Eredivisie - preview 28. kola

19.03.2010, 08:17, aktualizováno 21.03.2010, 09:54
Previews
Ajax hraje na hřišti posledního Waalwijku a očekává se, že předskočí PSV Eindhoven a ukrojí něco z náskoku Twente. Alkmaar se představí na půdě Sparty Rotterdam a může si ještě pojistit pozici v první osmičce, či dokonce zaútočit na Feyenoord. Rozjetý Groningen hostí Rodu, o záchranu budou hrát Den Haag a Venlo...
RKC Waalwijk - AFC Ajax  (neděle 12:30)
Šance Ajaxu na zisk mistrovského titulu se po minulém kole razantně zvedly, a tak závěr ročníku nabídne zřejmě pořádně zajímavou bitvu. Amsterdamští hráči však musejí zvládat také duely s výrazně slabšími soupeři. Jeden z nich na ně čeká tentokrát, kdy zajíždějí na půdu posledního Waalwijku, který je na tom po psychické stránce hodně bledě.

Ajax v současné době skutečně válí. Vše, nač sáhne, mu vyjde a rázem se z něho stal mimořádně nebezpečný protivník, o čemž se v posledním kole přesvědčil také PSV Eindhoven. Ten si z Amsterdam Areny odvezl potupnou porážku 1:4 a nyní tyto dva celky dělí už pouhý bod. Společně však musí spřádat plány na dohnání vedoucího Twente, které je zatím titulu v aktuální situaci nejblíže.

Všichni očekávají, že proti Waalwijku to bude ze strany Ajaxu jen formalita. Rozdíly mezi těmito dvěma týmy jsou tak markantní, že jakýkoliv jiný výsledek, než výhra hostů, by byla skutečná senzace. I svěřenci trenéra Jola ovšem mají své problémy. Základní sestava totiž dostala před tímto zápasem několik tvrdých direktů. Tím nejnepříjemnější je disciplinární potrestání stoperské dvojice Alderweireld, Vertonghen. Podobně dopadl také středopolař Demy de Zeeuw. Lindgrena a Atoubu pro změnu trápí zdravotní problémy.

Všech devět jarních zápasů Waalwijk prohrál. V jeho případě je to pořád ohraná písnička. Konkurenceschopnost současného kádru RKC je téměř nulová, a tak to potom dopadá tak, jako minulý víkend, kdy si odvezl debakl 2:6 z půdy Alkmaaru. Nyní ztrácí Waalwijk na předposlední Den Haag jedenáct bodů, takže již pomalu může začít přemýšlet o příští sezóně ve druhé lize.

Proti Ajaxu se trenér Ruud Brood musí obejít bez Ruuda Bergera a Woutera Guddeho, kteří jsou na marodce již několik dnů a zřejmě toho do konce ročníku už příliš neodehrají.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 11.00 - 5.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Roda JC  (neděle 14:30)
Na Euroborg Stadium přivítá FC Groningen Rodu Kerkade. Oba celky se víceméně pohybují ve středu ligové tabulky, avšak o něco lépe je na tom Groningen, který je sice osmý, ale i nadále může usilovat o start v evropských pohárech.

Situace Groningenu se kolo od kola zlepšuje, domácí celek oplývá velmi dobrou formou a doma proti Rodě bude favoritem. Aktuálně osmý tým soutěže naposledy zdolal Bredu snadno 3:0 a z posledních deseti kol prohrál jen dvě utkání, přičemž jedno ještě skončilo remízou. Groningen si mimo jiné vyšlápl i na Alkmaar, loňského mistra porazil na jeho vlastním hřišti 1:0. Pokud taková forma domácímu FC vydrží, má velmi reálnou šanci zahrát si vysněné evropské poháry. Další překážkou na této cestě bude Roda Kerkade.

Roda JC je aktuálním desátým celkem soutěže a na svého soupeře ztrácí sedm bodů. Spekulace ohledně evropských pohárů tedy není na místě. Rodě vážně nehrozí ani sestup, takže cílem tohoto celku bude v poklidu dohrát sezonu. Také Roda si poslední dobou nevede vůbec špatně. Hosté vyhráli v Nijmegenu i v Haagu, takže na půdě Groningenu rozhodně nebudou bez šance.

První vzájemné letošní utkání obou soupeřů skončilo remízou 1:1. Roda vedla zásluhou Hadouira 1:0, avšak zanedlouho poté vyrovnal Lovré. Celkově se v posledních pěti letech daří více domácímu Groningenu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Že by se Alkmaar konečně dotáhl blíže k vidině přímého postupu do Evropské ligy a využil nedohraného duelu Feyenoordu? Soupeře má k tomu celkem příhodného, jede totiž na půdu Sparty, která většinou bojuje právě pouze o záchranu. Alkmaar po mizerném podzimu a pár nejistých výsledcích začátkem jara začal opět předvádět svoji hru. Pod koučem Dickem Advocaatem dočista ožil. Obrana Sparty by musela být hodně precizní, aby nápor zastavila.

Hosté totiž stejně jako loni spoléhají na útočnou taktiku s co nejvíce brankami. Vyplácelo se jim to loni, bude to zřejmě účinné i teď. Alkmaar totiž v poslední době sází pravidelně čtyři branky na zápas a to je porce, která se už praktiky nedá smazat. Jediný výpadek přišel proti Venlu, jinak ale 16 gólů během čtyř vystoupení je opravdu síla. Minule pocítil smršť na vlastní kůži Waalwijk, jenž inkasoval hned šestkrát.

Sparta se zvedla poté, co nešťastně prohrála na půdě Rody Kerkrade, pak už ale až donedávna byla jedno velké překvapení. Zdolala Venlo, o body po dramatické koncovce obrala také Eindhoven či Bredu. Jenže jako by se vše změnilo po jednom výsledku a nyní to spíše vypadá na blížící se krizi. Prohra 0:3 s Ajaxem se ještě čekala, jenže nepříznivý výsledek 1:3 z půdy předposledního Tilburgu už ne.

Alkmaaru se na hřišti Sparty povětšinu daří. Zvítězil zde hned šestkrát ze sedmi zápasů, remizoval pouze jednou. I tak ale Advocaat soupeře vyzdvihuje hodně nahoru: "Sparta je velký klub kvůli tomu, jak umí zahrát v krizových situacích. Má omezené prostředky, jenže vyniká extravagantními dresy a umí zaujmout velmi atraktivní hrou. Problém má sice trochu v rozehrávce, jinak ale disponuje dobře poskládaným kádrem, který by se měl zachránit."

Advocaat má stále problém se sestavou a to paradoxně kvůli tomu, že má k dispozici kompletní výběr: "Co já budu dělat, když není na marodce vůbec nikdo? Je hodně těžké vybrat v tomto počtu tu ideální jedenáctku," lehce zavtipkoval holandský šéf. Hosté se v současnosti zaměřují také na mládež a chtěli by vybudovat dobrou základnu, ze které by tak těžili. Mají tedy úplně stejnou strategii jako rotterdamský mančaft, ovšem do nedělního odpoledního utkání vstoupí jako jasný favorit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.85 - 3.95 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Den Haag statečně bojuje se všemi nešvary Eredivise a dobře ví, že nyní se čeká bitva na ostří nože. Každý bodík může na vyrovnaném konci tabulky pořádně zamíchat kartami a co není dnes, může být k vidění zítra. Den Haag je prozatím šestnáctý se stejným počtem bodů jako sedmnáctý Tilburg, oba mají před sebou o bod Arnhem. Den Hagg čeká na výhru hodně dlouho a dobře ví, že proti nováčkovi z Venla jsou naděje na úspěch poměrně slušné.

Jenže Venlo několikrát ukázalo, že ve špatných situacích umí čapnout to správné lano a oddálit se sestupovým vodám natolik, že ostatní soupeři dohánějí tuto ztráto velmi dlouho. Na druhou stranu ale forma hraje jasně v neprospěch hostujícího výběru. Ten vyhrál naposledy doma s Arnhemem a vyjma jedné vlaštovky v podobě remízy s Alkmaarem nepředvedl vůbec nic. Nedávno sice statečně odolával Utrechtu. Co se týče předvedené hry, tak to je už delší dobu celkem mizérie.

Den Haag několikrát potvrdil, že umí obrat o body favority, jenže pak zbytečně ztrácí se srovnatelnými protivníky. Remíza s Feyenoordem a bojovný výkon na půdě Enschede se rozhodně počítají, jenže zbytečná prohra s Kerkrade či nerozhodný výsledek s Arnhemem už tolik pozitivní nejsou. Problém má především v útočné činnosti, kdy jen ve výjimečných případech dokáže dát dvě branky a patří v této činnosti k nejhorším v lize.

Avšak právě s Venlem má před domácími fandy velmi pozitivní bilanci. Porazil ho celkem čtyřikrát v řadě a dal u toho hned jedenáct branek, pouze jednou inkasoval. Třikrát v řadě zde hosté nerozvlnili síť, a tak jsou všichni zvědaví na to, jestli bude podobný scénář pokračovat. Kouče domácího týmu Raymonda Attevelda trápí jedna velká nepříjemnost. Nebude totiž moci využít služeb kapitána Dannyho Buijse, který pyká za žluté karty.

Dále jsou mimo kvůli zranění Mitchell Pique a Aleksandar Ranković, jistotu startu nemá ani lehce zraněná gólmanská jednička Robert Zwinkels. Trenér Venla Jan van Dijk se nemůže spolehnout na brankáře Dennise Gentenaara (koleno), útočníky Michala Ucheba (nárt), Dioga Vianu (podkolenní šlacha) a středního obránce Maya Yoshidu. Jistou účast kvůli problémům se zády nemá ani Frank van Kouwen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - FC Utrecht  (sobota 18:45)
Tilburg se v minulém kole přesvědčil, že záchrana v jeho případě rozhodně není nikterak nereálný cíl. Pokud i tentokrát dokáže navázat na poslední dobrý výkon i v utkání s Utrechtem, může po několika týdnech opustit sestupové příčky. Úkol to však rozhodně nebude jednoduchý.

Velkou část svých letošních bodů vybojovali fotbalisté Willemu II na svém trávníku. Jsou na tom podobně jako například Venlo, které také venku strádá, ale doma je schopno porazit kohokoliv. Na svém trávníku dosud vybojoval Tilburg šest výher, ale rád by toto číslo během současného víkendu opět o něco rozšířil.

Proti Spartě, se kterou se utkal před týdnem, jasně ukázal, že když jeho hráči mají den, mohou se měřit téměř s kýmkoliv. Pod vedením mladého kanonýr Stefana Nijlanda, jenž chytil v Tilburgu báječnou formu, zvítězili v poměru 3:1. Stále se však nachází na šestnácté pozici a nyní musí kouč Pijpers řešit problémy v podobě zranění Mehmeta Akguna, Jense Janseho a Arjana Swinkelse.

Utrecht v posledních kolech skutečně ožil. Z úvodu jara to s ním nevypadalo zrovna nejlépe. V některých zápasech podal s bídou průměrný výkon a především ofenzíva týmu se trápila. Na tom se sice nic moc nezměnilo ani v nedávných týdnech, tentokrát to už ale znamenalo alespoň bodový výsledek. Výhru dokázali svěřenci Tona du Chatiniera uhrát jak proti Nijmegenu, tak posledně také s Venlem.

Teď mají šanci dokonat vítězný hattrick. Na Willem II navíc umí výtečně. Vždyť proti němu drží šestizápasovou sérii výher, během níž inkasovali jedinou branku. Spoléhat se na kvalitní defenzívu budou dozajista i v tomto utkání. Do karet hraje Utrechtu kromě historie také současná situace na marodce. Mimo hru je totiž pouze náhradní gólman Wesley de Ruiter, zbytek týmu je zdravý a připravený.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - NAC Breda  (sobota 19:45)
Heracles stále nepřestává udivovat všechny nizozemské fanoušky. Kdekdo si myslel, že jeho podzimní báječná forma se zimními měsíci skončí, jenže zatím to tak nevypadá. Nějakou dobu to sice vypadalo, že budou fotbalisté Almela v tabulce postupně klesat, ovšem nyní se opět rozjeli, a tak si pochopitelně věří i v zápase proti Bredě.

Heracles se probudil skutečně v ten nejlepší čas, a tak stále může snít o možnosti zahrát si evropské poháry v příštím ročníku. Právě tento zápas zřejmě hodně napoví o jeho šancích na umístění se v horní části tabulky. Nyní má náskok na devátou Bredu šest bodů, pokud by jej dokázal v tomto kole navýšit, udělal by tak důležitý krok k úspěšnému splnění svého cíle. Letos se může Almelo měřit s kýmkoliv, což ukázalo v minulém kole, kdy si přivezlo remízu ze hřiště Feyenoordu, a to ještě na začátku nastaveného času vedlo.

Jako na houpačce si připadají hráči i fanoušci Bredy. Jinak nazvat se ani její výkony nedají. Zatímco před dvěma týdny svěřenci trenéra Maaskanta senzačně, jako v první v letošním ročníku, porazili Eindhoven, v minulém kole naopak utržili doma nepříjemný debakl od Groningenu. Nyní mají tedy co napravovat, pokud chtějí mít stále slušnou příležitost na proniknutí do první osmičky, ze které po minulém týdnu vypadli.

Domácí manažer Gertran Verbeek si může mnout ruce. K dispozici má téměř kompletní kádr, příliš dobře to zatím nevypadá akorát se Sebastiaanem Steurem, jehož trápí bolavé koleno. To Breda je na to přeci jen o něco hůře. Kvůli disciplinárnímu trestu nemůže hrát Donny Gorter, zatímco Tyrone Loran a Leonardo jsou i nadále na seznamu zraněných.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - FC Twente  (sobota 19:45)
Twente má jedinečnou možnost využít horší formy superfavorita a zajistit si před závěrečnou částí sezóny celkem slušnou pozici na to, aby získal ligový primát. Nejenže by se svému rivalovi v tabulce vzdálil již na osm bodů a odstavil ho na druhou kolej, navíc by šest kol před koncem měl i nejméně šestibodový náskok na Ajax, i přes celkem těžký los by mohl i tak tento stav udržet až do závěrečného kola.

Formu má totiž Twente velmi dobrou, krkolomný začátek je už dávno zapomenut. Vyřazení z Evropské ligy má zřejmě pozitivní vliv, neboť se teď může plně soustředit na Eredivisi. Twente na domácí scéně zvítězilo šestkrát v řadě, naposledy muselo zkousnout pouze vysokou porážku od bezkonkurenčního Ajaxu na začátku února. Utkalo se sice převážně s výběry z dolních pater, avšak ještě na nějaké outsidery přeci jen narazí.

Eindhoven neproměňuje v poslední době šance a potřebuje se rychle zvednout, druhou možnost v boji o titul již zřejmě nedostane. Jeho náskok na konkurenční Ajax se snížil na pouhý bod a titul mu pomaličku začíná unikat. Velmi mrzí hlavně porážka na půdě Bredy, kde houževnatý domácí výběr dokázal včas otočit. Domácí jistě budou chtít, aby tento neúspěch výrazně neovlivnil zbytek jarní části. Loni i předloni se oba celky rozešly smírně a i většina odborníků si myslí, že je tento výsledek hodně reálný.

Domácí se před vlastními fanoušky na Philips Stadium musí obejít bez vykartovaného Ibrahima Afellaye a Erika Pieterse, zpátky už ale je Andre Ooijer. Kouč Fred Rutten má celkem optimistickou náladu: "Ve velkých duelech, kdy nám jde opravdu o všechno, umíme zahrát perfektně. Proti Ajaxu jsme si mohli dovolit prohrát, nyní už ne," ví dobře zkušený kouč. "Soupeř se pokusí rozhodnout v závěru, chce si dávat pozor na zadní vrátka. Hraje klidně, bez emocí, koncepčně. Čeká nás velmi těžký úkol," vyzdvihl protivníka nahoru.

Na druhé straně má trenér Steve McClaren jasný názor: "PSV je jasným favoritem, o tom nemusíme vůbec diskutovat," nebere anglický šéf na zřetel tabulkové postavení obou výběrů. "Je to pro nás možná nejdůležitější klání zápasu, ovšem ještě teď se o titulu rozhodovat nebude. Půjdeme za vítězstvím, dáme do toho všechno, ale nějaký enormní tlak necítíme. Bereme to jako každé ligové klání a tak i k němu nastoupíme," nechce měnit zaběhlé systémy McClaren.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.45 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Náskok Feyenoordu na Alkmaar se sice smrsknul na šest bodů, přesto je rotterdamský klub na dobré cestě ke čtvrtému místu. Vitesse ale umí kousat právě ty největší favority a hraje o záchranu, proto potřebuje každý bod jako sůl.

K Arnhemu v současnosti nebyl příliš milosrdný los a z toho vyplývá i bilance z posledních šesti klání - pouhý jediný bod. Proto se v tabulce propadl až na patnácté místo o bod před dvojici Den Haag - Tilburg a balancuje na hranici sestupu. Minule sice vzdoroval silnému Heerenveenu, jenže opět nedokázal vsítit branku, body ze stánku De Kuip by byly téměř zázrakem. Avšak loni se hostům něco podobného podařilo, remíza 2:2 se vskutku nečekala.

Feyenoord si naopak po bídných duelech uvědomil důležitost sezóny a dokázal se vrátit do formy po výhře v Groningenu, následný krásný zápas proti Kerkrade hovoří za vše. Domácí se konečně probrali v útočné činnosti, kde se nemohli dlouho chytit, nyní se však situace obrátila k lepšímu i díky oživlému kanonýrovi Sekkou Cissemu. Právě on ale v sestavě bude chybět kvůli lehkému zranění, měl by ho nahradit veterán Roy Maakay.

Kouč Mario Been bude muset zřejmě oželet též gólmana Roba van Dijka, jehož by měl dočasně vystřídat náhradník Hans Mulder. Been nebyl v předchozím klání nespokojen s výkonem, nabádá však své svěřence, aby více stříleli: "V prvním poločase jsme vůbec nezahráli špatně, celkově nám ale chyběla koncovka. Musíme být v ní odvážnější a především také proměňovat šance, mohlo by se nám to opět vymstít," obává se Been.

Hosté se budou velmi spoléhat na vycházející hvězdu Wiljana Pluima, o mladičkého záložníka již projevily zájem věhlasné výběry. Trenér Theo Bos nebude moci využít dua Sinan Kaloglu - Rogier Molhoek, jinak má ale výběr kompletní. "Chceme se nastartovat v boji o záchranu právě s Feyenoordem, uteklo nám několik důležitých bodů a musíme to dohnat. Kluci potřebují získat sebedůvěru," vidí Bos výhodu v získání příslušné motivace.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst - El Ahmadi, Bruins, Fer -Wijnaldum, Makaay, Biseswar.
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Velthuizen - Verhaegh, Jeroen Drost, Sprockel, Jong-A-Pin - Kolk, Claudemir, Greene, Hofs, Nilsson - Pluim.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - NEC Nijmegen  (pátek 20:45)
Heerenveen se po minulé výhře ve vyrovnané lize opět prokousal o několik příček výše a patří mu pozice těsně za první polovinou tabulky. Nijmegen se naopak po výborné formě v poslední době začíná pekelně trápit a může mu ke konci sezóny pořádné téct do bot.

Heerenveen nestačí na ty nejlepší a prohrává s nimi pravidelně, avšak na rozdíl od začátku sezóny si už dokáže poradit s týmy z dolní poloviny a sbírá proto cenné body. Po debaklu v Alkmaaru se více soustředil na obranou činnost a hned to vedlo k úspěchu, po dramatické bitvě udolal konkurenční Arnhem nejtěsnějším rozdílem 1:0. To hosté čekají na body už poměrně dlouho.

Do kolen je poslala prohra s Groningenem, kde se rychle musel pakovat do kabin Leonardo Bacuna a od té doby pouze děs a bída. Čtyři porážky hovoří za vše, a i když se může třináctý tým tabulky většinou vymluvit na těžší los, minulá domácí prohra s Kerkrade to rozhodně na plné čáře vylučuje. Oba výběry se snaží útočit, o čemž svědčí minulé dva vzájemné duely na stánku Abe Lenstra. Heerenveen předloni vyhráli 2:1, loni dokonce 3:1.

Kouč favorita Jan Everse si hodně pochvaloval duel s Arnhemem: "Minulé vítězství bylo nesmírně důležité, získali jsme klid do dalších zápasů a můžeme mít čistší hlavy," uvědomuje si důležitost těchto chvil. "Pokud se nám podaří porazit i Nijmegen, už se zachráníme," je přesvědčený. V týmu mu budou chybět opory Elm (třísla), Švec (prst) a Vandenbussche (střevní potíže), do základní jedenáctky by už však mohl zasáhnout uzdravený český kanonýr Michal Papadopulos.

Trenér hostujícího výběru Wiljan Vloet se nemůže spolehnout na Renswho van Eijdena, kterého trápí poraněná záda. Ovšem jeho místo by mohl zaujmout Nuytinck Bram, jenž byl vykartován minulý týden. Mark Otten se připojil zpět k mládežnickému výběru, dlouhodobě zranění jsou Niels Berg, Jeroen Heubach a Lasse Schöne. "Musíme si stisknutím tlačítka poradit s domácí obranou, nějak ji překvapit, protože jinak pevný kamenný blok nepovolí," dává si jasný úkol kouč Everse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente27224151:2170
2.PSV Eindhoven27205260:2265
3.AFC Ajax27204380:1864
4.Feyenoord Rotterdam27149443:2651
5.AZ Alkmaar271431053:3145
6.Heracles Almelo271341038:3843
7.FC Utrecht27119728:2642
8.FC Groningen271161038:3639
9.NAC Breda271071037:4337
10.Roda JC27951335:4932
11.SC Heerenveen27921630:4829
12.VVV Venlo276101135:3928
13.NEC Nijmegen27771330:4528
14.Sparta Rotterdam27671427:4825
15.SBV Vitesse27661526:4724
16.Willem II27721833:5223
17.ADO Den Haag27581428:4823
18.RKC Waalwijk27402322:5712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Twente teď stáhneme na 3 bodíky

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, PSV musí vyhrát!!!! To bude snad poprví co budu fandit v lize PSV

Reagovat
Stiksxx

myslim si, že se ti začne líbit a obávám se že si budeš muset změnit přezdívku třeba na Afellay nebo Tojva.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu výsledek utkání se mi moc líbí, ale teď už nám chlapci z města televizí budete koukat v tabulce jen na záda, protože mi si jedem pro titul a dneska už jdeme před vás!!!!!

Reagovat
AjaxFans

Já chtěl remíz.To je pro nás lepší myslím.PSV je tlačilo jako prase ale .....

Reagovat
Godwinson

"Je to pro nás možná nejdůležitější klání zápasu.. "

s tim bych souhlasil

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdulezitejsi zapas proti poslednimu

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatím druhej flek . Ještě dva špíly a jsme první tam kam budeme vždycky patřit! Desperado už si hodil mašli nevíte??

Reagovat
smazaný uživatel

Píšem zo záhrobia chlapečku, stále Twente vedie.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si to užívej, ale věřim, že po 34.kole tam bude Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

už si mi moc chyběl panáčku

Reagovat
smazaný uživatel

Uži si vaše gólové hody, ktoré v konečnom súčte budú aj tak na dve veci

Reagovat
smazaný uživatel

to se teprve uvidí

Reagovat
AjaxFans

NEzávid

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte nemám čo

Reagovat
smazaný uživatel

otázka dvou kol jak říkám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele