základní část, 28. kolo
21.03.2010 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 0:1

Stejně jako v Groningenu, tak i v Rotterdamu rozhodl zápas samotný začátek utkání. Alkmaar přijel na Spartu a již ve 4. minutě vstřelil vítěznou branku, díky které se AZ mohl radovat z vítězství 1:0.

Utkání začalo ve svižném tempu a hostující celek se hnal za brzkou brankou. O první šanci utkání se postarali právě hráči AZ. Maarten Martens se dostal k volnému míči a centrem hledal nabíhajícího útočníka. Jeho vysoký míč však zachytil bránící Nick Viergever. Jeho odkopu k dokonalosti chybělo hodně a k míči se tak dostal Moussa Dembélé. Jeho pokus ovšem letěl vysoko nad.

Neuběhlo mnoho a hosté znovu hrozili. Mounir El Hamdaoui se chopil míče a tvrdou ranou vyslal projektil přímo na branku domácho mužstva. Domácí brankář byl však ve střehu a jeho ránu vyrazil. Bohužel pro Spartu jeho vyražený míč přistál přímo na noze volného Mendese da Silvy, který se o chvilku později mohl radovat z lehce vstřelené branky.

Sparta mohla srovnat krok o pár minut později. Osamocený Kevin Strootman ovšem svou perfektní šanci zahodil a tak domácí stále porhrávali nejtěsnějším rozdílem 0:1.

S blížícím se koncem první půle přišla pro domácí další možnost vyrovnat. Charles Dissels se postavil k volnému přímu kopu a tvrdou ranou obstřelil zeď. K radosti z vyrovnání v tomto případě chybělo opravdu jen pár centimetrů.

Bohužel pro diváky v prvním poločase prakticky skončilo o celé utkání. Druhý poločas začal v hodně opatrném tempu. Domácí jako by byli smířeni se svou pozicí poraženého pouze utkání dohrávali. To hrálo do karet hostujícímu celku, kterému vedení 1:0 stačilo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele