Evropská liga - preview třetích zápasů skupinové fáze

25.10.2018, 09:14, aktualizováno 25.10.2018, 09:14
Previews
Celou řadu atraktivních duelů nabízí třetí kolo základních skupin Evropské ligy. Vedle českých zástupců Slavie a Jablonce, kteří se představí v Kodani, respektive doma s Astanou, nabídnou mimořádně sledovanou podívanou také souboje Sportingu Lisabon s Arsenalem či Olympique Marseille s římským Laziem. Dále hostí například AC Milán sevillský Betis. A zajímavé bude pozorovat srovnání slovenské Trnavy s Dinamem Záhřeb...
Skupina A
FC Curych - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 18:55)
Skupina A má na programu duel dvou vedoucích celků, tedy Curychu a Bayeru Leverkusen a případný vítěz se může výrazně přiblížit postupu. Německý celek se po špatném začátku konečně zvedá, ale na stadionu Letzigrund ho čeká soupeř s výbornou formou.

Fotbalisté Curychu první dva zápasy ve skupině proti Larnace a Ludogorci zvládli na výbornou a ve třetím utkání si to v přímém souboji o prvenství rozdají s Leverkusenem. Curych zvítězil v předešlých zápasech pokaždé nejtěsnějším rozdílem a za podobný výsledek by se v žádném případě nezlobil ani proti bundesligovém mužstvu.

"Der Stadtclub", jak se Curychu přezdívá je v domácí soutěži na třetím místě, ovšem na vedoucí Young Boys Bern už ztrácí propastných jedenáct bodů! Z náskoku mohl ukrojit o víkendu, ale v domácí přímé konfrontaci s Bernem pouze remizoval 3:3.

Body si dělil i Leverkusen, pro něhož je víkendová remíza 2:2 s Hannoverem prostě málo. Svěřenci Heika Herrlicha se po špatném začátku přeci jenom zvedají a ze sestupových pozic už poskočili na třinácté místo, avšak stále je zde prostor pro zlepšení.

V Evropské lize je to zatím jiná písnička. Leverkusen porazil jak Ludogorec, tak i Larnaku a na tři body cílí i ve Švýcarsku. "Curych má šest bodů stejně jako my a my bychom zítra rádi tento závod ukončili. Curych doma ve všech soutěžích ještě neprohrál a to chceme také ukončit. Bude to pro nás výzva. Máme velkou šanci ve třetím zápase učinit rázný krok na cestě za postupem ze skupiny. Musíme být hladoví a odhodlaní utkání vyhrát," prohlásil sebevědomě trenér Heiko Herrlich.

Oba týmy se společně utkaly v sezoně 2007/2008 ještě v rámci předchůdce Evropské ligy Poháru UEFA. Pro Švýcary to bylo nemilé setkání, Leverkusen zvítězil na stadionu Letzigrund vysoko 5:0!
FC Curych - pravděpodobná sestava:
Brecher - Ruegg, Bangua, Maxso, Guenouche - Khelifi, Palsson, H. Kryeziu, Schonbacher - Marchesano, Odey.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Ozcan - Weiser, S.Bender, Tah, Wendell - L.Bender, Kohr- Havertz, Balley, Brandt - Isaac.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.37 - 4.25 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AEK Larnaka - Ludogorec Razgrad  (čtvrtek 18:55)
Oba dva čtvrteční protivníci jsou po dvou odehraných zápasech v komplikované situaci, na kontě nemají ani bod. Pokud si tedy nyní chtějí udržet reálnou naději na postup do jarní fáze, tak nutně potřebují uspět. Mírnou výhodu bude mít kyperská Larnaka, která se představí na domácí půdě. Ludogorec neměl ani v jednom ze dvou případů příliš daleko k bodovému zisku, ovšem nezvládl závěry a nyní si tak jistě chce spravit chuť.

Výběr z Razgradu nejprve přivítal německého favorita skupiny z Leverkusenu a po půl hodině hry vedl o dva góly. Jenomže ještě do poločasu inkasoval a alespoň o bod přišel dvěma brankami v rozmezí 63. - 69. minuty (2:3). Před zhruba třemi týdny zavítal do švýcarského Curychu a po vyrovnaném průběhu prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1 gólem z 84. minuty. Na ligové scéně se mu vede o poznání lépe.

Po dvanácti odehraných kolech má na kontě solidních devětadvacet bodů, celou ligu vede o bod před sofijskými kluby CSKA a Levski. Generálka na tento zápas mu vyšla na jedničku, když právě úhlavního rivala z Levski zdolal 2:1. AEK po úspěšně zvládnutých předkolech nevstoupil tou správnou nohou do hlavní fáze EL a podlehl doma Curychu 0:1, poté si neporadil se skvělou ofenzívou Bayeru a nestačil na něj po divokém výsledku 2:4.

V kyperské lize zdolal v sobotu tým Doxa Katokopia (3:0), po čtyřech zápasech je třetí s deseti body. "Je to jedna z posledních šancí na návrat do boje o postup a rozhodně nehodláme zklamat. Ludogorec má silný tým s mnoha individualitami a v koncovce je nesmírně nebezpečný, na druhou stranu se na něj určitě dá vyzrát. Chceme tři body, s ničím jiným spokojeni nebudeme," vyjádřil se domácí stratég Andoni Iraola.

Jeho protějšek Antoni Zdravkov má naprosto stejné ambice a věří, že si jeho svěřenci v historicky vůbec prvním soutěžním střetnutí s Larnakou poradí. "Určitě jsme nepočítali s tím, že bychom v tento okamžik neměli ani bod. V následujících dvou utkáních myslíme na plný počet šesti bodů, za určitých okolností bychom byli spokojeni i se čtyřmi body. Larnaka před vlastním publikem téměř neprohrává, proto ji potřebujeme překvapit," řekl Zdravkov krátce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.33 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen (GER)22007:46
2.FC Curych (SUI)22002:06
3.Ludogorec Razgrad (BUL)20022:40
4.AEK Larnaka (CYP)20022:50
Skupina B
Red Bull Salzburg - Rosenborg BK  (čtvrtek 18:55)
Rakouský Salzburg stejně jako loni v základní skupině Evropské ligy předvádí výborné výkony a i nyní má skvěle nakročeno do další fáze. Ve dvou zápasech s úhlavními rivaly o postup vybojoval plný počet šesti bodů a teď bude před vlastními fanoušky plnit úlohu jasného favorita proti trápícímu se Rosenborgu. Jeho příští protivník je totiž bez bodů, a jestliže si chce na jaře zahrát EL, tak v nadcházejícím dvojzápase potřebuje výrazně bodovat.

Red Bull nejprve šokoval německé Lipsko a z jeho půdy si odvezl nečekané vítězství 3:2 i přesto, že přišel o dvoubrankový náskok. Minule prohrával se skotským Celticem, po změně stran však zabral a během osmnácti minut hned třikrát skóroval (3:1). "V žádném případě není vyhráno, nesmíme usnout na vavřínech. V příštích dvou týdnech si můžeme zajistit postup, proto chceme být stoprocentně koncentrovaní," uvedl domácí trenér Marco Rose.

Jeho svěřencům se skvěle vede také v rakouské lize. V jedenácti utkáních získali jednatřicet bodů, na kontě tak mají jediné zaváhání v podobě remízy s Innsbruckem (1:1), které mimochodem zaznamenali v sobotní generálce na tento souboj. I tak v současné chvíli nemají konkurenci, před druhým Pöltenem disponují obrovským desetibodovým náskokem. Výběr z Trondheimu se naopak trápí, nezvítězil totiž čtyřikrát za sebou.

V hlavní fázi této evropské soutěže nejprve neuspěl v Glasgow a Celticu podlehl 0:1, před třemi týdny neměl šanci s Lipskem a podlehl mu 1:3. Norská nejvyšší soutěž se pomalu, ale jistě dostává do koncovky, čtyři kola před koncem si Rosenborg zkomplikoval obhajobu mistrovského titulu. Po prohře v Molde (0:1) jen remizoval se Sandefjordem (1:1) i Lillestrømem (0:0) a jeho náskok na druhý Brann se smrskl na pouhé dva body.

"V poslední době se nám nedaří a určitě se potřebujeme chytit. Prioritou je pro nás liga a zisk titulu, na druhou stranu nechceme v EL udělat ostudu. Teď je před námi několik perných týdnů a s náročným programem se musíme vypořádat co nejlépe. V Salzburgu nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit," řekl pokorně nizozemský kouč Rini Coolen. "O podcenění nemůže být řeč, každé utkání začíná od nuly," dodal závěrem jeho protějšek Rose.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.78 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Celtic FC  (čtvrtek 18:55)
Slavný skotský Celtic hodlá zabojovat o mnohem lepší umístění, než na kterém je nyní. Třetí tým tabulky k tomu bude mít možnost v duelu s RB Lipsko, neboť německý favorit má stejný počet bodů a v pohárech se mu zase tak moc nedaří.

Celtic má za sebou dvě velmi povedená kola skotské první ligy. Nejprve tým manažera Brendana Rodgerse nasázel šest branek do sítě St. Johnstone, k čemuž mu hodně pomohly čtyři branky Jamese Forresta. Minule si připsal další tři body po dalším zajímavém utkání. Skvělou formu domácích v Celtic Parku odnesl tým Hibernian, který dostal branky čtyři. A trenér Rodgers mohl být spokojen.

"Mám velkou radost z toho, že se nám povedlo vyhrát nad dalším týmem a před Evropskou ligou jsme splnili náš cíl. Myslím, že jsme bavili naše fanoušky a že na nás mohou být hrdí, protože toto nebyl jednoduchý zápas. My jsme to ale zvládli a opět ukázali naši sílu. Přesto vidím stále nějaký prostor pro zlepšení, minimálně v obranné fázi. Na tom bychom moc rádi pracovali, protože pokud budeme chybovat, bude těžší vyhrávat," uvědomuje si Rodgers.

Ten se musí popasovat především s několika absencemi. Mimo hru je útočník James Forrest, který pyká za karty z předchozího duelu. Kromě něj do zápasu nenastoupí ani dvojice zkušených hráčů Nir Bitton nebo Scott Brown. Hosté z Německa mají naopak velmi dobré vyhlídky, protože pokud jde o zranění, tak jim schází jen jeden jediný hráč - Emil Forsberg.

Celtic naposledy neukázal moc dobrý projev a v minulém klání Evropské ligy jej snadno překonal Salzburg, který mu nasázel tři branky. Lipsko naopak svůj minulý duel zvládlo na jedničku a nedalo šanci Rosenborgu. Svou první branku v Evropské lize letos zaznamenal mladý útočník Matheus Cunha, který by měl nastoupit také nyní. Na zápas s Celticem se RB Lipsko připravilo remízou bez branek s Augsburgem, která jej trochu mrzí, protože šancí na první branku měli hosté požehnaně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.89 - 9.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)22006:36
2.RB Lipsko (GER)21015:43
3.Celtic FC (SCO)21012:33
4.Rosenborg BK (NOR)20021:40
Skupina C
Zenit Petrohrad - Girondins Bordeaux  (čtvrtek 18:55)
Zenit je ve skupině C pasován do role největšího favorita, zatím ovšem, alespoň ne herně, v úvodních dvou kolech nijak nepřesvědčil. Ačkoli naposledy proti Slavii zvítězil, na hřišti si nevedl vůbec podle vlastních představ. Bodově je na tom ovšem dobře, doposud získal čtyři, a postupové pozice bude chtít jednoznačně uhájit i po zápase s Bordeaux.

Domácí každopádně v lize nemají větší potíže, je vidět, že chtějí napravit nepovedenou loňskou sezónu, během níž skončili až pátí, a po jedenácti odehraných kolech vedou tabulkou s šestibodovým náskokem na druhý moskevský CSKA. O minulém víkendu však utrpěli teprve svou druhou porážku, nejtěsnějším možným způsobem padli na půdě Dinama.

Pokud by se ruskému celku podařilo po Slavii skolit i svého nynějšího soupeře, udělali by krok kupředu k jarnímu play-off Evropské ligy. "V téhle sezóně si Bordeaux libuje ve hře na protiútoky. Má poměrně rychlé a technické hráče," varoval petrohradský trenér Sergej Semak. "V obraně pak působí velmi kompaktním a organizovaným dojmem."

Zenit nebude mít k dispozici kompletní složení. Zranění jsou stále Jurij Žirkov i Christian Noboa, kvůli nedávné aféře s policií nemůže nastoupit ani Aleksandr Kokorin. Lehké šrámy pak utrpěli Aleksandr Jerochin, Igor Smolnikov a Daler Kuzjajev, jejichž start je v ohrožení. "Hlavně nad Smolnikovem visí velký otazník. Nejspíš nebude," přiznával Semak.

Les Girondins zatím v Evropské lize hodně tápou, v prvních dvou utkáních ani náhodou nepotvrdili svoje očekávané kvality a nemají na svém kontě ani bod. Přitom další porážka by jejich šance na umístění na prvních dvou příčkách opravdu rapidně snížila. V podstatě je pro ně povinnost na mrazivé petrohradské půdě získat aspoň plichtu.

Co se Ligue 1 týče, okupuje Bordeaux aktuálně horní pozice v tabulce, nicméně naposledy nestačilo venku Montpellieru. Celkově jako by hosty neúnosně sužoval náročný program, už v letních měsících totiž museli absolvovat předkola evropských soutěží. Na druhou stranu mají poměrně zdravý kádr, chybět by měl pouze zraněný Alexandre Mendy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.92 - 5.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Slavia Praha  (čtvrtek 18:55)
Slavie odehrají ve čtvrtek na stadionu FC Kodaň třetí z šesti utkání základní skupiny Evropské ligy a půjde o jeden z klíčových duelů v boji o postup. Pražané jsou po dvou zápasech s třemi body na třetím místě a v případě výhry se dostanou před dánského soupeře, který o skóre vede tabulku před Petrohradem. Prohra by lídrovi české ligy situaci zkomplikovala.

V kádru Kodaně figuruje český obránce Michael Lüftner, který přišel do Dánska vloni právě ze Slavie. Proti bývalému klubu však nenastoupí kvůli dlouhodobému zranění kolena. Barvy Kodaně hájí i někdejší hráč Jablonce a Ostravy slovenský záložník Ján Greguš.

Slavia na úvod skupiny doma porazila Bordeaux 1:0 a pak stejným poměrem prohrála v Petrohradu, i když měla více ze hry. V druhém čtvrtečním utkání Petrohrad přivítá Bordeaux, které zatím nezískalo ani bod.

"Skupina je vyrovnaná. Teď se asi bude lámat chleba. Náš nadcházející dvojzápas s Kodaní možná hodně napoví o tom, kdo postoupí," řekl novinářům slávistický obránce Ondřej Kúdela.

"Když se to hraje na šest utkání, jsou v podstatě všechna klíčová. I kdybychom v Kodani uspěli, zdaleka nebude o nějakém postupu rozhodnuto. Stejně tak pokud bychom naplno nebodovali. Samozřejmě bude to hodně důležitý ukazatel pro vývoj ve skupině, ale je to teprve třetí utkání a bude se hrát ještě o devět bodů," uvedl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Kodaň nejprve ve skupině remizovala 1:1 s Petrohradem a pak zvítězila 2:1 v Bordeaux. Dánský celek, který je v domácí lize druhý jen vinou horšího skóre, musel v Evropské lize projít čtyřmi předkoly a v deseti pohárových zápasech této sezony ještě neprohrál.

"Co jsme viděli, bude to asi nejtěžší soupeř. Myslím, že Kodaň bude těžší než Zenit. Jsou nátlakovější, víc presují, snaží se hrát hodně vysoko. Trochu bych to přirovnal k tomu stylu, co bychom chtěli hrát my. Myslím, že to bude náš asi nejtěžší zápas," mínil Kúdela.

"Myslíme si, že to bude trochu jiný fotbal než od Petrohradu. Ten nás nechával docela dost na volno, Kodaň dostupuje hráče, hraje vysoko s obranou. Hrají dost kolektivně, my taky, takže očekávám boj s námi. Chceme si odvézt minimálně bod," řekl slávistický asistent Zdeněk Houštecký.

Dánský celek před rokem ve skupině narazil na Zlín a hrál s ním 1:1 venku a 3:0 doma. Před třemi lety naopak Kodaň vypadla ve 3. předkole s Jabloncem po vítězství 1:0 venku a porážce 2:3 doma a v sezoně 2011/12 ji zase vyřadila Plzeň při svém prvním postupu do skupiny Ligy mistrů po výhrách 3:1 venku a 2:1 doma.

Souboj se Slavií nemá vyloženého favorita, byť červenobílí vyhráli jediný z posledních 23 venkovních zápasů v pohárech. "Naše výkony proti Petrohradu a Bordeaux byly velmi solidní a věřím, že s podporou fanoušků to můžeme zopakovat. Vítězstvím bychom hodně nakročili k postupu," řekl kodaňský záložník Robert Skov.

Domácí tým bude postrádat kapitána Zecu, který dostal minule červenou kartu. Se Slavií naopak odletěli uzdravení záložník Jan Sýkora a útočníci Stanislav Tecl s Milanem Škodou. "Už jsou zdravotně v pořádku a připraveni, aby nastoupili," uvedl Houštecký.

Zápas v Kodani začne ve čtvrtek v 18:55.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Greguš, Kvist, Fischer - Sotiriu, N'Doye
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Traoré, Zmrhal - Matoušek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.29 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Kodaň (DEN)21103:24
2.Zenit Petrohrad (RUS)21102:14
3.Slavia Praha (CZE)21011:13
4.Girondins Bordeaux (FRA)20021:30
Skupina D
RSC Anderlecht - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 18:55)
Anderlecht bude chtít v domácím zápase proti Fenerbahce Istanbul napravit dojem z úvodních dvou duelů skupiny D, ve kterých nezískali ani bod, a dokonce ani nevstřelili gól. Proti tureckému soupeři k tomu budou mít ideální příležitost, Fenerbahce totiž zažívá nejhorší vstup do sezóny za poslední léta.

Bruselský klub na úvod skupinové fáze Evropské ligy zajížděl do Trnavy a v těžkém zápase s urputným soupeřem jej skolil z jediné střely na bránu mladý obránce Oravec. Ve domácím utkání s Dinamem Záhřeb pak hráli celý druhý poločas v oslabení a padli 0:2. V Belgické lize je Anderlecht po jedenácti kolech třetí s šestibodovou ztrátou na zatím suverénní Genk.

Fenerbahce v loňském ročníku turecké ligy skončilo druhé za rivalským Galatasarayem. Vrátit slavnému klubu trofeje mělo angažování nového trenéra, bývalého nizozemského záložníka a trenéra PSV Philipa Cocua. Začátek jeho působení v Turecku však lze přirovnat k hororu. V devíti zápasech vyhrálo Fenerbahce jen dvakrát a v tabulce je na 15. místě, bod nad sestupovým pásmem. Navíc vstřelilo jen 6 branek - nejméně v celé lize. V Evropě Cocuovi svěřenci prohráli v Záhřebu 1:4, pak ale díky dvěma gólům Islama Slimaniho porazili doma Trnavu 2:0.

Naposledy se oba kluby potkaly před jedenácti lety, v kvalifikaci o Ligu mistrů tehdy po výhrách 2:0 a 1:0 slavilo Fenerbahce.

V sestavě Anderlechtu bude kvůli červené kartě z utkání se Záhřebem chybět bosenský obránce Vranjes, hrát nebudou ani zranění Cobbaut a Morioka. Otazník visí nad útočníkem Dimatou, který o víkendu v zápase proti Cercle Bruggy nastřílel hattrick, ale následně musel kvůli zranění střídat. Hosté se budou muset obejít bez záložníků Cigerciho a Ekiciho, zdravotní potíže měli i útočník Slimani a další záložník Topal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.60 - 3.30
více informací
Spartak Trnava - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 18:55)
Trnava si v ostré konkurenci skupiny D vede zatím velmi slušně a po dvou odehraných kolech Evropské ligy získala na své konto tři body. Rozhodně by ráda navázala na svou domácí premiéru proti Anderlechtu a co nejvíce zápas znepříjemnila vedoucímu Dinamu. To je naopak zatím suverénní a vytěžilo ze dvou zápasů dosud maximum.

Spartak jakožto nováček základní fáze evropských soutěží chce hrát v nabité konkurenci především důstojnou roli. O tom, že je pasován do role největšího outsidera na zisk prvních dvou příček, v podstatě není žádný pochyb. Ale už první klání ukázalo, že by ho soupeři neměli podceňovat. "Každý zápas je pro nás výzvou," uvedl trenér Radoslav Látal.

Slovenský celek má ovšem velké potíže v lize, okupuje v ní až deváté místo. A nevypadá to ani náhodou, že by mohl obhájit titul z loňska. A protože naopak Dinamo v chorvatské nejvyšší soutěži celkem v pohodě okupuje první pozici a neprohrálo už devětkrát v řadě, logicky sázkové kanceláře favorizují právě záhřebský klub.

Chybět navíc Trnavě bude dosud nejlepší střelec týmu Marek Bakoš, alespoň se po zranění může do sestavy vrátit obránce Matúš Čonka. "Jinak bychom měli být kompletní," připomínal Látal. "Marek nám bude chybět, to je jasné. S jeho zdravotním stavem je to složitější, nic ale specifikovat nebudu. Jeho zkušenosti už nám v minulosti hodně pomohly."

Pokud hosté dokážou vyhrát i potřetí v řadě, udělají opravdu výrazný krok k postupu do jarního play-off. "Dinamo má fantasticky propracovanou defenzívu. Těžko se mu budou střílet góly," připomínal trnavský stratég. "Opravdu málo inkasuje, navíc je silné během standardek, často využívá signály. Hraje agresivně, vystupuje rychle dopředu."

Utkání se bude hrát před zavřenými tribunami. A samozřejmě že pro domácí tým je to opravdu velká rána. "Fanoušci jsou pro nás jako dvanáctý hráč," hlesl Látal. "Všichni víme, jak se za této situace hraje. Naši fanoušci nás vždy tlačili dopředu, i když jsme něco pokazili. Musíme prostě hrát tak, jako by byl plný stadion," dodával bek Lukáš Greššák.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.60 - 4.55 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dinamo Záhřeb (CRO)22006:16
2.Fenerbahçe SK (TUR)21013:43
3.Spartak Trnava (SVK)21011:23
4.RSC Anderlecht (BEL)20020:30
Skupina E
Qarabağ Ağdam - Vorskla Poltava  (čtvrtek 18:55)
Karabach s Poltavou zatím nemají na svém kontě po dvou odehraných kolech ani bod. A jestli se chtějí ještě porvat o postupové pozice, vzájemný zápas pro ně bude nesmírně důležitý. Plichta by prakticky pro oba nic neřešila. Vítězství někoho z nich by ovšem mohlo zatím jasně nalajnovanou situaci v tabulce přece jenom trošku zdramatizovat.

Arsenal a Sporting, to jsou pro oba kluby z východu opravdu hodně velké sousto. A ostřílení protivníci si zatím vedli tak, jak se očekávalo, ázerbájdžánskému ani ukrajinskému celku nedovolili získat ani bod. Ještě hůře je pak na tom Karabach, jenž nevstřelil ani branku. To Vorskla dokázala aspoň proti oběma favoritům skórovat.

V lize si vedou obě nynější soupeřící mužstva v podstatě dle svých možností. Zatímco Ázerbájdžánci na domácí scéně okupují druhou příčku a bojují o titul, což je jejich reálný cíl, hosté jsou čtvrtí, přičemž v konkurenci Dynama a Šachtaru je tohle rozhodně slušné umístění. Alarmující je ovšem pro Vorsklu skutečnost, že už třikrát v řadě doma prohrála.

Domácí trenér Gurban Gurbanov si moc dobře uvědomuje, o co v tomhle klání půjde. "Všichni víme, že může být klíčem k úspěchu," říkal na tiskové konferenci. "Můj tým je plně připravený. Každý, kdo bude hrát, se tvrdě připravuje. Myslím, že to bude vzrušující utkání plné napětí. Budeme se snažit podat jeden z našich nejlepších výkonů," sliboval.

Bude to vůbec poprvé, co se oba týmy střetnou v evropských pohárech. Co se absencí týče, Gurbanov nebude mít k dispozici trojici zraněných hráčů, a to ve složení Dani Quintana, Rašat Sadygov a Wilde-Donald Guerrier. Hostující trenér Vasil Sačko nebude moci počítat se zraněným forvardem Denysem Vasinem a záložníkem Aleksandrem Kobachidzem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.92 - 6.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - Arsenal FC  (čtvrtek 18:55)
Londýnský Arsenal přijíždí do Lisabonu ke čtvrtečnímu duelu Evropské ligy s místním Sportingem ve výtečném rozpoložení. Kanonýři v pondělí dosáhli na jubilejní desáté vítězství napříč všemi soutěžemi v řadě za sebou, přičemž v posledních třech duelech skórovali úctyhodných jedenáct branek. Unai Emery navíc posadil do letadla silnou soupisku včetně největších hvězd Özila, Aubameyanga či Lacazetta.

Zmínění ofenzivní tahouni se mohou hodit o to více, neboť už tak nepříliš přesvědčivá defenziva Arsenalu momentálně trpí na početná zranění. Stejně jako v posledním zápase s Leicesterem do zápasu nezasáhne ani jeden z dvojice levých beků Monreal a Kolašinac, což Emery pravděpodobně opět vyřeší nasazením zkušeného Stefana Lichtsteinera. Nominace se dokonce dočkal i Carl Jenkinson, jenž naposledy naskočil do soutěžního zápasu v dresu Gunners téměř před dvěma lety.

Skupina E se zatím vyvíjí dle papírových předpokladů, neboť jak Arsenal, tak Sporting potvrzují roli favorita stoprocentní úspěšností a nyní se mohou utkat v přímém boji o první místo. "Tato soutěž je pro nás velmi důležitá," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci Unai Emery, jenž Evropskou ligu vyhrál se Sevillou hned třikrát za sebou. "Sporting je velmi dobrý tým s mnoha zkušenostmi a kvalitními hráči. V tuto chvíli se oba týmy dělí o první příčku, kterou chceme ukořistit pro sebe. Bude to velký zápas, navíc důležitý pro naše sebevědomí."

Dobrou zprávou pro Emeryho je uzdravení Sokratise Papastathopoulose a také Petra Čecha, jehož v posledních týdnech zdatně zastoupila letní posila, Bernd Leno. Německý gólman si podrží místo v brance i pro tento duel, ovšem blíží se okamžik, kdy Emeryho čeká nelehké rozhodnutí, koho z dvojice brankářů určí jako svou jedničku pro zbytek sezony.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.66 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)22007:26
2.Sporting CP (POR)22004:16
3.Vorskla Poltava (UKR)20023:60
4.Qarabağ Ağdam (AZE)20020:50
Skupina F
AC Milán - Real Betis  (čtvrtek 18:55)
AC Milán vyzve Real Betis k souboji o první místo v tabulce a bude doufat, že se mu konečně podaří znovu přesvědčit fanoušky. Stejné důvody má také španělský celek, který se pokusí zastavit sérii dvou porážek v řadě.

Milánské AC usiluje o pozitivní reakci na minulé utkání. V rámci ligového kalendáře se totiž Rossoneri postavili proti Interu v ostře sledovaném městském derby a hodně od tohoto zápasu očekávali. Šli do něj po třech vyhraných zápasech v řadě a optimismus byl na jejich straně. Derby pro ně ale nedopadlo moc dobře, protože kromě toho, že AC nehrálo vůbec dobře, nezískalo ani bod. Rozhodl o tom kapitán Interu Mauro Icardi, jehož branka z nastavení druhé půle byla tou jedinou.

AC se proto musí co nejrychleji vrátit na vítěznou vlnu, neboť se znovu objevují hlasy volající po odvolání trenéra Gennara Gattusa. V médiích se čile diskutuje o tom, kdo by měl mladého trenéra AC nahradit a kdy by k tomu asi tak mohlo dojít. Jisté je, že pokud se výsledky rapidně nezlepší, Gattuso bude mít problémy. A těm by rád předešel právě zápasem v Evropské lize.

Postavení ve skupině mu nahrává, protože milánský celek sídlí na prvním místě v tabulce se šesti body na kontě. Druhý je právě Real Betis, který ztrácí dva body. Rossoneri naposledy dokázali nasázet tři branky řeckému Olympiakosu, na což budou chtít na San Siru opět navázat. Armando Caligaris, který se stará o fyzickou přípravu sportovců a je fanouškem AC, si přeje tři body.

"Je jasné, že to AC teď nemá jednoduché a už jsem na něm delší dobu pozoroval, že kádr jako takový je hodně unavený. Trenér Gattuso se snaží z hráčů vymáčknout maximum, ale neměl by zapomínat ani na to, že důležité je odpočívat správným způsobem, aby mělo tělo čas na regeneraci. V určitých chvílích lidé zapomínají na to, že fotbalisté jsou také jen lidi a ne stroje. Pokud se navíc věnuje dostatek času správnému odpočinku, může se předcházet zraněním," líčí Caligaris.

Soupeřem AC bude Real Betis, který v poslední době také není zrovna ve formě. Už dva zápasy v řadě prohrál a ani jeho herní projev nevykazuje známky zlepšení. Po porážce od Atlética Madrid Real šokoval porážkou s Realem Valladolid, který se rovněž trápí a měla to pro účastníka Evropské ligy být snadná záležitost.

Real Betis v minulém kole Evropské ligy porazil lucemburský celek F91 Dudelange jasně 3:0 především díky skvělému závěru. Teď mu budou chybět García s Joaquínem a možná Guardado, který má menší zdravotní potíže. Gattusovo AC postrádá zkušenou dvojici Montoliva se Strinićem.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Reina - Abate, Caldara, Romagnoli, Laxalt - Kessiè, Bakayoko, Bonaventura - Suso, Castillejo, Higuain
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Bartra, Sidnei - Guerrero, Canales, Lo Celso, Junior - Inui, Boudebouz - Moron
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.15 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
F91 Dudelange - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 18:55)
Lucemburské Dudelange čeká další domácí utkání v základní skupině Evropské ligy a po slavném Milánu je na řadě opět interesantní adresa, neúspěšnější řecký klub Olympiakos Pireus. Řekové jsou favoritem a pokud pomýšlejí na postup, musí získat z tohoto dvojzápasu šest bodů.

Nováček základních skupin evropských pohárů má dle očekávání po dvou zápasech nula bodů, ale zatímco v domácím prostředí podlehl Milánu jen těsně 0:1, na hřišti Betisu Sevilla inkasoval už třikrát. Dudelange tak stále čeká nejen na body, ale také na první vstřelenou branku.

O víkendu se Lucemburčané posílili vysokou výhrou 4:1 nad Progrésem Niedercorn, nicméně na čelo tabulky nadále ztrácejí. Dudelange je po osmi kolech až na čtvrtém místě, s tříbodovou ztrátou na vedoucí Jeunesse Esch.

Ve své lize ztrácí i Olympiakos Pireus, který v posledních sezonách pozbyl svou letitou dominanci. Letos je po sedmi kolech až pátý, navíc na vedoucí PAOK už ztrácí šest bodů a to i díky víkendové porážce 0:1 od OFI Kréta.

V Evropské lize si Olympiakos brousí zuby na postup, přestože v konkurenci AC Milán a Betisu Sevilla to bude hodně těžké. Řekové zatím vybojovali pouze bod z domácího utkání s Betisem a nyní před nimi stojí naléhavá povinnost dvakrát porazit outsidera skupiny lucemburské Dudelange. "Dudelange si zaslouží úctu, ukázali, že mají dobrý tým. Jsme v této práci už léta a dobře víme, že soupeři se nemají podceňovat. Nezáleží na tom, proti jakému týmu hrajeme, chceme utkání kontrolovat, to znamená hrát naší hru. Ačkoliv jsme na začátku říkali, že Milán a Betis jsou nejznámější týmy, v žádném případě bychom Dudelange neměli zmenšovat," odmítal jakékoliv podcenění kouč Pedro Martins.

"Víme,že zítřejší zápas je důležitý a my jsme připraveni zvítězit," dodal odhodlaně Pape Abou Cissé. Olympiakos se s Dudelange utká poprvé v historii, ačkoliv s lucemburskými soupeři zkušenosti má a v osmi případech s nimi neprohrál. Utkání na stadionu Josyho Bartela povedou turečtí sudí v čele s Hüsejnem Göçekem.
F91 Dudelange - pravděpodobná sestava:
Frising - Malget, Schnell, Prempeh, El Hriti - Stolz, Couturier, Stelvio, Kruska - Turpel, Sinani.
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Giannotis - Elabdellaoui, Meriah, Vuković, Tsimikas - Bouchelakis, Camara - Feftatzidis, Fortounis, Podence - Hassan.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.00 - 4.32 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)22004:16
2.Real Betis (ESP)21103:04
3.Olympiakos Pireus (GRE)20111:31
4.F91 Dudelange (LUX)20020:40
Skupina G
Rangers FC - Spartak Moskva  (čtvrtek 21:00)
Rangers, po dvou kolech možná trochu překvapiví lídři skupiny G, přivítají na svém stadionu moskevský Spartak, který se naopak v úvodu sezóny trápí. Skotský tým se navíc pyšní skvělou formou v domácích zápasech, před svými fanoušky prohrál naposledy v březnu.

Svěřenci Stevena Gerrarda se do základní skupiny museli prokousávat už z prvního kvalifikačního kola, v evropských pohárech však stále čekají na první porážku. Ve skupině nejprve remizovali 2:2 na hřišti Villarrealu, načež otočili domácí zápas s Rapidem Vídeň a vyhráli 3:1. Ve skotské lize jsou po devíti kolech pátí, naposledy v neděli porazili Hamilton i díky dvěma penaltám 4:1.

Spartak do Evropské ligy postoupil poté, co nezvládl kvalifikaci Ligy mistrů proti řeckému PAOKu. V prvním zápase prohrál ve Vídni s tamním Rapidem 0:2. Následovalo domácí utkání s Villarrealem, které přineslo dramatickou bitvu, na jejíž konci si Moskvané nechali sebrat vítězství až v poslední minutě nastavení, kdy Cazorla z penalty vyrovnal na konečných 3:3. Ani v ruské Premier Lize to zatím není ono. Po jedenácti zápasech je Spartak šestý se ztrátou sedmi bodů na vedoucí Zenit Petrohrad. I proto byl v pondělí vyhozen italský trenér Massimo Carrera, ve Skotsku tak na lavičku usedne v roli dočasného kouče jeho dosavadní asistent Raúl Riancho.

Půjde o vůbec první střetnutí těchto dvou klubů v historii, Rangers se však proti ruským týmům daří, což naposledy ukázali v srpnu, kdy v posledním kvalifikačním kole vyřadili Ufu. Domácí zápas vyhráli 1:0 a následně v Rusku i přes dvě červené karty ubránili remízu 1:1. To Spartak bude čelit o poznání nepříjemnější statistice. V Evropské lize totiž vyhráli jediný z posledních dvanácti zápasů.

V základní sestavě se trenér Gerrard bude muset obejít bez zraněných záložníků Arfielda a Dorranse, mimo hru je také útočník Jamie Murphy. Hosté nastoupí bez obránce Petkoviće a záložníka Gigota, kvůli třízápasovému trestu za faul při utkání s PAOKem bude chybět i brazilský útočník Luiz Adriano.
Rangers FC - pravděpodobná sestava:
McGregor - Flanagan, Worrall, Goldson, Tavernier - Jack, Coulibaly, Kent, Ejaria, Candeias - Morelos
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Maksimenko - Rasskazov, Bocchetti, Dzhikiya, Kombarov - Timofeev, Fernando, Zobnin - Lomovitskiy, Luís, Melgarejo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.53 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Villarreal CF - Rapid Vídeň  (čtvrtek 21:00)
Skupina G je hodně vyrovnaná a mezi prvním a posledním týmem je rozdíl jen tří bodů. O prvenství chce soutěžit také domácí Villarreal, který k tomu bude mít ideální podmínky. Na Estadio de la Cerámica jej totiž vyzve třetí Rapid Vídeň.

Letošní výkony Villarrealu by se bezpochyby daly označit za katastrofální. A to nejen v LaLize, ale také v evropských pohárech. Ambiciózní Žlutá ponorka se dlouhodobě velmi trápí a její výkony se nijak nelepší. Villarreal už ve čtyřech zápasech nedokázal vyhrát a jeho fanoušci si pomalu zvykají na jedno zklamání za druhým. V LaLize Villarreal podlehl Espanyolu Barcelona a navíc předvedl opět další špatný výkon.

Ten pokračoval také naposledy proti Atléticu, i když tady to se štěstím stačilo na bod. Remízou skončilo také poslední utkání Villarrealu v Evropské lize, neboť Žlutá ponorka si rozdělila body se Spartakem Moskva. Divácky atraktivní utkání nabídlo hned šest branek, ale Villarreal se ze svého výkonu moc těšit nemohl. Teď hodlá vše napravit a konečně si připsat plný počet bodů.

Trenér Javi Calleja k tomu na předzápasové tiskové konferenci uvedl: "Čekají nás klíčové dva zápasy s Rapidem, které nutně potřebujeme vyhrát. Rozhodně jsme se nevzdali našeho snu o postupu do další fáze, naopak na něm usilovně pracujeme. Věřím, že když do toho každý hráč dá sto procent a bude plnit moje pokyny, tak se nám to může podařit. Rapid je velmi dobrý tým a naše forma není zrovna ideální, ale svou bojovností a touhou vyhrát to můžeme vylepšit," myslí si Calleja.

Jeho působení u týmu Žluté ponorky zatím není moc pozitivní a dobrou zprávou pro něj není ani čerstvé zranění střelce Carlose Baccy. Ten se zranil právě ve zmiňovaném duelu s Atléticem a nepomůže svému týmu ještě několik týdnů.

Rapid má trochu pozměněnou tvář, protože klubové vedení zareagovalo na nepříliš dobrou formu dost radikálně. Vyhodilo totiž trenéra Gorana Djuricina a na jeho místo povolalo oblíbeného odchovance klubu a dlouholetou ikonu fanoušků, Dietmara Kühbauera. Ten má za cíl okamžitě zvednout náladu v týmu a úměrně s tím také jeho výkony na domácí scéně i v pohárech. Rapid totiž za posledních 10 soutěžních duelů vyhrál jen tři.

Sám k této anabázi říká: "Nikdy jsem se netajil tím, že miluji tento klub a že pro něj chci dělat maximum. Teď je potřeba, abych pomohl, takže jsem neváhal ani vteřinu. Myslím, že můžeme být na mnohem lepším místě a výkonnostně máme na čem pracovat. Už proti Villarrealu musíme ukázat, že chceme zlepšit své postavení a že si zasloužíme místo mezi nejlepšími týmy," uzavřel Kühbauer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.76 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rangers FC (SCO)21105:34
2.Rapid Vídeň (AUT)21013:33
3.Villarreal CF (ESP)20205:52
4.Spartak Moskva (RUS)20113:51
Skupina H
Eintracht Frankfurt - Apollon Limassol  (čtvrtek 21:00)
Eintracht si na vstup do Evropské ligy rozhodně nemůže stěžovat. Podařilo se mu totiž venku skolit Marseille, až nečekaně snadno si pak před vlastními fanoušky poradil s Laziem a teď ho doma čeká papírově nejslabší protivník. Apollon zatím okupuje poslední místo, podařilo se mu ovšem již získat bod a rozhodně své zbraně skládat nemusí.

Domácí mají opravdu výtečnou formu a jsou ve velké pohodě. Už čtyřikrát za sebou vyhráli napříč všemi soutěžemi, po reprezentační přestávce neměli absolutně žádné slitování s Düsseldorfem, jemuž nasázeli hned sedm gólů. Třetí tříbodový úspěch nad Limassolem by znamenal možná zásadní posun v cestě za jarním play-off v evropských pohárech.

Trenér Adi Hütter může být se současným stavem ve Frankfurtu nadmíru spokojený. "Samozřejmě že vítězství nad Düsseldorfem posílilo naše sebevědomí," říkal. "Soupeř je pravidelným účastníkem Evropské Ligy. Zatím prohrál jen jednou a remizoval v Marseille. I když to není navenek nějaký favorit, pořád je to nebezpečný protivník."

Opravdu velmi dobře se německému celku daří v útoku. A velkou zásluhu na tom mají Sébastien Haller, Luka Jovič i Ante Rebič, kteří zaznamenali dohromady už sedmnáct přesných zásahů. "Celý tým funguje dobře v obou směrech. Samozřejmě je tu varianta, že bychom nastoupili se všemi třemi, nechte se však překvapit," dodával Hütter.

Sedmnáct branek mimochodem Die Adler vsítili během uplynulých čtyř vítězných střetnutí. Limassolská defenzíva se opravdu má na co těšit. "Musíme být stejně soustředění jako vždy," varoval své spoluhráče obránce Danny da Costa. "Znám ovšem můj tým velmi dobře a nemám o něj strach. Apollon každopádně má velkou kvalitu a mnoho zkušeností."

Hosté v těžké konkurenci budou usilovat hlavně o to, aby každému situaci ve skupině co nejvíce znepříjemnili, byť s postupem dál úplně nepočítají. Naposledy už něco podobného prožil loňský finalista Evropské ligy z Marseille, jenž na kyperské půdě pouze plichtil. Na druhé Lazio přitom svěřenci trenéra Sofronise Avgoustiho ztrácejí jen dva body.

V lize si vede Apollon poměrně slušně, dosud však odehrál jen pět utkání. Okupuje druhou příčku, jen o bod zaostává za svým městským konkurentem AEL. "Jsme v dobré kondici," ujišťoval Avgousti. "Tyhle zápasy nám umožňují nabírat zkušenosti. Chceme hrát dobrý fotbal a naučit se najít řešení v těžších podmínkách. Každopádně cílem je vždy vyhrát."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.61 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - SS Lazio  (čtvrtek 21:00)
Marseille v poslední době jde výkonnostně nahoru a už ve třech po sobě jdoucích utkáních neprohrála. V Evropské lize se její fanoušci zase tak často radovat nemohli a nyní pro Marseille nastává klíčové období dvojduelu s Laziem Řím.

Skupinu H vede možná trochu nečekaně německý Eintracht Frankfurt se šesti body na kontě. Pronásledují ho dva týmy, které měly podle předpokladů touto dobou mít na kontě už mnohem víc bodů. A právě tyto dva týmy se teď utkají. Na Stade Vélodrome nás čeká hodně zajímavá bitva mezi domácím Olympiquem Marseille a hosty z Věčného města.

Domácí Marseille vedená trenérem Rudim Garciou prožila nepříjemných pár týdnů na konci září, kdy za pět zápasů ve všech soutěžích dohromady prohrála hned třikrát. Tyto doby jsou ale pryč a tým se znovu snaží dodávat svým fanouškům důvody k oslavě. Doma nad Caen Marseille dokázala vyhrát a především se jí povedlo na vítězství navázat dalším povedeným zápasem, což byl dřív u Marseille trochu problém.

Na duel s Laziem se připravila tím nejlepším možným způsobem, když vyhrála nad OGC Nice jedinou brankou Morgana Sansona. Marseille díky tomu zase stoupá tabulkou a teď jí patří 4. místo v Ligue 1. Potřebuje se ale soustředit především na Evropskou ligu, v níž zaostává za prvními dvěma týmy. Na Eintracht dokonce ztrácí pět bodů a trenér Rudi Garcia nemohl být spokojen ani s poslední remízou proti domácímu Apollonu Limassol.

Před duelem s Laziem francouzský elegán zmínil: "Mít v této situaci jen jeden bod rozhodně není ideální scénář a hodně nám to komplikuje naše vyhlídky. Ale nesmíme propadnout skepsi, protože nic není rozhodně ztraceno. Naopak věřím, že pokud z těchto dvou zápasů s Laziem dokážeme získat body, tak můžeme postoupit. Lazio má několik fantastických hráčů a my se nesmíme nechat zlomit jejich aktivitou."

Lazio hraje velmi dobře a i když i římský celek v této sezoně několikrát nepříjemně překvapil, jeho ambice jsou hodně vysoko. Také Lazio dokázalo vyhrát poslední dva ligové duely a především výhra nad Fiorentinou je hodně ceněná. V minulém kole se tým trenéra Simoneho Inzaghiho dokázal úspěšně poprat s nebezpečnou Parmou, které nadělil dvě branky v posledních deseti minutách hry a odnesl si tři body.

Někdejší hráč Lazia Giuseppe Pancaro před zápasem Evropské ligy uvedl: "Trenér Garcia Lazio velmi dobře zná, i celou ligu, takže se na Lazio dobře připraví. Lazio musí včas eliminovat všechny zbraně soupeře, aby mělo šanci na úspěch. Jsem ale přesvědčen, že to zvládne, protože tým je kvalitní a za poslední dobu hodně vyzrál. Klíčem bude odhodlání a kompaktnost celého mužstva," myslí si Pancaro.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Sanson, Strootman - Chabrolle, Payet, Ocampos - Germain.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Proto - Luiz Felipe, Acerbi, Wallace - Marušić, Parolo, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Caicedo, Immobile.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.57 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Eintracht Frankfurt (GER)22006:26
2.SS Lazio (ITA)21013:53
3.Olympique Marseille (FRA)20113:41
 Apollon Limassol (CYP)20113:41
Skupina I
Sarpsborg 08 FF - Malmö FF  (čtvrtek 21:00)
V dosavadním průběhu základních skupin EL je zatím nejvíce zamotaná skupina I, ve které získali všichni čtyři účastníci tři body. Každý zápas tak v tuto chvíli bude důležitý, hlavně ten mezi papírovými outsidery z norského Sarpsborgu a švédského Malmö. Mnohem více zkušeností mají hosté a budou tak považováni za mírné favority, nicméně domácí celek je před svými fanoušky hodně silný, což naposledy potvrdil proti belgickému Genku.

Norský klub se v posledních týdnech potýká s naprosto příšernou formou. V předchozích osmi ligových utkáních hned sedmkrát prohrál a zaznamenal jediný bod, který navíc vybojoval v sobotu na půdě silného Molde (2:2). Kvůli této hrůzostrašné sérii přišel o možnost na evropské poháry, s třiatřiceti body je až devátý a čtyři kola před koncem ještě nemá jistou ani záchranu. O to více překvapivý byl úspěch s Genkem.

Sarpsborg po porážce s Besiktasem (1:3) zvládl s KRC začátek a na následné srovnání odpověděl dvěma zásahy (3:1), proto si udržel celkem slušnou možnost na postup do další fáze. Hosté měli v předkolech velké problémy se vůbec dostat do hlavní části EL a vstup do ní jim příliš nevyšel, když podlehli Genku 0:2. Nicméně poté naprosto zaskočili vysoce favorizovaný turecký Besiktas a přehráli ho stejným poměrem.

Také Malmö nemůže být ve švédské nejvyšší soutěži spokojeno. Čtyři kola před koncem je až čtvrté, po velmi špatné první polovině ztrácí na vedoucí AIK téměř nedostižných jedenáct bodů a obhajoba mistrovských titulů z předchozích dvou let se zdá být nemožná. "V lize chceme zabojovat alespoň o druhé místo, v Evropské lize je našim cílem postup. Nyní očekávám vyrovnanou bitvu, naše naděje zvýší jen vítězství," uvedl kouč Uwe Rösler.

"Je to pro nás šance, jak se ukázat. V příštím roce si EL nezahrajeme, proto si nyní chceme každé utkání užít. Po minulém výkonu jsme si dokázali, že můžeme hrát vyrovnanou partii s každým soupeřem v této skupině a Malmö není výjimkou. Věříme si a chceme tři body," vyjádřil se odhodlaně trenér 08 FF Geir Bakke. Hosté se v evropských pohárech ještě nikdy neutkali s norským soupeřem a rozhodně na svou premiéru chtějí mít pozitivní vzpomínky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.37 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Beşiktaş JK - KRC Genk  (čtvrtek 21:00)
Vůbec nejvypjatější situace v rámci základních skupin Evropské ligy je bezpochyby tam, kde působí také Besiktas a Genk. Spolu s Malmö a Sarpsborgem disponují shodně třemi získanými body, takže hodně zjednodušeně řečeno mají všechny celky ve třetím kole stejnou startovní pozici. Jak turecký, tak belgický klub mají v tuhle chvíli i na chlup stejné skóre.

Genk je na tom s aktuální formou každopádně rozhodně lépe než jeho soupeř. V belgické lize okupuje vedoucí pozici, letos už stihl odehrát dvacet utkání a sedmnáctkrát zvítězil! Utrpěl pouze jednu jedinou porážku, trošku překvapivě si jí musel vytrpět na začátku října na norské půdě, kde o branku padl nováčkovi evropských soutěží Sarpsborgu.

V podstatě tak nemá příliš důvodů k tomu, aby si v Istanbulu nevěřil. Byť na papíře možná nemá několik hvězd světového fotbalu, jako je tomu v případě jeho soupeře. Nově se mu však zranil jeden z klíčových hráčů, a to útočník a tahoun ofenzívy Leandro Trossard, jenž už letos stihl nastřádat patnáct gólů. Na tréninku si totiž poranil stehno.

Besiktas naopak v posledním měsíci spíše paběrkoval. Na domácí scéně si nevede úplně podle vlastních představ, je až pátý, naposledy přitom padl na půdě Göztepe. Na výhru přitom čeká už poměrně dlouho, radoval se z ní na konci září proti Kayserisporu. "Musíme bezpochyby pracovat na našem návratu," burcoval trenér Senol Günes.

Zajímavé bude hlavně sledovat, koho nakonec domácí stratég nasadí od začátku. Kvůli různým zdravotním problémům totiž visí otazník nad startem šestice hráčů. Vlivem poraněného kolene nemusí nastoupit obránce Adriano Correia, třísla trápí Adema Ljajiče, úplně fit nejsou ani Vágner Love, Pepe, Ryan Babel a Atiba Hutchinson.

Najít náhradu za čerstvě zraněného Trossarda, to bude pro hostujícího kouče Philippeho Clementa suverénně nejtěžší úkol. Rozhodně by se tak v základu měl objevit Mbwana Samatta, tanzánský reprezentant, jenž letos skóroval už čtrnáctkrát. Zdravotně v pořádku pak není hostující záložník Sander Berge, dlouhodobě mimo hru je i Vladimir Screciu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.54 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sarpsborg 08 FF (NOR)21014:43
2.Beşiktaş JK (TUR)21013:33
 KRC Genk (BEL)21013:33
4.Malmö FF (SWE)21012:23
Skupina J
Standard Lutych - FK Krasnodar  (čtvrtek 21:00)
Skupině J zatím vládne Krasnodar. Tomu se podařilo skolit venku Akhisarspor, výrazně si však zvýšil sebevědomí po trochu nečekaném vítězství nad Sevillou. Jenže těsně před reprezentační přestávkou ani po ní se mu úplně nezadařilo, a tak je otázkou, s jakou formou vyrukuje v Lutychu. Ten zatím během uplynulých dvou kol vytěžil tři body.

Od konce srpna až do památného klání se španělským velkoklubem neprohrál ruský celek celkem osm zápasů v řadě, sedmkrát přitom zvítězil! Jenže pak přišlo na řadu klání se Zenitem, následně o minulém víkendu přivítal Achmat Groznyj, a nálada jaksi mohla upadnout. Neboť v obou těchto duelech Krasnodar padl o branku.

I tak mají svěřenci trenéra Sergeje Galického situaci rozehranou velmi dobře. A dá se říci, že by nemuseli v Belgii pohrdnout ani remízou. "Před zimní přestávkou se pokusíme, abychom nevypadli z Ruského poháru ani z Evropské ligy. Máme vyrovnaný tým, je dobře poskládaný. Máme dobré výsledky na všech frontách," uvedl záložník Mauricio Pereyra.

Byl to mimochodem právě Uruguayec, co jako střídající hráč napomohl svou vyrovnávací trefou ke konečnému skalpu Sevilly. "Ten zápas nás ale stál spoustu sil," přiznával. "Pro mě je ještě lepší, když hrajeme dva zápasy v týdnu. Máte jeden nebo dva tréninky a zase hrajete. Když chytíte tenhle rytmus, jste v dobré kondici," nestěžoval si na náročný program.

Zatímco hosté vyloženě na půdě Standardu uspět nemusejí, domácí si moc dobře uvědomují, že právě vzájemné zápasy s nynějším soupeřem můžou být ty klíčové, co se otázky prvních dvou příček týče. Ačkoli se jim naposledy podařilo porazit před vlastními fanoušky outsidera Akhisarspor, teď zřejmě budou muset předvést ještě lepší výkon, aby zvítězili.

Už po dvou zápasech má Lutych na svém kontě šest obdržených branek. V obou zápasech Evropské ligy se mu zatím nepodařilo udržet čisté konto. "Krasnodar je tým, který má na úroveň Ligy mistrů. Už to ukázal proti Seville," uvedl obránce Collins Fai. "Ten tým má velkou kvalitu. Patří mezi špičku," dodával kouč Michel Preud'homme.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.48 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Akhisar Belediyespor  (čtvrtek 21:00)
Sevilla má za sebou čerstvou ztrátu iluzí v podobě ligové porážky od Barcelony. Na ni chce co nejdříve zapomenout a ideálním způsobem je pro ni rychlé vítězství. A proti tureckému Akhisar Belediyespor by to domácí měli zvládnout.

Sevilla se ještě před pár dny vyhřívala na první příčce LaLigy a dařilo se jí snad všechno, na co sáhla. V minulém kole už jí ale štěstí došlo, protože ve šlágru kola nestačila na tempo, které nasadila Barcelona. Sevilla na Camp Nou velmi rychle prohrávala a to ji logicky do karet nehrálo. Nakonec na domácí jasně nestačila a celkově dostal brankář Tomáš Vaclík čtyři góly, čímž se Barcelona vrátila na první příčku.

Na tento nezdar bude chtít Sevilla reagovat a právě Evropská liga, kterou má Sevilla velmi dobře a úspěšně zmapovanou, by jí k tomu měla pomoci. V rámci skupiny J má zatím Sevilla na kontě tři body a tento duel pro ni bude velmi důležitý, pokud se chce probojovat do další fáze. Což je evidentně jeden z letošních cílů mladého kádru. Mluvil o tom zkušený obránce Aleix Vidal na tiskové konferenci před zápasem.

"Pokud můžeme, musíme udělat maximum, abychom vyhráli. Evropská liga nám dokonale sedí, daří se nám v ní a věřím, že tomu tak bude i nadále. Sevilla si vydobyla solidní reputaci právě díky této soutěži a chceme opět dojít co nejdál. Budeme bojovat o každý míč, chceme se poučit z chyb, které jsme udělali v předchozích zápasech. Nedávali jsme dostatečný pozor a neproměňovali své šance, což se vám na tak vysoké úrovni zkrátka nemůže stát. Teď je důležité vyhrát tyto dva zápasy," ví zkušený univerzál.

V minulém kole Evropské ligy Sevilla narazila na Krasnodar a moc dobře se pro ni toto utkání také nevyvíjelo. V Rusku sice vedla ještě po změně stran, ale nakonec domácí dokázali otočit vývoj zápasu a připsali si tři body, díky kterým teď vedou skupinu. Domácí Sevilla nemůže počítat s dvojicí zraněných hráč - mimo hru jsou Maxime Gonalons a Ibrahim Amadou. Obránce Simon Kjaer má navíc svalové problémy.

Sevilla by teď ráda využila faktu, že se Akhisar Belediyespor velmi trápí. Nejen pokud jde o marodku, na níž jsou Serginho a Hasan Ali Adiguzel. Především výsledkově to prostě není ono. Turecký celek nevyhrál už čtyři zápasy v řadě! Naposledy v rámci Süper Lig dostal od Kasimpaşy dokonce pět branek!

Ani v Evropské lize to Akhisaru moc nejde. Tři body z posledního klání si doma nechal belgický Standard Lutych po vítězství 2:1 a utkání navíc nedohrál vyloučený obránce Mustafa Yumlu, který se tak nezapojí ani do nadcházejícího duelu se Sevillou.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclik - Carrico, Kjaer, Sergi Gomez - Navas, Banega, Amadou, Vazquez, Arana - Promes, Ben Yedder.
Akhisar Belediyespor - pravděpodobná sestava:
Ozturk - Vršajević, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpasa, Kadir Keles - Serginho, Sissoko - Regattin, Josué, Vural - Seleznyov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 14.10 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FK Krasnodar (RUS)22003:16
2.Sevilla FC (ESP)21016:33
3.Standard Lutych (BEL)21013:63
4.Akhisar Belediyespor (TUR)20021:30
Skupina K
FK Jablonec - FC Astana  (čtvrtek 21:00)
Jablonecké čeká ve čtvrtek zřejmě klíčové utkání ve skupině Evropské ligy. Po dvou zápasech jsou na posledním místě čtyřčlenné tabulky s jediným bodem, a pokud chtějí dál reálně pomýšlet na postup, potřebují doma porazit vedoucí Astanu. Severočeši chtějí proti kazašskému mistrovi navázat na sérii čtyř výher z domácí ligy, především pak na sobotní drtivé vítězství 6:0 z Příbrami.

Jablonec při svém premiérovém startu v základní skupině evropských pohárů nejprve prohrál gólem v poslední minutě v Rennes 1:2 a poté doma remizoval s Dynamem Kyjev 2:2, když dotáhl dvoubrankovou ztrátu. Severočeši ani v jednom utkání herně nezklamali, ale nyní už nutně potřebují bodovat naplno.

"Je to hodně důležitý zápas. Astana má čtyři body a tento zápas bychom měli, nebo chceme zvládnout, abychom se tam dotáhli a udrželi se nějak ve hře. V případě, že by se to nepovedlo, už by to bylo hodně těžké. Budeme chtít určitě vyhrát," řekl novinářům jablonecký záložník Michal Trávník, který se při sobotní výhře v Příbrami blýskl hattrickem.

"Je to důležité utkání, ale neřekl bych, že zlomové. Jsou tam ještě potom tři zápasy. Vstoupili jsme do toho poprvé v existenci klubu a myslím, že zatím důstojně reprezentujeme český fotbal. I když ne třeba bodově, ale oba zápasy jsme odehráli na vysoké úrovni. Uvidíme, jak se to celé vyvine, ale chtěli bychom vyhrát. Je to vyrovnaná skupina a budu šťastný, když do toho promluvíme i my," uvedl jablonecký kouč Petr Rada.

Jeho svěřence čeká lídr skupiny, který nejprve remizoval 2:2 na půdě Dynama Kyjev a pak doma porazil Rennes 2:0. Účastník hlavní fáze Ligy mistrů ze sezony 2015/16, kterého v minulosti vedl i český trenér Miroslav Beránek, vloni prošel ze skupiny Evropské ligy na úkor Slavie. Doma s Pražany remizoval 1:1 a v závěrečném duelu v přímém souboji o postup zvítězil v Edenu 1:0.

"Astana hrála před třemi lety Champions League. Už uhrála čtyři body ve skupině, musíme se na ně připravit. Ale myslím, že se hráči nemají čeho bát," uvedl Rada. "Vyhráli s Rennes, remizovali s Kyjevem, takže velmi těžký soupeř. Bude to velmi důležité. Mají čtyři body, kdybychom to zvládli, dotáhneme se na ně," dodal jablonecký záložník Jakub Považanec.

Severočeši věří, že si udrží dobrou formu z posledních zápasů. Pozor si chtějí dát na úvod utkání, jelikož s Kyjevem po 14 minutách prohrávali 0:2. "Vítězství v Příbrami je určitě povzbuzení, ale musíme být stále skromní a jít do zápasu s tím, že to není Příbram. Od začátku k tomu musíme přistoupit ne tak jako s Kyjevem. Ale konec nám vyšel a na to musíme navázat," uvedl Považanec.

Astana, která neprohrála už 10 zápasů v řadě a které chybí jediná výhra ze čtyř zápasů k obhajobě kazašského titulu, přijela do Jablonce v kompletním složení.

Zápas začne v Jablonci ve čtvrtek v 21:00.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec, Jovovič - Chramosta.
FC Astana - pravděpodobná sestava:
Rukavina, Postnikov, Aničič, Šomko - Tomasov, Kleinheisler, Majevskij, Henrique - Almeida, Kabananga.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.36 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:00)
Francouzsko-ukrajinská konfrontace v Jablonecké skupině K je klíčová pro všechny její účastníky. V Roazhon Parku potřebuje bodovat jak domácí Stade Rennes, tak i Dynamo Kyjev. Východoevropský celek našel znovu ztracenou formu a v tuto chvíli drží už osmizápasovou sérii neporazitelnosti napříč všemi soutěžemi.

Pravdou je, že i Rennes se po porážce v Astaně trochu vzchopilo a v Ligue 1 odehrálo dobré zápasy. Nejprve zvítězilo v Monaku 2:1 a minulý týden přivezlo velmi cenný bod ze hřiště silného Saint-Étienne (1:1). Dobrých výsledků z francouzské nejvyšší soutěže teď bude chtít tým trenéra Sabriho Lamouchiho využít proti Dynamu Kyjev. Skupina Evropské ligy se zatím nevyvíjí úplně podle jeho představ. Rennes sice má tři body ze zápasu s Jabloncem, který rozhodl až v nastavení z pokutového kopu Hatem Ben Arfa, ale v následujícím kole se francouzský celek vrátil s nepořízenou z daleké Astany. Kazašši vyhráli 2:0 a ujali se vedení v celé skupině.

Na půdu Roazhon Parku přicestuje Dynamo Kyjev, pro české kluby v letošní sezoně hodně známé. Ukrajinci po vyřazení z play-off Ligy mistrů, zdá se, našli ztracenou formu a napříč všemi soutěžemi už neprohráli osm zápasů.

Na druhou stranu Dynamo vyválčilo ze dvou zápasů EL jen dva body za nerozhodné výsledky proti Astaně a Jablonci a ve Francii před nimi stojí náročný úkol bodovat. V ukrajinské lize patří svěřenců Alexandra Chackeviče druhé místo za vedoucím Šachtarem Doňeck. Dynamo ztrácí na svého věčného rivala jen dva body, takže i na této frontě je vše otevřené.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Mexer, Baal, Bensebaini - Grenier, Gelin, Andre - Del Castillo, Siebatcheu, Sarr.
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Bojko - Kedziora, Kadar, Burda, Pivarić - Sydorčuk, Bujalskij; Cygankov, Harmaš, Verbić - Rusyn
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.36 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Astana (KAZ)21104:24
2.Stade Rennes (FRA)21012:33
3.Dynamo Kyjev (UKR)20204:42
4.FK Jablonec (CZE)20113:41
Skupina L
Chelsea FC - BATE Borisov  (čtvrtek 21:00)
Na Stamford Bridge v Londýně přivítá stoprocentní Chelsea vůbec poprvé v historii běloruského soupeře a rovnou mistra této země BATE Borisov. Favorit zápasu je jasný, Blues patří do nejužšího okruhu adeptů na celkové vítězství a se "žluto-modrými" by si měli poradit.

Jasně, Chelsea má po dvou zápasech plný počet bodů, takže těžko od ní chtít něco víc. Na druhou stranu výhry 1:0 nad Soluní a MOL Vidi nebyly nijak přesvědčivé. "Tyto dva zápasy nám řekly, že v Evropě je všechno těžké. Nebylo to jednoduché, takže teď musíme připravit svoji mysl na další těžký zápas, protože náš soupeř během sezony ztratil jen čtyřikrát, navíc sezona pro něho finišuje," prohlásil Maurizio Sarri.

Chelsea se pod italským stratégem daří. O víkendu sice v Premier League ztratila remízou 2:2 s Manchesterem United, ale na první Citizens a Liverpool ztrácí jen dva body. Mimochodem londýnský velkoklub od začátku sezony ani jednou neprohrál a to platí pro všechny soutěže, ve kterých startuje.

BATE nebude mít na slavném Stamford Bridge vůbec co ztratit a to mu bude určitě hrát do karet. Běloruský mistr není v Evropě dávno žádným nazdárkem. Ještě nedávno pravidelně startoval v Lize mistrů, kde se střetával s jinými fotbalovými titány. "Myslím, že na světě není nic nemožného a platí to i pro fotbal. Samozřejmě si uvědomujeme kde a proti komu hrajeme, ale v naší přípravě nás to nijak neovlivňuje," nedělá si příliš velkou hlavu ze soupeře trenér Aljaksej Baha. Hosté z Borisova vévodí své soutěži už o devět bodů. O víkendu svěřenci trenéra Bahy porazili FK Gorodeje 3:2. V Evropské lize mají na svém kontě výhru nad MOL Vidi a poměrně vysokou domácí porážku od PAOKu Soluň.

Kouč Maurizio Sarri zatím v zápasech Evropské ligy upřednostňuje jinou jedenáctku, než která vybíhá na trávnících Premier League, takže od úvodní minuty nečekejme hráče jako Jorginho, Kanté, Luiz, Morata nebo Hazard. Mimochodem belgický křídelník si ze souboje s Manchesterem odnesl zranění a do utkání s BATE nezasáhne. Také Bělorusové hlásí ztráty, jsou jimi Malkevič a Muchamedov, oba mají zdravotní potíže.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Emerson, Christensen, Cahill, Zappacosta - Barkley, Fábregas, Loftus-Cheek - Willian, Pedro, Giroud
BATE Borisov - pravděpodobná sestava:
Scherbitski - Poljakov, Milunović, Filipenko, Voloďko - Ivanić, Dragun, Jablonski, Baga, Stasević - Tuominen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.10 - 26.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PAOK Soluň - MOL Vidi FC  (čtvrtek 21:00)
Řecký PAOK byl společně s anglickou Chelsea považován za jednoho z největších favoritů na postup ze skupiny L a zatím je úspěšný napůl, o jeho ambicích hodně napoví dvojzápas s maďarským celkem Videoton. Hosté prozatím nezískali ani bod, a jestliže ještě chtějí zabojovat o jarní fázi EL, tak musí pravidelně bodovat. Domácí jsou druzí se třemi body o skóre před běloruským BATE, na jehož půdě zvítězili před třemi týdny vysoko 4:1.

Soluňský klub předvádí v letošním ročníku skvělé výkony, příliš daleko neměl ani do základní skupiny Ligy mistrů. V domácí soutěži v dosavadních sedmi zápasech vždy zvítězil, nicméně kvůli dvoubodovému odpočtu stoprocentní není. V tuto chvíli se vyhřívá na čele tabulky s devatenácti body o skóre před druhým Atromitosem. Generálka na čtvrteční souboj mu vyšla, když v městském v derby s Arisem uspěl po výsledku 2:1.

V úvodu hlavní fáze EL se snažil vzdorovat anglické Chelsea a podlehl ji nejtěsnějším poměrem 0:1, naposledy výtečně zvládl úvod střetnutí v Bělorusku a hlavně díky třem trefám v prvních sedmnácti minutách slavil premiérové vítězství. PAOK je vzhledem k aktuální situaci jasným favoritem, nicméně také MOL v předchozím průběhu několikrát zaskočil favority a nyní bude hrát téměř o všechno.

Maďarský mistr tak suverénní v domácí soutěži není, neboť v deseti kolech vybojoval osmnáct bodů a patří mu třetí místo, za vedoucím Ferencvárošem zaostává o bodů šest. Při svém historicky prvním účinkování v hlavní fázi EL nejprve nestačil na Borisov a před vlastními fanoušky mu podlehl 0:2. Poté předvedl srdnatý výkon v Londýně, hru založil na skvělé defenzívě a s anglickým gigantem prohrál pouze o jeden gól (0:1).

Trenér domácího týmu Răzvan Lucescu věří, že si jeho svěřenci s obranou Vidi poradí. "Na papíře jsme favorité, ale jednoduché utkání to nebude. Protivníka v žádném případě nepodceníme. Umí být nebezpečný, jeho hra má hlavu a patu. Rádi bychom vstřelil rychlý gól a zopakovali skvělý vstup s BATE, nicméně možná budeme potřebovat i velkou dávku trpělivosti," uvedl s opatrností v hlase devětačtyřicetiletý rumunský rodák.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.64 - 8.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC (ENG)22002:06
2.PAOK Soluň (GRE)21014:23
3.BATE Borisov (BLR)21013:43
4.MOL Vidi FC (HUN)20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
uff

Trnava do teho

Reagovat
smazaný uživatel

Do čeho?

Reagovat
Y.N.W.A

do boje za československý koeficient

Reagovat
fejfi24

Arsenal Jablonec i AC dají min. dva goly dnešní výhra ve Fortune je jasna

Reagovat
Shevchenko

Tím AC bych si nebyl tak jistý.

Reagovat
JackDaniels.

Je mi to luto

Reagovat
fejfi24

Tvl mohl jsem mít místo tý dvacky deset deka gothaje a tři rohlíky :D :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic hraje venku podle všeho.. vyjma preview.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Realita

A, půlmíč poprvé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele