základní část, 28. kolo
20.03.2010 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 1:1

Šlágr kola přinesl duel mezi PSV a prvním Twente. Oba týmy prahly po vítězství, avšak konečným výsledkem jim byla remíza 1:1.

První poločas se nesl ve znamení fotbalové nudy. Taktická hra v tomto duelu jasně zvítězila nad krásou. Twente však mělo ze hry více, avšak i přesto diváci postrádali alespoň náznak fotbalových šancí. Do první šance se dostali domácí hráči. V perfektní pozici se objevil Otman Bakkal, avšak nedokázal vyzrát na hostujícího brankáře.

Neuběhlo mnoho a domácí znovui zahrozili. V dobré pozici se objevil obránce Stanislav Manolev, avšak ani on nedokázal prolomit nerozhodný stav.

S blížícím se koncem prvního poločasu postupně prověřili hostujícího brankáře Manolev a Toivonen. Ani jeden ovšem nedokázal vystřelit tak přesně, respektive tvrdě, aby hostující brankář kapituloval.

Tím skončila první půle a na řadu přišla ta druhá. Do toho domácí vlétli s elánem a hodně bylo vidět aktivního Manoleva. Ten se také podepsal pod první vážnou šanci, která naštěstí pro domácí skončila gólově. Manolev se uvolnil na levé straně a přesným centrem našel volného Koevermanse, který přensou hlavičkou otevřel skóre.

Twente se ovšem nadechlo k odpovědi. Postupným tlakem se dostávali do lepších a lepších šancí. Aktivní byl zejména N'Kufo, který po této sezoně míři za oceán, aby okusil příchuť severoamerické MLS v dresu Seattlu. Snaha tohoto střelce se vyplatila v 73. minutě, když po vydařeném brejku srovnal stav utkání na 1:1.

S ubývajícím časem byl lepším celkem hostující mužstvo. Hodně byl vidět zejména Ruiz. O obrat se ovšem mohl postarat Theo Janssen, avšak jeho střele letěla vysoko nad branku domácích.

Poslední šanci utkání si však na své konto připsali domácí hráči. V dobré pozici se v samotném závěru objevil Orlando Engelaar, ten byl ovšem ze své šance tak překvapen, že jeho zakončení bylo pro hostujícího brankáře velice snadnou prací. Utkání poté bylo ukončeno a oba celky si body rozdělili.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele