9. kolo
24.10.2010 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - FC St. Pauli 2:0

Jens Keller zatím ve Stuttgartu potvrzuje staré rčení, že nové koště dobře mete, a VfB pod jeho vedením již opustilo nejen poslední místo, ale také sestupovou zónu. St. Pauli sice v Mercedes-Benz Areně předvedlo nebojácný výkon, domácí byli ale efektivnější a zvítězili 2:0.

Hosté přijeli do Švábska s dvěma výhrami v zádech a koučem Stanislawskim nezměněná sestava byla v úvodu na hřišti dominantní, v koncovce se jí ovšem nedařilo. Opačně si vedl domácí ansámbl, který po rychlém kontru vybojoval roh a z něj udeřil. Po precizním zahrání Gebharta vyskočil na malém vápně Niedermeier a jeho hlavička neměla chybu - 1:0.

Stuttgartští chtěli hned vedení pojistit a hrnuli se do útoku, takže v následujících minutách mělo utkání patřičné grády. Na horní síťce skončila dalekonosná rána Kuzmanoviće, na druhé straně Ulreich vychytal střelu Lehmanna. Hosté se znovu dostali na koně a po půlhodině málem vyrovnali, jenže Zambrano trefil pouze břevno.

Do druhého poločasu vstoupil lépe švábský celek a Kuzmanović s Cacauem mohli brzy zvýšit, prve jmenovaný ale nebyl v zakončení důsledný a "německého Brazilce" zneutralizoval pozorný Kessler. Poté se ozval znovu bundesligový nováček a Ebbers šikovně přehazoval Ulreicha, za něj ale na čáře zaskočil pohotový Tasci.

Hamburští dnes ve finální fázi zklamali a v 79. minutě přišlo to, co přijít muselo. Rychlý brejk domácích vyřešil střídající Marica zpětnou přihrávkou na Kuzmanoviće, který umístěnou ranou zvýšil na 2:0. St. Pauli se už v závěrečných minutách na odpor nezmohlo a naopak mohlo dohrávat o deseti, když Zambrano loktem zasáhl Cacaua. Oba hráči z toho nakonec vyvázli bez následků a druhý jmenovaný tak následně mohl slavit teprve druhý tříbodový zisk v této ligové sezóně.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele