základní část, 28. kolo
20.03.2010 19:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 3:0

Heracles znovu ukázal, že letošní sezóna patří jemu. Podzimní tažení za pohárovou Evropou potvrzuje i na jaře, nyní doma přívítal Bredu, která si s Almela odváží porážku 0:3.

Utkání začalo vcelku překvapivě hned gólově a pro domácí to byl vstup do zápasu jako z pohádky. Již ve druhé minutě se míč v pokutovém území odrazil k volnému Dostovi, který zachoval chladnou hlavu a okamžitě zkusil vystřelit. Jeho střela proletěla kolem všech bránících hráčů a zastavila se až v síti hostujícího celku.

Ještě veseleji ovšem bylo po dalších dvou minutách hry. Darl Douglas si pohrál s bránícími hráči a přesvědčivým krokem vyrazil směr hostující branka. Tam ovšem narazil na dva bránící hráče, a tak se rozhodl přihrávat. Jeho přihrávka letěla do volného prostoru, kam měl nejblíže rozeběhnutý Overtoom. Ten přijal přihrávku a rychlým výpadem se dostal až do těsné blízkosti pokutového území. Přesná střela po zemi poté znamenala již dvoubrankové vedení.

Poté se hra značně uklidnila. Hostující celek se zatáhl hluboko do obrany a zaměřil se převážně na rychlé protiútoky. Jeden takový se objevil po půlhodině hry, kdy se za obranu soupeře dostal Matthew Amoah. Ten si ovšem s míčem moc nepotykal a jeho střela letěla vysoko nad domácí branku.

Po něm se do dobré šance dostali znovu domácí. Kanonýr Everton si proklestil cestu až k zakončení. Tomu ovšem chyběla potřebná dávka razance a tak jeho slabý pokus s přehledem zkrotil hostující brankář.

Tím skončil první poločas. Do toho druhého šli s lepší náladou jednoznačně domácí hráči. To se také potvrdilo v začátcích druhé poloviny. Overtoom rozehrál rohový kop, který perfektně zakroutil na hlavu Evertona. Ten svou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci a domácí tak vedli již 3:0.

Tento gól položil hosty natolik do kolen, že pro ně utkání skončilo. Obrana se prakticky skládala z celého mužstva. To zapříčinilo, že domácí hráči nemohli jakkoliv ohrozit branku, a tak začala být velká nouze o šance. Jedna přišla v samotném závěru duelu. Douglas se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území a technickou střelou vyszkoušel pozornost hostujícího brankáře. Ten byl na připraven, a tak utkání skončilo 3:0 ve prospěch Heraclesu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele