Evropská liga - souhrn prvních zápasů 1. kola play-off

17.02.2011, 21:11, aktualizováno 17.02.2011, 23:01
Komentáře a souhrny
Sparta podala dobrý výkon, s Liverpoolem remizovala 0:0. Úžasný obrat předvedl v Basileji Spartak Moskva, který zvítězil 2:3. V Lille zase dotahovalo PSV. Cennou výhru veze ze Sevilly Porto. Tomáš Necid vystřelil vítězství CSKA. Nejblíže postupu zatím mají Leverkusen, Dynamo Kyjev a Ajax, kteří vyhráli o tři nebo čtyři branky. Vítězství má také Twente, Lech a Benfika. Remízou skončily duely Neapol - Villarreal a Bate - PSG...

Rangers FC - Sporting CP 1:1

17.02.2011 21:05

Góly: 66. Steven Whittaker - 89. Matías Fernández

Fotbalisté Rangers nevstoupili do 2. kola Evropské ligy nikterak dobře a vypadá to, že i poslední tým, který drží skotský prapor nad vodou v evropských pohárech, zmizí nenávratně ze scény. Nicméně Jezdci už několikrát ukázali, že domácí remíza nemusí nic znamenat a na portugalské půdě mohou překvapit ,jako se jim to povedlo ve čtvrtfinále poháru UEFA před necelými třemi lety. Přitom domácí až do samého závěru drželi nadějné vedení 1:0.

Ovšem inkasovanou trefou v 89. minutě se šance na postup výrazně přehouply na stranu Sportingu a výsledek 1:1 je pro něj rozhodně dobrá zpráva do odvety. Po prvním poločase, kde se spíše oba celky rozkoukávaly, se začalo výrazněji útočit v tom druhém a domácí zásluhou obránce Stevena Whittakera dokázali otevřít stav zápasu v polovině druhého dějství. Hosté ovšem i bez největší ofenzivní zbraně Liedsona nakonec srovnali na konečných 1:1.


Po rohovém kopu slovenského špílmachra Vladimíra Weisse prudce hlavičkoval do sítě bek Whittaker. Hosté poté ožili a snažili si vypracovat nějakou vyloženou možnost, nicméně se jim to nevedlo. Teprve minutu před uplynutím normální hrací doby vyskočil na centr zprava nejvýše Matías Fernández a hlavou pokořil bezmocného Allana McGregora, v Ibrox Parku zavládlo hrobové ticho. Domácí ale ukázali, že na svého protivníka rozhodně stačí.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Liverpool FC 0:0

17.02.2011 21:05

Góly: -

Kdo před utkáním čekal mraky gólů v síti Sparty musel být po devadesáti minutách utkání zklamán, neboť liverpoolští Reds přijeli hlavně neinkasovat, což se jim nakonec podařilo splnit.

V první půli jakoby slavný tým z města skupiny Beatles na hřišti ani neexistoval. Po úvodním oťukávání poprvé vážněji zahrozila Sparta v osmnácté minutě, když Abena přihrávkou do prostoru vybídl Pamiće, s jehož stříleným centrem si dokázal holohlavý strážce anglických tyčí Reina poradit.

Dvě největší šance úvodní pětačtyřicetiminutovky si ale Sparta nechala na rozmezí 35. a 36. minuty. Nejprve se do druhé šance vydal znovu chorvatský krajní bek, tentokrát ale po Reinově vyboxování vysokého centru potvrdil, že jeho pravá noha je tou slabší a míč nasměroval nad branku.

Chviličku na to už mnozí fanoušci domácího týmu řvali gól, neboť Kušnír pronikl do šestnáctky, kde přihrávkou pod sebe předložil míč Matějovskému, jemuž ve skórování za přesunujícího se Reinu zabránil řecký stoper Kyrgiakos.

Do kabin tak oba týmy šly za bezbrankového stavu a během úvodních minut druhého poločasu to nevypadalo, že by jeden z nich chtěl se stavem něco dělat. Promrzlou Letnou tak zahřál až v 68. minutě Glen Johnson, který po Lucasově přihrávce prošel do šestnáctky a nártem poslal míč metr vedle levé tyče.

To byl snad jediný výraznější moment ze strany Reds a ke slovu se opět přihlásila Sparta. Nejprve v 76. minutě po krátké odmlce způsobené dýmovnicí, která zahalila do dýmu velkou část hřiště, nasměroval Vacek svůj rohový kop na Leonarda Kweukeho, jemuž se podařilo obtočit se na místě a zakončit, nicméně na brankové čáře zasáhl skvělý Reina.

Španělský brankář byl už nadále prakticky bez práce, přesto si se svými spoluhráči užil ještě dvě horké chvilky. Nejprve v jednaosmdesáté minutě, kdy Matějovského šajtla zaplula těsně vedle pravého horního rohu branky a pak o čtyři minuty později, když Vackova připravené střela skončila kousek od pravé tyče.

Více informací k zápasu

FC Basilej - Spartak Moskva 2:3

17.02.2011 21:05

Góly: 36. Alexander Frei, 41. Marco Streller - 61. Dmitrij Kombarov, 70. Artjom Dzjuba, 90. Žano Ananidze

Moskevský Spartak předvedl parádní obrat proti domácí Basileji a učinil tak velký krok v cestě do další fáze. Rusové prohrávali už 2:0, ale nakonec si sebou do Moskvy odvážejí skvělou výhru 3:2. Basilej přišla čtvrthodiny před koncem o vyloučeného Xherdana Shaqiriho.

Švýcaři vstoupili do zápasu lépe a vše nezůstalo bez patřičné odměny. Basilej totiž otevřela skóre utkání ve 36. minutě, centr Stockera neomylně zakončil hlavou Alexander Frei a domácí vedli nad Spartakem 1:0. Ještě do konce prvního poločasu zdvojnásobil radost Basileje druhým gólem Marco Streller. Ten se prosadil stejně jako jeho kolega Frei hlavou, a Basilej vedla po prvním poločase velmi nadějně 2:0.

Rusové museli ve druhém dějství pochopitelně hodně přidat, ale Švýcaři velmi dobře bránili, a Spartak se dostával do zakončení hodně těžce. Střelecky se zkoušeli prosadit Kombarov a Dzjuba, oba se nakonec dočkali, ale musel si počkat. V 61. minutě přišel jako první na řadu Dmitri Kombarov. Ten se v pokutovém území s míčem příliš nemazlil a přesnou střelou překonal brankáře Constanze - 2:1. Jeho branka. Jak se později ukázalo, odstartovala famózní obrat Spartaku. Za dalších deset minut totiž navázal na branku Kombarova z bezprostřední blízkosti Artem Dzjuba, a bylo srovnáno - 2:2. Basilej tak během deseti minut přišla o velice nadějný výsledek. A mělo být hůře!

Dvanáct minut před koncem uviděl červenou kartu za faul na Makeeva Xherdan Shaqiri a domácí byli v deseti. Spartak využil početní převahu až v samotném závěru, přesněji v nastaveném čase. Skvělou pravačku předvedl Zhano Ananidze, a brankář Constanzo lovil míč ze své sítě potřetí - obrat byl dokonán!

Více informací k zápasu

BSC Young Boys - Zenit Petrohrad 2:1

17.02.2011 21:05

Góly: 46. Senad Lulić, 90. Emmanuel Mayuka - 20. Nicolas Lombaerts

Překvapivým výsledkem skončilo měření sil mezi BSC Young Boys a Zenitem Petrohrad. Dlouho to vypadalo, že se budou body dělit, ale v devadesáté minutě udeřil střídající Mayuka a zajistil tím domácímu celku určitou naději do odvety.

Podle papírových předpokladů měli být hosté jasnými favority, což se potvrdilo už ve dvacáté minutě, kdy se Zenit ujal vedení. Povedenou hlavičkou se prosadil Lombaerts - 0:1. Už předtím však měli hosté několik dobrých příležitostí ke skórování, ale v žádné z nich nebyli úspěšní. S přibývajícími minutami se osmělilo i domácí mužstvo, nebezpečně pálili Lulić a Costanzo. Do kabin se však šlo za jednogólového vedení hostů.

Tento stav ale v druhém dějství příliš dlouho nevydržel. Neuběhla ani minuta od návratu z kabin a bylo vyrovnáno. Lulić totiž přeloboval gólmana hostů Malafejeva. S vyrovnávací brankou domácím na chvíli narostla křídla, stejný hráč totiž mohl o tři minuty později přidat i druhou branku.

V 69. minutě pak viděl druhou žlutou kartu hráč Zenitu Bystrov a musel předčasně do kabin. Druhý gól mohl padnout na obou stranách, za domácí se o to pokoušel Affolter, v dresu hostů nebezpečně zahrozil Danny.

V závěrečných momentech utkání byly oba celky už smířeny s dělbou bodů, to se však nelíbilo střídajícímu Mayukovi, který v 90. minutě přízemní střelou vystřelil domácím vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - CSKA Moskva 0:1

17.02.2011 21:05

Góly: 29. Tomáš Necid

Ruský celek CSKA Moskva potvrdil roli favorita a odvezl si z řecké půdy výsledek, se kterým bude jistě potěšen. Domácí totiž precizní obraně nedokázali vsítit žádnou branku a hosté naopak rozhodli o svém těsném vítězství po půl hodině hry. Českého diváka jistě těší, že jediným střelcem se stal reprezentační útočník Tomáš Necid, který odehrál celý zápas. Na PAOK čeká v odvetě v mrazivém ruském počasí opravdu velmi obtížná zkouška.

Teplokrevní Řekové se totiž těžko budou vyrovnávat s velmi nepříznivým počasím a odvézt si z Moskvy vítězství pro ně zřejmě bude neřešitelný úkol. Přitom se mohlo zdát, že CSKA bude chybět zápasová praxe, neboť nesehrálo soutěžní zápas více jak dva měsíce. Naposledy se představilo na stadionu pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, kde poprvé ztratilo korálky. Duel v Soluni ale ruský velkoklub s přehledem kontroloval.

Domácí vstoupili do zápasu o něco lépe a první možnost si vypracoval Bruno Cirillo, nicméně jeho střela byla nepřesná. Hned na to zlikvidoval hostující gólman Igor Akinfeev kroucený přímý volný kop Adelina Andre Vieiry De Freitase Vieirinhay. Ve 12. minutě vyrazil ruský čaroděj pokus Dimitrise Salpingidise pěkně kolem tyčky, za malou chvíli netrefil o několik centimetrů horní roh záložník soluňského týmu Vladimír Ivič.

CSKA se poprvé ozvalo až v půlce úvodního dějství, kdy propagačně vystřelil Aleksandrs Cauna. Jenže po půl hodině hry se již měnil průběžný stav zápasu. Po centru Georgie Shchennikove vypálil Necid z první přímo do pravého dolního rohu - 0:1. Hosté od této chvíle zabrali a mohli ještě do poločasu své hubené vedení navýšit, nicméně proti pokusům Seydoue Doumbiy, Necida a Tošiče byl vždy úspěšný brankář Kostas Chalkias.

Jenže skvělý strážce řecké klece musel své místo opustit kvůli zranění a místo něho se mezi tři tyče postavil Dario Krešič. Ten ovšem svého kolegu nahradil celkem slušně a jeho výkon byl určitě hodnocen kladně. PAOK hrozilo především za standardních situací, přímý volný kop Lina ale pohodlně zlikvidoval Akinfeev. Na druhé straně se vytáhl též poprvé Krešič, který zlikvidoval přímý volný kop Tošiče. Následně se snažili útočit oba protivníci, jenže do vyložené gólové možnosti se již nedostali, a stav proto zůstal nezměněn.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Porto 1:2

17.02.2011 21:05

Góly: 66. Frédéric Kanouté - 58. Rolando, 85. Fredy Guarín

Fotbalisté Sevilly si doma nedokázali poradit s Portem a po porážce 1:2 si hodně zkomplikovali postup do další fáze. Všechny branky začaly padat až ve druhém poločase, ty hostí měli na svědomí Rolando a Guarin. Za Sevillu dával Fredéric Kanouté.

Porto začalo na stadionu Sanchéze Pizjuana aktivněji, než domácí celek. Hlavičku Varely v klidu schoval do náruče Palop. Na druhé straně se dral do šance Luis Fabiano, Brazilec při této akci ještě reklamoval penaltu, ale hlavní sudí vše dobře posoudil. Další pozdrav na branku Sevilly vyslal Belluschi, tentokrát ale Palop zasahovat nemusel. Ve 24. minutě přišla další šance Portugalců, volej Rodriguéze brankou neskončila. Domácí se směrem dopředu spíše trápily, ve 38. minutě si musel připsat ojedinělý zákrok Helton při střele Jesuse Navase.

Po změně stran se Sevilla přeci jenom zlepšila, ale do vedení šli hosté. Standardní situaci zahranou Hulkem neomylně zakončil Rolando - 1:0 pro FC Porto. Radost netrvala hostům dlouho, neboť také domácí odpověděli po standardní situaci. V 65. minutě totiž dobře zareagoval útočník Mali Kanouté, a hlavou srovnal na 1:1. Vzápětí musel Helton vytáhnou parádní zákrok po hlavičce Fabiana, a stejně tak Palop po pumelenici Hulka.

Šest minut před koncem ale domácí chybovali v rozehrávce a Porto to nemilosrdně potrestalo. Autorem trefy na 2:1 se stal Guarin. Otřesená Sevilla nakonec mohla ještě jednou vyrovnat, ale hlavičku Fazia vyrazil Helton. Porto tak vyhrálo ve Španělsku první část bitvy o Pyrenejský poloostrov a má velmi blízko k postupu do další fáze.

Více informací k zápasu

Lille OSC - PSV Eindhoven 2:2

17.02.2011 21:05

Góly: 6. Idrissa Gueye, 31. Túlio de Melo - 83. Wilfred Bouma, 84. Ola Toivonen

Fotbalisté PSV si vytvořili celkem slušnou pozici do odvety a vypadá to, že by v osmifinále Evropské ligy mohli dokonce hrát hned tři celky. Ajax i Twente totiž díky vysokým výhrám na hřištích soupeře mají postup téměř jistý. Výsledek 2:2 je sice pro Eindhoven velmi dobrou výchozí pozicí, ovšem rozhodně to zatím není žádná jistota. Vedoucí celek francouzské ligy svou sílu určitě má a bude se chtít o svou šanci ještě poprat.

Nicméně až do 80. minuty to vypadalo, že velmi solidní výsledek si odveze francouzský celek a bude to právě PSV, které bude muset dotahovat. Domácí totiž během půl hodiny vedli už 2:0 a téměř až do samého závěru kontrolovali průběh hry. Jenže poté během necelé jedné minuty lovili balón ze sítě hned dvakrát a potvrdili se jejich obavy, že PSV dokáže v útoku potrestat každou sebemenší chybičku soupeře.

Lille slavilo první branku před šestnáctitisícovým publikem již v 6. minutě, kdy rohový kop Ludovica Obraniaka dokázal švédský gólman ve službách holandského velkoklubu Andreass Isaksson vyrazit pouze k volnému Idrissay Ganu Gueyeovi a ten neměl sebemenší problém skórovat. Následně se pokusili domácí navýšit skóre po střelách Pierre-Alaina Fraua a Emersona, nicméně museli si počkat až do 31. minuty.

Mathieu Debuchy poslal krásný centr z pravého křídla a pro Viniciuse Tulia De Mela už byla situace jednoduchá - nemohl minout. Od této chvíle však začali hosté pomaličku a jistě ožívat a čtyři minuty před pauzou si vytvořili první vážnější možnost. Osamocen se před brankou Lille ocitl švédský kanonýr Marcus Berg, nicméně gólman Mickael Landreau ho brilantně vychytal. Avšak Lille po přestávce opět dominovalo, PSV se vzpamatovalo zase v samém závěru.

Nejprve domácí Aurelien Chedjou a poté Stephane Dumont pálil nepřesně. O něco později zkusil štěstí z velké dálky Frau, na druhé straně se hosté ozvali pouze propagační střelou Begra. V dalším průběhu zlikvidoval Isaksson obdivuhodně přímý volný kop Yohana Cabaye.

V 84. minutě PSV překvapivě snížilo. Střela Toivonena sice ještě rozezvonila pouze břevno, ovšem dorážející Wilfred Bouma zblízka skóroval - 2:1. Neuplynula ani minuta a Toivonen vypálil po zemi z osmnácti metrů, balón krásně zapadl k tyči - 2:2.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Villarreal CF 0:0

17.02.2011 19:00

Góly: -

Ani Neapol nedokázala odčinit mizérii italských klubů v Evropských pohárech. SSC doma jen remizovalo s Villarrealem 0:0 a v odvetě ve Španělsku to bude mít hodně složité.

Neapol chtěla začít aktivně a to se jí víceméně podařilo. Hugo Campagnaro vyzkoušel štěstí z velké dálky, branku ale netrefil. Na druhé straně se postaral o rozruch Nilmar, jeho střela ale postrádala patřičnou razanci. Pak začal zlobit aktuálně nejlepší střelec italské ligy Edinson Cavani, dvakrát se ocitl za obranou, ale vždy rychle vyběhl brankář Lopez. Ve 43. minutě došlo k doposavad největší šanci prvního poločasu. Lavezzi vykouzlil skvělou přihrávku na Cavaniho, jenže ten nedokázal obejít Lopéze, či přihrát lépe postavenému spoluhráči.

Také po změně stran byl aktivnější domácí celek, nicméně branku se nedařilo vstřelit. Maggio sice hlavičkoval, ovšem hodně vedle. Totéž pak platilo i pro nově příchozího Marka Hamšíka. Villarreal toho na San Nicola příliš nevymýšlel, přesto mohl jít do vedení. Valero byl v dobré pozici, jenže si vůbec nesrovnal mířidla.

Dvacet minut před koncem se podařilo domácím vstřelit branku, ta ale nebyla pro ofsajd Cavaniho uznána. Uběhlo pár sekund a další tutovku zahodil Lavezzi. V samotném závěru opět zahrozila Žlutá ponorka, jmenovitě Valero, činit se musel Morgan De Sanctis. Španělé v nastavení drželi míč a v pohodě si došli pro dobrou remízu. Neapol může kromě výsledku mrzet také vyloučení Aronicy, ten v závěru uviděl druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - AFC Ajax 0:3

17.02.2011 19:00

Góly: 32. Toby Alderweireld, 59. Christian Eriksen, 67. Mounir El Hamdaoui

Fotbalisté Ajaxu dokázali, že to s postupem mezi nejlepší šestnáctku myslí smrtelně vážně a vypadá to, že chtějí kromě boje o titul dosáhnout velkého úspěchu i v Evropské lize. Na půdě belgického soka se dostali brzy do vedení, poté jim nahrála do karet neproměněná penalta a následný kolaps soupeře. Ajax si tak do Amsterdam Arény veze pohodlný tříbrankový náskok a navíc neinkasoval, postup se tak zdá být téměř jistý.

Anderlecht byl po celou dobu horším týmem, a i když si vypracoval některé možnosti, tak ho protivník především v ofenzívě přehrával a rozdíl mohl být ještě vyšší. V domácím dresu odehrál celých devadesát minut český záložník Jan Lecjaks, nicméně jeho výkon nebyl, stejně jako celého Anderlechtu, nikterak chvályhodný. Hosté šli do vedení po půl hodině hry zásluhou belgického obránce Tobyho Alderweirelda, další dvě trefy přidali po pauze.

Přitom bruselský výběr vstoupil do klání lépe. Nejprve to zkusil Romelu Lukaku, následně z velké vzdálenosti mířil těsně vedle Lorenzo Ebecilio. Na druhé straně dvakrát selhal Mounir El Hamdaoui proti gólmanovi Silviu Protovi, poté se vytáhl hostující brankář Maarten Stekelenburg, když vytěsnil pokus Matiase Suareze z horního rohu své svatyně. Stekelenburg následně zlikvidoval též ránu Kanua a přímý volný kop Mbarka Boussoufy z třiceti metrů.

V dalším průběhu přitlačil holandský celek a vytěžil vedoucí trefu. Nejprve Proto zlikvidoval pokus Miralema Sulejmaniho, ve 33. minutě už ale po rohovém kopu Christiana Eriksena zakončil přesně hlavou do dolního rohu branky právě Alderweireld. Anderlecht ke konci půle ožil. Stekelenburg musel vychytat Boussoufu, po rohovém kopu pálil nad branku bek Roland Juhasz. Domácí tlačili též na začátku druhého dějstvá a naskytla se jim obrovská šance vyrovnat.

Hostující Eyong Enoh fauloval ve vápně Boussoufu, Marcin Wasilewski ovšem poslal svůj pokus nad branku. A proto o čtyři minuty později úřadoval Eriksen, který po centru Sieme de Jonga zblízka zvýšil vedení už na 2:0. V 67. minutě navíc pohřbil naděje belgického týmu El Hamdaoui, který po překrásném centru Eriksena vystřelil přesně z pravé strany. V samém závěru si náznaky šancí vytvořil spíše Ajax, ty vážnější ale přeci jen patřily Anderlechtu. Stav se ovšem nezměnil.

Více informací k zápasu

Lech Poznań - SC Braga 1:0

17.02.2011 19:00

Góly: 72. Artjoms Rudņevs

V dalším utkání k sobě los Evropské ligy svedl celky Poznaně a Bragy. V prvním utkání na půdě polského celku vyhrál domácí Lech nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól utkání se postaral Artjoms Rudněvs. Poznaň si tak do odvety odváží slušný výsledek, ale v Braze to bude mít hodně složité a postup je otevřený pro oba týmy.

Od samého úvodu utkání se domácí pustili do útoku, ale po celý zápas byla bohužel na obou stranách vidět značná nepřesnost v kombinaci. Hosté se soustředili spíše na obrannou fázi a směrem dopředu toho moc nepředvedli. První šance zápasu se zrodila už v 8. minutě utkání, kdy pálil ze střední vzdálenosti Ivan Djurdjevič, ale jeho projektil nemohl ohrozit brankáře Bragy Artura.

O pár minut později se zrodila příležitost také na straně hostí a byla o poznání nebezpečnější. Na rohový kop si naběhl Lima a hlavičkou pořádně vystrašil domácího gólmana Kotorowskiho. Šance v pokutovém území však byli ojedinělé a tak další dalekonosný pokus vypálil domácí Stilič ve 27. minutě. Ani jeho pokus však neměl příliš nadějí na úspěch. Do kabin se tak šlo po nudném fotbalu za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství měli první větší příležitost hosté. García vyslal do brejku Silvia, ale ten tváří v tvář gólmanovi domácích neuspěl. Po další hluché části hry plné nepřesností se fanoušci přeci jen jednoho gólu dočkali. V 72. minutě ho překvapivě vstřelili domácí fotbalisté. Po skvělé kombinaci Slusarskiho s Rudněvsem se druhý jmenovaný trefil přízemní střelou k tyči - 1:0.

Po gólu se znovu strhla taktická bitva. Hosté se ani poté nijak výrazně nehnali do útoku a domácí si pohodlně hlídali jednobrankový náskok. Až na pár střídání se tak nic zajímavějšího do konce utkání neodehrálo a domácí udrželi nejtěsnější brankový rozdíl a zvítězili 1:0.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev 1:4

17.02.2011 19:00

Góly: 36. Ricardo Quaresma - 26. Ognjen Vukojević, 50. Andrij Ševčenko, 56. Ayila Yussuf, 90. Oleh Husjev (pen.)

Dynamo Kyjev dnes přicestovalo na stadion Besiktase Instanbulu k zápasu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy a jednoznačným výsledkem 4:1 si zajistilo komfortní pozici pro odvetný zápas. Pokud by Besiktas ještě chtěl pomýšlet na postup, musel by na venkovním hřišti vyhrát čtyřgólovým rozdílem, což se k momentální krizi, ve které se turecký klub nachází, nezdá příliš pravděpodobné.

Vedení Besiktase tento týden ukončilo smlouvu s kapitánem Ibrahimem Uzulmezem, navíc muselo řešit neshody s hráčem Ibrahimem Toramanem, přesto se v první půli zápasu zdálo, že se tyto zákulisní problémy týmu neprojeví ve výkonu na hřišti. Do vedení šli sice už ve 26. minutě hosté, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce Andriy Shevchenko, který nasměroval míč na Ognjena Vukojeviče, a ten už zblízka dokázal poslat míč do branky, ale v 37. minutě se povedlo Portugalci Ricardu Quaresmovi povedenou střelou z hranice pokutové území srovnat skóre.

V prvním poločase už více gólů nepadlo, přesto se během 45. minut zrodilo několik velice zajímavých akcí. Už ve čtvrté minutě si první šanci vytvořili domácí, ale Fabian Ernst nedokázal přesně zakončit po rohu Gutiho. Ve 22. minutě pak z dálky napřáhl levý obránce Besiktase Ismail Koybasi, ale i on nemířil přesně. Chvíli po prvním gólu hostů se o druhý pokusil levý kyjevský záložník Yarmolenko, ale ani jeho dalekonosná střela neskončila mezi třemi tyčemi.

Druhý poločas se ale domácím vůbec nepodařil. V prvních 45 minutách hráli vyrovnanou partii, chvílemi své soupeře dokonce přehrávali, ale po přestávce byl istanbulský tým jako vyměněný.

Už ve 48. minutě přišlo pro domácí varování, když se do slibné šance dostal kyjevský Artem Milevskiy, který ale ze vzdálenosti 11 metrů branku přestřelil. Jenže hned o další 2 minuty už se skóre měnilo. Po rohovém kopu Guseva úspěšně hlavičkoval Andriy Shevchenko, ačkoli mu k tomu pomohla nepřehledná situace před brankářem Arikanem.

Besiktas se pokoušel o vyrovnání, ale střely Gutiho a Koybasiho neměly gólové parametry.

A tak se z gólu radovali naopak hosté. V 57. minutě se Gusevova hlavička odrazila od tyče přímo ke kyjevskému stoperu Ayalu Yussefovi, kterému se podařilo uklidit míč do sítě i navzdory ne zcela lehké pozici k zakončení.

Besiktas i přesto nadále snažil o vyrovnání, ale ani vystřídavší Hugo Almeida neproměnil svoji velkou šanci z blízka. Ta vznikla po povedeném rohovém kopu Gutiho, po kterém následovaly střely Boba a Gutiho, brankář Olexandr Shovkovskiy se však blýskl skvělými zákroky.

Ke konci zápasu padl ještě jeden gól, a znovu to bylo do sítě istanbulské branky. Gusev byl faulovaný brankářem Arikanen, a tak si tentýž hráč postavil míč na penaltovou značku a pokutový kop proměnil.

Už tak nepříjemný zápas pro domácí zhořkl ještě více poté, co se Quaresma po druhé žluté kartě nechal vyloučit a podtrhl tak mizerný týden pro Besiktas.

Více informací k zápasu

SL Benfica - VfB Stuttgart 2:1

17.02.2011 19:00

Góly: 70. Óscar Cardozo, 81. Franco Jara - 21. Martin Harnik

Benfica otočila duel se Stuttgartem a po výhře 2:1 je čtvrtfinále Evropské ligy o něco blíže. Skóre obrátili ve prospěch domácích svými góly v závěrečné dvacetiminutovce Oscar Cardozo a Franco Jara.

Stuttgartským se v letošní sezoně vůbec nedaří, v Bundeslize je od sestupu dělí jen čtyři body a ani v Evropské liz to není úplně ono. Naproti tomu Benfica zvítězila v deseti posledních soutěžních utkáních a v tomto období si nemá na co stěžovat. Přesně toto rozpoložení potvrdil dnešní zápas v Lisabonu, který skončil podle očekávání, i když to tak zpočátku nevypadalo.

Onen úvod utkání měli v plné režii hosté z Německa, parta kolem Cacaua si se svým soupeřem hrála. Martin Harnik však ve třetí minutě nastřelil pouze břevno a v patnácté minutě novic ve službách týmu z města automobilů Okazaki v obrovské šanci minul.

V jedenadvacáté minutě se hosté dostali do zaslouženého vedení, po Hajnalově přihrávce se trefil Martin Harnik a nečekaně strhl pomyslnou misku vah na stranu Stuttgartu. Dvacátá první minuta však kromě skóre totálně pozměnila i obraz hry, od té doby byl již na hřišti jen jeden tým a ten na sobě měl červené dresy se znakem orla.

Nejaktivnějšími borci na placu byli Cardozo, Jara a Aimar, tato trojice se z převážné většiny starala o vzruch před hostující brankou. Právě první jmenovaný se v samotném závěru prvního dějství dostal k nebezpečné lavičce, tu však brankář Ulrich vytěsnil na tyč.

Vyrovnání se domácí dočkali dvacet minut před koncem, kdy se k nikým nehlídanému míči prokousal Cardozo a po dvou krátkých kličkách nedal Ulrichovi šanci. Od té doby domácí tlačili ještě více, což potvrzuje asi nejlépe následující statistika. Benfica totiž od vyrovnání na 1:1 vystřelila na branku svého soupeře čtrnáctkrát, zatímco Stuttgart se do přímého ohrožení branky nedostal ani jednou.

Zaslouženou výhru trefil v osmdesáté minutě Franco Jara, jehož prudkou ránu se ještě snažil tečovat Cardozo, jenže na míč nedosáhl a to hostujícího gólmana zmátlo natolik, že na původní směr střely nestačil reagovat. Benfica tak naprosto zaslouženě porazila na domácím hřišti Stuttgart 2:1 a do odvety si poveze reálnou šanci na postup.

Více informací k zápasu

BATE Borisov - Paris Saint-Germain 2:2

17.02.2011 19:00

Góly: 16. Renan Bressan, 81. Michail Hardzjajčuk - 30. Mevlüt Erdinç, 89. Péguy Luyindula

Ve dvanáctistupňovém mrazu v běloruském Minsku dokázal francouzský Paris-Saint Germain uhrát s BATE Borisovem nerozhodný výsledek 2:2. Ačkoli v první půli měl více gólových příležitostí, v tom druhém se mu tolik nedařilo. Takže vyrovnávací trefu musel zařizovat až v 89. minutě Luyindula.

Lépe do utkání vstoupilo hostující PSG. Už v 7. minutě ho mohl poslat do vedení Nene, jenže svou střelou jen orazítkoval břevno. O pár chvil později zaměstnal domácího gólmana Hutora svým pokusem Erdinc, ale neuspěl, ve 13. minutě zase zahrozil Nene, ovšem ztroskotal stejně jako jeho turecký kolega ne borisovském gólmanovi.

I BATE však dokázal soupeři zatopit a o tři minuty později domácí dokonce vsítili branku. Rodionov našel za vápnem elegantní patičkou jediného brazilského spoluhráče Bressana, který zamířil přesně k levé tyči. O pár okamžiků se pokoušel o vyrovnání Chantome, ale střílel jen vedle Hutorovy svatyně.

Ve 23. minutě si Hutar pořádně zachytal, likvidoval totiž možnost Luyinduly, nabito měl pak znovu Chantome, jenž ale přestřelil. Tlak hostů vyústil v gól až po půlhodině hry a v koncovce se tentokráte pochlapil Erdinc. Luyindula na hranici vápna nahrál doleva, kde z první do síťových míst u levé tyčky vypálil Erdinc.

Ještě přes přestávkou se mohl trefit znovu Erdinc, ale vylámal si zuby na Hutorovi, na druhé straně polapil Edel dalekonosný pokus Bressana. Po přestávce to zase z dálky zkoušel domácí Rudik, i tady si však Edel dokázal poradit. Ve druhé půli se jinak nehrál tak atraktivní fotbal jako v dějství prvním, i tak však nabídla velmi pohlednou podívanou.

Je pravda, že o něco lepší byl tentokráte BATE. Edel se musel ohánět proti přízemnímu pokusu Voloďka, poté se o navýšení skóre snažil i Rodionov, ovšem zase neuspěl. Domácím se nakonec podařilo rozvlnit síť v 81. minutě. Voloďkova rána sice skončila na tyči, avšak Hordejčuk z dorážky už míč nekompromisně upravil pod břevno.

Pařížané nechtěli nechat výsledek jen tak a nakonec minutu před koncem přece jenom urvali alespoň remízu. Maurice z těžké pozice v šestnáctce zleva dokázal nacentrovat do vápna na malé vápno na hlavu Luyinduly, který už s překonáním gólmana Hutora neměl až zase takové problémy.

Více informací k zápasu

Metalist Charkov - Bayer Leverkusen 0:4

17.02.2011 17:00

Góly: 23. Eren Derdiyok, 72. Gonzalo Castro, 90. Sidney Sam, 90+2. Sidney Sam

Německý Leverkusen si poradil s krutou ukrajinskou zimou a Metalist Charkov smetl na jeho hřišti vysoko 4:0. Že by Bayer předváděl nějak zázračný fotbal, to se říci nedá, s přehledem si však své vítězství pohlídal. Domácí začali kazit, když musel střídat jejich zraněný obránce Pšeničnych. Možná že s ním by se jim vedlo lépe.

V Moskvě, kde započalo utkání Kazaň - Twente o čtyři hodiny dříve, ukazoval teploměr mínus patnáct stupňů. Ani hráči Leverkusenu se na Ukrajině neměli o moc lépe, v Charkově sice bylo "jen" mínus deset, o ideálním fotbalovém počasí tu ale nemůžeme vést žádnou řeč. Bylo vidět, že dvaadvaceti mužům na placu je pořádná zima.

Tempo hry nebylo strhující, bojovalo se spíše o každý míč. O první střelu na branku se postaral až po čtvrthodině hry hostující Vidal, brankář Dišljenkovič si však dokázal s tímto pokusem poradit. Ve 23. minutě vsítil Leverkusen svou první branku. Renato Augusto uvolnil na levé straně Balitsche, který nacentroval do vápna, kde dorazil míč do branky Derdiyok.

To už jinak hrál Metalist bez Pšeničnycha , který v 15. minutě musel střídat kvůli zdravotním problémům. A možná že právě bez tohoto stopera obrana nefungovala tak, jak by měla. Přesto mohl deset minut před přestávkou vyrovnat Taison, ale z velké úhlu rozezvonil pouze břevno Adlerovy brány.

V 53. minutě se dostal balón k Villagrovi, který ze střední vzdálenosti z voleje vyslal parádní ránu, ta však bohužel pro domácí zamířila jen do připraveného Adlera. Po hodině hry našel Cleiton Xavier centrem zprava ve vápně spoluhráče Valjajeva, který se ocitl ve vyložené pozici, na poslední chvíli se mu do střely ve skluzu vrhl hostující Vida a zablokoval ho.

Dvacet minut před koncem ale Leverkusen přidal druhou branku. Derdiyok si krásně narazil s Rondon Castrem a druhý jmenovaný parádním obloučkem překonal gólmana Dišljenkoviče podruhé. Cleiton Xaver chtěl ještě situaci zachránit, ale na brankové čáře byl již pozdě. V 77. minutě se úplně sám na brankáře řítil Derdiyok, ale trestuhodně minul.

Nakonec se Bayer dočkal ještě dvou gólů v samotném závěru utkání. Oba je zařídil Sam. Nejprve mu přihrál před prázdnou bránu střídající Rolfes, ve druhé minutě nastavení si pak naběhl na pas Bendera a znovu se v koncovce nemýlil. Metalist tak v odvetě bude mít minimální šanci na to, aby se letos s Evropskou ligou neloučil.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - FC Twente 0:2

17.02.2011 13:00

Góly: 77. Luuk de Jong, 88. Peter Wisgerhof

Kazani se výlet do Moskvy, kde se muselo odehrát jeho střetnutí mezi 32 nejlepšími Evropské ligy, nevydařil. Před bídnou kulisou a v těžkých mrazech podlehli nizozemskému Twente Enschede 0:2, které je tak postupu do další fáze rozhodně blíže. Výhru hostujícímu celku zařídily trefy de Jonga a Wisgerhofa ze druhé půle.

Protože utkání bylo kvůli velkým mrazům v Rusku přesunuto do Moskvy a ještě se hrálo ve tři hodiny odpoledne místního času, odpovídala tomu i tragická divácká kulisa. Z osmdesátitisícové kapacity Lužniki bylo zaplněno ani ne pět procent. I tak hráči pobíhali v patnáctistupňovém mrazu.

Takže než se rozehřáli, trvalo to hodně dlouho. Na druhou stranu se ani není moc čemu divit. Jen dvě nebezpečnější střely vyslal v první půli nejprve hlavou domácí Natcho, jemuž jí ale vychytal hostující gólman Mihajlov, Ďaďun následně střílel vedle. Poté se do pokusu Lebeděnka postavil Douglas a udělal dobře, jinak by míč zřejmě skončil v síti.

Mihajlov se musel činit i po přestávce, ohrožoval ho znovu Ďaďun, jeho hlavičku se mu však podařilo polapit. Jenže poté jako by otěže zápasu přebíralo Twente, už rána Janssena byla hodně nebezpečná, i když letěla jen mimo. Blízko brance byl i Rosales, poté se na poslední chvíli dva metry před bránou vrhl do střely Chaddliho obětavý César Navas.

Ovšem pár vteřin na to zahrávali hosté rohový kop a stupňovaný tlak nakonec proměnili ve vedení. Janssen nacentroval krásně na hlavu de Jonga a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Vyrovnat mohl Ansaldi, ale mezi tři tyče nezamířil, v 88. minutě naopak pojistil nizozemskému týmu tři body dorážkou zase po rohovém kopu Wisgerhof.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dynamo

Reagovat
smazaný uživatel

odehrali skvelej zapas hlavne husev sheva a shovkovskyj

Reagovat
Shevchenko

Gusev je skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejlepsich hracu kyjeva... jenom skoda ze je casto zranenej .. a taky je to velkej srdcar a uz skoro legenda dynama

Reagovat
smazaný uživatel

"V 72. minutě ho překvapivě vstřelili domácí fotbalisté. Po skvělé kombinaci Slusarskiho s Rudněvsem se druhý jmenovaný trefil přízemní střelou k tyči - 1:0. " Kurde proč překvapivě? Proč podceňujete sílu Lechu, který doma porazil Man.City, Salcburk a nebejt jalovosti, tak i Juve.. Vyloženě ani neudělal ostudu, vlastně jo, jednu, že vypadli se Spartou. Prosím trochu respektu ke Kolejorz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

...protože předtím se do útoku dostávali převážně hosté (nic jiného mne nenapadá)

Reagovat
Losinho

Tak to rozhodně není pravda, už předtim měl několik šancí Lech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhém dějství měli první větší příležitost hosté. García vyslal do brejku Silvia, ale ten tváří v tvář gólmanovi domácích neuspěl. Po další hluché části hry plné nepřesností se fanoušci přeci jen jednoho gólu dočkali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhém dějství měli první větší příležitost hosté. García vyslal do brejku Silvia, ale ten tváří v tvář gólmanovi domácích neuspěl. Po další hluché části hry plné nepřesností se fanoušci přeci jen jednoho gólu dočkali.

Reagovat
Losinho

Jenže tam úplně vynechali šance Arboledy, Bosackého a Stiliče.

Reagovat
smazaný uživatel

jn ty šance Lechu nějak tak vynechali. Ten černý chlapec měl jedinou šanci Bragy za celý zápas, ale ta tu jmenovaná je

Reagovat
Chlupatá máma

Poznaň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

z toho nicku nemůžu

Reagovat
smazaný uživatel

KOLEJORZ Akorát v Braze to bude těžký, ta doma umí

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 by bylo lepší, takhle se bojím nejhoršího, když si vemu, jak si tam dali Arsenal k večeři

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, ale zas na druhou stranu třeba dostala trojku od Šachtaru... může se stát všecko...

Reagovat
smazaný uživatel

a koho do dalšího kola? LFC či ACS?

Reagovat
smazaný uživatel

jako, přál bych si ACS, proti nim ta šance existuje... pod Bakerem to můžem dát, narozdíl od Zielinskýho... ale LFC je holt reálnější...

Reagovat
smazaný uživatel

Zielinski byl blb, ty jeho sestavy, reálnější je LFC, ale zatím hraje tužku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně pomalu bysme měli ustálit počet lidí, co pojedou s nama do Poznaně, hotel je furt volný, ten náš, ten je fakt supr a za suepr cenu

Reagovat
smazaný uživatel

jo, máš recht, čím dřív, tím lépe. Takže platí toho 2.4 a zápas se Slaskem?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, viděl bych to tak. Po té kartě kibica bych tu Legii neriskoval, za první vyprodané nejspíš a ta bezpečnostní opatření budou velká, že se ani v klidu nevychčíš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo, do příštího víkendu, ať to máme vše ready. Beztak si musíme pořešit ubytování ještě v Krakowě

Reagovat
smazaný uživatel

jj eště ten Krakow, kua eště spousta práce, naplánovat trasy přesně, odjezdy, ted kdyby kiksl nějaký vlak, to bude eště prdel a navíc musíme celkově upřesnit program, Ostrava, Osvětim, Krakow, Poznan, ale ted co a kdy přesně

Reagovat
smazaný uživatel

jo, přesně. No, sraz večer 31.3 v Ově a v pátek se vyjede směr Osvětim. Večer se ubytovat v Krakowě a v sobotu hurá do Poznaně na víkend. A v neděli večer či v pondělí vracečka

Reagovat
smazaný uživatel

jjj, ted musíme vykoumat vlaky, tam jsou spoje na hovno. Ale to nějak pujde

Reagovat
smazaný uživatel

jj v Braze to bude jiný oříšek, výsledek ale nadějný, škoda nevyužitých šancí, Braga dneska marná, ale doma je daleko daleko lepší. Do boju KKS

Reagovat
Shevchenko

Hmm Rusáci.

Reagovat
One-Real

Hmm Necka .

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jeden tiket by mi mohl vyjít (+ zatím vede Lille)

Reagovat
smazaný uživatel

mě to kazí Basilej a Live

Reagovat
One-Real

malej brácha dal Lille CSKA Benfica ale zklamala bohužel Neapol

mně zatim dobře vychází Lille, Leverkusen už je doma, ale YBB mám neprohru

Reagovat
smazaný uživatel

no... pěkně Eindhoven vyšlo mi všechno až na Lille - Eindhoven

Reagovat
One-Real

mně taky, mně taky

Reagovat
smazaný uživatel

štvalo by mne to míň, kdybych za EL + LM nevyhodil už cca. stovku s tím, že z LM se mi to aspoň vrátilo s tím, že jsem trefil kdo dá první gól no nic, snad mi to teď zachrání NHL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdo má FB, může se pokochat tím, co se dělo dnes na Lechu:

http://www.facebook.com/album.php?aid=291248&id=51322618617

Reagovat
One-Real

ta druhá fotka je paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbí ty jejich vlajky a pak ten efekt s těma rozlišovákama

Reagovat
One-Real

Já si řikal, "securiťáci" z šálama a vlajkama Lechu, to je nějaká cypovina, dobrej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

jj ty rozlišováky supr, to je protest proti UEFE. Nevím, jak to přesně myslí, asi jako, že je tam dost stewardů, kteří tě navedou na východy

Reagovat
smazaný uživatel

to sem ani netušil, že to je na UEFU, já si taky nejdřív říkal "wtf, security a maj na sobě šály Lechu?"

Reagovat
smazaný uživatel

jj protest, bylo to na Wiare Lecha, ale nepřeluštil jsem přesný důvod

Reagovat
AjaxFans

český sen

Reagovat
rufus

Dobrý fotky, ty "security" sou skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid!

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Tomanatura

Sevilla s Portem zatím hodně bojovný fotbal v tempu, hodně se mi líbí Kanoute, Medel (já ho žeru ) a Rolando. O tom třeba vůbec netuším, kdo to je, viděl jsem ho poprvé ve středu za Portugalsko a hrál skvěle, stejně tak dneska. Na transferku má hodnotu 10 mega, před 3 rokama měl 900 tisíc. Myslím, že je ta hodnota zasloužená.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda Napoli , ale Villareal nic moc snad to vyjde .

Reagovat
panca

sheva nevite nekdo jakej dal gol?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavou po rohovým kopu a plus dvě asistence ( teda jednu určitě a u toho třetího golu si nejsem jistej )

Reagovat
Bayern +

Škoda VfB. Ale i tak výsledek 2:1 do odvety dobrý, snad se postoupí.

Reagovat
Arne

Zase si ale vem, že pro ně je momentálně obtížnější hrát doma než venku... Viděl bych to furt pro Benficu, i když tenhle výsledek je dobrej, určitě lepší, než jsem čekal.

Reagovat
Bayern +

Však právě proto škoda, že nevyšla aspoň remíza, to by už přece snadněji ukopali. Jinak ale ano, nevěřím v zázrak, ale v postup.

Reagovat
Arne

Tak já taky... Uvidíme, jak si VfB povede teď proti Leverkusenu.

Reagovat
Bayern +

Snad výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

ach to Lille

Reagovat
Shevchenko

Bože 4 hodiny strávím u televize a neuvidím ani gól. Jediné dva bezbrankové zápasy z celé EL.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

napodobne

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl někdo Necidátorův gól?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

to byla haluz

Reagovat
Arbiter

také to komentátor na ruské televizi okomentoval jako Necidovku

Reagovat
delfin

tak on davá takový hřebíky ceklem často...

Reagovat
Arbiter

proto to pojmenování

Reagovat
delfin

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Sak aj na šmucky se hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Poznaň je snad na Sibiři ne?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jsi z Kocourkova?

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Ale nehraje tam Lech...

Reagovat
cristiano.K.

Přemýšlím,že pudu vsadit na Porto,že vyhraje EL

Reagovat
Godwinson

Metalist.

A nejvíc mě zklamalo Lille, ale holt to pojali, jak to pojali :)

Reagovat
Arbiter

Obrat Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, to sem nepobral. A prohra Zenitu taktéž překvapila

Reagovat
smazaný uživatel

ale sem rád, že prohrál Rubin, ten tým mám čím dál víc nerad

Reagovat
Arbiter

Hele, zase hrát v osmnáctistupňovém mrazu bez podpory fanoušků, to je jako kdyby hráli venku...

Reagovat
smazaný uživatel

tak v Rusku, co sem četl jsou krutopřísné mrazy, to nezávidím ani jednomu týmu, že v tom musel hrát

Reagovat
Arbiter

Tak bylo to venku, navíc dostali redku, dohrávali v 10... Je to dobrý výsledek do odvety

Reagovat
smazaný uživatel

to ani nevím, že dostali kartu, jen vím, že dostali branku v nějaké 94 minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tvuj uzasnej Bystrov ve 43. minute nastoupil na hriste a v 69. po druhy karte sel ven - super

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

no bóže, se mu nepovedl jeden zápas

Reagovat
j_mrazik

Ševa dal gól.

Sakra, jak mi tenhle hráč v bývalé formě chybí v LM.

Reagovat
Losinho

Rudnevs Jinak, když tu vidím porovnávání Bakero x Zielinski, tak toho prosím nechte, to si José nezaslouží... Odveta bude úplně jiná, ale Arboleda s Bosackim si snad dokáží s Bragou poradit.

Neckaaaa!

Reagovat
cristiano.K.

btw: proč tolik fanoušků fandí Lechu?

Reagovat
smazaný uživatel

proč tu máme tolik fanoušků Chelsea, Barcelony, Arsenalu, Realu...

Reagovat
cristiano.K.

jsou to tradiční evropské kluby,které hrají o nejvyšší příčky ve svých ligách i v evropě,kde mají spoustu fanoušků......jen se ptám na nic nenarážím

Reagovat
Losinho

Lech je také tradiční evropský klub, který hraje o nejvyšší příčky v Ekstraklase a daří se mu i v Evropě, také má spoustu fanoušků...

Reagovat
smazaný uživatel

protože jsme je tu nakazili, začínali jsme tu jenom 3 fanoušci Lechu a ted je nás jak psů

Reagovat
domingo

Na to, že si Garcia rozhodl z EL vystřelit a poslal tam 3 hráče ze základu (a to ještě gólmana a dva obránce), je smolná remíza s PSG super výsledek.

A De Melo snad bude hrát víc místo Sowa

Reagovat
domingo

Jo a k druhýmu koni - mám pocit, že PSG už zase dochází dech. Jak jsem na podzim psal, že jsou víc závislí na formě Neného, než si kdokoliv připouští - here we go, Nené přestal dávat gól co zápas a najednou se plichtí s čajíčkama z Lens a pak kdesi v Bělorusku (a to chyběli jenom dva hráči základu).

Reagovat
Godwinson

Tak, já bych řekl, že tohle je pro ně velmi dobrej výsledek. I když tedy, zápas jsem neviděl :)

Reagovat
domingo

Já tam furt vidím paralelu s tou předloňskou sezonou.

Reagovat
Godwinson

Ta ztráta s Lens, stane se. Oni doma ztrácejí víc jak venku, takže nic šokujícího. Ale možné je leccos, tím spíše s Kombouarém na lavičce ,)

Reagovat
domingo

*PSV, samozřejmě

Reagovat
Shevchenko

Jsem si říkal, on fandí Borisovu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele