základní část, 10. kolo
27.10.2018 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 1:2

PSV Eindhoven vybojoval svůj první bod ve středečním zápase Ligy mistrů proti Tottenhamu (2:2), nyní se pořádně natrápil na udržení stoprocentní bilance v nizozemské Eredivisie. S Groningenem se na něm lehce projevila únava, čelil několika nebezpečným příležitostem protivníka a přeci jen vybojoval hubené vítězství 2:1 brankou čtyři minuty před koncem. Po deseti kolech má na kontě třicet bodů se skóre 38:4 a drží pětibodový náskok před Ajaxem.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela sice prohrávali, nicméně ještě v závěru poločasu srovnali a nakonec houževnatého soupeře poslali na kolena zásluhou Denzela Dumfriese. Domácí FC zůstává na poslední osmnácté pozici s pouhými čtyřmi body, na druhou stranu se za svůj sobotní výkon rozhodně nemusí stydět. První větší možnost si vypracoval po dvaceti minutách hry, kdy v souboji s dvěma protihráči nechytil balón brankář Zoet.

Po jeho chybě zakončoval akrobaticky Cassierra a míč z brankové čáry musel odhlavičkovat do bezpečí bránící Dumfries. Domácí se dočkali překvapivého vedení necelých pět minut před přestávkou. Ve vlastním pokutovém území totiž přistrčil protihráče oběma rukama de Jong a rozhodčí Kooij nařídil pokutový kop. K němu se postavil Samir Memišević a s naprostým přehledem poslal Zoeta na druhou stranu.

Hosté od tohoto okamžiku zabrali a okamžitě srovnali krok. V nastavení první půle dokázal na poslední chvíli přihrát Dumifres z levé strany, nabíhající Donyell Malen přetlačil v osobním souboji protihráče a špičkou kopačkou usměrnil balón ze čtyř metrů k pravé tyči. V 51. minutě vymyslel parádní centr Angeliño a našel de Jonga, který se opřel do míče z voleje a o decimetry minul horní tyčku, gólman Padt se stačil sotva ohlédnout.

Následně se Padt blýskl proti hlavičce de Jonga a balón jednoruč vytěsnil nad břevno, pak se na druhé straně zjevil sám před Zoetem aktivní Cassierra a byl na poslední chvíli zablokován. Zhruba čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem neuspěl zapomenutý Malen tváří v tvář proti strážci Groningenu, rozhodující moment se udál v 86. minutě. Dumifres předvedl parádní sólo z poloviny hřiště a přesně zamířil mezi nohy Padta, domácí se na žádnou odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele