základní část, 10. kolo
28.10.2018 16:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - SC Heerenveen 2:3

Alkmaar s každým přibývajícím zápasem prohlubuje svou krizi, v nejvyšší domácí soutěži prohrál potřetí v řadě a tabulkou se propadl ne devátou pozici s dvanácti body. Po skvělém vstupu do soutěže s tím určitě nepočítal, nyní v domácím prostředí podlehl konkurenčnímu Heerenveenu 2:3. V tuto chvíli se proto hovoří o možném odvolání trenéra Johna van den Broma, jenž v posledních osmi zápasech vyhrál s týmem pouze jednou.

Naopak SC dokázal napravit minulé selhání s Ajaxem, kdy amsterdamskému rivalovi podlehl před vlastními fanoušky vysoko 0:4. Díky cennému tříbodovému zisku se posunul na osmou příčku se třinácti body. Přitom do nedělní dohrávky měl mnohem lepší vstup AZ. Poprvé mohl otevřít skóre Koopmeiners, jenž se zjevil zcela osamocen před brankářem Hahnem, jenomže v rozhodující okamžik mu chyběla střelecká muška a branku minul.

Za další dvě minuty mírný favorit tohoto střetnutí přeci jen vedl. Po zmatku v pokutovém území hostů se nejlépe zorientoval Thomas Ouwejan a zblízka hlavou rozvlnil síť. Za další tři minuty mohl navýšit vedení Alkmaaru Johnsen, ale napoprvé byl ve vyložené možnosti zablokován a následně minul z mírného úhlu bližší roh zhruba o půl metru. Heerenveen z ničeho nic udeřil přesně po odehrané půlhodině, to totiž skóroval Michel Vlap.

Teprve jednadvacetiletý záložník dokázal obelstít hned několik protihráčů a pak se štěstím dopravil míč za záda gólmana Bizota. Ihned na to se opět blýskl Hahn, poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo. Hosté překvapivě otočili vývoj zhruba deset minut po přestávce, podruhé skóroval Vlap. Tentokráte obdržel přihrávku do běhu od Sama Lammerse a nádherným obloučkem z hranice šestnáctky přehodil lehce vyběhnutého Bizota.

Domácí se v následujícím průběhu stále častěji vrhali do ofenzívy a obraně SC nedali odpočinout. Srovnat se jim povedlo v 79. minutě, když Albert Gudmundsson obdržel zpětný centr od Ouwejana a hlavou ve výskoku pokořil Hahna. Poslední slovo měl hostující Lammers. Ten zařídil pro svůj výběr vítězství díky chytré přešlapovačce a tvrdé ráně z deseti metrů, kterou propálil bezmocného Bizota. AZ pak tlačil, ale na tuto branku odpověď nenašel.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka je nepřípustná. To by bylo chrochtání u rozklížených stolu třeba v Berouně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele