základní část, 10. kolo
26.10.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Emmen - VVV Venlo 1:1

Fotbalisté Emmenu nedokázali v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězit ani na pátý pokus, tentokráte se rozešli smírně s Venlem po nerozhodném výsledku 1:1. Přitom hráli více jak sedmdesát minut přesilovku, jenomže na rychlý vedoucí gól soupeře našli pouze jednu odpověď. V tabulce Eredivisie jim stále patří patnáctá pozice s devíti body a po zbylých duelech 10. kola mohou klesnout do sestupového pásma.

VVV udržel pátou příčku s patnácti body a nebýt zbytečného vyloučení Roela Janssena už po necelých dvaceti minutách, tak by si možná odvezl domů všechny tři body. Hosté vstoupili do páteční předehrávky zostra a první možnost si vypracovali po necelých 180 sekundách hry. Po přímém volném kopu Posta si před branku naběhl Promes a hlavou z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prostor tří tyčí. Venlo poprvé a naposledy skórovalo v 15. minutě.

Po standardní situaci z levé strany téměř od pomezní čáry prodlužoval hlavou za sebe Joosten a našel taktéž hlavu Peniela Mlapy, jenž z hranice brankového území zamířil do sítě kolem naprosto bezmocného gólmana Scherpena. Avšak hosté si výrazně zkomplikovali situaci o čtyři minuty později. Janssen totiž nepřiměřenou silou zasáhl slabiny Banninka a tím ho vyřadil pro zbytek tohoto duelu, po konzultaci s videem uviděl od rozhodčího Dieperinka přímou červenou kartou a předčasně odešel do sprch.

FC od tohoto momentu výrazně ožil a začal se stále častěji tlačit do zakončení. Ve 37. minutě musel brankář Unnerstall vyrážet ránu z obrovské vzdálenosti, k dorážce se pak protlačil Ben Moussa a branku nakonec o decimetry netrefil. Za dalších šest minut byli ještě mnohem blíže k vyrovnání. Arias nejprve nebezpečně hlavičkoval a orazítkoval břevno, ihned na to mířil po zemi ke vzdálenější konstrukci a jeho střela prosvištěla těsně vedle.

Domácí měli lehce navrch také po výměně stran a přeci jen se prosadili v 65. minutě. Dvaadvacetiletý obránce Stef Gronsveld teprve při svém třetím startu v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal premiérovou trefu, když se po krásné kolmici od Brije otočkou zbavil bránícího protihráče a pak chladnokrevně našel místo u zadní tyče. Ve zbývajícím průběhu se nic zajímavého nepřihodilo a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na bookmakery . Vědí o zápase vše,např. jak byly rozdány noty. Host si odveze min. bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je doma.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele