základní část, 10. kolo
28.10.2018 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 3:0

Ve šlágru 10. kola nizozemské nejvyšší soutěže dominoval domácí Ajax, když bez větších potíží přehrál v očekávaném souboji rotterdamský Feyenoord po výsledku 3:0 a udržel si tak pětibodový odstup od vedoucího Eindhovenu. Před svým nedělním rivalem si taktéž vytvořil náskok pěti bodů. AFC si pojistil druhou pozici a určitě bude chtít co nejdříve smazat manko na PSV. Feyenoord si udržel třetí příčku, nicméně pouze o skóre před čtvrtým Heracles.

Jeden z rozhodujících momentů nedělního střetnutí se zrodil již po pěti minutách. Jerry St. Juste totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Argentince Tagliafica a po přezkoumání videa uviděl od rozhodčího Kuiperse červenou kartu, zákrok byl totiž veden do oblasti kolene. Hosté tak hráli více jak osmdesát minut v oslabení a v polovině prvního dějství je potkalo další neštěstí, když obrovskou hrubku vyrobil brankář Justin Bijlow.

Tomu propadla nepříliš razantní střela Frenkieho de Jonga z hranice šestnáctky za záda. Bijlow se sice snažil celou situaci zachránit a tygřím skokem ukryl míč ve svých rukavicích, jenomže balón přeci jen přešel o centimetry brankovou čáru - 1:0. Domácí pojistili svůj náskok necelých pět minut před přestávkou a naděje hostů na bodový zisk se proto výrazně snížily. Posedmé v této sezóně se prosadil marocký reprezentant Hakim Ziyech.

Pětadvacetiletý záložník se skvěle uvolnil na levém křídle, míč si navedl blíže k brance a poté křížem vystřelil z hranice pokutového území ke vzdálenější konstrukci, Bijlow na balón o kousek nedosáhl. Domácí měli územní převahu i po změně stran a protivníka k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu. V 55. minutě mohl jejich náskok navýšit van de Beek, ale jeho bomba jen těsně proletěla kolem prostoru tří tyčí.

S přibývajícími minutami se AFC již tolik netlačil do zakončení a zkušeně kontroloval pohodlný náskok, třetí trefy se dočkal v 80. minutě. Postaral se o ní hvězdný srbský špílmachr Dušan Tadič, jenž se tak se sedmi ligovými trefami dostal do čela klubových střelců těsně před Huntelaara, který se do základní jedenáctky tentokráte nevešel a pouze střídal. Po rychlém přečíslení a krásném obloučku od Nerese hlavičkoval Tadič z hranice brankového území a snadno rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipáč to zatím vidí o 3 a více 3,96-4,09-1,24.I 2,13 o 2 a více je pěkný kurzík.Ten se musí hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele