Eredivisie - souhrn 10. kola

26.10.2018, 21:55, aktualizováno 28.10.2018, 18:40
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven je rovněž po desátém kole stoprocentní, tentokráte uspěl v Groningenu. Ajax zvládl ostře sledovaný duel s Feyenoordem a vrací se na průběžné druhé místo. Tabulkou se posouvá Utrecht, jenž uspěl na půdě Willemu II. Největší překvapení tohoto ročníku Venlo veze pouze bod z Emmenu...

AZ Alkmaar - SC Heerenveen 2:3

28.10.2018 16:45

Góly: 16. Thomas Ouwejan, 79. Albert Gudmundsson - 30. Michel Vlap, 57. Michel Vlap, 84. Sam Lammers

Alkmaar s každým přibývajícím zápasem prohlubuje svou krizi, v nejvyšší domácí soutěži prohrál potřetí v řadě a tabulkou se propadl ne devátou pozici s dvanácti body. Po skvělém vstupu do soutěže s tím určitě nepočítal, nyní v domácím prostředí podlehl konkurenčnímu Heerenveenu 2:3. V tuto chvíli se proto hovoří o možném odvolání trenéra Johna van den Broma, jenž v posledních osmi zápasech vyhrál s týmem pouze jednou.

Naopak SC dokázal napravit minulé selhání s Ajaxem, kdy amsterdamskému rivalovi podlehl před vlastními fanoušky vysoko 0:4. Díky cennému tříbodovému zisku se posunul na osmou příčku se třinácti body. Přitom do nedělní dohrávky měl mnohem lepší vstup AZ. Poprvé mohl otevřít skóre Koopmeiners, jenž se zjevil zcela osamocen před brankářem Hahnem, jenomže v rozhodující okamžik mu chyběla střelecká muška a branku minul.

Za další dvě minuty mírný favorit tohoto střetnutí přeci jen vedl. Po zmatku v pokutovém území hostů se nejlépe zorientoval Thomas Ouwejan a zblízka hlavou rozvlnil síť. Za další tři minuty mohl navýšit vedení Alkmaaru Johnsen, ale napoprvé byl ve vyložené možnosti zablokován a následně minul z mírného úhlu bližší roh zhruba o půl metru. Heerenveen z ničeho nic udeřil přesně po odehrané půlhodině, to totiž skóroval Michel Vlap.

Teprve jednadvacetiletý záložník dokázal obelstít hned několik protihráčů a pak se štěstím dopravil míč za záda gólmana Bizota. Ihned na to se opět blýskl Hahn, poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo. Hosté překvapivě otočili vývoj zhruba deset minut po přestávce, podruhé skóroval Vlap. Tentokráte obdržel přihrávku do běhu od Sama Lammerse a nádherným obloučkem z hranice šestnáctky přehodil lehce vyběhnutého Bizota.

Domácí se v následujícím průběhu stále častěji vrhali do ofenzívy a obraně SC nedali odpočinout. Srovnat se jim povedlo v 79. minutě, když Albert Gudmundsson obdržel zpětný centr od Ouwejana a hlavou ve výskoku pokořil Hahna. Poslední slovo měl hostující Lammers. Ten zařídil pro svůj výběr vítězství díky chytré přešlapovačce a tvrdé ráně z deseti metrů, kterou propálil bezmocného Bizota. AZ pak tlačil, ale na tuto branku odpověď nenašel.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Utrecht 0:1

28.10.2018 14:30

Góly: 88. Willem Janssen

Utrecht se podle očekávání začíná dostávat do optimálního rozpoložení a po katastrofálním začátku zaznamenal své třetí ligové vítězství v řadě za sebou. Nyní lépe zvládl vyrovnaný duel v Tilburgu, kde zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou tři minuty před koncem. Tabulkou se tak posunul na sedmou pozici s patnácti body a vrátil se do reálného boje o evropské poháry. Willem nevyhrál již posedmé za sebou a je třináctý s deseti body.

Přitom domácí vstoupili do utkání s velkým odhodláním a vše mohlo být jinak, kdyby proměnili šanci z 3. minuty. Po akci na levém křídle zůstal stát balon těsně před hranicí brankového území a tam se do něj opřel španělský kanonýr Sol, který jen těsně minul levou tyč. Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně otevřít skóre Tannane, jehož přímý volný kop propadl až na zadní tyč a brankář Wellenreuther odvracel balón reflexivně do strany.

Po půl hodině byl Utrecht ještě blíže ke skórování, avšak balón se odrazil od tyče zpět do hry. Ve 39. minutě zahrozil na druhé straně Avdijaj, jenž po krásné průnikové přihrávce jen lehce tečoval balón a ten skončil o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí. Za další čtyři minuty po chybě v hostující defenzívě uvolnil Avdijaj rozběhnutého Dankerluie, jehož křižný pokus z mírného úhlu proletěl vedle vzdálenější konstrukce.

Zhruba deset minut po výměně stran vyrazil Wellenreuther tvrdou ránu z hranice šestnáctky před sebe, dorážející Kerk pak v krkolomné pozici neseřídil mířidla přesně. FC s přibývajícím časem začal soupeře častěji svírat na jeho obranné polovině a bylo na něm vidět, že má mnohem větší chuť získat všechny tři body. Rozhodující krok mohl udělat v 73. minutě, kdy si vybral pořádný kopec smůly.

Görtler se ocitl v samostatném úniku a dokonce propálil vyběhnutého Wellenreuthera, ale míč orazítkoval tyč. Pak se německý útočník ještě probojoval k dorážce, nicméně trefil vracejícího se protihráče a balón opět skončil na tyči. Utrecht se přeci jen dočkal v 87. minutě. Po rohovém kopu Gavoryho z pravé strany přistál míč ve středu pokutového území, kde nastavil placírku Willem Janssen a jeho následný pokus doskákal k levé konstrukci.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 3:0

28.10.2018 14:30

Góly: 22. Justin Bijlow (vl.), 41. Hakim Ziyech, 80. Dušan Tadić

Ve šlágru 10. kola nizozemské nejvyšší soutěže dominoval domácí Ajax, když bez větších potíží přehrál v očekávaném souboji rotterdamský Feyenoord po výsledku 3:0 a udržel si tak pětibodový odstup od vedoucího Eindhovenu. Před svým nedělním rivalem si taktéž vytvořil náskok pěti bodů. AFC si pojistil druhou pozici a určitě bude chtít co nejdříve smazat manko na PSV. Feyenoord si udržel třetí příčku, nicméně pouze o skóre před čtvrtým Heracles.

Jeden z rozhodujících momentů nedělního střetnutí se zrodil již po pěti minutách. Jerry St. Juste totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Argentince Tagliafica a po přezkoumání videa uviděl od rozhodčího Kuiperse červenou kartu, zákrok byl totiž veden do oblasti kolene. Hosté tak hráli více jak osmdesát minut v oslabení a v polovině prvního dějství je potkalo další neštěstí, když obrovskou hrubku vyrobil brankář Justin Bijlow.

Tomu propadla nepříliš razantní střela Frenkieho de Jonga z hranice šestnáctky za záda. Bijlow se sice snažil celou situaci zachránit a tygřím skokem ukryl míč ve svých rukavicích, jenomže balón přeci jen přešel o centimetry brankovou čáru - 1:0. Domácí pojistili svůj náskok necelých pět minut před přestávkou a naděje hostů na bodový zisk se proto výrazně snížily. Posedmé v této sezóně se prosadil marocký reprezentant Hakim Ziyech.

Pětadvacetiletý záložník se skvěle uvolnil na levém křídle, míč si navedl blíže k brance a poté křížem vystřelil z hranice pokutového území ke vzdálenější konstrukci, Bijlow na balón o kousek nedosáhl. Domácí měli územní převahu i po změně stran a protivníka k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu. V 55. minutě mohl jejich náskok navýšit van de Beek, ale jeho bomba jen těsně proletěla kolem prostoru tří tyčí.

S přibývajícími minutami se AFC již tolik netlačil do zakončení a zkušeně kontroloval pohodlný náskok, třetí trefy se dočkal v 80. minutě. Postaral se o ní hvězdný srbský špílmachr Dušan Tadič, jenž se tak se sedmi ligovými trefami dostal do čela klubových střelců těsně před Huntelaara, který se do základní jedenáctky tentokráte nevešel a pouze střídal. Po rychlém přečíslení a krásném obloučku od Nerese hlavičkoval Tadič z hranice brankového území a snadno rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Fortuna Sittard 2:1

28.10.2018 12:15

Góly: 12. Maikel van der Werff, 66. Matúš Bero - 45+2. André Vidigal

Arnhem potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi ze Sittardu, nicméně na hubeném vítězství 2:1 se pořádně nadřel. Do vedení se dostal celkem brzy, ovšem soupeř našel odpověď a v samém závěru prvního dějství srovnal krok. Druhý poločas byl z diváckého pohledu neatraktivní, avšak SBV přeci jen vsítil rozhodující trefu. V tabulce se posunul na pátou pozici s patnácti body, Fortuna klesla na čtrnácté místo s deseti body.

Domácí se dostali do vedení ze své první větší příležitosti ve 12. minutě. Na krásný centr z levé strany si mezi dvěma protihráči naskočil Maikel van der Werff a hlavou z osmi metrů usměrnil balón naprosto přesně k přední tyči. Po necelé půl hodině hry mohl navýšit vedení svého celku Ødegaard. Norský záložník si seběhl k bližší tyči po přihrávce pozdějšího slovenského hrdiny Matúše Bera, ale zblízka vyběhnutého brankáře Koşeleva nepřekonal.

Ihned na to vypálil z pětadvaceti metrů domácí kapitán Linssen a Koselev měl co dělat, aby balón nadvakrát ukryl ve svých rukavicích. Hosté z ničeho nic prorazili ve druhé nastavené minutě první půle. Dlouhý nákop z levého křídla propadl skrz šestnáctku přes Clarka až k Andrému Vidigalovi, který se s ničím nerozpakoval a z deseti metrů obstřelil marně se natahujícího gólmana Eduarda.

Po přestávce se Sittard zaměřil na pozornou hru v defenzívě a bylo mu jasné, že by bod pro něj měl cenu zlata. V úvodní čtvrthodině se z obou stran přiostřilo, z čehož vyplynuly hned tři žluté karty. Klíčový okamžik nedělného duelu se zrodil v 66. minutě, kdy se potřetí v tomto ročníku Eredivisie prosadil třiadvacetiletý slovenský krajánek Bero. Nutno podotknout, že jeho vítězný gól byl ukázkový a určitě se minimálně zařadil mezi nejhezčí trefy tohoto kola.

Po odvráceném centru z levé strany vystřihl z deseti metrů excelentní nůžky a následný skákavý pokus nakonec zapadl k pravé tyči, Koșelev se v tomto případě nestihl přesunout včas. Ve zbývajícím průběhu domácí s přehledem kontrolovali průběh a protivníkovi vůbec nic nedovolili. V následujícím kole se pokusí obrat o body dosavadního suveréna z Eindhovenu, Sittard se určitě bude chtít vytáhnout proti konkurenčnímu Zwolle.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1:1

27.10.2018 20:45

Góly: 73. Mike van Duinen - 17. Adrián Dalmau

Heracles se v letošním ročníku prezentuje solidní formou a nyní opět bodovalo, z půdy nevyzpytatelného Zwolle si odvezlo cennou remízu 1:1. V tabulce Eredivisie se tak nachází na solidním čtvrtém místě s dvaceti body a za třetím Feyenoordem zaostává pouze o skóre. PEC měl více ze hry a soupeře po většinu času přehrával, nicméně téměř šedesát minut musel dotahovat náskok Almela. V tabulce je dvanáctý s jedenácti body.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a od úvodních minut zatlačili protivníka na jeho vlastní polovinu. Nejprve zahrozil Flemming, který po centru Leemanse hlavičkoval do náruče gólmana Blaswiche. Postupem času se hra srovnala a hosté šli z ničeho nic do vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Kuwas z více jak pětadvaceti metrů napálil z přímého volného kopu břevno, míč se odrazil na hlavu Adriána Dalmaua a ten zblízka zamířil doprostřed branky.

Po půl hodině hry mohl Kuwas navýšit náskok svého výběru, tentokráte po standardní situaci z levé strany z třiceti metrů proletěl balón o pár decimetrů nad horní tyčkou. Ve 39. minutě zahrozil na druhé straně Peterson, který se však dostal až příliš blízko k brankáři van der Hartovi a zblízka ho už propálit nedokázal. Ještě do poločasu zasahoval Blaswich proti ráně Hamera, poté nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče osamocený Lachman.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu, hrálo se nahoru dolů a akce střídala akce. Po necelé hodině hry to zkusil Dalmau a jeho dloubák prosvištěl o metr nad. Vzápětí se nadvakrát povedlo hlavičkovat Flemmingovi, avšak ani on neměl přesnou mušku. Domácí postupem času zvyšovali obrátky. Další hlavička Flemminga mířila příliš vysoko, poté vystřelil ze střední vzdálenosti Namli a jen o decimetry minul vzdálenější konstrukci.

Zwolle se přeci jen dočkalo v 73. minutě. Po zpětné nahrávce od Ehizibueho se ocitl před hranicí pokutového území Mike van Duinen a nekompromisně propálil bezmocného Blaswiche. V závěrečné čtvrthodině musel Blaswich řešit mnoho nebezpečných situací a svůj výběr několikrát podržel, PEC se i přes enormní tlak prosadit nedokázalo. V příštím kole se pokusí uspět v Sittardu, Heracles zavítá do Bredy.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - SBV Excelsior 4:1

27.10.2018 19:45

Góly: 25. Daryl van Mieghem, 50. Furdjel Narsingh, 55. Youssef El Jebli, 70. Fabian Serrarens - 38. Elías Már Ómarsson

De Graafschap dokázal odčinit předchozí dvě prohry s Heerenveenem i Sittardem a tentokráte v domácím prostředí přehrál rotterdamský Excelsior, především po skvělém taktickém výkonu dominoval v poměru 4:1. V této ligové sezóně zvítězil potřetí a opustil sestupovou zónu, konkrétně je na patnácté pozici s deseti body o bod před šestnáctým Emmenem. SBV naopak nenavázal na překvapivou výhru s Arnhemem (2:0), a proto klesl na desátou příčku.

Přitom do rychlého vedení se mohli dostat hosté. Ani ne po třech odehraných minutách vypálil z přímého volného kopu ze střední distance Koolwijk a jeho rána se zastavila na břevně. Celek z Doetinchemu zničehonic udeřil ve 25. minutě. Na krásnou kolmici za obranu si naběhl Olijve, postupoval sám po pravé straně a pak předložil lahůdku Darylu van Mieghemovi, jenž s přehledem zamířil doprostřed branky.

Stejný hráč mohl v sobotním střetnutí skórovat za další tři minuty, jenomže po křížné přihrávce od Fabiana Serrarense netrefil míč ve skluzu o centimetry. Hosté dokázali vyrovnat ve 38. minutě. Elías Már Ómarsson ustál souboj s bránícím protihráčem a dostal se do pokutového území, svou akci zakončil rychlou přízemní střelou k levé konstrukci. BV rozhodl o svém vítězství během deseti minut ve druhém poločase.

Domácím vrátil vedení Furdjel Narsingh v 50. minutě. Ten si z pravého křídla navedl míč blíže do středu a tvrdě vypálil mezi dvěma protihráči, jeho pokus zapadl kolem překvapeného brankáře Damena k bližší tyči. Za dalších pět minut na něj navázal Youssef El Jebli. Zkušený třicetiletý záložník si seběhl do předbrankového prostoru na parádní pas od Narsingha a prudkou hlavičkou zamířil k levé konstrukci, Damen se natahoval marně.

Excelsior si ještě více zkomplikoval situaci v 66. minutě, kdy po zákroku na Serrarense uviděl druhou žlutou kartu obránce Mattheij a předčasně tak zamířil do sprch. De Graafschap přidal definitivní pojistku za další čtyři minuty. Po střele van Mieghema z ostrého úhlu a zákroku Damena se u zadní tyče zjevil Serrarens a hlavou i díky teči rozvlnil síť. V samém závěru trefil spojnici El Jebli a tyčku zase Straalman, výsledek se neměnil.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PSV Eindhoven 1:2

27.10.2018 19:45

Góly: 42. Samir Memišević (pen.) - 45+1. Donyell Malen, 86. Denzel Dumfries

PSV Eindhoven vybojoval svůj první bod ve středečním zápase Ligy mistrů proti Tottenhamu (2:2), nyní se pořádně natrápil na udržení stoprocentní bilance v nizozemské Eredivisie. S Groningenem se na něm lehce projevila únava, čelil několika nebezpečným příležitostem protivníka a přeci jen vybojoval hubené vítězství 2:1 brankou čtyři minuty před koncem. Po deseti kolech má na kontě třicet bodů se skóre 38:4 a drží pětibodový náskok před Ajaxem.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela sice prohrávali, nicméně ještě v závěru poločasu srovnali a nakonec houževnatého soupeře poslali na kolena zásluhou Denzela Dumfriese. Domácí FC zůstává na poslední osmnácté pozici s pouhými čtyřmi body, na druhou stranu se za svůj sobotní výkon rozhodně nemusí stydět. První větší možnost si vypracoval po dvaceti minutách hry, kdy v souboji s dvěma protihráči nechytil balón brankář Zoet.

Po jeho chybě zakončoval akrobaticky Cassierra a míč z brankové čáry musel odhlavičkovat do bezpečí bránící Dumfries. Domácí se dočkali překvapivého vedení necelých pět minut před přestávkou. Ve vlastním pokutovém území totiž přistrčil protihráče oběma rukama de Jong a rozhodčí Kooij nařídil pokutový kop. K němu se postavil Samir Memišević a s naprostým přehledem poslal Zoeta na druhou stranu.

Hosté od tohoto okamžiku zabrali a okamžitě srovnali krok. V nastavení první půle dokázal na poslední chvíli přihrát Dumifres z levé strany, nabíhající Donyell Malen přetlačil v osobním souboji protihráče a špičkou kopačkou usměrnil balón ze čtyř metrů k pravé tyči. V 51. minutě vymyslel parádní centr Angeliño a našel de Jonga, který se opřel do míče z voleje a o decimetry minul horní tyčku, gólman Padt se stačil sotva ohlédnout.

Následně se Padt blýskl proti hlavičce de Jonga a balón jednoruč vytěsnil nad břevno, pak se na druhé straně zjevil sám před Zoetem aktivní Cassierra a byl na poslední chvíli zablokován. Zhruba čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem neuspěl zapomenutý Malen tváří v tvář proti strážci Groningenu, rozhodující moment se udál v 86. minutě. Dumifres předvedl parádní sólo z poloviny hřiště a přesně zamířil mezi nohy Padta, domácí se na žádnou odpověď nezmohli.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NAC Breda 1:1

27.10.2018 18:30

Góly: 17. Abdenasser El Khayati - 12. Luka Ilić

Den Haag nedokázal napravit předchozí zaváhání ve Venlu (0:2) a v domácím prostředí se rozešel smírně v poměru 1:1 s předposlední Bredou. Hosté tak získali teprve svůj pátý bod v tomto ročníku a mají na kontě jediné vítězství, před posledním Groningenem jsou pouze o bod. ADO se nachází na jedenácté pozici s dvanácti body, vypadl tak z horní poloviny tabulky. Obě branky sobotního duelu padly během úvodních sedmnácti minut.

Úvodní slovo si vzal NAC a už ve 12. minutě šel do vedení. Po dlouhém centru z pravého křídla si naběhl ke vzdálenější konstrukci Luka Ilić a akrobaticky zakončoval do spojnice, následně se k němu balón odrazil a teprve devatenáctiletý Srb si již s dorážkou věděl rady. Míč napodruhé napálil přímo pod břevno. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho, už za pět minut vyrovnával Abdenasser El Khayati.

Devětadvacetiletý forvard skóroval v tomto ročníku Eredivisie již poosmé a je tedy suverénně nejlepším střelcem týmu. Tentokráte po hezké akci na levém křídle obdržel zpětnou nahrávku od Hooie a z dvanácti metrů nechytatelně zakončil k bližší konstrukci. Necelých deset minut před přestávkou se musel blýsknout hostující gólman van Leer, jenž se brilantně natáhl ke své levé tyči a balón vyrazil do strany.

Ihned po změně stran mohla jít Breda zpět do vedení. Troupée totiž nedůsledně nahrával dozadu a namazal míč soupeři, avšak brankář Groothuizen, se vytasil s fantastickým zákrokem a balón vytěsnil mimo prostor tří tyčí. V 51. minutě mohl otočit vývoj El Khayati, jenomže ke skórování mu chybělo několik centimetrů, když orazítkoval břevno. Den Haag opět napálil konstrukci za dalších jedenáct minut.

Po několika soubojích v pokutovém území Bredy přistála hlavička na horní tyčce, van Leer se stačil pouze ohlédnout. S přibývajícím časem bylo na obou výběrech znát, že nechtějí udělat chybu a ani jeden z gólmanů tak neměl výraznější práci, výsledek se proto nezměnil. V domácím dresu nastoupil v základní sestavě český útočník Tomáš Necid a odehrál 66 minut, v tomto střetnutí nebyl téměř vůbec vidět.

Více informací k zápasu

FC Emmen - VVV Venlo 1:1

26.10.2018 20:00

Góly: 65. Stef Gronsveld - 15. Peniel Mlapa

Fotbalisté Emmenu nedokázali v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězit ani na pátý pokus, tentokráte se rozešli smírně s Venlem po nerozhodném výsledku 1:1. Přitom hráli více jak sedmdesát minut přesilovku, jenomže na rychlý vedoucí gól soupeře našli pouze jednu odpověď. V tabulce Eredivisie jim stále patří patnáctá pozice s devíti body a po zbylých duelech 10. kola mohou klesnout do sestupového pásma.

VVV udržel pátou příčku s patnácti body a nebýt zbytečného vyloučení Roela Janssena už po necelých dvaceti minutách, tak by si možná odvezl domů všechny tři body. Hosté vstoupili do páteční předehrávky zostra a první možnost si vypracovali po necelých 180 sekundách hry. Po přímém volném kopu Posta si před branku naběhl Promes a hlavou z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prostor tří tyčí. Venlo poprvé a naposledy skórovalo v 15. minutě.

Po standardní situaci z levé strany téměř od pomezní čáry prodlužoval hlavou za sebe Joosten a našel taktéž hlavu Peniela Mlapy, jenž z hranice brankového území zamířil do sítě kolem naprosto bezmocného gólmana Scherpena. Avšak hosté si výrazně zkomplikovali situaci o čtyři minuty později. Janssen totiž nepřiměřenou silou zasáhl slabiny Banninka a tím ho vyřadil pro zbytek tohoto duelu, po konzultaci s videem uviděl od rozhodčího Dieperinka přímou červenou kartou a předčasně odešel do sprch.

FC od tohoto momentu výrazně ožil a začal se stále častěji tlačit do zakončení. Ve 37. minutě musel brankář Unnerstall vyrážet ránu z obrovské vzdálenosti, k dorážce se pak protlačil Ben Moussa a branku nakonec o decimetry netrefil. Za dalších šest minut byli ještě mnohem blíže k vyrovnání. Arias nejprve nebezpečně hlavičkoval a orazítkoval břevno, ihned na to mířil po zemi ke vzdálenější konstrukci a jeho střela prosvištěla těsně vedle.

Domácí měli lehce navrch také po výměně stran a přeci jen se prosadili v 65. minutě. Dvaadvacetiletý obránce Stef Gronsveld teprve při svém třetím startu v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal premiérovou trefu, když se po krásné kolmici od Brije otočkou zbavil bránícího protihráče a pak chladnokrevně našel místo u zadní tyče. Ve zbývajícím průběhu se nic zajímavého nepřihodilo a výsledek se proto neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven10100038:430
2.AFC Ajax1081128:425
3.Feyenoord Rotterdam1062220:1320
4.Heracles Almelo1062224:2020
5.SBV Vitesse1043316:1215
6.VVV Venlo1043311:1015
7.FC Utrecht1043311:1215
8.SC Heerenveen1034323:2413
9.AZ Alkmaar1033420:1812
10.SBV Excelsior1033414:1912
11.ADO Den Haag1033414:2112
12.PEC Zwolle1032510:1511
13.Willem II1024417:1910
14.Fortuna Sittard1024418:2110
15.BV De Graafschap1031611:2110
16.FC Emmen1023511:259
17.NAC Breda1012711:245
18.FC Groningen101186:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Stiksxx

Hrajeme úplný hovno.

Penalta naprosto směšná.

Ale cítil jsem, že to do poločasu vyrovnáme.

Groningen výborně vysoko presuje. To jsme úplně nuloví, protože nedokážeme vepředu podržet nakopnutý balon.

Ať Groningen nebo Heerenveen jsou v tabulce třeba na posledním místě. Vždycky na nás umějí.

Mám pocit, že tady dneska ztratíme. Doufám, že tomu tak nebude.

Reagovat
jáá

co de vůbec stalo v Groningenu, že jsou letos tak jalový? poslední dobou nemám vůbec čas ten fotbal nějak hodně sledovat, pak nic nevím

Reagovat
Stiksxx

Hele, to jsme na tom stejně. Teď je naštěstí už brzo tma, tak možná budu mít víc času koukat na nás aspon.

Koukal jsem akorát, že jim odešel v létě jejich nejlepší hroťák, Iridissi už páli za AZ a tomu japončíkovi se zatím asi tolik nedaří, jak by si představovali. I když včera jednu šanci snad měl.

Reagovat
jáá

jasný, chápu já právě musím fungovat ať je světlo nebo tma...Navíc mi snad odpaly všechny ty stream stránky co jsem měl, takže když jsem našel čas si něco pustit, tak jsem pak stejně byl v loji

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
jáá

super, díky, tak to hned o víkendu zkusím

Reagovat
Stiksxx

Tohle byl výkon vytaženej z prdele!

Ještě, že máme Dumfriese. Toho jediného bych mohl pochválit i kdyby to byla plichta.

Teď si všichni ostatní dejte facku, za to co jsem předvedli.

Reagovat
AjaxFans

Nějaký stream se zvukem?

Reagovat
Stiksxx

Já teda koukám už jedině tady

https://eredivisie-stream.net/spelen/

Reagovat
AjaxFans

Jupie

Reagovat
Stiksxx

Ty voe takhle jednoduchý, nám to nikdo neudělá.

Lammers moc pěkně. A takovýho hráče jako Gudmundsson si necháme utéct, toho ještě budeme litovat.

Reagovat
afc ajax

Dnes nebolo o čom

Reagovat
Elliasson

Gratulace.

Reagovat
afc ajax

Ďakujeme

Reagovat
Elliasson

Byli jste fakt o tolik lepší?

Reagovat
Stiksxx

Tak kdyz jste byli od 5 minuty v 10?

Reagovat
AjaxFans

Bejk do As Nasrat

Reagovat
afc ajax

hádam nie, to tam zas môžme doniesť zas dorast a začať odznova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele