základní část, 10. kolo
27.10.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1:1

Heracles se v letošním ročníku prezentuje solidní formou a nyní opět bodovalo, z půdy nevyzpytatelného Zwolle si odvezlo cennou remízu 1:1. V tabulce Eredivisie se tak nachází na solidním čtvrtém místě s dvaceti body a za třetím Feyenoordem zaostává pouze o skóre. PEC měl více ze hry a soupeře po většinu času přehrával, nicméně téměř šedesát minut musel dotahovat náskok Almela. V tabulce je dvanáctý s jedenácti body.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a od úvodních minut zatlačili protivníka na jeho vlastní polovinu. Nejprve zahrozil Flemming, který po centru Leemanse hlavičkoval do náruče gólmana Blaswiche. Postupem času se hra srovnala a hosté šli z ničeho nic do vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Kuwas z více jak pětadvaceti metrů napálil z přímého volného kopu břevno, míč se odrazil na hlavu Adriána Dalmaua a ten zblízka zamířil doprostřed branky.

Po půl hodině hry mohl Kuwas navýšit náskok svého výběru, tentokráte po standardní situaci z levé strany z třiceti metrů proletěl balón o pár decimetrů nad horní tyčkou. Ve 39. minutě zahrozil na druhé straně Peterson, který se však dostal až příliš blízko k brankáři van der Hartovi a zblízka ho už propálit nedokázal. Ještě do poločasu zasahoval Blaswich proti ráně Hamera, poté nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče osamocený Lachman.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu, hrálo se nahoru dolů a akce střídala akce. Po necelé hodině hry to zkusil Dalmau a jeho dloubák prosvištěl o metr nad. Vzápětí se nadvakrát povedlo hlavičkovat Flemmingovi, avšak ani on neměl přesnou mušku. Domácí postupem času zvyšovali obrátky. Další hlavička Flemminga mířila příliš vysoko, poté vystřelil ze střední vzdálenosti Namli a jen o decimetry minul vzdálenější konstrukci.

Zwolle se přeci jen dočkalo v 73. minutě. Po zpětné nahrávce od Ehizibueho se ocitl před hranicí pokutového území Mike van Duinen a nekompromisně propálil bezmocného Blaswiche. V závěrečné čtvrthodině musel Blaswich řešit mnoho nebezpečných situací a svůj výběr několikrát podržel, PEC se i přes enormní tlak prosadit nedokázalo. V příštím kole se pokusí uspět v Sittardu, Heracles zavítá do Bredy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele