putnockým Muniain, obhodil si obrancou a zakončil volejom zakončil do rohu - 1:2. V závere polčasu mal ešte možnosť Llorente, ale tentokrát svoj tím brankár domácich podržal a jeho strelu z pravej strany kryl.

Druhé dejstvo začalo aktivitou zverencov trénera Weissa, najprv bol v 51. minúte v útoku Žofčák. Po dravom prieniku a odrazených loptách sa zdalo, že guľaté čudo smerovalo do brány, no náš hráč bol odblokovaný a Iraizoz situáciu kontroloval. O tri minúty bolo vyrovnané, ale gól neplatil. Center do vápna akrobatickou pätičkou vracal naspäť Šebo, Kladrubský však vraj fauloval brankára a tak dorážka Milinkoviča uznaná byť nemohla. Prevaha Bilbaa už nebola tak markantná, najmä Llorente sa k príležitostiam vôbec nedostával. V 70. minúte vybehol z brány Iraizoz a zmaril sľubnú možnosť pre Šeba. Na druhej strane bola podobná situácia pri dlhej lopte pre Susaetu, ale posunul si ju veľmi ďaleko a Putnocký tak v pohode hasil. V 79. minúte z priameho kopu ešte zahrozil Lopez, ale trafil len gólmana slovenského majstra. Následne sa neprebil do šance ani Žofčák a duel sa už len dohrával. Slovan nemal žiaden tlak, Španieli umne kontrolovali hru a v závere ešte pohrozil Lopez. Skóre sa ale už nemenilo, tri body tak majú Baskovia.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Red Bull Salzburg 3:1

15.09.2011 19:00

Góly: 35. Nenê (pen.), 44. Mathieu Bodmer, 68. Jérémy Ménez - 87. Ibrahim Sekagya

Evropská liga začala pro PSG velmi dobře. Ačkoli Salzburg je mnohdy hodně nevyzpytatelným soupeřem a v Parku princů rozhodně nehrál druhé housle, domácí mu nějakou krádež bodů díky výhře 3:1 nepovolili. Red Bull přitom se soupeřem držel krok až do té doby, než proti němu sudí Banti nařídil ve 35. minutě penaltu.

Pařížané to však se Salzburgem neměli vůbec jednoduché. Rakouský celek až nečekané pozorně bránil takové štíry, jakými Pastore, Nene nebo Ménez bezpochyby jsou. A dokonce v úvodních minutách domácí zaskočil dvěma nebezpečnými střelami, Leitgeb mířil jen těsně nad a Leonardo pořádně provětral gólmana Doucheze.

Na druhé straně si brankář Gustafsson zachytal poprvé v 8. minutě, zasahovat musel proti kouzelné levačce Neneho. Douchez jinak musel být na pozoru o tři minuty později, Maierhofer se pěkně procpal k hlavičce, jenže rukavice pařížského strážce svatyně dobře zasáhly. Z dálky to pak zkusili Matiudi a Ménez, ani jeden z nich však bránu netrefil.

Skóre utkání se měnilo až deset minut před přestávkou. Schiemer ve vápně nešikovně zavadil o nohu pronikajícího Méneze a nejenže si vysloužil žlutou kartu, kopala se také penalta. K ní se postavil Nene, ten počkal, kam až se hne Gustafssony a poslal míč na opačnou stranu. Ve 44. minutě Kombouarého svěřenci skórovali podruhé.

Nádhernou ránu totiž vyprodukoval Bodmer, který se opřel ze vzduchu do centru Erdinca a nechytatelnou pumelicí k tyči navýšil na 2:0. Hned po obrátce musel Gustafsson zase na zem, Gameira s Nenem však celkem v pohodě vychytal, s Bodmerem měl o něco větší potíže, přesto od něj tentokráte neinkasoval.

V 67. minutě nakonec pojistil tři body Ménez, který balón dotlačil z blízkosti pohotově do sítě. V 84. minutě mohl alespoň korigovat náhradník Wallner, nebýt zákroku Doucheze, o tři minuty později se však Red Bull přece jenom čestné trefy dočkal. Centr z přímého kopu od Jantschera usměrnil do branky Sekagya.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain (FRA)11003:13
2.Athletic Bilbao (ESP)11002:13
3.Slovan Bratislava (SVK)10011:20
4.Red Bull Salzburg (AUT)10011:30
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Red Bull Salzburg - Slovan Bratislava
29.09. 21:05Athletic Bilbao - Paris Saint-Germain
20.10. 21:05Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg
20.10. 21:05Slovan Bratislava - Paris Saint-Germain
03.11. 19:00Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao
03.11. 19:00Paris Saint-Germain - Slovan Bratislava
01.12. 21:05Athletic Bilbao - Slovan Bratislava
01.12. 21:05Red Bull Salzburg - Paris Saint-Germain
14.12. 19:00Slovan Bratislava - Red Bull Salzburg
14.12. 19:00Paris Saint-Germain - Athletic Bilbao
Skupina G

AZ Alkmaar - Malmö FF 4:1

15.09.2011 21:05

Góly: 21. Jozy Altidore, 33. Rasmus Elm (pen.), 39. Adam Maher, 49. Brett Holman - 72. Daniel Larsson (pen.)

Holandským celkům se v úvodním kole základních skupin dařilo a všechny uspěly podle svých možností. Alkmaar ukázal švédskému Malmö opět svou neuvěřitelnou střeleckou sílu a díky tomu si na konto připsal další snadné vítězství. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka vskutku ukazují, že to myslí s bojem o titul v Eredivisii i na Evropské scéně opravdu smrtelně vážně. O svém vítězství rozhodli už v prvním poločase.

V něm se totiž po čtyřiceti minutách hry dostali do tříbrankového vedení a hned po přestávce přidali čtvrtou trefu, hosté dokázali až dvacet minut před závěrečným hvizdem korigovat z penalty. Zajímavostí je, že za Alkmaar téměř jako v každém klání střílel branky vždy někdo jiný a jeho týmový výkon je proto vskutku obdivuhodný. Domácí se dostali do vedení ve 21. minutě, kde se trefil naprosto neskutečně útočník Jozy Altidore.

Přitom hned v úvodu byl aktivnější švédský celek a Math Ranegie pálil vedle, střelu Jimmyho Durmaze z dobrých dvaceti metrů zachytil gólman Esteban Alvarado. Pak se ale na druhé straně prosadil ve 21. minutě právě Altidore. Ten napřáhl z dobrých třiceti metrů a zasáhl přímo pravý horní roh. Poté se sice hosté snažili srovnat stav a byli lepší, po půl hodině hry ale po faulu Ricardinha na Roye Beerense musel sudí odpískat pokutový kop.

K němu se postavil Rasmus Elm a naprosto s přehledem zamířil do pravého horního rohu. A za dalších šest minut nebylo co řešit, o vítězi bylo rozhodnuto. K odraženému balónu se dostal Adam Maher a vypálil z voleje pravačkou, míč prošel přímo za záda gólmana Johana Dahlina. Čtyři minuty po výměně stran se domácí radovali počtvrté, když z dvanácti metrů trefil dolní pravý dolní roh Australan Brett Holman.

Poté se utkání spíše již dohrávalo, švédský celek ale začal mít balón častěji na kopačkách a nakonec se také radoval z branky. Střídající Etienne Reijnen fauloval ve vápně Daniela Larssona a ten ze značky pokutového puntíku nemohl minout, snížil tak na konečných 1:4. Malmö sice ještě v závěru přitlačilo na pilu a mělo nějaké ty náznaky šancí na gól naděje se už ale nezmohlo a odjíždí tak z holandské půdy se slušným nadělením.

Více informací k zápasu

Austria Vídeň - Metalist Charkov 1:2

15.09.2011 21:05

Góly: 7. Tomáš Jun - 56. Papa Gueye, 79. Cleiton Xavier (pen.)

Fotbalisté Austrie Vídeň nevstoupili do základních skupin Evropské ligy zrovna nejlépe a v úvodním kole na domácí půdě podlehli ukrajinskému Metalistu. I když od 7. minuty vedli zásluhou českého krajánka Tomáše Jůna, tak nakonec nedokázali tento nadějný stav udržet a ve po deseti minutách ve druhém dějství bylo srovnáno, navíc deset minut před závěrečným hvizdem hosté výsledek otočili.

V těžké konkurenci Alkmaaru tak naděje rakouského výběru výrazně poklesly, určitě to chtělo získat alespoň jeden korálek. Naopak Charkov udělal kupředu výrazný krok, důležité ještě budou souboje se švédským Malmö. Přitom domácí vstoupili do duelu opravdu skvostně a hned z první akce vsítili branku. Po centru z pravé strany hlavičkoval Kaja Rotulu pouze do zad spoluhráče, ovšem balón se odrazil přímo k Jůnovi.

Ten ho napálil a i když trefil gólmana Alexandra Goryainova, tak balón se nakonec prudce odrazil pod horní tyčku - 1:0. Jenže deset minut po přestávce po rohovém kopu Ribeira Cleitona Xaviera, který nabral až neskutečnou výšku, vyskočil nejvýše Papa Gueye a hlavou zamířil do bližšího horního rohu. Poté to vypadalo, že se utkání bude dohrávat a že se oba celky rozejdou smírně, nicméně Metalist byl v celém průběhu přeci jen aktivnější.

A nakonec se v 79. minutě dočkal rozhodujícího úderu. Ještě předtím díky teči obránce Austrie nastřelil hosté břevno, poté jim ale vyšla hezká akce. Na hranici ofsajdu milimetrově unikl Jonathan Cristaldo a úplně osamocen dostal přesnou kolmici, ve vápně ho musel faulovat brankář Pascal Grunwald. Anglický sudí Mike Dean odpískal jasný pokutový kop, který s přehledem do protipohybu gólmana proměnil kapitán Xaver - 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar (NED)11004:13
2.Metalist Charkov (UKR)11002:13
3.Austria Vídeň (AUT)10011:20
4.Malmö FF (SWE)10011:40
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Metalist Charkov - AZ Alkmaar
29.09. 19:00Malmö FF - Austria Vídeň
20.10. 19:00Malmö FF - Metalist Charkov
20.10. 19:00AZ Alkmaar - Austria Vídeň
03.11. 21:05Metalist Charkov - Malmö FF
03.11. 21:05Austria Vídeň - AZ Alkmaar
30.11. 19:00Malmö FF - AZ Alkmaar
30.11. 19:00Metalist Charkov - Austria Vídeň
15.12. 21:05AZ Alkmaar - Metalist Charkov
15.12. 21:05Austria Vídeň - Malmö FF
Skupina H

Club Bruggy - NK Maribor 2:0

15.09.2011 21:05

Góly: 7. Vadis Odjidja-Ofoe, 24. Nabil Dirar

Bruggy s papírově nejslabším protivníkem skupiny H v Evropské lize před vlastními fandy nezaváhali a dvěma góly Odjidjai a Dirara z úvodní dvacetiminutovky rozhodly o třech bodech. Maribor na alespoň nějaké korigování zkrátka neměl a společně s Birminghamem, jenž podlehl Braze, si na úvod připsal dvoubrankovou porážku.

Belgickému celku první půlka vyšla náramné. Maribor byl navíc takový hodně vyjukaný, bylo vidět, že nemá s takovými zápasy zkušenosti, přece jenom se vůbec málokterý slovinský klub dostane do Evropské ligy. Už v 7. minutě hosté prohrávali. Odjija si udělal místo v soupeřově obraně a z blízkosti v pohodě zakončil.

Marně se mohl na své spoluhráče v defenzívě vztekat gólman Handanovič. Další navštívenku směrem na mariborskou branku poslal opět Odjija, svojí střelu z přímého kopu ale poslal jen nad. V 17. minutě ještě Akpala po Dirarově centru náskok nenavýšil, na druhé straně z dobré pozice minul Mezga.

Ve 22. minutě však Bruggy svůj tlak proměnily v branku. Dirar v šestnáctce nejprve nastřelil protihráče, pak už ale ovšem propálil vše, co mu stálo v cestě, a Handanovič se po jeho dělovce jen marně natahoval. Ve 36. minutě mohl zasadit definitivní úder Akpala, kterému přihrával aktivní Dirar, jenže Nigerijec bránu netrefil.

Ve 39. minutě se Maribor mohl vrátit zpět do zápasu, Volas totiž pěkně uvolnil Tavarese, ten ovšem šancí pohrdl a přestřelil. Ve 40. minutě nepustil za svá záda třetí gól Handanovič, jenž vychytal se štěstím ramenem Hoefkense. Po přestávce si již Bruggy dvougólový výsledek hlídaly, soupeře pouštěly jen občasných výpadů.

Zhruba tak dvěma příležitostmi mohli Slovinci utkání nějak zdramatizovat, přičemž domácí mohli ještě z několik svých šancí skóre navýšit. Mejac však v 63. minutě v největší možnosti, ostatně stejně jako jeho spoluhráči, ohrozit brankáře Coosemanse nedokázal, v 85. minutě se navíc nechal vyloučit po faulu na Akpalu hostující Rajčevič.

Více informací k zápasu

Birmingham City - SC Braga 1:3

15.09.2011 21:05

Góly: 71. Marlon King - 6. Hélder Barbosa, 59. Lima, 88. Hélder Barbosa

Překvapivě pohledný fotbal přinesl duel na St Andrews. Rarita letošní Evropské ligy, druholigový Birmingham City, nedokázal ve svém prvním utkání na scénu Starého kontinentu vstoupit pravou nohou a portugalské Braze podlehl 1:3. O dvě branky se postaral Helder Barbarosa, jednou skóroval Lima. Za domácí snižoval Marlon King.

Už v páté minutě Marlon King se šikovně prosmýkl kolem obránce na půlící čáře a s Adamem Rooneym postupoval v brejku až do vápna Bragy. Tam právě svého parťáka se slavným jménem našel, jenže irský forvard ve velké šanci mířil těsně mimo. Trest přišel hned za minutu. Finalisté loňského ročníku Evropské ligy umě zakombinovali před šestnáctkou Birminghamu, Elderson nacentroval přesný míč dovnitř pokutového území a Barbosa fantasticky ze vzduchu napálil míč do brány - 0:1

V deváté minutě měli Portugalci další možnost ke skórování, když Hugo Viana z 20 metrů zahrával přímý kop. Tentokrát však Myhill na jeho pokus dosáhl a vyrazil jej z bezprostředního nebezpečí. To naopak vzniklo na druhé straně, kdy po sérii střel, centrů a přihrávek nebezpečně střílel Redmond. Za chvíli ještě hlavičkoval těsně nad Rooney.

Birmingham se do konce poločasu snažil vyrovnat, v 36. minutě se k dlouhému míči ve vápně dostal King, těžký balon ale nezpracoval ideálně a Quim jej stihl před dobíhajícím Rooneym sebrat, a to i za cenu přespříliš tvrdého zákroku od irského forvarda, jež byl posléze oceněn žlutou kartou. V závěru první půle ještě z úhlu pálil Marlon King, ale bránu netrefil.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala opět v dobrém tempu a hlučné atmosféře, nicméně přesných přihrávek a z nich plynoucích šancí jsme se v prvních 20 minutách dočkali minimálně. Natěšené fanoušky Birminghamu zchladil v 59. minutě Lima, jenž míč, odkutálený z kopačky padajícího Nuna Gomeze nekompromisně napálil z bezprostřední blízkosti o břevno do sítě - 0:2

Oba celky se dočkaly šance těsně před sedmdesátou minutou. Nejprve z dobré pozice mířil mimo birminghamský Burke, zanedlouho napálil míč přesně doprostřed brány Lima. Za další minutu se však modří dočkali vytouženého snížení. Burke se na hranici šestnáctky protáhl kolem bránícího soupeře, předložil perfektní pas na druhou tyč Kingovi a ten se nemohl mýlit - 1:2

V závěrečné čtvrthodině zapnul Birmingham ke zvýšené aktivitě a na chvíli zamknul Portugalce na jejich polovině. Dvakrát měl šanci Redmond, poprvé ovšem jeho pokus srazil na roh obránce hlavou, druhý projektil zase vyrazil pohotový Quim. Velkou šanci na vyrovnání zmařil v 86. minutě Murphy, když přímý kop z 18 metrů poslal nad branku.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby přišla definitivní tečka. Carlão dostal přihrávku za obranu a v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou Heldera Barbarosu, pro něhož už nebyl problém překonat Myhilla mezi třemi tyčemi domácí branky - 1:3. Na to už Birmingham zareagovat nedokázal a z úvodního střetnutí Evropské ligy si tak neodvezl ani bod. Obhájci stříbra naopak odvážejí z horké britské půdy tři body za cenné vítězství 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)11003:13
2.Club Bruggy (BEL)11002:03
3.Birmingham City (ENG)10011:30
4.NK Maribor (SLO)10010:20
Zbývající zápasy
29.09. 19:00SC Braga - Club Bruggy
29.09. 19:00NK Maribor - Birmingham City
20.10. 19:00NK Maribor - SC Braga
20.10. 19:00Club Bruggy - Birmingham City
03.11. 21:05SC Braga - NK Maribor
03.11. 21:05Birmingham City - Club Bruggy
30.11. 19:00NK Maribor - Club Bruggy
30.11. 19:00SC Braga - Birmingham City
15.12. 21:05Club Bruggy - SC Braga
15.12. 21:05Birmingham City - NK Maribor
Skupina I

Udinese Calcio - Stade Rennes 2:1

15.09.2011 21:05

Góly: 39. Antonio Di Natale, 83. Pablo Armero - 19. Youssouf Hadji

Udinese doma porazilo v těžkém zápase Rennes 2:1 a připisuje si veledůležité tři body. Rennes přitom nebylo horším týmem, ba naopak. Handanovič měl neustále co dělat, Francouzi dokonce v zápase vedli, přesto nakonec poněkud nešťastně prohráli.

První šanci zápasu mělo hostující Rennes, Pitroipa vedl společně s Mavingou nebezpečný protiútok, nicméně k přímému ohrožení branky nedošlo. Francouzský celek velice záhy přišel o svého kapitána Manganeho, který utrpěl zranění a musel být střídán. To ale Stade Rennes nezabránilo úvodní brance zápasu, Dalmat rozehrál autové vhazování, míč se dostal až k Hadjimu a následně za záda Samira Handanoviče - 0:1 pro Rennes. Pro někoho to mohlo být překvapivé vedení, pro druhého zase nikoliv.

Každopádně uplynulo pár minut a Kembo-Ekoko měl na kopačce druhou branku. To by ale musel trefit klec. Udinese hrálo hodně staticky a jen díky nemohoucnosti hráčů Rennes neprohrávalo větším rozdílem. Po hlavičce Hadjiho skvěle zasáhl slovinský brankář Handanovič.

Ve 39. minutě se skóre utkání změnilo, Di Natale se vyhnul ofsajdové pasti, převzal míč a jak je jeho dobrým zvykem, neomylně zakončil - 1:1. Tímto výsledkem i prvním poločas skončil.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Rennes bylo i nadále nebezpečnější, Hadji svůj další souboj s Handanovičem prohrál a na brankáře Udine ztroskotal i Boukari. V 74. minutě dobře hlavičkoval Domizzi a osm minut před koncem zasadil Rennes krutou ránu Armero! Krásnou přihrávku vymyslel Asamoah a Udinese rázem vedlo 2:1. V samotném závěru ještě nastřelil boční síť Abdi, ale na konečném výsledku se nic nezměnilo. Rennes rozhodně nebylo horším týmem, přesto v Itálii prohrálo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celtic FC 2:0

15.09.2011 21:05

Góly: 3. Falcao, 68. Diego

Atlético Madrid dokázalo v domácím prostředí zvítězit bez větších obtíží nad skotským Celticem, nicméně výrazně mu pomohla branka už ve 3. minutě hry. Španělský favorit skupiny tak splnil první zkoušku a Celtic opět ukázal, že v porovnání se špičkovými evropskými celky prostě nestačí, i když v nedávné době se třeba ještě probojoval i do osmifinále Ligy mistrů. Ty časy jsou už ale dávno pryč.

Celtic se sice dlouhou dobu snažil vyrovnat a byl velice blízko důležité trefě, jenže v polovině druhého poločasu jeho plamínek naděje definitivně shořel. Hned v úvodu po rohovém kopu Ribase Diega podskočil balón Glenn Loovens a svou hlavu přesně namířil Radamel Falcao Garcia, jenž poslal balón za bezmocného gólmana Frasera Forstera, který zůstal přikován na brankové čáře. Jeden z hostujících obránců se snažil balón hlavou vytěsnit, bylo však pozdě.

V 6. minutě ale předvedl skvělou kombinaci také Celtic. Georgios Samaras naprosto neuvěřitelně přeběhl šedesát metrů, obešel mezi tím tři obránce, navíc díky jeho skvělé nahrávce šli domácí do protiútoku dva na jednoho. Jenže zakončující Gary Hooper dostal přihrávku na paty a balón se mu zamotal mezi nohama, proto už nedokázal přesně vystřelit. Následně na druhé straně dobře pálil Diego, gólman Forster ale dokázal míč vyrazit.

Hned v první minutě druhého dějství mohlo být srovnáno, naprosto fantasticky z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Ki Sung-Yueng a jeho balón by zapadl přímo pod břevno, gólman Thibaut Courtois ovšem fantasticky konečky prstů nadzvedl jeho ránu nad břevno. A na druhé straně vzápětí přišel trest. Na levé straně všem unikl Arda Turan a dostal se úplně osamocen až do vápna, obrana Celticu opravdu naprosto vyhořela.

Tiranovi se pak už jen stačilo podívat a poslal přihrávku do druhé vlny Diegovi, který technickou ranou zamířil k tyčí a od ní balón skončil v síti - 2:0. Čtvrt hodiny před koncem pálil zblízka osamocený Arda Turan, jenže jeho stoprocentní příležitost vyrazil Forster na břevno a od něho skončil balón v zázemí. V dresu Celticu ještě v samém závěru pálil o pár decimetrů nad Baram Kayal, výsledek utkání se už ale nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)11002:03
2.Udinese Calcio (ITA)11002:13
3.Stade Rennes (FRA)10011:20
4.Celtic FC (SCO)10010:20
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Celtic FC - Udinese Calcio
29.09. 19:00Stade Rennes - Atlético Madrid
20.10. 19:00Stade Rennes - Celtic FC
20.10. 19:00Udinese Calcio - Atlético Madrid
03.11. 21:05Celtic FC - Stade Rennes
03.11. 21:05Atlético Madrid - Udinese Calcio
30.11. 19:00Stade Rennes - Udinese Calcio
30.11. 19:00Celtic FC - Atlético Madrid
15.12. 21:05Udinese Calcio - Celtic FC
15.12. 21:05Atlético Madrid - Stade Rennes
Skupina J

Maccabi Haifa - AEK Larnaka 1:0

15.09.2011 21:05

Góly: 54. Mohammad Ghadir

Maccabi Haifa neměla příliš problémů s Larnakou, kterou skolila jediná trefa Mohammeda Gadira z 54. minuty. Hodnotit negativně může snad jen konečné skóre, protože to mohlo být v jejich prospěch daleko vyšší, nebýt výrazně špatné koncovky. Hosté, kteří hráli v závěru o deseti, jinak musí předvádět lepší výkony, nebo se v Evropské lize budou zle potácet.

Na domácích jako by ani nebylo znát, že nedávno díky nepovedenému penaltovému rozstřelu přenechali Ligu mistrů svému soupeři z Genku. Už od úvodních chvil bušili do kyperského celku, který letos vyřadil z Evropské ligy Mladou Boleslav, co to dalo. Nejprve hostujícího gólmana Fortina otestoval Amaša, jenže larnacký muž v rukavicích skvěle zasáhl.

Vychytat poté dokázal i střely Vereda s Katanem. Největší tlak museli hosté zvládat kolem 30 minuty. Maccabi v té době asi sedm minut nespustilo míč z kopaček. Gadir, dvakrát Amaša, Vered, Golsa, ani jeden z nich však zkrátka síť nerozvlnil. Na druhé straně si zachytal i brankář Saranov, pokus od Pavloua ale chytil.

Haifa se nakonec ujala zaslouženého vedení, které udržela až do konce, v 54. minutě. Tawatcha nacentroval na Gadira, jenže hlavou přece jenom dobyl hostující bránu. V 67. minutě mohl zvýšit Katan, ale Fortin mezi třemi tyčemi opět čaroval. Maccabi pak spálilo ještě několik tutovek, AEK se zmohlo jen na nepovedenou ránu G. Garcii v závěru.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Schalke 04 0:0

15.09.2011 21:05

Góly: -

Do Rumunska přicestoval atraktivní soupeř, to ovšem neznamenalo, že se v Kluži hrál i atraktivní zápas. Utkání Steauy se Schalke nebylo přehlídkou fotbalové krásy, navíc nenabídlo ani jednu branku.

Ani jeden tým se vyloženě nehnal dopředu a především na domácích, v jejichž zemi a městě se letos hraje finále celé soutěže, byla patrná nervozita. Ve 35. minutě jim pak mohlo být ještě hůře, hlavičku Raúla ovšem dokázal vyboxovat Tătăruşanu. O několik minut později rumunským fanouškům znovu zatrnulo, Fuschův trestný kop proletěl celým vápnem až k Huntelaarovi a ten se dostal k zakončení, které srazil na roh Brandán.

Jinak se hrálo především ve středu hřiště a příliš fanoušků tak nepřekvapilo, že se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

V 55. minutě přišla na pořad dne největší příležitost duelu a měli ji hosté. Farfán nevypustil sprint za míčem a v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou na malém vápně Huntelaara, jehož rána orazitkovala břevno.

Ve zbytku utkání se lehce zapotil Fährmann, když po nepovedené rozehrávce musel hodně rychle z brány, aby uhasil nebezpečí před dotírajícím útočníkem. Steaua toho moc nevymyslela, její útočné snažení pak dokonale demonstrovala šestá minuta nastavení, v níž F. Costea zahrával standardní situaci z vynikající pozice a míč poslal vysoko nad.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Maccabi Haifa (ISR)11001:03
2.Schalke 04 (GER)10100:01
 Steaua Bukurešť (ROU)10100:01
4.AEK Larnaka (CYP)10010:10
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Schalke 04 - Maccabi Haifa
29.09. 19:00AEK Larnaka - Steaua Bukurešť
20.10. 19:00AEK Larnaka - Schalke 04
20.10. 19:00Maccabi Haifa - Steaua Bukurešť
03.11. 21:05Schalke 04 - AEK Larnaka
03.11. 21:05Steaua Bukurešť - Maccabi Haifa
01.12. 19:00AEK Larnaka - Maccabi Haifa
01.12. 19:00Schalke 04 - Steaua Bukurešť
14.12. 21:05Maccabi Haifa - Schalke 04
14.12. 21:05Steaua Bukurešť - AEK Larnaka
Skupina K

Wisła Kraków - Odense Boldklub 1:3

15.09.2011 21:05

Góly: 54. Andraž Kirm - 35. Andreas Johansson, 81. Peter Utaka, 90. Rasmus Falk Jönsson

Dánský fotbalový klub Odense potvrzuje, že výsledky v předkolech Ligy mistrů nebyly dílem náhody a na úvod skupin EL si připisuje velice cenou venkovní výhru 1:3. Zápas v Krakowě se lámal až deset minut před koncem, kdy vstřelil vítěznou branku Utaka a v nastaveném čase pojistil výsledek Jensen.

Odense začalo v Polsku hodně aktivně, už po deseti minutách se mohl zapsat mezi střelce Peter Utaka, svojí hlavičku ale nedokázal lépe umístit. Také Andreas Johansson minul, ten byl dokonce v ještě lepší pozici ale i zblízka se takové šance občas nepromění. Brankář Pareiko ve 34. minutě ztlumil střelu Utaky a o dvě minuty později přesně našel Sorenssen Andrease Johanssona a neštěstí pro Wislu bylo na světě - 0:1 pro Odense. Wisla hrála špatně, jedinou hrozbou byl přímý kop v podání Gervasia Nuňeze.

Nicméně ve druhém poločase došlo ke zlepšení a vyrovnávací gól měl na své hlavě Dudu Biton, mířil vedle. Fanoušci Wisly se ale přeci jenom dočkali, Melikson přihrál Kirmovi, který poslal míč za záda Wesselse - 1:1.

Wisla rázem ožila, uběhly asi dvě minuty a Kirm měl na kopačce druhý gól, problémem byla opět větší přesnost v zakončení. Do šance se řítil i hostující Johansson, jenže přestřelil branku. První klíčový okamžik zápasu představoval zákrok Wesselse proti Dudu Bitonovi, kdyby domácí fotbalista tuto šanci proměnil, nejspíše by si Wisla připsala ninimálně bod. Bohužel pro domácí se tak nestalo, ba naopak. Deset minut před koncem zasáhl Utaka přímý kop Andreasena a míč skončil v síti - 1:2. Otřesená Wisla inkasovala ještě jednou, v nastaveném čase zatloukl poslední hřebík do polské rakve Falk Jensen. Odense si veze z Polska vítězství 1:3.

Více informací k zápasu

Fulham FC - FC Twente 1:1

15.09.2011 21:05

Góly: 19. Andrew Johnson - 41. Luuk de Jong

A do třetice všeho dobrého, i Twente na půdě anglického Fulhamu neudělalo žádnou výraznější ostudu a dokázalo uhrát velice cenný bod za remízu 1:1, který se určitě bude počítat. Nicméně v úvodu to vypadalo, že nizozemský vicemistr po inkasované trefě nebude schopný díky oslabenému útoku vyrovnat. Naštěstí se ale našel zachránce Luuk de Jong. Hosté totiž přišli o superkanonýra Bryana Ruize, který odešel právě do Fulhamu.

Nicméně Ruizovi se první vystoupení v Premier League tolik nepovedlo a proto nebyl v tomto duelu ani na lavičce, na druhou stranu by měl od začátku nastoupit ve víkendovém střetnutí anglické ligy. Fulham nenastoupil v úplně nejsilnějším složení, vždyť na lavičce byli takové hvězdy jako Bobby Zamora, Damien Duff či Philippe Senderos. A mezi nimi seděl také český mladíček Marcel Gecov, který se ale na rozdíl od zmiňované trojice na hřiště nepodíval.

V dresu Fulhamu odehrál celý zápas mnohem zkušenější český bek Zdeněk Grygera, který odehrál zápas vcelku slušně. Kouč hostů Co Adriaanse nemohl kromě Ruize postavit na hřiště ani hvězdného Marca Janka, jenž je lehce zraněný a i když byl na lavičce, svému celku po herní stránce pomoci nemohl. Celý zápas byl pro fanoušky velice atraktivní a jedna šance střídala druhou, ovšem branky byly k vidění jen dvě a obě padly v úvodním dějství.

Tu první vsítil Fulham po necelých dvaceti minutách, kdy obrovskou chybu vyrobil Dwight Tiendalli. Ten se snažil v obraně poslat přihrávku po zemi přes celou šířku hřiště, avšak namazal přímo na nohu Andrewa Johnsonovi. Ten byl rozeběhnutý a přešel ještě vracejícího se obránce, i v těžké pozici snadno přeloboval gólmana Nikolaye Mihailova, balón skončil přímo v levém dolním rohu.

Ovšem Twente odpovědělo hlavičkou Luuka de Jonga. Ten nejprve z dobré pozice pouze protáhl na čáře gólmana Marka Schwarzera, avšak čtyři minuty před přestávkou zamířil k tyči a i když si Schwarzer na balón sáhl, tak jeho směr úplně změnit nedokázal a balón od tyče zapadl do sítě. Oba celky si za svou bojovnost bod zasloužili, druhé dějství už tak atraktivnější přeci jen nebylo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Odense Boldklub (DEN)11003:13
2.FC Twente (NED)10101:11
 Fulham FC (ENG)10101:11
4.Wisła Kraków (POL)10011:30
Zbývající zápasy
29.09. 19:00FC Twente - Wisła Kraków
29.09. 19:00Odense Boldklub - Fulham FC
20.10. 19:00Odense Boldklub - FC Twente
20.10. 19:00Wisła Kraków - Fulham FC
03.11. 21:05FC Twente - Odense Boldklub
03.11. 21:05Fulham FC - Wisła Kraków
01.12. 19:00Odense Boldklub - Wisła Kraków
01.12. 19:00FC Twente - Fulham FC
14.12. 21:05Wisła Kraków - FC Twente
14.12. 21:05Fulham FC - Odense Boldklub
Skupina L

SK Sturm Graz - Lokomotiv Moskva 1:2

15.09.2011 21:45

Góly: 14. Imre Szabics - 28. Victor Obinna, 29. Dmitrij Syčev

Sturm Graz se sice dostal v souboji s Lokomotivem Moskva do brzkého vedení, ruský celek však utkání díky dvěma rychlým trefám během dvou minut utkání otočil a odváží si z Rakouska cenné tři body.

Začátek utkání byl kvůli světlicím o plných čtyřicet minut odložen, a když už se konečně začalo hrát, tak domácí jakoby se viděli ještě v šatně. Glušakov našel přesným křižným pasem Maicona, ten neváhal a vypálil, trefil však jen dobře postaveného Čavlina. Ve čtrnácté minutě se pak Sturm z ničeho nic ujal vedení. Po přihrávce od Wolfa mířil Szabics přesně - 1:0.

Hostující celek se ale nevzdal a investované úsilí se mu pak vyplatilo těsně před půlhodinou hry. Nejprve rozehrával ve 28. minutě rohový kop Šiškin, na míč si nejvýše vyskočil Obinna a srovnal na 1:1. Neuběhla však ani jedna minuta a už domácí prohrávali. Glušakov utaženou střelou napálil břevno a odražený míč do sítě dopravil pohotový Syčev - 1:2.

Po změně stran už měli hostující hráči utkání plně pod kontrolu. Zvýšit vedení mohl Zapater, jeho střelu však za svá záda Čavlin nepustil. Další příležitost měl na svém kontě opět Glušakov, ale on ani vzápětí Caicedo nedokázali skvělého Čavlina překonat. Práci měl přece jen i na druhé straně Guilherme, ale Weber nemohl brazilského brankáře překonat. Lokomotiv tak vkročil do Evropské ligy vítězně.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - AEK Atény 4:1

15.09.2011 21:05

Góly: 16. Matías Suárez, 34. Milan Jovanović, 40. Matías Suárez, 84. Matías Suárez - 36. Leonardo

V prvním utkání skupiny L dokázal Anderlecht Brusel na domácím hřišti potvrdit roli favorita a se soupeřem z AEK Atény si poradil hravě 4:1. Anderlecht o svém vítězství rozhodl již v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři góly. Díky vysoké výhře se tak belgický celek dostal po prvním kole do vedení v tabulce skupiny L o skóre před Lokomotivem Moskva, který vyhrál ve Sturmu Graz 1:2.

Anderlecht začal utkání ve vysokém tempu a hned v úvodních minutách si dokázal proti soupeři vypracovat solidní tlak. Velmi aktivní byl zejména Matías Suarez. Ten poprvé ohrozil branku po dvanácti minutách hry po příhře od Canesina, ale z úhlu nedokázal přesně zamířit mezi tři tyče branky gólmana Konstantopoulose.

Domácí dokázali svůj úvodní tlak zužitkovat V 16. minutě a znovu se jednalo o spolupráci Canesin - Suarez. První jmenovaný znovu nahrával a Suarez tentokrát nezaváhal a přízemní střelou poslal svůj tým do vedení 1:0. Asistent prvního gólu Canesin mohl sám vstřelit gól o několik minut později, ale ve slušné pozici hlavou přestřelil.

Hosté byli v prvním dějství dost bezzubí a hrálo se prakticky jen na jedné polovině branky. Ve 33. minutě se skóre měnilo podruhé a tentokrát se prosadil Milan Jovanovič. Akce však začala znovu u skvěle hrajícího Canesina, který poslal na Jovanoviče neomylnou kolmici a ten se ve vyložené pozici nemýlil - 2:0.

Z dvoubrankového vedení se domácí neradovali příliš dlouho. O tři minuty později unikl domácí obraně Nikos Liberopoulos a poslal před branku střílený centr, na který si naběhl Leonardo a ve skluzu snížil na 2:1.

Ani hosté však neměli z kontaktního gólu radost příliš dlouho. O další čtyři minuty později se podruhé v utkání trefil útočník domácích Matías Suarez, který využil zaváhání obrany AEK a skvělé přihrávky od Kouyateho - 3:1. V závěru poločasu ještě pálil ze střední vzdálenosti útočník AEK Eidur Gudjohnsen, ale jeho střela neměla potřebné parametry a do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácího týmu v poměru 3:1.

Druhé dějství začalo o poznání opatrněji než to první a bylo znát, že Anderlecht je spokojený se svým dvoubrankovým náskokem a chtěl si zejména pohlídat toto vedení. AEK se tak snažilo hrát aktivněji než v první půli, ale do zabezpečené a zformované obrany domácích to mělo obrovsky těžké. Jednu z výjimečných šancí měl Vanden Stock, ale na poslední chvíli dokázala jeho střelu zblokovat domácí obrana.

Na druhé straně byli stále nejaktivnějšími hráči útočníci domácích. Canesin se Suárezem dělali obraně AEK značné problémy zejména svým kvalitním pohybem a i ve druhém poločase si vytvořili několik šancí. Canesin měl ve většině z nich smůlu v zakončení a slávu tak přenechal svému spoluhráči, který nakonec dokázal v utkání vstřelit hattrick. V 84. minutě si naskočil na centr Kljestana a z voleje upravil na konečných 4:1. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácího Anderlechtu. AEK si na první body bude muset počkat minimálně do dalšího kola.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)11004:13
2.Lokomotiv Moskva (RUS)11002:13
3.SK Sturm Graz (AUT)10011:20
4.AEK Atény (GRE)10011:40
Zbývající zápasy
29.09. 18:00Lokomotiv Moskva - RSC Anderlecht
29.09. 19:00AEK Atény - SK Sturm Graz
20.10. 18:00Lokomotiv Moskva - AEK Atény
20.10. 19:00SK Sturm Graz - RSC Anderlecht
03.11. 21:05AEK Atény - Lokomotiv Moskva
03.11. 21:05RSC Anderlecht - SK Sturm Graz
01.12. 18:00Lokomotiv Moskva - SK Sturm Graz
01.12. 19:00AEK Atény - RSC Anderlecht
14.12. 21:05SK Sturm Graz - AEK Atény
14.12. 21:05RSC Anderlecht - Lokomotiv Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda Slovan...tá remizka by bola fajn...škoda toho neuznaneho golu..ale inak v celku slušny vykon ..na viac to mužstvo jednoducho nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Vaslui asi nebude zas tak špatná,a prosim vás nevíte někdo jak hrál Slovan 2.poločas,nekoukal jsem na to,jen vím že všechny 3 góly padli v 1.poločase.

Reagovat
Pipo123

Vaslui je otrasná, dostali sa dva krát pred bránu a dali dva góly, celý zápas ležali an zemi, padali po každom kontakte a simulovali ako nikto. Za jeden zápas ich nenávidím ako nikoho,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teďka si nastínil moje pocity po utkání Sparta - Vaslui. Hrozní simulanti to jsou!

Reagovat
Kily

penalta a červená jasná?

Reagovat
smazaný uživatel

1000%

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan v 2.polčase vyrovnal hru, bol oveľa odvažnejši a aktivnejši smerom dopredu, mal aj naznaky šance, raz sa dala pisknut penalta a Slovan dal aj gol ale ten nebol uznany pre faul na brankara (alebo žeby lopta bola za čiarou ? ) ..aj ked ten faul bol taky nijaky...s prižmurenim okom by si slovan remizu možno aj zaslužil

Reagovat
smazaný uživatel

jo díky

Reagovat
Xavi

Slovan si zasloužil tak pětku leda a ten gól byl jasný faul na brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Bilbao bylo mnohem lepší a slovan byl těžkopádnější, ale třeba po zápase Inter-Trabzon by klidně remíze mohla být.

Reagovat
Stiksxx

Spíš Lazio a italské kluby jsou tragické, když nedokážou potvrdit svou sílu

Reagovat
Hafna

divné výsledky zatím...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Stoke.

Reagovat
REPLIKATOR

že neprohráli 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kazan si pomalu zajistila dneska postup

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao chce evidentne nadviazat na minuly rok v EL !

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, hlavne ze jsem nakonec vymenil Falcaa za Gameira..

Reagovat
smazaný uživatel

falcao je borec

Reagovat
smazaný uživatel

A Ronaldo je blbec..

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm... A little over 200 Stoke fans being heard among Dynamo Kievs 'ultras'. At least an English team is showing that they too can mix it amongst European Ultras.

Reagovat
smazaný uživatel

Live komentar zo zapasu Atletico-Celtic:

"Rangers get a free-kick down the right touchline of the Atletico goal"

to je magor

Reagovat
homeles8

kdyby měl v nějaký skupině každej tým 6 remíz 0:0 , kdo by postoupil?

Reagovat
Stiksxx

na to neexistuje odpověď protože to se snad ani nemůže stát.

Reagovat
homeles8

může

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

AEK svého času měla 6 remíz v základní skupině LM a "postoupila" do EL.

Reagovat
Stiksxx

Homeles8 psal "každej tým"

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ok.

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
alcantara

Koeficient

Reagovat
homeles8

a třeba 3 týmy ze stejný země/ligy nemůžou bejt spolu ve skupině?

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy tim ma vlastny koeficient

Reagovat
Stiksxx

ne

Reagovat
alcantara

Nie. Inak nie som si isty, ci klubovy alebo narodny, ale koeficient je posledna moznost pri rozhodovani o postupe/nepostupe.

Reagovat
smazaný uživatel

los ?

Reagovat
alcantara

Kamen, papier, noznice?

Reagovat
ronaldik

EL není Kirin cup

Reagovat
smazaný uživatel

Vaslui na finále EL nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

to nevíš...

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte proč je u Sturm-Lokomotiv škrtnutý kurs ?

Reagovat
smazaný uživatel

možná přerušeno, na livescoru je to taky nějaký divný s tim zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

no začali později než měli ,tak možná proto.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.livescore.cz/ zápas Sturm Graz-Sturm Graz

Reagovat
Minister

uz mas 13? tak vsetko najlepsie

Reagovat
Flamex

Reagovat
mike.84

jojo přesně

Reagovat
Usty

Ten Wood je vážně hrozný dřevo..

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Alkmaar

Reagovat
smazaný uživatel

Grygera pěknej debut. Rychlík to žádnej není, ale nahrazuje to výbornou poziční hrou, neztrácí míče, i útok se nebojí podpořit a kondičku na PL má. V PL se neztratí. Zklamání hra fulhamu ale celkově, všechno tahat středem, když to nevychází.. 2x tam byl centr ze strany a 2x golovka. Duff měl přijít na hřiště dřív a Andy J zůstat.

Reagovat
soukup

příjemně mě překvapil, myslel sem, že na beku už to nebude ono a uplatní se leda jako náhradník na stopera, ale dneska hrál fakt dobře

Reagovat
Jajinek

Toto a celé Udinese...

Lazio (nebýt 4minutovky)

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

A on ten Šebo jako hraje za reprezentaci? No nevím, ale vtipnější útočník je snad jen Varadi Může mi někdo říct co je na něm tak výborného a zvláštního?

Reagovat
smazaný uživatel

neni velmi z coho vyberat do utoku na slovensku a zvlast do weissovej 4-2-3-1... celkovo je repre mimo formu

Reagovat
Godwinson

Pro Rennes asi poměrně hodně smutnej výsledek, ale co se dá dělat ... jinak potěšil Metalist. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám 25 bodů v EL fantě. Jak moc velká je to bída?

Reagovat
Godwinson

Je to hodně, hodně špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec 36. Ale ani to není dobré. Zlatá PL, tam dám Rooneyho a ten dá hattrick. A po dvou kolech mám 167 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

25 jsem měl taky po první várce zápasů

Reagovat
Counter

Jako fantík v FCHL

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektne hral dnes Iker Muniain,ten by mohol prejst k nam do Interu

Reagovat
FC Porto FC

určitě celej žhavej

Reagovat
FC Porto FC

Jak sem očekával Sporting si poradil s Curychem i s B týmem a Braga splnila povinost a porazila Birmingham vcelku bez problému. Úspěšný týden Portugalského fotbalu Porto výhra, Braga výhra, Sporting výhra, Benfica remíza

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! !

Reagovat
stas87

co to do riti doma dynamo predviedlo?superov ako stoke by mali porazat s prstom v zadku metalist potesil

Reagovat
smazaný uživatel

a nakonec byli rádi za bod...

Reagovat
stas87

tak dynamo ma kvalitu na to aby stoke jednoznacne prehralo treba vysledkom 3:0 a nie vyrovnat v 90 minute...skoda ze dynamo nema tolko peniazi ako sachtar

Reagovat
smazaný uživatel

Kolkokrát si videl hrať v poslednej dobe Stoke? Poznáš len kvalitu jednej strany ale druhú podceňuješ.

Reagovat
stas87

tak,nekukam ich ale zas nie som uneseny z toho ze hraju v najlepsiej sutazi kde patri k priemeru,hraju narocny fyzicky futbal,minimalna tvorivost,vsetko hraju na silu,staci?dynamo na tu prvu sestku ci semdmicku timov nema ale na zvysok ano,preto je to pre mna sklamanie,kedze dynamo mam nasledovane a viem aky futbal predvadza

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je typický predstaviteľ ostrovného tvrdého futbalu s vhodne vybranými typmi hráčov. Proti Stoke sa hrá hodne nepríjemne, svoje by o tom mohli rozprávať Chelsea, Liverpool, Manchester City a hlavne Arsenal, a tuhé to majú s nimi pravidelne i United. Hlavne technické mužstvá majú s nimi problém, a body z týchto zápasov sú doslova vystúpením na Everest. Tá hra nie je na pohľad pekná, ale je maximálne učinná.

Reagovat
Swarley

"Tá hra nie je na pohľad pekná" to pozor, jak pro koho...já si to vyloženě užívám

Reagovat
smazaný uživatel

No proti gustovi žiaden dišputát Ale z ich hry ma nebolia len oči ale hlavne aj nohy, chrbát a hlava.

Reagovat
smazaný uživatel

Aji mě se ta jejich hra líbí. Není to žádný beton, ani nakopávaná na náhodu, ale doopravdy tvrdý fotbal který je efektivní aniž by byl kvůli tomu nudný. Pro silné týmy PL je takový systém mrhání potenciálem, ale když tím hrajou Potters, tak jsou díky tomu zábavným týmem. Stoke nenabízí žádné ofenzivní hody, ale kdyby tímhle systémem hrály slabší mužstva v GL, tak kvalita českého fotbalu stoupne o třídu výš.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, aj slávny bulharský basketbalista mi dal za pravdu

Reagovat
stas87

stacilo napisat kopaci na dynamu vidis rychly prechod do utoku,pekne kombinacie,skvely vyber miesta utocnikov,hraju hodne ofenzivne,obcas na ukor obrany proste ma dynamo lepsich hracov,v poharoch toho odkopane vela a aj tak s nimi nedokazu vyhrat vdaka nepremenenym sancam

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale tie tvoje chválospevy na hráčov Dynama sú zbytočné, ak s tými kopáčmi nedokážu vyhrať. A píšem ti, že Dynamo vyhorí aj na ostrovoch.

Reagovat
soukup

rychlý přechod do útoku a výběr místa útočníků je alfa omega hry i u Stoke, jen ten zbytek teda pravda už ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ja treba fotbal, jaky praktikuji Potters, primo zboznuju.

Reagovat
smazaný uživatel

já to nemyslel nějak zle...uvidíme v dalšíchh zápasech,jinak samozřejmě s těma pěnezma souhlas, žádná sláva toto kolo v pohárech pro ukrajinské týmy.

Reagovat
stas87

no,metalist som zahral v krasnom kurze prohra sachtaru sa viac menej cakala,dynamo sklamalo to ano,vorskla neprekvapila...v dalsom kole to bude lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je vyššie..

Reagovat
stas87

nejake argumenty?

Reagovat
herbage

však řiká, že průměrná výška kádru stoke je větší

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

fakt je ze tak dlhe auty dynamo mehadze...

Reagovat
C-M@ster

Anglie se v pohárech zatím moc nepředvedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

no kdyz jsem koukal na sestavy, treba takoveho Tottenhamu, tak je asi jasny jak k EL pristupujou ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

Reagovat
smazaný uživatel

přesně se EL jako všechny družstva z premier league vysrali . problém premier league je v tom že ty týmy které sahají k té první pětce chtějí hrát ligu mistrů a pak to dopadá tak že jediný kdo má šanci v tomto poháru uspět je stoke a fulham , tottenham se na to kašle a birmingham všechno rozprodal a bude rád že se udrží v championship , to tam radši měl být třeba takovej sunderland a místo tottebhamu aston villa a hned by se to zvedlo . tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Muniain=novy Messi

Reagovat
alcantara

Súboj na Pasienkoch sledovalo "iba" 6 328 divákov, čo zarmútilo aj kouča Slovana. "Mrzí ma tento nezáujem. Na Šeherezádu príde 30 000 ľudí, na klub i hráčov z krajiny majstrov sveta i Európy vo futbale šesťtisíc. Občas sa pýtam, pre koho to vlastne robíme. Ďakujem tým, ktorí prišli," dodal Vladimír Weiss st.

Reagovat
smazaný uživatel

tak 20 eur za listok nie je malo,este ked sa to hra na takej ruine...

Reagovat
alcantara

To by som bral ako argument v okrese Rimavska Sobota, nie v Bratislave. Klub z najlepsej ligy, dvaja majstri sveta na ihrisku, to nemoze byt vstupne zadarmo. Nevadi, na buduci rok mozno pride Esmeralda a budeme zase vsetci spokojni

Reagovat
adalbertus

gemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exot12

No tak radsej kasli na futbal a chod sa kuknut na Seherezadu a diskutuj s babkami o novych castiach. 20€ co je to za argument? Nerobim si iluzie ze by prislo vyrazne viac divakov aj kedy ten listok stal 10€ !!! Ten listok rozhodne drahy nebol. Bohuzial sme narod nevdacnych parchantov co sa tyka niektorych veci. Mali by sme byt radi ze takyto zapas sa hra u nas mali by prist ludia a povzbudit ich. A ze je to ruina? Dalsi debilny argument. Chceme stadion ale pre koho??? Na Inter v casoch ked bol majster chodilo cca 1000-1500 divakov, na Slovan co hra EL s atraktivnym superom pride 6 a pol tisica tak mi kurva povedz pre koho by sa mal ten novy stadion posadit? Pre tych co to pozeraju v telke?

Je mi s toho na a to som fanusik Trnavy ale hracov a vedenia Slovana mi je uprimne luto, lebo takato odmena za snazenie? fuj

Reagovat
kiwwi

to akoze vyzyval ludi aby sa prisli pozriet na Bilbao? A listky za take prachy na tej ruine? Dakujem pekne, neprosim, radsej som zaspal pri telke uz v prvom polcase

Reagovat
johan14

ja tiež, 90 % záber kamery z kilometra asi nenavodí vzrušujúci zážitok.

Reagovat
Puskas

Robíte to pre seba, Vlado.

Reagovat
mike.84

ten redknapp bere tu ligu fakt vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ronaldik

Pro zajímavost: Bilance ostrovních klubů tento týden 1-6-3

Bilance italských klubů tento týden 1-3-1

Docela mizérie bych řekl...

Reagovat
Chazy

Tak ale co se týče Anglie, musí tam bejt naprostá spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu fanouška Calcia to taky není zlý. AC a Neapol přijemně překvapily, Neapol i herně, Lazio i Inter měli obrovskou převahu a když budou takto hrát dál, s postupem nebudou mít problém. Paradoxně vyhrálo jediné Udine, které mělo naopak štěstí. Rennes bylo lepším týmem. Pokud by Udine takto proměňovalo svoje šance i s Arsenalem, hraje s přehledem LM.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
fantomas

Tady je ta bilance fakt nevypovídající. Stoke těžko mohl počítat s tim, že z Kyjeva přiveze víc než bod. Fulham hrál se suverénně nejtěžšim soupeřem ve skupině a víceméně ho přehrál. MU taky po nejtěžšim zápase. Arsenal z Dortmundu bod - víc si teď taky těžko mohl přát. Chelsea vyhrála. Od Birminghamu se nedaly čekat zázraky ani doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Páči sa mi, že si zámerne vynechal slepice

Reagovat
vodka

tam se stačí podívat na sestavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Redknapp sa už vidí zrejme na lavičke Albionu. Nechápem tú ignoráciu tejto súťaže, pretože predtým sa k tomu staval zodpovednejšie.

Reagovat
fantomas

To neni ignorace. Jen měl ted náročnej program v lize a potřebuje mít hráče čerstvý na povinný sbírání bodů. Navíc Tottenham má tu skupinu tak lehkou, že si tohle fakt dovolit může.

Reagovat
fantomas

Spíš sem myslel, že to mám komplet. Slepice přijely vyloženě s rezervou na horkou řeckou půdu, za remízu sou určitě rády.

Reagovat
Puskas

Bude zas Hašek upozorňovat, že vypadli se soupeřem, který remizoval na Laziu?

Reagovat
smazaný uživatel

odkaz na "fantu" pls?

Reagovat
cresposuper

Tak nakoniec 45 b a slušné 4.miesto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele