Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

02.03.2020, 15:08
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)
Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil v Newcastlu v základní sestavě Burnley. Odehrál 57 minut, pak byl vystřídán. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Ve druhé lize odehrál obránce Tomáš Kalas celé utkání za Bristol City. Jeho tým remizoval na hřišti Millwallu 1:1. Kalas k výsledku přispěl nešťastným vlastním gólem, který si vstřelil v 51. minutě. Záložník Jiří Skalák proseděl zápas mezi domácími náhradníky.

Záložník Jan Žambůrek naskočil v nastaveném čase v dresu Brentfordu do utkání na hřišti Cardiffu. Zápas skončil nerozhodně 2:2.

Itálie


Záložník Antonín Barák odehrál za Lecce celý zápas proti Atalantě Bergamo. Přestože v poločase bylo skóre nerozhodné 2:2, skončilo utkání nakonec obrovským domácím debaklem 2:7.

Německo


Záložník Vladimír Darida byl u senzačního zvratu Herthy na hřišti Düsseldorfu. V páteční předehrávce prohrávali hosté z Berlína 0:3. Po změně stran však během devíti minut vyrovnali a nakonec mohli duel i otočit. Zápas však skončil remízou 3:3. Darida odehrál celých 90 minut.

Brankář Tomáš Koubek odchytal za Augsburg celý zápas proti Mönchengladbachu. Jeho tým vyšel naprázdno. Doma prohrál 2:3.

Útočník Patrik Schick se ve 32. minutě trefil za Lipsko proti Leverkusenu. Vyrovnával na 1:1, když po standardní situaci vyskočil na centr nejvýš ze všech a poslal míč k tyči. Stejným výsledkem duel také skončil. Schick odehrál 82 minut, pak byl vystřídán.

Ve druhé lize vyhrálo Dynamo Drážďany téměř po roce na hřišti svého soupeře. Z Regensburgu přivezlo vítězství 2:1. Podílel se na něm svým výkonem i záložník Josef Hušbauer, který odehrál celé utkání. Druhý poločas pak odehrál další český středopolař Ondřej Petrák.

Nizozemsko


Ve druhé lize odehrál za Nijmegen celé utkání obránce Josef Kvída. V zápase s Bredou, který skončil nerozhodně 1:1, dostal Kvída ve 45. minutě žlutou kartu.

Za rezervu AZ Alkmaar odehrál celý zápas záložník Richard Sedláček. Jeho tým ovšem prohrál 1:5. Sedláček dostal v 85. minutě žlutou kartu.

Záložník Jaroslav Navrátil si připsal gólovou asistenci v utkání svého Go Ahead Eagles na hřišti Volendamu. Eagles vedli 2:1, ale zápas nakonec skončil remízou 2:2.

Michal Sadílek odehrál v pátek celé utkání za juniorku PSV Eindhoven. Jeho tým v Cambuuru prohrál 2:4. Pro Sadílka to byl po zranění první zápas od začátku prosince. V zápase A-týmu proti Feyenoordu byl pak v neděli mezi náhradníky, ale na hřiště se nedostal.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička odchytal celé utkání za Dunajskou Stredu v Žilině. Zápas skončil nerozhodně 2:2. Na domácí straně odehrál celých 90 minut obránce Filip Kaša.

Sereď prohrála na hřišti Trenčína 1:2. V dresu hostujícího celku nastoupil v základní sestavě záložník Nicolas Šumský. Vystřídán byl v 53. minutě ještě za stavu 1:1.

Český obránce Filip Twardzik z Ružomberku neproměnil v duelu s Michalovcemi pokutový kop. V 79. minutě mohl vyrovnat na 1:1, ale neuspěl. Jeho tým se ale nakonec přece jen branky dočkal a remízový bod do tabulky si zapsal. Twardzik odehrál celé utkání.

Obránce Petr Pavlík odehrál v dresu FK Pohronie celé utkání proti Senici. V 67. minutě bezbrankového duelu dostal žlutou kartu. Na straně hostů si vychytané čisté konto připsal český brankáč Vojtěch Vorel.

Slovan Bratislava zvítězil 1:0 na hřišti Nitry. Celý zápas v jeho dresu odehráli jak záložník Erik Daniel, tak obránce Jurij Medveděv.

Belgie


Bruggy zvítězily 2:1 na hřišti Genku. Český útočník Michael Krmenčík nastoupil v dresu hostů v 75. minutě za stavu 1:1.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht odehrál celé utkání za Pafos, který zvítězil jednoznačně 4:0 na půdě Doxy. V tabulce je ale Pafos sedmý, těsně za postupem do skupiny o titul.

Maďarsko


Puskás Akadémie zvítězila 3:2 na hřišti Újpesti a podílel se na tom také český útočník David Vaněček, který vstřelil úvodní branku vítězů. V základní sestavě nastoupil také záložník Jakub Plšek, který byl vystřídán v 74. minutě.

Polsko


Záložník Daniel Bartl se krásnou ranou zpoza šestnáctky podílel na vítězství Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice 2:0. Bartl ovšem zápas nedohrál, střídat musel už ve 39. minutě. Za domácí tým odehrál celé utkání i obránce Tomáš Petrášek, který v nastaveném čase druhého poločasu dostal žlutou kartu. Kompletních 90 minut odehrál také záložník Petr Schwarz.



Jagiellonia Bialystok remizovala s Lechem Poznaň 1:1. Celé utkání v jejím dresu odehrál Martin Pospíšil. Další Čech Tomáš Přikryl strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Cracovia Krakov prohrála 1:2 na hřišti Legie Varšava. Celý zápas za hosty odehrál obránce David Jablonský. Na domácí straně naskočil v nastaveném čase útočník Tomáš Pekhart.

Útočník Michal Papadopulos se střelecky prosadil v barvách Korony Kielce proti Lechii Gdaňsk. Jeho mužstvo ale prohrálo doma nakonec 1:2. Papadopulos se na hřiště dostal až z lavičky náhradníků ve 42. minutě. Ve druhém poločase v 61. minutě vyrovnával Papadopulos na 1:1. Nakonec však domácí ještě jednou inkasovali v utkání vyšli bodově naprázdno.

Rumunsko


Gaz Metan Medias prohrál s Craiovou na jejím hřišti 1:2. Celý zápas v dresu hostů odehrál záložník Lukáš Droppa. Ve 27. minutě dostal žlutou kartu. V tabulce skupiny o titul patří jeho týmu zatím pátá příčka.

Rusko


Spartak Moskva zvítězil po zimní přestávce v moskevském derby venku nad Dynamem 2:0. Kompletních 90 minut odehrál v zápase záložník Alex Král.

Skotsko


St. Mirren nestačil ve čtvrtfinále FA Cupu doma na Aberdeen a prohrál 0:2. Za domácí odchytal zápas Václav Hladký. Na lavičce hostů byl připraven náhradní gólman Tomáš Černý.

Další český brankář Zdeněk Zlámal se naopak raduje z postupu do semifinále a z velkého vítězství. Jeho Hearts porazili čerstvého osmifinalistu Evropské ligy Rangers 1:0.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij. Jeho tým remizoval na půdě NK Bravo v Lublani 0:0.

Turecko


Obránce Filip Novák dále vede s Trabzonsporem tureckou ligu. O víkendu pomohl týmu k vítězství 5:2 nad Rizesporem, proti kterému odehrál celé utkání. Za hosty, kteří prohráli čtvrté utkání v řadě, se střelecky prosadil útočník Milan Škoda, jenž proměnil penaltu v nastaveném čase druhého poločasu.

Antalyaspor doma obral o body Fenerbahce Istanbul. S obránce Ondřejem Čelůstkou v sestavě uhrál remízu 2:2. Čelůstka dostal už mimo hřiště po skončení utkání žlutou kartu.

Už po 13 minutách musel střídat obránce Tomáš Břečka v dresu Kasimpasy. Ta remizovala na hřišti Konyasporu 0:0.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek se gólově prosadil hned v úvodním zápase nové sezony MLS. Jeho Dallas porazil doma Philadelphii 2:0. V 61. minutě Ondrášek otevřel skóre zápasu. V 86. minutě pak dostal žlutou kartu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ve Franci nikdo není?

Reagovat
REPLIKATOR

Kdo by tam chodil, když v jednom kuse stávkují. A navíc liga jednoho týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono nějaký Polsko, Maďarsko, Kypr taky nejsou nějaký extra fotbalový štace

Reagovat
suldik

Ale vo francúzsku už musíš niečo vedieť.

Reagovat
Baronne

Tak fotbalisti, co šli od nás do Polska, Maďarska a Kypru asi úplně nemaj co dělat ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

i to co tam zahřívá lavičku v posledním týmu tabulky je o parník lepší než české top hvězdy, ti kluci umí i kopnout do balonu a ne jako Souček, který 4m od prázdné branky ji o 6m přestřelí a místní zoufalci ještě naříkají,že nedostane prostor podpořit útok

Reagovat
TheMally11

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
el-petito

Bože co to je za zcestný názor, vždyť 2/3 francouzských týmů je na vytření prdele (jen příkladem soupisky Dijonu, Amiens, Nimes, Brestu, Mét, Angers, Reims jsou minimálně směšné).

A dále se ptám teda proč v této parníkové lize chtějí Tetteha, který je v naší lize totálně mimo? A který zápas tě chlapče naposledy bavil v "parníkové lize" ? Ani ne vždy zápasy PSG jsou zárukou ódy na fotbal

A Souček ti asi nezamával na rozloučenou, že si ho vůbec takto zcestně bereš do huby

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Schick, Škoda, Ondrášek

Vydrovi se uzdravil konkurent, tak snad udrží základní sestavu.

Reagovat
djwenca

To si piš, že neudrží, bude hrát zase Wood, než se uzdraví Barnes, tak bude Vydra chodit tak na posledních 5 minut, protože Dyche téměř nestřídá a až se uzdraví Barnes, tak bude zas 4.útočník na tribuně

Reagovat
oli9

snad co nejdriv odejde...a ti dřevací spadnou do pár let i s tím zrzkem

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dontcallmeandre

Tak Škoda z penalty, která nic neřešila, a prohráli, tak nevím jestli je to zrovna na palec nahoru. určitě ale lepší, než kdyby ji neproměnil.

Reagovat
Losinho

Ještě před tím dal gól, kterej odvolal až VAR + měl asistenci. Na hřišti vedoucího týmu za mě slušný.

Reagovat
dontcallmeandre

Já ho nehejtuju, spíš obecně moc nemám rád, když se chválí jendotlivci po prohraném zápase. Ale jsem rád, že se v Turecku chytl.

Reagovat
Losinho

Už by se potřebovali chytit, no.

Reagovat
Remt

hele já to mám naopak. Nevidím duvod proc nepochvalit jednotlivce za dobry vykon. Dobry vykon jednotlivce nevylucuje prohru celeho tymu. Naopak v "týmech kola" často bývají hráči, co se jen ukopnou a dají gol, jinak predvedou v zapase hovno

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
mayday

Já jsem mu nevěřil ani na těch šest nebo sedm branek do stovky nebo kolik mu zbývalo, že to tam dá.

A prosazuje se solidně, takže za mě taky slušný.

Reagovat
osobnostx

Vydra hrál to svoje...příšerně. Nemá šanci a po právu.

Reagovat
PaYaB

si nikdy asi neviděl hrát fotbalistu příšerně

Reagovat
bobis21

Hrál slušně. Rozhodně předvedl víc než Wood za 5 zápasů

Reagovat
PaYaB

Reagovat
djwenca

Jinak se to v titulku nějak popletlo, Lechii nesestřelil Bartl, ale Papadopulos

Reagovat
h8_sfatto

Schick je pán Souček pomaže domů,pokud ho nezachrání koronavirus v Anglii

Reagovat
TheMally11

viděl si jeho penis?

Souček bude pokračovat v PL

Reagovat
Poll Hamm

Kdo je ten Quasten nebo jak se to píše z Waalwijku. Na livesportu má českou vlaječku. Nikdy jsem o něm neslyšel

Reagovat
bruchy

Jsem celkem šokován, že ještě hraje a dokonce na takto slušné úrovni Před 15 lety to byl celkem talent, něco jako Lensky. Je od nás z Frenštátu, ale zranění ho zničila.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Raylan

Tyjo Lensky, kde je mu konec? Hraje ještě vůbec?

Reagovat
osobnostx

Tuším že v 25 letech nastoupil v Kanadě do protialkoholní léčebny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej přestup. A nikdo o tom nepíše.

Reagovat
ondrasch77

Tenkrát se o tom psalo...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hrál za Ajax a něco i v repre 17 nebo 19, pak už ne

Reagovat
osobnostx

Myslím že Werner Lička ho tenkrát povolal i do "21"

Reagovat
Mustang™

Dovalil myslím.

Reagovat
kubys

Dovalil určitě ne.

Reagovat
Mustang™

Já myslel, že je řeč o Lenskym. Moje chyba.

Reagovat
kubys

Bylo to za Škorpila.

Reagovat
king23

Že by se blýskalo na lepší časy?

Souček než se zranil odehrál docela hodně slušné zápasy za WestHam.

Schick se zdá už je napevno usazený v základní sestavě a navíc mu to poslední dobou i slušně střílí.

Vydra základní sestava (snad ne na dlouhou dobu naposledy).

Barák a Darida taky základní sestavy (tady bez překvapení).

Snad jen od toho Krmenčíka jsem čekal víc, že tam nebude naskakovat jen na pár minut, pokud vůbec.

Že bychom po dlouhé době měli v repre (základní sestava) hráče co hrajou v kvalitních zahraničních klubech základ?

Reagovat
TheMally11

u Krmenčíká mě spíš udivuje, že nastupuje

Reagovat
dontcallmeandre

Krmenčík se v Blegii rozehraje a půjde ještě do vyšší ligy, on to v sobě podlě mě opravdu má.

Reagovat
Mr.Mike

Tak do Francie by mohl.. V tech lepsich ligach uz by si moc nekopl

Reagovat
dontcallmeandre

Myslím, že by klidně mohl i do Bundesligy, tam mají takové kolohnáty jako on taky rádi. A čistě ekonomicky by ho mohla zajímat i championship v anglii. Naopak ve Francii bude vždycky dost hráčů z afriky, tak si myslím, že tím směrem spíš ne. No anebo amerika, která se zdá být pro české hráče atraktivnější, než pro hráče ze západní evropy, pokud se nebavíme o fotbalovém důchodě přestárlých hvězd.

Reagovat
mojmira

Před zraněním bych tomu klidně věřil, ale teď už mi přišlo, že to k tomu nebude. Ale přál bych mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Kadeřábek, Vaclík, Pavlenka, Gebre

Reagovat
king23

No, Pavlenka je dvojka a Gebre už ukončil repre kariéru. Ale zbytek máš pravdu. Ještě nezapominat na Krále.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Krále to není top liga a ani top klub, ale samozřejmě je to jeden z nejlepších našich hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, jasně. Zmínit Belgii jako top ligu, ale Rusko to né, to je jen propaganda... a ke všemu říct že Spartak není mezi elitou v Rusku.

To je na úrovni kolegy nad tebou, který tvrdí, že hráč z lavičky z Francie je o parník před všemi hráči z naší ligy...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

nekdy tady jsou slusny ulety

Reagovat
smazaný uživatel

Já nikoho z Belgie nezmínil, pouze z Německa a Španělska, což top ligy jsou.

Reagovat
Andis

Urcite ne. Jedina stabilita a lepsi hrac je Schick. Jako piskat si ze bude lip po jednom kole to je hodne naivni. Ale Barak a Vydra ty maj nominaci jistou no.

Reagovat
jester Radka Bejbla

Bartl a všiml jsem si jména Sumsky, není to ten talent z Argentiny, nebo kde to byl, jak v autě zabil spolujezdkyni?

Reagovat
REPLIKATOR

Je to on...

Legendární je fotka lopaty s lopatou https://img.blesk.cz/img/2/full/1740265_.jpg

Reagovat
Civers

To je fotka než zahrabal tu kamarádku

Reagovat
Mr.Mike

I Monaco.. Talent mel spis jeho tata ho vsude nacpat

Reagovat
Mustang™

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

hodně lidské ♥

Reagovat
jester Radka Bejbla

borec

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že Lipsko bude aktivovat opci na Schicka?

Reagovat
Losinho

Jo.

Reagovat
mxyzptllk

moc doufám. A myslím, že pokud bude hrát jako doteď, mohli by to aktivovat - s Wernerem jsou jasný jedničky do útoku, Poulsena posadil v podstatě okamžitě.

Reagovat
smazaný uživatel

je to dost peněz a u něho je 10 gólů v lize strop

Reagovat
smazaný uživatel

Má v lize odehráno 800 minut a 7 gólů, to věřím, že strop za sezónu má o něco výš, než 10 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

není tak skvělej jak ho český media prodávaji

Reagovat
smazaný uživatel

co to s tim má společnýho? 10 gólů v lize jeho strop prostě viditelně není.

Reagovat
Losinho

Základ si vybojoval rychle v týmu, kterej je dlouhodobě v top 3 a to i bez přípravy. Strop 10 gólů mi přijde nesmyslnej a nemyslím si, že by z něj někdo dělal vyloženě superstar na úrovni např. Wernera.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Reggie

Jasně, strop je u něho 10 gólů, proto dal v Sampdorii gólů 11 a vetšinou jako střídající hráč. V Lipsku má bod na 90 minut a skoro gól na 90 minut. Opravdu žádná sláva, no.

Reagovat
smazaný uživatel

A poslední sezony 3 - 5 - 7 raději zmiňovat nebudeme, že? To už mi sedělo do tvé demagogie

Reagovat
Reggie

Ty píšeš o nějakým stropu, kterej evidentně nesedí. Já nemluvil o to, že dal 10 gólů každou sezónu. Ale že potenciál má prokazatelně vyšší, než je 10 gólu, když to překonal a letos překoná taky, pokud se nezraní.

Reagovat
MacekKlacek

Tohle nepochopím Po nějaké době máme zase kvalitního útočníka, tvrdím si říct v top klubu a někdo tady musí furt dehonestovat jeho výkony. Rozhodně to není jeho strop, šancí na gol má v zápasech několik a věřím, že se do té TOP formy pořád dostává

Reagovat
MacekKlacek

*troufám

Reagovat
bobis21

10 gólů strop u hráče, který už dal víc než 10 gólů v Serii A jako střídající hráč

Reagovat
Reggie

Neasi

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak ne asi

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše ne. I pro RBL je to prostě raketa

Reagovat
TheMally11

za ty prachy si můžou koupit mnohem lepšího útočníka

Reagovat
Fabregas@ole

A Lugano Romana Macka?

Reagovat
Losinho

Až bude hrát, tak tu o něm zmínka bude.

Reagovat
Fabregas@ole

"Záložník Jiří Skalák proseděl zápas mezi domácími náhradníky."

Reagovat
smazaný uživatel

tak ještě, aby si šel sednout k hostujícím

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krisa

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

1) je to tam kvůli Kalasovi

2) Macek není ani v nominacích

Reagovat
Bakary3

jsem čekal, že aspoň jakžtakž se uchytí...

Reagovat
Bakary3

Aha, díky

Reagovat
Rob Roy

"Co vám vůbec je?"

"Zranění, které mě trápilo a trápí se týká obou chodidel. První zranění, co jsem měl, byla natrhnutá klenba chodidla, potom přišly komplikace. Toto zranění většinou bývá tak na tři čtyří měsíce. Když jsem se vrátil, dostal jsem zánět do obou pat, takže kromě toho, že doléčuji klenbu, mám problémy s patami."

Reagovat
Fabregas@ole

ok, dík

Reagovat
TheMally11

ten je vyřazenej

Reagovat
Fabregas@ole

Není tu nějaký zlínský patriot, který by měl lepší info, než Livesport profil?

Reagovat
smazaný uživatel

Macek by se měl raději vrátit zpět do ČR, třeba v Plzni by ho mohli zkusit. To samé Černý

Reagovat
TheMally11

Sadílek

Reagovat
smazaný uživatel

Ten na tom není tak špatně jak dva zmínění bych rekl

Reagovat
TheMally11

ten ale hraje v 6. nejlepší lize na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Schikovi Bundesliga sedí...Itálie pro něj nebyla, v Anglii by se zranil...ideální volba Španělsko nebo Německo

Reagovat
Imos

A Berkovec vyhrál superpohár za Žalgiris proti Suduvě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele