Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

10.03.2020, 18:19
Aktuality
Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Anglie


Záložník Tomáš Souček nastoupil za West Ham v 81. minutě na půdě Arsenalu. Na skóre 1:0 pro domácí Gunners se už ale ve zbytku zápasu nic nezměnilo.

Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley v utkání proti Tottenhamu z lavičky v 68. minutě. Také v tomto případě vydržel stav 1:1 v platnosti až do konce zápasu.

Obránce Tomáš Kalas odehrál celý zápas za Bristol City proti Fulhamu. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál celé utkání za Sampdorii Janov proti Hellasu Verona a podílel se na vítězství 2:1. V 79. minutě dostal žlutou kartu.

Záložník Jaromír Zmrhal odehrál v dresu Brescie celé utkání na půdě Sassuola, které však jeho tým prohrál 0:3.

Německo


Útočník Patrik Schick odehrál celý zápas za Red Bull Lipsko na hřišti Wolfsburgu. Jeho tým si odvezl pouze bod za bezbrankovou remízu.

Rovných 79 minut hrál za Hoffenheim obránce Pavel Kadeřábek v zápase na hřišti Schalke. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

V základní sestavě Herthy Berlín nastoupil záložník Vladimír Darida proti Brémám a odehrál celých 90 minut. Na straně hostů byl v sestavě obránce Theo Gebre Selassie. Duel skončil nerozhodně 2:2. Brankář Jiří Pavlenka za Brémy tentokrát nechytal kvůli zranění třísel.

Drážďany ve druhé lize porazily doma Aue 2:1 a byli u toho oba čeští záložníci. Josef Hušbauer i Ondřej Petrák odehráli celé utkání. Petrák dostal ve 24. minutě žlutou kartu.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid hrál za Den Haag od 69. minuty na hřišti Alkmaaru. Jeho tým už prohrával 0:2, když nastupoval. Nakonec v závěru inkasovali hosté ještě dva góly a odvezli si čtyřgólový debakl. V nastaveném čase dostal český fotbalista žlutou kartu.

Záložník Václav Černý nastoupil za Utrecht v 77. minutě utkání proti Spartě Rotterdam. Domácí tým vedl v těch chvílích 5:0. Hosté v závěru skóre zkorigovali na 5:1.

Záložník Michal Sadílek odehrál ve druhé lize za rezervu PSV Eindhoven celé utkání na hřišti Telstaru. Béčko PSV tam prohrálo 0:1.

Záložník Jaroslav Navrátil odehrál kompletní zápas za Go Ahead Eagles proti Graafschapu. Jeho mužstvo prohrálo 1:2.

Slovensko


V základní sestavě Slovanu Bratislava nastoupil Jurij Medveděv, v 61. minutě jej nahradil Erik Daniel. Slovan vyhrál nad Ružomberkem 1:0.

Obránce Filip Kaša hrál celých 90 minut za Žilinu na půdě Seredě. Hosté si odvezli pohodlné vítězství 3:0.

Senica prohrála doma s Nitrou 0:3. V domácí brance stál brankář Vojtěch Vorel a odchytal celých 90 minut.

Michalovce porazily doma Pohronie 1:0. Za hosty hrál od začátku celých 90 minut obránce Petr Pavlík.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal v brance Sevilly celé utkání na stadionu Atlética Madrid. Zápas skončil nerozhodně 2:2. Vaclíka překonali v rozmezí čtyř minut Morata z penalty a Joao Felix.

Belgie


Útočník Michael Krmenčík nastoupil za Club Bruggy v městském derby proti Cercle v 83: minutě za stavu 2:0. Na hřišti tak byl, když v nastaveném čase hosté snížili na 1:2.

Kypr


Obránci Jan Lecjaks a Michael Lüfner pomohli Omonii Nikósie k vítězství 3:0 na půdě AEL Limassol. Oba odehráli celé utkání, Lüfner dostal v závěru zápasu žlutou kartu.

Záložník Zdeněk Folprecht odehrál za Pafos celé utkání na půdě Doxy. Jeho mužstvo však odjelo s porážkou 0:2.

Maďarsko


Záložník Jakub Plšek a útočník David Vaněček odehráli celé utkání za Puskás Akadémii proti Fehérváru. Jejich tým však doma prohrál vysoko 1:4.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil rozhodl gólem z penalty v 56. minutě o vítězství Jagiellonie Bialystok nad Slaskem Wroclaw. Pospíšil odehrál celé utkání. Od 67. minuty hrál také druhý český záložník Tomáš Přikryl.

Tři Češi hráli od úvodní minuty za Raków Czestochowa v duelu s Pogoní Štětín. Zápas skončil nerozhodně 0:0. Tomáš Petrášek a Petr Schwarz odehráli celé utkání. Daniel Bartl byl vystřídán v 83. minutě.

Rakousko


Záložník Tomáš Ostrák naskočil v dresu Hartbergu do zápasu s Tirolem v 72. minutě. O chvíli později domácí dostali první gól a nakonec prohráli 0:3.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celé utkání za Gaz-Metan Medias. Ten remizoval doma s CFR Kluž 0:0.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál celé utkání za Spartak Moskva. Proti Krasnodaru však jeho tým neuspěl a doma prohrál 0:1.

Slovinsko


Aluminij vyhrál 3:1 na hřišti Domžale. Od 89. minuty byl u toho v dresu vítězů záložník Marcel Čermák. Tým z města Kidričevo už poskočil v tabulce na třetí místo, z nějž se postupuje do předkola Evropské ligy.

Turecko


Záložník Filip Novák odehrál celý zápas za Trabzonspor na hřišti Gaziantepu. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Stejným výsledkem 1:1 skončilo i utkání mezi Rizesporem a Alanyasporem. Za domácí tým odehrál celý zápas útočník Milan Škoda. Utkání samotné mělo hodně zajímavý úvod a Škoda musel navléknout vojenskou uniformu s baretem.



Major League Soccer


Celý zápas odehrál za Dallas proti Montrealu útočník Zdeněk Ondrášek a do nové sezony si přinesl skvělou formu. V 83. minutě vstřelil svou druhou branku v druhém zápase nového ročníku. V nastavení navíc přidal i asistenci na gól, který Dallasu zajistil remízu 2:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (10)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Schick, Vydra, Ondrášek - repre útok na EURO (které nebude)

Reagovat
Uwe háže buly

Vydra snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Koho místo něj? Určitě je Vydra lepší než Krmelec, Doležal, Kozák.

Reagovat
Uwe háže buly

Třeba se Krmenčík ještě chytne.. Vydra v repre zatim velká slabota.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Stannis Baratheon

Tureckým mocipánům by mohl tu propagandu závidět i Hitler se Staline.

Snad jediný rovnocenný soupeř je Kim.

Reagovat
Trapný diskutér

škoda poplival všechny své židovské hodnoty

Reagovat
Kocour Klapuška

To si Škoda teda pomohl Z jednoho propagandistického týmu do druhýho

Reagovat
SunFells

Češi v zahraničí. Naráz tato rubrika zní poněkud nebezpečně.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele