Eurozápisník IV. aneb S útočníkem ani ránu

11.06.2012, 02:44
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Poprvé v historii se stalo, že šlo Španělsko do zápasu mistrovství Evropy bez klasického útočníka v základní sestavě. A dalo gól - to Torres o svém pobytu na hřišti říct nemůže...

A to měl přitom Torres na kopačce dvě čisté gólové příležitosti. Můžeme jen spekulovat, zda - a případně jak moc - ovlivnilo jeho tolik probíranou a diskutovanou psychickou vybavenost rozhodnutí kouče Vicente del Bosqueho, který v přípravě vyzkoušel dva hrotové forvardy (zde je důležité připomenout, že Torres vstřelil jednu branku), aby pak při premiéře na Euru vsadil na dost neobvyklou taktiku. Na druhou stranu si musíme přiznat bez mučení - útočník takového formátu prostě musí dát ze dvou velkých šancí minimálně jeden gól.

Oproti předpokládané jedenáctce sice vymyslel del Bosque "pouze" jednu změnu, avšak rozhodně se nejednalo o "kus za kus". Místo Torrese, Negreda či Llorenteho - tedy zabijáků do vápna - šel na plac od první minuty Cesc Fàbregas, hráč do kombinace. Torres se do hry dostal zhruba v sedmdesáté minutě, a tak si teď pojďme oba tyto úseky zápasu srovnat. Nejprve však v krátkosti shrnu dnešní hru Italů, kteří odehráli vynikající zápas. Stejně jako například Němci vycházeli ze zabezpečené obrany - bránili mnohdy až v devíti lidech -, jenže hodně nebezpeční byli i dopředu.

A ukázali cestu, po níž se dá při utkání se Španělskem vydat a zároveň uspět. Reprezentace La Roja totiž nastoupila také bez klasických křídelníků (až v průběhu druhé půle se na trávník podíval Navas), a tak se hrálo vlastně výhradně ve středu hřiště. Na to měli Italové perfektní odpověď, zhušťovali tento prostor, nedávali v obraně Španělům dýchat a nebezpečných situací před brankou Buffona tak bylo pomálu. Ale teď už k samotnému srovnání dvou španělských stylů.

Hráči v červeném přelstili defenzivu Azzurri celkem čtyřikrát, což je samo o sobě číslo, na které svěřenci "Dona Vicenteho" asi nejsou příliš zvyklí. Zajímavá je však spíše statistika, podle které přineslo prvních sedmdesát minut stejně těchto situací jako závěrečná dvacetiminutovka. Bodem zlomu je jednoznačně právě střídání, když Silvu s Fàbregasem nahradili rychlíci Torres a Navas. Tím se Španělsku otevřela další možnost pro řešení útočných akcí - zatímco do jejich příchodu mužstvo La Selección tak dlouho nakrátko kombinovalo, až o míč ve většině případů přišlo, v koncové pasáži dnešního utkání přišly hned dva momenty, kdy byla jednou jedinou průnikovou přihrávkou vyšachována celá italská obrana. Tuto možnost nabízí ze všech útočníků v nominaci pouze Torres...

A existuje ještě jeden důvod jeho upřednostnění před Llorentem, Negredem nebo vlastně třeba i Soldadem, jenž byl nakonec z výběru del Bosqueho vyškrtnut. Fernando Torres je, na rozdíl od zmíněných hromotluků a pouhých zakončovatelů, hráčem do kombinace. Španělsko s ním na hřišti tedy neztrácí jednoho hráče do rozehry, fotbalista s devítkou na zádech naopak dokáže přinést svému týmu možnost nahradit stereotypní přihrávky kolem pokutového území jednodušším přechodem do útoku.

Tímto stylem hráli Španělé s Davidem Villou, který mimochodem, jak se dnes ukázalo, chybí del Bosqueho partě opravdu citelně. Momentálně zraněný nejlepší střelec historie španělské reprezentace pasuje do hry La Roja skutečně náramně, splňuje všechny výše zmíněné podmínky. A opět - z útočníků, které má trenér Španělů k dispozici, je mu nejpodobnější...Fernando Torres.

Ostatně přesně takový fotbal dnes předvedla Itálie, kterou tímto ještě jednou musím pochválit. Z perfektně fungujícího defenzivního bloku směřovaly dlouhé a rychlé pasy na rozběhnuté útočníky, které navíc stíhali velmi často z druhé vlny podporovat Marchisio, Motta, oba krajní hráči i nestárnoucí Andrea Pirlo. Squadra Azzurra tedy útočila v dostatečném počtu hráčů na to, aby byla nebezpečná, přitom ale v její defenzivě nevznikaly po ztrátě míče žádné mezery - obranná trojice fungovala zcela kompaktně, Maggio s Giaccherinim navíc dostatečně rychle zacelovali krajní prostory a neúnavní střední záložníci také odváděli svou práci na jedničku. Například v prvním poločase si Italové v obraně počínali takto.

Velice zajímavé je také statistické srovnání obou týmů. Španělé měli míč na svých kopačkách v šedesáti procentech hry, ovšem stihli si předat téměř dvojnásobný počet pasů (672:341). A přestože se například Gerard Piqué hned v první minutě odhodlal k dlouhému nákopu, věci pro španělskou reprezentaci tak neobvyklé, styl hry se, minimálně v útočné třetině hřiště, nezměnil. Obrovské množství krátkých přihrávek přímo kontrastuje s kombinacemi italského týmu - na obrázek z první půle se můžete podívat zde.

Nyní se ještě zaměřme na dva jednotlivce z opačných táborů - konkrétně oba asistenty u gólu svého týmu. Zatímco David Silva v drtivé většině případů přihrával na krátkou vzdálenost a s vymýšlením něčeho složitého si opravdu hlavu nelámal, Andrea Pirlo je přesným protipólem. Výborně zrychloval hru, se solidní úspěšností nacházel na delší distance své spoluhráče a svůj vynikající výkon korunoval parádním vysunutím Di Nataleho, k němuž se ještě dostanu samostatně. Všeříkající hodnocení naleznete tady.

...

Given, Duff a Keane. Před turnajem se hovořilo hlavně o nich třech, pokud šlo o irský výběr. Jde vcelku pravděpodobně o jejich derniéru na velkém turnaji, na Euru stoprocentně - a právě oni měli být těmi posledními mohykány, kteří ve jménu převážně "vyhynulé" generace MS 2002 docválají za ještě jedním úspěchem, který by ocenila širá fotbalová veřejnost.

A po jedenácté hodině večerní to jsou zrovna oni tři, kterým lze povrchně přišít na triko faktické vypadnutí. Debakl 1:3 přišel pochopitelně od toho nejnevhodnějšího soupeře, teď Ostrované budou muset oloupit vlastně oba dva favority...a to by se kompletní trojlístek musel setsakramentsky probrat, aby se o tom vůbec dalo začít uvažovat. Brankář Aston Villy zaspal při první bleskurychlé trefě, přičemž třetí nešťastně obstaral sám, když od tyče odražený projektil vhlavičkoval do sítě. Keane, ten potom předvedl nejhorší výkon od svého přestupu do Los Angeles (který ho přitom probral na všech frontách). Zejména před pauzou se na hrotu nezvládal bít o nakopávané balony (což, pravda, nebyla tak úplně jeho vina); a na podhrotu buď nebyl, nebo nestačil tvořit. A do třetice Damien Duff jako by se styděl vyniknout a strhnout spoluhráče, kteří to potřebovali jako sůl; raději navázal na nemastný neslaný ročník ve Fulhamu.

Každopádně už výše jsem naznačil, že to dnes nebylo jen o tomto triu. V první řadě bylo kritické úvodní dějství poločasem dvou kontrastů, které mohou působit nicotně, ve skutečnosti ale vypovídají mnoho o (ne)schopnosti celého irského výběru. Ten první se týká vzdušného prostoru; a to hned ve dvou rovinách. Nejprve je třeba vyzdvihnout dominanci St. Ledgera s Dunnem, zároveň ale zkritizovat jejich jedno jediné, nicméně o to klíčovější pochybení před první vstřelenou brankou Chorvatů (vstřelena hlavou po centru). A stejně tak lze do protikladu stoperské dvojici postavit útočné duo, na které za zápas směřovalo kvantum vysokých balonů a jestli si tandem Keane-Doyle poradil alespoň s pěti z nich, bude to dle mého hrubého odhadu ještě příliš. Irové tedy sice hrozili takřka výhradně z výšek, to však striktně zpříma (po standardkách) a nejlépe za využití spolehlivých středních obránců. Jakmile měla ostrovany podržet letecká dodávka během hry, nefungovalo to - vůbec.

To si ostatně rychle můžeme připomenout a potvrdit konkrétním chalkboardem z dílny statistického centra FourFourTwo, který si můžete prohlédnout zde. Ten tedy pochopitelně nevypovídá jen o kvalitě příjemce - a O’Sheovy nákopy občas vážně směřovaly do pochybných míst - a týká se akorát dění před pauzou, nicméně jako takový minimálně dokonale konstatuje, že se od této taktiky mělo upustit (a neupustilo, to mi věřte). Na což navazuje druhý paradox: zatímco beci se s ničím nepárali, stopeři s rozehrávkou dlouho váhali. A vzhledem k častému napadání Mandžukiće/Jelaviće až po vápno...to dobrotu vskutku nedělalo. Několikrát si nepěkně zavařili, únikových malých domů nakonec ukuchtili snad deset - nejmíň - a starý pán Trapattoni musel hledat nový prostor pro vrásky. Tenhle jejich experiment zkrátka nevycházel, hrubě.

Potom se ovšem nabízí jiná otázka: umí Irsko hrát jinak než přímočaře jako muži zabydlení na čarách? Ve středu významně kreativního hráče nenajdete (Whelan v tomto ohledu není vytížen v klubu, a tak zaostává i v národním výběru). Duff se dneska v první půli jen topil a McGeady byl vidět spíš v roli exekutora standardek - takže ani tenhle meziprostor neměl valný smysl. A Keane jako spojka rovněž nezvládal fungovat...

...takže asi tohle bylo maximum, hádám. A dost smutné maximum. Jestliže Bilić před utkáním malinko nabubřele (resp. v jeho stylu) prohlašoval, že ho Trap nemá čím překvapit, měl pravdu. O Irsku pod italským admirálem se dlouho vykládá, že postrádá plán B - a dnes, jakmile zelení měli dohánět dvoubrankové manko (na což absolutně nejsou zvyklí, třikrát ostatně na velkém turnaji inkasovali letos poprvé), jsme to všichni viděli v celé své kráse. Od Mandžukićova druhého úderu to byla jen ofenzivní křeč; stažení Doylea týmu paradoxně ubralo na pohybu, ačkoliv místo něj a McGeadyho přišli na plac dva čerství běžci Cox s Waltersem; a tak nakonec šlo za nejnebezpečnějšího ostrovana druhé části štítového záložníka Andrewse. Ten jediný měl odvahu natáhnout z dálky, například.

To Chorvaté zanechali v úvodním klání, které takto stále ani jednou v dějinách ME neprohráli, poměrně krystalicky pozitivní dojem. Tomu ubírá na blyštivosti snad akorát průběh první 45minutovky; konkrétně absence střelby a jakéhokoliv pokusu zaskočit zformovaného protivníka odvážnou "finálkou". Z téhle zvláštní neschopnosti jakékoliv penetrace viním zejména ukotvení Modriće na jeho letošní tottenhamské pozici zataženého dispečera. Asi se s nikým nedostanu do křížku, když šikovného středopolaře označím za nejkreativnějšího Chorvata: proto mi přišlo zbytečné jej utápět v roli, kterou by hravě zvládl snad i Vukojević.

Modrić se takto mohl dobře pohybovat, vyhýbat soupeřům a ve svém jedinečném stylu pronikat kupředu z hloubi pole - prakticky nikdy jsme ho ale neuzřeli v těsné blízkosti šestnáctky. Kde se pak tím pádem pohybovali jen útočníci, a ti - přiznejme si to - nejsou žádní kreativci ani dribléři. Ostatně sami se přesvědčte náhledem na tuto tabulku, která nádherně vymezuje Modrićovo široké pole působnosti před pauzou. Všimněte si, že jen tři (!) přihrávky z celkového počtu 31 rýsoval z okruhu možná i deseti metrů za velkým vápnem a jen jedna, leč (jak jinak) zkompletovaná směřovala dovnitř nejžhavějšího území. To je na tak geniálního hráče málo, necítíte to taky tak?

Nicméně Chorvaté si vystačili. Bilićovi parádně vyšly hlavně dva tahy: stažení Srny do obrany; a s tím související obsazení postů krajních záložníků poněkud atypickými, nikoliv křídelními typy fotbalistů. Rakitić s Perišićem zvládali centrovat i pomáhat Modrićovi s rozehrávkou blíže ose hřiště, čímž se pro nesmírně disciplinovaný obranný val Irska stávali Balkánci hůře a hůře předvídatelným sokem. Navíc Rakitić touto svou flexibilitou mnohdy citlivě odkrýval prostory pro Srnovy výpady; a to byla spolehlivá zbraň číslo dva. Jakkoliv se nakonec tou nejúčinnější pákou ukázala být paní štěstěna, jež z největší části zařídila druhou a třetí trefu, Chorvaté si pro výše jmenované skutečnosti tři body stoprocentně zasloužili.

"Elektronická tužka"

1) Jako první si rozebereme italský gól, který vstřelil Antonio Di Natale, ovšem obrovský podíl na něm má Andrea Pirlo. Ten nejprve hravě přešel ve středu pole přes Sergia Busquetse a otevřela se mu trochu volného prostoru. Rozebíhat už se začal Di Natale, jak můžete vidět na tomto obrázku. V tu chvíli italský útočník rozhodně nestojí v ofsajdu, kam se ho neúspěšně snaží vystavit couvající (zvýrazněný) Sergio Ramos. Španělskému stoperovi tím pádem chybí potřebné ztracené metry, a tak může Pirlo krásnou uličkou vyslat Di Nataleho do samostatného úniku.

2) Už o tři minuty později ovšem bylo vyrovnáno. A jednalo se o ojedinělé zaváhání italské obrany. Azzurri se zřejmě nechali trochu uspokojit svým vedením a na malý moment zapomněli plnit své úkoly. Na fotce můžete vidět, jak je David Silva obklopen hned čtveřicí soupeřů, přesto ani jeden z hráčů v modrém není míči natolik blízko, aby dokázal následnou přihrávku Fàbregasovi zblokovat. Italové ale v této situaci udělali chyby hned dvě. Kromě nepokrytí přihrávajícího Silvy (zřejmě hlavně ze strany Chielliniho) neubránili Azzurri ani zakončujícího Fàbregase, jenž se až příliš snadno dostal v rychlostním souboji před Giaccheriniho a měl tak volnou cestu k vyrovnání.

3) Osmdesátá pátá minuta, Torres si naráží se Xavim a žene se za rozhodující trefou. Buffon dost nesmyslně vybíhá až na hranici pokutového území, dva obránci Itálie jsou po Torresově levé ruce, takže se přímo nabízí jednoduché řešení - přihrávka na Jesúse Navase, který by následně uklízel balón do úplně prázdné branky. Torres se rozhodl jinak, zakončil sám a jeho lob skončil na horní síti. Španělé kvůli tomu berou jen bod...

4) Výše jsem přikládal chalkboard, který zachycuje jedinou Modrićovu přihrávku dovnitř pokutového území. Tady je celá situace v reálných konturách; a docela dobře jde vidět, že z toho mohlo být něco mnohem většího než dvě zbrklé a nepřesné "narážečky" z dílny Mandžukiće. Ten se dnes ve vápně osvědčil, tohle nicméně zpackal, jak nejvíc mohl. Modrić mu sice míč odevzdal na dlouhou nohu, což jeho pozici mírně komplikuje, každopádně stále jsem toho názoru, že stačily dva dotyky a přes Dunnea by po otočce i tak mohl útočník Wolfsburgu střílet - a to z velmi nadějného bodu. On však z první (!) nesmyslně sklepával míč pro špílmachra, který byl záhy k přijetí balonu zhruba stejně daleko, jako má monopost F1 k trabantovi. Čili symbolicky na míle; a o moc lepší to nebylo ani na druhý pokus poté, co se míč na Mandžukićovy kopačky ochotně vrátil.

5) Na tomto snímku se mi povedlo zachytit akorát ten moment před vyrovnávacím gólem Irů, v němž Ćorluka fatálně zaváhal při hlídání skórujícího St. Ledgera. Všimněte si jeho ležérního, napřímeného postoje; a zároveň očividného signálu ostrovanů, kdy se pozornost zdánlivě soustředí na bližší tyč, aby se standardka rozehrála na tyč vzdálenější, kde číhá nejlepší hlavičkář - a pochopitelně stranou nejméně přehledného dění. Přitom právě do těchto řídce krytých prostor směřovaly snad všechny irské centry z rohů či přímých kopů...tohle se zeleným opravdu povedlo.

Zajímavosti dne

- Věřte nebo ne, rovných 30 utkání a téměř čtyři roky doteď Španělé pod Vicentem Del Bosquem zvládali přežívat, aniž by se s někým rozešli smírně. Dnes tahle šňůra konečně vzala za své.

- Naopak Italové dneškem stanovili rekord v počtu remíz na evropských šampionátech. Na kontě jich mají 13.

- Dlouhých 73 let a 85 dní uplynulo od narození Giovanniho Trapattoniho. A tohle dvojčíslí se vyplatí uložit do paměti, neboť z italského veterána dělá nejstaršího kormidelníka v historii ME. Což není na tom všem jediná zajímavá věc; totiž v den jeho prvního zamrkání v Irsku popíjeli zelené pivo u příležitosti populárního Dnu svatého Patrika, patrona země.

- Mandžukić dnes vstřelil pátou nejrychlejší branku v kontextu všech evropských mistrovství (2:37) a nejrychlejší s ohledem na minulé i (pochopitelně) současné Euro. Rekord stále drží Rus Kiričenko, jenž před osmi lety rozvlnil řeckou síť po minutě a sedmi vteřinách.

- Právě Mandžukić mimochodem bodoval i v rámci vlastní krajiny, a to konkrétně svým druhým zářezem. Tehdy se stal prvním Chorvatem od legendárního Davora Šukera (1996) - a teprve druhým celkově -, který na Euru docílil v jediném střetnutí dvou gólů. Osud tomu chtěl, aby budoucí prezident chorvatského svazu při tomto okamžiku nechyběl v ochozech.

- Nikica Jelavić ve čtvrtém utkání letošního šampionátu konečně pozvedl vlajku Premier League. Před ním vyšli střelecky naprázdno i borci jako David Silva, Nani, Andrej Aršavin, Tomáš Rosický, Nicklas Bendtner, Lukas Podolski a ostatně i většina Irů, když to tak vezmeme. Na střeleckou listinu se mimochodem stihlo zapsat už pět vyslanců německé Bundesligy a čtyři zástupci ruské Premier Ligy.

- V utkání Chorvatska s Irskem padly hned tři branky po přesně cílených hlavičkách; to se stalo teprve počtvrté v historii ME, avšak zrovna během minulého ročníku jsme byli svědky jiného takového exempláře (Portugalsko - Německo 2:3).

- Xavi se dnes stal teprve druhým Španělem, jemuž se na evropském šampionátu povedlo vyslat přes 100 pasů. Oním předchůdcem barcelonského myslitele byl shodou okolností Pep Guardiola.

- Italy po dnešku můžeme mít za jedinečného protivníka, se kterým Španělé v rámci ME svedli více než čtyři souboje, aniž by ho byť jen jednou přemohli v základní hrací době.

- Irům v kvalifikaci nejlépe fungovaly standardní situace: ty obstaraly rovnou polovinu jejich gólového přídělu (10). A dnes se s touhle zbraní zdárně vytasili i na velkém turnaji.

- A na závěr ještě jedna perlička související s kvalifikačními boji: Iker Casillas při soupeření s Italy likvidoval pět střel, což je přitom bilance jeho celkového zatížení v kvalifikaci (sedmi zápasech).

Kuriozity dne

Pozoruhodnou cestou dnes v jednom momentě uchránil Chorvaty od Givenova výkopu Ivan Perišić. U rohového praporku stihl doběhnout příliš dlouhý pas spoluhráče a duchapřítomně jej kuriózním odrazem právě o "rohovku" uklidil do autového prostoru. Irové takto fakticky zůstali v defenzívě, místo aby se rychlým nákopem dostali na polovinu Balkánců, kde už v tu chvíli chtěli a měli umazávat dvoubrankové manko.

Hvězdy dne

Andrea Pirlo (Itálie) - Třiatřicetiletý středopolař byl hlavním strůjcem vynikajícího výkonu a solidního resultátu Itálie. Stíhal podporovat útok i obranu, jako první ze všech hráčů dosáhl na metu pěti odběhaných kilometrů. Navíc má lví podíl na jediné brance svého týmu, když ve středu pole obešel Busquetse a skvěle našel unikajícího Di Nataleho.

Andrés Iniesta (Španělsko) - Španělé dnes nepředvedli žádný úžasný výkon, jeden hráč však přesto rozhodně stojí za zmínku. Andrés Iniesta tahal většinu akcí obhájců titulu, na levé straně úspěšně bojoval s italským zdvojováním. Kdyby dal gól, k čemuž měl největší příležitost krátce po přestávce, nebylo by jeho výkonu co vytknout.

Mario Mandžukić (Chorvatsko) - Zastínit všeobecně uznávanějšího a více rozebíraného Jelaviće, to je pro začátek rozhodně ucházející vizitka 26letého forvarda německého Wolfsburgu. Z mého pohledu jde jednak o vhodnější typ pro Bilićův systém (ten si ho také zřejmě okamžitě vybral coby první posilu pro svůj Lokomotiv), jednak to dnes Mandžukić i celkem jasně potvrdil svou větší použitelností v kombinaci a lepší orientací před brankou. Tam sice mohl tápat - a přesto dalekonosnou hlavičkou zaskočil Givena. Tam se jindy mohl prosadit v těžkém hlavičkovém souboji, do kterého skákal z horší pozice - a definitivně tak zlomit irský odpor. Nová noční můra zkušeného golmana.

Odpadlík dne

Shay Given (Irsko) - Sice by se tady na tomto místě spíše hodilo slovo "smolař", nicméně zachováme rubriku, jak jste si na ni zvykli, a vše dovysvětlíme. Shay Given je značnou měrou podepsán pod prvním gólem, který děj zápasu přeci jen významně ovlivnil. Mandžukić hlavičkoval z velké dálky, Given koukal tím směrem, navíc byl i celkem výhodně postaven a neměl úplně málo času vykouknout zpoza dvou spoluhráčů před sebou...i přesto adekvátně nezareagoval, což je na můj vkus (a na poměry prvotřídního brankáře, jímž určitě je) jaksi nepřijatelné. Navíc třetí hřebíček do rakve zatloukl fakticky sám, vlastní hlavou, i když tam mu už nejde vyčítat vůbec nic.

Autor: Tomáš Daníček, Michal Hruška

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXIV. aneb Vítej, zlatý hattricku!
02.07.2012, 14:39
Eurozápisník XXIII. aneb Španělé na tři, Italové na čtyři
30.06.2012, 21:54
Eurozápisník XXII. aneb V režii druhého nejlepšího
29.06.2012, 17:06
Eurozápisník XXI. aneb Španělsko verze 1.0
28.06.2012, 05:21
Eurozápisník XX. aneb Angličané z(a)traceni
25.06.2012, 17:38
Eurozápisník XIX. aneb Když dva dělají totéž, není to totéž
24.06.2012, 15:40
Eurozápisník XVIII. aneb Jedna ruka netleská
23.06.2012, 05:00
Eurozápisník XVII. aneb Nejhorší útok je obrana
22.06.2012, 13:17
Eurozápisník XVI. aneb Co čekat od Portugalců?
21.06.2012, 11:28
Eurozápisník XV. aneb Anglie - Video 1:1
20.06.2012, 07:01
Eurozápisník XIV. aneb Žádné strachy, žádné spěchy
19.06.2012, 04:12
Eurozápisník XIII. aneb Čím víc ofenzivní síly, tím míň neplechy
18.06.2012, 05:04
Eurozápisník XII. aneb Odešel déšť a dorazili Češi
17.06.2012, 15:04
Eurozápisník XI. aneb Co čekat od Poláků?
16.06.2012, 12:01
Eurozápisník X. aneb Sucho vadilo, mokro souhlasí
16.06.2012, 09:52
Eurozápisník IX. aneb Nejlepší fanoušci - nejhorší hráči
15.06.2012, 12:29
Eurozápisník VIII. aneb Ronaldo Gómezovým učněm
14.06.2012, 06:50
Eurozápisník VII. aneb Když síly stačí i nestačí
13.06.2012, 12:26
Eurozápisník VI. aneb Co čekat od Řeků?
12.06.2012, 07:42
Eurozápisník V. aneb Ševa zase pálí a outsider vede
12.06.2012, 03:16
Eurozápisník III. aneb Jak favorité ukázali slabiny
10.06.2012, 04:41
Eurozápisník II. aneb Alenky v říši samozřejmostí
09.06.2012, 02:52
Eurozápisník I. aneb Co čekat od Rusů?
07.06.2012, 22:29

Komentáře (169)

Přidat komentář
Liveral

Opět skvělej zápisník, autorům patří jednoznačně .. Mimochodem, to StatsZone od FourFourTwo je naprosto úžasný, škoda že neni takhle zadarmo k dispozici i na Premier League...

Reagovat
Liveral

Btw. jde ta aplikace nějak pustit na PC, nebo musím mít iPhone?? Stáhl jsem si jí v iTunes, ale nedokážu jí nijak spustit, asi jsem neschopnej...

Reagovat
-Carles-

Opäť výborná analýza a skvelý článok

(len netuším ako spravím štátnice popri Eure, EF a fante )

Reagovat
Liveral

To jsme na tom stejně... Kolikátýho je máš?? Já 25.6.

Reagovat
-Carles-

18.6 - a potom ešte prijímačky na druhý stupeň 28.6 a 2.7, deň pred finále

Reagovat
Liveral

Tak to máš ještě horší něž já :) .. Já když budu mít Bc. v kapse do konce června, tak mě vezmou na Ing. bez přijímaček, naštěstí...

Reagovat
-Carles-

Good luck, nech ti to vyjde

Reagovat
Liveral

Jojo, tobě samozřejmě taky Snad nám v tom ani Euro nezabrání

Reagovat
-Carles-

Mám celkom obavy, pretože doteraz mi futbal zaberá príliš vela času a nevidím veľký potenciál, že by sa to zmenilo

Reagovat
Liveral

To sme na tom podobně, já si ale říkám, že dokoukám první zápasy skupin a pak už si budu vybírat každej den jenom jeden match a zbytek dne se učit... Ale to asi nevyjde

Reagovat
-Carles-

Tak nie, finále je 1.7 Prvé semifinále mi do toho príde.

Reagovat
Eric_The_King

To máte nějak pozdě, já státnicoval týden před začátkem. Teď mě ale čekají přijímačky na doktorské pro změnu

Reagovat
vodka

sakra, s takovouto já hned tak spat nepůjdu a eště tolik práce

Reagovat
domingo

Co mas za praci? Ja mam zitra ve 2 zkousku z psychologie nabozenstvi (kam si mam pripravit 'dostatecne presvedcivou obhajobu sve seminarni prace'), ve 4 z antropologie nabozenstvi, tak do 7 musim napsat kus bakalarky a poslat to vedouci, v 6 zacina fotbal, ze ktereho delam online prenos, pak z toho fotbalu musim napsat analyzu, a pak pry jdu na pivo. Takze bud chcipnu, nebo se ze me stane superman.

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Liveral

tak to přeju hodně sil a štěstí :)

Reagovat
domingo

Aktualni stav: Hugh Coolican - Research Methods and Statistics in Psychology, stranka 17 (z 60), treti kafe a asi sedmdesate cigaro. Venku zacinaj zpivat ptaci.

Reagovat
Liveral

ti ptáci jsou pěkně zkur*ený, jakmile začne svítat, je to pro mě znamení, že už se nic nenaučim, neboť u nás na vesnici mají uplný koncerty, takhle po ránu. Je to doslova peklo...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
domingo

U nas na vsi je to stejny, s tim rozdilem, ze par set metru za barakem vedou koleje, cert vem ptaky, ale jak ti zacnou za hlavou hucet vlaky, tak uz je konec Na druhou stranu jsem potme zpomaleny a ospaly, jak zacne svitat, tak se mi vrati energie..

Reagovat
-Carles-

Vreštiace mimminá z vedľajšieho bytu o 4 ráno tiež nie sú dobrý motivátor

Reagovat
domingo

No, to plati jenom u nas doma. Ted jsem v byte v Brne a cekam, az se tomu dvoumetrovemu cikanovi vedle vzbudi ta jeho metrakova doga

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Chová dogu na grilovačku jo. Asi tě chce potěšit, za odměnu.

Reagovat
BARBAROSSA

ha, tak nejsem sám, kdo se musí v této fotbalové době učit

Reagovat
vodka

projektuju... akorát jak sem si říkal, že už základ mám a půjde to rychle, tak to nejde vůbec rychle... teď dělám to, co sem si říkal, že budu dělat cca o půl 2... a už to mám 5 týdnů po deadlineu...

Reagovat
vodka

nejlepší je, že to musím eště vytisknout, napsat k tomu zprávu a v mezi 8-10 odevzdávat že sem se na to nevysral zrovna...

Reagovat
vodka

a už sem si koupil ten zkurvený semtex půllitrový

Reagovat
smazaný uživatel

jj.deadliny....to je zlo---spousta ztracenejch zápočtů

Reagovat
vodka

jj, zvlášť tento semestr už to nesmím nechávat, protože příští rok mám zkrácený semestr kvůli bakalářce a zatím sem se vysral na 2 z letňáku, takže další už nesmím, bych se příští rok posral...

Reagovat
domingo

Ja mam tento semestr k bakalarce jeste navic 48 kreditu a vypustit muzu 4. At ziji studijni plany

Reagovat
Liveral

No tak to máš hezký... Já k ní měl tenhle semestr kreditů 26 a byl jsem rád, že jsem to všechno stíhal... Jakou radost jsem měl z toho, když jsem to před 14ti dněma na dvojku obhájil...

Reagovat
domingo

Ono se to da, uz mam prakticky vsechno hotove a zbyvaji mi ty dve zkousky zitra a bakalarka. Antropologie je v pohode, psychologie je desiva. Nastesti mame becka po 4 kreditech, tak to naskakuje rychle

Reagovat
Liveral

To máš pravdu, že dá. Já měl 46 kreditů minulej i předminulej semestr a taky to bylo v klidu... Jen ta představa, že se ještě po týhle porci kreditů a napsaný bakalářce musim učit na státnice by se mi moc nelíbila...

Reagovat
domingo

Ja mam statnice 4. zari. Takze do konce cervna vsechno poodevzdavat, ukoncit, uzavrit a mam 2 mesice naucit se na statnice, coz je v pohode.. mit to vsechno v cervnu, tak nemam sanci..

Reagovat
Liveral

Tak to je vklidu, tohle u nás bohužel nejde. Kdo neni 14. července (nebo kolikátýho) na přijímacím řízení na magistra Bc., tak má prostě smůlu a rok čeká....

Reagovat
domingo

Ja to mam s bakalarkou stejny. Deadline na konci cervna, tak jsem se minuly tyden nasral a napsal za dva dny 40k znaku, coz je pulka rozsahu, a pripadal si strasne spokojeny sam se sebou, a ze to bude do tydne hotove. No a vedouci se na me divala jako editor Springfield Shopperu, kdyz mu Homer prinesl svoji prvni kritiku restaurace, rozjebala mi to po celem kabinetu a poslala me to cele prepsat. Tak jsem si precetl Ecovu ucebnici jak napsat diplomku, znovu projel literaturu a zacal predelavat.. a jde to strasne pomalu. Navic obecne delat cokoliv v noci je hruza des, furt mas hromadu casu a najednou je treba 6 rano a nemas uz cas vubec zadny, ani energii. Nedavno jsem takhle delal projekt do komparativni religionistiky, zacal jsem o pulnoci, koncil o pul osmy a ten text byl takovy šakaron makaron, ze jsem to druhy den vyhodil a udelal cele znova, protoze kdybych to odeslal, tak me profesor vynese v zubech

Reagovat
vodka

KURVA, teď sem si to eště neuložil a omylem zrušil, takže 45 minut zase v hajzlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, muzu se zeptat cim se zivis, nebo cim se budes zivit? Tyhle lidi co travi dny a noci podobnym humanitnim studiem a vysedavanim v hospode jsou sice hrozne sectely, ale po skole maji nejakou vyznamnejsi praxi nula nula nic a oboru, kde se uplatnit taky moc neni. A jestli se se skolou takhle patlas a pak ti bude stacit delat nekde ve skole ci knihovne za 20-30 tisic, tak mas muj obdiv :)

Reagovat
smazaný uživatel

hele 20-30 tisic je pomerne dost

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho ...a druha vec je, ze tohle muze brat i schopnej stredoskolak. Kvuli tomu se bych se nemoril s tolika srackama ve skole a jako svuj konicek bych to vzal samostudiem.

Reagovat
domingo

Jdu na lingvistiku, takze jazykama. Uz ted mam za sebou ctyri semestry arabstiny...

Reagovat
j_mrazik

Jazyky, to je jiná. Kolegyně mi vyprávěla pěknou historku od kamarádky, která dělala "jazykovou školu". Po složení zkoušek z ruštiny na 1 prý dostala za 2 dny nabídku od firmy, která jít nabízela nástupní kolem 80000,- cca před 15 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

no, to dneska asi ne

Reagovat
herbage

20-30 tisíc ve škole či knihovně? To tedy nevím kde Momentálně je těžké sehnat dobře placenou práci i s technickým vzděláním, maturita se bere jako naprostý základ. Kamarád dodělal teď ing. a v plzěňské škodovce mu nabídli nástupák asi 15 čistého. Vím, že v Praze jsou poměry asi malinko jiné, ale tady i lidé s PhD. jsou rádi, když mají těch 30 měsíčně. Jediná šance je zkusit zahraničí nebo tu Prahu. Já dominga v tomhle chápu, pro něj nejsou peníze hlavní a lepší dělat práci, která tě baví a naplňuje, než něco kde tě dobře platí, ale nebaví tě to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty tituly samozrejme nestacej - musis taky samozrejme neco umet a mit zkusenosti z praxe. A jestli kamarad sel do ty skodovky bez predchozi praxe a jenom s titulem, tak at se nedivi

Reagovat
herbage

já vím, ale takových lidí moc dneska není. Pokud ale umí, tak jsou slušně placení, to jo. O titulu to dnes vážně není, když ho má skoro každý

Reagovat
smazaný uživatel

...hele a nestuduješ náhodou i Arabštinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se právě v práci probudil, taky dobrý ne?

Reagovat
vodka

já dodělávám poslední, eště pak ty papíry k tomu, no...

Reagovat
smazaný uživatel

DiNatele---bravissimo !!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
madridcan

No a ja si idem pozriet nejaky film, spat a zobudit sa tak, aby mi neostavalo vela casu do Francuzsko-Anglicko. To len tak...keby vas nahodou zaujimali aj moje problemy

Reagovat
Wat

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

ty upír aj ja som tak žil 8 rokov kým som pochopil že je lepšie spať v noci :-)

Reagovat
REPLIKATOR

Nehrál tak Rada kdysi s repre?

Reagovat
fantomas

Sorry, další restart ankety, v tenhle čas se holt rozdíly mezi středníkem a čárkou stírají..

Reagovat
mithro

ta diskusia tu

Reagovat
vodka

Reagovat
Ligter

Je dobrá. To je taky nápad dělat EURO v době zkoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si skúšky porobil pred Eurom

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak, kdyz si to chce nekdo delat jednoduchy..

Opravdovi machri si to delaji co nejtezsi, aby si dokazali, ze to zvladnou

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš onanovanie na kravským zadkom?

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek.

Reagovat
Usty

Xavi se dnes stal teprve druhým Španělem, jemuž se na evropském šampionátu povedlo vyslat přes 100 pasů.

To je hnus...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Usty

tak nějak jsem naivně doufal, že ta barcelonská nemoc nebude úřadovat ve španělským týmu i na Euru.. nicméně 4-6-0 a milion přihrávek, z toho půl milionu dozadu nebo do boku, to není zrovna to, co bych chtěl na největší akci za 2 roky vidět

Reagovat
kiwwi

vsak hrali konecne po dlhej dobe dynamicky pozeratelny futbal

Reagovat
Usty

Uznávám, že od příchodu útočníka to byl moc pěknej zápas, do tý doby jsem se tradičně nudil (dobře, do 60.minuty)

Reagovat
kiwwi

sice som si ziaden prichod utocnika nevsimol, ale aj rekacie ludi pod preview aj moj osobny pocit bol taky, ze Spanieli prekvapili a nenudili ich klasickym stylom

Reagovat
Usty

Asi bylo očekávání tak nízký, že i lehce zlepšený projev většinu nadchl...

Reagovat
fantomas

Já bych taky neřek, že to bylo nějak dramatický. Těch jejich typických a nudných prvků tam bylo pořád ažaž..

Reagovat
fantomas

...tj. mě ten fotbal bavil, ale to ze 3/4 díky Italum.

Reagovat
smazaný uživatel

už před šampionátem sem si říkal že musejí něco esp výrazně změnit, že už sou dost přečtení a s takovou by se treble rodilo dost těžko, nicméně že to bude hra na šest záložníků by mě nenapadlo

Reagovat
j_mrazik

Obrovský zklamání. Hroťák Fabregas, kdo by to byl do něj řekl, když ho v Arsenalu zaučoval Vieira.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to píšu několikátýmu člověku - na hrotu se mnohem víc pohyboval Silva. Cesc hrál volnýho hráče, co ho měl doplňovat.

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Bola by Nigéria na Euru tak Mikel by ho s prehľadom tromfol :)

Reagovat
kiwwi

ako myslis, ze by sa Mikel stal tretim Spanielom, ktory by to dokazal?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil si to zcela správne

Reagovat
kiwwi

vyborne, uz tomu chyba len to, aby si to pochopil aj ty

Reagovat
smazaný uživatel

Načo chápať niečo, čo k svojmu životu nikdy nebudem potrebovať?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

cože?

Reagovat
kiwwi

inac jedna zaujimavost, Mandzukic dal tisici gol hlavickou na Europskych sampionatoch

Reagovat
kiwwi

a este nesuhlasim s hodnotenim Modrica...nie, nie je to malo, Luka bol vcera naprosto genialny, dokonaly!!!

Reagovat
fantomas

...

Reagovat
Biozdenda

Italové skvělí! Škoda, chybělo málo a mohli Španěláky porazit. Chorvati taky super. Konečně mě začal letošní fotbal bavit

Reagovat
herbage

fantíku, miky, zase se z toho Torrese neposerte. Dělat z Llorenteho, Negreda či Soldada pouhé hromotluky z Torrese pomalu Zidana, to mi nepřijde úplně fér. Torres se takhle v Liverpoolu rozhodně neprofiloval a začal až poslední rok v Chelsea, když se musel stahovat pro míče a pak si přestal úplně věřit v zakončení, takže raději přihrával. Včera mohl ukázat svojí kombinační schopnost a posunout míč do strany na volného spoluhráče a raději jako "hromotluk" poslal míč na tribunu

Reagovat
fantomas

1) já do toho zrovna mikymu prakticky vůbec nekecal

2) každopádně je snad evidentní, že kombinačně nejzdatnější z tý trojky je, a ukazoval to i v LFC, neni pravda, že by tam byl nákej hroťák do vápna - to dokonce ani náhodou; na takovýho Gerrarda měl zhruba tři (což je dost) asistence i v tom svym poslednim půlroku, kdy byl převážně kritizovanej.

Reagovat
herbage

jo, to je, ale to je dáno i tím, jakou úlohu plní ve svých klubech. Sevilla, Valencie i Atheltic hrají vše na ně, stejně jako třeba my hrajeme vše na Robina a ten většinu akcí zakončuje, přesto nejde říci, že Robin je vyloženě hráč do vápna. Villa ve Valencii byl taky jen sniper a v Barceloně musel na křídlo a mnohem více kombinovat

Reagovat
fantomas

...a chceš tim říct co?

Reagovat
herbage

že tam Torres nešel proto, že byl kombinačně nejzdatnější, ale proto, že je z té trojice nejrychlejší a obrana Itálie byla dost vytažená

Reagovat
fantomas

Ok, s tim se dá souhlasit.

Reagovat
miky10

Vždyť to je tak zmíněno i v článku - šel tam jednak proto, že přinesl novou možnost přechodu do útoku - svou rychlostí - a navíc tim Španělsko neztratilo hráče do kombinace.

Reagovat
alcantara

Toho Negreda este prekusnem a celkom to sedi, ale nazyvat Llorenteho hromotlkom je fail ako prasa, to je to iste, ako nazyvat Carrolla futbalistom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nando by potřeboval dát na mistrovství gól a pak se může stát jasnou první volbou na hrot. takhle bohužel zůstává jen jednou z možností, i když co by za to jiní dali za ten výběr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Lloretne je na tom i co se tyce kombinace mnohem lip, ale vysvetlovat to zaslepenym fanouskum mladoucke tvaricky Torrese, je bezpredmetny..

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

je to sice z extremu do extremu, ale on je na tom Llorente co sa tyka kombinacie velmi dobre, mozno aj na urovni Torresa + je to bombarder

uprednostnit smatlaka Torresa pred nim je uplny nezmysel a mozete si ho obhajovat aj donekonecna

Reagovat
cristiano.K.

i včera ztratil dost míčů nepřesnou nahrávkou(=čitelnou) . Llorente je také pro mě lepší do kombinace a to mám Torrese nasledovaného až až.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to ani náhodou. Nando je z tý trojky do kombinace fakt nejlepší. Ale to je jak když přijdeš k lesníkovi, že míš spoustu levnýho dřeva na prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

Co člověk, to názor, mně se z nich do kombinace a pro španělskou hru nejvíc líbí Negredo .

Reagovat
herbage

Negredo nebo Llorente, ale musel by jít dolů i Xabi, Iniesta se přesunout do zálohy a na levé křídlo přijít Pedro. A Negredo by zrovna ten lob včera proměnil

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro, Mata, Navas neo i druhý čistý útočník, to je jedno, záleželo by na potřebách. Nejdůležitější by bylo, že by se na Iniestu a hlavně Xaviho naložilo mnohem víc práce a soubojů a zároveň se jim nabídly další dvě možnosti na přihrávku dopředu.

Reagovat
herbage

jj, přesně tak. Bylo krásné vidět, co vše Xavi s Iniestou ustojí ve středu pole, hlavně Xavi sám proti třem pár minut před koncem zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem se tě zeptat, proč Rosa v repre nemůže hrát to, co Modrić? Kvůli tomu, že by to v defenzivě nedal, kvůli tomu, že naši hráči neumí tak dobře držet balon, kvůli tomu, že ho potřebujeme víc do předfinální fáze než do hry, nebo kvůli tomu všemu? Já vím, že už jsi ho tady nedávno rozebíral, ale já se s tím asi nikdy nesmířím, že hráči jako Rosický nebo Matějovský hrají ve 4-2-3-1 podhrot, aspoň na papíře. Zoufale mi tam pak chybí hráč navíc, který běhá do koncovky jako třeba Kolář nebo Štajner. Modrić má skoro pořád čtyři hráče před sebou, když mu vyběhne bek, tak i pět, to je pak radost se na to dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosy by bylo na miste Modrice dost skoda. Rosa umi dat genialni finalni prihravku (ikdyz v cesky repre neni moc komu ji davat), sam zakoncit a v ofenzive je nejvetsi silou ceskyho muzstva. Aby byl utopenej nekde u stoperu by byla dost skoda.

Reagovat
fantomas

Modrić je taky skvělej ve tvoření šancí, v těch finálkách jako Rosa, sou si fakt dost podobný. Mereho postřeh je dobrej, jen má vadu v tom, že mi pak na tu ofenzivnější pozici do 4-2-3-1 nesedí ani Kolář, ani Darida, ani Plašil...

Reagovat
RMCF

no v tom zakončení to není zdaleka co to bývalo, na tu podhrotovou pozici v 4-2-3-1 je málo golovej, taky tam radši vidím někoho, kdo se cpe do koncovky má tah na bránu...

Reagovat
herbage

a to by měl být kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolar

Reagovat
herbage

to ti přesně asi neřeknu, protože sám nevím. Vím zhruba, proč je tomu tak v Arsenalu, ale českou repre prakticky nesleduji. V Arsenalu měl Rosa svojí pozici v systému 4-4-2 s diamantem v záloze, kde hrál na levé straně, ale na pozici takového volného hráče, přesně jak jsi říkal se Seedorfem v AC. Odvedl si svoje dopředu i dozadu. S přechodem na 4-3-3 pro něj nebylo v záloze místo a Wenger jej zkoušel na křídle, jenže to znamená být hodně přikovaný k lajně a tam mu to nesedělo. Navíc ho tam stavěl spíš v zápasech, kdy bylo potřeba defenzivnější křídlo a zavřít lajnu. Pak minulou sezónu ho zkoušel Wenger na místě druhého středního záložníka, tedy to co hraje Modrić a moc to nefungovalo. Já tam viděl přesně pro Rosu pozici, proti Blackpoolu byl snad nejlepší na place, ale Wenger ho pak úplně přestal stavět a Rosa pak už jen paběrkoval, spíš ho stavěl zase na křídlo, když bylo třeba (proti Barceloně třeba). Pak ho letos zkoušel taky na CM, ale s Ramseym to absolutně nefungovalo. Ramsey se pak zranil, tak ho zkusil s Artetou a začalo to šlapat, tak už to neměnil. V Arsenalu ale na té pozici proti silnějším soupeřům hrát nemůže, protože hraje často z první a na risk, navíc se zapomíná vepředu a fyzičku už nemá nejlepší. Ono by to možná šlo, kdyby Song se choval jako DM a čistil prostor za ním. Právě proto, že Rosa hodně kazil, tak ho Wenger tuším přestal stavět, ale to nikdo pořádně neví. S přesunem pod hrot ale ožil, protože mohl dělat rychlé průniky, narážečky a vysílat přihrávky na riziko. Hodně jich nevyšlo, ale dost ano a měl prsty v hodně gólech. Co je ale zajímavé, sbíral spíš druhé, třetí asistence, první nebo góly prakticky ne. V repre to bude dáno tím, že jiného tvořivého hráče nemáme, naopak středních záložníků a dispečerů hry celkem dost, tak to Bílek staví takhle. V Arsenalu to byla vyloženě znouzecnost, protože po odchodu Nasriho s Cescem už tam nezbyl nikdo a nám tam chyběl kvalitní dynamický hráč, což Tomáš je. Navíc na CM se chytil Arteta, který narozdíl od Tomáše má takovou vnitřní kázeň a disciplinu, fut si drží svůj prostor, přihraje jen když si je jistý, že přihrávka najde adresáta a brání pozičně, místo aby na míč startoval. To Tomáš když se nechá oběhnout, tak už je prakticky ze hry a na téhle pozici to není dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Dík. To je tolik informací , ale my bohužel nemáme takový výběr jako Arsenal, takže ani tolik variant zkoušet nemůžeme. Za Tomášem by v případě pokusu asi musel druhý Tomáš a v té chvíli by zase vzniklo dilema, co s Jiráčkem a Plašilem. Ono je to stejně hlavně v kvalitě týmu jako takového, že Rosa a Bary už nejsou tak nebezpeční v koncovce a mají mnohem méně šancí. S Poborským a Nedvědem by mohl hrát kdekoliv a byl by skvělý.

Reagovat
C-M@ster

Iniesta super výkon, ale do fanty jen 2 body.

Snad příště.

Reagovat
fantomas

Reagovat
alcantara

Neuveritelna technika a vedenie lopty, spolu s Messim si idu vlastnu ligu, aj po tych rokoch sledovania ma to dokaze neustale fascinovat.

Reagovat
fantomas

Ty dva průniky do vápna přes dva hráče, to byla zvlášť lahoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Messim? Iniesta hrá o triedu lepší futbal ako ten arogantný ufňukanec z Argentíny...

Reagovat
Puskas

o jéj

Reagovat
cubinho

Reagovat
Swarley

vedení míče a neskutečný přehled, on je fakt hráč který je vždy o pár kroků napřed než ostatními na hřišti...včera byl famózní...

Reagovat
j_mrazik

Kdyby nebyl na hřišti, tak to vypínám. Neskutečně bych se nudil. Jinak se mi líbilo, jak na to Arbeloa sral.

Reagovat
Neuro

snad se Torres dá do kupy.. nejsem sice jeho fanda a nemusím ho ale zároveň je to fakt škoda pořád se řeší jen Messi, Ronaldo a na tohoto borce se zapomnělo.. přitom je to legenda

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda 9gag.com

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

99

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nemuzu pomoct, ale u toho prvniho golu to posral Andrews:

http://www.youtube.com/watch?v=ljPyYNcugak

Proste... Zarazenim Shaye do rubriky odpadlik dne jste si to u mne rozhazeli, kluci

Reagovat
Liveral

Reagovat
miky10

Nevím no, i kdyby to moh Andrews odklidit, tak stejně mi přijde dost nešťastný na to spoléhat a nehnout zadkem. Každopádně se tam hodí spíš to označení Smolař dne no, jak už je tam taky vysvětleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně bych rád viděl Španěly jednou hrát bez těch barcelonskej přicmrndávačů.

Iker-Juanfran-Ramos-Javimar-Alba---Xabi-Santi C-Silva-Mata, Torres (Navas)-Soldado.

Třeba by se na to dalo i dívat.

Reagovat
alcantara

*Arbeloa

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomněl jsem na něj, jen se mi nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna by se na to dalo divat , ale ani zdaleka by uz takovahle sestava nebyl nejvetsi favorit EURA.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sestavou jsou na tom pro mě lépe Němci... A i tahle sestava by byla špička, jedna z top3 sestav na šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

no fotbal by to byl pěknější....

Reagovat
smazaný uživatel

41 of Nikica Jelavic's last 44 goals have been scored with one touch.

Reagovat
smazaný uživatel

doklepávač

Reagovat
Swarley

žádná dráždidla a ani pekelné centry, ale i tak dobrá práce pánové

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že druhej mač v H2H hrajem proti sobě. Těš se na zdrcující porážku, jak znám ale naše štěstí, tak vyhraju tak 14-10

Reagovat
Swarley

je pravda, že v takhle kvalitním duelu půjde opravdu o každý bodík

Reagovat
Wat

A co teprve začátky a konce poločasů!

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co tam Torres tu chvilu předváděl, to byl dobrý tah s Fabregasem

Reagovat
smazaný uživatel

Torres není jedinej útočník. Za uvážení by určitě stálo nasadit Llorenteho, Soldada nebo Negreda.

Reagovat
X-bano-X

jj najmä toho Soldada

Reagovat
xjert02

Chorvati dobri. Irove hrali bidu. ALE! Goly Chorvatu spise stastne, navic 2. po faul pri odkopu a do toho neodpiskana penalta na Keana. Secteno-podtrzeno, dve klicove situaci rozhodnuty v neprospech Iru. Veci druhou samozrejme je kvalita hry Iru ve stredu pole a priprave finalni casti, presto na mne pusobila obranna hra Chorvatu nejiste a hlavne z centrovanych micu a standartek jim to vzadu dost skripalo. Jo, a jeste jedna poznamka. Nasazeni Iru a rvani se o zmenu vysledku bylo jako nebe a dudy v porovnani s patecnim mdlym vykonem nasich reprezentantu. PS: Vysvetlete nekdo tem fotbalovym znalcum ve studiu CT, ze 3. gol se oznacuje jako vlastni.

Reagovat
fantomas
Reagovat
frankiefcb

Může mi někdo vysvětlit, jak se vypočítává ta fanta, když u Iniesty mám 2 body, Modriče 2 body a u Sivoka 2 body. nechtějí mi snad namluvit, že Sivok zahrál srovnatelně s těmahle dvěma.

Reagovat
-Carles-
Reagovat
Kaze

Pěkný článek ještě chci dodat, že by se hodilo dodat, že Italové hráli v sestavě 3-5-2. Připadá mi to jako důležitá informace, snad jsem to v článku nikde nepřehlédl.

Reagovat
miky10

Je pravda, že to tam konkrétně asi mělo být zmíněno, tady je to jen tak nějak okecáno...

"obranná trojice fungovala zcela kompaktně, Maggio s Giaccherinim navíc dostatečně rychle zacelovali krajní prostory a neúnavní střední záložníci také odváděli svou práci na jedničku."

Reagovat
smazaný uživatel

"Polská policie je na nohou před úterním fotbalovým zápasem Polska s Ruskem, jemuž má předcházet demonstrativní pochod ruských fanoušků ulicemi Varšavy. Podle polského tisku bude pořádek střežit speciálně povolaných 6000 policistů a vedení hlavního města se obává násilností. "Situace je pro nás velkou výzvou. Možnost násilných střetů mezi skupinami fanoušků neustále analyzujeme," řekl na tiskové konferenci ve Varšavě polský ministr vnitra Jacek Cichocki."...

A teď mají obavy... Ať poděkují starostovi Varšavy...

Reagovat
smazaný uživatel

6000 tisíc? to se zloději a jiní výtržníci budou moct v okolí klidně činit

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, oni kvůli EURU plno takových pustili z vězení, aby měli kapacitu pro fanoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt to byl teprve prvni zapas torres ted da 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele