Evropská liga - preview prvních zápasů 1. kola play-off

17.02.2011, 10:04, aktualizováno 17.02.2011, 10:04
Previews
V Evropské lize začínají boje o postup do osmifinále. Už v úterý všechno načaly Aris Soluň s Manchesterem City, dnes je na programu dalších patnáct zápasů. K nejatraktivnějším patří utkání Neapole s Villarrealem, Sevilly s Portem, Lille s Eindhovenem či Benfiky se Stuttgartem. Sparta hostí Liverpool.
Rubin Kazaň - FC Twente  (čtvrtek 13:00)
Fotbalisté Twente letos zažívají velmi náročnou sezónu a bojují na několika frontách. V těžké skupině Ligy mistrů skončili na třetí příčce a proto se mohou prát na evropské scéně ještě alespoň v méně prestižnějším poháru. Nyní však narazí na velmi obtížného soupeře, který dokázal porazit i slavnou Barclenou v jednom důležitém duelu Ligy mistrů. Na ruský celek Rubin Kazaň. Ten sice není rozehraný, sovu sílu ovšem určitě má.

Kazaň nedokázala v roce 2010 obhájit mistrovský titul a v tabulce skončila až na třetím místě, tentokráte tak bude hrát pouze kvalifikaci nejprestižnější klubové soutěže a nic lehkého na ní nečeká. Letos opět narazila na Barcelonu v základní skupině, jinak ale měla celkem příznivý los. Nicméně skončila až třetí za překvapením celé soutěže, dánským klubem FC Kodaň. První duel sehraje doma, což může být vzhledem k podmínkám v Rusku velká výhoda.

Twente se v tabulce Eredivisie nachází na druhé pozici o skóre za vedoucím PSV a zdá se, že letos to myslí s obhajobou titulu vskutku vážně. A když ne, tak alespoň další účast v Lize mistrů se rýsuje v reálných barvách. Enschede na jaře ztratilo body pouze jednou na půdě Utrechtu, jinak je ale stoprocentní a jeho forma je vcelku slušná. Oba celky na sebe v důležitém evropské souboji ještě nenarazily, nyní to tedy je jejich premiéra.

Kazaň musí sehrát svůj souboj na stadionu v Lužnikách, ovšem kouč Kurban Berdyev se obává, že duel možná sehrán nebude. "Je tady teplota kolem mínus pětadvaceti stupňů. Je dost pravděpodobné, že bude utkání odloženo," netají se svými myšlenkami. Navíc velkou nevýhodou je umělý trávník, na němž to nebude fotbal nikterak krásný. Berdyev kvůli povrchu nebude riskovat start kapitána Romana Sharonova a záložníka Aleksandra Ryazantseva.

Oba dva totiž mají mírné zdravotní problémy a nemuselo by to dopadnout dobře. Kouč Twente Michel Preud'homme už ví, jaká je v Rusku zima, přesto se na to nesnaží vymlouvat. "Všichni jsme poznali, že počasí je tady opravdu velmi chladné. Máme spoustu nepříjemných zážitků, teď jsme ovšem tu a jsme připraveni nastoupit," odhodlaně vyhlašuje zkušený trenér. "I domácí budou trpět následky chladného počasí," snaží se závěrem utěšit své svěřence.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Metalist Charkov - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 17:00)
Neporažený Leverkusen by mezi poslední dvaatřicítkou rád navázal na tradici z letošní Evropské ligy a opět neprohrál. V Charkově to ale bude mít velmi těžké, neboť kromě nepříjemného soupeře čeká i zrádné počasí.

Pro první střetnutí v evropských pohárech si oba soupeři nemohli vybrat méně vhodnou dobu - Ukrajinu v těchto časech sužují kruté mrazy, díky nimž už byl výkop utkání posunut z 21:05 na 17. hodinu večerní. Záložník Denys Olejnik v tom ale z pohledu svého týmu problém nevidí. "Jsme zvyklí. Naši Brazilci s tím mají hodně zkušeností, takže tady problém nebude. Oba týmy navíc jsou na stejné úrovni. Počasí jistě psychologicky ovlivní zápas, ale pro nás to nebude překážka," prohlásil Olejnik sebevědomě pro server football.ua.

Pro Metalist to ale nebude první střetnutí s německým týmem na evropském kolbišti. V sezóně 2008-2009, kdy vyhrál základní skupinu B Poháru UEFA, přijela na jeho hřiště berlínská Hertha, která po bezbrankové remíze brala jeden ze dvou nasbíraných bodů. To Bayer má s ukrajinským fotbalem mnohem větší zkušenosti, nicméně na Ukrajinu příliš rád nejezdí - ze tří utkání jedno vyhrál a dvě zbylé prohrál. Trenér Jupp Heynckes bude v utkání moc použít také své poznatky z předkola Evropské ligy, odkud jeho svěřenci vyřadili Tavriju Simferopol.

Metalist vyhrál své dva poslední domácí zápasy Evropské ligy shodným skóre 2:1. Tento výsledek by mu do odvety dával dobrou výchozí pozici, nicméně i jeho hráči dobře ví, že je nečeká nic jednoduchého. "O odvetě ještě nepřemýšlíme. Naši cizinci to budou mít těžké, ale myslím si, že na to mají. Musíme ukázat charakter a trpělivost, protože se v tomto počasí budou kupit chyby a ztráty míčů. Kdo bude mít více trpělivosti a vůle, vyhraje," prozradil ukrajinský reprezentant Oleksandr Romančuk.

Na mladá léta se bude moci rozpomenout trenér hostí Jupp Heycnkes, který v sezóně 1976-1977 nastoupil do semifinále Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev. Jeho Borussia Mönchengladbach tehdy ukrajinského soupeře porazila, ve finále ale prohrála 3:1 s Liverpoolem. "Ten, kdo hrál 0:0 s Eindhovenem a dokázal vyřadit Sampdorii Janov nemůže mít špatný tým. Navíc v něm má mnoho jihoameričanů. Zkrátka nesmíme soupeře podcenit," zakončil zkušený kouč, jenž možná znovu poprosí fyzioterapeuta Svena Elsingera, zda by mu nevložil menší topné tělísko do bot, tak, jak to udělal v Trondheimu.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Už jen jeden italský klub drží prapor v Evropské lize. S postupem do osmifinále to ovšem nebude mít Neapol vůbec lehké. Narazí totiž na Villareal, na aktuálně čtvrtý celek španělské ligy. Forma svěřenců trenéra Waltera Mazzarriho ale spíše naznačuje, že by měli být pořádně na pozoru právě hostující Žluté ponorky.

V neuvěřitelné střelecké pohodě je především domácí forvard Edinson Cavani. Jeho góly dotáhly SSC na druhé místo tabulky v Serii A jen tři body za vedoucím AC Milán. O víkendu poslaly jeho dvě trefy do kolen AS Řím, za posledních sedm ligový zápasů zaznamenal celkem deset branek.

Z toho dva hattricky si připsal v utkáních proti slavnému Juventusu a Sampdorii! "Takového útočníka jsme potřebovali," nemůže si Mazzarri vynachválit výborný tah klubu, který Uruguayce přivedl na hostování z Palerma. "Stejně jako se AC Milán neobejde bez Ibrahimoviče, my zase ne bez něho," srovnával.

Známou věcí však je, že v Itálii se soutěž jménem Evropská liga, přetvořená z dřívějšího Poháru UEFA, bere na lehkou váhu. I když do natvrdo nikdo neřekne, je dost možné, že se Neapol bude soustředit právě na skvěle rozehranou italskou ligu a evropské snění nechá třeba na příští sezónu. Když už ne o titul, reálně se totiž může prokousat i do Ligy mistrů.

"Všichni jsme nadšení. Rádo se kouká na to, co jsme tu vytvořili," nemá proč skeptičit neapolský lodivod. "Jenže Villareal má v evropských pohárech více zkušeností. Samozřejmě, že se budeme snažit ho porazit," sliboval. Do sestavy nemůže počítat s potrestaným Paolem Cannavarem, všichni by jinak měli být zdravotně v pořádku.

Villareal naposledy v Primera Divisón selhal, v La Coruně prohrál těsně 0:1. "Teď už myslíme jen na Evropskou ligu," povídal záložník Santi Cazorla. "Je to pro nás důležitý zápas, už dvakrát v řadě jsme prohráli. Dobrý výsledek nám obnoví sebevědomí," dodal. Kouč Juan Carlos Garrido už může počítat se svým nejlepším italským šutérem Giuseppem Rossim, který proti La Coruně nenastoupil kvůli nemoci.
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RSC Anderlecht - AFC Ajax  (čtvrtek 19:00)
Jeden z velmi zajímavých soubojů celého 2. kola Evropské ligy, těžko totiž odhadovat favorita. Určitý rozdíl mezi belgickou a holandskou ligou tu sice je, ovšem Anderlecht přeci jen patří trochu do jiného soudku. Navíc Ajax stejně jako loni nezažívá v této fázi úplně nejlepší sezónu a v Eredivisii na třetí příčce ztrácí na duo úhlavních rivalů již pět bodů. Zato Anderlecht vede ligu o tři body čtyři kola před koncem.

Na jednu stranu to může být nevýhoda, protože belgický výběr přeci jen musí považovat každé střetnutí za veledůležité a skloubit to s obtížným kláním v Evropské lize, to nebude jednoduché. Anderlecht narazil ve své skupině Evropské ligy na silný Petrohrad a získal v konkurenci AEK a Hajduku jen sedm bodů, nakonec to však stačilo. Nyní vstupuje do dvojzápasu jako outsider, Ajax se přeci jen byl v Lize mistrů se silným Realem Madrid.

Nakonec mu těsně unikl postup do osmifinále, když se sedmi korálky na kontě ztratil na druhý favorizovaný AC Milán pouze jeden bod. Do jarní části soutěže nevstoupil úplně optimálně, zaznamenal jasnou prohru na půdě Utrechtu (0:3) a nedávno nezvládl dobře rozjetý duel s Rodou Kerkrade (2:2). Anderlecht naopak získal z posledních šesti ligových kola hned šestnáct bodů, a proto se vyhoupl do čela soutěže.

Oba celky se potkaly v základní skupině druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži předloni. Ajax překvapivě doma soupeři podlehl 1:3, nyní má tedy šanci na reparát. Avšak na belgickém stánku Constant Vanden Stock Stadium ho nečeká v žádném případě procházka růžovým sadem. "Před více jak rokem zažíval Anderlecht výjimečnou sezónu. Byl to opravdu skvělý zápas a já se moc těším na odvetu," uvedl obránce Ajaxu Jan Vertonghen.

Vertonghen dobře ví, kde tkví největší hrozba Anderlechtu. "Výborným hráčem je útočník Romelu Lukaku, který disponuje obrovskou silou v osobních soubojích a je neskutečně rychlý. Druhou hrozbou bude Mbark Boussoufa, který si s Lukakem rozumí a oba dva nás mohou hodně pozlobit," varuje Vertonghen.

Záložník Anderlechtu Guillaume Gillet zase dobře ví, o co se pokusí Ajax. "Bude chtít co nejrychleji vsítit branku, protože chce získat výhodu do domácího utkání a každá trefa může být rozhodující," nepřímo apeluje na dobrý výkon v defenzívě.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lech Poznań - SC Braga  (čtvrtek 19:00)
Poznaň všechny překvapila svým postupem ze základní skupiny Evropské ligy a ráda by proplula až do osmifinále. V cestě ale bude stát Braga, jeden z nejčastějších účastníků posledních let.

Lech Poznaň je neporažený ve svých posledních čtyřech evropských domácích zápasech, byť jen dva z toho skončily vítězstvím. Nutno ale připomenout, že poslední dvě domácí utkání znamenala výhru 3:1 nad Manchesterem City a remízu 1:1 s Juventusem. Zároveň to pro něj bude už druhé střetnutí se s poslední dvaatřicítkou soutěže - poprvé se v ní ukázal v Poháru UEFA 2008-2009, kdy podlehl Udinese.

Braga v posledních pěti utkání střídala porážky s vítězstvími a pokud v tomto trendu bude pokračovat, čeká na ni v Polsku sladká odměna v podobě tří bodů. Do karet by jí mohly hrát také větší zkušenosti z vyřazovací fáze, neboť se v ní nachází počtvrté z posledních pěti sezón.

Portugalci ale moc dobře vědí, kdo proti nim stojí. Polský celek ve skupině nechal za sebou slavný turínský Juventus a skončil o skóre druhý za Manchesterem City. Krom toho je vyznavačem tvrdé hry, vždyť je se 110 fauly nejčastěji faulujícím týmem Evropské ligy.

Pro trenéra draků Domingose Pacienciu bude toto utkání trochu nostalgické, neboť své poslední evropské utkání odehrál 26. října 2000 v Krakově, kde jako hráč FC Porto naskočil do poslední minuty, aby dohrál bezbrankový zápas.

Z tohoto utkání by v případě úspěchu pražské Sparty proti Liverpoolu mohl vzejít její soupeř, který tak či tak bude cestovat k prvnímu zápasu ven.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 19:00)
V tureckém pekle na stadionu Inonu začne první část souboje mezi Besiktasem Istanbul a ukrajinským Dynamem Kyjev. Šance na postup jsou zcela otevřené, přesto je mírnějším favoritem turecký klub, ten si chce do odvety zajistit co nejlepší výchozí pozici.

Besiktas projel základní fází zcela jednoznačně a společně s Portem potvrdili vysoké ambice v soutěži. Na vyřazovací fázi jim los připravil nebezpečného soupeře - Dynamo Kyjev, tedy celek, který vyhrál tzv. "Postsovětskou" skupinu E. Besiktasi patří v lize až šestá příčka, a to je zajisté velké zklamání. Předloňský mistr se tak pod trenérem Schusterem nezvedl, a to přestože má v kádru hvězdy světového formátu, jako jsou Guti nebo Quaresma. Německý trenér Bernd Schuster už nebude moci využít služeb někdejšího kapitána týmu Ibrahima Üzülmeze, klub s ním totiž po incidentu během přestávky ligového utkání rozvázal smlouvu.

"Chci v prvním týmu disciplínu! Žádný hráč si nemůže takovýto útok v šatně dovolit. Nechci, aby byl Ibrahim Üzülmez součástí mého týmu," prohlásil rozzlobený a nekompromisní trenér Schuster. Ibrahim Üzülmez přišel do istanbulského celku v létě roku 2000 z Gaziantepsporu, a s týmem vyhrál dvakrát ligový titul. Jenom na doplněnou, Üzülmez v šatně napadl spoluhráče Ibrahima Toromana.

Zpět však k zápasu s Kyjevem, jak už bylo řečeno, v lize to není úplně ideální a svěřenci trenéra Schustera by si rádi spravili chuť v Evropské lize. Dynamo Kyjev je určitě v jejich silách. Dalšími ztrátami budou Cenk Gonen a obránce Ersan Gulum, Chybět budou i lednové posily Portugalci Simao, Manuel Fernandes. Třetí Portugalec Hugo Almeida by měl nastoupit. Tomáš Zápotočný se v zimě přestěhoval do pražské Sparty, kde je na hostování.

Dynamo Kyjev sice nezačalo v Evropské lize podle představ, jenže pak nabralo tempo a ve skupině nakonec skončilo na prvním místě. Spolu s ním postoupil z druhého místa BATE Borisov. Ukrajince spojuje s Besiktasem jedna věc, a sice domácí soutěž. V té se totiž celku z hlavního města Ukrajiny také příliš nedaří. Tradiční klub je sice druhý, ale s poměrně velkou ztrátou na vedoucí Šachtar, navíc pozici zaručující předkolo Ligy mistrů musí hájit před dotěrným Metalistem Charkov.
Beşiktaş JK - pravděpodobná sestava:
Hakan Arikan - Dag, Sivok, I.Toraman, Koybasi - Aurelio, Ernst - Hilbert, Guti, Quaresma - Hugo Almeida
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Shovkovski - Popov, Betao, Silva, Kaddouri - Vukojevič, Mikhalik - Gusev, Shevchenko, Eremenko - Milevsky
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SL Benfica - VfB Stuttgart  (čtvrtek 19:00)
Stuttgart i pod novým trenérem prožívá v bundeslize ohromnou krizi a podle papírových předpokladů by si měl z Portugalska odvézt mimořádný gólový příděl - vždyť Benfica je ve všech soutěžích už deset utkání neporažená a ligovou porážku naposledy zaznamenala 7. listopadu v Portu!

Bádenští hosté se tak budou na hotelu dívat místo posledních ligových utkání na záběry z jediného střetnutí těchto celků. To se událo 4. listopadu 2004 a Stuttgart tehdy ještě na stadionu Gottlieba Daimlera zvítězil v rámci základní skupiny G 3:0. Z tehdejších kádrů, které mimochodem oba ze skupiny postoupily a skončili v příštím kole, bychom na hřišti mohli najít už jen Cacaua a v dresu orlů Moreiru, Luisaa a Nuna Gomese.

Zatímco Stuttgart se bude upínat k poslednímu vzájemnému střetnutí, Benfica vsadí na fakt, že proti německým týmům se jí v Lisabonu daří - ze šestnácti utkání osmkrát vyšla jako vítěz, šestkrát s bodem a dvakrát jako poražená. Kromě toho, Stuttgart příliš zkušeností s portugalským fotbalem nemá - kromě čtvrtfinále Poháru UEFA 1973-1974 s Vitórií už pamatuje pouze zmiňované utkání zpřed sedmi let.

Benfica až do loňského posledního evropského utkání v základní skupině Ligy mistrů se Schalke držela devítizápasovou domácí neporazitelnost. Stuttgart je se čtyřmi výhrami a třemi remízami sedm utkání v řadě neporažen, naposledy se to podařilo v loňské skupině Evropské ligy Seville.

Benficu dělí od 550. zásahu v soutěži už jen dvě branky, kromě toho to pro ni bude 328. evropský zápas v historii. Ten by se ale mohl změnit ve velmi smutné utkání, neboť v případě prohry by lisabonský celek odcházel v Evropě ze hřiště jako smutnější už po sté.

Vítěz se střetne s lepším z duelu Bate Borisov - Paris St. Germain a první utkání bude hrát na domácím trávníku.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BATE Borisov - Paris Saint-Germain  (čtvrtek 19:00)
Běloruský klub BATE Borisov zažívá po účastnění se Ligy mistrů další úspěšnou část své zatím ne příliš slavné historie. Proklouzl totiž v Evropské lize mezi 32 nejlepších, teď proti němu nastoupí francouzské PSG. To letos patří k horkým kandidátům na titul v Ligue 1 a v tomhle duelu je určitě favoritem.

Pro hosty přitom letos není cesta na východ Evropy žádnou novinkou. Už v základních skupinách narazili na Karpaty Lvov, protože však na jejich půdě hráli v úplně posledním kole, kdy už měli postup jistý, nevezl s sebou kouč Antoine Kombouare plnou sestavu. V Minsku však z nějakou okleštěnou jedenáctkou moc počítat nemůže.

BATE je pro ostatní kluby krokem do velkého neznáma. Na vlastí kůži to poznali v základních skupinách AZ Alkmaar, který tehdy utrpěl porážku 1:4, i Šerif Tiraspol, jenž v Bělorusku rovněž neuspěl. "Věřím, že jsme udělali krok vpřed," říkal v rozhovoru pro uefa.com kouč Viktor Gončarenko.

Problémem však může být nerozehranost domácího celku, neboť běloruská liga skončila na konci listopadu minulého roku. Od půlky prosince, kdy ještě dohrávali Evropskou ligu, žádné jediné soutěžní utkání neodehráli. "V zahraničí začínáme být sledováni. Lidé říkají, že máme dobrý tým," těší Gončarenka.

PSG se do další fáze prokousala přes nelehkou skupinu, ve které se nacházela FC Sevilla a německé zjevení Dortmund. Přesto se mu jí podařilo vyhrát. Na domácí scéně se hosté drží v nabité konkurenci na třetím místě tabulky, reálně ještě bojují o vítězství v Národním poháru. Poslední dva ligové zápasy jim nevyšly, naposledy jen remizovali doma s Lens a předtím prohráli v Rennes.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rangers FC - Sporting CP  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Rangers nyní podstupují tuhý souboj v SPL s Celticem a také by rádi zopakovali téměř tři roky starý úspěch, kdy postoupili až do finále tehdejšího poháru UEFA. Nyní se mezi dvaatřicítkou nejlepších utkají s portugalským Sportingem Lisabon a už teď to budou mít hodně těžké. Portugalský výběr totiž dokázal svou skupinu v Evropské lize suverénně vyhrát a nechal za sebou i favorizovaný francouzský celek Lille. Ale i Jezdci mají dobrou formu.

Předvedli to v minulém utkání v SPL, kde si hladce poradili s Motherwellem a uštědřili mu jasný výprask 6:0. Předtím dokázali doma vrátit porážku Hearts (1:0) a i v poháru nesehráli nijak špatný duel s Celticem, nakonec brali remízu 2:2 a klání se tak bude opakovat. Nyní Jezdci ztrácejí na zelenobílé pět bodů, ovšem mají dva zápasy k dobru, a proto se čeká až do posledních chvil velmi zajímavý souboj o titul.

Sportingu patří v nejvyšší soutěži třetí příčka a vypadá to, že se bude muset spokojit pouze soubojem o ní. Vedoucí Porto i druhá Benfica totiž mají obrovský náskok. Sporting v poslední době nepředvádí nijak skvělé výkony, v minulých dvou kolec pouze remizoval a celkově si ze čtyř klání proti papírově slabším výběrům připsal jen pět bodů, což je na aspiranta Evropské ligy vskutku málo.

Oba celky se naposledy potkaly před necelými třemi lety ve čtvrtfinále Poháru UEFA a po remíze 0:0 na skotském Ibrox Parku byl favoritem portugalský tým. Jenže Jezdci dokázali zmobilizovat síly a vyhráli na stánku v Lisabonu 2:0, do semifinále tak šli oni.

Kouč domácích Walter Smith nyní přemýšlí, jak rozdělit síly mezi obě soutěže. "V neděli nás čeká hodně klíčový souboj v SPL, kdy hrajeme další Old Firm derby s Celticem. Nicméně čtvrteční souboj je pro nás též životně důležité," řeší Smith velké dilema. "V Evropské lize chceme dojít tak daleko, jak jen to půjde," nesnaží se Evropskou ligu stavět na druhou kolej. Nicméně vzápětí dodává velmi zajímavý poznatek, který jeho předchozí slova lehce vyvrací: "Začali jsme v Lize mistrů a tuto soutěž chceme hrát i nadále."

Trenér hostů Paulo Sergio ztratil v lednu hvězdného útočníka Liedsona, i tak ale věří v postup. "Teď ve vyřazovací fázi není prostor pro chyby. Některé týmy z toho mají strach, my však máme motivaci postupovat co nejdále a nyní se tedy bát nesmíme. Jsme velice silní po psychické stránce a já doufám, že to zvládneme," uvádí Sergio.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - Liverpool FC  (čtvrtek 21:05)
Fotbalový svátek na stadionu pražské Sparty se přiblížil, český šampion ve čtvrtek hostí na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy slavný Liverpool. Letenští do jarních pohárových bojů proklouzli po sedmi letech a neradi by soutěž opustili už po nadcházejícím týdnu. Před domácím duelem si proto sparťané přejí uhrát takový výsledek, aby byli ve hře o postup ještě i příští čtvrtek při odvetě na Anfield Road.

Dva a půl měsíce po postupové remíze v Palermu by Sparta přitom nemusela být proti papírovému favoritovi úplně bez šancí. Anglický klub neprožívá zrovna vydařenou sezonu, a i když se po příchodu legendárního trenéra Kennyho Dalglishe tým několika výhrami zvedl, k nejslavnějším rokům má daleko.

"I tak ale zůstává stále vysokým favoritem. Už po losování jsem tvrdil, že se na přelomu roku dají dohromady, začnou vyhrávat a s námi už zase budou v pohodě. Jen se to potvrdilo," konstatoval sparťanský trenér Jozef Chovanec.

Spartě začne domácí liga až příští týden, a tak největší neznámou bude aktuální forma českého mistra, který má za sebou řadu přípravných zápasů. A také aféru s třemi hráči, kteří hráli ve Španělsku navzdory reprezentačním omluvenkám. "Především jsem rád, že po většinu zimní přípravy byla většina hráčů bez zdravotních komplikací," potěšilo kouče, že má před vstupem do jarní části soutěžní sezony až na rekonvalescenta Kladrubského kompletní tým.

Největší ztráty utrpěli sparťané s odchody Bonyho Wilfrieda a Juraje Kucky. Především góly obávaného kanonýra z Pobřeží slonoviny budou mužstvu scházet. Na Letné sázejí na to, že ho dokáže nahradit Kamerunec Leonard Kweuke, který v přípravě nastřílel pět gólů a i pro Liverpool by měl představovat největší nebezpečí.

Na základě přípravných duelů je pravděpodobné, že vedle Kweukeho dostane šanci mladý Václav Kadlec, který bude mít dvojnásobnou motivaci se prosadit, neboť v Liverpoolu kdysi působil na stáži v juniorské akademii. Anglickému soupeři by se chtěl připomenout i Marek Matějovský, který chce jednak začít splácet důvěru po vleklých zdravotních potížích, a také by rád zopakoval svou někdejší jedinou branku v Premier League, kterou zaznamenal právě proti Liverpoolu.

Liverpool na zápas se Spartou odmítal v rozběhnuté ligové soutěži myslet až do tohoto týdne, komentářům na téma pražského duelu se vytrvale vyhýbal trenér i hráči. Témetem uplynulých týdnů byly v anglických médiích spíše problémy s vlastními výkony, zdraví řady opor i náhlý odchod Fernanda Torrese. Nebyl by to ale pětinásobný vítěz Ligy mistrů a trojnásobný šampion v Poháru UEFA, aby ho pohárové výsledky nezajímaly. V Evropě se totiž dokázal prosadit i v jinak chudých sezonách.

Nicméně v Praze bude Liverpool podle všeho hodně oslabený. Vedle Torrese bude chybět i Steven Gerrard, který doléčuje zranění přitahovače stehna, nastoupit nemohou ani dvě zimní posily - Andy Carroll po zranění stehenního svalu teprve začal trénovat a rád by stihl aspoň odvetu, Luis Suárez nastoupil v rozehrané sezoně Evropské ligy už za Ajax Amsterdam. V nominaci pak chybí i obránce Daniel Agger.

Více se sparťanští zvědové dozvědí až dnes večer, kdy vyběhne Liverpool na Letné k oficiálnímu tréninku. Zápas se bude hrát ve čtvrtek od 21:05, přímo jej odvysílá ČT4. Hlavním rozhodčím bude Němec Florian Meyer. Generali Arena nebyla ještě v úterý vyprodána, podle sparťanských údajů zbývalo v pokladnách několik set vstupenek.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Matějovský, Vacek, Podaný (Zeman) - Kweuke, Kadlec.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Kelly, Carragher, Škrtel, Johnson - Maxi, Lucas, Meireles, Aurélio - N'Gog, Kuijt.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Basilej - Spartak Moskva  (čtvrtek 21:05)
Švýcarská Basilej přivitá v prvním vyřazovacím utkání Spartak Moskva. Jedná se o souboj týmů, které se kvalifikovaly ze třetího místa základních skupin Ligy mistrů. Spartak by rád navázal na předchozí vítěze CSKA (2005) a Zenit (2008), a i pro to chce ve Švýcarsku uspět.

Basilej se po průměrném představení v Lize mistrů těší na vyřazovací fázi Evropské ligy. Jeden z nejúspěšnějších švýcarských klubů ve skupině porazil Kluž a AS Řím, a s šesti body skončil třetí. Zatímco porazit doma Kluž byla víceméně povinnost, vítězství na půdě římského AS se nečekalo. Proti Spartaku by se Basilej rád posunula zase o něco výše, a postoupila dále. Výhodou Švýcarů bude krom domácího prostředí také větší rozehranost, přeci jenom liga ve Švýcarsku na rozdíl od Ruska běží.

Domácí zvládli poslední ligové kolo se St‘ Gallenem, když vyhráli 3:0, ovšem i přes jednoznačný výsledek se tříbodový zisk nerodil lehce. "I když je to hodně přesvědčivý výsledek, byla to hodně tvrdá práce. Určitě byly fáze zápasu, se kterými nemůžeme být spokojeni," prohlásil skromně Benjamin Huggel.

Také moskevský Spartak, s obráncem Markem Suchým v základu, si vybojoval účast v Evropské lize skrze třetí příčku v základních skupinách Ligy mistrů. Pro Spartak je to tak trochu "náplast" na bolavou duši, neboť ruský celek rozhodně měl na postup do osmifinále.

Osudným se mu stalo až domácí střetnutí s Olympique Marseille, kdyby tenkrát Spartak neprohrál, mohl si zahrát osmifinále. Nicméně stalo se, a Spartak se teď musí koncentrovat na Evropskou ligu, ve které bude i v příští sezoně startovat. Také podle slov trenéra Valerije Karpina bude výhodou domácích větší rozehranost, přesto je Spartak větším favoritem na celkový postup.
FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Sommer - Steinhöfer, Abraham, Dragovič, Safari - Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo, Stocker - Frei, Streller
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Belenov - Sheshukov, Suchý, Rojo, Pareja - Drinčič, Ibson - Kombarov, Alex, McGeady - Kozlov
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BSC Young Boys - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
V letošním ročníku toužil hrát petrohradský Zenit za každou cenu Ligu mistrů, tento cíl se mu ale nepovedlo splnit. Byl tedy nucen přehodnotit své plány a nyní chce dosáhnout na úspěch v Evropské lize. Do cesty se mu postaví BSC Young Boys.

Na rozjezd vyřazovací části dostali Rusové jednoho z nejpřijatelnějších protivníků. Podle všemožných předpokladů by totiž měli dvojzápas s Young Boys bez zbytečných komplikací opanovat a postoupit mezi šestnáct nejlepších celků. Budou si ale muset dát velký pozor, jelikož fotbalisté z Bernu již několikrát ukázali, že když mají svůj den, umí být pořádně nebezpeční a potrápit také favority.

Této skutečnosti se bojí i hostující obránce Bruno Alves. "Utkání s Young Boys pochopitelně nebude nikterak snadné, ale já našemu týmu věřím. Myslím, že Zenit má vynikající hráče a schopné trenéry, i z toho důvodu si myslím, že můžeme jít v Evropské lize hodně daleko, klidně jí vyhrát. V každém případě uděláme vše pro to, abychom si zajistili postup do osmifinále," prohlásil portugalský zadák.

Zatímco Young Boys v základní skupině hned třikrát prohráli, Petrohrad dosud v letošním ročníku ani jednou nezaváhal. V konkurenci Hajduku Split, AEK Atény a Anderlechtu Brusel neztratil jediný bod a vstřelil vynikajících 18 branek, tedy v průměru tři na zápas. Tak dobře si nevedl žádný jiný celek. Není tedy žádným překvapením, že ve druhém největším městě Ruska myslí na zisk trofeje.

V Bernu pochopitelně tak ambiciózní plány nemají, vždyť už samotný postup ze základní skupiny je v jejich případě považován za mimořádný úspěch. Také do duelu proti Zenitu ale půjdou plni odhodlaní, pokud ovšem chtějí myslet na nějaký výraznější úspěch, musí nutně zvládnout nynější domácí zápas. Všechny své dosavadní duely v Evropské lize mimo vlastní stadión totiž Young Boys prohráli a nevstřelili ani jeden gól.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PAOK Soluň - CSKA Moskva  (čtvrtek 21:05)
Jeden z favoritů na celkové prvenství CSKA Moskva začne svojí pouť v Řecku. PAOK Soluň rozhodně nebude lehkým soupeřem a armádní celek čeká mnoho náročné práce. Na jihu Evropy by je měla přivítat bouřlivá řecká atmosféra.

PAOK a CSKA se musely prokousávat předkolem a následnou skupinovou fázi. Moskevský celek si vedl naprosto suverénně, ve skupině ani jednou neprohrál a ztratil pouze na závěr s pražskou Spartou. To PAOK měl cestu složitější. Už v předkole postoupil hodně těsně přes nizozemský Heerenveen, a pak ještě těsněji přes favorizované Fenerbahce Istanbul. Ve skupině pak všechny překvapil, když si vyšlápl i na silný Villarreal. Španělé nakonec postoupili z prvního místa a PAOK je doprovodil z druhého.

Celá Soluň se teď může těšit na vyřazovací dvojutkání s CSKA Moskva. Na Stadio Toumbas by měla být opět pekelná atmosféra. V domácí lize je PAOK na třetím místě, a je jasné, že na titul v žádném případě nedosáhne. Dokonce neskončí ani druhý, nýbrž bude muset ještě tvrdě bojovat právě o třetí pozici, kam se tlačí konkurenční AEK Atény.

Sezona v Rusku už dávno skončila a pro CSKA ne úplně ideálně. Přeci jenom byl loňský čtvrtfinalista Ligy mistrů hodně navnaděn na mistrovský titul. Jenže ruskou ligu ovládl Zenit, a CSKA musel bojovat s Rubinem Kazaň o druhou pozici, která ještě zaručuje přímý start v lize mistrů. A právě to se nakonec podařilo! Dalším cílem armádního celku je bezesporu Evropská liga. Moskvané si vedli na podzim suverénně a ve skupině jen potvrdil roli obrovského favorita. Také v zápase s PAOK je favorit jasný, přesto nečeká Vágnera, Hondu či Necida nic snadného.
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sevilla FC - FC Porto  (čtvrtek 21:05)
Nebude to úspěšná sezóna, to je teď v Seville téměř jisté. Aktuální formou se moc chlubit nemůže, v lize je až na osmém místě, z národního poháru je již venku, do toho zvěsti, že z klubu chce odejít hvězda Luís Fabiano. V cestě Evropské ligy se mu postaví Porto, které si naopak na špatné časy stěžovat nemůže.

Na jednoho portugalského soupeře má přitom FC Sevilla velice živé a špatné vzpomínky. Na začátku sezóny se jí postavila ve 4. předkole Ligy mistrů Braga, která do milionářské soutěže senzačně postoupila na úkor slavnějšího španělského celku. A to Sevilla doma v odvetě inkasovala hned čtyři branky! Byl to hořký konec, který proti Portu domácí rozhodně nechtějí opakovat.

Sevillistas zkrátka ne a ne vybřednout z výsledkové mizérie. Z posledních devíti zápasů zvítězili jen dvakrát, Copa del Rey, ve kterém se utkali s Realem Madrid, dokumentoval, že na ty nejlepší v současné době nemá. Přesto útočník Álvaro Negredo nezoufá. "Myslíme jenom na výhru," věří si.

Jenže FC Porto bude opravdu tvrdý oříšek. Tenhle tým na domácí scéně nemá konkurenci, ve dvaceti zápasech portugalské ligy je dosud neporažen, v osmnácti z nich slavil vítězství a v tabulce má jedenáctibodový náskok na druhou Benficu. Se čtyřiceti šesti vstřelenými góly mu nikdo nemůže konkurovat.

"Víme, že je Porto silné hlavně v útoku, má opravdu spoustu kvalitních hráčů," říkal Negredo. "My se ale musíme soustředit jen na sebe a nekoukat příliš po soupeři. Je dobré, že nás respektuje, i když je to rovněž velký klub. Ví, že přijede do Sevilly na stadion, který bude plný našich fandů."
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - PSV Eindhoven  (čtvrtek 21:05)
Francouzsko-holandský souboj jen těžko hledá favorita a opravdu se čeká jedno z nejvíce vyrovnaných střetnutí 2. kola Evropské ligy. PSV vede Eredivisi o skóre před Twente, ovšem nepůsobí tak suverénním dojmem a souboj o titul bude hodně vyrovnaný. Navíc úkolem PSV je především opět hrát Ligu mistrů, a proto nemusí být tento souboj životně důležitý. Lille naopak vede ligu o pět bodů a hraje ve skvělé formě, proto může hrát ve větším klidu.

Lille letos překvapuje všechny odborníky a ve francouzské lize má prozatím pětibodový náskok, proto rázně vykročilo opět do pohárové Evropy v příštím roce, ne-li dokonce do Ligy mistrů. V minulém kole dokázal francouzský výběr udolat doma Toulouse (2:0), předtím vybojoval bod na půdě Auxerre. Na druhou stranu ale Lille narazilo na papírově slabší celky a ty opravdové zápasy se ještě chystají, do konce ročníku zbývá přeci jenom ještě 15. kol.

Eindhoven v předminulém zápase překvapivě podlehl 0:1 Den Haagu, nicméně vše napravil jasnou výhrou na půdě konkurenčního Alkmaaru, na AZ stadionu čekal výsledek 0:4 opravdu málokdo. Lille postoupilo do další fáze velmi těsně, až v podstatě díky výhře v posledním domácím zápase nad belgickým Gentem. Eindhoven měl mnohem snazší cestu a působil suverénněji, získal čtrnáct bodů a přesvědčivě vyhrál svou skupinu.

Kouč domácích Fred Rutten se nepouští do nějaké podrobné analýzy zápasu. "Chceme tady uhrát co nejlepší výsledek, nic dalšího není podstatné." Dále je velmi rád, že se nemusí cestovat nikam na východ. "Pro celek z jihu a východu je opravdu velmi nepříjemné, když se musí stěhovat z Ukrajiny do Španělska a obráceně. Jsme rádi, že při náročném programu nás nečeká žádné dlouhé cestování a můžeme se tak plně koncentrovat na samotnou hru."

Co se týče sestavy, Rutten žádné výrazné změny dělat nebude, naopak stratég na lavičce Lille Rudi Garcia asi pošle do hry nové tváře. "Nevidím důvod něco měnit. Nedělám rozdíly mezi ligou a Evropskou ligou, pro mě jsou obě soutěže stejné. Chceme dojít co nejdále. Pokud bude soupeř něco měnit, tak to musíme probrat v naší analýze," působí přesvědčivě Rutten.

Kouč Garcia očekává od PSV ofenzivní smršť. "Eindhoven je opravdu skvělý tým, který velmi snadno skóruje. Naším úkolem je získat co nejlepší výsledek pro odvetu. Máme velmi náročný program a situace se mění rychle. Ať dopadne utkání jakkoliv, od pátku se už zcela koncentrujeme na Ligue 1," uvádí závěrem Garcia.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aris Soluň - Manchester City  (úterý 18:00)
V předehrávce 3. kola Evropské Ligy vyzve řecký outsider anglického giganta a předpokládá se vcelku snadný průběh. Ovšem Manchester City už ve své skupině dělal chyby a podlehl překvapivě i polskému celku Lech Poznaň, proto může být vše otevřené. Na druhou stranu je Manchester City považován za jednoho z největších favoritů celé soutěže a rád by to také potvrdil, postup Arisu by byl zřejmě pro většinu odborníků i fanoušků šokem.

Svěřenci kouče Roberta Manciniho chtějí navíc napravit prohru z minulého kola Premier League. Bohužel pro ně byl tento duel klíčový. Za prvé v derby s Manchesterem United nechce prohrát nikdo, za druhé se mezi oběma týmy vytvořil už osmibodový náskok a ten se bude hostům stahovat těžko, souboj o titul je tak zřejmě ztracen. Manchester je v současnosti na třetí příčce a určitě bude rád, když se probojuje do vysněné Ligy mistrů.

Aris v řecké lize také nezvládl poslední důležitý souboj a podlehl konkurenčnímu Olympiakosu Pireus, z posledních šesti ligových kol proto zaznamenal jen jednu výhru. V současnosti se tak nachází na osmém místě řecké nejvyšší soutěže a na úvodní dvě příčky už teď může definitivně zapomenout. Na pohárovou třetí pozici PAOK ztrácí šest bodů a o tu chce soluňský výběr určitě zabojovat.

Kouč Robero Mancini byl po víkendovém derby dotázán, jestli věří v mentální sílu svého týmu. City totiž podle odborníků nezvládají klíčová klání. Odpověď byla více než jasná. "Jestli si myslím, že jsme silní po psychické stránce? Nevidím v tom žádný problém," nenechal se nachytat italský stratég. "Proti United jsme hráli výborně, ale bylo opravdu těžké získat nějaké body. Teď už ale před námi stojí nová výzva," chce se plně soustředit na řeckého protivníka.

Mancini dobře ví, že čas na přípravu není dlouhý. "Máme bohužel jen tři dny a rozhodně čekáme těžký souboj. Aris dokázal vyřadit třeba i španělské Atlético Madrid a vyhrál na jeho půdě, je to tedy určitě silný protivník," nepodceňuje kvalitu řeckého soka. "Naším úkolem je zvítězit. A pokud předvedeme výkon jako proti United, tak se nám to povede," závěrem pevně věří italský šéf na lavičce anglického velkoklubu.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zbývající zápasy
22.02. 18:00CSKA Moskva - PAOK Soluň
23.02. 18:00FC Porto - Sevilla FC
24.02. 19:00PSV Eindhoven - Lille OSC
24.02. 19:00Sporting CP - Rangers FC
24.02. 19:00Bayer Leverkusen - Metalist Charkov
24.02. 19:00Liverpool FC - Sparta Praha
24.02. 19:00Spartak Moskva - FC Basilej
24.02. 19:00Zenit Petrohrad - BSC Young Boys
24.02. 21:05VfB Stuttgart - SL Benfica
24.02. 21:05Paris Saint-Germain - BATE Borisov
24.02. 21:05FC Twente - Rubin Kazaň
24.02. 21:05AFC Ajax - RSC Anderlecht
24.02. 21:05Villarreal CF - SSC Neapol
24.02. 21:05SC Braga - Lech Poznań
24.02. 21:05Dynamo Kyjev - Beşiktaş JK
24.02. 21:05Manchester City - Aris Soluň

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10-54 vyrazim z albrechtic do svinova a tak sme praha hura na letnou 0-2 muj tip

Reagovat
stas87

ake slabe preview u lechu....dneska to kolejorz dufam roztoci a vyhraju 2:0 moze hrat rafal?alebo uz hral za rubin a bude sediet?

Reagovat
smazaný uživatel

Technická otázka: Budou místní fanoušci Lechu ze zištnsoti držet palce Spartě? Aby se v případě postupu Lechu znovu podívali "doma" na svůj oblíbený klub?

Reagovat
smazaný uživatel

Čeče, priorita je Kolejorz. Ten váš dvojzápas mi je ukradenej resp. ať postoupí kdokoliv, budu nadšenej, jak hrát na Liverpoolu, tak na Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak to mi nedošlo, že byste mohli hrát s Liverpoolem i vy. Jsem nějak sebevědomý před tím dnešním zápasem .

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že Kolejorz dnes neprohraje. Horší bude odveta. To samé platí i ve vašem případě, taky mi něco říká, že neprohrajete ale odveta...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem třeba tu Bragu viděl letošní sezónu jenom jednou. Za 10 minut dali Arsenalu dva pěkné góly a šlus.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to sem taky viděl ale nezapomeň na staré pravidlo, že Anglický tým hrající mimo Britské ostrovy je poloviční. A moc se jim nedařilo

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co by ti v PL sekci řekl nějaký "kámoš" Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

mně je sekce PL totálně u prd.. Ani tam nelezu, nezajímají mě Oni onanujou nad Anglií, tak je v tom v klidu nechám

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem tím, že by ti někdo jistě řekl, že Arsenal zas tak anglickým týmem není .

Reagovat
smazaný uživatel

to sice už moc není ale syndrom těchto klubů mají furt. Se podívej na venkovní výsledky Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

málem Arsenal porazil i Partizan Bělehrad

Reagovat
stas87

ako pise trev mne je to celkom jedno aj ked dat si znova vyjazd na spartu ak si dnes urobime do odvety naskok verim v postup v portugalsku mozme hrat na protiutoky a remiza tam je dost realna...ale zaklad je vyhrat doma a nedostat gol

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Obranu máme velice kvalitní v čele s Arbelodou, takže dneska vyhrát a věřím, že se to podaří

Reagovat
smazaný uživatel

Arbeloda, to je ten takticky hrající Kolumbijec, na kterého nesmíš pískat, jinak dostaneš pokutu, že jsi rasista .

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Já jen vím, že v Polsku lepší obránce není, i v Česku by patřil ke špičce, ne-li vejš. S Bosackim tvoří perfektní dvojici

Reagovat
stas87

len skoda ze bartosz bude pomaly koncit s karierou no ale ked vidim repku tak bartosz moze hrat do 38

Reagovat
smazaný uživatel

To bude diskuze, až skončí Tomáš Řepka s fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

já budu slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti nevím, ale přijde mi, že spíš vám zmizí nepřítel číslo 1. Kdyby měla Slavia nebo Baník takhle výraznou ikonu, kterou všichni nenávidí, tak bych měl rozporuplný pocity z ukončení kariéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavel Besta?

Reagovat
smazaný uživatel

A toho srovnáváš s Řepkou, jo? Besta byl sice nepřítel, ale co se sportovních kvalit týče, tak nesahá Řepkovi ani po kotníky. Navíc Ŕepku nenávidí v podstatě všichni, zatímco Besta byl jen velký chachar, kterého nenáviděli/jí sparťani.

Reagovat
smazaný uživatel

nesrovnávám sportovní kvality ale nenávist. To byl kluk do nepohody

Reagovat
smazaný uživatel

Nenávist by mohla být přibližně na stejné úrovni. Ale v případě Besty pouze z jedné strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je hrozně pomalej ale zas, není se čemu divit, když je tak starej. Ale začla bych zkoušet mladého Kaminskeho, z něho by vedle Arbelody mohl vyrůst kvalitní stoper. A hlavně, ať na kraj nedává toho Henriqueze, ten je tragický

Reagovat
stas87

hele na lavo by mal hrat ganczarczyk nie?henriquez je nahrada za neho inak ma gancza svoje miesto iste nie?

Reagovat
smazaný uživatel

no já doufám, že bude hrát Ganczarczyk. Když hrál Juve na Bulgarski, tak si z Henriqueze dělali trhací kalendář. A doufám, že nastoupí Moždeň, to je hráč budoucnosti

Reagovat
stas87

mozden no neviem ja by som to pisal pekne po polsky teraz pozeram ze ganczarczyk ma odohratych 8 zapasov a ten henriquez 18 no tak dufam ze dneska bude hrat seweryn

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, já ty jména tak nějak kombinuju

Kotorowski-Kikut, Arbeloda, Bosacki, Ganczarczyk-Stilič, Murawski, Krivets, Moždeň, Moždeň, Bandorowski-Rudněvs

Reagovat
smazaný uživatel

bez toho jednoho Moždeňa

Reagovat
stas87

predpoklana zostava na dnes?

Reagovat
smazaný uživatel

no, moje. Když nebude v reálu, tak si jí aspoň dám na plejstu :)

Reagovat
stas87

no vcelku dobra ale kam by si napchal ubiparipa?teda ak s nim barkero rata do zakladu...pripravu mal slusnu

Reagovat
smazaný uživatel

toho nechat na střídačce jako žolíka. Vím, že měl slušnou přípravu, dával i góly, sem na něj zvědav, jak se mu povede v lize

Reagovat
stas87

no ja sa tesil na thsimambu(neviem ako sa to presne pise )a oni ho potom uklidili niekam do grecka...ja stale dufam aspon v to 3 miesto ked wisla podla mna dost oslabila

Reagovat
smazaný uživatel

a on nebyl špatnej, jen trochu víc dřevěnej Hele, já to vidím bídně, Wisla je na koni, pak máš nahoře Jagu, bude to težkej boj

Reagovat
stas87

no ja jagu nemusim korona je sympaticka inak z ekstraklasy nemam rad craxu ruch belchatow widzew a bytom zvysok je mi ukradnuty viem ze craxa ma druzbu s lechom ale nie su mi sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Ruch, Lechii, Legii, Polonii, Wislu, Widzew. Tyhle nesnáším já. A smutné je, že na sestup jsou oba týmy, co mají družbu s Lechem. Aspoň, že Gornik Zabrze se drží nahoře

Reagovat
smazaný uživatel

Wisla, Legia, Lechia, Slask (ale ti skládají supr rap)

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu ještě Korona (i když jí a Jagelonii to docela přeju)

Reagovat
Losinho

Ubiparip začne na 99% na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá sestava, jestli Rafal smí nastoupit. Věřím ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

Spart za to dostala od UEFY pokutu. Protože Arbeloda zdržoval, tak na něj fanoušci pískali. No a delegát to v zápisu o utkání označil jako rasistické chování a Sparta pak dostala mastnou pokutu. Pak se proti tomu ohradila a delegát si až zpětně uvědomil, že je to nemyslící, vypatlaný debil a omluvil se. Ale peníze si asi UEFA nechala, nebo nevím o tom, že by se ta pokuta stornovala či dokonce vracela.

Reagovat
smazaný uživatel

to sem si ani něuvědomil, že ste pískali, já byl zabraný do supportu Kolejorz

Reagovat
smazaný uživatel

to samé u nás, jak Bony ležel a začli jsme na něho bučet, tak to taky bylo rasistické prý

Reagovat
smazaný uživatel

No tak když bučíš, reps. hučíš na černocha, tak to už je blíž tomu rasismu. Navíc někdo ze Slovácka tu psal, že jste v tom našem vzájemném zápase měli ve svém sektoru pár idiotů, kteří na naše Afrikakorps něco pořvávali. Nicméně pokud to na co narážíš, byla reakce na simulaci, tak je to totéž, co v našem případě. Akorát my tu pokutu opravdu dostali.

Reagovat
smazaný uživatel

Arboleda je taky černoch

Reagovat
smazaný uživatel

jako taky se spíš pískalo než bučelo, tak pár jedinců tam je, ale neviděl jsem nikoho něco pokřikovat, když jsou na stadioně, tam platí jasná pravidla a náš lídr tohle zvládá ukočírovat, protože tyhle lidi známe všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Hele někdo to tu psal, nevím nick. Já se nad tím pozastavil, protože jste s tím neměli doposud problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi... Ale pískat na černocha a hučet na černocha je rozdíl. Ani ne tak jak to myslíte vy, ale jak to posuzujou ostatní. Protože to hučení se spíš může chápat jako rasismus. I když jak je vidno, tak na černé hráče nesmíš vyluzovat žádné zvuky

Reagovat
Losinho

Já jo, protože v létě jsem na zápas ACS - KKS nemohl, navíc Sparta je schůdnější soupeř než Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti ale Lech nehrál základní skupinu LM..

Reagovat
smazaný uživatel

LIVERPOOL jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

W grodzie Przemysława gdzie koziołki bodą się.

Jest taka druzyna co się zwie poznański Lech.

Lech, lechu, lechu, ukochany klubie nasz.

Lechu, lechu, lechu, dziś zwycięstwo pewne masz.

Dla nas tu zwyciężaj, walcz o mistrza to nasz cel.

Lechu ukochany my wspieramy zawsze Cię.

Wyjazd czy Bułgarska wszędzie słychać głośny śpiew.

Walcz nam Kolejorzu nigdy nie poddawaj się.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Ctrl C, Ctrl v ...

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne, dlouhé týdny učení polského jazyka..

Reagovat
smazaný uživatel

ten text je mocný! Nejlepší světový chorál se skvělým textem. KOLEJORZ

Reagovat
FC Porto FC

Vzhuru PORTO !!!!!!!!!!!!!! a držím palce i ostatním týmum z Portugalska Porto ted vyhraje a doma to bude formalita

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

http://www.slaviaultras.cz/t/54459-Hajduk-Split-Slavia-Praha.html

"Domácí také spustili velmi zajímavý chorál "Jebeš spartu, jebeš Dinamo, jebeš Dinamo, jebeš Dinamo!" :-))"

"Zajímavou zkušenost pak měli dva slávisté, obyčejní fanoušci, holka s klukem, kteří pili v jednom z barů s fanoušky Hajduku. V tom na ně začali pořvávat "Jude Slavie" nějací Slovanisti z Bratislavy. Pár chorvatů se zvedlo, roztřískali lahve o zem a vykopali slováky z baru :-))"

"Nevěděl jsem, čím zakončit tento článek, protože zážitků si každý odvezl nespočet a vše by jistě do jednoho článku ani shrnout nešlo, zaujala mě však slova jedné z dívek, které jsme ve Splitu poznali.

Po zhlédnutí znaku Hajduku na její tváři jsem se zeptal, jestli má ráda fotbal. Její odpověď byla poměrně nečekaná, ale naprosto jasná:

"Ne, nemám ráda fotbal, vůbec mě nezajímá, ale Hajduk, to je víc než fotbal..."

Torcida !!

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se tam vzali Slovanisti?

Reagovat
Losinho

Reagovat
FuckT

som zvedavy,ci to Neapol zobere vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas co je to za atmosferu v Kazani?...maju nejaky trest?..Pocut 10 vytrvalcov spievajucich dokola Kaťušu..btw. v Rusku ina pesnicka neexistuje?

Reagovat
smazaný uživatel

k velmi brzkému výkopu utkání nedostala celá Kazaň volno, vycházky má pouze místní psychiatrické oddělení, které věří v návrat Sovětského svazu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrali v moskve

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak to pardon...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Tak že by dnes?

http://www.dailymotion.com/video/x20drf_tifoso-napoletano_fun

Vyhrabu poslední zbytky sympatií, které ve mě po dluhodobých nájezdech slovenských Hamšíkofilů zbyly a dnes si sand užiju hezký duel Cavani vs. Rossi...pro nejlepšé souboj EL

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
FuckT

Hamsik sedi

Reagovat
smazaný uživatel

a to uz preco preboha?

Reagovat
FuckT

asi preto,lebo ho trener nechal sediet

Reagovat
smazaný uživatel

dikes...ked som sa rozhodoval ci sa mam spytat, tak som mal chvilku obavy, ze dostanem drbnutu odpoved. Avsak moje obavy boli uplne zbytocne. Dakujem

Reagovat
FuckT

cekni tu druhu,ta je blba ;)

Reagovat
smazaný uživatel

ok, ok ...ale nejde mi to celkom do hlavy

Reagovat
FuckT

+ nahradil ho Mascarom,novou posilou

Reagovat
Bayern +

TSV Bayer 04 Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

To "TSV" už tam nemají, ne? (nebo možná klub jako takový jo, ale ten fotbalový spíš ne)

Každopádně

Reagovat
Bayern +

Máš recht, už to tam nemají. Myslím, že se to používalo ještě když se stadion nazýval Ulrich-Haberland.

Reagovat
Arne

Jj, už je to asi hodně dlouho... Já ani nevím, že se ten jejich stadionek takhle jmenoval.

Reagovat
herbage

To čumím, přitom mají sestavu nic moc a soupeř je hodně kvalitní. Možná to jde připsat nerozehranosti. A Stuttgart

Reagovat
Bayern +

Právě. No každopádně čtyřka v Charkově je nářez. A Stuttgart klid. Také se divím, ale snad to udrží a po zápase si to vychutnáme.

Reagovat
smazaný uživatel

nevyšlo to, ale i 2:1 venku je dobrý výsledek do odvety...

...jinak Ulreich mne překvapil a chytal skvěle (od úžasně ho dělí to likvidování centrů... u druhého gólu dle mne nemohl nic dělat)

Reagovat
Bayern +

Škoda, asi jsem to zakřikl. Tak či onak dobrý výsledek, snad to v odvetě vyjde. Díky postupu přes Benfiku by se na mizérii VfB u fans zapomínalo zase o něco lépe.

Tak Sven je talent, mě o tom už přesvědčil, i když jsem na začátku pasoval do VfB Drobnýho. Jen někdy si příliš nezaslouží chytat za tak nedisciplinovanou obranou.

Reagovat
Arne

Čtyři góly jsou až skoro dost, zase ale z těch Ukrajinců nedělejme fotbalovou velmoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik gól

Reagovat
DelPiero137

to iste...

Reagovat
DelPiero137

sorry, to nemalo byt sem...

Reagovat
smazaný uživatel

No klasická talianska holomajzna, Villareal je lepší a viac prahne po víťazstve.

Reagovat
FuckT

podla mna je to vyrovnane,Neapol do toho moc neda,ale stale moze postupit,aj ked sa nejak moc snazit urcite nebudu ...

Reagovat
Shevchenko

Lepší? Tak to ani náhodou.

Reagovat
10

wtf

Reagovat
FuckT

Cavani po dlhej dobe ho vidim nejaku 100% sancu fakt ze zadr*at XD

Reagovat
smazaný uživatel

asi nekoukas na kazdej zapas neapole

jak mohla dat benfika 2 goly portu

Reagovat
smazaný uživatel

EL a domácí liga jsou různé soutěže s různým stupněm motivace... Molinaro patří k nejhorším hráčům Bundesligy, ale dneska hraje několikanásobně lépe - stejně jako celý Stuttgart... a že by to bylo jenom Okazakim se mi nechce věřit...

Reagovat
smazaný uživatel

to je komentar jen k benfice, vfb jsem dneska nepodcenoval

Reagovat
FuckT

uz by tam mohol dat toho Hamsika,lebo dneska mi je z tych centrov Neapola normalne zle ...

Reagovat
Shevchenko

Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

100 pro postup Napoli.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
mastakillah

Reagovat
FuckT

dnes ?? kazdy center ide do pi*e,kazda strela este viac do pi*e :D vazne Lavezzimu sa nedari,Hamsik nehra a z Neapolu je Bari ...

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Máte někdo prosím funkční link na Neapol? ňák mi nechce naskočit obraz na druhej poločas

Reagovat
mastakillah

díkec

Reagovat
10
Reagovat
FuckT

inac co robi ten kkt Yebda na ihrisku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Yebda je pekný drevák

Reagovat
FuckT

??? omg

Reagovat
10

Lavezzi většinou udělá všechno výborně...až do zakončení

Reagovat
mastakillah

bohužel to tak je no

Reagovat
Losinho

RUDNEVS !!!!!!!!

Reagovat
FuckT

Maggio dneska tiez tragicky

Reagovat
Bennhy

SPARTA: Blazek - Kusnir, Repka, Vacek, Brabec, Pamic - Keric, Matejovsky, Kadlec - Kweuke, Abena

LIVERPOOL: Reina - Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Wilson - Rodriguez, Meireles, Fabio Aurelio, Lucas, Kuyt - Ngog

Reagovat
Bennhy

to rozostavenie ma livesport odkial?

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava Sparty: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Kerič, Abena, Matějovský, Vacek, Kadlec - Kweuke. Sestava Liverpoolu: Reina - Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Wilson - Maxi, Lucas, Meireles, Aurélio - N'Gog, Kuijt

Reagovat
FuckT

skoda no,keby Neapol len trochu chcel,mohli kludne vyhrat

Reagovat
mastakillah

já myslím, že určitě chtěli, ale každej den holt není posvícení.škoda

Reagovat
FuckT

tak co sa tyka zostavy,tak moc nechceli ...Yebda ?? :D Mascara este neni zabehnuty,trener vyuzil takyto zapas,aby si ho vyskusal :) a ta snaha u Neapola bola uz aj vacsia...

Reagovat
mastakillah

no ta sestava nebyla optimální to se musí nechat

Reagovat
mastakillah

Docela přísná červená

Reagovat
Shevchenko

Myslím že vůbec, Nilmar nebo kdo to byl by šel jeden na jednoho.

Reagovat
FuckT

lenze ten chlapec je zo spanielskej ligy,cize sa da pocitat s tym,ze Aronicovi dost pomohol

Reagovat
mastakillah

nene by ho tam křižoval ještě jeden obránce právě.

Reagovat
Shevchenko

Není to špatný výsledek pro Napoli, pořád jim stačí neprohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

videl som okrem jedneho vsetky zapasy neapola v EL a vzdy to bola hroznaaaa nuda

Reagovat
Shevchenko

Nuda byly tak max ty tři remízy 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejorz nadějný výsledek do odvety, chce to venku vstřelit gol, obrana se jeví pevná, postup a pak na Spartu

Reagovat
Losinho

Obrana pracovala skvěle, jen škoda těch zahozených šancí Stiliče, Arboledy a Bosackého, mohlo to být ještě veselejší.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, škoda, 2-0 by bylo parádní, ale aj tak dobrý výsledek, fakt škoda těch možností

Reagovat
smazaný uživatel

už zase, jako proti Juve, zahazovali šance jak na běžícím pásu?

Reagovat
Losinho

Bohužel...

Reagovat
Losinho

Tak v Poznani konec, Braga může být za prohru o gol ještě ráda... Rudnevs Krivets Arboleda

Reagovat
smazaný uživatel

nejeli tam na vylet, s tim ze to zkusej uhrat doma?

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, chce to venku vstřelit gol, když doma ty šance zůstaly nevyužity

Reagovat
Shevchenko

V životě nepochopím, jak se Lech mohl tak lehce přehrát Spartou.

Reagovat
Shevchenko

Oleg Gusev

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejooooorz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Tak poj`dme Porto

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele