Eurozápisník XX. aneb Angličané z(a)traceni

25.06.2012, 17:38
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Angličané se doteď na turnaji prezentovali coby nesmírně disciplinovaný a uvědomělý soubor. Jenže došlo na čtvrtfinále, podobně vyzrálé Italy a vše šmahem kráčelo do kopru. V překladu se ztratilo až pět Hodgsonových svěřenců, což stoprocentně mělo být ztrestáno již během hry. Ne v rozstřelu...

Když jsem se po utkání probíral svými poznámkami, abych si v hlavě utřídil myšlenky, dospěl jsem k poměrně rezolutnímu závěru: Anglii prostě potopili nedisciplinovaní jednotlivci, potažmo Hodgson při udílení individuálních pokynů. V systému zásadní chyba nebyla, jakkoliv operování útočné dvojky bylo celé jaksi vadné.

Hodgsonovi se ale například o pauze povedlo dobře zareagovat zavržením vysunutého bloku a stažením kompletní jedenáctky hlouběji do pole, čímž eliminoval většinu Pirlovy kreativní síly. Ve druhém dějství se italský režisér omezoval na pouhé diktování tempa, k rýsování finálních přihrávek se už tolik nedostával.

Nicméně zejména trojlístek Young-Rooney-Parker se těžko měnil a přizpůsoboval, přičemž tápal rovněž ve svých původních rolích. Právě hvězdný "Wazza" se například nejvýrazněji podepsal pod Pirlův monopol platný pro střed pole. Měl to být zjevně on, kdo turínského mistra bude otravovat, neustále napadat, atakovat - neboť Gerrard s Parkerem většinu času trávili těsně před stopery, kam se Pirlo dostával sporadicky. Jenže Rooney na tyto povinnosti docela dobře kašlal; při zakládání útoku se ke středovému kruhu stahoval často a rád, jakmile tam ovšem měl bránit, rázem byl nepoužitelný (ostatně podobně jako při zaměstnávání italské obrany, vždyť ze 17 podstoupených duelů vyhrál jen tři!). Jakkoliv mu podobná "nezištná" činnost dříve nebývala cizí, dnes měl zkrátka Hodgson pružně reagovat buď Rooneyho vystřídáním, nebo zaúkolováním Welbecka (jenž podobnou roli zastával proti Švédsku).

Potíž Ashleyho Younga ležela trochu někde jinde. Rooneyho klubový spoluhráč pro změnu nezvládal přepínat mezi funkcemi útok-obrana, aby nakonec obě dimenze svého fungování téměř nenaplňoval. Třebaže se s Abatem vracel, a to neobyčejně poctivě, s Colem si (pokolikáté už!) vůbec nerozuměl a ve finále právě tudy proudily nejhořlavější italské výpady - pokud tedy nebyly vedeny klasičtěji, středem. O útočení v Youngově podání pak nemůže být řeč už vůbec. Zatímco vzadu on alespoň pobýval, vepředu se pro jistotu ani nevyskytoval. Za celých 120 minut se pokusil všehovšudy o dva centry, přičemž nula z nich bylo úspěšných. Daleko schopnější pracant Milner byl sice při své ofenzivní snaze stejně neefektivní, ovšem centroval dohromady pětkrát. V součtu jednoduše předvedl o mnoho komplexnější výkon.

A do třetice se pak významně minul povoláním rovněž Scott Parker. Jeho nesmyslné "fičurky", předržování balonu a vymýšlení bůhvíčeho senzačního Angličanům prospívalo zhruba tolik jako mandelinka bramborovým polím. Parker pro něco takového jednoduše nemá dispozice, což si kupodivu neuvědomil za celých 94 minut svého pobytu na hřišti. Přitom v minulých zápasech činil takřka přesný opak: mnohdy se bál vypustit kolmici, i když si o to protivník říkal co možná nejhlasitěji. Teď byl najednou hrr do šíleného vymýšlení, což mělo za důsledek veskrze dvě nemilé věci: 1) Gerrard musel hrát regulérní DM a umírněného podavače balonů, 2) Walcott byl po svém střídání zoufale nevyužitý, neboť mu měl míče posílat právě Parker, jehož dodávka byla ve stech procentech případů až příliš dlouhá nebo jinak nevyhovující.

Tihle tři škůdci působili jako pěst na oko (podobně jako příchozí Carroll, který nesmyslně fungoval na pozici Rooneyho a výhradně v módu zběsile ztratit-zběsile bejčit); zbytek ostrovanů pak spíš akorát slepě směřoval k tomu, že se Itálie zdeptá množstvím skluzů či bloků (oběma statistikám Angličané na tomto Euru vévodí). Hodgsonova eskadra jako už tradičně netoužila po závratném procentu držení míče, které také na italské straně pomalu přímo úměrně rostlo s blížícím se koncem. Vždyť během druhého poločasu to už v podání ostrovanů byla pouze urputná defenzíva, o čemž krásně vypovídá tento nákres a ostatně i Gerrardův dashboard. Podívejte se, kolik rozdal přihrávek...a přesto mu šlo vyčítat jen pramálo věcí. Strhl se až ke křečím, před stopery fungoval jako dokonalý čistič. Jenže protilátkou vůči viru Pirlo mohl být i jiným způsobem, mnohem lepším způsobem.

Právě Gerrard tedy potom nejvýrazněji deklaroval anglické preference nejen po první přestávce. Během prodloužení totiž byl vliv modrých ještě markantnější, posunutý více k vápnu - a to se pro změnu Gerrard stahoval k nezastavitelnému, čerstvému tandemu Maggio-Diamanti. Liverpoolská modla přitom nebyla jediným mužem v bílém, na kom lze pěkně demonstrovat relativně drastickou proměnu úloh některých klíčových hráčů.

Vezměte si ještě oba stopery: takový Joleon Lescott zkompletoval za celých 120 minut ubohých devět přihrávek, Terry jen o něco více. V součtu se oba dohromady pokusili o 32 pasů; samotnému Coleovi FourFourTwo napočítalo pokusů 44. Jestliže tedy v minulých zápasech bývala trasa Terry-Johnson nejfrekventovanější, dnes na ní jen dosedal prach, aby nejčastěji spolupracovaly Hartovy nákopy a Carrollovy končetiny, potažmo forvardova hlava (i to je samo o sobě výmluvné, co se strategie Angličanů týče).

Ale teď už k Itálii. I v jejím středu lze najít jednoho hráče, který se úplně nechytil: Daniele De Rossi vzhledem k charakteru protivníkova středu nenašel řádné uplatnění, pročež byl také později (leč vinou zranění) nahrazen ofenzivnějším Nocerinem. Zkrátka nebyl potřeba, což je ale samozřejmě o mnoho nicotnější "vada" než ta Youngova, Parkerova či Rooneyho. Navíc Prandelli ve finále vhodně reagoval, stejně jako se nebál stáhnout mizerného Cassana. Jakkoliv střídání v konečném zúčtování nerozhodovala...stačilo, aby byl odskok Diamantiho centru přívětivější a nemusela zvonit tyč; stačilo, aby při Diamantiho centru Nocerino postával v regulérním prostoru a Italové mohli vést; stačilo, aby byl Johnson o chlup pozadu a Nocerino nejspíš překonal Harta.

Obecně lze jednoduše zkonstatovat, že poněvadž na sebe narazily dva zřetelně vymezené a stěží měnné systémy, rozhodovaly individuality/jednotlivé pokyny pro ně. A když vám Bonucci podá možná nejdominantnější stoperův výkon šampionátu, zatímco se Montolivo s Pirlem radostně předhánějí v tom, kdo z nich dá geniálnější pas za obrannou linii (přičemž to chvílemi vypadalo, že Pirlo má za úkol zásobovat krajní prostory, potažmo tyčky, kdežto Montolivo úseky poblíž osy)...máte aspoň z půlky vyhráno. Záložní řada fungovala komplexně a dokupy bezchybně, útočný tandem si navzájem pomáhal fantastickým pohybem a narážel pouze na Cassanův "den blbec", případně Balotelliho špatnou koncovku.

Jak po utkání řekl Prandelli: "Strana, která za zápas může 35krát vystřelit na bránu, vyhraje v devíti z deseti případů." A je moc dobře, že včera nešlo o tu jednu výjimku; ačkoliv možná 25 oněch ran postrádalo smysl...

"Elektronická tužka"

1) Jako první se pokusím názorně ukázat nepříliš dokonalou spolupráci Younga s Johnsonem. Tady vidíte prvotní fázi, a sice Montoliva přebírajícího balon zády k brance, jehož vyráží atakovat Johnson, v zamýšlené alternaci s Youngem. Jenže už tady se anglický křídelník přespříliš rozpakuje a nakonec o chvíli později zaváhá úplně. Tím dochází k této poloze, na které má už Abate nepatrný náskok, jehož by s klidem zužitkoval, kdyby se Montolivovi povedlo mičudu nasměrovat více "pod sebe". Takhle musel obránce AC Milán brzdit a Young si na něm smlsl. Pořád je to nicméně ukázka solidní myšlenky a svědomitosti anglického křídelníka; zároveň však také jeho kulhání při vykonávání praxe. A to vpravdě nebylo na pořadu dne jen v tomto konkrétním případě.

2) Druhá odrážka si bere na paškál velmi nezvykle vytažený anglický blok (co se týče druhého poločasu, šlo doopravdy o raritu), který De Rossi hravě přechytračil jednou jednoduchou kolmicí, pro niž se poměrně daleko stahuje Mario Balotelli. A kdyby zrychlení, respektive absolutní rychlost, nešlo směle zařadit mezi jeho slabiny, mohl nebezpečně pokračovat v zajímavě rozestavěném 4v4. Takhle na něj ještě zatlačil Gerrard, on pod tlakem předal míč doleva Marchisiovi a ten už jen vytloukl Terryho bloky. Tak jako tak měla tahle akce jeden významný efekt: další podobnou zběsilost záložní linie jsem už u Angličanů v příštích 60 minutách nezpozoroval.

3) Jako další pán na holení přichází typická včerejší "Cassanovka" alias křečovitá snaha udělat ze sebe génia volbou nejsložitějšího možného řešení. Na obrázku vidíte situaci, kterou Cassano za dvě vteřiny řeší lobem za obranu pro Balotelliho (krytého třemi Angličany). Ten dloubák tedy zaprvé končí na prvním Angličanovi v tom čtyř až pětičlenném bloku; zadruhé se k němu hlavně Cassano nikdy neměl odhodlat. Na fotce jsem vedle Balotelliho podtrhal čtyři další vhodnější, rozumnější varianty přihrávky (zejména rozeběhlý Balzaretti!). Ale při jejich produkci by holt Cassano nebyl za hrdinu, že...

4) Rozbor byl převážně "anglický", tužka tedy patří výhradně Italům. Čtvrtý bod má poněkud neobvyklý charakter, neboť si klade za cíl ukázat na nevinnost stoprocentní Nocerinovy šance z konce základní hrací doby. Zde můžete vidět Marchisia, který vlastně nemá komu, a tak jakoby z nouze posílá delikátní balon za obranu. Ten cíleně hledá Nocerina, v tuhle chvíli dokonale vázaného Johnsonem; navíc tam je pořád Terry, který rovněž pokrývá výhodné prostory. Jenže dva Italové si prostě dokonale porozuměli a divže nebylo vymalováno; přitom podobných geniálních momentů (Pirlo, Montolivo) jste tam včera měli hromadu. Stačilo jen jednoho využít.

5) A úplným závěrem ještě jedna záležitost spíše pro pobavení; výjimečně pohyblivý GIF obrázek, na kterém dovádí Andrea Pirlo. S Parkerem přilepeným na zádech si zkrátka pohodově zalaškuje, balon hravě ustráží a ještě jej ideálně přenese k postranní čáře (což měl většinu času za úkol, pokud to tak lze říci) - takový jeho evergreen.

Zajímavosti dne

- Samotný Cristiano Ronaldo se na turnaji nadechoval ke střelám častěji než celý anglický tým dohromady (30 x 29).

- Albion v průměru na jeden zápas pálil mezi tři tyče 2,75krát - horší bilancí se pyšní ještě jeden čtvrtfinalista z Řecka a dále už jen Ukrajina s Irskem.

- Angličané ale na druhou stranu nemají konkurenci v kolonkách "zblokované střely" a "obranné zákroky" (tackles). V první statistické kategorii nastřádali 29 zářezů, v té druhé 86 (Gerrard s osmnácti vévodí pro změnu individualitám).

- Italové včera vyrovnali rekord v počtu prodlužovaných zápasů na ME. Ten doteď drželi samotní Nizozemci se sedmi zkušenostmi.

- Zároveň není od věci zmínit, že v ani jednom z těchto sedmi případů Azzurri v prodloužení neskórovali. K penaltám se došlo čtyřikrát, zároveň ale Italové jen jednou prohráli gólem protivníka - ve finále Eura 2000. Zbylá dvě raritní východiska jsou poznamenána dávnými zvyklostmi: ze semifinále ME 1968 Italové postoupili na základě losu, přičemž o zlaté medaile se pak úspěšně porvali ve speciálně nařízené odvetě.

- Kdyby oba včerejší kohouti spojili síly coby penaltoví exekutoři, na ME a MS by dohromady neproměnili 24 pokutových kopů.

- Angličané z osmi rozstřelů na velkých akcích zvládli pouze jediný, když možná trochu ironicky ustáli enormní tlak na domácí půdě roku 1996, aby vyřadili Španěly. V semifinále stejného šampionátu je už nicméně stejná loterie zase zradila.

Kuriozita dne

Angličané včera chovali balon na kopačkách pouhých 32 % prodloužené hrací doby. To přitom v konfrontaci s týmem, který na tom už jednou v průběhu šampionátu nebyl o moc jinak: poměr 66-34 charakterizoval duel Španělů s Italy. Znamená to tedy, že kdyby del Bosqueho parta měla vyrazit na Albion, půjčí mu míč akorát na necelých 10 minut čistého času?

Hvězdy dne

Leonardo Bonucci (Itálie) - I přes Pirlův diktát je v mých očích právě stoper Juventusu hráčem zápasu. Vždyť jeho práce stopera prostě neměla nejmenší chybku. Dokonale četl hru, věřil si na balonu a v úvodních pasážích zápasu, když Italům hořela levá strana, to byl takřka výhradně on, kdo odvracel štiplavé centrované balony. Zároveň také zrovna Bonucci nejintenzivněji deptal Waynea Rooneyho... byl zkrátka všude; a vždy v duchu té nejvytříbenější elegance. Jako bych sledoval Nestu v plné síle.

Andrea Pirlo (Itálie) - Po irském úpadku to byl zase ten starý známý maestro. Opět Pirlo všechno kontroloval a diktoval z pořádné hloubky, tentokrát už ale byl při všech svých úžasně vyvinutých smyslech. Každý náběh tušil dříve, než se uskutečnil; každé z mnoha přenesení hry bylo přesné na milimetry; zkrátka co si zrovna umanul, to také brilantně provedl. Jeho vývrtky uprostřed pole znovu šlo vnímat jako efektní i efektivní; a Parker s Rooneym z něj budou mít bobky ještě nějakou dobu.

Joleon Lescott (Anglie) - Dobře, mohl zde být Balotelli či Montolivo, u obou jsem ale našel mouchy, které bych nerad přehlížel (Balotelli se po přestávce vytratil a soustavně váhal v koncovce, Montolivo zbytečně pálil z uctivých dálek). Naproti tomu Lescott byl tím zadákem, na kterého bylo nejen včera absolutní spolehnutí. Zatímco Terry vypadal jako génius až na druhý pohled, neboť tradičně hasil svá vlastní pochybení, obránce ManCity zvládal blokovat střelbu i rušit protivníkovy ataky s větší jistotou a pravidelností. Ostatně vrhnul se do tří obranných zákroků - a pokaždé uspěl. Ve svém výsostním prostoru podstoupil dva hlavičkové souboje - oba zvládl. Ze srovnání s Terrym opět vyvázl lépe a vesměs jako jediný Angličan si místo v této rubrice plně zaslouží.

Odpadlík dne

Antonio Cassano (Itálie) - Moc větších dilemat jsem si při psaní eurozápisníku neužil, to mi věřte. Rooney, nebo Cassano? Inu, nakonec jsem "Wazzův" výkon detailněji rozebral v samotné analýze, abych se na tomto místě věnoval někomu, kdo dlouho poněkud paralyzoval italskou ofenzívu, respektive její finální fázi. Cassano se sice dobře pohyboval a pomáhal tím i kolegovi Balotellimu, zároveň ale neuvěřitelně kazil (po pauze, mám pocit, dokonce nenarýsoval jedinou přesnou přihrávku) a podivně mířil při střelbě. Ačkoliv si jsem jist tím, že šlo o "výjimečný" výkon, který se nebude opakovat, Cassano včera odpadlíkem, nebo chcete-li italským ošklivým kačátkem, nepochybně byl.

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXIV. aneb Vítej, zlatý hattricku!
02.07.2012, 14:39
Eurozápisník XXIII. aneb Španělé na tři, Italové na čtyři
30.06.2012, 21:54
Eurozápisník XXII. aneb V režii druhého nejlepšího
29.06.2012, 17:06
Eurozápisník XXI. aneb Španělsko verze 1.0
28.06.2012, 05:21
Eurozápisník XIX. aneb Když dva dělají totéž, není to totéž
24.06.2012, 15:40
Eurozápisník XVIII. aneb Jedna ruka netleská
23.06.2012, 05:00
Eurozápisník XVII. aneb Nejhorší útok je obrana
22.06.2012, 13:17
Eurozápisník XVI. aneb Co čekat od Portugalců?
21.06.2012, 11:28
Eurozápisník XV. aneb Anglie - Video 1:1
20.06.2012, 07:01
Eurozápisník XIV. aneb Žádné strachy, žádné spěchy
19.06.2012, 04:12
Eurozápisník XIII. aneb Čím víc ofenzivní síly, tím míň neplechy
18.06.2012, 05:04
Eurozápisník XII. aneb Odešel déšť a dorazili Češi
17.06.2012, 15:04
Eurozápisník XI. aneb Co čekat od Poláků?
16.06.2012, 12:01
Eurozápisník X. aneb Sucho vadilo, mokro souhlasí
16.06.2012, 09:52
Eurozápisník IX. aneb Nejlepší fanoušci - nejhorší hráči
15.06.2012, 12:29
Eurozápisník VIII. aneb Ronaldo Gómezovým učněm
14.06.2012, 06:50
Eurozápisník VII. aneb Když síly stačí i nestačí
13.06.2012, 12:26
Eurozápisník VI. aneb Co čekat od Řeků?
12.06.2012, 07:42
Eurozápisník V. aneb Ševa zase pálí a outsider vede
12.06.2012, 03:16
Eurozápisník IV. aneb S útočníkem ani ránu
11.06.2012, 02:44
Eurozápisník III. aneb Jak favorité ukázali slabiny
10.06.2012, 04:41
Eurozápisník II. aneb Alenky v říši samozřejmostí
09.06.2012, 02:52
Eurozápisník I. aneb Co čekat od Rusů?
07.06.2012, 22:29

Komentáře (263)

Přidat komentář
havrys99

Pirlo fanzaie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sami si zato možu ....len jebnutý mozog dá defenzívnu taktiku a pritom má v mužstve Wallcota,Rooneyho,Younga,Gerrarda HOdgson skoro vypadol s Liverpoolom z ligy ..takýchto trenerov by som vešal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Cassano se mi včera taky vůbec nelíbil. To jeho hledání nejvíc frajerského (a většinou nejsložitějšího) řešení bylo místy opravdu k pláči.

Reagovat
Biozdenda

bloody English

Reagovat
Arbiter

V čem přesně ve srovnání s Terrym vyvázl Lescott lépe? Jinak Terry hasil své pochybení jen jednou a to ten Balotelliho nájezd...

Reagovat
fantomas

Si to srovnej na těch dashboardech, ne?

Reagovat
fantomas
Reagovat
Arbiter

tak a teď se podívej ještě jednou na tu legendu a to srovnání a řekni mi, prosím, v čem Lescott byl lepší? A jen taková zajímavost, faul, který měl způsobit Terry v šestnáctce soupeře byl faulem na něj...

Reagovat
fantomas

Víc obranných zákroků (drtivej rozdíl), víc interceptions (drtivej rozdíl)..pochytal toho prostě víc a určitě to nebylo jen tim, že by přes něj chodilo větší množství balonů a útoků. Ale pokud na tebe Terry působil jistěji, tak prosim..

Reagovat
Arbiter

a blokování střel za obranný zákrok nepovažuješ? Navíc co se týče clearances, tak tam má stejný počet successfull a failed. A třeba vyprodukovaný faul v blízkosti pokutového území ti přijde v pohodě? Mi se teda z té obranné čtyřky Lescott líbil nejméně...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Znamená to tedy, že kdyby del Bosqueho parta měla vyrazit na Albion, půjčí mu míč akorát na necelých 10 minut čistého času?..no, myslim, ze tak nejak by to aj bolo, keby spolu hrali

Reagovat
fantomas

Ale byla to nadsázka, aby bylo jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

To som pochopil

Reagovat
Pipo123

Bonucci pred rokom odpisovaný stopér, a teraz hviezda Juve, hviezda repre, skvelá práca

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně bych byl klidnější, kdyby ta chvála přišla až po turnaji.

Reagovat
protiproudu

Super článek

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

http://twitpic.com/a0fnq4

Snad to rychle přebolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pocit, že hráli absolutní hovno, nepřebolí jen tak. Když jsi špatný, veze se to s tebou déle, než když prohraješ ve vyrovnané bitvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to spíš naopak? Když tě někdo přejede o třídu tak si řekneš "Dobře, na tohle sem neměl." Ale když máš z výkonu dobrý pocit, věříš si že si zasloužíš výhru a prohraješ kvůli nějaké malichernosti tak to rozdýcháváš hodně těžko a mrzí tě to dlouho. Viz Euro 2004 - Česko vs Řecko a Euro 2012 Česko vs Portugalsko.

Reagovat
terry

Počkej, jestli jsem to dobře pochopil, tak srovnáváš Česko-Řecko s Česko-Portugalsko?

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnávám pocit hráče, potažmo fanouška po prohře ve dvou zápasech s úplně rozdílným průběhem. Prohra s Řeckem mě mrzí doteďka páč je věčná škoda že sme nevyhráli, prohru s Portugalskem sem vzal jako téměř nevyhnutelný fakt, přejeli nás ve všech směrech a oklepal sem se z toho do dalšího dne.

Reagovat
terry

Tak to jo.

Já z toho tvýho komentáře úplně nepochopil, jak to myslíš. Nicméně v Portugalsku to bylo málo, v Polsku úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Správně by to mělo být naopak, ale když hraje Andora s Itálií, ne Anglie. Ta viděla na tomhle turnaji jen to, že porazila slabé Švédsko, i když v hezkém zápase, ubetonovala remízu s Francií a strachovala se o výsledek s Ukrajinou. Teď dostávala neskutečným způsobem na prdel od soupeře, který měl být vyrovnaným soupeřem. Tohle zabolí hodně, vidět ten rozdíl a svou nemohoucnost.

Reagovat
Pinturicchio

Dobrý . ( Akorát Leo musí sníst ještě hodně kaše než se Sandrovi vůbec přilbíží )

Reagovat
smazaný uživatel

Já si říkal, v čem mi Anglie připomíná Granadu. A ono je to tím, že celý tým ohrožuje branku soupeře míň než sám Cristiano.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie hrála ho*. Mají sice dobrou ligu, ale jejich repre, na své možnosti, stojí dlouhodobě za prd. A to, že neumí dávat penalty a pokaždé to projedou, je snad proto, že jezdí po levé straně cesty Vlastně je to jedno, protože němci přejdou i kdyby hrála itálie s anglií dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Gulbis zatim paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi hrdiny zápasu si zaslouží být Cesare Prandelli. Jeho reakce na vývoj zápasu a výkony hráčů byly naprosto přesné a hlavně díky nim se Anglie nedostala v prodloužení za půlku.

Co se týče Bonucciho. Hrál proti soupeři, který přesně seděl jeho stylu. Anglie absolutně nebyla schopná odhalit jeho slabiny a tak se může pasovat za hrdinu. A stejně tak může být po semifinále o odstavec níž.

De Rossi: On umí být použitelnější i do ofenzívy, ale včera mu to vůbec nešlo. Pravdou je, že jeho defenzivní schopnosti včera využít nešly, navíc měl několik šílených ztrát.

A odpadlík? Je to vůči němu dost tvrdé. U něj je chyba v tom, že na takovou zátěž není ještě fyzicky připravený. Od poločasu zápasu s Chorvatskem mi přijde unavený a to pak i dobrá myšlenka končí obludnou ztrátou.

Každopádně na Němce to bude chtít 3-5-2, bohužel bez Cassana.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
10

Chiellini: "Myslím si a věřím, že se proti Německu stihnu dát dohromady"

Reagovat
Pinturicchio

Musí.

Reagovat
havrys99

Jaká je šance Reuse v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

spíše tam bude ten Schürrle

Reagovat
havrys99

Začal jsem moc řešit fantu. Ale taky to vidím vlevo Schürrle a napravo Müller.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

on vám to někdo z týmu řekne tak tři hodiny před zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jednoznačně nejlepší Terry, svá pochybení hasil možná tak akorát jednou, jinak v obraně kraloval rozhodně víc než Lescott..

Reagovat
10

Nevím, jestli se dá mluvit o nějakým "kralování" nebo "absolutním spolehnutí" u stoperů, jejichž tým mohl včera dostat asi tak 6 gólů a nestalo se tak jen díky neuvěřitelný kombinaci neschopnosti, nekoncentrovanosti a smůly italských hráčů...

Reagovat
Arbiter

tak nebrání jen jeden obránce, že jo...

Reagovat
10

tak v případě Anglie na tomhle turnaji rozhodně ne, no podívej se na sestřih, kolikrát tam Terry chrápal, kolikrát propadnul, stejně tak Lescott, kterej byl jen o trošku lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem to v porovnání s ostatními obránci Anglie..

Reagovat
10

pokud bych měl vybrat jednoho z tý čtyřky, tak bych zvolil Johnsona...

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Uvažuje se o tom že by se podobné analýzy dělaly aji na PL? Pochopitelně ne na každý zápas, ale jednou týdně na nějaké zajímavé utkání. Souhrny kol jsou sice důležité, ale až tohle je ten typ článků co bych tady chtěl vídat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ne o PL

Reagovat
terry

Je jasný, že souhrny kol jsou v dnešní době už prakticky zbytečný, teda jejich psaná verze, ale musí to bejt. Tohle je tak dvacetkrát náročnější, nejsou lidi, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá Pirlova penata veľa zmenila, Anglicko to celý čas tak bralo, že vydržať do penalt a postupime mame predsa harta a oni len stareho gigiho čo nevie chytať penatly...hart si extremne veril vyškieral sa talianským hračom snažil sa ich vystrašiť, zneistiť...a prichadza Pirlo stav je zly pirlo to zrejme pokazi a bude 3:1 a sme v semifinale...namiesto toho ho pirlo vysmeje a zosmieštni a ukaže uplnu pohodu, celemu namyslenemu anglicku že ani nahodou sa vychystaju vypadnuť

Reagovat
Rssa

Souhlasím s tím, že Lescott byl včera hodně dobrý. Byl jistější, klidnější, oproti tomu Terry byl nažhavený, skákal do střel, ale chybu si neodpustil. Já volím klidnou sílu Lescotta.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

on i celkově za celé Euro byl lepší

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no Mario, už bys mohl ukázat, že jsi "nejlepší", to chce tunu gólů zatím máš jen tuny šancí...

Reagovat
smazaný uživatel

Projevilo se subjektivni hodnoceni autora,

Reagovat
smazaný uživatel

Myšlenka dne...

Reagovat
smazaný uživatel

fuck yea

Reagovat
fantomas

Reagovat
Rssa

Teď jsem tu nebyl, tu byla nějaká vulgarita, že se to smazalo?

Reagovat
fantomas

Jj, Masopust si konečně řekl o ban na IP..

Reagovat
10

for real??

Reagovat
fantomas

Jop, aspon mi to teda psal PJ, když sem ho bonzoval..

Reagovat
10

tak pro něj to asi nebude takovej problém, když ví, co je proxy

Reagovat
fantomas

Nevim, nevyznám se v těhlech věcech, ale pochopil sem, že to na něj zkouší poprvý, tak...aspoň nějakej krok vpřed.

Reagovat
smazaný uživatel

co provedl?

Reagovat
fantomas

Je všeobecně dementní.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co ten Berdych blbne?

Reagovat
terry

Mě to třeba u něj vůbec nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

dává náskok, aby to měl těžší?

Reagovat
terry

Ne, prostě nesmyslně rupne.

Reagovat
božský John

Kdyby hrál blbě...

Ale Berdych nehraje vůbec špatně, podání si drží docela v pohodě, jenže Gulbis má prní podání skvělý a druhý ještě lepší, to je pak těžký

Reagovat
terry

Uznávám, že teď jsem viděl asi jenom deset míčků, ale u něj mě to prostě nepřekvapuje, jestli vypadne v prvnim kole.

Reagovat
božský John

Jo, sem tam mívá takovej den blbec, ale dneska to je daný tim Gulbisem, že hraje neuvěřitelně a vrátí všecko+to podání

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to sledujete?

Reagovat
božský John

Na novasportu to dávají

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
božský John

Tvl, on má snad už 10 es z druhýho servisu

Reagovat
smazaný uživatel

Je neskutečnej zatim

Reagovat
terry

Nova Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

To druhý podání má neskutečný, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyš hraje životní zápas, no

Ale né že by mi to nějak vadilo, Berdych je můj asi nejneoblíbenější českej sportovec vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel

Reagovat
tomasinho

Zrovna, když mám vsazeno, že udělá čtvrtfinále.

Reagovat
božský John

No, los má zrovna skvělej no ..

Reagovat
Maresma

Well... Some people do everything for their country

http://tinyurl.com/7wkxy4u

Reagovat
smazaný uživatel

Ked si vezmeme kolko je v anglickom futbale penazi, aku ma tam futbal historiu a tradiciu, akych a kolko ma fanusikov, aku ma vybudovanu infrastrukturu a stadiony, tak musim skonstatovat ze Anglicania futbal hrat nevedia.

Reagovat
terry

Tou poslední větou si ten názor zabil, ale jinak je to fakt. Jenže to je všechno tím, že Angličanů přehnaně řečeno hraje tu ligu minimum, teda těch nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

To pravidlo 6+5 už v Anglii platí/bude platit?

Reagovat
smazaný uživatel

Neplati a nebude

Reagovat
smazaný uživatel

bolo to myslene s nadsazkou

Reagovat
smazaný uživatel

Nadsazka, nenadsazka, je to vlastne pravda.

Reagovat
icka

hodně zaujaté proti Terrymu

Reagovat
fantomas

Co je na tom zaujatýho, bože, prostě mi Lescott přišel klidnější, tečka...JT má za sebou solidní turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

100. pro Gerrarda

Reagovat
terry

Čekal jsem od něj víc.

Reagovat
smazaný uživatel

3 asistence. Čistý DM kdy hrál celej turnaj před stoperama až za Parkerem a z toho postu přesto udělal 3 asistence a jen jednu ze standartky. S 18tackles nejlepším na tom turnaji zatím, i z DM tvořil hru, dokázal jí uklidnit, hrál v neskutečný pohodě narozdíl od každýho zápasu nervozního Parkera, Younga, Milnera a dokázal neustále spoluhráče povzbuzovat, jako jeden z mála neztrácel zbytečný míče a dokázal je rozehrát a ne jen odkopávat a kolikrát tím ulevil obraně. Včera šel vyloženě na krev, dohrával s křečema, první poločas hrál taky výborně, druhej už to taky nebylo ono a přesto vydržel a šel na penaltu jako kapitán kterou taky proměnil, i když ani já jsem mu v ní nevěřil, ale on svůj tým nepotopil. To co po něm Roy chtěl splnil na 100% a bez něj by Anglie nebojovala včera s itálií, ale po skupině jela domů. Pro mě jednoznačně nejlepší hráč z anglickýho výběru na tom turnaji a v těsným závěsu stopeři s Hartem a jak už jsem psal. Doufám, že konečně absolovuje celou přípravu v LFC a nebude zase házenej po 3 trénincích do zápasů a zbaví se tý nálepky zraněnýho hráče kterou má v posledních 2 sezonách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

já včera taky,hlavně druhý poločas totálně zabitý je nutné si uvědomit,že bez něj by byli už dávno doma.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. Chystal jsem si to pro Rafovo vítězství ve Wimbledonu

Anyway, .

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Fedeex

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Djoko

Reagovat
božský John

Rafa nebo Fedex, Djoko a Murray podle mě bez šance

Reagovat
Josifek

Murray je bez šance na grandslam už jen tím, v jaké době 3 super hráčů se narodil..plus je to ještě labil. Djoko není prostě nikdy bez šance, ale hlavní favorit býk Rafael. A elegán Roger by mohl taky ještě urvat poslední velký titul, bude to mít už jen těžší a těžší, ale obávám se, že Fedex na Djoka a Rafu už ztrácí hodně psychické síly.

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera som si konecne nasiel cas pozret cely anglicky zapas a bolo to jedno obrovske sklamanie...

Young,Rooney,Welbeck by mali byt zohrati a oni nic, Wallcott nepomohol prakticky a Gerrard cely zapas prilis defenzivne. Kompletne mi pripadal bezzuby a o nicom a to pri takej kvalite. Chyba asi bude v Mr. Great system Hodgson

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyš už si z něj chce dělat prdel, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Odpadlíkom mal byť Carroll. Aj ked nehral celý zápas, tak to bolo niečo neskutočné videl som ho hrať po prvýkrát (PL nesledujem), a je to snád väčšie kopyto ako Amauri....to takto hrá stále, alebo sa jednalo len o výpadok formy ?

Reagovat
smazaný uživatel

V repre hraje se mi zdá lepší než v klubu. A co sem ho na turnaju viděl, tak nepředvedl až tak špatný výkon. V rámci Anglie rozhodně nezklamal, Welbeck na jeho místě se mi ale líbil o dost víc.

Reagovat
kiwwi

no vcera bol Carroll hrozostrasny

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl pravda horší. Ale proti Švédsku zahrál slušně, proti Ukrajině alespoň Anglii rozhýbal, aji když moc času se předvést neměl. A díky obrazu hry snad ani nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

On hlavně vůbec do takovýho zápasu neměl naskočit, to není pro něj aby se pohyboval někde kolem půlky a rozehrával. On musí pro někoho vyhrávat palice a případně se dostávat ke střelám, protože v noze má neskutečnou bombu.

http://www.ceskatelevize.cz/mefotbal/videoarchiv/momenty/182084-carrollova-hlavicka-na-1-0-23-min/?page=19

Reagovat
smazaný uživatel

Díky aj tebe

Reagovat
Jerichoo

"Jenže to je všechno tím, že Angličanů přehnaně řečeno hraje tu ligu minimum, teda těch nejlepších." Tak je asi problém v mládeži

Reagovat
kiwwi

"Právě hvězdný "Wazza" se například nejvýrazněji podepsal pod Pirlův monopol platný pro střed pole. Měl to být zřejmě on, kdo turínského mistra bude otravovat, neustále napadat, atakovat - neboť Gerrard s Parkerem většinu času trávili těsně před stopery, kam se Pirlo dostával sporadicky. Jenže Rooney na tyto povinnosti docela dobře kašlal"

takze mozno take ulohy mal, mozno nemal, ale zaver je taky, ze na nich kaslal hej?

Reagovat
fantomas

Píšu "zřejmě" a z logiky věci (úloh Parkera a Gerrarda) to nakonec celkem jasně vyplývá...

Reagovat
kiwwi

vsak to, ze najprv napises ze zrejme a potom to beries ako fakt

Reagovat
fantomas

Ok, tak já to pro tebe upravim na zjevně.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě si zklamal. Rovnou chtělo napsat, že Rooney hrál hovno. Nenaplnil ani zdaleka očekávání a především selhal v obrovský šanci včera v prvním poločasu. Young sice byl asi nejhorší hráč anglie, ale věřím tomu, že by včera zrovna na postu Rooneyho byl prospěšnější než on.

Reagovat
cristiano.K.

akorát tím Youngem si nejsem jistej

Reagovat
fantomas

Je to zápisník, nechci tu nikoho zahlcovat sáhodlouhými rozbory jednotlivých hráčů, to si můžeme říct v diskuzi (a už sme si částečně řekli jinde)...jakej největší problém sem s nim měl, to sem vecpal do toho odstavce.

Reagovat
Maresma

Stejně to vypadalo, že to měl na starosti Carroll.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas tu casto posobi ako majster sveta. chcel by som jeho vidiet na tych lavickach ked je taky mudry... apropo hodnotit na zaklade videneho z telky je na analyzu prd platne. vidis tam cele rozostavenie, pohyb hracov bez lopty atd.?? vidis akurat cast ihriska kde je prave lopta a to je velmi malo.

Reagovat
fantomas

Nevim, jak vy na Slovensku/ve Skotsku, ale my máme k dispozici i záběry shora, ne jen detaily..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak pozor aby sa vam z nich nezakrutila hlava

Reagovat
fantomas

To právě nehrozí, my sme na ně zvyklí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty jeho rozbory majou hlavu a patu. Aji když s nima člověk nesouhlasí, tak se o nich dá alespoň přemýšlet. Což se o těch plytkých kecech co jsou v televizi říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

aj v telke sa da najst kvalitny rozbor len na to musi byt adept. u nas Zeman, Gresko, aj Borbely ma nieco do seba aj ked je to blb.

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Rangers v buducej sezone bez SPL, nahradi ho tam Dundee FC ktore zase vo First Division nahradi Rangers Vsetko bude potvrdene 4.7. ale na 99,99% to bude takto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som to a nerobil som si ziadne iluzie. kluby rozhodnu proti Rangers v SPL napriek tomu ze pridu v sezone o znacne prijmy. podla nich su pravidla, sportove a financne fair-play nad vsetkym.

nezazlievam im to lebo maju pravdu. akykolvek kompromis v tejto zalezitosti by sa do buducna mohol stat precedensom. a to si odporuje s novymi stanovami ktore si kluby pred par dnami odsuhlasili. podla nich budu tresty v pripade nutenej spravy este tvrdsie, o.i. - 21 bodov (namiesto doterajsich 10)...

co je z mojho pohladu pre new Rangers najhorsie, odide gro hracov a klub caka narocna cesta spat. obzvlast ked novy majitel deklaroval len rocne posobenie na Ibrox a neovplyva ziadnymi velkymi financnymi prostriedkami. az teraz sa dostaneme v podstate k tomu co vlastne predosli majitelia Murray a Whyte klubu sposobili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom o ligu dolů? To ste z toho ještě vyšli lacino.

Reagovat
smazaný uživatel

nerad s tebou suhlasim ale tiez si to myslim

Reagovat
cristiano.K.

tak to je možná jedno z nejlepších řešení né?

Reagovat
smazaný uživatel

da sa to tak povedat ale to su len take dohady pretoze v konecnom dosledku nevieme odhadnut co vsetko to bude obnasat. keby zostali v SPL nestratili by tolko hracov ale zas by sa proti nim vytvorila na superovych stadionoch velka nevrazivost. cas ukaze ale ja prilisny optimizmus nezdielam. v prvom rade stale nemame majitela u ktoreho by bola zaruka ze klub potiahne financne aj sportovo dalej. pod Greenom to bude len take paberkovanie. skoda ze nevysla ponuka okolo Waltera Smitha, toho podporovali dvaja najbohatsi Skoti ktorych imanie ma hodnotu 100 Rangers. neviem na com to stroskotalo ale s najvacsou pravdepodobnostou je to tym ze Rangers este cakaju dalsie sudne spory a mozno i vylucenie z asociacie...

Reagovat
cristiano.K.

hlavně se to ještě strašně dlouho potáhne a nikomu se nebude chtít do nejistoty

Reagovat
božský John

Už jsou nějaký signály, kdo zůstane a kdo ne? Jestli tam bude nějakej Buffon, Nedvěd, Del Piero a tak...prostě frajeři, co zůstanou v dobrym i zlylm

Reagovat
smazaný uživatel

prave na tych som sa spoliehal ale Whittaker a Naismith uz ohlasili ze pod novy klub neprejdu.

pristupili v zime na 75 perc. skratenie platu a cakali ze to klubu pomoze natolko aby sa z toho dostal. to sa nestalo a dalsiu karieru uz v Rangers neplanuju... otazne je ci si na nich moze novy Rangers robit narok alebo pojdu bez odstupneho prec. obaja maju (mali) zmluvu so starym Rangers ale tie zmluvy udajne nemaju sancu automaticky prejst pod novy subjekt.

aj to budu este riesit pravnici a mozno i sud ci dokonca FIFA. o ostatnych zatial neviem nic pretoze kym sa definitivne nebude vediet co dalej tak budu podla mna mlcat. akurat Aluko uz tiez asi nezostane pretoze nema zmluvu. a McCulloch sa vyjadril ze ostane aj keby mali hrat 4.ligu. neista bola aj buducnost McCoista na lavicke ale ten si svoju rezignaciu rozmyslel. aspon teda zatial....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může bejt tenhle frajer 87. ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Protože na to sere. Prachy nepotřebuje, rodiče jsou boháči.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně?

Reagovat
tomasinho

Tak když si lítá vlastním tryskáčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Je to strašnej flink, ale nevíš, kdy ho to začne bavit. Letos má 7 vyhranejch zápasů, z toho 3 proti absolutním sráčům v Davis Cupu. Vlastně už 8.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

On byval sveho casu docela talent, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Obličej Berdycha při podávání rukou byl víc než výstižnej...

Reagovat
fantomas

Hehe, pěkně Gulbis.. sem rád, že nebude otravovat v příštích kolech.

Reagovat
tomasinho

To je fakt výhra, za Berdycha ještě větší blbec.

Reagovat
božský John

Ani bych se nedivil, kdyby v druhym kole dostal 3x 6:1

Reagovat
fantomas

Tak já počítám s tim, že ten druhej blbec vyletí nejpozdějc ve třetim kole. Kór potom, co nahoře napsal ital..

Reagovat
božský John

Zrovna, když měl Berdych skvělej los, tak musí vyletět s takovym trotlem

Reagovat
tomasinho

Tak 2. kolo by nemusel, pokud by hrál s kvalifikantem Janowiczem. Bolelli umí taky pořádně zapnout, ale 3. kolo má reálné Gulbis.

Reagovat
fantomas

No však píšu..

Reagovat
tomasinho

Jo, blbě jsem četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase pozor. Jestli udělá příští kolo, tak se k Djokovi propracuje. On ruku má...

Reagovat
tomasinho

Ve třetím kole má Mayera/Petzchnera, Florian tu ruku taky má, technicky je na tom výborně. Petzchner uvidíme, na trávě mu to jde vždycky celkem. Na čtvrtfinále Gulbisovi fakt nevěřím, navíc ve 4. kole Gasquet.

Reagovat
smazaný uživatel

Petzchner sice trávu umí, ale letos je v hajzlu. Florian je spíš vydřenej, než talent. A Gasquet ve čtvrtým kole zdaleka není. Především je to taky magor a soupeři jsou tam slušní. Ale nejdůležitější je to, že když mohl porazit Berdycha, bezpečně může porazit kohokoli z nich. Klíčovej bude ten Janovicz...

Reagovat
tomasinho

Jasně, ale já nevěřím, že by přes třetí kolo prošel. Mayer talent ale má, cit v ruce mu nechybí, i když někdy je jeho techniak prazvláštní.

Reagovat
božský John

Ale ne hlavu, i když dneska hrál tak, že by mohl Wimbledon i vyhrát. Ten servis (první i druhej) a returny (!!!)..dneska obojí absolutně skvělý, podle mě by měli problém i hráči z top3

Reagovat
tomasinho

Problém jo, ale top i Murray by za zápas alespoň nějaký recept na ten jeho servis našli, to Berdych ne, i to ho od nich odděluje.

Reagovat
božský John

No to každopádně, netvrdim, že Berdych patří mezi ty úplně nejlepší, co jsou trošičku odtrhnutý od zbytku, ale Gulbis fakt servíroval skvěle, ještě k tomu to měnil, někdy dal slajs, někdy ránu na čáru, pak na tělo. Nebyly to prostě jen bomby, ale chytře hraný servisy...

Jinak Murray má los, že by se z toho jeden zbláznil ...

Reagovat
tomasinho

A setjně ho zvládne, on proti těmhle ranařům umí, má jeden z nejlepší returnů, slušné prohozy, dobrý slice, nemyslím, že by ho někdo z těch servismanů dokázal vyřadit na 3 vítězné sety.

Reagovat
božský John

Já myslim, že Raonič bude konečná, od něj čekám velký věci letos

Reagovat
tomasinho

Já bych řekl, že pro Raonice může být konečná e 3. kole s Čiličem. Raonic bude super, ale na 3 sety, že by porazil Murrayho? Myslím, že by ho Adny uběhal a 5 setů mu servis nemůže jít pořád špičkově. Já se spíše bojím ohledně Murrayho Čiliče.

Reagovat
smazaný uživatel

ja se teda bojim i prvniho kola

Reagovat
tomasinho

Čeho? Davyděnka, který byl na trávě marný i v době svého vrcholu? Vždyť už je úplně mimo.

Reagovat
fantomas

Koukals na Nalbu? Sem myslel, že toho Tipsu řádně prožene a ono 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Nalba selhal pokazdy, kdyz mel nejakej dulezitej balon, a naopak Tipsik pokazdy zahral dobre, koukal jsem na celej zapas, mel jsem ho vsazenyho, ale tiket mi nakonec posral corak Isner..

Reagovat
tomasinho

A cos od Izzyho na trávě čekal?

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, takovyhle miluju, tak jelikoz jsi to cekal, tak aspon doufam, ze ti Falla vydelal na novy porsche..

Reagovat
tomasinho

Neříkám, že jsem to čekal, ale sázet na Isnera na trávě, navíc kurzem, jaký tam byl, je nesmysl. Já čekal, že to zvládne ještě, ale jistý jsem si nebyl teda vůbec. Však Izzy je na trávě úděsný.

Reagovat
tomasinho

Nekoukal jsem zrovna, i když jsem Davidovi taky věřil. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

v soucasny Andyho forme je kazdej zapas tezkej, ale jakmile prekona ty prvni kola, tak to vidim na semi

Reagovat
tomasinho

Tak formě, v Queens doplatil na otřesný pohyb v 1. zápase na trávě, klouzal, zakopával. A na rozehrání fakt těžký soupeř. V exhibici v Boodles s Djokoviče, zase hrál laxně, ale zkoušel útočné údery z forhendu. Podle vlastních slov je ok a nemůže se dočkat. Já doufám, že letos to bude víc než semi konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

ja doufam, ze vyhraje, ale radsi se necham prekvapit, nez abych byl zklamanej

Reagovat
tomasinho

Tak já taky doufám alespoň v semi, tam doufám, že i kdyby prohrál, tak zase ne s Nadalem.

Reagovat
smazaný uživatel

pozeram ze Sporting Life zmenil po rokoch rokucich (snad od roku 1998) dizajn webu.

a vybral sa v slapajach BBC, teda k horsiemu

Reagovat
fantomas

Kéž by i nabral redaktory z BBC, at ten web konečně za něco stojí..

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu ale mne islo v podstate o to ich livescore a vidiprinter v samostatnom okne a prehladne statistiky. uz to je zrejme fuc lebo ako klikam tak klikam a furst nist. je to v hajzlu

Reagovat
terry

21:05 Veloso možná posílí Dynamo Kyjev

Miguel Veloso si dost možná protáhne působení na Ukrajině, kde na evropském šampionátu reprezentuje Portugalsko. Někdejší záložník Sportingu nyní působí v Janově, kde údajně není spokojen a mohl by přestoupit do Dynama Kyjev.

Achjo.

Reagovat
fantomas

No stejně bych se vůbec nezlobil, kdyby si 1.7. kyjevskej trávník osahal...

Reagovat
terry

Tak o tom žádná. Já se až divim, jak moc těm Portugalcům přeju. Ale v Janově musí zůstat.

Reagovat
fenixLFC

nechapem, preco nedostal viacej sanci downing....ano, sezona mu co sa bodovania nevydarila, ale v tej hre bol dobry a v repre mu to slo....taktiez nechapem preco hral steve tak zatiahnuto a ked to neslo parkerovi, preco tam neskusil trebars barryho? z tej nominacie sa dali najst riesenia, ked vidim ze to niekomu nejde, skusim cosi ine....proti ukrajine neviditelny milner, preco namiesto neho nesiel podstatne skor HOCIKTO iny?

Reagovat
fantomas

Jj, Young to určitě nemusel odehrát celý.

Reagovat
Alberto Aquilani

jasne , Downing 0 golov 0 asistencii by to tam fakt zmenil :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

...

Reagovat
fenixLFC

to za bodkami si uz asi necital ze? a k tomu nevidel ziaden zapas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tomasinho

Barry tam nebyl vůbec, zranil se v přípravě, ale jinak souhlas.

Reagovat
fenixLFC

tak to beriem spet, toto mi nejak uslo

Reagovat
fantomas

No však mu právě vypad Barry s Lampardem a řešilo se, že ten střed Gerrard-Parker ted už de facto nemá adekvátní alternativu, ani v jednom hráči..

Reagovat
fenixLFC

ja som si myslel ze sa nic nedeje ked ide hendo, zil som v tom ze je tam ja barry...BTW, milner nieje schopny zahrat aj v strede? popripade tam mohol byt ox, nie?

Reagovat
fantomas

Ox by byl děsnej risk, zahrál tam od začátku a nadprůměrně (vlastně i bez toho nadprůměrně by to byla pravda) jeden zápas s ACM, bránění mu je docela cizí...Milner by tam připadal v úvahu spíš, taky ho tam Hodgson zkoušel v přípravě. Nevim, jestli se mu tam nelíbil nebo co, naštěstí do toho středu moc nebylo potřeba sahat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě na hře Angličanů zarážela především naprostá absence presingu. Dokonce i ve chvílích, kdy měli Italové vzadu problémy s rozehrávkou, se Angličané nepochopitelně stáhli za míč a v podstatě tím darovali Italům polovinu hřiště. Přitom Italové mi nepřišli nijak zvlášť silní na míči, i oni docela často chybovali v rozehrávce, ale díky zbabělosti Angličanů je ty chyby vlastně nic nestály.

Reagovat
fantomas

Jj, to taky stálo za zmínku...ale i na tom byl krásně vidět postup (možná i úbytek sil, nevim). V prvnim poločase to ještě relativně vytahovali, ve druhym už byli zalezlí a v prodloužení na soupeřovu půlku snad nikdy nevlezli ve více jak dvou a půl lidech..

Reagovat
smazaný uživatel

ja nemuzu z toho Berdycha nakolikrat hral Ernest? na 300%?

Reagovat
fantomas

http://soccer-portal.org/compilations/7436-best-goals-euro-2012.html

Zlatan na každym z posledních tří ME bude mít svuj gól v highlightech turnaje, neskutečný.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě kdyby byl aspoň jednou v All-stars.

Reagovat
fantomas

According to Voetbal International: Heitinga, Huntelaar, Van der Vaart, Van Bommel, Mathijsen & Kuyt no longer considered for Oranje by BVM.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

Všichni sou naprosto pochopitelný...to by mi udělal kurevskou radost.

Reagovat
tomasinho

I Vaart? Ten mi nepřijde jako zrovna problémový typ. Bommela, Kuyta chápu, Hunter asi dělal zlo, tak taky. A mají vůbec za ty dva do obrnay náhrady?

Reagovat
fantomas

Vaart v jeho systému za ty čtyři roky nenašel uplatnění, nejmladší taky neni, ultrahvězda taky ne...pochopitelnej krok. Do tý obrany maj leda neprověřený mlaďochy no, ale sám si ted viděl tu tragédie, jejich slabina by to byla tak jako tak..

Reagovat
tomasinho

Aha, tak dík za osvětlení. Máš pravdu no, ta obrana byla bídná i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaart?

Reagovat
Honza Matoušek

No Vaarta fakt nechápu. Huntelaara trošku taky ne... za ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

misto Huntera mel skoncit Persie..

Reagovat
fantomas

No Hunter je sobeckej čůráček, já bych ho do repre nepovolával už dávno za to, jak se neustále chová jak mistr světa...

Reagovat
Honza Matoušek

No pak jsem si to uvědomil.. Huntelaara ještě chápu, ale pořád tim ztrácej top náhradu na hrot... Ale toho Vaarta mi teda vysvětli. I když se nikdy nedokázal prosadit do základu, tak mi to nepřijde jako dostatečný důvod k tomu, aby ho vykopli z repre. Navíc vždycky když byl nasazenej mi přišel jako oživení.

Reagovat
fantomas

Maj Luuka De Jonga, s hroťákama nikdy neměli problém, spíš vždycky řešili přebytek...Vaarta už vysvětluju výše. Nehledě na to, že i tim oživenim bych si nebyl vůbec jistej. Nejsem sám, komu přijde, že by si se Sneijderem furt lezl do zelí, pro něj v tom Marwijkově (jakymsi hybridnim) 4-2-1-3 zkrátka nevidim místo...

Reagovat
Trand

A někdo, myslím že ital jsem házel tu jeho statistiku s góly v BL. 3 góly v 11 zápasech dal týmům, které hrají poháry a zbylých 26 gólů proti týmům, které poháry nehrají.. To si myslím taky o něčem vypovídá a na Euru nejsou slabé týmy, obzvlášť v jejich skupině.

Reagovat
Trand

*sem házel

Reagovat
Pinturicchio

Navíc poleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Mathijsen doufam kvuli veku

Reagovat
fantomas

Jj, hádám, že jo. U Heitingy jedinýho bych i věřil, že si to BVM ještě rozmyslí.

Reagovat
fantomas

Pokud se to teda celý zakládá na pravdě, ale VI vypadá věrohodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, ja se prave bal, ze taky neco proved, protoze jsem ho mel vzdycky za ferovyho hrace.

Reagovat
fantomas

Já osobně bych ani nevylučoval variantu, že Marwijka prostě jen nasrala ta břečka, kterou na ME všichni stopeři bez výjimky předvedli. Takže to může vyšumět. Ale do kabiny nevidim o nic víc než ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos me uklidnil

Reagovat
fantomas

Uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

vyhodit srdcaře jako je Bommel aby se bvm nedivil, až budou mít problémy s postupem na hlavní turnaj

Reagovat
cristiano.K.

Huntera je největší škoda. Wesley by stejně Vaarta do základu nepustil. Hunter je o něco mladší a kdo ví,jak to bude s Peršanem....

Reagovat
herbage

No tenhle zápas Anglie jednoznačně prosrala. Vím, že Hodgson neměl moc možností, ale jakmile Itálii trošku přitlačili, hned měli dost šancí. Sice pak dozadu vznikal prostor na breaky, ale snažit se to ukopat na penalty, to není hodno Anglie. Střídání Carrolla nechápu už vůbec, ten hráč se do breakového stylu vůbec nehodí a Ashley Young předvedl naprosto tragédní výkon. Rooney většinu zápasu vydýchával, byť naběháno měl jako jeden z nejvíc, nicméně pressink nulový. Už se těším na nový kvlaifikační cyklus, kde snad více šancí dostanou hráči jako Wilshere, Chamberlain, Gibbs, Cleverley, A.Johson, Welbeck, Sturridge a Anglie začne konečně hrát pěkný kombinační fotbal, který tito hráči praktikují ve svých klubech

Reagovat
j_mrazik

Kdyby místo Parkera šel Wilshere v tehdejší formě, tak bych se nedivil, kdyby Anglie jakž takž udržela vývoj z prvního poločasu, který byl jakž takž vyrovnaný. Carroll byl omyl. To tam měl radši hodit Thea a házet mu to za obranu, nebo pokud to chtěl fakt zavřít, tak tam dát Oxe. Jinak Glen Johnson klouzal v prvním poločase a ten vůl se nepřezuje a ve druhým klouzal ještě víc.

Reagovat
herbage

spíš jsem čuměl, že Gerrarda braly křeče. To jsem u něj v životě neviděl. Holt mu chybí fyzička z předsezonní přípravy

Reagovat
j_mrazik

No mě celkově zklamala fyzická připravenost Angličanů. "Staří a suchý" Italové je uběhali úplně s přehledem. To klobouk dolů.

Reagovat
herbage

taky Prandelli mnohem lépe střídal. Zrovna tihle Angličané, které nepokosila zranění, tak toho měli ve svých klubech odehráno nejvíce. Spíš nechápu, proč hráli základ Young s Milnerem a proč tam cpal Carrolla

Reagovat
kiwwi

tak u Younga je snad jasne, preco hral zaklad, u Milnera som to chapal proti Frantikom

proste najvacsi problem bol v skostnatenosti toho timu, co bolo jasne dane nominaciou...absolutne ziadne alternativy a kvalitni nahradnici

Reagovat
herbage

no i Downing by zahrál lépe než Young. Měl zkusit Chamberlaina

Reagovat
kiwwi

to, ze by mozno lepsie zahral nespochybnujem, pretoze Youngovi to dost nevyslo, ale posadit ho na lavicku pri jeho repre forme (a nic na tom nezmenia ani prve dva zapasy, ktore hral na inej pozicii) by si snad nedovolil nikto

Reagovat
kiwwi

a Chambo sancu dostal...nato ze tam siel len ako nahradnik si zahral dost a som za neho rad...ukazal, ze sa na nom da do buducna stavat - fakt sa uz tesim na novu generaciu okolo Wilshera, Cleva, Oxa, Rooneyho, Welbecka a spol

Reagovat
fenixLFC

tak tam nahrad chybala iba do toho stredu a ked sa zranil lampard tak nebolo koho..stoperov nepotrebovali, kridel mali dost a celkom dobrych...a hovoris o forme younga v reprezentacii...tu tam ma rovnako ako downing....ale aj tak najvacsi fail bol ze zo zaciatku hrali cez kridla ale v pokutovom nebolo moc komu, tam sa hodil vtedy carroll aby to sklepaval rooneymu...ale nie, on ho tam slahol az vtedy ked chceli hrat na brejky

Reagovat
Pinturicchio

Se podívej na základní sestavu Itálie, než bude psát něco o starých hráčích.

Reagovat
j_mrazik

Proto jsem to hodil do uvozovek. Nebylo to myšlený vážně.

Reagovat
Miguel19

OT: Neapol má podle anglických médií zájem o Raúla Meirelese z Chelsea. Italové údajně za 29letého záložníka nabízejí osm milionů liber. ....rychle prodat

Reagovat
kiwwi

The FA calls the Twitter abuse of England players Ashley Young and Ashley Cole 'unacceptable' "We are concerned at the reports regarding allegations of abuse aimed at England players Ashley Cole and Ashley Young on Twitter. They have just given everything for the national team at Euro 2012 and it is appalling and unacceptable that messages of an abusive type are being posted. We support any police investigation in identifying who is behind this." - F.A

kokoti ti fanusikovia,fakt

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně jsou kokoti tihle bonzáci, kteří požadujou stíhání a vyšetřování. policejní stát

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím jak vám ale mě se vůbec nelíbil výkon milnera!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele