Eurozápisník XV. aneb Anglie - Video 1:1

20.06.2012, 07:01
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Před dvěma lety cítil hrdý Albion křivdu, když lidé z kostí a masa během osmifinále MS neodhalili "gólový" odraz Lampardovy rány do břevna. Nyní může stejný národ rozhodčím spíše děkovat. Vedle opravdových výsledků 2:0 a 1:0 je tedy třeba zaznamenat ještě jedno skóre. 1:1.

Také druhý pořadatel šel pod gilotinu. A zanechal pozitivnější dojem. Švédy poměrně jasně přejel, s Francouzi rozhodovaly zdánlivé detaily (střídání Voronina plus neopakovatelná show Ribéryho) a s Angličany vlastně stejně tak (dvě záludné teče při gólu, rozhodcovské čachry, vlastní koncovka). Nicméně své stálé mouchy to přeci jen mělo; a Hodgsonův Albion prostě věděl jak jich využít. Hladce se potvrdilo, že Chačeridi s Rakyckým budou dělat všechno možné, jen ne kontrolovat vnitřek vápna, respektive vzdušný prostor nad ním; a k tomu dle očekávání (protože Ševa) Ukrajince zrazovala koncovka, chcete-li absence klasického zakončovatele s adekvátními zkušenostmi.

Nicméně i přesto domácí stříleli o sto šest. Ačkoliv se jen třikrát prodrali k ranám zvnitřku pokutového území (a dva takové projektily ani nedoletěly k Hartovi), pořád se dohromady stihli nadechnout k šestnácti pokusům. Angličané jen k deseti. Mohla za to předně aktivita křídel a jejich opětovná radost z ponechané volnosti. Jarmolenko a (zejména) Konopljanka jen zřídkakdy přímo zaměstnávali krajní beky, na něž papírově měli hrát. U čar spíše akorát přebírali balony; pak se už daleko raději vydávali do středu pole, kde celkem pravidelně dělali řádný binec.

Jakkoliv mi dnes "pravas" Jarmolenko přišel poněkud nervóznější, oba dva si nakonec společnými silami vynutili na Gerrardovi (Parker je samozřejmost) nebývalý nárůst defenzivních povinností. Kapitán Albionu potom rázem neměl svou tradiční chuť rozdělovat balony, když jeho preference zkrátka musely ležet jinde, takže Gerrardovu roli čím dál častěji zastával Rooney (na nákresu vlevo jsou vyobrazené trasy pasů, jež navrátilec do sestavy nevyprodukoval, nýbrž přijal - na to bych upozornil zvláště). Naopak o proměně liverpoolské modly svědčí třeba tenhle místopis jeho "tacklingu".

Tyto ukrajinské atributy, související se značnou drzostí ve finální třetině (a to se týká třeba i Deviće, nejen křídel), jsou tedy nepochybně chvályhodné. Bohužel nic moc navíc už domácí fotbalisté nepředvedli. Solidní eliminaci křídelních prostor, a především tedy Milnera či později Walcotta, jejichž (ne)vliv na průběh utkání považuji skoro až za pamětihodný, byl totiž ukrajinským dílem maximálně zčásti.

Milner byl holt na hřišti především od strašení nejšikovnějšího protivníka Konopljanky; což si veskrze splnil, neboť i on se dohromady s Johnsonem podepsal pod Ukrajincovo soustavné sbíhání na osu hřiště. Walcott pak buď balon zkrátka nechtěl, nebo ho nedostal; aby pak ve finále předvedl jedinou, a to zpětnou (!) přihrávku. Za dvacet minut pobytu na place.

Young na druhé straně, to byla trochu jiná písnička. Jeho neochotu vypomáhat defenzívě se Husjevovi v první půli dařilo celkem dobře demonstrovat a využívat, po přestávce se víceméně oba navzájem vyřadili z provozu. Opět každopádně platí, že pokud Younga někdo odstřelil ze hry, byl to aspoň z 80 % on sám. Pro míče od stoperů se podobně jako Milner odmítal stahovat; a střed je včera - jak už jsme si řekli - distribuoval v menším množství než v obou předchozích zápasech. Youngův přínos ofenzívě nicméně pořád mohl být - a také nárazově byl - značný: zdobí ho totiž perfektní centr. A na něj Východoevropané za celých 90 minut nenašli účinný lék.

Tím plynule přecházím k efektivně zneužívaným slabinám ukrajinského souboru. I když efektivně...je rozhodně na místě podivit se nad nesouladem strategických preferencí a nastoupivší hrotové dvojice. Welbeck se sice ve vápně orientuje dobře, typický target man z něj ovšem nikdy nebude; a Rooney je v tomhle směru ještě hůře použitelný, to si asi vysvětlovat nemusíme (a když se měl opřít hlavou do balonu, každý také viděl, jak moc mu to jde - dvakrát zazdil solidní příležitost).

Jenže proč potom k těmhle dvěma stavět Milnera, jehož půlky se automaticky stahují, jakmile v reprezentaci dojde na slovo "útok"? Proč pak hrát celý první poločas tvrdohlavě toto (čtvrtinová úspěšnost samozřejmě není náhodná), když hrubé rozdělení revírů ofenzivních hráčů dokonale koresponduje s tímto? I kdyby si to snad Carroll přihasil na kolbiště o něco dříve než v 82. minutě (?!), pořád půjde o nevídaně zabitý čas. To už raději Albion mohl jenom bránit a vepředu spoléhat pouze na Gerrardovy standardky.

Což se tedy ve finále, pokud si odmyslíme všechny nahodilé plusy/mínusy, stejně dělo. A je už pouze na vás, jak k tomu předvedenému "něčemu" přistoupíte. Naprosto každopádně rozumím nadávkám, které se snášejí na autobus anglické výpravy. Zábava to nikdy nebude a Rooneyho návrat může koukatelnosti paradoxně uškodit...po defenzivní stránce nicméně lze za určitých okolností přihlížet mimořádně zdatnému mužstvu.

Vždyť včera...start úvodního dějství ještě špatný - haprovala levá strana, jedna z Hodgsonových proslulých "dvojiček" (které vytváří jedině 4-4-2, tvrdí ostřílený matador) ve složení LB-LW nespolupracovala takřka vůbec a mezery zely rovněž mezi Colem a Lescottem. Jenže po pauze už si vše sedlo a Ukrajincům se až na tu "osudnou" tříminutovku nepovedlo odhalit jedinou systémovou vadu v protivníkově fungování. Z okrajů šestnáctky už vylétávaly výhradně propagační projektily, ve vápně se nehrálo.

Potom nezbývá než zopakovat stokrát zopakované: pod Hodgsonem bude hrát Anglie nadmíru pragmatický a spíše defenzivní fotbal. Ovšem že teprve podruhé v historii finišovala na čele své skupiny a napodobila tak bronzový Albion z '96 (největší úspěch země na ME), to věru nemusí být náhoda...

---

Zatímco Roy Hodgson těsně po závěrečném hvizdu s úsměvem děkoval publiku, Laurent Blanc se mračil. V jednom z pozápasových rozhovorů pak dokonce napodobil své předturnajové výroky o "mizivých šancích na zlato", když prohlásil, že po tomto výkonu nevidí cestu, jak Španělsko přemoci. Já osobně bych to tak černě neviděl, nicméně napřed rozhodně bude potřeba si ze severské lekce vzít přinejmenším trojí ponaučení. 1) M’Vila nemůže hrát s Diarrou, 2) Benzema nesmí hrát bez Méneze, 3) Koscielny nesmí kopírovat dnešního Mexese.

První bod načnu předpokladem, že Cabaye stoprocentně bude ve čtvrtfinále bojovat od samého počátku. Dá se totiž snadno očekávat, že včera akorát šetřil namožený stehenní sval, takže se páka Diarra-M’Vila rovnala čistě provizornímu řešení. To každopádně nic nemění na tom, že by tito dva střeďáci - pro dobro Francie - již nikdy neměli stanout vedle sebe. Problém vidím prostě a jednoduše v tom, že se nedokážou vhodně doplňovat. Oba jsou svým založením spíše defenzivní typy středopolařů; oba se ale zároveň v systému Les Bleus nezřídka vytahují až k vápnu soupeře a oba by se rádi zapojovali do tvorby hry, samotné bazální rozehrávky. Jenže potom vyvstává zjevný problém: ani jeden z nich se pořádně nesoustředí na bránění (viz poměrně široké pole působnosti obou jedinců), což při švédské ochotě narychlo zakombinovat a vyrazit dopředu nešlo za šťastný stav pokládat ani omylem. Naopak Cabaye proti Ukrajině jasně ukázal, že dokáže být zodpovědný; že dokáže podržet střed a i touto měrou přispět k vymazání toho soupeřova.

Druhá výtka a jméno Benzema: po zhlédnutí všech tří francouzských vystoupení na letošním Euru jsem došel k poměrně jasnému závěru, že pravé křídlo prostě musí mít drajv, tah na bránu, touhu jít do koncovky. Což Ménez splňuje do posledního puntíku. Naopak jak Ben Arfa, tak Malouda se vyžívají ve vymýšlení, potažmo ve střelbě zpoza šestnáctky, a hlavně v operování více vprostředku - jenže tyhle atributy už ve svých osobách bez problémů snoubí Nasri s Ribérym; a jako třetí do party jim čas od času rád přizvukuje Benzema. Ten tedy nyní byl stejně jako proti Anglii vyloženě bezradný z počínání svého i spoluhráčů. Utápěl se v zoufalých, nepřipravených pokusech z větších vzdáleností, neměl komu rozdávat finálky, pro koho pracovat ve vápně (koukejte, jen pět převzatých pasů uvnitř šestnáctky!). S Ménezem mu to přitom proti Ukrajině klapalo, šikovný křídelník se i díky Benzemovi hned několikrát dostal do tutovky (a velkou šanci si po pár minutách na hřišti vytvořil i včera). Pro střetnutí se Španěly bych ho tím pádem milerád viděl v základu, jednoznačně.

A nakonec kauza Mexes. Tenhle ředitel francouzské obranné linie včera selhal na celé čáře. Úvodní desetiminutovku doslova prospal - jednou ani neskákal do hlavičkového souboje, podruhé trapně pustil do tisíciprocentní šance Toivonena -, aby vše "dokonale" vyšperkoval žlutým faulem nedaleko protivníkova pokutového území. Tahle kardinální hloupost jej připravila o čtvrtfinále, takže se šance bude muset chopit zadák Arsenalu Laurent Koscielny. Ten má za sebou ročník plný nesmírně spolehlivých výkonů, na což nyní bude třeba pokorně navázat. Osobně bych se nedivil, kdyby Francie s ním a Ramim na stoperu vypadala vzadu o stupeň jistěji.

Tolik k jednotlivým "fatálům", které dohromady utvářely ne zcela nevídaný obrázek. Francouzi v první i poslední řadě nebyli schopni jakékoliv kloudné penetrace (snad až na Ribéryho momentky z úvodní dvacetiminutovky); kolmice do šestnáctky neuvěřitelným způsobem odbývali, jako by to snad byla jen nějaká dobrovolná nadstavba; a každý pokus o průnik mohl klidně doprovázet komentář samotného protagonisty "no co, zkusím to, nikdo mi za to nohu neukousne". Nic pořádně, všechno jenom tak napůl - toť všudypřítomné krédo Les Bleus.

Ty pak byl schopen před pauzou pravidelně vytrhávat jedině levonohý tandem Clichy-Ribéry (prvně jmenovaný pokazil jedinou přihrávku z 26, jeho kolega tradičně větral svou stranu s balonem přilepeným ke kopačkám); ve druhé 45minutovce ani ten ne. Inkriminovanou lajnu si bezstarostně přivlastnil Larsson a bylo definitivně vymalováno. Jakkoliv se už Francouzům alespoň nedala vyčítat "házená" z prvního utkání, větší míra přímočarosti šla pro změnu ruku v ruce s větším množstvím ztrát. Sokova šestnáctka se dál nemusela třást před nějakými děsuplnými nájezdy.

Seveřané, ti naopak zanechali vlastně ryze pozitivní dojem. Doopravdy nejlépe, jak mohli, přistoupili ke skládání reparátu za předešlé dva mdlé výkony. Švédům nebyla cizí vzájemná výpomoc v kombinaci, doplňovali se na pár metrech a jejich kooperace pak byla jaksi elegantnější (zatímco ta francouzská pořád fungovala na bázi individualit, pokud si rozumíme). Třebaže se Skandinávci o něco takového pokoušeli už dříve, teprve nyní to bylo ono. Uvolněnější Larsson s Ibrahimovićem udělali ten klíčový rozdíl; a tak každý mohl konečně nazřít onoho avizovaného Hamrénova přínosu, který měl spočívat v tom, že Švédové oproti Lagerbäckovým časům operují se značně povolenou uzdou.

Včera tomu tak vskutku bylo a nezaujatý divák snad mohl jedině zalitovat, že skupinová fáze nenabízí týmům více prostoru k odkrytí vlastního potenciálu. Švédský "nároďák" totiž nepochybně má co nabídnout, leč se o tom před pár dny právem pochybovalo...

"Elektronická tužka"

1) Ukázka jedné zhoubné dimenze rozestavení 4-4-2 s žádným typickým hroťákem. Rooney si jako už tradičně sbíhá do hloubi pole pro balon, aby jej rozehrál. Na pětníku se s ním otáčí a rozhlíží se...jenže ouha. Welbeck má svým pohybem po hřišti - opět klasicky - dosti daleko k někomu, koho by "Wazza" mohl okamžitě hledat; a Milner s Johnsonem napravo sice krásně krouží a matou hlavy svým strážcům, Rooney to však z dálky může tak maximálně obdivovat, nikoliv využít. Ve finále tedy situace dopadá tak, že hvězda týmu na poslední chvíli stihne zoufale předat balon Gerrardovi, aby se záhy mičuda skrz Parkera vrátila ke stoperům. Tam je vždy nejtepleji.

2) Ačkoliv výše píšu, že protentokrát Husjev na pravém beku fungoval zodpovědněji a většinu času se doopravdy choval coby člen obranné linie, nikoliv jako falešné křídlo, tady nabízím situaci z 57. minuty (kdy už Ukrajinci více riskovali) a jeho opětovné zaspání. Třebaže nešlo o žádnou drtivě brejkovou akci, stačilo jedno Parkerovo bleskové vyhodnocení situace po Gerrardem vyhraném hlavičkovém souboji za středovým kruhem, citlivé přenesení hry...a Husjev zase bezmocně přihlíží za plotem na švestkách. Akorát škoda pro Angličany, že záhy Welbeck neodhadl odskok i dráhu letu zrádné kulatiny, která mu nakonec přistála na zádech. V téhle fázi ještě celá situace slibuje velké věci.

3) Už výše v textu zmiňuji abnormální obětavost švédských zadáků, která nápadně připomínala tu nedávnou irskou v duelu s Itálií. A zde přikládám důkaz. Hned dvojitý skok daleký (a úspěšný) za účelem znemožnění Ribéryho koncovky předvádí oba stopeři Mellberg s Olssonem.

4) Seveřané včera velmi slušně vykrývali prostory kolem šestnáctky, disciplinovaně drželi své předepsané pozice, nenechávali se strhnout driblinkem Nasriho s Ribérym. Až na jednu zářnou výjimku v podobě situace ze samého počátku 31. minuty. Tehdy se nechali v osmi (!) nalákat do těsného bloku před velké vápno, aby znepříjemňovali život čtyřem (!!) Francouzům, a Ribéry toho dokonale využil k jedinečnému uvolnění Clichyho. Toho pak zradil centr, s nímž navíc poněkud váhal. Jinak se žlutí klidně mohli hryzat do rtů, co že to vyvedli za kravinu. Švédské "nudle v bandě", jak my v týmu říkáme podobným situacím.

5) A na závěr jenom takový malý detail, kterého jsem si všiml při studování druhého švédského gólu. V tomto momentě se Debuchy ohlíží za sebe, aby uzřel jen mraky volného prostoru, situaci za sebou nicméně pochopitelně nemá zmapovanou. Přesto se ovšem tímto pohledem uspokojí, aby při další obrátce hlavou tímto směrem pozoroval jen osamoceného Holména hlavičkujícího do břevna...a pouhým divákem byl pochopitelně i při následné dorážce Larssona. Ačkoliv na vině budou ještě spíš líní záložníci, kteří již patrně utkání pokládali za dohrané, minimálně ono tlačení se na přední tyč nebylo vůbec šťastné. Ibrahimoviće totiž hlídal Rami (před sebou ho teď má jen proto, že je už dávno jasné, že míč nedostane), Debuchy měl alespoň "pro sichr" vykrývat jiné, ty Holménovy prostory.

Zajímavosti dne

- Anglické premiéry dovedou být zničující, alespoň tedy pokud se zrovna bavíme o střelách na bránu. Nyní první přesné projektily ostrovanů ústily v gól v šesti z minulých osmi případů na evropských šampionátech!

- Na to hned volně můžeme navázat informací, že Albion dosud na turnaji nejefektivněji proměňoval gólové šance (dle definice statistického centra Opta). Ono nejvyšší procento zní: 21,7.

- Na číslovku deset zaokrouhlili Angličané vítěznou šňůru dotýkající se jen a pouze duelů, v nichž rozvlnil síť Wayne Rooney.

- Všech sedm zástupců londýnské Chelsea, samozřejmě včetně Petra Čecha, postoupilo do čtvrtfinále; Blues zároveň mají vzhledem k pavouku jistotu, že budou mít nejméně dva vyslance také v další fázi turnaje (Meireles x Čech; Mata, Torres x Malouda).

- Zápasy skupinové fáze tohoto Eura dohromady nastřádaly 60 branek; dosavadní rekord stanovil před 12 lety šampionát v Beneluxu, tam takových gólů padlo 65.

- Anglie se včera stala prvním účastníkem letošního ME, v jehož barvách se na střelecké listiny vedralo hned pět různých borců.

- Soupeři mají zatím zdaleka nejvíce spadeno na Francouze Ribéryho. Proti němu už bylo podniknuto 33 výpadů, skluzů, prostě obranných zákroků; druhé nejvyšší číslo v této statistice je pak o celých 14 jednotek nižší.

- Ve prospěch Řecka a Anglie stále nebyl odmáván jediný ofsajd.

- Ze všech letošních postupujících pouze Anglie nikdy nedokráčela až do finále mistrovství Evropy.

- Wayne Rooney na Euru skóroval pětkrát v pěti utkáních. Pokud budeme brát v úvahu jenom fotbalisty s přinejmenším pěti starty na ME, může se průměrem jedné trefy na zápas (resp. ještě vyšším) pochlubit už akorát Michel Platini. Ten si vystačil s pěti vystoupeními na domácím šampionátu (1984), během nichž soupeřova konta zatížil rekordními devíti góly.

- A nakonec ještě jedna zajímavost, jež spojuje ME i MS. Do roku 2008 v rámci obou turnajů nepřežil skupinovou fázi jediný hostitel z celkových 23; od té doby je úmrtnost pořadatelů stoprocentní (Švýcarsko, Rakousko, JAR a teď Polsko s Ukrajinou).

Kuriozita dne

Nejen ta ukrajinsko-polská režie je vadná. Ani ta naše česká se totiž včera bůhvíjak nepředvedla. Zatímco se Pavel Karoch nemohl vynasmát nad absencí brankové technologie a nesprávně neuznaným gólem Marka Deviće, o chvíli předtím ignorovaný ofsajd dál nikoho nezajímal. Nevrátili se k němu na komentátorském stanovišti (pouze jej přešli zkonstatováním, že to bylo "na hraně"); nevrátili se k němu ve studiu. Já tedy na místo našich užitečných televizních expertů ono "na hraně" celkem viditelně (ne)prokážu. Jasné postavení mimo hru = dvojí pochybení rozhodčích a ve výsledku spravedlivě zachovaný status quo.

Hvězdy dne

Olof Mellberg (Švédsko) - Buldok a pravý vůdce severských zbojníků, kterého by těžko odmítl jakýkoliv reprezentační trenér. Kromě toho, že se Mellberg zkrátka příkladně rve pro tým a pozičně málokdy chybuje (spíš vůbec), na něm každého musely zaujmout především dvě věci: 1) rychlostně naprosto v pohodě stíhal o šest let mladšího Ribéryho, jemuž soustavně blokoval střely i nohy, když to tak řeknu; 2) dál budoval pověst fantoma standardních situací, když šikovnou patičkou málem zaskočil i gumového Llorise.

Sebastian Larsson (Švédsko) - Tak přece jen procitnul! Před pauzou to ještě nebylo tak výrazné, nicméně po změně stran už byl učiněným pánem své strany. Konečně byl výrazný, pravé lajně dodával na šťávě i kreativitě, uprostřed pole zase stíhal tvrdit muziku; a navíc se blýskl gólem i asistencí. Velmi komplexní výkon doteď zpravidla neviditelného borce ze Sunderlandu.

Zlatan Ibrahimović (Švédsko) - Vůbec poprvé se stává, že tuhle rubriku ovládli muži z jediné krajiny. Nicméně ačkoliv by se na toto místo dal s klidem dosadit třeba John Terry (který narýsoval dvě krásné diagonály a defenzivní statistiky měl takřka stoprocentně čisté), raději volím jakousi "omluvu" kapitánovi reprezentace tří korunek, jehož jsme posledně označili za odpadlíka. Dnes totiž fungoval v první řadě pro tým: viděli jste ho zamakat dozadu; viděli jste ho fungovat v roli středového "katalyzátoru", jenž citlivě urychlí kombinaci geniálním prvým dotykem; viděli jste ho vstřelit nejhezčí branku dosavadního průběhu šampionátu.

Odpadlík dne

István Vad (Maďarsko) - Tohle ocenění by si beze sporu zasloužil také stoper Philippe Mexes, kterého kárám již výše. Vzhledem ke kiksu brankového sudího nicméně nemohu jinak. Maďar, jemuž snad v Česku můžeme začít posměšně říkat István Vada, se v osudný okamžik pohodlně rozkročil, natáhl krk...a nezareagoval. Každý televizní divák tedy opět mohl nabýt dojmu, že neexistuje zbytečnější či méně prospěšné povolání než tzv. brankový (pátý) rozhodčí.

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXIV. aneb Vítej, zlatý hattricku!
02.07.2012, 14:39
Eurozápisník XXIII. aneb Španělé na tři, Italové na čtyři
30.06.2012, 21:54
Eurozápisník XXII. aneb V režii druhého nejlepšího
29.06.2012, 17:06
Eurozápisník XXI. aneb Španělsko verze 1.0
28.06.2012, 05:21
Eurozápisník XX. aneb Angličané z(a)traceni
25.06.2012, 17:38
Eurozápisník XIX. aneb Když dva dělají totéž, není to totéž
24.06.2012, 15:40
Eurozápisník XVIII. aneb Jedna ruka netleská
23.06.2012, 05:00
Eurozápisník XVII. aneb Nejhorší útok je obrana
22.06.2012, 13:17
Eurozápisník XVI. aneb Co čekat od Portugalců?
21.06.2012, 11:28
Eurozápisník XIV. aneb Žádné strachy, žádné spěchy
19.06.2012, 04:12
Eurozápisník XIII. aneb Čím víc ofenzivní síly, tím míň neplechy
18.06.2012, 05:04
Eurozápisník XII. aneb Odešel déšť a dorazili Češi
17.06.2012, 15:04
Eurozápisník XI. aneb Co čekat od Poláků?
16.06.2012, 12:01
Eurozápisník X. aneb Sucho vadilo, mokro souhlasí
16.06.2012, 09:52
Eurozápisník IX. aneb Nejlepší fanoušci - nejhorší hráči
15.06.2012, 12:29
Eurozápisník VIII. aneb Ronaldo Gómezovým učněm
14.06.2012, 06:50
Eurozápisník VII. aneb Když síly stačí i nestačí
13.06.2012, 12:26
Eurozápisník VI. aneb Co čekat od Řeků?
12.06.2012, 07:42
Eurozápisník V. aneb Ševa zase pálí a outsider vede
12.06.2012, 03:16
Eurozápisník IV. aneb S útočníkem ani ránu
11.06.2012, 02:44
Eurozápisník III. aneb Jak favorité ukázali slabiny
10.06.2012, 04:41
Eurozápisník II. aneb Alenky v říši samozřejmostí
09.06.2012, 02:52
Eurozápisník I. aneb Co čekat od Rusů?
07.06.2012, 22:29

Komentáře (229)

Přidat komentář
forrest

Takovej je prostě fotbal. Včera v hospodě jsme zase byli všichni chytrý ohledně videa, ale není to tak jak jednoduchý...

Reagovat
Neuro

video by kazilo celkově radost ze všeho... někdo dá gól, raduje se jak maník, gól mu sudí nepískne, začne se vztekat, pak se 3 minuty bude řešit video, pak odpíská že dal gól a bude znova lítat po hřišti radostí? jen se usměje..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pilsnersfaust

neuro II.

Reagovat
smazaný uživatel

radši bys pak celý život cítil křivdu?

Reagovat
Neuro

fotbal je snad sport lidí ne počítačů.. že rozhodčí dělají občas chyby je naprosto normální když jsou to taky "jen" lidi.. s tím rozdílem že když hráč udělá milion chyb na hřišti tak je to vidět méně než když jednu udělá rozhodčí

Reagovat
Pilsnersfaust

panebože.. rozhodčí tam nejsou od toho aby hráli nějakou hru ve smyslu buď to písknu dobře nebo ne

Reagovat
Neuro

no ono se to kecá přitom každý z nás ten míč viděl za čárou až z opakovaných záběrů.. to není o tom že to písknout nechtěl ale že to prostě neviděl.. a "zadní" rozhodčí taky nestojí přímo na brankové čáře a z toho úhlu kde stál to vidět ani nešlo že by byl za čárou

Reagovat
Neuro

takové "chybky" se dějí už X desítek roků ale jen teď ve 21. století se nad tím začne brečet že to chce video..

Reagovat
Pilsnersfaust

protože teď je ta možnost... jsi zabedněný nebo co?

Reagovat
Neuro

a v 80. letech kamery nebyly co....

Reagovat
Pilsnersfaust

ehm, teď není problém zavést propracovaný a rychlý systém kontroly přes video dostupný všem.. to že kamery byly nebo nebyly kamery byly již v roce 1890

Reagovat
Neuro

ale to rovnou můžeme rozhodčí prostě vyškrtnout.. kolem hřiště nasází 30 kamer, každý míč bude točit 6 kamer z jiného úhlu a v kabině u monitorů bude 10 "rozhodčích" kteří když uvidí na videu nějaký prohřešek tak zmáčknou tlačítko, na stadionu se ozve obří klakson a podle tónu se uvidí jestli to byl faul, ofsajd či co.. ale hlavně že to budou řídit kamery

Reagovat
smazaný uživatel

to je absurdní

Reagovat
Pilsnersfaust

co takhle, kdybychom se shodli, že se sním nedá diskutovat, co srbiču

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pilsnersfaust

ty jsi kokoooot

Reagovat
Neuro

proč? však chceš kamery ne?

Reagovat
Pilsnersfaust

Reagovat
Pilsnersfaust

já nevim, jestli to myslíš vážně a nebo jsi prostě...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ty si sa uz pre pravdu rozhodol, tak to nic, skoda reagovat. Iba doplnim, ze obcas nieje na skodu si predstavit ako veci funguju v extremnej situacii, ale je fajn pokial to zostane v tvojej mysli a nepouzivas dany priklad ako argument...kazdopadne ti prajem pekny den

Reagovat
Pilsnersfaust

Reagovat
Neuro

víš proč se tomu říká sport? protože tam prakticky o nic nejde.. a dokonce se tomu říká HRA.. a ve hrách se chyby dělají, ale vy děláte jako kdyby na tom závisela další světová válka protože rozhodčí blbě usoudí.. fotbal se píská pořád stejně už desítky roků a nevím proč by se měla bořit tradice..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to sport, popularny sport, cize aj biznis, v ktorom sa toci kopec penazi, takze nevidim problem v tom, ked je moznost aspon ciastocne zvysit presnost v rozhodovani, ak je toto zabijanie tradicie, tak potom tradicie chybnych verdiktov. A neviem, ako tebe, ale mne prave taketo veci tu hru znechucuju, takze, nie zivot na tom nezavisi (aj ked nejaky ten podpaleny dom, pripadne infarkt fanusika je v hre), ale celkovo to moze mat prinos pre futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

v hokeji stym nikto nema problem tak nechapem preco by stym mal niekto mat problem vo futbale

Reagovat
Neuro

v hokeji nejsou primadony jako ve fotbale.. za chvilku by si to vykřičeli rovnou i na fauly atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, mas uplnu pravdu. Automobily tu tiez boli od prelomu 19./20. storocia a ono niekoho napadne tam zacat montovat airbagy, ABS a podobne veci az po tolkych desatrociach

Teraz vazne, tebe trebars na hokeji prekaza, ked videorozhodca neuzna neregulerny gol ?

Samozrejme, hokej sa hra na cisty cas atd. ale ide mi o ten princip

Reagovat
Neuro

v hokeji ty sporné góly byly ale téměř co druhý zápas.. v tenise to bylo taky co chvilku ale ti to vychytali tím že každý hráč má omezený počet "žádání" o záběr.. a jestli ve fotbale se jednou za 3 měsíce v těch statisících zápasů po celém světě (na vyšší úrovni) neuzná gól..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono sa to deje, co je dostatocny dovod aspon seriozne uvazovat nad zavedenim systemu, povedzme odskusat to aspon na vrcholovych podujatiach. Nemyslim, ze by to bol az taky problem, videorozhodca, pripadne nejaky chip by nebol priamy zasah do pravidiel, len nastroj na zvyenie presnosti ich posudzovania.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby to bylo jednou za čtyři roky na MS třeba. Ovlivní to zápas, fotbal se hraje aby se dávali góly a pokud se regulérní gól neuzná, tak to ztrácí smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

dávaly

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, ve fotbalu vlastne o nic nejde, tam se nehraje o zadne penize o zadne smysluplne ceny a je to jen o tom, ze se borci domluvi a jdou si zakopat... Zavadet kvuli tomu video je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím. pořád beru fotbalový zápas jako souboj dvou soupeřů a ne tří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad najvacsia blbost aku som v polednej dobe cital ...teraz to je lepsie ze?

ja si radsje pockam ako to videorozhodca rozhodne za 3 minuty ako pozerat sa na to ze 10 hracov sa zhlukne okolo toho sasa s pistalkou a 5 minut ho presviedcaju aj ked viem ze nic z toho

vcera to Lesicky pekne povedal ze zacina mat pocit ze tu nieco smrdi...UEFA sa tak tvrdi brani zavedeniu takej logickej veci ako video,alebo cipy ze som presvedceny ze to robia kvoli nadrziavaniu silnejsim klubom (s nadsazkou je pre nich lepsie finale NEM:ANG ako CES:GRE)

Reagovat
Filipow

Tak už si mohu tipnout medaile a vidím to takto.

Bronz: Itálie, Češi.

Stříbro: Německo

Zlato: Španělé.

A zlatá éra pokračuje!

Reagovat
smazaný uživatel

Španěly vyrazíme v semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no veškerý vaše příspěvky jsou na hovno. Realita je taková, že čtvrtfinále sice budou hrát oba favoriti skupiny Anglie a Francie ale Francie nezaslouženě. Jednak Anglie měla remizovat s ukrainouve včerejším zápase ale hlavně Francie měla jet domů a Ukrajina jakožto spolupořadatel pokračovat čtvrtfinálem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina neměla remizovat

Reagovat
Pinturicchio

Měli vyhrát.

Reagovat
Pilsnersfaust

Reagovat
smazaný uživatel

No Německoé je pro mě nejbětší favorit

Reagovat
smazaný uživatel

docela mě překvapilo, že je tady tolik povyku kvůli tomu ukrajinskému "gólu", ale nikdo si nevšiml, že mu předcházel ofsajd při nákopu z vlastní půlky http://www.ceskatelevize.cz/mefotbal/videoarchiv/nejnovejsi/182783-neuznany-ukrajinsky-gol/

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
Ronaldo.com

jj taky fakt díval sem se na to včera ale nějak sem to přešel až ted sem si toho zas všiml a máš pravdu ofsajd to byl

Reagovat
smazaný uživatel

A co kdyby ten ofsajd nebyl? Ono to totiž ukázalo jednu věc. Že ti drazí brankoví rozhodčí jsou úplně zbyteční. Jsou tam od jediné věci, kterou stejně nejsou schopni posoudit a omluva rozhodně není to, že zrovna v téhle situaci byl ofsajd.

A jinak ještě k tomu ofsajdu teda. Už to byl druhý Milevského neodmávaný tím samým čárovým rozhodčím. Takže Ukrajina vlastně mohla postoupit díky rozhodčím.

Reagovat
smazaný uživatel

já tím taky brankové rozhodčí neomlouvám, jenom se mi nelíbí, že jsou Ukrajinci považování za chudáky, kterým rozhodčí upřeli postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, s tím souhlasím. I když někde jsem četl, že se to děje i na druhou stranu, tedy že je rozhodčí obhajovaný, protože k té situaci nemělo dojít. A ai bych se nedivil, kdyby se takhle vyjádřila i FIFA.

Reagovat
smazaný uživatel

za svůj nadbytečný příspěvek se tedy omlouvám (začal jsem hledat videodůkaz, dokud tu ještě nebyl tento příspěvek). nicméně jsem čekal až do konce fotbalu, zda si toho jeden z expertů ve studiu všimne a nečekaně jsem byl zklamán

Reagovat
sosna

Kuriozita dne

Reagovat
smazaný uživatel

moje chyba, nevšim jsem si toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mookyn

Mas absolutnu pravdu. Plus ukrajinska rezia uz tu akciu do konca zapasu celu pre istotu nepustila. Podobne ako nepustala Milevskeho ofsajdovu hlavicku...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to pustili minimálně dvakrát.

Reagovat
Ronaldo.com

já si nemyslím že by ten 5. rozhodčí udělal nějakou velkou chybu! v té rychlosti to asi nemohl videt uplně přesně, a proto já říkam že bud to jestřání oko třeba(i když sem proti tomu) a nebo nic! ale ti pátí a šestí rozhodčí tam sou uplně na hov*o

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

postranny rozhodca nevidi ofsajd, nasledne nevidi, ze lopta bola za brankovou ciarou a podla teba nie je co riesit? ..

Reagovat
smazaný uživatel

A teď si vemte, že jste v situaci toho brankového rozhodčího. Vidíte, že to gol byl, ale taky vidíte, že tomu předcházel jasný, neodpískaný offside, uznáte to nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

uznáš, ofsajd není tvoje starost. tyhle ofsajdy jsou ale těžké i pro asistenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já přece vím, že on má na starost jen brankovou čáru. Já jen, že tady je každej chytrej jak sto vopic, ale to "morální" dilema pro toho brankovýho rozhodčího asi jednoduchý nebylo, jestli ten offside viděl.

Reagovat
Pinturicchio

To jako ten brankový měl vidět ofsajd? Můžeš mi říct jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Občas chytám a můžu ti říct, že offsidy vidím celkem bezpečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Ty máš fakt dost

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že od klávesnice se to vnímá těžko no...

Reagovat
Pilsnersfaust

troubelíne

Reagovat
Miguel19

Jj, takže ty máš takovou konspirační teorii, že ten brankový viděl jasný offside, tak si hned řekl, ježíšku na křížku to nemůžu uznat, to je nespravedlivé? Prober se z té diskotéky troubo..

Reagovat
smazaný uživatel

ano konspirační teorie

Reagovat
smazaný uživatel

Kristova noho

Reagovat
j_mrazik

To slovo občas mám na špatném místě. Já hrál stopera a povětšinou jsem ten ofside viděl, ale od golmana si to nedokážu moc představit. Občas jsi ho mohl vidět i bezpečně, ale fakt jenom občas a jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mi řikejte co vidím proboha...

Reagovat
soukup

néééé

Reagovat
smazaný uživatel

:D chytas misku aby sisi spustil video spomalene ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na co čekáš, ty jsi člověk stvořený pro práci rozhodčího!

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud by brankový sudí měl rozhodovat jen o tom, zda míč překročil brankovou čáru, tak by ho uznat musel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl uznán gól, který stejně neměl platit, tohle prostě může řešit jenom naprostej kretén ve prospěch Ukrajinců...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší byla včera ta komentátorská dvojka při té situaci... Jeden: "balon asi nebyl úplně celým objemem", druhý: "mmm mmmm mmm eeeh"

Reagovat
smazaný uživatel

přesně největší dementi co tak říkali za ptákoviny :D

Reagovat
Pilsnersfaust

náhodou včera byl komentář vpohodě

Reagovat
smazaný uživatel

jj hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

Komentář je pomalu vždycky v pohodě, pokud si vyloženě neplete každého hráče a aspoň se věnuje hře. To jen náročný fotbalový fanoušek potřebuje... ani vlastně nevím co by chtěli Asi aby tam zpívali chorály.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno ci mal byt gol alebo nie, ukrajina a je skoda ze nejde dalej, mne sa ich hra pacila viac ako anglicania, aj ten gol co dali bol suchy.. par krat som si pomyslel ked spalili ukrajinci sancu, ze Sevcenko by take cosi premenil.. ale tak zas by si taku sancu dost mozne nevypracoval no.. kazdopadne skoda ze koncia, hrali najsympatickejsi fotbal z toho co som videl cca 50% vsetkych zapasov a Sevcenkove goly najkrajsie!

Reagovat
smazaný uživatel

Až na "levonohý tandem Clichy-Ribéry" moc pěkné

Reagovat
fantomas

Moc "stran", musel sem si vypomoct polopravdou.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pilsnersfaust

nic

Reagovat
smazaný uživatel

http://wroclaw-euro.cz a jedéééém

Reagovat
smazaný uživatel

A to je vsechno? Jen neco o stadionu, doprava... to si muzu najit i sam.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam zmizely háčky a čárky?

Reagovat
smazaný uživatel

09:15 Chiellini proti Francii nenastoupí

Itálii bude ve čtvrtfinále ME proti Francii chybět zraněný obránce Giorgio Chiellini, jemuž stopku vystaví zranění stehenního svalu. "Bohužel se potvrdilo původní podezření. Vyšetřili jsme hráče pomocí ultrazvuku a ten ukázal poškození svalu. Už začala jeho léčba, ale ve čtvrtfinále hrát nebude," řekl hlavní lékař italské reprezentace Enrico Castellacci.

Ha ha

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, docela sranda, když bude Itálie hrát proti Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě no. :)))

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Když pomineme, že té situaci přecházel ofsajd, což se úplně pominout nedá, ale v teoretické rovině, tak tohle byla aspoň gólová situace, kvůli které by se video zavést mělo...video by mělo řešit sporný situace, jako třeba centimetrový překročení brankové čáry, ale nemělo by řešit zásadní chyby rozhodčích, jako třeba po Lampardově gólu na MS 2010, kdy byl míč půl metru za brankou a rozhodčí, případně pomezní tohle měli zcela jednoznačně posoudit...to se pak svádí na to, že má být video, a úplně se přitom pomine hrubka rozhodčích...

Reagovat
Puskas

cože? půlmetr ne a centimetry jo? chápu Tě dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jde o to, že jsou situace, který musí rozhodčí posoudit, a pak situace, který jsou pro rozhodčí těžký na posouzení...mně vždycky vadí, když se začne volat po videu po situacích, který nejsou chybou nevidea, ale hrubkou rozhodčích, jako třeba dvě situace na MS 2010-Tévezův metrovej ofsajd a gól Lamparda...video ano, ale tím by neměla být potlačenost zodpovědnost výborně placených a výborně vyškolených rozhodčích...

Reagovat
Puskas

A chybujících rozhodčích, nezapomeň dodat. Kdo bude určovat, že toto je chyba rozhodčího a zady už video ano? jestli video, tak pro všecky případy sporných branek, ne nějaká selekce.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale v žádným případě není o selekci, to jsi mě špatně pochopil...

Reagovat
soukup

no a co bude ta hranice? 4cm? 11cm? 19cm? 30cm?

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím otázce...hranice čeho?

Reagovat
soukup

no kdy je to ještě chyba nevidea a kdy chyba rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí bývají potrestaní ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, uniklo mi, jaký tresty tihle rozhodčí za svoje chyby dostali...já neříkám, že rozhodčí mají být roboti, jen mi připadá, že se někdy nepřítomností videa omlouvají jejich velký hrubky...

Reagovat
Puskas

spíš se kvůli jejich velkým hrubkám volá po videu

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není jediný důvod, proč se po videu volá...na brankové čáře byly vždy sporný situace, proto nechápu, proč se do branky už dávno video nezavedlo...nicméně jak říkám, video má být nezbytná pomůcka, nikoliv řešitel hrubek rozhodčích...

Reagovat
Puskas

asi furt nechápu - jaký je rozdíl v dané situaci, kdy tým dá gól, mezi chybou sudího a nejasnou situací? kdo tom rozhodne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nejde o to, že při zápase nějaký šestý rozhodčí nebo nějaká jury řekne: ne, tahle situace se nebude posuzovat videem, protože byla Tvoje chyba, milej rozhodčí, že jsi to neviděl...mně jde spíš o princip situací, po kterých se po videu začíná volat...jinak samozřejmě, ať se posuzuje videem centimetrová i půlmetrová situace, když si není rozhodčí jistej...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jenže když dáš regulérní gól, o kterém si rozhodčí myslí, že nebyl, tak co ti dá, že si na něj po zápase zanadáváš? Do turnaje tě to nevrátí a pak už jsou nadávky zbytečné. Můžeš akorát volat po tom, aby se to příště neopakovalo.

Jinak rozhodčí za hrubky tresty dostávají a nemyslím si, že by to v případě Maďarů bylo jinak. Jen se o tom nepíše.

Reagovat
Puskas

no jo, ale tým je vyřazen z turnaje, na který se připravoval 2 roky, rozhodčí dostane distanc na pár zápasů, vím, nejde to jinak, ale přesto.

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to trochu nespravedlivé, ale jak píšeš, jinak to asi nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíše, vůbec, kde se dá najít, který sudí jaký trest dostal?

Reagovat
Puskas

v lize je to jasné, ale tam? nedostane nominaci na finále, jako Maďar byl nejžhavější kandidát.

Reagovat
Puskas

anebo dostane, aby to mohl napravit

Reagovat
smazaný uživatel

To mě nenapadlo, takhle bude finále pískat možná Webb

Reagovat
smazaný uživatel

No chudák hlavní, ten je v tom vždycky nevinně.

Reagovat
Puskas

je jako trenér, ten je taky zodpovědný, koho vybere

Reagovat
smazaný uživatel

To já vím, jen že se ta kritika většinou valí na něj, přitom on přímo za chyby kolegů nemůže. Ale souhlas, má zodpovědnost za všechny.

Reagovat
Arbiter

hehe, minimálně jeden hráč CFC bude ve finále

Reagovat
j_mrazik

It doesn't Mata.

Reagovat
smazaný uživatel

Just Cech it out.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň se zviditelní a budou moci přestoupit do lepšího klubu

Reagovat
Arbiter

bad trolling is bad...

Reagovat
smazaný uživatel

to ty furt sem motáš nějakou Chelsea

Reagovat
Miguel19

Ještě aby ne, když je to nejlepší tým Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

to si fakt nemyslím

Reagovat
Miguel19

Myslet si to nemusíš, ale je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

můj osobní názor je ten, že v Evropě je 15-20 týmů, kde každý může porazit každýho...těžko vybrat jeden

Reagovat
Arbiter

Chelsea FC, Champions of Europe 2012

Reagovat
smazaný uživatel

když vyhraje i příští rok, tak řeknu, že je suverénně nejlepší

Reagovat
Arbiter

jo, teď je jen nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš slušnej fanatik

Reagovat
Arbiter

di ty brepto...

Reagovat
Puskas

a za dva roky řekneš co?

Reagovat
smazaný uživatel

nic neřeknu, jen říkám, že v Evropě je 15-20, kde každý může porazit každýho

Reagovat
Arbiter

a Chelsea je z nich nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš slušnej fanatik

Reagovat
j_mrazik

Ty máš teda koule, když se hádáš s Diem.

Reagovat
Puskas

Řeky jsme porazili, tak co

Reagovat
smazaný uživatel

však jsem chtěl do 1/8 Řecko a Česko

Reagovat
Pinturicchio

Juventus

Reagovat
Arbiter

Ju...what?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
j_mrazik

Ju, fak ju.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Miguel19

S tím se dá zcela jistě souhlasit

Reagovat
Arbiter

houby, nedá

Reagovat
Miguel19

Ale prostě letos je to CFC

Reagovat
herbage

otázka, jestli v základu nebo na lavičce

Reagovat
Arbiter

jen v jednom případě se něco takového nabízí...

Reagovat
tomasinho

A co když bude finále Německo-Francie? Tam žádný hráč Chelsea nehraje ne?

Reagovat
Pinturicchio

Malůda

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Malouda.

Reagovat
Miguel19

Malouda a Debuchy

Reagovat
Arbiter

i když je fakt, že zrovna v této dvojce bych rád, kdyby nebyl žádný hráč CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat?

Reagovat
Arbiter

tak hlavně mi jde o Maloudu, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.

Reagovat
tomasinho

Aha, jsem na něj zapomněl.

Reagovat
Arbiter

Jinak rozdíl mezi gólem Lampse a včerejším je v tom, že Lampsova střela dopadla na zem, což se posuzuje podstatně lépen než ten včerejší balón...

Reagovat
smazaný uživatel

no popravdě tady by asi ten pátý rozhodčí byl prospěšný

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiež si hovorím, že či je to naozaj tak jednoduché v zlomku sekundy vo výške sa pohybujúcu loptu vidieť za čiarou alebo nie, nech sa na to pozeral z hocakej blízkosti. V tej chvíli má sekundu sa rozhodnúť či ukáže gól alebo nie, keď si nie je sám istý, či tá lopta v metrovej výške bola celým objemom za alebo na čiare.

Reagovat
Miguel19

To je právě ono. I kdyby tam těch rozhodčí bylo 6, tak všichni mají na to zlomek vteřiny se rozhodnout...místo toho by stačilo jeden člověk u videa...fakt komedie co ten Blatter předvádí.

Reagovat
Ligter

Kuriozita dne.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Masopusta I. Velikého

Hail to the king, baby!

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni rusové jsou buzeranci oléé

Reagovat
Miguel19

Kdyby ten míč vykopával Johnson, tak není o čem, ten by si ho tam nafackoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Jak jste na tom ve fantě? :)

Reagovat
Arbiter

včera jsem rozprodal tým a dokoupil hráče, dnes ráno jsem si uvědomil, že to musím rozprodat znovu Ale jinak se těžce nechytám se svými 122 body

Reagovat
tomasinho

116

Reagovat
Miguel19

Pár dní před ME jsem nastavil sestavu, pak už jsem se nepřihlásil..

Reagovat
Ligter

125, krásné 398. místo.

Reagovat
Pinturicchio

145. místo, 141 bodů, na prvního ztrácím 36 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

162 bodů a sdílená 18. pozice.

Reagovat
Arne

2:1 pro Anglii, žádný 1:1.

Reagovat
fantomas

To se ješte nedalo uvažovat o technologiích.

Reagovat
Miguel19
Reagovat
Arbiter

modrá

Reagovat
Miguel19

Once a Blue, always a Blue.

Reagovat
johan14

znova modrá

Reagovat
fantomas

Každopádně všechno nasvědčuje úspěchu Albionu - když mu naposled pomohl podobně spornej moment, bylo z toho nej MS, když naposled na ME vyhral skupinu, bylo z toho nej ME...

Reagovat
smazaný uživatel

There are plenty of reports going round that Bolton Wanderers have agreed a deal to sign Leicester City defender Matt Mills on a season-long loan with a view to a permanent move.

Zavidim, skvelej tah

Reagovat
tomasinho

Hezky, Leicester se těch stoperů nějak zbavuje, pouští za směšnou částku Bambu, Millse, za kterého zaplatili tolik peněz. Ale tak aspoň si zahraje St. Ledger.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja spis cekam, ze privedou na CB uplne novy hrace. Mills si nesedl s Pearsonem.

Reagovat
tomasinho

Aha, tak jednoho do základu budou muset, jestli chtějí napravit letošní krach. Pro Bolton ale výborná posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zustal jim tam jen St. Ledger a Morgan, urcite nekoho planuji koupit.

Reagovat
fantomas

"Prekvapive" znam leda tak Dannyho ale kdyz rikate...

Reagovat
smazaný uživatel

Budes z nej nadsenej po vsech tech Knightech, Wheaterech a podobne, s Reamem to bude skvela stoperska dvojice.

Foxes za nej vysazeli strasny penize Readingu a ted se ho zbavuji jen proto, ze jsou chamtivi a pritahli si na jeho post dalsi hrace, v dusledku toho se Mills rozhadal s Pearsonem a je jasny, kdo z tech dvou bude muset odejit. Ale Bolton na tom prakticky nemuze ztratit, privedou zkusenyho, duraznyho a kvalitniho stopera, navic je to je prirozenej lidr, a kdyby se mu nahodou nedarilo (sance tak 1%), tak tu opci proste neuplatni a je to Myslim, ze lepsiho prestupu uz se od Trotters behem leta nedockame.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic je porad jeste mladej

Reagovat
tomasinho

Reagovat
soukup

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Sporný moment Anglie vs. korupce Itálie, to bude špíl.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Německo vs Řecko ... no to je zápas ....kdo vyhraje,tak platí

Reagovat
smazaný uživatel

OT: neví někdo, kdy se bude losovat Gambrinus Liga ?

Reagovat
10

good job, fantomas

Reagovat
miguel bain

Opět se akorát ukázalo jak jsou brankoví rozhodčí naprosto na hovno, stojí drží hubu a pro hru jsou naprosto nepoužitelní.

Reagovat
Neuro

rovnou by měli udělat něco jako v tenise že by 10 metrů nad bránou byla kovová lávka a ní by seděli ti brankoví rozhodčí a viděli by na to lépe než z čáry

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses teda inovator Co navrhnes priste? Hlavniho rozhodciho s jetpackem na zadech?

Reagovat
Neuro

to moje je stejná pitomost jako ti nynější brankoví rozhodčí kteří se hodí možná tak k písknutí rohu nebo odkopu.. ale ten skutečný důvod proč tam jsou nesplňují..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavni je, ze v tom mas sam jasno a ses jak proti brankovym sudim, tak proti videu

Reagovat
Neuro

protože je vidět že když zavedli novou věc která dřív nebyla tak je k hovnu (brankoví)... zavedou video a nakonec bude taky k ničemu

Reagovat
Neuro

protože stejně budou výmluvy na špatnou čočku a blbý úhel kamery a vítr atd atd atd..

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasny, co kdyby nahodou vitr odfoukl kameru i s kameramanem

Reagovat
Miguel19

To mě dostalo

Reagovat
Neuro

no vsaďte se že při prvním použití videa stejně bude ten "inkasovaný" tým mlet to co jsem psal výš

Reagovat
soukup

já bych třeba sundal z branek sítě, ty tam původně taky nebyly a daly se tam aby bylo jasno jestli míč šel do brány nebo bokem no a prd to pomohlo, když tu řešíme dneska tohle

Reagovat
smazaný uživatel

kurv@, tak tomuto vravim kreativita, ty vymyslis milion dovodov, preco to nebude fungovat

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
herbage

to by bylo super, hráči by pak hráli hru " tref si svého rozhodčího"

Reagovat
Miguel19

Tak Sturridge zůstává v Chelsea, poté, co byl ujištěn, že dostane příležitost jako útočník

Drogba bude hrát s Anelkou v Číně, ale to asi víte..

Jeden agent tvrdí, že si jistý, že Hulk letos v létě bude hráčem Chelsea..Dále Hulk uvedl, že bude šťastný v Portu nebo v Chelsea..A ten přestup Hulka do CFC se údajně zpozdil kvůli neshodám ohledně poplatku agenta a taky prý tam vlastní 10% práv na hráče(nevim kdo přesně..)

Reagovat
Arbiter

odkaz na Daniela?

Reagovat
niflheim
Reagovat
Arbiter

hej, tka to sedí

Reagovat
Losinho

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Češi

Reagovat
smazaný uživatel

Hypoteticky vzato, pokud by již teď bylo zavedené video na brankové čáře, a gól by byl pomocí videa uznán, znamenalo by to, že by byl uznán neregulérní gól.

Reagovat
smazaný uživatel

znamenalo by to, spravne posudenie situacie, ci bola lopta za ciarou alebo nie

Reagovat
smazaný uživatel

Wayne Rooney: I want hair like Andy Carroll

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele