9. kolo
24.10.2010 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:1

Mainz se díky šťastné výhře v BayAreně a remíze Dortmundu vrátil do čela bundesligové tabulky.

Leverkusen měl jednoduše řečeno více ze hry. Zpočátku se odhodlával spíše jen ke střelám z dálky, z těchto partií neuspěli ve dvanácté minutě Vidal a v šestnáctce Sam. Neustálý tlak svěřenců Juppa Heynckese měl za následek i několik slibných standardních situací. V jednadvacáté minutě byl pravděpodobně nejblíže skórování Derdiyok, nicméně jeho hlavička po Schwaabově centru jen těsně minula Wetklovu pravou tyč.

Udeřit mohlo i na druhé straně. Nadějnou pozici si vytvořili Szalai s Allaguiem, maďarský útočník Mainzu ale v nadějné pozici sám před Adlerem jen přestřelil branku. Leverkusen na to odpověděl za deset minut, Derdiyokův pokus se ale neujmul.

Do druhého poločasu si už Leverkusen nepřinesl tolik sil. V 55. minutě vydal první varování Szalai, když svou pomalou ránou pořádně protáhl Adlera. O dvě minuty později pak dával Caliguri přednost Allaguiovi, což se při nedůrazu v domácí šestnáctce vymstilo.

O osudu utkání rozhodla 70. minuta. Allagui dlouho udržel míč na kopačce, pak kolmicí našel budoucího hráče Leverkusenu Schürrleho a ten už jen předložil do prázdné branky Ivanschitzovi. Leverkusen už odpovědět nedokázal.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele