9. kolo
24.10.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 1:1

Borussia Dortmund měla v zápase proti Hoffenheimu mnohem více šancí, přesto si z utkání odnáší jen bod, který si zajistila až v samém závěru zápasu.

Již v deváté minutě přišlo na tým Jürgena Kloppa špatné znamení. Včeličky letos vždy vyhrály v zápase, kde jako první skórovali. Tentokrát se ale prosadil soupeř. Mlapa vybojoval míč pro Luize Gustava, ten jej předložil křížem šestnáctkou na Dembu Bu, pro nějž už nebylo problémem uklidit míč do odkryté branky.

Dortmund dostal možnost odpovědět po čtvrthodině hry. Talentovaný Kagawa vnikl do pokutového území, kde jej Vorsah fauloval loktem. Sudí Stark nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Nuri Sahin a proměnil. Nicméně vše se muselo opakovat, neboť podle hlavního arbitra zápasu dva z hráčů v žlutém vyběhli předčasně ze zdi. Napodruhé už Sahin tak úspěšný nebyl, Starke jej vychytal.

BVB si dokázal vytvořit obrovské kvantum šancí, ale ani jednu z nich nedokázal v prvním poločase proměnit. Hoffenheim nadále produkoval dobře takticky seřízený fotbal a sám rychle přecházel do protiútoku. Do konce prvního poločasu ale už gól nepadl.

Obměněná sestava domácích vtrhla do druhé části hry jako velká voda. Ve 49. minutě se v ideální střelecké pozici zjevil Grosskreutz, nicméně z deseti metrů branku přestřelil. Stejný hráč schovával hlavu do dlaní i o deset minut později, kdy nejvyvýšenějším bodem svého těla posunul míč jen těsně vedle Starkeho branky.

V 63. minutě si pak oddechlo celé Vestfálsko ve žlutých barvách. Weidenfeller totiž pro Vukcevićovi vytáhl parádní zákrok z elitní kategorie. Borussia se i nadále trápila. Kagawův pokus z 81. minutě byl v slibné pozici zablokován, za pět minut zase Hummels jen těsně minul.

Pak ale ve třetí minutě nastavení přišel volný kop pro domácí barvy. Nuri Sahin poznamenán událostmi zápasu přenechal jeho exekuci letní posile z Basileje Antoniu Da Silvovi, na jehož krásně točenou ránu byl Tim Starke krátký.

Druhou žlutou kartu pak ještě po závěrečném hvizdu viděl Sejad Salihović za protesty a svému týmu tak bude chybět za týden proti Hannoveru.

Autor: Daniel Polách / bvb.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 barrios,blazczykowski

Reagovat
smazaný uživatel

mozna 2:1 sníží ibiševič

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pro mně jasná 1 tip.3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jako fanoušek tsg bych chtěl aby vyhráli ale jsem realista a domácím sem docela daří takže 2:0,3:0 :(

Reagovat
smazaný uživatel

dobře tsg škoda že to neubránily až do konce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele