Češi v zahraničí: Góly v bundeslize i Premier League. Dál pálí také Pekhart

08.12.2020, 19:06
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)
Tomáš Souček se střelecky prosadil proti slavnému Manchesteru United, jeho mužstvu to ale nakonec k bodům nepomohlo. Lépe na tom byl Patrik Schick, který zkompletoval vítězství Leverkusenu. Pozici elitního snajpra si v polské lize upevňuje Tomáš Pekhart. Další důležitou brankou přispěl k vítězství Legie Varšava nad Lechií Gdaňsk. A gól zaznamenal i Michael Lüftner na Kypru.

Itálie


Záložník Antonín Barák odehrál celý zápas za Hellas Verona proti Cagliari. Duel skončil nerozhodně 1:1, což je pro Veronu spíše ztráta. I tak může být zatím s průběžným osmým místem spokojena.

Sampdoria Janov s Jakubem Janktem v základní sestavě nestačila na AC Milán a prohrála 1:2. Jankto odehrál první poločas, pak byl za stavu 0:1 vystřídán. Sampdorii zatím patří dvanácté místo.

Brescia prohrála v Serii B další zápas a v tabulce se propadla až na 14. místo. Tentokrát nestačila na Regginu po výsledku 1:2. V základní sestavě nastoupil obránce Aleš Matějů, tak záložník Jaromír Zmrhal, který byl v 56. minutě vystřídán.

Anglie


České duo v barvách West Hamu ve složení Tomáš Souček a Vladimír Coufal narazilo na Manchester United. Coufal byl vystřídán v 85. minutě. Souček odehrál celé utkání a ve 38. minutě dokonce otevřel skóre svou druhu brankou v této sezoně Premier League. West Ham ale nakonec prohrál 1:3.

Sestřih zápasu:



Obránce Tomáš Kalas odehrál s kapitánskou páskou na rukávu celé utkání za Bristol City proti Birminghamu. Jeho tým však duel prohrál 0:1 a klesl v tabulce na osmé místo.

Německo


Útočník Patrik Schick pečetil v sobotu vítězství Leverkusenu na hřišti Schalke 3:0. V 78. minutě vstřelil po přihrávce Amiriho svou druhou bundesligovou branku v novém působišti. Krátce poté byl pak vystřídán.

Sestřih zápasu:



Záložník Vladimír Darida nastoupil za Herthu Berlín v základní sestavě do derby proti Unionu. V poločase byl ale vystřídán pozdějším hrdinou, polským útočníkem Piatekem. Ten se v poslední čtvrthodince dvakrát trefil a zařídil vítězství Herthy 3:1.

Werder Brémy prohrál doma se Stuttgartem 1:2. Celé utkání odehrál obránce Theo Gebre Selassie a odchytal Jiří Pavlenka. Ten se po nedorozumění s obráncem podílel na druhé brance Stuttgartu.

Obránce Marek Suchý nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Augsburgu, který hrál na půdě Hoffenheimu. Porážce svého týmu 1:3 však nedokázal zabránit. Český brankář Augsburgu Tomáš Koubek zůstal na lavičce náhradníků. Záložník Jan Morávek, stejně jako hoffenheimský Pavel Kadeřábek, je na marodce.

Nizozemsko


Záložník Václav Černý odehrál za Twente osmdesát minut na hřišti Ajaxu a nakonec se mohl radovat z vítězství 2:1. Hosté se díky tomu stále drží v závěsu za nejlepší čtyřkou a patří jim pátá pozice v tabulce.

Slovensko


Sereď doma po senzační výhře nad Dunajskou Stredou nestačila na Trnavu a prohrála vysoko 2:6. Od začátku hrál za domácí záložník Nicolas Šumský, který byl ale střídán už v poločase.

Pohronie doma remizovalo 2:2 s Ružomberkem za přispění českého obránce Petra Pavlíka. Ten nastoupil za domácí mužstvo v základní sestavě a odehrál celé utkání.

V dresu Senice odchytal celý zápas na půdě Nitry brankář Tomáš Fryšták. Kompletních 90 minut zapsal i Miloš Kopečný, jenž navrch inkasoval v 88. minutě žlutou kartu. Do 66. minuty hrál útočník či ofenzivní záložník Oskar Fotr, který byl střídán v 66. ,minutěV 71. minutě naskočil do hry i Dominik Duda.

Slovan Bratislava porazil doma Trenčín 2:0 a podílel se na tom i český záložník Erik Daniel. Nastoupil v základní sestavě a hrál až do 81. minuty, kdy byl vystřídán. Slovan se díky vítězství a zaváhání Dunajské Stredy osamostatnil na čele tabulky.

Dunajská Streda totiž podruhé za sebou zakopla. Po porážce v dohrávce v Seredi nestačila ani doma na Zlaté Moravce. Celý zápas v jejím dresu odchytal Martin Jedlička, který musel třikrát lovit balon ze sítě a jeho tým podlehl soupeři 1:3.

Belgie


Útočník Tomáš Chorý nastoupil v základní sestavě Waregemu proti Anderlechtu a odehrál celé utkání. Duel skončil nerozhodně 2:2 a Chorý se do statistik zapsal žlutou kartou v nastaveném čase druhé půle.

Obránce Václav Jemelka v pátek odehrál celý zápas za Leuven proti Cercle Bruggy. Jeho tým vyhrál 2:1 a v tabulce je šestý. Hlavně díky tomu, že v dnešní dohrávce zdolal Mouscron 2:0. Jemelka byl znovu v sestavě, odehrál kompletních 90 minut a navrch si připsal asistenci u vedoucí branky svého mužstva.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celý zápas v sestavě Hajduku Split proti Rijece. Jeho mužstvo však prohrálo doma 1:2. Simič dostal žlutou kartu ve 48. minutě.

Kypr


Útočník Tomáš Wágner odehrál 82 minut za Neu Salamis na půdě Karmiotissy a přispěl k vítězství 1:0. Gól nedal, zato v 78. minutě viděl žlutou kartu.

Pafos remizoval 1:1 na půdě Ermisu a byl u toho v dresu hostů i obránce Josef Kvída. Ten dostal ve 38. minutě žlutou kartu a v 85. minutě byl vystřídán.

Český obránce Michael Lüftner se podílel brankou na vítězství Omonie Nikósie na hřišti APOELu. Jeho tým nakonec vyhrál 3:0. Lüftner, stejně jako Jan Lecjaks, odehrál celé utkání.

Sestřih zápasu (Lüftnerův gól v čase 3:38):



Maďarsko


Puskás Akademie remizovala doma s Kisvárdou 0:0. Na hřišti u toho byli tři Češi. V dresu hostů nastoupil v základní sestavě záložník Jaroslav Navrátil. V 74. minutě dostal žlutou kartu a o deset minut později byl vystřídán. Za domácí naskočil v 60. minutě záložník Jakub Plšek a po další čtvrthodině také útočník David Vaněček. Ani jim se ale s bezbrankovým vývojem zápasu nepodařilo nic udělat.

Polsko


Obránce Michal Frydrych odehrál celé utkání za Wislu Krakov, která remizovala v derby s Cracovií 1:1.

záložník Martin Pospíšil v barvách Jagiellonie Bialystok zapsal kompletních 90 minut v zápase proti Wartě Poznaň. Od 76. minuty hrál také záložník Tomáš Přikryl. Jagiellonia díky hattricku Chorvata Puljiče vyhrála 4:3.

Raków Czestochowa podlehl 0:1 na půdě Slasku Wroclaw, který vede Vítězslav Lavička. Od začátku hrál za hosty Petr Schwarz. Od 46. minuty pak také Daniel Bartl. Obránce a kapitán Tomáš Petrášek stále léčí zraněné koleno.

Útočník Tomáš Pekhart odehrál 78 minut za Legii Varšava proti Lechii Gdaňsk. Pekhart v 61. minutě otevřel skóre zápasu a důležitou měrou se podílel na vítězství svého týmu 2:0. Legia navíc přeskočila v tabulce Raków a vede s dvoubodovým náskokem.

Sestřih utkání:



Záložník Jan Sýkora byl v základní sestavě Lechu Poznaň, který na domácím trávníku porazil 4:0 Podbeskidzie Bialsko-Biala. Sýkora střídal v 60. minutě už za stavu, který se později ukázal jako konečný.

Rusko


Spartak Moskva doma rozdrtil Tambov 5:1. A byl u toho i český reprezentant Alex Král. Ten nastoupil v základní sestavě a ve 27. minutě přihrál na úvodní branku Jordanu Larssonovi. Nakonec Král střídal ve třetí minutě nastaveného času. V tabulce je Spartak druhý se stejným počtem bodů, jaký má vedoucí Zenit.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij Kidričevo proti NŠ Mura. Pro jeho tým duel skončil porážkou 1:2.

Švýcarsko


Lucern nestačil v domácím prostředí na Young Boys Bern. Za domácí odehrál celé utkání levý obránce Martin Frýdek. Porážce 2:3 však nedokázal zabránit.

Turecko


Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu na hřišti Besiktase Istanbul. Jeho tým prohrál 0:3, z velké části i proto, že už od 55. minuty musel hrát o deseti.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (57)

Přidat komentář
fabec1222

OT: Ten Královec Ale stejně mám pořád obavu, že ať bude výsledek jakýkoliv, tak valná část té špína se tam stejně nějak udrží.

Reagovat
Selänne

Já jenom doufám, že se z toho neudělala účelová citace. Zrovna Procházkovy je těžký cokoliv věřit.

Reagovat
Greny

Za odměnu dneska píská LM

Reagovat
Pablos

Vůbec nevím... Povídej

Reagovat
Greny

Ale Královec měl jít po finále poháru na nějakou schůzku s Berbrem který předtím něco řešil s něco s někým že Sparty (Krupá myslím)

Reagovat
Pablos

Ani mě to asi nepřekvapuje

Reagovat
mayday

Tak věřím, že normální lidi nemají o Královcovi nějaký naivní představy.

Reagovat
jenage

Může mi tady někdo vysvětlit, proč to po tom Fišarovi alespoň jednou nepřečte normální člověk? Zabralo by to asi 3 minuty a nemusíte pořád mazat tuny komentářů.

Reagovat
TheMally11

Kdo by to četl po Jiřkíovi

Reagovat
srandamač

Minule jsem si na to taky stěžoval, smazali mi komentář, tak jsem ty chyby nahlásil a stejně je neopravili.

Reagovat
Kily

Janega, Janega, já chápu, že tvoje ego jakožto krále českého bulváru trpělo a trpělo, ale laskavě se uklidni, jinak tady všem napíšu, kdo vlastně jsi a že si ulevuješ na úkor někoho, kdo není na smích ani z poloviny tak, jak jsi tady vždycky byl ty

Reagovat
Losinho

tohle je Janega?

Reagovat
Kily

ano, odpad českého internetu, který kdysi i přes moje hlasité protesty získal angažmá na EF a jelikož spravedlnost neexistuje, tak se dokonce posunul ke Sportu. Asi není žádnou záhadou, že právě tou dobou se ze Sportu stalo synonymum bulváru a začal se paktovat s Bleskem...

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
jenage

To si mě s někým ale opravdu pleteš.

Reagovat
Posledni Kovboj

kolik das zonglu?

Reagovat
Kang & Kodos

Mě by táta zbil, kdybych takhle kritizoval!

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně dostal od Kilyho pořádnéj céres.

Reagovat
KingMaster13

Od Kilyho to byl skoro podobnej céres jak tenkrát od Plukovníka https://www.youtube.com/watch?v=8eKXCbTI1f8&ab_channel=Slavista-Sportovn%C3%ADVidea

Reagovat
jenage

Céres to byl slušný, akorát adresovaný špatné osobě. Jako jestli si to myslí jen kvůli tomu, že mám podobný nick, tak je to smutné.

Reagovat
Zark

aspoň nelžete!

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
oli9

Jako říkejte si co chcete ale Pekhart je fakt golovy...

Reagovat
Selänne

Polská liga není měřítko. Pro naší repre byl zbytečný 7 let zpátky, dneska by na tom nebyl líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ale zobrať do úvahy, že hrá za najprestížnejší klub poľskej ligy a pri jeho výborných štatistikách v poľskej lige, ktoré sú takmer čo zápas to gól si šancu ukázať sa v repre zaslúži. Česko zasa nemá tak širokú hráčsku základňu aby ignorovalo tak gólového forwarda ako je Pekhart v jeho súčasnej forme, navyše napríklad Petrášek sa z poľskej ligy do širšieho repre kádra dostal...

Reagovat
Selänne

Souhlasím s tím, že šanci si zaslouží. On by ji dostal už teď, ale kvůli covidu musel odjet z repre srazu. Přesto si myslím, že pro nás takový hráč nemá moc význam. Jenom do útoku máme minimálně šest kvalitnějších hráčů. Navíc, on sám je v Polsku dost kritizovaný za mezihru a kombinace, která u něj podle všeho fakt pomalu neexistuje. Ale jak říkáš, šanci si rozhodně zaslouží. On i takový Petrášek nevypadal vůbec špatně a nebýt zranění, tak by těch šancí dostal asi víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Fíha, góly v Anglii a Německu Doufám, že to čte trenér Belgánů.

Reagovat
bobis21

K Janktovi bych ještě dodal, že stav 0:1 byl v poločase po penaltě za jeho ruku.

Reagovat
Pablos

Nešel Jankto náhodou i minulej zápas o půlce dolů? Ale klidně to byl někdo jinej, jen jsem nějakéj pocit de ja vu, že jsem to už četl minule A Barák zase nehraje nebo jak, nevíš?

Reagovat
bobis21

Šel, ale ten zápas jsem neviděl tak netuším proč.

Barak hrál celý zápas a byl i u gólu Hellasu (po jeho pasu za obranu si dal soupeř vlastní).

Reagovat
Pablos

A jo vlastně, vždyt je to tu napsáno, že Barák hrál. Jo takže šel... tak oká, teda oká, že jsem si říkal dobře, že jsem to už četl... ale nic moc oká, střídat dvakrát hned po půlce.

Reagovat
PaYaB

Jankto má v té Itálii výkony jako na houpačce už delší dobu.

Reagovat
bobis21

Kromě toho momentu nehrál nijak špatně (o nic hůř než zbytek Sampdorie).

Reagovat
Spalovač šancí

Pekhart do repre. Posledně to bylo velmi vydařené představení.

Reagovat
Pablos

Jan Morávek na marodce, vesmír je v rovnováze

Reagovat
dave30

Je neuvěřitelné, kolik toho promarodil. Rosický byl proti němu zdravý jako řípa.

Reagovat
Pablos

spíš je neuvěřitelný Augsburg ...že už ho dávno neodepsali

Reagovat
lubik

On je tam možná už služebně nejstarší, a myslím si, ze jsou spoko když odehraje aspoň 10 zápasu za sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

On je tam hlavně taky obrovsky oblíbenej mezi fanouškama i spoluhráčema.

Reagovat
smazaný uživatel

I tak má v Bundeslize za kariéru odehráno přes sto zápasů. Co by za to daly jiné naše české hvězdy

Reagovat
Pablos

Já to nemyslel nějak výsměšně... Ale tak nějak už to k němu bohužel patří.

Reagovat
smazaný uživatel

11 let v Bundeslize, neskutečný.

Reagovat
cristiano.K.

OT: kolik let může dostat natvrdo komentátor na o2tv, když si spletl Jotu s Origim?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mastný Chobot

keby o tom Origi vedel, tak odíde z ihriska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

tolik až zčerná

Reagovat
smazaný uživatel

ban

Reagovat
smazaný uživatel

jak zčerná ban?

Reagovat
smazaný uživatel

to nechtěj vědět

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Rasizmus!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by musela být skvělá rubrika před 15 lety

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele