Eredivisie - souhrn 28. kola

19.03.2010, 22:40, aktualizováno 21.03.2010, 16:39
Komentáře a souhrny
Ajax využil včerejší remízy Twente s Eindhovenem, porazil Waalwijk a je druhý. Alkmaar se díky výhře na Spartě přiblížil čtvrtému Feyenoordu, Groningen porazil Rodu a Haag remizoval s Venlem. Včera uspěly Utrecht či Heerenveen.

FC Groningen - Roda JC 1:0

21.03.2010 14:30

Góly: 2. Femi

Groningen si díky povedenému začátku připsal na konto cenné tři body za vítězství proti Rodě poměrem 1:0.

Domácím se vstup do utkání povedl. Již od první minuty se Groningen do svého soupeře zakousl a naštěstí pro něj mu brzká aktivita přinesla zasloužené ovoce. Ve druhé minutě se totiž k míči dostal Mike Zonneveld, který přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Ajilore Oluwafemiho. Ten svou šancí nepohrdl a přesnou ranou poslal domácí do vedení.

Poté se hra hodně zpomalila. Oba celky věděli, jak na tom jsou, a domácí byli v tomto utkání jasně lepší. Po půlhodině hry se ovšem do dobré šance dostal domácí Tim Matavz. Bohužel pro něj však v klíčovém okamžiku nezvládl svou sílu a odkrytou branku hodně přestřelil.

Do druhého poločasu tak šli veseleji domácí. Radost jim na začátku druhé půle však mohli vzít hostující hráči, přesněji Davy De Fauw. Ten se totiž ocitl za zády obránců a v souboji jeden na jednoho s domácím brankářem. Ten byl ovšem pohotový a jeho pokus hravě zneškodnil.

Po této akci ovšem začala fotbalová nuda. Oba celky hrály opravdu nevýrazně a za zmínku stojí akorát střelecký pokus hostujícího Madse Junkera, který ovšem svou střelou vyrovnat nedokázal.

Utkání se tak dostalo do samotného konce a zdálo se, že vítězství domácích nic neohrozí, Groningen si svůj náskok bránil a hostující útočníci už se viděli dávno v šatnách. Duel byl po devadesáti minutách ukončen a domácí se radovali z těsného vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 0:1

21.03.2010 14:30

Góly: 4. David Mendes da Silva

Stejně jako v Groningenu, tak i v Rotterdamu rozhodl zápas samotný začátek utkání. Alkmaar přijel na Spartu a již ve 4. minutě vstřelil vítěznou branku, díky které se AZ mohl radovat z vítězství 1:0.

Utkání začalo ve svižném tempu a hostující celek se hnal za brzkou brankou. O první šanci utkání se postarali právě hráči AZ. Maarten Martens se dostal k volnému míči a centrem hledal nabíhajícího útočníka. Jeho vysoký míč však zachytil bránící Nick Viergever. Jeho odkopu k dokonalosti chybělo hodně a k míči se tak dostal Moussa Dembélé. Jeho pokus ovšem letěl vysoko nad.

Neuběhlo mnoho a hosté znovu hrozili. Mounir El Hamdaoui se chopil míče a tvrdou ranou vyslal projektil přímo na branku domácho mužstva. Domácí brankář byl však ve střehu a jeho ránu vyrazil. Bohužel pro Spartu jeho vyražený míč přistál přímo na noze volného Mendese da Silvy, který se o chvilku později mohl radovat z lehce vstřelené branky.

Sparta mohla srovnat krok o pár minut později. Osamocený Kevin Strootman ovšem svou perfektní šanci zahodil a tak domácí stále porhrávali nejtěsnějším rozdílem 0:1.

S blížícím se koncem první půle přišla pro domácí další možnost vyrovnat. Charles Dissels se postavil k volnému přímu kopu a tvrdou ranou obstřelil zeď. K radosti z vyrovnání v tomto případě chybělo opravdu jen pár centimetrů.

Bohužel pro diváky v prvním poločase prakticky skončilo o celé utkání. Druhý poločas začal v hodně opatrném tempu. Domácí jako by byli smířeni se svou pozicí poraženého pouze utkání dohrávali. To hrálo do karet hostujícímu celku, kterému vedení 1:0 stačilo.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - VVV Venlo 0:0

21.03.2010 14:30

Góly: -

Den Haag doma přivítal Venlo. V nudném utkání se diváci branky nedočkali a oba celky si tak body rozdělily.

Utkání začalo hodně opatrně. Oba celky vyčkávali na chuby soupeře. Ta ovšem nepřicházela ani na jedné straně a tak se první šance zrodila až v 35. minutě. Na centrovaný míč si do pokutového území naběhl osamocený Jens Toornstra. Jeho pokus ovšem hostujícího brankáře moc nezaměstnal a tak se mohlo nerušene pokračovat ve fotbalové nudě.

S blížícím se koncem první půle přišla divoká minutka z obou stran. Nejprve se o rozruch postaral hostující Patrick Paauwe, který svým technickým pokusem chtěl domácího brankáře překvapit na švestkách. Ten se ovšem překvapit nenechal a založil rychlý protiútok. Na konci přímočaré kombinace stál osamocený Kees Luijckx, který byl ke svtřelení branky mnohem blíže a největší šance utkání tak naneštěstí pro domácí skončila na břevně.

Do druhého poločasu šly oba celky po nudném výkonu s přáním vstřelit první branku. Bylo vcelku jasné, že kdo první branku vstřelí tak na 80% zvítězí.

Pro domácí toto přání chtěl splnit Van Der Bergh. ten se postavil k volnému přímému kopu. Jeho dobře mířená střela ovšem postrádala na přesnosti a hostující brankář jeho pokus s přehledem chytil.

S blížícím se závěrem zahrozili i hosté. Ti se prozměnu rozhodli útočit po stranách a hledat volné hráče pomocí centrovaných míčů. Jeden takový si našel cestu k osamocenému Rubenu Schakenovi. Ten ovšem ve své šanci nic moc nevymyslel a ani on se tak nemohl radovat ze vstřelené branky.

Utkání bylo ve svém finále a na řadu přišla poslední šance. O tu se postarali hráči domácího celku. Ten se postupným útokem dostal před hostující branku a zvyšoval svůj tlak. K míči se tak dostal volný Wesley Verhoek, který mohl celé utkání rozhodnout. Bohužel však pro ADO jeho střela nenašla svůj cíl, a tak utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - AFC Ajax 1:5

21.03.2010 12:30

Góly: 27. Marko Pantelić (vl.) - 9. Siem de Jong, 47. Luis Suárez, 65. Hans Mulder (vl.), 85. Luis Suárez, 86. Dennis Rommedahl

Stíhací jízda Ajaxu nebyla ani v tomto kole nijak narušena. Amsterdamští borci toužili využít včerejšího zaváhání Twente a na půdě Waalwijku chtěli za každou cenu vyhrát. I když po prvním poločase svítil na tabuli nerozhodný stav, konečný výsledek znamenal pro domácí hráče nepříjemný debakl, který se vyšplhal až k poměru 1:5.

Waalwijk byl sice hned od začátku považován za jasného outsidera, přesto nechtěl svému protivníkovi darovat nic zadarmo. Na konto si připsal první velkou šanci utkání. Berger nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu Boerrigtera, ale Enoh zabránil inkasování, když míč zblokoval. Naopak na druhé straně se zapsal do střeleckých statistik Siem De Jong, jehož nalezl svým centrem Luis Suárez a mladý holandský záložník hlavou poprvé v utkání rozvlnil síť.

Naději na bodový výsledek získali domácí hráči opět ve 27. minutě. Nešťastný vlastní gól si vstřelil Marko Pantelič, který omylem srazil Boerrigterův centr za záda Stekelenburga. Od tohoto momentu ale Ajax opět přebral otěže zápasu a byla jasně viditelná jeho aktivita. Ještě do poločasu se gólově prosadil Suárez, jeho branka ale nebyla pro ofsajd uznána.

Uruguayský reprezentant se však nakonec dočkal pouhé dvě minuty po změně stran, kdy divákům předvedl slalom domácí obranou a následně přesné zakončení. Gólman Levita už zareagovat nedokázal. Konec veškerých nadějí přišel pro Waalwijk v 65. minutě. Van Mosselveld nešťastně trefil Muldera, od něhož míč putoval do domácí sítě.

Krátce na to navíc viděl po faulu na Gabriho druhou žlutou kartu Berger a svůj tým tak ještě více oslabil. Početní výhody Ajax nakonec přeci jen ještě využil. Pět minut před koncem podruhé v utkání přesně mířil Luis Suárez, ale ani to ještě nebyl konec. Už o pár sekund později se míče chopil rychlík Dennis Rommedahl a po efektivním sólu zaskóroval na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:1

31.03.2010 20:00

Góly: 13. Ron Vlaar, 55. Roy Makaay - 45. Wiljan Pluim

Feyenoord měl doma s Vitesse mnoho problémů, nakonec však svou úlohu favorita zvládl a zvítězil 2:1. Rotterdamský velikán si tak pomohl v boji o čtvrtou příčku zajišťující Evropskou ligu, na druhé straně hosté z Arnhemu zůstávají ohroženi sestupem.

Utkání se muselo hrát nadvakrát, to původní bylo kvůli silnému dešti přerušeno po prvním poločase za stavu 1:1. Ve 13. minutě poslal domácí do vedení Vlaar, v závěru půle srovnal Pluim.

Na stadionu De Kuip se druhá pětačtyřicetiminutovka dohrávala s týdenní odmlkou a hosté do ní vlétli po hlavě. Hned po chvíli se do pořádného sóla pustil Büttner, zbavil se přesily soupeřových obránců a dostal se až před domácího brankáře Muldera, ten ale míč vyrazil mimo tři tyče. Na druhé straně měl tutovku veterán Makaay, po přihrávcce Biseswara ale těsně minul.

Bývalý kanonýr španělské či německé ligy se ale polepšil a to už v 55. minutě. Přímý kop van Bronckhorsta propadl až k Makaayovi a ten z několika metrů neměl problém zakončit - 2:1. Vitesse ale rozhodně nepřipomínalo tým, který hraje o sestup a jen smůla ho dělila od vyrovnání, neboť pokus Nilssona skončil na tyči. V závěru Makaay oslovil Burnse, ten sice šanci nazužitkoval, na vítězství Feyenoordu to ale již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - NAC Breda 3:0

20.03.2010 19:45

Góly: 2. Bas Dost, 4. Willie Overtoom, 59. Everton

Heracles znovu ukázal, že letošní sezóna patří jemu. Podzimní tažení za pohárovou Evropou potvrzuje i na jaře, nyní doma přívítal Bredu, která si s Almela odváží porážku 0:3.

Utkání začalo vcelku překvapivě hned gólově a pro domácí to byl vstup do zápasu jako z pohádky. Již ve druhé minutě se míč v pokutovém území odrazil k volnému Dostovi, který zachoval chladnou hlavu a okamžitě zkusil vystřelit. Jeho střela proletěla kolem všech bránících hráčů a zastavila se až v síti hostujícího celku.

Ještě veseleji ovšem bylo po dalších dvou minutách hry. Darl Douglas si pohrál s bránícími hráči a přesvědčivým krokem vyrazil směr hostující branka. Tam ovšem narazil na dva bránící hráče, a tak se rozhodl přihrávat. Jeho přihrávka letěla do volného prostoru, kam měl nejblíže rozeběhnutý Overtoom. Ten přijal přihrávku a rychlým výpadem se dostal až do těsné blízkosti pokutového území. Přesná střela po zemi poté znamenala již dvoubrankové vedení.

Poté se hra značně uklidnila. Hostující celek se zatáhl hluboko do obrany a zaměřil se převážně na rychlé protiútoky. Jeden takový se objevil po půlhodině hry, kdy se za obranu soupeře dostal Matthew Amoah. Ten si ovšem s míčem moc nepotykal a jeho střela letěla vysoko nad domácí branku.

Po něm se do dobré šance dostali znovu domácí. Kanonýr Everton si proklestil cestu až k zakončení. Tomu ovšem chyběla potřebná dávka razance a tak jeho slabý pokus s přehledem zkrotil hostující brankář.

Tím skončil první poločas. Do toho druhého šli s lepší náladou jednoznačně domácí hráči. To se také potvrdilo v začátcích druhé poloviny. Overtoom rozehrál rohový kop, který perfektně zakroutil na hlavu Evertona. Ten svou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci a domácí tak vedli již 3:0.

Tento gól položil hosty natolik do kolen, že pro ně utkání skončilo. Obrana se prakticky skládala z celého mužstva. To zapříčinilo, že domácí hráči nemohli jakkoliv ohrozit branku, a tak začala být velká nouze o šance. Jedna přišla v samotném závěru duelu. Douglas se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území a technickou střelou vyszkoušel pozornost hostujícího brankáře. Ten byl na připraven, a tak utkání skončilo 3:0 ve prospěch Heraclesu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Twente 1:1

20.03.2010 19:45

Góly: 50. Danny Koevermans - 73. Blaise N'Kufo

Šlágr kola přinesl duel mezi PSV a prvním Twente. Oba týmy prahly po vítězství, avšak konečným výsledkem jim byla remíza 1:1.

První poločas se nesl ve znamení fotbalové nudy. Taktická hra v tomto duelu jasně zvítězila nad krásou. Twente však mělo ze hry více, avšak i přesto diváci postrádali alespoň náznak fotbalových šancí. Do první šance se dostali domácí hráči. V perfektní pozici se objevil Otman Bakkal, avšak nedokázal vyzrát na hostujícího brankáře.

Neuběhlo mnoho a domácí znovui zahrozili. V dobré pozici se objevil obránce Stanislav Manolev, avšak ani on nedokázal prolomit nerozhodný stav.

S blížícím se koncem prvního poločasu postupně prověřili hostujícího brankáře Manolev a Toivonen. Ani jeden ovšem nedokázal vystřelit tak přesně, respektive tvrdě, aby hostující brankář kapituloval.

Tím skončila první půle a na řadu přišla ta druhá. Do toho domácí vlétli s elánem a hodně bylo vidět aktivního Manoleva. Ten se také podepsal pod první vážnou šanci, která naštěstí pro domácí skončila gólově. Manolev se uvolnil na levé straně a přesným centrem našel volného Koevermanse, který přensou hlavičkou otevřel skóre.

Twente se ovšem nadechlo k odpovědi. Postupným tlakem se dostávali do lepších a lepších šancí. Aktivní byl zejména N'Kufo, který po této sezoně míři za oceán, aby okusil příchuť severoamerické MLS v dresu Seattlu. Snaha tohoto střelce se vyplatila v 73. minutě, když po vydařeném brejku srovnal stav utkání na 1:1.

S ubývajícím časem byl lepším celkem hostující mužstvo. Hodně byl vidět zejména Ruiz. O obrat se ovšem mohl postarat Theo Janssen, avšak jeho střele letěla vysoko nad branku domácích.

Poslední šanci utkání si však na své konto připsali domácí hráči. V dobré pozici se v samotném závěru objevil Orlando Engelaar, ten byl ovšem ze své šance tak překvapen, že jeho zakončení bylo pro hostujícího brankáře velice snadnou prací. Utkání poté bylo ukončeno a oba celky si body rozdělili.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Utrecht 0:3

20.03.2010 18:45

Góly: 14. Jacob Mulenga, 53. Jan Wuytens, 58. Aljé Schut

Utrecht potvrdil zlepšující se formu, když na půdě zdecimovaného Willem II dokázal zvítězit rozdílem třídy 3:0.

Utrecht na svého soupeře vlétl již od prvních minut. Hosté jednoznačně přijeli s cílem zvítězit a svůj úkol začali plnit hned v samém začátku utkání. Stupňující se tlak nakonec své ovoce přinesl. Po velké chybě Biemanse, který svou nešikovností přihrál míč přímo do nohy soupeře. Této chyby využil adresát nepovedené přihrávky Mulenga, který se díky své pozornosti dostal do solidní pozice a tvrdou střelou poslal hosty do vedení.

Poté ovšem mohlo přijít rychlé vyrovnání. Do dobré šance se díky své agresivitě dostal domácí Mitchell Donald. Ten si ovšem netroufnul jít s míčem blíže, a tak svou střelou zpoza vápna pouze otestoval pozornost hostujícího brankáře.

S blížícím se koncem prvního poločasu se do dobrých pozic dostávali především domácí hráči. O pořádný rozruch se postaral Boutahar, který se objevil ve stoprocentní šanci na vyrovnání. Hostující brankář ovšem proti jeho pokusu vytáhl perfektní zákrok a do šaten se šlo za vedení Utrechtu.

Do druhé půle nastoupil domácí celek překvapivě aktivněji. V dobré pozici se znovu objevil Boutahar, avšak tentokrát jeho ppokusu scházela notná dávka přesnosti a vyrovnání se nekonalo.

Neuběhlo však mnoho a pravidlo "nedáš - dostaneš" se znovu projevilo jako pravdivé. Hostující hráči zatlačili všechny domácí bojovníky na vlastní polovinu a souvislým tlakem je pomalu ale jistě nutili k chybám. Díky tomu se k míči v dobré pozici dostal Wuytens a nekompromisní střelou zvýšil na 0:2.

Po pěti minutách na tom byli domácí mnohem hůře. Po pravé straně se uvolnil Asare a díky své rychlosti si dokázal vytvořit velice dobrý náskok před svými pronásledovateli. Po pár metrech, co se uvolnil, tak dostal možnost naservírovat přesnou přihrávku přímo do pokutového území. Na jeho měkký míč si naběhl Schut a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre 0:3.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - NEC Nijmegen 4:1

19.03.2010 20:45

Góly: 31. Gerald Sibon (pen.), 50. Gerald Sibon, 90+2. Michel Breuer (pen.), 90+3. Samir Fazli - 12. John Goossens

Heerenveen si opět může o něco hlasitěji oddychnout. Páteční domácí zápas s Nijmegen totiž zvládl a výrazně se vzdálil sestupovým příčkám. Na šestnáctý Tilburg má nyní náskok devíti bodů, což je už dosti výrazná cifra. To NEC takové štěstí nemá. Ten si naopak připsal již pátou porážku v řadě a začíná tabulku nezadržitelně padat dolů.

Přitom toto utkání se pro něj začalo vyvíjet velmi dobře. Sarpong hned na začátku zaměstnal nepříjemným dalekonosným pokusem Timmera, gól se mu ale ještě vstřelit nepovedlo. O poznání úspěšnější byl ve 12. minutě jeho spoluhráč John Goossens, který se nijak nerozpakoval vystřelit z dobrých 25 metrů a nádhernou střelou nedal Timmerovi pražádnou šanci, aby dokázal míč vytěsnit mimo území tří tyčí.

Nijmegen se tak trochu překvapivě dostal do vedení jako první. Heerenveen ale dokázal poměrně rychle odpovědět, přesně po půlhodině hry. Beerense srazil v pokutovém území Zamor, a proto se kopala penalta, kterou proměnil zkušený Sibon, a to i přesto, že mu brankář Babos vystihl směr střely.

Ihned po změně stran dokonaly Srdíčka obrat. Aktivní Gerald Sibon využil přesného centru Daryla Janmaata z pravé strany a podruhé v zápase dokázal skórovat. Hra se v následujících minutách hodně uklidnila a bez nějakých mimořádně zajímavých momentů spěla ke svému konci. Hodně vzruchu vznesl do hry až v nastaveném čase hostující Jeffrey Sarpong, který tvrdě zajel do Losady a viděl rovnou červenou kartu.

Kromě toho zařídil pro Heerenveen druhou penaltu v zápase. K její exekuci se tentokrát postavil záložník Michel Breuer a ani on nezaváhal. To ovšem ještě nebyl konec, jak si mohli domácí příznivci myslet. Ve čtvrté minutě nastavení dostal pěknou přihrávku z kopaček Losady mladík Fazli a ze středu šestnáctky počtvrté rozvlnil síť za zády Babose.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente28225152:2271
2.AFC Ajax28214385:1967
3.PSV Eindhoven28206261:2366
4.Feyenoord Rotterdam27149443:2651
5.AZ Alkmaar281531054:3148
6.Heracles Almelo281441041:3846
7.FC Utrecht28129731:2645
8.FC Groningen281261039:3642
9.NAC Breda281071137:4637
10.Roda JC28951435:5032
11.SC Heerenveen281021634:4932
12.VVV Venlo286111135:3929
13.NEC Nijmegen28771431:4928
14.Sparta Rotterdam28671527:4925
15.ADO Den Haag28591428:4824
16.SBV Vitesse27661526:4724
17.Willem II28721933:5523
18.RKC Waalwijk28402423:6212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
AjaxFans

Snad bude PSV remíz,ale zatím je PSV lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra na Waalwijku povinná výhra!!! Jinak remíza PSV výborný výsledek, i když bych se nezlobil ani za výhru PSV...

Reagovat
smazaný uživatel

Anooo remiza to je to co AJAX potrebuje!

Reagovat
smazaný uživatel

Zejtra ajax sup na 2 misto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky, Ajax předvedl další ofenzivní smršť. Suaréz je opravdu vynikající.

Minimálně tu druhou příčku už musí udržet.

Reagovat
Arne

Pante se zase trefil... Nyní už to vypadá dobře, titul sice spíš ne než jo, ale hlavní je LM (po čtyřech letech?).

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej počkej, jak titul spíše ne? My jedem na titul!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak stejně jsem zvědavej jak to Twente příští sezónu zvládne, protože jim v létě odejde N´Kufo(zadarmo), Stocha(zadarmo) taky neudrží, no a aby při současné formě udrželi Ruize je nereálné. Takže celá útočná trojice bude fuč. Navíc pokud ještě přijde dobrá nabídka na toho nekopa z obrany Douglase, tak ho asi také pustí. Takže peníze můžou získat jen z prodeje Ruize a Douglase, a kdy jindy by je měli více zpeněžit než po této sezóně ... A přece jenom přivést kvalitní náhrady za tyto pro ně nadprůměrné hráče bude obtížné, než si jejich hra zase sedne atd. ... Můj názor je, že Liga mistrů by pro ně byla až moc velké soustvo ...

Reagovat
smazaný uživatel

N'Kufo odíde na 100%, Stoch možno zostane ešte ďalší rok na hosťovačke (aj keď jeho výkony v druhej fáze ročníka šli dole), Ruiza si zrejme tiež neudržia, ale snáď ešte jednu sezónu zostane. Douglas môže ísť niekde za nejaké slušné peniažky, nechápem jeho glorifikovanie. Obávam sa skôr o Peréza či Bramu, ktorí sú motorom mužstva.

Reagovat
Arne

Spíš když do té LM proniknou, tak by prodávat nemuseli... A jestli jo, tak minulé léto jim taky odešel Arnautović a především Elia a vida jak se s tím popasovali.

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmě ano, ale tím, že si vzali na hostování Stocha, který tam s největší pravděpodobností pokračovat nebude. N´Kufo jim bude chybět určitě, i když tam mají potenciální náhradu v podobě Luuka de Jonga, ale Ruize neudržejí, toho budou muset nahradit, ale nebude vůbec jednoduchý, protože on hraje nyní opravdu výborně, a když to přeženu, tak na něm prakticky závisí celá ofenzíva Twente, on je pro Twente nyní asi nejdůležitější...

Reagovat
Arne

Tak bude záležet, kdo Ruize bude chtít, třeba dá přednost LM s Twente. Se Stochem se uvidí, já teda o žádné definitivě nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím, Ruíz je jasne najužitočnejší hráč Twente, chodí si aj pre lopty, vypomáha defenzíve, čo som skutočne prekvapený. Stoch sa herne trápi, a Perez sa mi tiež pozdáva. Ale budúcu sezónu vidím skôr na odchod viacerých opôr, teda aj Ruíza.

Reagovat
AjaxFans

Ruiz je výborný.Perez taky zahraje dobře.Nám jestli zdrhne Luis,tak to nahradit bude taky těžké.Příležitost by mohl konečně další sezonu dostat Bodul

Reagovat
smazaný uživatel

To, že se jim jednou povedlo nahradit hráče, který odešli neznamená, že se jim to povede znova

Reagovat
Arne

To jsem ale neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

však já taky nenapsal, že si to řekl, ale konstatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych rek ze dopadnou jako letos Alkmaar nebo Wollsburg, ze je nerealny zopakovat titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Ajax, druhá priečka bude asi zaslúžená

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp

Reagovat
smazaný uživatel

tak to snad Ajax do konce ligy zaokrouhlí ty goly na stovku.dal to vůbec někdy někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

to je kulervoucí stahovačka Ajaxu..., držím jim palce, páč Feyenoord stejně hraje v zemi nikoho.

Reagovat
AjaxFans

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax hral v krasny sestave ale jeste mi tam chybel Rohmmedal

Reagovat
AjaxFans

Je to žolík.Skoro vždycky když střídá,tak dá fíka.Eriksen vytlačil Ismaela.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to dal Pantelic-Suarez Emanuelson-Gabri-De zeuw-Rohmmedal Greg de....-Oleguer-Vertongen-Atouba ale bouzel nekteri jsou zraneni

Reagovat
osobnostx

Ten Lensky tam hraje uprostřed?? Já myslel že je klasická lajna.....

Reagovat
smazaný uživatel

JINAK MA TU NEKDO Z FAN AJAXU ICQ???RAD BYCH S NEKYM POKECAL :)

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez do Mu ! :) pokud by se chytil tak by to byla s rooneym smrtici dvojice

Reagovat
smazaný uživatel

možná za rok a do Arsenalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele