Evropská liga - preview pátých zápasů základních skupin

01.12.2010, 08:52, aktualizováno 02.12.2010, 09:47
Previews
Další týmy si mohou ve čtvrtek zajistit postup do další fáze Evropské ligy a mezi nimi je i Sparta, která bude bojovat v Palermu. To bude hájit čest italského fotbalu společně s Neapolí. Nejlepší výchozí pozici nemá ani Villarreal, zamotané je to například v atraktivní skupině J...
Skupina A
Manchester City - Red Bull Salzburg  (středa 21:05)
Málokdo čekal, že dvě kola před koncem bude skupina A vypadat zrovna takhle. Rakouský Salzburg měl dýchat na záda dvěma největším favoritům Juventusu a Manchesteru City, jenže krčí se s pouhými dvěma body na samém dně a jeho naděje na postup do další fáze je mizivá. Musel by totiž vyhrát obě utkání a doufat ještě v další okolnosti. A už ten první úkol bude zřejmě nadlidský. Obrovská síla anglického celku je totiž všeobecné známá.

Manchester City sice zatím neplní své největší cíle, na druhou stranu ale zatím neprožívá vůbec špatnou sezónu. V lize se nachází na čtvrtém místě o pět bodů za vedoucí pozici a rozhodně není nic ztraceno. V minulém kole Evropské ligy naprosto nečekaně prohrál na půdě polského Lechu Poznaň a daroval tak soupeři prozatímní první místo. Je sice horší jen o skóre, i to se však počítá. Manchester potřebuje vyhrát, aby mu v závěrečném duelu s Juventusem stačil k postupu bod.

Manchester z posledních pěti ligových kol ani jednou neprohrál, i když na žádného vážnějšího konkurenta kromě konkurenčních Rudých Ďáblů nenarazil. Z toho hned dvakrát remizoval s papírově slabšími soupeři Stoke a Birminghamem. Salzburg se v tuto chvíli zvedá i na v domácí soutěži. Je třetí s pětibodovým mankem na první Reid, z posledních čtyř duelů získal deset bodů a v Evropské lize si navíc dvakrát připsal korálek po dvou remízách s favorizovaným Juventusem.

Kouč Manchesteru City Roberto Mancinise nyní ohlíží za měsícem, který označil za velmi těžký a důležitý. "Potřebovali jsme ustálit naše výkony, proto to pro nás bylo tak obtížné. Hráli jsme složitá utkání v rychlém sledu za sebou, nyní musíme naší cestu dokončit," je optimistický. Co se týče marodky, tak v domácím dresu měl mírné zdravotní problémy Wayne Bridge, podle slov jeho kouče to není vážné. "Měl by nastoupit. Téměř v každém utkání má nějaké potíže, rychle se z nich ale vždycky dostane," chválí svého svěřence.

Trenér rakouského celku Huub Stevens dobře ví, že nyní je hlavní priorita domácí soutěž. "Pochopitelně se na čtvrteční zápas připravíme, ale v sobotu hrajeme klíčový duel v rakouské lize a musíme si tak rozvrhnout síly. Ještě bychom se v Evropské lize rádi poprali o postup mezi nejlepší dvaatřicítku, i když šance je opravdu velmi malá," netají se Stevens se svými plány. "Juventus i Manchester jsou favorité, ale anglický celek je nyní silnější. Dobře víme, že nás nečeká procházka růžovou zahradou," má před zápasem mírné obavy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lech Poznań - Juventus FC  (středa 21:05)
Stadion Miejski je připraven hostit další silný evropský celek - Juventus Turín. Lech Poznaň v minulém kole šokoval Evropu, když doma smetl Manchester City 3:1, teď se o něco podobného pokusí i proti Staré dámě.

Trenér Lechu Poznaň Jose Maria Bakero věří, že jeho tým je schopen ukázat stejné odhodlání jako před čtrnácti dny proti Manchesteru City. Jenom pro připomenutí, Lech doma anglického soupeře dokonale zaskočil a zvítězil 3:1, čímž se výrazně přihlásil do bojů o postup do další fáze. Poznaň zažívá v Evropské lize skvělé časy, ovšem v domácí soutěži to tak slavné není. Po poslední remíze s Koronou Kielce se tým propadl na 11. místo.

Naposledy remizoval také Juventus, v lize si rozdělil body s Fiorentinou, přičemž ale dlouhou dobu prohrával. Staré dámě patří v italské Serii A třetí místo. V Evropské lize jsou Italové rovněž třetí, což je ale dosavadní zklamání, neboť Juve patřilo se Citizens mezi jasné favority na postup. Svěřenci trenéra Luigiho Delneriho si situaci ve skupině zkomplikovali kvůli čtyřem remízám, teď je čeká náročná cesta do, v těchto dnech, mrazivého Polska.

"Budeme čelit polárním teplotám a to bude obtížné. Musíme více běhat, tak se totiž zahřejeme,” upozorňoval na nízké teploty v Polsku obránce Giorgio Chiellini. Juventus si další ztrátu dovolit nemůže, pokud by se tak stalo, bylo by to v posledním utkání s Manchesterem City už hodně složité.

"Chceme v Poznani vyhrát a kvalifikovat se, je to pro nás velmi důležitý zápas. Je pravda, že v této soutěži jsme doposud nehráli dobře, ale žádný tým toho nevyužil a my stále žijeme, nicméně musíme zítra vyhrát. Nálada je v týmu dobrá, jsme připraveni,” nechal se slyšet Simone Pepe.

Juventusu bude scházet obránce Marco Motta, naopak radostnější je zpráva o návratu útočníka Vincenza Iaquinty, ten by se měl postavit do útoku vedle veterána Alessandra Del Piera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lech Poznań (POL)42119:77
2.Manchester City (ENG)42117:57
3.Juventus FC (ITA)40405:54
4.Red Bull Salzburg (AUT)40221:52
Skupina B
Atlético Madrid - Aris Soluň  (středa 21:05)
Atlético Madrid před sebou má ideální šanci, jak zpečetit svůj postup do dalšího kola Evropské ligy. Na domácím stadionu bude hostit Aris a řeckému soupeři bude chtít vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu.

Aris doma na úvodu porazil obhájce trofeje 1:0 a získal důležité body v boji o postup, které ale už nedokázal potvrdit. Domácí remíza s Leverkusenem k zahození jistě není, z venkovních duelů si ovšem tým vedený Hectorem Cuperem ještě nepřivezl ani bod a nyní si nemůže dovolit prohrát, pokud chce pomýšlet na postup.

Aris jde do utkání v roli outsidera a nemůže se moc spoléhat na aktuální formu. Víkendový zápas s Panserraikosem byl odložen, z předchozích tří ligových zápasů pak vytěžil jenom jeden bod, v tabulce je se třinácti body až na třináctém místě.

Atléticu se v posledních zápasech probudil Diego Forlán, ten by ale stejně jako všichni hráči a fanoušci nejraději zapomněl na sobotní zápas s Espanyolem. Madridský celek doma prohrál 2:3 a negativně na sebe upozornil především jeho trenér Quique Sanchez Flores, který byl vykázán na tribunu.

"Teď se chci soustředit jenom na zápas s Arisem a na to zajistit si postup ze skupiny, odehrát znovu dobrý zápas a potěšit fanoušky. Doufám, že můj trest bude co nejnižší. Nejsem pyšný na to, co se stalo a doufám, že se to už nebude opakovat, musím být klidný," ví domácí kouč.

"Aris ví, že tohle je jeho poslední šance postoupit. Budou se nám chtít vyrovnat a víme, že to bude těžký zápas. Nesmíme je podcenit. Spíše než na soupeře se soustředím na svůj vlastní tým. Musíme odehrát velmi dobrý zápas, pokud chceme vyhrát," uvědomuje si Flores.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rosenborg BK - Bayer Leverkusen  (středa 21:05)
Leverkusen má nakročeno k postupu ze skupiny Evropské ligy, v pátém vystoupení mu k jistotě stačí i remíza s tím, že Aris nesmí vyhrát na půdě Atlética Madrid. Bayer se představí v chladném Norsku proti Rosenborgu...

Hráči Bayeru Leverkusen zřejmě budou mít v zítřejším zápase na hřišti Rosenborgu na hlavách kukly, které si již vyzkoušeli v tréninku. Svěřence kouče Juppa Heynckese totiž v Trondheimu čeká mráz až 18 stupňů pod nulou.

"Čeká nás velmi náročný terén, budeme muset trénovat na nekvalitním vedlejším hřišti a to bude nebezpečné pro jeho operované koleno. Raději jsem ho do Norska nevzal, nechci riskovat," omlouvá kouč absenci záložníka Simona Rolfese, který zůstal doma.

Bayer zatím velmi dobře prochází letošní sezonou a v tabulce německé nejvyšší soutěže je na třetím místě, na které ho po víkendu odsunul Mainz.

Norská nejvyšší soutěž skončila již skoro před měsícem a hráči Rosenborgu se tak na závěr Evropské ligy připravují bez soutěžních zápasů. Pokud chce nyní norský mistr postoupit do další fáze soutěže, musí vyhrát své dva závěrečné zápasy proti Leverkusenu a následně v Soluni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)42206:18
2.Atlético Madrid (ESP)42116:37
3.Aris Soluň (GRE)41122:34
4.Rosenborg BK (NOR)41033:103
Skupina C
Sporting CP - Lille OSC  (středa 21:05)
Copak Sporting, ten prohra tolik mrzet nebude. O dobrý výsledek tu jde především fotbalistům Lille. Ti se mohou po tomto kole radovat z postupu. Potřebují k tomu však v Lisabonu nutně naplno bodovat a doufat, že se ve druhém duelu mezi Gentem a Levski Sofia uskuteční remíza. V tomto případě by pak v závěru dokonce mohli Dogy bojovat i o první místo v tabulce.

Ono se ovšem řekne - porazíme Sporting. Tenhle portugalský celek nastřílel během čtyř kol ve skupinách Evropské ligy úctyhodných 13 branek, to znamená více jak tři na zápas! Když se do Lisabonu vydali získat body Gent a Levski Sofia, odvezli si na cestu domů do ranečku pověstného "búra." Domácí navíc nemají první místo jisté, k tomu je potřeba na devadesát devět procent uhrát alespoň bod.

A to si piště, že se o ně Sporting popere se vší vervou. "Naše účast v Evropské lize je zatím fantastická," zářil spokojeností na oficiálních klubových stránkách útočník Yannick Djaló. "Špatně jsme zahráli jen naposledy v Gentu (prohra 1:3). Jinak to bylo, znovu opakuji, fantastické. Tým hraje dobrý fotbal a navíc střílí hodně gólů."

Lille se střetlo se svým nynějším soupeřem hned v prvním kole základních skupin. Ač bylo na hřišti lepším týmem, prohrálo nakonec doma 1:2. "Znovu to bude těžký zápas. Stejně jako teď v lize," připomínal víkendové střetnutí portugalské ligy s lídrem FC Porto, ve kterém Sporting remizoval 1:1. "Soupeř je dobře organizovaný, ale je v našich silách. Podpora našich fanoušků bude také klíčová."

Hosté v Ligue 1 klesli na druhé místo, nyní jsou o skóre horší než vedoucí Marseille. Naposledy brali bod z půdy Bordeaux za plichtu 1:1. Jednou z opor francouzského celku je Eden Hazard, kolem nějž krouží velké kluby jako Arsenal, Manchester nebo Real Madrid. A ikona světového fotbalu Zinedine Zidane v rozhovoru pro Canal+ přiznala, že španělský gigant se na mladého Belgičana dost vyptával.

"To, jak v Lille hraje, je velice pozoruhodné," uvedl Zidane. "Mluvil jsem o něm přímo v Madridu. Ale ne přímo s koučem Josem Mourinhem. Ale on bude vědět," usmíval se. Hazard hned na adresu Zidaneho vyřkl několik pochvalných slov. "Zidane byl můj vzor," povídal v rozhovoru pro www.ligue1.com. "Snažím se hlavně ostatní zapojit do hry. Lidé říkají, že jsem nepředvídatelný. Je pravda, že já sám někdy nevím, jak hraji," vtipkoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
KAA Gent - Levski Sofia  (středa 21:05)
Ve skupině C se situace stále více a více zamotává. Postup má teoreticky zajištěný portugalský Sporting, jenž má na kontě devět bodů. Ze dvou zápasů mu v podstatě stačí získat pouhý bod. Ovšem za ním číhá s pěti body Lille, čtyři body na kontě mají Gent s Levski Sofia a ti si to rozdají v přímém souboji o holé přežití na belgické půdě. Remíza v podstatě nic neřeší, co se týče vítězství jednoho či druhé celku, tak to budou ještě složité propočty.

Pokud totiž domácí vyhrají o dvě branky nebo klidně o jednu, ale neinkasují zároveň více jak dvě, tak už nebude mít Levski žádnou šanci postoupit. Cesta se proto bude otevírat francouzskému Lille, které na závěr přivítá právě doma Gent a bez ohledu na duel se Sportingem by si případným vítězstvím zajistilo účast v jarní části Evropské Ligy. Pokud ale vyhraje Levski jakýmkoliv rozdílem, tak se nadobro zavřou dveře belgickému Gentu.

Gent se v domácí soutěži nachází na prozatímní třetí pozici a rozhodně ještě může bojovat o titul. Na vedoucí Anderlecht ztrácí v polovině soutěže pět bodů, což se dá ve zbytku sezóny bez problémů dohnat. Ve stejné situaci je paradoxně Levski. Má na kontě shodný počet dvaatřiceti bodů a ztrácí na první místo pět bodů, Jediným rozdílem tak je, že se nachází v tabulce na druhé příčce a nemá v podstatě vážnějšího konkurenta.

Úvodní vystoupení v Bulharsku skončilo vítězstvím Levski v poměru 3:2 a podobný ofenzivní koncert se dá očekávat také teď. Největším problémem je v tuto chvíli velmi špatné počasí. Přívaly sněhu po celé Evropě jsou obrovské, ovšem generální manažer Michael Louwagie doufá, že se duel odehraje. "Všechny přístroje jsou v plné pohotovosti. Pokud nezačne sněžit příliš moc, tak bychom to měli zvládnout," je v klidu.

Nicméně současně na bezpečnost plochy nezapomíná. "Kvůli bezpečnosti nepouštíme na trávník naše mládežnické týmy, aby vydržel," dodává Louwagie. Kouč Francky Dury se musí obejít bez Christophe Girondina, který ještě není fit po zranění nohy. Zpátky v sestavě už ale bude Bernd Thijs, jehož už netrápí bolavé koleno. "Od samého začátku až do konečného hvizdu nebude rozhodnuto, bude se bojovat do poslední minuty," je přesvědčený Louwagie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.90 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)430113:59
2.Lille OSC (FRA)41215:55
3.KAA Gent (BEL)41127:104
4.Levski Sofia (BUL)41125:104
Skupina D
Villarreal CF - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 21:05)
Ve skupině D zatím mohou postoupit všechny celky, ačkoli poslední Bruggy mají již minimální šanci procpat se dále. Villarreal v pátém kole přivítá doma lídra Dinamo Záhřeb, se kterým hned na úvod prohrál venku 0:2. Hosté mají na svého soupeře jednobodový náskok, který by před posledním zápasem chtěli alespoň udržet.

Oba rovněž bude zajímat, jak si povede PAOK Soluň v Bruggách. Od věci by pro Villarreal a Dinamo nebylo, kdyby se urodila remíza nebo vítězství domácích. Je ale pravda, že Žlutá ponorka nebere nic jiného než tři body. Její situace není úplně nejrůžovější, byť je rozestup mezi prvními třemi celky opravdu jen jeden bod.

"Potřebujeme vyhrát bez ohledu na všechno ostatní. Musíme pokračovat v takových výkonech jako doposud," uvedl jasně na pravou mírou domácí záložník Borja Valero. Villarreal naposledy v lize zdolal venku o víkendu Zaragozu s přehledem 3:0 a drží se na třetím místě Primera División za Realem Madrid a Barcelonou.

Dinamo Záhřeb je stejně jako v posledních letech suverénním vládcem své země. I když srovnávat španělskou ligu s chorvatskou můžeme jen těžko, je jeho statistika dvanácti výher z posledních třinácti ligových utkání více než úctyhodná. Dva body ztratilo jen v duelu s odvěkým rivalem Hajdukem Split.

"Dinamo je ve velmi dobré formě. Už nám to ukázalo v prvním zápase," připomínal Valero velmi špatný výkon v Záhřebu a zaslouženou porážku o dvě branky. "Nemyslím si, že bude hrát útočně. Pokud bychom rychle otevřeli skóre, mohli bychom se uklidnit. Když k nám přijedou ostatní týmy, jsme zvyklí, že brání. Ale vždycky se snažíme hrát svou hru," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PAOK Soluň - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Zřejmě tu pro oba neexistuje možnost remízy. Především pak pro belgické Bruggy, jež přímo musejí zvítězit, aby si alespoň udržely naději postoupit. Jenže i PAOK Soluň mohutně prahne po třech bodech. Situace ve skupině D je totiž tak vyrovnaná, že díky vítězství by se mu velkým způsobem ulevilo.

Domácí se nacházejí na druhém místě jen díky horšímu skóre. Kdyby však zvítězili a Villarreal by třeba neporazil v souběžně hraném utkání Dinamo, dostali by se do čela. A to by byla v posledním duelu na půdě Dinama Záhřeb velká výhoda, jelikož by postup měli stoprocentně ve svých rukách.

Soluňský klub si přitom zvyká od září na nového trenéra. Poté, co od týmu odešel Pavlos Dermitzakis, nastoupil na jeho místo asistent Ioakim Havos. Pod ním mužstvo nestrádá, v řecké lize se drží na páté pohárové příčce, ačkoli v posledním zápase doma Atromitosem prohrálo 0:1.

"Zatím ale soudě podle výsledků hráči nemají problém," uvedl Havos. "Mělo to i tu výhodu, že jsem je všechny dobře znal, protože jsem byl Dermitzakisův asistent. Kromě toho to pro mě bylo jednodušší, protože jsem věděl, že tým potenciál rozhodně má. Rád dávám hráčům svobodu, miluji útočný fotbal. Věřím jim."

Bruggy jsou pod velkým tlakem, musí totiž ve zbývajících dvou zápasech bezpodmínečně zvítězit a ani to nemusí stačit. Poslední prohra s Dinamem Záhřeb jim velkým způsobem přibouchla vrátka. "Ale každý mančaft v Evropské lize má svou kvalitu," říkal Havos. "Když jsme hráli v Bruggách (1:1), nehráli sice nejlépe, ale čekám teď od nich u nás ofenzivní přístup."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb (CRO)42114:17
2.PAOK Soluň (GRE)42113:27
3.Villarreal CF (ESP)42023:46
4.Club Bruggy (BEL)40222:52
Skupina E
Sheriff Tiraspol - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:05)
Šeriff Tiraspol i Alkmaar mají poslední možnost, jak se ještě poprat o postup do další fáze. Větším zklamáním jsou výkony Alkmaaru, který kromě úvodního těsného vítězství právě nad Šeriffem nezískal v dalším průběhu ani bod. Nyní má sice v holandské Eredivisii výtečnou formu a stoupá vzhůru. Alkmaar musí vyhrát a doufat, že Kyjev nevyhraje v Bělorusku nad Borisovem. Jinak budou jeho šance ztraceny.

Šeriff ještě může uhrát cennou remízu za předpokladu, že Kyjev nyní prohraje v Borisově a ve vzájemném duelu poté moldavský tým vyhraje na ukrajinské půdě jakýmkoliv rozdílem. Ovšem tato možnost se zdát být ještě méně reálná. Šeriff dokázal zdolat právě Kyjev a ostatní body mu těsně propluly mezi prsty, avšak ostudu zatím rozhodně neudělal. V těžké skupině se čekalo, že na tom bude ještě mnohem hůře a že ztratí šanci na postup již po čtvrtém kole.

V domácí soutěži patří Tiraspolu čtvrté místo, nicméně až zase tak horké to nebude. Po osmnácti odehraných kolech je totiž první čtveřice naskládána do dvou bodů, proto může Šeriff po jednom duelu opět poskočit na vedoucí pozici. Alkmaar se dokázal dostat z krize v úvodu sezóny a nyní by se rád přiblížil boji o titul. V tuto chvíli je pátý s devětadvaceti body, na vedoucí duo Twente - PSV k tomu ztrácí pouze pět bodů.

V úvodním vzájemném utkání na holandské půdě dokázal trápící se Alkmaar zvítězit 2:1 trefou osm minut před koncem a od té doby jeho forma vyjma Evropské ligy šla nahoru.

Domácí kouč Andrei Sosnitski si i přes věhlasné soupeřovo jméno věří a ještě neztrácí naději na postup: "Hráči jsou na zápas dobře namotivováni. Budou k němu nastupovat s respektem, protože dobře vědí, na jaké úrovni je protivník. AZ je silný tým, ale my víme, co chceme hrát a jak můžeme uspět," netají se svými plány. K tomu je přesvědčen, že všichni vědí, o co se ještě hraje. "Jsme kompletně připraveni. Rozhodně máme kvalitu i schopnosti na to, abychom uspěli. Všem hráčům věřím," doplňuje s důvěrou.

Šeriff se bude muset obejít bez zraněného stopera Tarkhnishviliho, avšak zpátky by měli být Vladislav Stoyanov a Artem Khachaturov. Kouč hostů Gertjan Verbeek se nemůže spolehnout na Johanna Gudmundssona, který skóroval v minulém zápase.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
BATE Borisov - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:05)
BATE Borisov působí zatím v Evropské jako zjevení. Od běloruského celku nikdo žádné zázraky neočekával, přesto má už jistý postup do další části soutěže, který bude chtít nyní ztvrdit na půdě Dynama Kyjev.

Společně s Tiraspolem byl Borisov pasován ve skupině E do role outsidera. Všem předpokladům a prognózám se ale vzepřel a v současnosti ukazuje, že rozhodně není jen celkem do počtu. Pokud proti Dynamu zvítězí, případně uhraje remízu (ovšem pouze 0:0 nebo 1:1), může oslavovat postup z prvního místa. Už před tímto zápasem ale pochopitelně panuje v táboře BATE obrovská radost.

Kromě jistoty účasti ve vyřazovací části Evropské ligy za to může také především další mistrovský titul, který si Borisov před pár dny připsal na své konto. Běloruskou ligu vyhrál už popáté za sebou, ve své zemi tedy nemá konkurenci.

Ovšem Dynamo Kyjev je soupeř z úplně jiného soudku. Podle mnohých je mírným favoritem také v tomto vzájemném měření sil. Fotbalisté ukrajinského velkoklubu totiž začínají nabírat slušnou formu.

Vstup do Evropské ligy partě okolo kanonýra Ševčenka ovšem vůbec nevyšel. Po úvodních dvou zápasech měla na kontě pouhý bod a nevypadalo s ní zrovna růžově.

Dynamo se ale nakonec dokázalo hodně rychle oklepat a má opět ty nejvyšší cíle. V minulých dvou zápasech zdolalo hned dvakrát Alkmaar, který měl být původně jeho největším konkurentem. Jenže na první duel s Borisovem příliš dobré vzpomínky v Kyjevě nemají, doma totiž jen remizovali 2:2, což se pochopitelně s kladnou odezvou nesetkalo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.BATE Borisov (BLR)431010:410
2.Dynamo Kyjev (UKR)42116:57
3.Sheriff Tiraspol (MDA)41034:63
4.AZ Alkmaar (NED)41034:93
Skupina F
CSKA Moskva - Lausanne Sport  (čtvrtek 19:00)
Švýcarský celek Lausanne Sport zajíždí v rámci pátého kola skupiny F na hřiště CSKA Moskva. Přestože už Lausanne nemůže postoupit do dalších bojů Evropské ligy, hodlají hráči podat dobrý výkon a překvapit věhlasnějšího soupeře.

CSKA Moskva má díky všem čtyřem vyhraným zápasům v základní skupině Evropské ligy jistý postup do jarní části soutěže. Jasno má CSKA už od minulého měsíce po vítězství 3:1 nad Palermem. Výhra nad Lausanne by domácím garantovala první příčku tabulky skupiny F, zápas je však v Rusku poněkud zastíněn spekulacemi ohledně budoucnosti japonského záložníka Keisukeho Hondy, který si svými výkony v dresu CSKA řekl o pozornost velkoklubů, jako jsou Arsenal, AC Milán, či Barcelona. Domácí tým bude postrádat Seydoua Doumbiu, který kvůli zranění kolenní šlachy vynechá i závěrečný zápas proti Spartě Praha. Volno má Vagner Love, zraněný je Kirill Nababkin.

Lausanne se ziskem pouhého jednoho bodu již nemůže pomýšlet na kvalifikaci do další fáze Evropské ligy, zápas proti CSKA je však pro každého hráče velkou výzvou. "Zřejmě nebudeme favority. Přesto uděláme vše pro to, abychom tam předvedli náš nejlepší výkon a dosáhli v Moskvě slušného výsledku," sdělil trenér Lausanne Martin Rueda.

Domácí tým však nebude jediným nepřítelem Lausanne, hosté totiž budou v hlavním městě Ruska čelit až dvacetistupňovým mrazům. "Doufám, že nás ta teplota nezmrazí. V Lausanne, kde je nula, je nám již zima, takže předpověď mínus dvacet stupňů je šokující. V každém případě budou mít oba kluby stejné podmínky," dodal Rueda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.00 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Sparta Praha  (čtvrtek 21:05)
Téměř všechny další domácí celky jsou už týden na dovolené, přesto se ještě může zrodit největší letošní úspěch českého klubového fotbalu. To pokud Sparta postoupí do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, k čemuž má ještě dva 'mečboly' v podobě zápasů s Palermem a CSKA Moskva.

První a na pohled jednodušší možnost bude mít ve čtvrtek večer na horské sicilské půdě, kde jí stačí získat bod za nerozhodný výsledek.

Stejně jako před rokem se sparťanský podzim protáhne až do poloviny prosince, ale letos se kvůli časnějšímu konci domácí sezony zdá být ještě delší. "My jsme na takový závěr roku zvyklí už z loňska, letos je jen delší pauza po lize. Alespoň jsme stačili setřást tu největší únavu a připravit se na dvě poslední utkání, která jsou pro nás hodně důležitá," prohlásil nejzkušenější letenský hráč Jaromír Blažek.

S Českými Budějovicemi hráli sparťané minulou neděli, do dalšího duelu je čekalo jedenáct dnů. "Ale kdyby se hrálo hned, možná by to pro nás bylo lepší, zápasový rytmus byl tak narušen," míní sparťanský trenér Jozef Chovanec, jenž s týmem musel kvůli pražskému sněžení dokonce na dva dny do strahovské nafukovací haly.

Z tréninku ale sparťané zcela nevypadli, a tak pošilhávají po bodovém zisku, který by jim už ve čtvrtek v noci zajistil postup. "Postup je stále především snem, protože favoritem skupiny jsme nebyli. Je moc dobře, že jsme až do konce bojů ve hře, dokonce v lepší výchozí pozici," těší Chovance, že letenský podzim může gradovat v pravý čas.

Jenže právě Palermo bude v současné chvíli hodně nepříjemným soupeřem. "Vyhrává jeden zápas po druhém a dokazuje své kvality i v lize," prohlásil letenský kormidelník. Ovšem při stanovení taktiky bude vycházet především z utkání v Evropské lize. "Pohárové zápasy se hrají trochu jinak, což ale platí všeobecně. Padá hodně gólů, nikdo příliš nespekuluje," připomněl Chovanec střelecké hody, které se nevyhýbají ani Spartě. Ve všech jejích zápasech alespoň jeden ze soupeřů vstřelil tři góly. Kouč slíbil, že i tentokrát budou ve sparťanské sestavě dva ryzí útočníci.

Výhodou kratší pauzy je možnost nasadit nejsilnější možný tým. K dispozici už je dokonce Marek Matějovský, jenž se stačil dostat do kondice po drobné operaci třísel, kterou absolvoval před třemi týdny. Libor Sionko zase úspěšně doléčil virózu a mimo hru zůstává jen rekonvalescent Luboš Hušek. V ohrožení startu pro příští zápas jsou dva sparťané: dvě žluté karty mají na kontě Tomáš Řepka a Jiří Kladrubský.

Zato domácí nebudou kvůli trestu kompletní. Javier Pastore si trest za vyloučení odpykal minule, tentokrát se jen na tribunu posadí záložník Antonio Nocerino. I jeho absence ale zřejmě nic nezmění na zlepšených výkonech mužstva, které po počátečním tápání stoupá ligovou tabulkou.

I proto je trenér Delio Rossi, jenž se dostal po pražské prohře 2:3 pod velký tlak italských médií, už zase na koni a slibuje fanouškům, že jeho tým bude stále lepší. "Máme nejmladší kádr v soutěži a nedisponujeme takovými rozpočty jako jiné kluby. Máme ale velké cíle, ovšem musíme být dál pokorní, abychom se jim přiblížili," prohlásil kouč, kterému podle médií bude nabídnuto prodloužení kontraktu o dva roky.

V lize se výkony Palerma zlepšily, ale v pohárech tým tápe. Dokonce i Lausanne porazil jen těsně brankou v závěru, další tři zápasy prohrál. Rozdílné výkony podává i proto, že často nastupuje v odlišných sestavách.

Druhým nejlepším střelcem klubu v domácí soutěži je Slovinec Josip Iličič, který však nastoupil v předkole za Maribor právě proti Palermu a není na evropské soupisce. Při nedělní výhře 3:1 nad AS Řím vstřelil dva góly, třetí přidal ve čtvrtek absentující Nocerino.

Zápas začne ve 21:05, přímo vysílá ČT4, druhý poločas Radiožurnál. Utkání rozhoduje chorvatský sudí Mario Strahonja.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Benussi - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliacio, Pastore, Liverani, Bačinovič - Miccoli, Hernández.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek, Kladrubský, Kucka, Podaný - Wilfried, Kweuke.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.70 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)440012:112
2.Sparta Praha (CZE)42119:97
3.Città di Palermo (ITA)41034:93
4.Lausanne Sport (SUI)40134:101
Skupina G
Zenit Petrohrad - RSC Anderlecht  (středa 19:00)
Zenit má už pro tento rok vyhráno, ruský titul oslavil a má i jistý postup do dalšího kola Evropské ligy. K posledním dvěma soutěžním zápasům roku 2010 tak hráči Petrohradu mohou nastoupit v klidu, první duel je čeká ve středu proti Anderlechtu...

Zenit vyhrál všechna svá dosavadní utkání ve skupině Evropské ligy a z prvního místa ho už nemůže nikdo sesadit. Anderlecht je v úplně jiné situaci a společně s AEK a Hajdukem bojuje o druhou postupovou příčku.

"Bude to těžký zápas, zvláště pak kvůli počasí, na které nejsme zvyklí," upozorňuje generální manažer belgického klubu Herman van Holsbeeck na fakt, že teplota v Petrohradu se během zápasu bude pohybovat okolo -15 stupňů.

"Za běžných podmínek má Zenit hodně silný tým a mohli jsme to vidět i v Evropské lize kde zatím neztratili ani bod. Ten tým má kvality na to hrát Ligu mistrů. Nebudeme to mít vůbec snadné, ale kdo ví, možná na nich ještě budou patrné známky mistrovských oslav a budeme tak mít šanci," dodal.

Anderlecht z posledních šesti ligových zápasů vytěžil 16 bodů a už se posunul na první místo před Genk. Zenit v neděli remizoval doma se Samarou a nerozhodný výsledek si na své konto připsal i o týden dříve v Kazani.

"Stále máme o co hrát, hrajeme o výhru, uznání a pro naše fanoušky. Chci vyhrát, to je pro mě to vůbec nejdůležitější. Samozřejmě na to má vliv i fakt, že jsem dříve hrával za konkurenta Anderlechtu. Pro belgický fotbal by bylo důležité, kdyby se jeho zástupce probojoval do dalšího kola, ale my mu nehodláme dávat nějaké dárky," varuje soupeře někdejší obránce Gentu Nicolas Lombaerts, který za sebou má třetí sezonu v Petrohradu.

V polovině září vyhrát Zenit v Belgii 3:1 díky hattricku Aleksandra Keržakova, který všechny tři branky vměstnal do prvního poločasu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.65 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hajduk Split - AEK Atény  (středa 19:00)
Ve skupině G je už o jednom postupujícím jasno. Zenit Petrohrad může dohrávat poslední dvě kola v ležérním tempu, jelikož už má první místo jisté. Situace kolem zbylých tří celků je však hodně vyrovnaná. Hajduk Split se doma střetne s AEK Atény a oba potřebují nutně bodovat. Pokud chtějí mít oba před posledním zápasem vše ve svých rukách, velí jim povinnost vyhrát.

Oba také bude nesmírně zajímat souběžně hraný duel mezi Zenitem a Anderlechtem. Výhodná by byla prohra belgického celku, a dalo by se říci, že vlastně i remíza bude dobrým výsledkem. Pokud v tomto případě Hajduk nebo AEK Atény zvítězí, dostane se jeden z nich v tabulce na druhé místo. A v posledním kole by to byla pro chorvatské a řecké mužstvo určitě velká psychická výhoda.

Anderlecht má čtyři body, AEK Atény je druhé kvůli horšímu skóre, Hajduk je v těsném závěsu s jednobodovým odstupem. "Bude to těžký souboj. Počasí ani terén nebude vyhovovat ani jednomu z nás," říkal před utkáním splitský lodivod Stanko Poklepovič. "Myslím si, že hlad po vítězství, vášeň a touha bude více rozhodující než samotná předvedená hra."

AEK doma Hajduk v září porazil 3:1. Takový výsledek by tentokrát znamenal pro domácí borce konečnou v letošním ročníku Evropské ligy. "Máme některé jedince, kteří toho mohou hodně změnit a rozhodnout. Myslím si ovšem, že v tomto zápase to bude o tom, kdo udělá méně chyb," konstatoval Poklepovič. "Uděláme několik změn v sestavě, ale neřeknu jaké. Jsem optimista. V podvědomí jsme bráni jako horší než AEK a Anderlecht."

Hosté mohou být před tímto důležitým střetnutím pořádně nažhaveni. O víkendu totiž zdolali svého odvěkého konkurenta Olympiakos Pireus 1:0 gólem Ismaela Blanca z poslední minuty. Řekové si však také nemohou příliš dovolit zaváhat. V posledním kole totiž doma přivítají lídra Zenit Petrohrad. V něm už se budě svěřencům kouče Manola Jimeneze, jenž trénuje AEK od září, něco velmi těžko dohánět.

"Jsem si jistý, že moji hráči udělají pro tři body maximum. Nejsme v nějaké euforii, každopádně vím, že diváci budou naším dvanáctým hráčem," dodával Poklepovič. "Plně respektujeme soupeře. Změnil trenéra, podobně jsem na tom vlastně i já v Hajduku, a hraje rovněž podle jiného systému. Také udělá vše proto, aby nás porazil."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)440012:512
2.RSC Anderlecht (BEL)41125:54
3.AEK Atény (GRE)41126:94
4.Hajduk Split (CRO)41034:83
Skupina H
Odense Boldklub - Getafe CF  (středa 19:00)
Ve skupině H je první místo bezpečně obléháno německým Stuttgartem a ten už o něj v podstatě nemůže přijít. Nicméně za ním se strhne ještě velká řež o druhé postupové místo. Horkým kandidátem je prozatím se šesti body Young Boys Bern, avšak po čtvrtečním duelu na dánské půdě se všechno může otočit o sto osmdesát stupňů. Pokud chce mít Getafe do posledního duelu reálnou šanci na postup, musí alespoň uhrát bod.

Getafe totiž jediné tři body získalo na úvod právě doma proti Odense a od té doby si připsalo tři porážky. Nejvíce asi mrzí ta z půdy švýcarského Bernu. Pokud však švýcarský tým nevybojuje nic doma se Stuttgartem, může se Getafe dovolit i prohrát za předpokladu, že podlehne soupeři o branku a vstřelí minimálně jeden gól, lépe dva. Odense v dosavadním průběhu dokázalo zvítězit také jen jednou před vlastními fandy nad Young Boys Bern, má s ním i lepší vzájemnou bilanci.

Getafe se ve španělské lize nachází na jedenácté pozici a prozatím tak bojuje o střed tabulky, pohárové příčky jsou ale ještě v tuto chvíli velmi blízko. Nyní se muselo vypořádat s těžkým losem (Valencia, Barcelona). Sérii proher prolomilo překvapivě na půdě Sevilly, kde v minulém kole zvítězilo 3:1. Odense je prozatím v dánské lize čtvrté, nicméně má stejně bodů jako dva celky před ním a jeho cíl je proto jasný.

Kapitán Getafe Manu del Moral dobře ví, že jeho tým bylo papírově pasován na jasného kandidáta postupu, proto je podle jeho slov ten pravý čas konečně být na poplach. "Bohužel už nám nebudou tolerovány žádné chyby, bodově musíme být zřejmě stoprocentní. A to v mrazivém počasí v Dánsku proti velmi houževnatému soupeři nebude vůbec lehké," nesnaží se si nějak ulehčovat současnou situaci.

Manu del Moral i jeho spoluhráči budou jistě povzbuzeni víkendovou brankou z penalty. Byla to totiž jubilejní třístá branka Getafe v nejvyšší soutěži. Skoro všechno by tedy mělo hrát španělskému celku do karet, ale možná ten největší problém stojí zrovna proti nim. Dánské počasí je opravdu velmi nevyzpytatelné a teplem zhýčkaní Španělé mohou mít problémy především s jejich oblíbenou technikou. Proto budou muset zřejmě nasadit jinou taktiku - taktiku fyzicky náročného boje.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BSC Young Boys - VfB Stuttgart  (středa 19:30)
Young Boys mohou už ve středu večer slavit postup, stačí k tomu porazit doma Stuttgart a doufat v příznivý výsledek ze zápasu Odense - Getafe...

Stuttgart ve skupině ještě neztratil ani jeden bod, má jistý postup a může jenom doufat, že si formu z evropských pohárů přenese také do bundesligy. V té je to zatím až na domácí vysoké výhry nad Gladbachem a Werderem spíše tragédie a potvrdilo se to i v sobotním zápase proti Hamburku.

V Hamburku si proti sobě poštval vedení a fanoušky Ciprian Marica. Rumunský útočník sice brzy srovnal na 1:1, pak ale za řečnění inkasoval dvě žluté karty a v šestnácté minutě putoval pod sprchy. Podepsal se tak pod porážku 2:4, za což mu vedení VfB udělilo rekordní pokutu 50 tisíc eur. Od disciplinární komise k tomu dostal stop na tři zápasy.

"Pro mě ten zápas není druhořadý, chci vytěžit maximum z každého utkání. Samozřejmě už myslím na bundesligový duel proti Hoffenheimu, který je důvodem, proč jsem dal volno několika hráčům. Ale ti, kteří nyní dostanou šanci ukázat se na hřišti na devadesát minut, mohou ukázat své kvality," hlásí kouč VfB Jens Keller.

Do Švýcarska vůbec neodcestovali Maththieu Delpierre, Cacau, Timo Gebhardt, Serdar Tasci, Stefano Celozzi a Johan Audel, šanci pak zřejmě dostanou mladíci Ermin Bicakcic, Sven Schipplock a Thomas Geyer.

Švýcarský klub v domácí nejvyšší soutěži trochu tápe, ze 16 zápasů vytěžil 24 bodů a je až čtvrtý. Situace ale není rozhodně beznadějná, na vedoucí trio ztrácí shodně pět bodů.

"Tlak roste a máme před sebou několik důležitých zápasů. Evropská liga pomáhá hráčům vzdělávat se a budeme na ní mít hodně dobrých vzpomínek,"libuje si záložník Xavier Hochstrasser.

V Bernu nepanuje ideální počasí, zápas ale odložen nebude.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.90 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)44009:112
2.BSC Young Boys (SUI)42026:76
3.Odense Boldklub (DEN)41036:83
4.Getafe CF (ESP)41032:73
Skupina I
Metalist Charkov - Debreceni VSC  (středa 19:00)
Debrecín už bude pouze bojovat o svou čest a jeho úkol je jasný - získat ve zbývajícím průběhu základních skupin Evropské ligy alespoň nějaký ten bod. Nyní se nachází na beznadějně poslední příčce. Přeskočit už může jen Sampdorii Janov, a to italský celek nesmí bodovat s PSV. Naopak Charkov si chce zajistit postup, postupová matematika je ale hodně složitá. Jedinou jistotu dává vítězství za předpokladu, že Samporia nevyhraje doma nad PSV.

Charkov se musí zaměřit na jediný cíl - vítězství. I když by totiž měl Einhoven zajištěný postup, tak vyhrát na jeho Philips Stadium není nikdy žádný med. Pokud by ukrajinský celek pouze remizoval nebo prohrál a Samdorie zvítězila, situace by se mu velmi zkomplikovala. Charkov se v domácí soutěži nachází na třetím místě za suverénním Šachtarem, výrazně ale dýchá na záda Dynamu Kyjev, a proto se může dokonce prát o kvalifikaci Ligy mistrů.

Debrecín je v domácí soutěži až pátý a nevpadá to, že by letos znovu bojovat o titul. Má sice ztrátu osmi bodů, což není nedostižitelné manko, avšak ve vyrovnané tabulce může jít vzhůru kdokoliv a Debrecín zatím nepředvádí nijak zlepšené výkony. Vypadl z národního poháru a z posledních dvou kol vybojoval pouze jeden bod. V prvním vzájemném duelu na maďarské půdě rozstříleli hosté domácí výběr vysoko 5:0.

A podobný gólový příděl se dá klidně předpokládat i teď. Nicméně záložník Metalistu Denys Oliynyk varuje před možným podceněným. "Nesmí nám záležet na tom, jak hraje soupeř, ale co předvádíme my. Debrecín nás může překvapit, proto se musím držet našeho herního systému a být koncentrovaní po celý zápas," uvádí s velkou zodpovědností. "Každý tým chce vyhrát bez ohledu na situaci," neobává se nízké motivace protivníka.

Na druhou stranu však uvádí, že jeho spoluhráči současnou situaci velice dobře vnímají. "Všichni víme, o co se hraje. Pokud nyní nevyhrajeme, riskujeme tak naše účinkování v jarní části Evropské ligy. Všichni jsou odhodláni bojovat naplno, nikdo z nás nebere nic jiného než tři body," dodává na závěr s velkou vůlí.

Křídlo maďarského celku Zsolt Laczko věří, že Debrecín má šanci uspět. "I v prvním utkání jsme měli gólové možnosti, jenže všechny okolnosti byly proti nám. Chceme alespoň na závěr upravit k lepšímu náš bodový stav, motivaci tedy máme obrovskou," neztrácí nadějí Laczko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.25 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - PSV Eindhoven  (středa 19:00)
Velice důležité utkání čeká na Sampdorii Janov, ta pokud nezvládne zápas s Eindhovenem, může v Evropské lize skončit. Nizozemci cestují na italskou půdu jako vedoucí tým skupiny, avšak ani oni nemají ještě nic jistého.

První vzájemné klání skončilo v Eindhovenu remízou 1:1, Sampdoria tam dlouho dobu po trefě Fabrizia Cacciatoreho vedla, avšak v nastaveném čase srovnala opora PSV Balázs Dzsudzsák. Blucerchiatti od té doby pouze jednou vyhráli, jedinou brankou udolali slabý Debrecen. Italům patří ve skupině až třetí příčka, dva body ztrácí na Metalist Charkov, a pokud zápas s PSV nezvládnou, nejspíše v Evropské lize skončí.

"Nebude snadné Nizozemce porazit, ale hrajeme na domácí půdě. Je to jeden z těch zápasů, které musíme vyhrát,” prohlásil střelec posledních zápasů Blucerchiatti Giampaolo Pazzini.

Sampdorii by mohl pomoci poslední ligový výsledek proti AC Milán, remíza s dosavadním lídrem ligy se totiž počítá. "Výsledek proti AC Milán byl hodně důležitý, neboť oni vedou Serii A a jsou ve skvělé formě. Můj tým hrál dobře a to nám může do středečního zápasu pomoci, pokud chceme pokračovat v Evropské lize, musíme PSV porazit,” řekl trenér Sampdorie Domenico Di Carlo. Italům budou scházet Luciano Zauri, Franco Semioli a Marco Paladino.

Eindhoven zatím kráčí skupinou Evropské ligy bez porážky, klopýtl jen jednou, a to ve zmiňovaném zápase se Sampdorií. Ačkoliv mají Nizozemci deset bodů, o postup se ještě musejí rvát, k jistotě by jim v Janově stačil bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)43108:210
2.Metalist Charkov (UKR)42117:37
3.UC Sampdoria (ITA)41213:35
4.Debreceni VSC (HUN)40041:110
Skupina J
Borussia Dortmund - Karpaty Lvov  (čtvrtek 19:00)
Momentálně pátý tým nejvyšší ukrajinské soutěže Karpaty Lvov zajíždí na hřiště vedoucího týmu německé Bundesligy Borussie Dortmund. Domácí jsou v ligové soutěži vcelku suverénní, horší to je však v Evropské lize - tam jim patří až třetí, nepostupová příčka.

Dortmundský obránce Subotić však věří, že se na jeho tým konečně usměje štěstí i v pohárové Evropě a bude bojovat o postup do další fáze Evropské ligy. "Sami musíte uznat, že paní štěstěna u nás v základní skupině nestojí. V zápasech proti Seville nebo PSG jsme byli lepším týmem, přesto třeba z dvojutkání s francouzským týmem máme pouhé dva body."

Jediné vítězství si Dortmund připsal hned v prvním zápase, kdy poprvé vyzval právě svého čtvrtečního soupeře Karpaty Lvov. A utkání na Ukrajině skončilo divokou přestřelkou 3:4.

Subotić vylučuje, že by za matnými výkony v Evropské lize byla nezkušenost. "To si rozhodně nemyslím, pořád je to ten samý tým, který válí v Bundeslize a nechybí mu zkušenosti. Budu se opakovat, ale stále si myslím, že jsme měli jen pořádný kopec smůly. Ale jsem realista a věřím, že zbývající dva zápasy vyhrajeme. A pak jen můžeme doufat, jestli to na postup bude stačit," řekl obránce domácího celku a na závěr dodal: "Nemám rád, když se musíte spoléhat na někoho jiného. To je vždycky špatná věc."

Dortmundský trenér Klopp má také jasno. "Chci teď ty dva zápasy vyhrát a v konečné tabulce mít na svém kontě jedenáct bodů. To bych pak byl šťastný. Je to totiž maximum, kterého můžeme v této chvíli dosáhnout."

Domácím chybí jen zraněný útočník Barrios, na hřišti by se tak měla ukázat nejsilnější sestava, kterou má lodivod německého týmu Klopp k dispozici.

Ukrajinský tým má však v domácí soutěži už po podzimní části sezóny (ta jarní začíná až 5. března příštího roku) a může se tak plně soustředit na Evropskou ligu. Rozhodně tak bude chtít potrápit ať už ve čtvrtek Borussii Dortmund, nebo za čtrnáct dní PSG.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.00 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Sevilla FC  (čtvrtek 19:00)
Duel dvou týmů ze skupiny J, které jsou momentálně na postupových místech, uvidí ve čtvrtek pařížský Park princů. Pokud jeden z týmů vyhraje, postupuje do vyřazovací fáze.

Ovšem pokud soupeř ze skupiny Dortmund klopýtne s ukrajinským týmem Karpaty Lvov a francouzsko - španělský souboj skončí remízou, budou se radovat oba týmy - PSG i Sevilla.

Hosté zažili dvě zklamání v řadě, ve španělské lize už dvakrát za sebou prohráli a v tabulce jsou až na osmém místě. Chuť si tedy mohou spravit postupem do další fáze Evropské ligy. To Pařížané jsou na tom lépe, jsou sice v domácí soutěži čtvrtí, ale v extrémně vyrovnané Ligue 1 to stále znamená pouze bodovou ztrátu na lídra z Marseille.

"Pokud budeme tvrdě pracovat, opět se vrátíme mezi nejlepší týmy. Jen procházíme špatným obdobím, kdy se nám nedaří," komentoval neúspěchy v domácí soutěži gólman Sevilly Palop.

A co si myslí strážce sevillské svatyně o čtvrtečním utkání? "Budeme čelit nepřátelské atmosféře, to víme všichni dopředu a byli jsme před tím varováni. Ale pokusíme se tam vyhrát, abychom měli jistotu postupu a nemuseli se spoléhat na dramatické poslední kolo."

Sevilla má Francouzům co vracet, první vzájemný duel ve Španělsku skončil vítězstvím PSG. O jediný gól zápasu se postaral Nené. Zápas však měl i zákulisní dohru, Sevilla obvinila gólmana PSG Edela, že používá falešnou identitu, u dokladů prý nesedělo jméno ani věk. Španělé žádali o anulování výsledku utkání, ale tuto stížnost UEFA smetla ze stolu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sevilla FC (ESP)43016:19
2.Paris Saint-Germain (FRA)42204:18
3.Borussia Dortmund (GER)41215:55
4.Karpaty Lvov (UKR)40043:110
Skupina K
FC Utrecht - SSC Neapol  (čtvrtek 19:00)
Před fotbalisty Neapole i Utrechtu je opravdu těžký úkol. Jisté je, že pokud jeden z týmů toto utkání vyhraje, tak ten druhý se bude moci rozloučit s reálnou nadějí na postup. První zápas totiž skončil bezbrankovou remízou a vzhledem k rozhodujícímu postavení vzájemných duelů by byl tříbodový rozdíl pro jeden či druhý celek nedostižný. Nicméně ani remíza není žádná výhra, oba týmy by totiž musely na závěr zvítězit.

A možná by jim to nebylo nic platné, pokud totiž Steaua doma porazí Liverpool, tak jejich naděje v případě remízy zhasne už po pátém kole. Neapol ani Utrecht zatím nepoznaly, jak chutná vítězství, teprve naposledy ale zaznamenaly první porážku. Neapol se v tuto chvíli nachází v italské Serii A na hezké čtvrté pozici a ztrácí jen šest bodů na čelo, bojuje tedy na obou frontách. Naposledy prohrála na půdě Udinese 1:3.

Utrechtu se daří v holandské Eredivisii střídavě. Dokáže překvapit a zdolat věhlasný celek (třeba Ajax), poté ovšem prohraje na půdě Heraclesu, který se v letošním ročníku vcelku trápí. V tuto chvíli patří Utrechtu devátá pozice, stále ovšem reálně může bojovat i o přímou účast v pohárech v příštím ročníku. Oba soupeři nejsou v Evropské lize příliš útočně naladěni, proto se čeká menší počet vstřelených branek.

Kouč italského celku Walter Mazzarri věří, že je stále slušná šance postoupit do dalšího kola. "Ta možnost je více než reálná. Rozhodně to ale nebude nic lehkého, o kvalitách Utrechtu víme a v jejich domácím prostředí to bude dvakrát tak těžké. Musíme si ale věřit," povzbuzuje své svěřence. "Nejdůležitějším faktorem bude proměňování šancí, to nám v posední době dělalo největší problém," dodává Mazzarri. K tomuto cíli by mu mělo pomoci úderné trio Marek Hamšík, Ezequiel Lavezzi a Edinson Cavani.

Pokud Utrecht nedokáže zvítězit, bude mít zřejmě mnohem menší šanci postoupit. Na závěr skupiny totiž bude bojovat o body na Anfiled Road proti Liverpoolu a tam se příliš často nevyhrává. Tom du Chatnier je přesvědčen, že pokud se budou jeho svěřenci držet herního plánu, tak zvítězí. "Určitě můžeme uspět, nesmíme ale dělat naše tradiční školácké chyby. Klíčem k úspěchu bude také velmi agresivní hra," uvádí závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Steaua Bukurešť - Liverpool FC  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Liverpoolu sice doznali po naprosto nepovedeném začátku zlepšení, avšak zatím jejich výkony stále nejsou zcela optimální. V Evropské lize to vypadá, že si už zřejmě zajistili postup do další fáze. Stačí jim k tomu získat ze dvou zápasů dva body, což je rozhodně reálný cíl. Nyní budou hrát na rumunské půdě proti současnému největšími konkurentovi ve skupině Steaue Bukurešť. Ta má na kontě pět bodů a nutně by potřebovala zvítězit.

Pokud by se jí to totiž povedlo, mohla by klidně v závěrečném duelu v italské Neapoli pohrát. To sice jen za předpokladu, že by italský tým nevyhrál nyní v Utrechtu a holandský celek nezvítězil dvakrát po sobě. Jenže anglický tým má i přes horší formu svou kvalitu, doposud ještě neprohrál a proto je zisk tří bodů hodně těžký úkol. Pokud Steaua prohraje nebo remizuje, bude muset na závěr v Neapoli bodovat, při nepříznivé situaci dokonce naplno.

Liverpool v posledním ligovém kole nezvládl zápas s konkurenčním Tottenhamem a přestože vedl, tak soupeř otočil výsledek brankou v nastaveném čase. A to ještě Reds ušetřil, když neproměnil penaltu. Liverpoolu tak patří v tabulce Premier League desáté místo se ziskem devatenácti bodů. Steaua je v tabulce rumunské ligy až sedmá, první místo je vzdáleno už na deset bodů. Úvodní vzájemný duel na Anfiled Road skončil jasnou výhrou domácích 4:1.

Nicméně manažer Roy Hodgson si zatím nedělá příliš velkou hlavu s postupem a nechá zahrát mladíky, v závěrečném kole totiž může Liverpool vše dohnat. Kromě zraněných Stevena Gerrarda, Jamieho Carraghera a Daniela Aggera budou odpočívat také Fernando Torres, Maxi Rodriguez, Raul Meireles, Glen Johnson a Paul Konchesky. Do hry by se tak měli dostat vycházející hvězdy jako Dani Pacheco, Nathan Eccleston, Danny Wilson, Jack Robinson či John Flanagan.

Při otázce, z jakého důvodu se Hodgson chystá udělat tento krok, zazněla jasná odpověď. "Potřebujeme hrát se širokým kádrem, protože sezóna je dlouhá. Navíc další hráči naberou cenné zkušenosti a v současné situaci je to nejlepší varianta," udává Hodgson důvod pochybovačům.

Steaua tak může zlomit sérii Liverpoolu, na rozdíl od soupeře bude hrát v nejsilnějším možném složení. Útočník Bogdan Stancu však varuje i před lavičkou náhradníků. "Sice nepřijedou největší hvězdy, i tak to bude ale hrozně obtížné. Liverpool má spoustu skvělých hráčů i na lavičce, osmnáct hráčů je opravdu na světové úrovni. Musíme se představit tak, jako bychom hráli proti jednomu z nejlepších současných evropských velkoklubů," uvádí Stancu s pokorou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)42207:28
2.Steaua Bukurešť (ROU)41218:95
3.SSC Neapol (ITA)40314:63
4.FC Utrecht (NED)40312:43
Skupina L
CSKA Sofia - Beşiktaş JK  (čtvrtek 19:00)
Do bulharské metropole zavítá turecký Besiktas Istanbul. Turci potřebují k definitivní jistotě zvítězit, ale za jistých okolností jim stačí i bod, to když Rapid doma neporazí Porto. Ve hře o postup je stále i CSKA Sofia.

CSKA Sofia si tuto šanci na postup vybojovalo před čtyřmi týdny, kdy si odvezlo z Vídně poněkud překvapivé vítězství 2:1. Bulhaři jsou sice ve skupině stále poslední, ale spolu s Rapidem mají shodný počet bodů a na druhé postupové místo ztrácejí dvě kola před koncem čtyři body.

Jak tedy bylo řečeno, Besiktas ještě nemá nic jistého, ale je hodně blízko postupu a všechno má ve svých rukách. Navíc po víkendu je na tom velice dobře psychicky, Besiktas totiž zvládl prestižní derby proti Galatasarayi, na stadionu Ali Sami Yen vyhrál 2:1. "Náš tým tam v uplynulých letech nezískával žádné body," řekl 34letý Guti, který do Besiktase přišel v létě letošního roku. Besiktas tam totiž zvítězil po více než šesti letech.

Co se týče Evropské ligy, Besiktas porazil Sofii i Rapid, pak ale přišla prohra s Portem a v odvetě na stadionu Dragao remíza 1:1. Utkání CSKA Sofia versus Besiktas Istanbul bude řídit norský sudí Tom Harald Hagen, na pomezí mu budou asistovat krajané Frank Andas a Svein Inge Wiken.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.40 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Rapid Vídeň - FC Porto  (čtvrtek 19:00)
Do mrazivé Vidně přicestují fotbalisté FC Porto. Dosud suverénní Portugalci mají postup zajištěn, avšak nikoliv z prvního místa. Rapid chce zase napravit předchozí domácí prohry a konečně uspět, navíc hraje o naději postupu do další fáze.

Na hostující hráče čekají v Rakousku velmi extrémní podmínky, ale samozřejmě i jinde ve střední Evropě panují obrovské mrazy. Porto ale narozdíl od Rapidu nemá nůž na krku.

Rakušané totiž musejí vyhrát, tedy pokud si chtějí uchovat šanci na postup. Situaci ale nemají ve svých rukou, spoléhat musejí také na výsledek Besiktase Istanbul, který když vyhraje, postoupí. Hráče Rapidu tedy nečeká nic snadného, navíc kvality Porta jsou nesmírné.

"Musím být upřímný a říci, že Porto je jedním z nejlepších mužstev, se kterým jsme v posledních letech hráli," složil poklonu portugalskému celku Steffen Hofmann, který ale bude domácím nejspíše scházet. Chce-li ale Rapid uspět, musí zlepšit výkony před domácím publikem, v dosavadních zápasech Evropské ligy totiž doma na stadionu Gerharda Hanappiho pokaždé prohrál. S Besiktasem i CSKA Sofia shodně 1:2.

To tým okolo trenéra Andreho Villase Boase má zcela jiné starosti - nutno říci, že mnohem příjemnější. Porto totiž, a že to zní opravdu neuvěřitelně, letos ještě v žádném soutěžním utkání neprohrálo. Jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize si svěřenci trenéra Boase počínají suverénně. Naposledy v Portugalsku sice Porto remizovalo se Sportingem Lisabon 1:1, ale o vedoucí pozici v žádném případě nepřišlo. Jedinou ztrátou bylo vykázání trenéra Boase na tribunu, ten tak svůj tým nepovede v následujícím utkání proti Vitórii Setúbal.

Trenér Rapidu Vídeň Peter Pacult bude bez řady klíčových hráčů. Vedle Hofmanna budou chybět Jan Vennegoor of Hesselink, Thomas Hinum, Markus Katzer a Hannes Eder, nepravděpodobný je i start Yasina Pehlivana a Veliho Kavlaka.

Kompletní nebudou ani Portugalci, v nominaci chybí Cristian Rodríguez, Maicon a Emídio Rafael, naopak trenér Boas doplnil kádr o čtyři mladíky - Serena, Waltera, Castra a Ukra. Zápas bude řídit makedonský arbitr Aleksandar Stavreva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.45 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Porto (POR)43108:210
2.Beşiktaş JK (TUR)42115:57
3.Rapid Vídeň (AUT)41034:73
4.CSKA Sofia (BUL)41032:53

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (273)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavne ze se zacina v zari a dva zapasy dohravaji v prosince ,,, Bravo UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

myslels "Fuck off UEFA", že?

Reagovat
smazaný uživatel

Mancity 1

Juventus 2

Atletico 1

Sporting 10

Zbytek jsou hodne osemetny zapasy .

Reagovat
cristiano.K.

sporting 10 tam určitě necpi

Reagovat
Langi

proč by ne?? jsou lepší než Lille a dá se předpokládat že doma zase nějaký ten gól dají

Reagovat
cristiano.K.

lille má neskutečnou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Lech neprehrá

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme,ide o veľa....Forza Juve !

A nehrá Motta,to je dobrá správa....

Reagovat
smazaný uživatel

Come on KKS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

do boju KKS

Reagovat
Losinho

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=d-WskSN1PCY&feature=related první minuta jen tak pro připomenutí.... Jinak dnes Kolejorz musí, tylko Lech !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To už tu párkrát bylo. Kolejorz na Spartě nebyli slyšet .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně to nechápu, nebyli schopni dát Spartě góly, Sparta dokonce byla i lepší v tom dvojzápase ale pak si Kolejorz daj tři fíky na Juve, porazí Man. City..

Reagovat
smazaný uživatel

To se prostě stává.

Reagovat
smazaný uživatel

přišel Bakero a nějak to začlo jít, nicméně je nepochopitelné, že tu remízu uhráli na Juve eště pod Zielinskim. Dneska musí ale, věřím v to!

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 3-1 Kolejorz, lístky bylo opět nemožné sehnat

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by se víc líbila remíza. Nebylo by špatný, kdyby ze skupiny postoupil Lech a Juventus.

Reagovat
Mircu5

Umíš počítat? My porazíme Salzburg a budeme mít 10 bodů, kdyby Lech remizoval s Juve, tak by měl 8 bodů a Juve 5, i kdyby nás Juve porazili tak by měli 8 bodů a postup nejspíše v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, remíza 2-2 a míň posunuje do dalších bojů Lech na 100%

Reagovat
Losinho

Bakero to zlepšil, ale střílení golů stále neni zrovna silná stránka Lechu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj a třeba proti Polonii doma to bylo utrpení, které jsem měl na lístku, naštěstí 1-0 a já bral prachy a eště k tomu jsem byl šťastný, že Lech vyhrál. Jinak se mně zatím, kromě toho zápasu s Polonií, všechny zápasy pod Bakerem líbily, ale to střílení golů furt pokulhává

Reagovat
Losinho

Určitě je znát herní pokrok, ale nemůže se pořád spoléhat na nulu vzadu a na to, že tam snad něco spadne. Proti Juve to vysílá ČT4, takže paráda, žádný zdlouhavý hledání přenosu...

Reagovat
smazaný uživatel

v Trondheime je odlozeny zapas ? chcel som tipovat, ale teraz som bol vo fortune a nie je v ponuke ...

Reagovat
Hiko

hrát by se mělo

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist:3:0> jistej postup

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

no to víš, že jo...

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Juve, Doria, Palermo, Neapol. Forza Calcio!

Reagovat
Shevchenko

Měl být nový, ale to je jedno.

Reagovat
M11

je to v rodine

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo rozhodně ne !!

Reagovat
Shevchenko

Zítra se ze mě stane rosanero.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě doufám, že zítra skončíš s hlavou v klínu..

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že to nebyla nějaká osobní nabídka, marty

Reagovat
smazaný uživatel

*ve svým klínu, samozřejmě

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA DORIA!!!

na na na na na na na na na

Ho i brividi, ma il cielo è sempre più bluuuuuu, cerchiato di blu!

Ho i brividi, ma il cielo è sempre più bluuuuuu, cerchiato di blu!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
DelPiero137

Dnes asi nehrozi ze Juve odhra zapas, v celej strednej Europe je snehova kalamita.

Reagovat
smazaný uživatel

v Poznani je -12 a lehce sněží, já myslím, že se to odehraje, ten stadion je suprově krytý, ale kdo ví, v jakém stavu je trávník

Reagovat
Pinturicchio

Pokud je to tak, jak říkáš ( a pokud to vydrží ), tak si myslím, že to ten trávník nemůže ovlivnit tak, aby se nehrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, snad se bude hrát, ale za necelé 4 hodiny bude tak -20

Reagovat
Pinturicchio

Mráz by tak vadit neměl, alespon by ( teoreticky ) mělo mín sněžit. . Hlavně at nefouká a moc nesněží. Byla by škoda, kdyby se nehrálo, když už to dává ČT.

Reagovat
Losinho

To bude v pohodě, něco jako zápas cca. před rokem a půl proti Udinese.

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně to Udinese mně to připomnělo, a to ještě nebyl ten stadion krytý ze žádné strany, takže dneska se to odehraje snad

Reagovat
Kily

koukal jsem na stránky Juve, kde jsou tři fotky a už jsem viděl horší terény, na kterých se hrálo. UEFA se bude snažit to dneska a zejtra odehrát všechno, protože do šestého hracího dne zase tak moc času nezbývá

Reagovat
DelPiero137

-20C? To uz je riadna kosa . Nie ze si hraci poskodia svaly. Hlavne aby sa nehralo na snehu a z oranzovou loptou. To bude onicom futbal...

Reagovat
Shevchenko

OT: V osmifinále Coppa Italia jdem na Bari, hrát se bude někdy po novém roce. Livorno nedělalo žádné problémy, ale první gól z komické penalty. Druhý po krásné střele Masiella z přímáku (jsem ani nevěděl, že je kope).

Reagovat
doNny

Rosenborg, Lech, Hajduk ... ať ta UEFA za něco stojí

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk Nezpaomenu, jak sem zažil místní Torcidu. A Lech samozřejmě

Reagovat
doNny

Tomu věřím , předpokládám, že Torcidu si zažil ze Zenitem, je někde nějaký report? protože jak se dívám, tak fczenit.blog.cz není měsíc aktualizovaný, což je škoda...rád jsem si přečetl reporty

Reagovat
doNny

škoda, že ignoruji [reagovat]

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, že je, dokonce můj:

http://thordivision.com/index.php?a=673

Zenitblog nevím, co s ním je, je mi to jedno, ukradený, musíš na autora toho webu..

Reagovat
doNny

Reagovat
smazaný uživatel

nechceš dát na Jaře Polskej trip? Katowice, Poznaň..?

Reagovat
smazaný uživatel

jj hlavně pak v Katowicích řekni, že je to Opavák, jistě budou potěšeni

Reagovat
smazaný uživatel

to mělo bejt překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

musíme se nějak domluvit hlavně my, musíš taky bydlet kdesi v pr.eli Já chtěl na Lech-Legia

Reagovat
smazaný uživatel

předběžně je to druhý týden v dubnu

Reagovat
smazaný uživatel

hele, mně nedělá problém kdyžtak dorazit do Brna, odtud bychom vyjeli, řeknem Stasovi, ten by jel určo. A prostě takovej víkend, Pátek-Neděle, ubytování můžem pořešit přes nějaké hostely či motely.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je super. to by šlo, stas by jel taky, si myslím. Ten víkend ideální. Po neúspěchu výjezdu na City, se těším trojnásobně a furt mám v mobilu tato čísla, schválně, jestli víš, co to je? tribuna IV, sektor E2

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, že vím... A můžem cestovat vlakem, o to větší sranda to bude a nijak zvlášť drahé, kdyžtak to i jistí busy

Reagovat
smazaný uživatel

ok, ok. Bude to supr. Jinak psala mně ségra jednoho z těch zavřítých kámošů, že ze rok a 4 měsíce smí požádat o podmínečné propuštění čili za rok a půl máme, kde bydlet v Poznani

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ale ten Lech s Legií není vůbec špatnej nápad. Jen se musí pořešit lupeny.

Reagovat
smazaný uživatel

jj přes net se to pořeší, to bude stoprocentně zápas s největší návštěvností, ale myslím, že lístky nezmizí za dvě hodiny jak na City a Juve. Jinak na ostatní zápasy jde lístek v pohodě sehnat přes net, to už mám ošéfované, ale tohle bude spešl zápas, ale myslím, že to taky pujde sehnat, že bude tak 40 000

Reagovat
smazaný uživatel

a přes net jde udělat i případné rezervace na ty motely a hostely, jen si musíme určit, jakou trasu pojedem :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně. Tam se dá dostat v pohodě přes Bohumín a na dva přestupy, čili v klidu, do Poznaně jedině přes Bohumín. Brno-Bohumím a Kiedzerzyn Kozle a jsme tam. Akorát je to na 10 hodin cety, ale o to větší bdue sranda

Reagovat
smazaný uživatel

oj, to bude výjezd ve stylu Polska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no nic, valím do té haly a pak Lech, času dost eště, to se pořeší bez problémů

Reagovat
smazaný uživatel

Tylko Lech

Reagovat
doNny

zájem by určitě byl, chci se už konečně dostat do Polska, když mi nedávno nevyšel ten Ruch . Celou dobu jsem byl závislý na autě, na jaře by se to mělo změnit, tak i tak by nebyl problém. Cesta jinými prostředky by nebyla špatná, nemám nic proti tomu - i když já moc nepiju .

Reagovat
smazaný uživatel

No ja se bavim ...fakt by me zajimal duvod tohohle divadla ve stylu 15letejch slecen, ktery uz vsem prijde akorat smesny

Reagovat
smazaný uživatel

jenom sem napsal, že nevím, proč se neaktulizuje web a že mi to je ukradené

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja tim samozrejme nemyslim tenhle prispevek... tady me akorat pobavila ta touha strasne moc zduraznit to "je mi to jedno, ukradene"

Reagovat
smazaný uživatel

tak brečet kvůli tomu nebudu, on se jen zeptal, tak sem mu slušně odpověděl, nevím, co ty tu hraješ za herecké manévry...

Reagovat
smazaný uživatel

moc dobre vis, ze nejde o nejakej prispevek na EF

Reagovat
smazaný uživatel

"doNny01.12.2010 18:14

Tomu věřím , předpokládám, že Torcidu si zažil ze Zenitem, je někde nějaký report? protože jak se dívám, tak fczenit.blog.cz není měsíc aktualizovaný, což je škoda...rád jsem si přečetl reporty "

Reagovat
smazaný uživatel

"Kerzak0v

01.12.2010 19:06

moc dobre vis, ze nejde o nejakej prispevek na EF"

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se spíš ty chováš jak nějakej puberťák, když tady vytahuješ věci, co nemají s fotbalem nic společného...

Reagovat
smazaný uživatel

O pubertalnim chovani bych z tvy strany radsi nemluvil...co se tyce myho prispevku, tak uznavam, ale kdyz jinde se bavit nejde... takze tady tecka, kde jinde pokracovat v debate vis.

Reagovat
$dolar$

Vy jste se nejak pohadali?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Lidi nemáte nějakou kde jsou všechny přestupy, tržní ceny hráču v různých týmech apod.? moc by mi to ted pomohlo...díky

Reagovat
Shevchenko

transfermarkt.de

Reagovat
Carlos Juan Pablo

transfermarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Mareček, Mazuch, Polák, Lecjaks všichni v základu

Reagovat
smazaný uživatel

to tady nedávej, nezapomeň, že fanoušci jsou ti zlý a securitka ta hodná a že za vše si můžem jen my..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to sem dal taky z toho důvodu, že o nějakém mlácení fanoušků při zápase Bohemka-Plzeň tu psal dolar. Psal něco v tom smyslu, že nějací jeho slovy kreténi nechtěli čekat po zápase v sektoru a drali se ven a sekuritka je seřezala, tak že museli být převezeni do nemocnice. Jinak doufám, že se ten Plzeňák z toho vylíže. A sekuriťáka by měl stihnout spravedlivý trest.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je dobře, že veřejnost začíná vnímat, jakej dobytek je v řadách security

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to tak bude vnímáno. Ale ten článek, kde se psalo o bývalých chuligánech ve službách sekuritky, by mohl být pro lidi zavádějící, protože si můžou říct, že jsou to všechno stejní darebáci...víš jak lze různé věci překroutit.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, řeknou si, že slušný, obyčejný člověk přece nemůže zastavit rozzuřený dav zvířat z Baníku, tak ať tam jsou ti jím podobní...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to nemyslel. Spíš, že to pochopí tak, že to budou brát jako rvačky jedněch grázlů s druhejma. Takže až dostanou nějací kluci z kotle namláceno, závěr bude, že jsou všichni jedna pakáž a nemá cenu se tím zabývat. No ale snad to tak nebude .

Reagovat
smazaný uživatel

no, jak byl před dvěma tejdny Hyde Park, tak tam nějakej frajer, co má na starost fanouškovskou kriminalitu povídal, že si je vědom, že mezi security jsou někdy i "hovada" a že prý má nastat nějaké jejich školení atd... Tak sem zvědav

Reagovat
smazaný uživatel

no, jak byl před dvěma tejdny Hyde Park, tak tam nějakej frajer, co má na starost fanouškovskou kriminalitu povídal, že si je vědom, že mezi security jsou někdy i "hovada" a že prý má nastat nějaké jejich školení atd... Tak sem zvědav

Reagovat
doNny

je to tady...najednou ti "druzí" (spolek antitrevor ) fanoušci jsou zalezlí a bez komentáře.

každopádně ten zmrd by měl dostat i ěnco jiného než jen trest

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Kolejorz !!!

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

krása doria. krása pazza. mám radost. po poločase ještě přidat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dilema: Koukat na City nebo na JUve?

Reagovat
smazaný uživatel

na Kolejorz...

Reagovat
Losinho

Na Lech.

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting vs. Lille

Reagovat
smazaný uživatel

u toho by se dalo dobře spát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli ti jde o fotbal, tak těžko právě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli ti jde o fotbal, tak těžko právě..

Reagovat
10

LECH POZNAN (4-2-3-1): Kotorowski; Kikut, Bosacki, Djurdjevic, Henriquez; Djurdejevic, Injac; Wilk, Peszko, Stilic; Rudnevs. All.Bakero

JUVENTUS (4-4-2): Manninger; Camilleri, Bonucci, Chiellini, Traorè; Krasic, Marchisio, Sissoko, Pepe; Del Piero, Iaquinta. All.Delneri

FORZA JUVE!

Reagovat
smazaný uživatel

Peszko-Stilič a Rudnevs vás umotaj Ale kde je Arbeloda?

Reagovat
cresposuper

Nechápem, prečo nedal aspon teraz Sorensena.

Reagovat
10

lehčí zranění, není ani na lavičce...proto hraje Camilleri, na kterýho se hodně těším, mluví se o něm jako o jednom z nejtalentovanějších beků v Itálii

Reagovat
10

resp. nejlepších stoperů, bek není jeho primární pozice, stejně jako u Sorensena...

Reagovat
cresposuper

Ok, nech sa predvedie.

Reagovat
smazaný uživatel

vharkov fuuuuuuj

Reagovat
smazaný uživatel

a jdeme na to... Kolejoooooooooooooooorz

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam parádní atmosféra.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je Juve je PŘÍŠERNÁ

Reagovat
Pinturicchio

Strašně laxní, nulové dostupování hráčů.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Pinturicchio

Storari by to měl.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Otočíte?

Reagovat
Pinturicchio

1:4

Reagovat
DelPiero137

keby sme dali kazdu druhu sancu, tak uz sme s privrenym okom mohli vyhravat 1:4

Reagovat
cresposuper

Mne príde , že na to až príliš seriete..

Reagovat
Pinturicchio

Koukám jen chviličku, těžko říct.

Reagovat
DelPiero137

Mne sa zda ze sa snazime, ale koncouka nejde...

Reagovat
cresposuper

BSC za tri minúty z 1-2 na 4-2.

Reagovat
Pinturicchio

Nic, jdu koukat na TV, mějte se tady.

FORZA JUVE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrůza hrát v takové brutální klemře fotbal. Aji když to často nedělám, tak tady musím pochválit svaz, ten víkend kdy se hrálo 17 kolo byl poslední kdy bylo ještě teplo. Týden potom sněžilo a tenhle víkend bude venku deset pod nulou.

Reagovat
DelPiero137

Polsky smelinari maju dost stastia zatial sakra. Dva krat isla lopta tesne vedla pravej tycke po zemi do prazdnej + teraz Bonucci dorazka... Zato im tam padne prvy center

Giorgo dnes nema najlepsi den.

Reagovat
kiwwi

OT: co znamena ceske slovo zapuzení... príšera k zapuzení duchů ? thx

Reagovat
Carlos Juan Pablo

odehnání...?

Reagovat
10

to je zase zápas...doslova...

Reagovat
cresposuper

Tých šancí je zatial plná riť.

Reagovat
10

jinak s tím bílým míčem to moc nevychytali...

Reagovat
DelPiero137

v 2.polcase uz musi prist oranzova poslednych 5min som loptu nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí v Lisabonu je od pohledu amatér, to jsem zvědav čeho se ještě dočkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej vesnickej fotbal ale co, vedeme !!!!!!!!!!!!!!! A Kotorowski zas chytá jako pán bůh

Reagovat
Mr.Jindros

Neviděl jsem první půl hodinu. Nemrzí mě to.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, přišel, o modní doplňky hráčů Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Lech hraje jeden velkej výkal, ale což... na poli hrát holt umí lépe. Forza Juve, druhý poločas musíme dát PS: Ta bílá mičuda není vidět, koukejte dát oranžovou, vy pitomci

Reagovat
smazaný uživatel

ty pitomče, když se začínalo, byl celkem fajn povrch, nikdo nemůže za to, že v posledních deseti minutách tam je mega chumelenice...

Reagovat
DelPiero137

+ Melo za Moma.

Reagovat
Mr.Jindros

To vůbec není o povrchu, ale hlavně o tom, že Juve na EL vyloženě se*e.

Reagovat
herbage

Jak hraje Traoré?

Reagovat
10

bojí se...

Reagovat
smazaný uživatel

OT:v prestavce davali sestih OM - Nancy....to teda cumim co vsechno spalili..

Reagovat
smazaný uživatel

to bude záměr ten bilej balón...

Reagovat
DelPiero137

Ukazuju ihrisko pred vykopom 2.polcasu. Dobre sasnezene je to tam...

Reagovat
Rssa

Ti Poláci tam teď pěkně hýkají do rytmu Carnival De Paris

Reagovat
Mr.Jindros

Copak míč, já nevidím hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

hej kolejorz, hej kolejorz, heja heja hej kolejorz, chce to na 2-0 z brejku nebo z haluze, ať jsme klidní, Krasič zlobí. Musí dat Moždena

Reagovat
smazaný uživatel

a mozdzen na place, kdybych mu to nezavolal, tak ho tam nedá

Reagovat
smazaný uživatel

nééééé, toto musí dávat, Kikute, abych tě nepřekřtil

Reagovat
smazaný uživatel

Juve bez Aquilaniho tam ani nemusela jezdit...Zbytečné trápení hrát s tímhle.

Reagovat
DelPiero137

Ak chceme nieco uhrat, mal by tam ist Melo miesto Moma. Sissokovi sa zase zacina prehupat uspesnosti prihravok do velmi zapornych cisiel.

Inak ani Alex nam dnes nepomaha, straca vela lopt.

Reagovat
smazaný uživatel

To bez debat, Momo je absolutně hráč na vyhazov...Alex jediný ohrozil bránu(2x) ve 36ti letech a to jako technický hráč v takovém počasu. Velká ostuda pro ostatní.

Prostě zápas na nic.

Reagovat
Mr.Jindros

"Ak chceme nieco uhrat"

Reagovat
DelPiero137

Aaaach toto je zapas. Luckerom sa podarilo dat gol s prvej sance este za normalnych podmienok. Teraz to bude nemozne skorovat v taketjo chumelici, toto nie su podmienky na zapas.

Giorgo asi nema rad sneh

Reagovat
smazaný uživatel

aléééééééé

Reagovat
DelPiero137

to snad nie

Bozie mlyny melu pomaly ale iste...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že Juve rozhodně nepřehrává lech a kromě hlavičky del piera a odraženém balonu po trestnáku neměl lautr nic, dokonce lech v kombinaci mnohem lepší

Reagovat
DelPiero137

pozri si este raz cely zapas a sance

Reagovat
smazaný uživatel

ano, jedna del piera a jedna po tom trestnáku, jinak nic, kikut sám a stilič sám na bránu. 2-2 + gol

Reagovat
smazaný uživatel

a ted eště jedna

Reagovat
10

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

jejej, ale remíza stačí! Kolejooorz!

Reagovat
10

celá ta EL je za trest...

Reagovat
Mr.Jindros

To jo, už abysme byli venku (takže zhruba za pět minut).

Reagovat
10

bohužel je to tak...

Reagovat
Mr.Jindros

Bohužel, bohužel... že se na to vykašleme, bylo dost jasný od začátku.

Reagovat
10

snad nám to pomůže v lize...

Reagovat
herbage

Reagovat
DelPiero137

som zvedavy ako budu posudzovat zakroky v 16-ke ked nie je vidno zidne ciary. Hlavne pred nasou branou...

Reagovat
10

jako proti Fiorentině, akorát na sněhu

Reagovat
10

gratulace Lechu...strašnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooo, postup!!! Kolejooooooooorz!

Reagovat
Mr.Jindros

Ty komentátoři mě svou neschopností fakt dojímají...

Reagovat
M11

to je zbytecne resit.. stale dokola

Reagovat
smazaný uživatel

a na jaro opět proti Spartě!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale až tak v semifinále, či ve finále.

Reagovat
DelPiero137

Aspon keby boli tie podmienky ferove a dalo sa bojovat na 100%. Posrali sme si to aj sami so Salzburgom, s Poznanom v oboch zapasoch vela smoly(resp. neschopnost premienat sance).

Nech ich zasnezi v tom Poznani do vysky stadionu do rana

A teraz v lige ziadne zavahania!!!

Reagovat
smazaný uživatel

uuuuuuuuf, jako, fotbal mega hroznej, takhle snad vypadá nejvyšší Tibetská soutěž ale co, sme tam !!! Poznaň, Poznaň, hej Koooolejorz !! A Bakero vypadal famózně s tou šálou A Felippe Mello měl taky dobrý maskování

Reagovat
smazaný uživatel

Bakero supr se šálou, Marko 2. Fotbal samozřejmě o ničem, ale to se dalo čekat na tom terénu, ale přístup hráčů suprovní, odjezdili to a v celkovém měřítku všech zápasů zasloužený postup! Na jaro jedem na Letnou

Reagovat
smazaný uživatel

a jako předkrm si dáme Lech-Legia Hele a ten Kikut, to je slovák, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nn, Marcin Kikut je Polák!

Reagovat
smazaný uživatel

po tomhle postupu bych pouvažoval i o EL v Poznani, ale to zas asi bude nemožné sehnat lístky

Reagovat
smazaný uživatel

No ne že bych chtěl snižovat jeho loajalitu ke klubu, ale tu šálu měl především kvůli příjemnému počasí, ne ? Ale hezky to řekl komentátor, že Bakero vypadá v tý šále spíš jako fanoušek z kotle Lechu .

Reagovat
smazaný uživatel

Španěl v poslký lize?

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, nejdřív trénoval Craxu a teď nedávno převzal Lech

Reagovat
slovaňáák

Shinjiiii

Reagovat
Arne

To se taky nevidí, aby takovej pinďa dával góly hlavou...

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

200. pre postup Steauy a Sparty

Reagovat
joshua

ty nefandis Hamsikovi?

Reagovat
$dolar$

Moc se mi letos libi PSG, hraji rychlej primocarej fotbal Fakt hezkej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Sou jak takový Arsenal Ligue 1. Majou dneska podobné dresy, spoustu Francouzů v kádru a žádného angličana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Rssa

Gooooooooooooooooooooool, z čista jasna

Reagovat
smazaný uživatel

Jova ale ten Babelův centr

Reagovat
Rssa

nejlepší co se mohlo stát, teď se můžou ti mladíci trochu uklidnit

Reagovat
smazaný uživatel

Poulsen opět tragickej.. hned v těch prvních 7 minutách mě pobavil.. několik ztrát a prohranejch zápasů oproti Jonjovi, kterej tam dře za 2 v tom středu.

Reagovat
Rssa

Co to tam ten Joey teďka vymýšlel v pokutovém má nahrávat

Reagovat
Rssa

Hej já v tom přenosu nepoznám, jestli to ve středu sere Jonjo nebo Poulsen, blonďaté vlasy a pleš mi tu splývají

Reagovat
smazaný uživatel

ô CTRL + C CTRL + V

Reagovat
smazaný uživatel

vedle

Reagovat
cristiano.K.

jak to vypadalo? já to neviděl shořela mi grafárna

Reagovat
$dolar$

Ta sestava Poolu je taky sympaticka

Reagovat
Pinturicchio

Kluci němečtí, mohli byste mi, prosím, něco říct k tomuhle hráči - Diego Contento?

Reagovat
Arne

Zatím toho ani v BL neodehrál tolik, abych ho mohl nějak extra zhodnotit. Každopádně talent je to velkej, ale těžko by vám nějak pomohl... Podle mě je ta spekulace spíš blbost daná dohromady kvůli jeho původu. Zdrojem tuším Tuttosport, takže nemusíš mít obavy.

Reagovat
Pinturicchio

Díky.

Reagovat
Arne

Nz... Ve spojitosti s vámi jsem už viděl hodně spekulací o relativně průměrných becích, teď mě napadá třeba takovej Rausch z Hannoveru, kterej jednoho dne bude výbornej, ale zatím prostě ne. Navíc podobnej typ jako Traoré, lepší spíš do zálohy, kde momentálně taky hraje.

Reagovat
Pinturicchio

Těch spekulací už je tolik, že se v tom sám ztrácím ( a to to poctivě sleduju ) . Uvidíme v lednu.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jak se dělá takový ten opačný háček nad ''o'' jako má Chantome?

Reagovat
smazaný uživatel

ô CTRL + C CTRL + V

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jo, jasný, dík Ale mě by zajímalo, jak se dělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus mapu znaků

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Netušim, co to je

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Strýček Google poradil, dík

Reagovat
Carlos Juan Pablo

GOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A ještě jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli máš Visty nebo sedmičky tak do toho vyhledávacího řádku co se ti objeví po zmačknutí ikony start napiš "mapa znaků" a enter. Tam si to najdi

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Carlose

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Dneska se hrajou pěkný gólový utkání

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG !

Jerome Clément

Reagovat
$dolar$

Krasnej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

psg - sevilla...no to je NÁDHERA..

Reagovat
$dolar$

Zapas nahoru dolu, tomuhle se rika hezkej fotbal, ne tomu co hraje tva Barcelona

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ty provokuješ tak, až to neni hezký

Reagovat
joshua

Ale z casti ma pravdu, vzdy je hezci se koukat na vyborny fotbal z obou stran nez na hazenou v podani jednoho tymu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Ne, ted to myslim naprosto neutocne, jen, ze kdyz napisu, ze Barcelona hraje priserne nudnej a hnusnej fotbal, tak se me ptaji, co je podle me hezkej fotbal, tak odpovidam, ze napriklad dnesni hra PSG

Reagovat
smazaný uživatel

nereaguj na mě prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že dávat PSG - Sevilla za 02 je chyba.

Reagovat
Rssa

Ajajaj...uspávací fotbal, nemastný neslaný Liverpool a velice tragický Steaua....a to se v Paříži a Utrechtu roztrhl s brankam pytel, asi nastal cas pro duální sledování

Reagovat
Carlos Juan Pablo

GOOOOOAAAAALLLLLLL

Reagovat
$dolar$

4:2 to je nadhera PSG

Reagovat
slovaňáák

Maaaats Ikdyž s pomocí soupeře, pokud sem dobře viděl..

Reagovat
REPLIKATOR

Goooool, joooo Wilfried už není nejlepší střelec super

Reagovat
REPLIKATOR

Sahin 3 asistence Cavani hattrick Necid 2 góly

Reagovat
slovaňáák

Lewaaa

Reagovat
Arne

Lewa Sice z chlupovýho ofsajdu, ale za bojovnost si to zasloužil.

PSG super , takže teď to chce, aby BVB vyhrálo v Seville a je "durch". Pokud bude mít tolik štěstí jako Sevilla na Westfalenstadionu, tak nemám obavy.

Reagovat
slovaňáák

Lewa těch šancí měl hodně, takže sem rád, že se trefil

Kéž by to tak bylo. Ono ani v zápasech s PSG jsme moc štěstí neměli, ale v Seville nám snad půjde trošku naproti. Byla by škoda nepostoupit..

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Falcao zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi víc než Hulk

Reagovat
Ondraa24

Mohamed už konečně nastoupil

Reagovat
$dolar$

Necid 2. gol

Reagovat
REPLIKATOR

Na Letné taky 2 góly

Reagovat
Shevchenko

Studio Fotbal

Reagovat
rufus

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Necid! škoda že se tak rozjel až na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív včera Kolejorz, dneska Lewa, super

Reagovat
smazaný uživatel

byly snad jenom 2 zápasy, kde naskočil Lewa a nedal gol!

Reagovat
slovaňáák

A dva bývalí slovaňáci se trefili, super

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Godwinson

To byl ovšem parádní fotbal, PSG opravdu výborný. Nenê je prostě neuvěřitelnej, ohromně je zvednul. Dneska to byla paráda, až na Ceará, ten byl dost slabej. Rozhodčí byl na jednu stranu výbornej, protože se snažil hodně pouštět, na druhou stranu určitý pasáže dost nezvládal, exot Romaric neměl dohrát, Chantôme taky ne. Ale paráda, snad postoupí s PSG Dortmund.

Clément, Chantôme, Bodmer.

Edel ..

Reagovat
Godwinson

Trochu moc oslavný .. ale tak, zaslouží si to.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
DelPiero137

Neviete co sa dialo v zapase Neapolu? Videl som prvych 5min a poslednych 15min. Na konci uz sedel Mazzari na tribude a kazdy bol nabruseny.

Ale poslednych 15min Neapol jednoznacne lepsia, zasluziala si vyhrat aj podla statistik zapasu.

Ď

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele