Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

27.10.2020, 08:28
Aktuality
Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Anglie


Obránce Vladimír Coufal a záložník Tomáš Souček odehráli za West Ham United celé utkání proti Manchesteru City. Coufal si připsal asistenci u vedoucí branky Antonia. Utkání skončilo remízou 1:1.

Útočník Matěj Vydra naskočil v 89. minutě za Burnley do zápasu na půdě Tottenhamu. S porážkou 0:1 se mu ale už nic udělat nepodařilo.

Obránce Tomáš Kalas odehrál v League Championship celé utkání za Bristol City. Proti Swansea znovu vedl tým s kapitánskou páskou a přispěl k remíze 1:1.

Itálie


Záložník Jakub Jankto se stal hvězdou utkání Sampdorie Janov na půdě Atalanty Bergamo. Český fotbalista nejprve přihrál na branku Mortena Thorsbyho a v závěru pečetil vítězství 3:1 gólem v nastaveném čase. Kromě toho si Jankto připsal na své konto žlutou kartu v 71. minutě.

Záložník Antonín Barák nastoupil za Hellas Verona v 62. minutě utkání na půdě Juventusu a přispěl k remíze 1:1.

Německo


Rovných 89 minut odehrál za Herthu Berlín záložník Vladimír Darida. Jeho tým prohrál na půdě Lipska 1:2.

Obránce Theo Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka odehráli celé utkání za Werder Brémy proti Hoffenheimu. Gebre Selassie dostal v nastaveném čase žlutou kartu. Utkání skončilo nerozhodně 1:1. Obránce Pavel Kadeřábek na straně hostů kvůli koronavirové karanténě nenastoupil.

Nizozemsko


Záložník Václav Černý nastoupil v základní sestavě Twente na půdě Utrechtu. Hned v první minutě přihrál na vedoucí branku Danilovi. Utkání ale nakonec skončilo výhrou Utrechtu 2:1. Černý byl střídán v 62. minutě.

Obránce Tomáš Hájek nastoupil za Vitesse Arnhem do utkání proti PSV Eindhoven v 60. minutě, krátce po vedoucí brance Opendy na 2:1. Duel stejným skóre i skončil, takže Vitesse se drží na druhém místě tabulky, jen o skóre za vedoucím Ajaxem.

Slovensko


Záložník Nicolas Šumský odehrál celé utkání za Sereď proti Zlatým Moravcům. Ve 28. minutě se dokonce střelecky prosadil a vyrovnal na 1:1. Duel ale nakonec skončil výhrou hostů 2:1. Šumský už jen v závěru zápasu dostal žlutou kartu.

Obránce Petr Pavlík odehrál jako kapitán celé utkání za Pohronie proti Senici. Jeho mužstvo podlehlo 1:2. Za hosty chytal Tomáš Fryšták, jenž dostal žlutou kartu v 82. minutě. Celý duel odehrál i obránce Miloš Kopečný. Důležitým aktérem utkání byl také útočník Oskar Fotr. Ten naskočil do hry ve 46. minutě do druhého poločasu. V 61. minutě navrch vstřelil vyrovnávací branku na 1:1. V nastaveném čase pak byl ještě vystřídán z taktických důvodů.

Brankář Martin Jedlička odchytal celý šlágr kola za Dunajskou Stredu proti Slovanu Bratislava. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík se po delší době objevil v brance Sevilly a odchytal celé utkání proti Eibaru. Sevilla ale nečekaně doma klopýtla a prohrála 0:1.

Belgie


Obránce Václav Jemelka si připsal první ligový start za Leuven. V 64. minutě naskočil do utkání s Bruggami a přispěl k vítězství nad úřadujícím mistrem 2:1. Michael Krmenčík za hosty nenastoupil, protože je v karanténě.

Útočník Tomáš Chorý odehrál celé utkání za Waregem na hřišti Oostende. Jeho tým však prohrál jednoznačně 0:3.

Kypr


Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Pafos proti Karmiotisse a přispěl k jasnému vítězství 3:0.

Obránce Pavel Čmovš zapsal kompletních 90 minut a žlutou kartu ze 30. minuty. V dresu Nea Salamis však musel skousnout na půdě Apollonu Limassol porážku 0:3.

Záložník Josef Hušbauer odehrál 58 minut za Anorthosis Famagusta v utkání s APOELem Nikósie a mohl po utkání slavit vítězství 2:0.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora odehrál celé utkání za Riga FC proti Daugavpilsu. Jeho tým vyhrál 2:0 a udělal další krok k zisku mistrovského titulu. Tabulku vede o devět bodů.

Maďarsko


Záložník Jaroslav Navrátil odehrál v dresu Kisvárdy první poločas duelu na půdě MTK Budapešť. To nakonec skončilo remízou 1:1. Navrátil byl vystřídán o přestávce.

Puskás Akademie prohrál na půdě Diósgyőri VTK jasně 0:3. Celý zápas v dresu poražených odehrál záložník Jakub Plšek, který v prvním poločase dostal žlutou kartu.

Polsko


Wisla Krakow porazila doma Podbeskidzie jasně 3:0. Přispěl k tomu svým výkonem i český obránce Michal Frydrych. Do historie zápasu se zapsal také žlutou kartou z 81. minuty.

Jagiellonia Bialystok prohrála ve Wroclavi 0:1. Celý zápas za hosty odehrál záložník Martin Pospíšil.

Celé utkání odehrál za Legii Varšava útočník Tomáš Pekhart, který tentokrát po čase vyšel střelecky naprázdno. Ve Štětíně jeho tým pouze remizoval 0:0.

Polskou ligu i nadále vede Rakow Czestochowa. V posledním kole vyhrál 2:1 nad Stalem Mielec. Za domácí odehrál s kapitánskou páskou celé utkání obránce Tomáš Petrášek. Ten dostal v nastaveném čase žlutou kartu. Od 73. minuty hrál také záložník Petr Schwarz. Za hosty naskočil do utkání v 76. minutě Martin Sus.

Rumunsko


Gaz Metan Medias prohrál doma s Botosani 1:2. Obránce Ondřej Bačo nastoupil v základní sestavě, ale duel nedohrál. Po dvou žlutých kartách byl v 58. minutě vyloučen.

Rusko


Spartak Moskva vyhrál v Krasnodaru 3:1. Celé utkání za vítěze odehrál záložník Alex Král. Spartak se posunul do čela tabulky, kterou teď vede o dva body před CSKA a o tři body před Zenitem Petrohrad.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák nastoupil v základní sestavě Aluminij Kidričevo na hřišti klubu Bravo a přispěl ke konečné remíze 1:1. Střídal v 63. minutě.

Švýcarsko


Záložník Martin Frýdek naskočil do druhého poločasu v dresu Lucernu v zápase na půdě Young Boys Bern. Jeho tým vedl po půli 1:0, ale nakonec na půdě mistra prohrál 1:2.

Turecko


Obránce Filip Novák nastoupil v 71. minutě z lavičky Fenerbahce Istanbul proti Trabzonsporu. Na konci se mohl radovat z vítězství nad svým bývalým týmem 3:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (101)

Přidat komentář
TheMally11

Nastoupí Vaclíček dostanete na fráček

Reagovat
vacin

Já znám taky jednu básničku

Mally Mally ty jsi ale debil

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Andis

Nn hvězdou je opět Česká dvojka ve WHU tam nemůže být řeč o ničem jiném. Ted je to to populární, Jankto a spol. v médiích netáhnou ted

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

když se tu řešil přesun Mosese do Spartaku, tak že to bude znamenat, že si Alex sedne a že nerozumím fotbalu když mi to přišlo absurdní... nakonec to může být Král kdo se stane novým králem českého fotbalu. Na tak mladýho kluka to má v hlavě hodně srovnaný a neskutečně mě překvapil jak se v Rusku rozvíjí v ofenzivní části svojí hry

Reagovat
smazaný uživatel

To, že fotbalu nerozumíš je známá věc. Řešilo se tu pouze to, že příchod Mosese mu může v některých zápasech vzít nějaké minuty, nikoli, že by měl vypadnout ze základu

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna minule ses zrovna ty k ničemu nevyjdařoval jen si napsal že nerozumím fotbalu na můj komenz kde jsem odpověděl na koment: Král dohrál... že určitě když hrají stejný post (s Mosesem).

Nevím kde si vycucal že jsi někde s někým něco řešil...

TurboPlastik16.10.2020 13:05#

Musíš znát souvislosti, což evidentně ty neznáš. Typicky víš o fotbale tužku, ale píšeš sem, jak největší odborník

https://www.eurofotbal.cz/clanky/moses-opet-opousti-chelsea-letos-bude-hostovat-ve-spartaku-moskva-479946/

Reagovat
srandamač

To dělá ten Bielsista, co tu psal ty rozbory?

Reagovat
Prezioso

Nene, ten trener Leedsu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Kalas s paskou

Argentinec to tam sazi v madarsku

Reagovat
cetto

ma 1 gol

Reagovat
PH8

Hotovej vrah. Zvlášť když se dostane k lajně.

Reagovat
Pablos

jakej Argentinec ?

Reagovat
smazaný uživatel

Šumský

Reagovat
h8_sfatto

škoda, že Černý nedal gól proti Utrechtu

Reagovat
dave30

A proč byl vlastně tak brzy střídán? Doufám, že není zraněný. Přece když prohrávám, tak nestřídám svou hvězdu v 62. minutě. Nebo není jejich hvězdou?

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězdu Teď se mu daří, ale hvězda to ještě nebude. Zraněný není, byl střídán z výkonnostních důvodů

Reagovat
dave30

To není možné, vždyť má zachránit reprezentaci...

Reagovat
$$CaptainKokotko

Vy jste opravdu dementi. Vysvětlí mě tu někdo proč by nebyl platný třeba na posledních 15-20 min proti Skotsku. Takový hráč tam chyběl.

Reagovat
Selänne

Vysvětlení sis napsal hned v první větě. Nežádej je o to znovu.

Reagovat
Skleepy

Nic mu nebylo po zdravotní stránce, jen jako tým hráli mizerně a jemu samotnému se taky nijak nevedlo, na rozdíl třeba od minulého zápasu, kde dvakrát krásně napálil alespoň konstrukci branky. No ani to oživení střídáními jim nijak nepomohlo.

Reagovat
osobnostx

Podle fanoušku Twente na jejich stránkách "40 minut bez balonu"

Reagovat
Kiwi-21

Měl asistenci

Reagovat
PH8

Šumský?

Reagovat
Salfovic

Nic nevypovídá o kvalitě ligy víc.

Reagovat
cetto

Jankto vždycky odehraje jeden super zápas a pak 10 zápasů nic. V repre se mi nikdy nelíbil. Vesměs běžec jako Krejčí. Odehrál asi fakt dobrej rok/dva v Itálii na začátku, ale nevím popravdě, kde se to v něm vzalo. Teď nepřipomíná hráče, který by měl být hvězdou Udinese...

Reagovat
Sztanda

Zrovna před tímhle víkendem jsem si říkal, že je dost neproduktivní. Ale zase musel si v novém týmu vydobít pozici a předtím v Udinese už to byla dost křeč jak z jeho strany tak vůbec toho klubu mi přišlo. Teď hraje pravidelně v týmu kterému se relativně daří, tak snad půjde nahoru i on jak herně tak číslama.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zark

Vždyť v repre pokaždé patří k nejlepším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
adoxx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bakary3

Mne to prijde, ze lidi na ten fotbal nekoukaj a pak tu papouskujou nějakou hlasku z diskuzi.

Neni to zadnej dribler, ale techniku ma slušnou a vi, co si s ni muze dovolit a jak hrat.

Pracovitej hrac, umi dopredu i dozadu, dobra strela i centr, super tah na branu.

Ja ho mam rad, me v repre nikdy nezklamal.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Selänne

Reagovat
Zark

do puntíku souhlas

Reagovat
ACSeRw!n

neni to zadna superstar, ale na nasi repre nadstandartni hrac s nadprumernou technikou a navic to neni zadnej kreten

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
mojmira

Reagovat
Selänne

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Reggie

Cože? Jak píše dole Zark, tak v repre je skoro vždycky mezi nejlepšíma. Co se týče srovnání s Krejčím, tak Jankto má narozdíl od něj má dobrý zakončení, umí výborně oběma nohama a kope výborně standardky a umí zahrát na více postech. Tohle srovnání je úplně mimo.

Reagovat
dave30

Srovnávat Jankta s Krejčím je jako srovnávat Mercedes s Trabantem.

Reagovat
Zark

Reagovat
adoxx

Reagovat
Shevchenko

Běžec jako Krejčí?

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Lof

Reagovat
Salfovic

Sice to není Čech, ale včera odehrál skvělý zápas Hrošovský.

Reagovat
inferno08

A v sobotu zahrál skvěle Lewandowski!

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
smazaný uživatel

A co supertalent Simič? V Hajduku zřejmě zjistili, že neumí nic. Měl by si hledat jiné angažmá, hlavně někde, kde bude konečně pravidelně hrát. Třeba nějaké Táborsko

Reagovat
Pablos

a to byl jednou nohou na MS

Reagovat
dave30

Ještě jeden talent mě napadá - Macek. Už se blíží k naší hranici, ale pořád "se drží" venku.

Reagovat
djwenca

co s ním je? Koukám, že nemá ještě ani minutu v nové sezóně?

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu to nahoře. V Hajduku zjistili, že nic neumí a přestali s ním počítat

Reagovat
djwenca

to je tvoje domněnka, ale ne fakt ;)

Reagovat
Selänne

Ty musíš mít docela smutnej život, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak. Co se ti nezdá?

Reagovat
ACSeRw!n

Sumsky

Reagovat
djwenca

a Vydra už je zase útočník číslo 4

Reagovat
zelda

a zaslouženě bohužel

Reagovat
djwenca

fakt? nehrál dobře, když dostával šance v základu?

Reagovat
dave30

Také bych ho až tak kriticky neviděl. Když byly "věže" Wood a Barnes zraněni, tak se na záskok hodil. A když vidím, jak je v poslední době gólový Barnes, tak se divím. Bohužel pro Vydru, oni jsou zvyklí hrát na ně...

Reagovat
Bakary3

... a pro něj taky neni jednoduchý sbirat minutky, kdyz vi, ze stejne nema sanci....

I v repre si myslim bylo znat, ze proste herni praxe a jistota chybi.

Hraci trucujici kvuli kazdy kravine jsou dementi, ale u nej se skoro divim, ze se jim na to davno nevysral...

Reagovat
Kucka

Reagovat
dave30

Má tam celkem lukrativní smlouvu (něco kolem 35 tisíc liber týdně) která by mu měla končit příští léto. Tak uvidíme v zimě, já spíš myslím, že až v létě. Jako volný hráč si bude moci vybírat.

Reagovat
naheCZ

Já jsem v té době četl článek, že vlastně Burnley se díky tomu, že hrál, strašně zlepšilo ve střílení branek...tady jsem ho dohledal https://www.premierleague.com/news/1700323. Ale Burnley tam radši dá ty dvě věže dopředu, však si pak stačilo jen počkat, až se Vydrovi zase nepovede jeden zápas a šup s ním zpátky na lavičku

Reagovat
Hokaido

Jenže potom, co Dyche pro klub jako Burnley udělal (a pořád dělá), ho prostě nikdo soudný nemůže ani trochu kritizovat.

Reagovat
Kucka

Gebre měl i áčko, to mi přijde důležitější než žlutá

Reagovat
dave30

Reagovat
meno

Jsem rád, že se Fotr prosazuje v dospělém fotbale

Reagovat
dave30

Má 24 roků, tak za koho by měl hrát, za dorostence? Prosazuje se - těch 66 minut (z 11ti zápasů) znamená prosazuje se? Tak ať se mu daří.

Reagovat
meno

Tak mohl bejt jak Hůrka nebo Linhart, že jo

Reagovat
inferno08

24 let a už fotr..

Reagovat
dave30

Hájek se zas posunul do pozice stopera č.4? Myslel jsem si, že ho tam trenér podrží, když se jim tak dařilo, když hrál. Škoda, snad nějaká příležitost ještě přijde.

Reagovat
YNWA__MSN

Patrik Hrošovský sestřelil Gent

Reagovat
dave30

Bamford sestřelil Leeds a Lewandowski Frankfurt.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
YNWA__MSN

dpc a co to sem pleteš? Hrošovský je sice Slovák, ale celou kariéru před přestupem do Genku odehrál v Česku

Reagovat
Bakary3

A co jako, tak tu budem psat i o Dzekovi ?

O.cizincich tahke rubrika neni.

A jinak te nikdo nekamenoval, zes to napsal, jen si dave udelal srandu, no boze

Reagovat
dave30

To máš pravdu, ale ta rubrika se nějak jmenuje. A více hráčů v naší lize začínalo (např. Džeko, Bonny...). Takže neber to osobně.

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
berliner

Bamford prece sestrelil Aston Villu

Reagovat
dave30

Samozřejmě, moje chyba.

Reagovat
Kepy_FCB

Zapomínáte na Deniska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele