Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl o výhře, Vaclík vyhrál derby, Zlámal semifinále

15.04.2019, 23:55
Aktuality
Před brankami soupeřů se znovu blýskli čeští obránci. Theodor Gebre Selassie se rozhodl o vítězství Werderu Brémy nad Freiburgem. Ve druhé nizozemské lize se prosadil další bek Josef Kvída a také útočník Alkmaaru Ondřej Mihálik. Brankář Tomáš Vaclík si užil vítězné sevillské derby. Jiný gólman Zdeněk Zlámal zase postoupil s Hearts do finále skotského poháru.

Anglie


V League Championship odehrál za Bristol City celé utkání obránce Tomáš Kalas. Jeho tým hrál s konkurentem v boji o pozici v postupovém play-off Aston Villou. Venku však prohrál 1:2 a momentálně je v tabulce na šestém místě s jednobodovým náskokem na Middlesbrough. Bristol však má zápas k dobru.

Francie


Brankář Tomáš Koubek vychytal v brance Stade Rennes čisté konto v zápase proti Nice. Bohužel pro něj ale nedokázali skórovat ani jeho spoluhráči a tak utkání skončilo remízou 0:0.

Za Bordeaux nastoupil na hřišti St. Etienne v 75. minutě český záložník Jaroslav Plašil. Jeho mužstvo už v tu dobu prohrávalo 0:2 a nakonec do konce zápasu inkasovalo ještě jednou a odvezlo si porážku 0:3.

Itálie


Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě AS Řím proti Udine, ale v poločase byl vystřídán. Jeho tým nakonec vyhrál 1:0, když o vítězství rozhodl v 67. minutě bosenský kanonýr Edin Džeko. Antonín Barák je stále na marodce hostů, do zápasu tudíž nezasáhl.

Záložník Jakub Jankto hrál od 57. minuty za Sampdorii Janov v městském derby proti FC Janov. A po utkání si mohl užít ovace fanoušků, protože jeho tým zvítězil 2:0. Obě branky padly ještě před příchodem českého reprezentanta na hřiště.

Na duele dvou český fotbalistů mohlo dojí v souboji Fiorentiny s Bolognou, který skončil bezbrankovou remízou. Ani útočník Martin Graiciar na domácí straně, ani Ladislav Krejčí na hostující lavičce ale nedostali pokyn k tomu, aby mohli zasáhnout do hry.

Ve druhé lize odchytal Lukáš Zima celý zápas za Livorno proti Brescii. Jeho tým však prohrál 0:1.

Německo


Norimberk už v páteční předehrávce remizoval se Schalke 1:1, ale český záložník Ondřej Petrák to sledoval jen z lavičky náhradníků a do zápasu nezasáhl.

Brankář Jiří Pavlenka nedochytal sobotní zápas Werderu Brémy proti Freiburgu. V poločase musel vystřídat kvůli zranění stehenního svalu. To by ale podle prvních zpráv nemělo být nijak vážné. Mnohem raději bude na utkání vzpomínat obránce Theodor Gebre Selassie. V 84. minutě zápasu zvyšoval hlavičkou na 2:0 pro domácí, a protože Freiburg nakonec ještě dokázal snížit, byla to vítězná trefa. Pro Gebre Selassieho třetí v této sezoně.

Hoffenheim v neděli porazil na svém hřišti Herthu Berlín 2:0 a byl u toho v jeho dresu i český obránce Pavel Kadeřábek, který odehrál kompletních 90 minut. Záložník Vladimír Darida je kvůli zraněnému stehnu stále na marodce hostující Herthy.

Španělsko


Tomáš Vaclík si v brance Sevilly užil výhru v městském derby nad Betisem 3:2. Překonali ho na začátku druhého poločasu Lo Celso a osm minut před koncem Tello. Kromě toho si Vaclík připsal dalších pět úspěšných zákroků.

Nizozemsko


Kompletních 90 minut za PSV Eindhoven odehrál záložník Michal Sadílek a pomohl k výhře nad Graafschapem 2:1. V 52. minutě se do statistik zapsal žlutou kartou.

Den Haag vedl na hřišti Alkmaaru 2:0, ale nakonec až ve 4. minutě nastaveného času rozhodl o vítězství 3:2. To už byl na trávníku také český útočník Tomáš Necid, který nastoupil v 82. minutě místo El Khayatiho.

Útočník Ondřej Mihálik se střelecky prosadil v dresu rezervy AZ Alkmaar v Eerste Divisie. Mihálik, který hrál od první minuty, však v nastaveném čase ale korigoval porážku s Waalwijkem na konečných 2:4. Další Čech Richard Sedláček proseděl utkání na lavičce Alkmaaru.

Ve druhé nejvyšší soutěži se trefil také obránce Josef Kvída. Za Nijmegen proti Helmondu odehrál celý zápas a v 53. minutě upravil na 2:1 pro svůj tým. Hosté pak sice vyrovnali, ale díky brance z 80. minuty nakonec Nijmegen slavil výhru 3:2. Pro Kvídu to byl třetí zásah v sezoně.

Záložník Václav Černý odehrál 77 minut za rezervu Ajaxu proti Go Ahead Eagles a pomohl mu k vysokému vítězství 5:2.

Slovensko


Dunajská Streda jasně vyhrála v Seredi 5:0 a v její brance k tomu přispěl čistým kontem brankář Martin Jedlička. Za domácí odehrál celé utkání obránce Martin Sus, který v 76. minutě zápasu viděl žlutou kartu.

Vítězné utkání Ružomberku s Michalovcemi (1:0) odchytal za domácí brankář Jan Čtvrtečka. Pro dvacetiletého fotbalistu to byl první start v sezoně.

Útočník Tomáš Dočekal odehrál celý zápas za Zlaté Moravce v Trenčíně. Jeho tým si však odvezl porážku 0:1 po brance v 90. minutě.

Trnava hrála bez branek na hřišti Podbrezové a ani třetí český gólman v soutěži Petr Bolek tedy neinkasoval a zajistil hostům alespoň bod.

Slovan Bratislava oslavil na hřišti Žiliny už šest kol před koncem soutěže mistrovský titul. Zajistilo mu ho vítězství 3:0, u kterého asistoval obránce Jurij Medveděv. Na domácí straně hrál celé utkání další český fotbalista Filip Kaša.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál celé utkání za Lokomotivu Záhřeb proti Hajduku Split. Jeho mužstvo však prohrálo 0:1 a po třetí porážce z posledních čtyř zápasů opustilo pohárové příčky.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht naskočil v 69. minutě v dresu Pafosu do utkání na půdě Alki Oroklini a pomohl k velkému obratu. Folprechtův tým prohrával v době jeho nástupu na trávník 0:1. Podařilo se mu otočit na 2:1, ale vzápětí znovu inkasoval. Nakonec se ale díky brance z 95. minuty Pafos radoval z vítězství 3:2. Díky tomu se odpoutal v tabulce už na šest bodů od sestupových příček.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic nastoupil v základní sestavě Haladáse Szombáthely proti MTK Budapešť a odehrál 61 minut. Na konci prvního poločasu ve 42. minutě dostal žlutou kartu. Jeho tým nakonec slavil vítězství 1:0.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil začal zápas proti Lechu Poznaň jen na lavičce náhradníků, ale už v 11. minutě se dostal do hry místo Novikovase. Nakonec odehrál celý zbytek utkání a pomohl svému týmu odvézt z půdy soupeře vítězství 2:0.

Všichni tři čeští hráči Rakówa Czestochowa, vedoucího týmu druhé polské ligy, nastoupili v základní sestavě proti Wartě Poznaň. Daniel Bartl, Tomáš Petrášek i Petr Schwarz odehráli kompletních 90 minut a pomohli k vítězství 3:0. Raków vede tabulku o devět bodů před druhým LSK Lodž a už v příštím kole si může zajistit postup do Ekstraklasy.

Záložník Jakub Habusta nastoupil v barvách GKS Katowice na posledních deset minut utkání v Niepolomicích. Svému mužstvu tam pomohl udržet náskok 2:1.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál za Stomil Olsztyn celé utkání na půdě Odry Opole. Jeho mužstvo si odvezlo remízu 2:2.

Rusko


Ufa remizovala v ruské lize na půdě Jeniseje Krasnojarsk 0:0. Záložník Ondřej Vaněk nastoupil v její základní sestavě. V 54. minutě byl vystřídán.

Severní Irsko


Útočník Marek Červenka nastoupil za Linfield proti Crusaders na posledních šest minut. Bezgólový stav se mu ale zlomit nepodařilo a tak duel skončil dělbou bodů.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal za Hearts semifinále FA Cupu proti Inverness. Čistým kontem pomohl k vítězství 3:0 a postupu do boje o cennou trofej. Klub z Edinburghu se o ni utká s neomezeným vládcem skotského fotbalu Celtikem.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý odehrál za Basilej celé utkání proti Grasshoppers Curych. Pomohl sice svému mužstvu k udržení čistého konta, ale protože se ani netrefil nikdo z jeho spoluhráčů, skončil zápas nerozhodně 0:0. Remíza pak vzala Basileji i teoretickou naději na zisk mistrovského titulu.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu do zápasu proti Kasimpase. Odehrál celé utkání a pomohl svému mužstvu k vítězství 1:0. Za hosty odehrál celé utkání záložník David Pavelka.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co je zač ten Medvěděv? Je dobrej? Měl by třeba na Spartu?

Reagovat
meno

Pravýho beka by dal

Reagovat
JackDaniels.

Co maju spolocne otazky: Je dobrej? a.. Mel by na Spartu?

Reagovat
Y.N.W.A

já to chápu jako otázku na dva různý levely - jakože, je dobrej, nebo měl by aspoň na Spartu?

Reagovat
Neyjrayx

Pravý bek, 22 let, odchovanec Plzně do A týmu se neprosadil, ve Slovanu toho letos moc nenahrál, ale v posledních 5 zápasech patří do základní sestavy, má i Kazachstánské občanství

Reagovat
penepi

Do zostavy sa dostal vdaka zraneniu ineho hraca. Zly rozhodne nie je, svoje si uhra, ale to nie je hrac pre Spartu.

Reagovat
Uwe háže buly

Takže by v současný situaci hrál základ.

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
smazaný uživatel

No tak odehral cely jaro v zakladu a hraje dobre. V Senici kam prestoupil do Slovanu dal myslim 2-3 goly z pravyho beka a docela ten tym prevysoval. Sel dost nahoru vykonostne co jsem koukal

Reagovat
smazaný uživatel

Koupit do top klubu!

Reagovat
Han střelil první

Inter Milán začíná hledat posily pro nadcházející sezónu a jednu si údajně vyhlédl ve Francii. Nerazzurri prý dokonce již podali nabídku ve výši 602 milionů eur za Nicolase Pépého z Lille, jenž by se tak mohl stát nejdražší posilou milánského velkoklubu.

to je nějaký překlep, že jo? ŽE JO???

Reagovat
JackDaniels.

ano preklep: "milanskeho klubu"

Reagovat
TheMally11

určitě od tebe, nevím, žeč by Pepe byl Čech

Reagovat
Han střelil první

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl Neymar docela za hubičku

Reagovat
smazaný uživatel

To SOU jména a kluby twe

Reagovat
smazaný uživatel

A co Ondrášek v USA?

Reagovat
Y.N.W.A

nehrál

Reagovat
Neyjrayx

Nastupuje z lavičky

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už jen natáčí videa.

Reagovat
smazaný uživatel

EUROfotbal

Reagovat
TheMally11

Lord Schick radši po poločase dolu

Reagovat
John Obi Mikel

Lord byl jenom jeden. Nicklas Bendtner

Reagovat
mayday

Nikla Bendtna

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším až přestoupí Schick do Dortmundu na iDnes bude v nadpisech k italský i německý lize. Italská: AS bez Schicka pouze remizoval s Janovem. Německá: Schick z lavičky pomohl k výhře Dortmundu

Reagovat
TheMally11

máš divoký sny

Reagovat
Y.N.W.A

klidně všechny ligy: Real Madrid, který se zajímá o Schicka, prohrál rekordní počet zápasů v sezóně... United by skončili bez LM i se Schickem, nechal se slyšet Lineker

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta expreska s tím Pepém?! 602 milionů eur

Reagovat
REPLIKATOR

True story

Reagovat
Spalovač šancí

Co Sadílek? Bude to výhledově na přestup do lepší ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si spíš myslím, že výhledově vypadne i ze sestavy PSV. Fakt jen průměrák

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak ty seš jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej co? Vždy patří k nejhorším hráčům PSV v sestavě, pokud hraje od začátku

Reagovat
Stannis Baratheon

No, zcela očividně musíš být v roli oportunisty a jít proti všem, takže ti to vyvracet nebudu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
John Obi Mikel

Co jsem jednou tenhle rok náhodou mluvil s jedním Nizozemcem, co fandil PSV, tak říkal, že je velmi dobrý hráč a chtěl by aby hrál víc.

Reagovat
ZB 07

On je roztomilej

Reagovat
Mimalu

super, mohl by něco málo sebrat Klausovi, minimálně platformu...

Reagovat
Pablos

Ani útočník Martin Graiciar na domácí straně, ani Ladislav Krejčí na té hostující ale na lavičce nedostali pokyn k tomu, aby mohli zasáhnout do hry.

trošku zmatená větička

Reagovat
smazaný uživatel

Na Jirku dobrý hele.

Reagovat
Whitemedia

I když disciplinární komise Fotbalové asociace (FA) zbavila před dvěma týdny brankáře Crystal Palace Waynea Hennesseyho obvinění, že hajloval, zkritizovala ho za "velkou míru neinformovanosti" o fašismu a Adolfu Hitlerovi. Dvaatřicetiletý gólman totiž při projednávání svého případu argumentoval tím, že nemohl předvádět nacistický pozdrav, neboť ho ani nezná. Hennesseyho začala disciplinárka vyšetřovat poté, co v lednu jeho spoluhráč dal na instagram fotku z týmového večírku, na níž má velšský gólman zvednutou pravou ruku a prsty druhé ruky si drží pod nosem. Gesto připomíná hajlování a naznačení Hitlerova knírku. Hennessey se však bránil tím, že jen chtěl máváním upoutat pozornost fotografa a druhou rukou se snažil zesílit hlasitost svého volání. Disciplinární komise před dvěma týdny brankáře londýnského klubu obvinění zbavila a dnes na webu zveřejnila oficiální odůvodnění, v němž Hennesseyho kárá za jeho nedostatek povědomosti o klíčových historických událostech 20. století.

Reagovat
Whitemedia

Hennessey se však bránil tím, že jen chtěl máváním upoutat pozornost fotografa a druhou rukou se snažil zesílit hlasitost svého volání.

https://cdn.newsapi.com.au/image/v1/c6b1034a56f2e4375ef58ce1dd2e2fbb

OK

Reagovat
blade115

Reagovat
Counter

Je to celé boží. A třešnička je, že ten fotograf se jmenuje Bussolini

Reagovat
Whitemedia

lepší už to být nemůže

Reagovat
Swarley

Bohužel ani tuhle ironii osudu Hennessy nedoceni....

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gunner14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
salami

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
TopinB

https://youtu.be/Qo4vGkkMEss Záběry z večírku, exkluzivně

Reagovat
lichna.

Cenzura

Reagovat
Busby babes

Barcelona charging Liverpool fans €119 for tickets for the CL first leg at the Nou Camp. Liverpool will now charge Barca fans €119 for the game at Anfield and use the €31 extra to subsidise tickets.

#MesQueUnClub pyco.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

prej je to teda uz starsi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele