Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

20.10.2020, 11:39
Aktuality
Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Anglie


Obránce Vladimír Coufal i záložník Tomáš Souček odehráli za West Ham United celé utkání na půdě Tottenhamu a byli u zázračného comebacku z 0:3 na 3:3 od 82. minuty. West Ham vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení zásluhou famózní střely Manuela Lanziniho.

Obránce Tomáš Kalas naskočil v League Championship dresu Bristol City po zranění ramena na posledních jedenáct minut do zápasu na půdě Barnsley. Jeho tým nakonec remizoval 2:2 kvůli inkasované brance hluboko v nastaveném čase. Body ztratil Bristol poprvé v sezoně, nicméně i tak zůstává v čele.

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov v zápase proti Laziu a odehrál 68 minut. Jeho mužstvo zvítězilo 3:0. Pro Sampdorii to byla druhá výhra za sebou a vyšvihla ji do středu tabulky.

Ve druhé lize porazila Brescia na domácí půdě Lecce jasně 3:0. Do utkání ze dvou českých fotbalistů naskočil v domácím dresu pouze záložník Jaromír Zmrhal, který v 89. minutě vystřídal Donnarummu. O víkendu se pak Zmrhalovi povedl daleko větší úspěch, stal se otcem dcerky.



Německo


Záložník Vladimír Darida nastoupil v základní sestavě Herthy Berlín proti Stuttgartu. Střídal v 78. minutě za stavu 0:2, který se už do konce zápasu nezměnil.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie hráli za Werder Brémy od první minuty ve Freiburgu a odehráli kompletní utkání. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Nizozemsko


Záložník Václav Černý si v barvách Twente připsal gólovou asistenci u úvodní branky svého týmu, kterou na půdě Willemu II vstřelil už ve druhé minutě Danilo. Zápas nakonec skončil jasným vítězstvím hostů 3:0. Černý byl vystřídán v 89. minutě. Twente patří v tabulce pátá příčka.

Celý zápas odehrál za Vitesse Arnhem obránce Tomáš Hájek. Jeho tým zvítězil v Haagu 2:0 a je dokonce třetí za vedoucím duem PSV Eindhoven - Ajax.

Slovensko


Obránce Petr Pavlík odehrál celý zápas v dresu Pohronie. S kapitánskou páskou na rukávu dovedl svůj tým na půdě Trenčína k remíze 1:1.

Obránce Jurij Medveděv nastoupil v základní sestavě Slovanu Bratislava v domácím zápase proti Seredi a podílel se na vítězství 3:0. Odehrál celé utkání, do kterého zasáhl také záložník Erik Daniel, který naskočil v 69. minutě. Za Sereď hrál celé utkání záložník Nicolas Šumský. Ten se do historie zápasu zapsal žlutou kartou ve 24. minutě.

Senica prohrála doma s Ružomberkem 1:2 po nečekaném obratu v závěru zápasu. Na straně poražených chytal celé utkání brankář Tomáš Fryšták, kompletních 90 minut odehrál i obránce Miloš Kopečný. Od 70. minuty hrál i mladý útočník Oskar Fotr.

Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu vítězný zápas na půdě Michalovců. Zápas skončil výhrou hostů 4:2. Dunajská Streda vede tabulku o dva body před Slovanem Bratislava.

Belgie


Útočník Tomáš Chorý nastoupil v základní sestavě Waregemu doma proti Antverpám. V utkání se dostal k jedné nebezpečné hlavičce, jeho tým ovšem nakonec prohrál 1:3.

Kypr


Omonia Nikósie s duem českých obránců Jan Lecjaks a Michael Lüftner sestavě zvítězila 2:1 na půdě Achnasu. Oba Češi odehráli celé utkání. Omonia vede tabulku s jednobodovým náskokem, nicméně má odehráno o zápas více než druhý Apollon.

Anorthosis Famagusta vyhrál jasně 4:1 na hřišti celku Nea Salamina. V dresu vítězů zapsal kompletních 90 minut záložník Josef Hušbauer. Za poražené hrál od začátku obránce Pavel Čmovš, který byl střídán po prvním poločase.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora se střelecky prosadil v dresu Riga FC a přispěl k vítězství 2:0 na hřišti Jelgavy. Jeho tým vede tabulku s devítibodovým náskokem před RFS, odehráno má ale o zápas více.

Maďarsko


Kisvárda prohrála na domácí půdě s Ferencvárosem 0:2. Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil za domácí tým v základní sestavě, střídal už v 54. minutě, ovšem ještě za bezgólového stavu.

Puskás Akademie prohrála doma s MTK Budapešť 0:3. Záložník Jakub Plšek nastoupil v základní jedenáctce a na hřišti vydržel do 62. minuty, kdy byl vystřídám. Celé utkání odehrál útočník David Vaněček, jenž dostal v 85. minutě žlutou kartu.

Polsko


Raków Czestochowa pokračuje ve své úžasné jízdě. Zvítězil 3:1 na půdě Górniku Zabrze a vede tabulku Ekstraklasy. Celý zápas za něj odehrál obránce Tomáš Petrášek (jako kapitán). Z lavičky naskočil jako náhradník v 68. minutě záložník Petr Schwarz. V nastaveném čase pak ještě další středopolař Daniel Bartl.

V základní sestavě Jagiellonie Bialystok byl jak Martin Pospíšil, tak Tomáš Přikryl. První odehrál proti Lechu Poznaň celé utkání, druhý byl vystřídán v 70. minutě.

Obránce Michal Frydrych otevřel v dresu Wisly Krakov skóre zápasu na hřišti Stalu Mielec. Bývalý obránce ostravského Baníku a pražské Slavie si naběhl na dlouhý aut a z malého vápna nekompromisně zamířil k tyči. Wisla nakonec zvítězila vysoko 6:0.

Útočník Tomáš Pekhart se stal hrdinou zápasu Legie Varšava se Zaglebie Lubin. Český forvard dvěma brankami rozhodl o vítězství svého týmu 2:1. Ve 30. minutě dostal na hranici pokutového území přihrávku a z otočky jej poslal po zemi přesně k tyči. Druhý gól přidal v 53. minutě ze vzduchu po centru Luquinhase.

Sestřih zápasu Legia - Zaglebie



Rumunsko


Gaz Metan Medias prohrál 0:1 na hřišti Chindie Targoviste. Celé utkání v dresu hostů, které vede Dušan Uhrin ml., odehrál obránce Ondřej Bačo.

Rusko


Spartak Moskva zvítězil 3:2 na hřišti FK Chimki. Český záložník Alex Král odehrál celé utkání. Spartak drží druhé místo o skóre za vedoucím Zenitem.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij Kidričevo. Jeho tým na hřišti vedoucího celku tabulky Mury vyhrál 2:1. Aluminij je zatím osmý těsně nad barážovou pozicí.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek naskočil v dresu Lugana na poslední dvě minuty v zápase na půdě Vaduzu. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Turecko


Útočník Milan Škoda odehrál za Rizespor druhý poločas divokého utkání proti Ankaragücü. Škoda nastoupil za stavu 2:3 z pohledu domácích, díky hattricku Loïca Rémyho ale duel nakonec skončil vítězstvím Rizesporu 5:3.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (91)

Přidat komentář
TheMally11

Pekhartovi to tam padá, ale ne Šilhavka bude povolávat neviditelného Hložka

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo spíš Poznara?

Reagovat
smazaný uživatel

Polská liga se v česku pomalu bere jako nejlepší na světě Samozřejmě teda s vyjimkou té turecké

Reagovat
smazaný uživatel

Pobavil si

Reagovat
KingMaster13

Pekhartovi to sice padá ale je to šílený poleno který Hložkovi nebude sahat ani po kotníky

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý si dovolil pozvat nejlepšího útočníka ligy, cože?!

Reagovat
smazaný uživatel

Musu?

Reagovat
Rothbard

Juliše?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Uwe háže buly

Ne, nejlepšího chorvatský útočníka neříkal..

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Neyjrayx

Jestli si viděl ten sestřih tak je to jen zakončovatel, nic nevytvořil => ze všech pozic střílel, sniperů máme v repre dost

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Když nemůže titul k hoře, musí Hora za titulem.

Reagovat
Explicitni_Euler

Ale jo, minimálně toho jednoho malýho smajlíčka by sis za to zasloužil.

Reagovat
Mononukleoza

tak já maleho dávám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

ten Černý je fakt ve forme

Reagovat
F.Torres

Pomohl by. Na kridlech nas tlaci bota.

Reagovat
KingMaster13

Musí v tom ale pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče produktivity, tak už teď je za ty čtyři zápasy na průměrné sezoně Masopusta či Provoda

Reagovat
KingMaster13

Pointa? Nizozemská Eredivisie je úplně jiná liga to s naší nejde vůbec srovnávat. Ano víme že třeba Masopust je poleno ale i tak ti za sezonu vykouzlí solidní počet golů a asistencí. Nejde srovnávat liga v Nizozemsku a u nás, naše je mnohem víc defenzivně založená

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, a na druhé straně Vitesse s Hájkem dostalo v nové sezoně jen dva góly od Ajaxu. Jinak samé nuly....

Tohle je jen zoufalé hledání výmluv proč držet v repre prokazatelně horší hráče.

Reagovat
KingMaster13

Až to dokáže dlouhodobě tak prosím. Však nedávno vypadala jeho kariéra na odpis. A Hájek tam hraje?

Reagovat
Greny

jo hraje, 4 x 90 minut z 5 zapasu akoeat prvni kolo nehral..

Reagovat
KingMaster13

Hezky, to je zrovna krásnej příběh Týpek co seděl v Plzni a nikdo mu nevěřil tak se prosadil v Eredivisii

Reagovat
dave30

Zatím byl stoper č.4. Dva stopeři ze základu (hrají na 3) měli zdravotní problémy. Tak snad se chopí šance. Zatím se jim daří, tak by trenér nemusel dělat změny.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
cetto

o kvalitě týmů ve středu až spodku holandské ligy se dá velmi pochybovat. ty týmy nahoře mají kvalitu, to jo, ale pak je tam obrovský propad. Černý by v top3 v čr nenastupoval v základu. Ale ať. Já jsem pro, klidně ať ho příště povolají, jen se dokáže, že na repre nemá.

Reagovat
OTASi

Zato Masopust dlouhodobě ukazuje jakej to je hráč světovýho kalibru s křídlama jsme na tom možná nejhůř v novodobý historii, absolutně nechápu proč by nemohl hrát mladej hráč, kterej je v Nizozemsku produktivní

Reagovat
cetto

Ale to je systémovej problém. Když trénuješ klub, tak si uděláš taktiku a do toho hledáš hráče. V repre bereš nejlepší hráče a snažíš se na ně naverbovat taktiku. Pokud nemáme křídla, tak řešení není povolat jiný křídla. Řešení je vůbec na křídla nehrát. Já nejsem v zásadě proti povolání Černýho, taky že v další nominaci beztak bude. Ale nesouhlasím s tím, že je to výrazně lepší hráč než ti, co jsou tam ted. Twente je na úrovni Teplic a o Žitném se taky neuvažuje že by měl být povolán...

Reagovat
Selänne

Podle čeho je Twente na úrovni Teplic? Ty voje počty a srovnání nedávají moc smysl, víš to?

Reagovat
RadekVonCZE

A to tě jak napadlo, že Twente je na úrovni Teplic?

Reagovat
TheMally11

stejně jako Hložánek

Reagovat
Selänne

Reagovat
OTASi

Reagovat
Neyjrayx

přesně tak, je to úplně jiný vesmír

Reagovat
OTASi

Tyvole když už tam je Masopust s Provodem, tak fakt nevidím důvod proč by tam nemohl bejt Černý, navíc když je produktivní

Reagovat
KingMaster13

Černý je stejnej Masopust, akorát mu to tam padá a Provod je úplně jinej kalibr než ti dva

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Černý je o třídu výš než Masopoust s Provodem dohromady, jen aby drželo zdravíčko.

Reagovat
ACSeRw!n

nebejt covid, tak je podle me minimalne v jedny nominaci byl

Reagovat
Lacko_Boh

OT:

https://i.redd.it/81kvb86283u51.jpg

chlapci z obrazku + Martinez, myslite ze by sa zachranili v PL ako team?

Reagovat
RadekVonCZE

No nevím, jsou mladí a ještě tolik zkušeností nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Hájkovi se taky koukám docela daří.

Reagovat
dave30

Hrají na 3 stopery a 2 ze základu mají (měli) zdravotní problémy. Tak snad se chopí šance.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
KingMaster13

Ten Alex musí přestoupit ten Spartak začíná dost přerůstat

Reagovat
doshcz

v Anglii hrál ještě Žambůrek za Shrewsbury, sice League One ale dobré minuty pro něj

Reagovat
iamek

Kovář taky v League one chytá každý zápas za Swindon a nic.

Reagovat
doshcz

Reagovat
dave30

Ještě Holý chytá za Ipswich, vedou tabulku a v šesti utkáních dostal 2 góly.

Reagovat
Uwe háže buly

Toho jsem měl na Viktorce rád, nechápu že ho nevzal někdo z ligy..

Reagovat
dave30

Tak zkoušel ho Zlín. První rok celkem chytal, ale tu druhou sezónu na podzim už ne. Asi tady o něho opravdu nebyl zájem, když šel do League One. Nicméně pokud postoupí s Ipswichem do Champu, tak se může ještě ukázat.

Reagovat
Uwe háže buly

Byl by to podobný scénář jak stech no.

Reagovat
dave30

Štěch je asi jiná kategorie. Byl na ostrovech od mlada a po prvním postupu chytal (Yeovil). Potom Sparta a návrat na ostrovy hlavně kvůli rodině. Takže když podruhé postoupil a přestal chytat, tak ho to určitě zas tak moc nevzalo. Teď tam chytá někde u baráku L. Two a je asi spokojený.

Reagovat
TheMally11

za Mansfield

Reagovat
dave30

Jj

Reagovat
dave30

Vidíš, dnes si Holý ještě pořádně nechytil na balón a už 2 krát lovil.

Reagovat
Tomanatura

+ Hladky v Salfordu

Reagovat
cetto

Tak nějak jsem u Žambůrka doufal, že by se letos mohl významněji začít prosazovat z lavičky Brentfordu.

Reagovat
cetto

Pekhart je další příklad toho, jak ti naši mamlasi v útoku po třicítce z ničeho nic rozkvetou a začne jim to tam padat. Takovejch už tady bylo...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Achašveróš

asi to bude o psychice

Reagovat
cetto

Spíš jde o to, že tyhle kopyta prostě po tý třicítce už mají dost zkušeností, získají klid v zakončení a jsou dost silní, takže jim to tam začne padat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Pekhart svého času dal i 10 golů v bundeslize.

Reagovat
smazaný uživatel

Ondřej Mastný byl dopsán na soupisku Manchesteru United pro zápas na půdě PSG v Lize Mistrů

Reagovat
OTASi

Pekhart určitě aspoň do širší repre, aby v případě korony zas nehráli hráči jako Poznar nebo Doležal a Černý místo Masopusta okamžitě

Reagovat
TheMally11

a Hložek

Reagovat
OTASi

Btw co je se Skalákem? Dlouho jsem o něm neslyšel

Reagovat
Rothbard

Dle EF - v Millwallu, co hraje Champ a letos nastoupil jen k 31 minutám v poháru. Slabota.

Reagovat
OTASi

právě že vždycky koukám jestli je aspoň na lavičce a nic.. ale na instagramu postoval pořád něco jak je tam happy..to prostě nechápu..on už xtou sezonu nedostává čuchnout ale tak hlavně že prachy choděj, sportovní stránka je vedlejší

Reagovat
Stannis Baratheon

Má tam rozjetý nějaký gastrobyznys

Reagovat
dave30

Měl nějaké zdravotní problémy. A nedávno jsem někde četl, že tam má mít celkem dobrou smlouvu (tuším 16 tisíc liber týdně). Takže potom si rozmyslíš tu sportovní stránku. Obzvlášť jestli na něho nebylo moc kvalitních nabídek (ale to nemůžu posoudit). Po sezóně mu končí smlouva, takže v létě zřejmě budeme chytřejší.

Reagovat
ACSeRw!n

dyt ten nikdy nemel ani na Boleslav.. opet velkej fail od anglanu

Reagovat
OTASi

co se pamatuju tak tam hrál dobře + dobrý výkony za juniorskou repre

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jsou ten Souček s Coufalem dobří hned vletet do základní sestavy týmu Premiér League

Reagovat
smazaný uživatel

to není jak Schick, který se bude celou kariéru vymlouvat na nepřízeň trenéra, špatný klub, špatnou zemi, nevyhovující místo na hřišti, málo příležitostí, špatnou barvu trávníku, blízkost chemické továrny..

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že dal za Lipsko minulou sezónu 10 gólů, co?

Reagovat
berliner

Rozdil mezi Souckem a Schickem je ten ze Schick nema na svem konte ani jjeden Gol v LM zatimco Soucek ano Proto je Soucek nas nejlepsi hrac a ne nejakej Schick

Reagovat
TheMally11

to je na Ballon d'Or

Reagovat
Uwe háže buly

To není, ale za posledních 20 let tuhle metu překonal z českých útočníků jen Koller, pokud se bavíme o top soutěžích.. Navíc Schickovi se to povedlo hned dvakrát.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Rob Roy

Fišara nemá rád Krmencika? 65 minut za Bruggy. Jinak Zmrhal i Pospisil asistence.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele