základní část, 10. kolo
28.10.2018 12:15 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Fortuna Sittard 2:1

Arnhem potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi ze Sittardu, nicméně na hubeném vítězství 2:1 se pořádně nadřel. Do vedení se dostal celkem brzy, ovšem soupeř našel odpověď a v samém závěru prvního dějství srovnal krok. Druhý poločas byl z diváckého pohledu neatraktivní, avšak SBV přeci jen vsítil rozhodující trefu. V tabulce se posunul na pátou pozici s patnácti body, Fortuna klesla na čtrnácté místo s deseti body.

Domácí se dostali do vedení ze své první větší příležitosti ve 12. minutě. Na krásný centr z levé strany si mezi dvěma protihráči naskočil Maikel van der Werff a hlavou z osmi metrů usměrnil balón naprosto přesně k přední tyči. Po necelé půl hodině hry mohl navýšit vedení svého celku Ødegaard. Norský záložník si seběhl k bližší tyči po přihrávce pozdějšího slovenského hrdiny Matúše Bera, ale zblízka vyběhnutého brankáře Koşeleva nepřekonal.

Ihned na to vypálil z pětadvaceti metrů domácí kapitán Linssen a Koselev měl co dělat, aby balón nadvakrát ukryl ve svých rukavicích. Hosté z ničeho nic prorazili ve druhé nastavené minutě první půle. Dlouhý nákop z levého křídla propadl skrz šestnáctku přes Clarka až k Andrému Vidigalovi, který se s ničím nerozpakoval a z deseti metrů obstřelil marně se natahujícího gólmana Eduarda.

Po přestávce se Sittard zaměřil na pozornou hru v defenzívě a bylo mu jasné, že by bod pro něj měl cenu zlata. V úvodní čtvrthodině se z obou stran přiostřilo, z čehož vyplynuly hned tři žluté karty. Klíčový okamžik nedělného duelu se zrodil v 66. minutě, kdy se potřetí v tomto ročníku Eredivisie prosadil třiadvacetiletý slovenský krajánek Bero. Nutno podotknout, že jeho vítězný gól byl ukázkový a určitě se minimálně zařadil mezi nejhezčí trefy tohoto kola.

Po odvráceném centru z levé strany vystřihl z deseti metrů excelentní nůžky a následný skákavý pokus nakonec zapadl k pravé tyči, Koșelev se v tomto případě nestihl přesunout včas. Ve zbývajícím průběhu domácí s přehledem kontrolovali průběh a protivníkovi vůbec nic nedovolili. V následujícím kole se pokusí obrat o body dosavadního suveréna z Eindhovenu, Sittard se určitě bude chtít vytáhnout proti konkurenčnímu Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve světě sportu, zvláště pak když se dá na něj sázet se dějí občas zajímavé věci. Prohraje Vitesse dva zápasy za sebou vypsaný jako favorit ? 0 mě nevadí, 2 by mě vytočila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele