Bundesliga - preview 9. kola

22.10.2010, 08:31, aktualizováno 24.10.2010, 08:55
Previews
Dortmund hraje s Hoffenheimem a bude si chtít udržet první příčku. Na tu má zálusk i Mainz, ten se představí v Leverkusenu. Stuttgart hostí St. Pauli a bude se chtít odlepit z posledního místa tabulky...
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
V prvním nedělním zápase se představí vedoucí Dortmund a proti nevyzpytatelnému Hoffenheimu se bude snažit o udržení se na špici bundesligové tabulky. Hosté si ovšem dosud z Vestfálského stadionu vždy odvezli po bodu a minimálně takový cíl mají i pro dnešek.

Každopádně Borussia bude v domácím prostředí favoritem, neboť její úctihodná vítězná šňůra se už rozrostla na sedm tříbodových zisků, a pokud by v neděli v půl šesté mělo BVB slavit další výhru, jednalo by o klubový rekord. Po vybojovaném vítězství 2:1 na hřišti 1. FC Köln ovšem kazí pohodu Evropská liga, v níž Dortmund sice své soupeře přehrává, jenže se Sevillou nešťastně prohrál a PSG ve čtvrtek uzmulo šťastný bod.

V dobrém světle ve středu zálohy se v tomto zápase ukázal zázračný mladík Mario Götze, který zaskakoval za zraněného Svena Bendera. Podobné to zřejmě bude i nyní, mimo hru jsou ještě dlouhodobí marodi Owomoyela, Kehl, Hajnal a Kringe. "Hrají velmi disciplinovaně a jsou věrní stejnému systému. Mají na to, aby hráli o nejvyšší příčky delší dobu," uznal soupeřovu sílu trenér Hoffenheimu Ralf Rangnick.

"Z naší role outsidera musíme vytěžit co nejvíce, potřebujeme k tomu ale opravdu skvělý výkon," dodal Rangnick. Jeho tým měl dobrý nástup a po třech zápasech vedl bundesligovou tabulku, následně ale dvakrát prohrál a dvakrát remizoval a chuť vítězství si zažil zase až před týdnem, když doma udolal Gladbach. "Přesto nás očekává těžký soupeř, doma s ním hrajeme vždy velice vyrovnané partie," říká dortmundský Jürgen Klopp.

Jeho protějšek Rangnick musí řešit potíže v obraně, kvůli zraněním nebudou hrát Šimunić s Ibertsbergerem a značně nejistý je i start dalšího stopera Vorsaha. Jejich absence by mohl Hoffenheim pocítit, neboť zatímco BVB vyslalo na soupeřovu branku 33 hlavičkových pokusů (nejvíce v lize), tak TSG je týmem s nejhorší bilancí vzdušných soubojů.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Götze, Sahin - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Barrios
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Eichner - Rudy, Luiz Gustavo, Salihović - Mlapa, Ibišević, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.90 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - FC St. Pauli  (neděle 17:30)
Kdyby před začátkem sezóny někdo tipoval, že Stuttgart a St. Pauli budou po osmi kolech v takové pozici, v jaké jsou, asi by byl poslán na vyšetření. Jenže realita je taková, že zatímco hamburský klub si užívá v první polovině tabulky, tak Švábové jsou poslední a potřebují stůj co stůj konečně zvítězit.

Po nedávné výměně trenéra se ale ve Stuttgartu blýská na lepší časy. Bezmocně vyhlížejícího Christiana Grosse nahradil energický Jens Keller a hned ve svém prvním utkání na lavičce jeho tým předvedl výborný výkon, který byl ohodnocen jedním bodem za remízu 2:2 na Schalke. Nyní už by to tedy chtělo brát za tři body. ”Je to pro nás velice důležité utkání, doma musíme bezpodmínečně vyhrát. Samozřejmě vzhledem k situaci v tabulce cítíme velký tlak, ale s ním se musíme vyrovnat,” prohlásil Keller.

VfB se narozdíl od domácí soutěže skvěle daří v Evropské lize, kde ve čtvrtek porazilo Getafe a zůstává bez ztráty bodu. V nedělní podvečer ho ale čeká soupeř těžšího kalibru. ”St. Pauli hraje velice týmově, nemá žádné hvězdy, ale výborného ducha. Na jejich příkladu je vidět, jak dobrá atmosféra uvnitř mužstva může vše ovlivnit,” domnívá se stuttgartský kouč, kterému budou chybět zranění Degen, Audel, Didavi a také kapitán Delpierre, který má absenci ještě pojištěnou disciplinárním trestem.

Naprosto odlišná atmosféra než ve Stuttgartu momentálně panuje v St. Pauli. Bojovníci z Kiezu jsou jedním z nejlepších venkovních týmů a v minulém kole poprvé vyhráli i doma na Millerntoru, když přestříleli Norimberk a před sobotním programem devátého kola dokonce úřadovali na šesté příčce, tedy těsně za poháry. "Chceme prodloužit svoji venkovní sérii. Pokud jako tým fungujeme, jsme velmi nepříjemným soupeřem," hlásí sebevědomně kouč hamburského klubu Holger Stanislawski. Jak už je čtyřicetiletý lodivod zvyklý z posledních týdnů, nemůže využít čtveřici Rothenbach, Morena, Sukuta-Pasu, Daube.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Camoranesi, Gentner - Pogrebňak, Cacau
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Lechner, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.60 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Leverkusen svou šňůrou posledních šesti zápasů bez prohry zahájil stíhací jízdu k čelu tabulky. Na něm se až do minulého týdne nacházel Mainz a nacházel by se na něm doteď, pokud by smolně neprohrál s Hamburkem.

Svěřenci Juppa Heynckese ještě stále bojují na třech frontách. V lize, domácím poháru a také Evropské lize. V ní dokonce vedou svou skupinu, nicméně za poslední výkon by jej fanoušci moc nepochválili. Leverkusen totiž v Soluni na stadionu Kleantise Vikelidise vybojoval jen bod za bezbrankovou remízu s domácím Arisem. Sportovní ředitel Rudi Völler je ale i navzdory tomu spokojený. "Bod je pro nás dobrý. Bezbrankovou remízu můžeme nazvat jako částečný úspěch," řekl na adresu "B-týmu", který v Řecku na trávník vyběhl. V sestavě chyběli ověřený opory, na hřišti se tak objevili hráči jako Kaplan, Jörgensen a Vida, kteří v základní jedenáctce figurují jen sporadicky.

Nedělní sestava by tak měla vypadat úplně jinak. Odlišná od ideální sestavy ale bude zcela určitě. Vždyť Heynckes má v týmu doslova lazaret opor. Mimo hru jsou Castro, Hyypiä, Balalck, Renato Augusto a Kiessling, což je oproti jediné absenci v týmu Mainzu (H. Müller) naprostá katastrofa. Zkušený kouč tak zřejmě vsadí na sestavu s pěti záložníky a jen jedním hrotem. "Od utkání v Soluni to bude zcela jistě naprosto odlišné utkání. Do příliš šancí jsme se nedostali a nezaujatého fanouška toto utkání asi těžko něčím nadchlo. Řecká půda je ale vždy velmi horká. Jsem velmi rád, že jsem nám nejtěžší překážky, kterýma byla utkání v Soluni a Madridu podařilo přeskočit alespoň s jedním bodem," řekl sám Heynckes. "Mainz je velmi těžký soupeř, vždyť vyhrál sedmkrát v řadě. Zápas s HSV byl pro něj nešťastný, stále si na něj musí každý dát pozoru vzadu," dodal.

Porýnskofalckému celku unikla v minulém kole možnost na překonání rekordu v počtu nejdelší série vyhraných zápasů od začátku soutěže. Ještě nikdy se nepodařilo žádnému bundesligovém celku zvítězit osmkrát v řadě v úvodu ročníku a nepodařilo se to ani Mainzu. Ten měl proti HSV více šancí, dokonce jej i přehrával, nicméně nedokázal své možnosti přetavit v góly a doplatil na to pozdní, rozhodující brankou hamburského Guerrera.

"Během utkání s Hamburkem byl opět vidět pokrok. I když jsme byli v úzkých, dokázali jsme se z toho vždy vylízat a ještě ke všemu rychle zaútočit. Bayer Leverkusen má obrovskou individuální kvalitu a mladící v jeho týmu mají velkou budoucnost. Musíme těžit z toho, z čeho jsme těžili na začátku - z naší efektivity. Myslím si, že Bayer je velmi silný mentálně. Jsou právem přesvědčeni o své kvalitě. Vědí, že jsou kdykoliv schopni vstřelit gól. Myslím si, že mohou hrát na špici velmi dlouho. A také důrazně promluví do souboje o titul," zakončil trenér Thomas Tuchel.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Kadlec - Sam, Vidal, L. Bender, Balitsch, Rolfes - Derdiyok
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavník, Svensson, Noveski, Fuchs - Karhan, Polanski, Soto - Holtby, Schürrle - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.45 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne se na Easycredit Stadion střetne 1.FC Norimberk s Vlky z Wolfsburgu. Oba celky minulé kolo prohrály shodně 2:3 a tudíž mají co napravovat. Hlavně hráči Wolfsburgu, od kterých se přeci jen čekají lepší výsledky.

Vlci totiž vedli nad Bayerem Leverkusen již 2:0 a nakonec stihli prohrát 2:3, když střídající Simon Rolfes pomohl dvěma góly k velkému obratu. Navíc tento zápas nebyl nepodobný prohře 3:4 s Mainzem z druhého kola Bundesligy, kdy hráči Wolfsburgu promrhali dokonce třígólový náskok.

Minule se navíc zeleno-bílým zranila jednička Diego Benaglio, kterého by měl dnes v bráně nahradit jeho mladičký krajan Marwin Hitz, pro kterého to bude letošní bundesligová premiéra. Dostane přednost i před zkušeným André Lenzem, který se netěší důvěře trenéra McLarena. Ten se neobává, že by se v zápase projevila Hitzovo nezkušenost, pokud bude jeho tým bránit jako celek. "Každému gólu předchází většinou série chyb, ne jedna. Všichni hráči dělali chyby v zápase s Leverkusenem, ale Marwin je skvělý gólman a věřím že nám pomůže k bodům," uvedl Steve McLaren pro klubový web.

Domácí prohráli minulou neděli smolně se St. Pauli, proto by chtěli toto zaváhání doma napravit. Trenér Dieter Hecking věří, že se jim to může podařit. "Chceme využít výhody domácího prostředí. Ty emoce a celková euforie po domácích výhrách nad Schalke a Stuttgartem byly skvělé. Mrzí nás však zbytečná ztráta se St. Pauli, a proto uděláme vše pro výhru."

Hecking bude mít pro dnešní zápas k dispozici kompletní kádr, až na dlouhodobě zraněného Alberta Bunjaka, který vloni táhnul Bavory svými góly za záchranou. Hosté budou postrádat výše zmiňovaného gólmana Benaglia a stopera Arne Friedricha.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Simons, Hegeler - Ekici, Gündogan, Frantz - Schieber
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Pekarík, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Kahlenberg - Diego - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.35 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Freiburg a Kaiserslautern opět na sebe narazí ve stejné soutěži. Tentokrát však na rozdíl od posledních šesti střetnutí již nepůjde o duel v druhé německé bundeslize, nýbrž v soutěži nejvyšší.

Svěřencům Robina Dutta se výborně povedl vstup do soutěže. Jedinou kaňkou na výsledcích bádenského celku je úvodní vystoupení v novém ročníku proti St. Pauli, kdy Freiburg ještě do 83. minuty vedl 1:0 a nakonec prohrál 1:3. Podobné zaváhání s dalším staronováčkem už by si tým neměl dovolit, neboť jej čeká krušný anglický týden. Během něj stihne družina okolo prozatím nejlepšího ligového střelce Papisse Cissého právě vystoupení s Kaiserslauternem, v úterý pak s Cottbusem v DFB-Pokalu a na závěr páteční předehrávku 10. kola v Allianz Areně proti Bayernu.

"Pokud bychom získali tři body, další utkání v tomto týdnu by byla rázem snazší, neboť Kaiserslautern je pro nás přímým konkurentem v boji o sestup," řekl sám trenér Robin Dutt i přes skvělých prvních osm kol, v nichž jeho ovečky získaly 50% možných bodů. Obzvláště spokojen pak byl s výkonem z posledního utkání v Brémách, kde jej od získaného bodu dělilo jen pár centimetrů. A to i přesto, že mimo hru byli zranění kapitán Butscher, český obránce Pavel Krmaš, brankářská jednička Pouplin, Bechmann, Rosenthal, Jäger, Flum a suspendovaný Banović. Ten se ostatně jako jediný z této osmice hráčů pro základní sestavu vrací.

Samotný Dutt se na své absentéry nevymlouvá a nenechá se ani opít posledními výsledky dolnofalckého celku. "Výsledky mohou hodně zkreslovat. Byli v hodně zápasech velmi nebezpeční, hrají tvrdě a myslím si, že budou proti nám více koncentrovaní na to, aby se jim povedlo zlomit zápas. Já od kluků očekávám, že budeme hrát v zápase hlavní roli. Chci vidět rychlou hru a míč co nejčastěji na našich kopačkách. Nesmíme zapomenout ani na Lakiće s Ilicevícem, ty musíme eliminovat jak jen nejvíce to půjde," zakončil kolínský rodák.

Dobrý začátek ne vždy je ku prospěchu věci. Své o tom ví v Kaiserslauternu. Tým se po odmlce uvedl na začátek sezony dvěmi výhrami, přičemž tu druhou si připsal na domácím hřišti s mnichovským Bayernem. Od té doby ale jako by mu došla šťáva. Z posledních šesti utkání vydoloval jen bod za remízu s Hoffenheimem a propadl se až do suterénu bundesligové tabulky. Tuto mizérii se aktuálně čtrnáctý celek bude chtít zbavit právě na Badenova stadionu. Hlavní trenér Marco Kurz ví, že to nebude nic lehkého.

"Freiburg je velmi silný, kompaktní tým. Považuji jej za velice solidního soupeře v boji o udržení, neboť loni se dokázal zachránit a má tak s těmito starostmi mnohem větší zkušenosti než my," řekl Kurz na předzápasové tiskovce. Na rozdíl od Robina Dutta mu takové problémy nedělá marodka, na níž má jen Amriho s Janem Šimůnkem. "Na Jana je ještě moc brzo. Nicméně konečné rozhodnutí padne až těsně před zápasem."

"Proti Frankfurtu jsme dominovali v první polovině, v druhé nás soupeř bil. Můžeme to samozřejmě mít stále v hlavě, ale zároveň víme, že takový fotbal dokážeme hrát i my, což jsme prokázali v ostatních zápasech. Do Freiburgu rozhodně necestujeme nijak skleslí, jedeme tam v dobré náladě. Ve Freiburgu je toho hodně jinak. Prostor je tam trochu větší a širší. Tím se ale nechci na nic vymlouvat, rozhodně si děláme zálusk na tři body," zakončil šťastný záložník Christian Tiffert, jemuž se ve středu narodil syn Liam.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Toprak, Bastians - Schuster - Abdessadki, Makiadi, Caligiuri, Nicu - Cissé
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Walch, Bílek, Tiffert, Iličević - Hoffer, Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Před necelými sedmi měsíci Köln rozdrtil Hannover na jeho hřišti čtyřmi góly, čímž potvrdil vlastní rozlet a soupeřovo tápání. Dnes se vše může konat znovu, akorát v opačném gardu - Dolnosasové hrají nad poměry dobře a Porýňané se trápí na předposledním místě.

Hannoverští se ve finiši loňského bundesligového ročníku zachránili a v tom novém jasně demonstrují, že do nejvyšší soutěže právem patří. Po zářijových výhrách nad Werderem a v Kaiserslauternu statistiky hlásily, že lepší začátek sezóny "Šestadevadesátky" ještě nezažily. Poslední dvě kola jim už tak ideálně nevyšla, třígólová porážka na Bayernu se sice dala očekávat, ale domácí nezdar se St. Pauli zamrzel.

Svůj díl viny na tom měly i zdravotní problémy útočné dvojice Ya Konan - Abdellaoue, nyní se ale uzdravil i druhý jmenovaný a Mirko Slomka si může mnout ruce. "Moa a Didier jsou výjimečné útočné duo. Hodně se pohybují, jak dopředu, tak i směrem vzad. Jsou velice nevypočitatelní a vlastní skvělé individuální schopnosti," prohlásil hannoverský trenér. Ten ale momentálně má problém ve středu obrany - Haggui je vykartovaný a Pogatetz s Eggimannem na marodce, stejně jako dlouhodobě zranění Andreasen, Carlitos a Lala.

To v překrásné metropoli na Rýnu to ve fotbalových kruzích vře - 1. FC tápe jako už dlouho ne a nebýt mizérie Stuttgartu, bylo by v tabulce až na úplném chvostu. V posledním kole sice přišlo rapidní zlepšení a skvěle hrající Podolski svůj tým málem dotáhl k remíze proti Borussii Dortmund, ta ale v závěru strhla vítězství na svoji stranu a posunula se tím do čela bundesligového pelotonu, zatímco v Kölnu se opět rozvířily spekulace o konci kouče Solda.

"Musíme řešit obtížnou situaci, z níž se ale jako klub dostaneme jen společnými silami. Důležité je, abychom drželi pospolu a důvěřovali si," stojí v oficiálním prohlášení klubu. "Mančaft se zvedne, potřebuje k tomu ale klid. Proto jsem ani nedělal žádné divadlo, jinak by vše bylo ještě horší," uvedl Zvonimir Soldo. Ten možná vrátí do sestavy hvězdného útočníka Novakoviće, naopak na start mohou zapomenout marodi McKenna, Schorch, Freis, Ishiaku a Giannoulis.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Avevor, C. Schulz, Djakpa - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Varvodić - Andrezinho, Geromel, Mohamad, Brečko - Petit - Clemens, Lanig, Matuschyk, Jajalo - Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.35 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (sobota 15:30)
Frankfurtská Commerzbank-Arena uvidí střetnutí dvou týmů, které na tom momentálně jsou celkem opačně, než se před sezónou předpokládalo. Eintracht se po rozpačitém startu rozjel a v posledních týdnech jde od vítězství k vítězství, zatímco Schalke svojí zlepšenou hru ještě ve výsledcích neprojevilo.

Hesenský tým měl úvodní kola stejně tak špatné jako jeho nejbližší soupeř a pod koučem Skibbem se začínala rozhoupávat židle, šťastnou výhrou nad Norimberkem se ale vše otočilo. Frankfurtští Orli posléze vyloupili Stuttgart i v derby Kaiserslautern a v tomto kole si mohou připsat čtvrtý triumf v řadě, což se Eintrachtu povedlo naposledy před jedenácti lety. "Každé vítězství pro mě něco znamená, oproti tomu statistiky mě zajímají méně," prohodil Michael Skibbe.

Jeho mužstvo, na rozdíl od let minulých, netrápí zdravotní potíže, mimo hru je akorát dvojice Bajramović, Rode. Při výborné formě Halila Altintopa a sedmigólového Gekase tak jen z lavičky zasahují do zápasů takoví hráči jako Meier či Amanatidis a i protentokrát by tomu mělo tak být. "Myslím, že v sobotu nastoupí stejná sestava," prozradil Skibbe své plány.

Königsblauen zajíždějí do Hesenska coby třetí tým od konce, daří se jim ovšem v Lize mistrů, kde doma po Benfice porazili i Hapoel Tel-Aviv 3:1. "Jsme všichni moc rádi, že jsme předvedli dobrou partii, moje mužstvo přesvědčilo především po herní stránce. Směrem dopředu jsme se viditelně zlepšili, vypracovali jsme si mnoho šancí. Těší mě i Raúlovy góly," řekl po zápase Felix Magath, jehož letní španělský "kauf" skóroval dvakrát a zapsal se do historických tabulek evropských pohárů.

Ke spokojenosti momentálně zbývá jediné - připsat si druhé vítězství i v domácí soutěži a odpoutat se ode dna tabulky. Týden stará remíza 2:2 se Stuttgartem byla dobrým začátkem. "Liga mistrů je pro nás asi momentálně snazší než bundesliga, protože v ní hrají týmy otevřeněji a nám se naskýtá více prostoru," domnívá se Jermaine Jones, kterého v jeho starém působišti opět čeká ohlušující pískot. Dost možná se ale tak nestane, na jeho pozici se totiž tlačí mladý Matip, hrát ovšem určitě nebude marodící trojice Pander, Hoogland, Kenia.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Chris, Schwegler - Ochs, Halil Altintop, Köhler - Gekas
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Jones - Farfán, Rakitić - Jurado - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Jak Mönchengladbach, tak ani Brémy v letošní sezoně alespoň z jejího počátku nehrají to, co by samy chtěly a na co mají. V vzájemném duelu tak půjde o hodně.

Když Gladbach v prvním kole letošní sezony doma remizoval s Norimberkem a následně nasázel Leverkusenu na jeho hřišti šest branek, jen málokdo čekal, že na tým Michaela Frontzecka přijde výsledková krize. Ta ale přišla a je z toho mizérie posledních šesti utkání s pouhými dva body. Zlomit by to hříbata chtěla proti svému nejoblíbenějšímu soupeři v domácím prostředí. Z celkových 41 utkání v domovském stánku Borussie zvítězili domácí hned čtyřiadvacetkrát, což dělá Werder společně s Kaiserslauternem nejsnadněji porazitelný tým ve venkovním prostředí z pohledu Borussie. Důkazem toho budiž poslední střetnutí z konce letošního ledna, kdy Schaafovy ovečky prohrávaly po 35 minutách už 1:4 a na obrat už se nezmohly.

Gladbach se jako vždy bude moci opřít o své fanoušky. V prodeji bylo v pátek už jen zbylých 1500 vstupenek. "Fanoušci nám mohou pomoci, stejně jako to dělali v posledních šestnácti měsících, které tu působím. Chceme už pro ně konečně v domácím prostředí zvítězit," řekl trenér Michael Frontzeck, z jehož týmu do utkání nezasáhnou suspendovaní Brouwers se Schachtenem a Arangem, a také zranění Dante, Dorda, Matmour, Jaures a Jantschke. "Samozřejmě je to těžká situace. Jsme otřesení absencemi, ale bez ohledu na to chci zlepšení výkonnosti. Stále vzpomínáme na loňský zápas. Brzy jsme vedli velkým rozdílem a to bylo nebezpečné. Ale pro diváky a Raula Bobadillu to byl skvělý zápas."

Šestačtyřicetiletý kouč nezapomněl ani na obdiv Werderu. "Já si myslím, že je to nejlepší německý tým. Werder je individuálně výborně obsazený, dokáže se zaměřit i na více soutěží. Navíc pokud se mu podaří nahradit Tima Wieseho, bude to super tým," dodal na závěr.

Na druhé straně barikády se řeší také personální problém. Ze hry jsou jak jednička Wiese i dvojka Vander, takže pozici v brance momentálně obstarává mladík Mielitz. Kromě dvou strážců tří tyčí do tohoto utkání nezasáhnou ani Boenisch, Naldo a Borowski. Tým sice v poslední třech utkáních v rámci ligy nepoznal hořkost porážky, i tak to ale není pravé ořechové, navíc bude muset vylepšit reputaci po zkaženém vystoupení proti Twente v Champions League.

"Hrajeme velké množství utkání, jsme třeba i aktivnější, ale nedaří se nám tolik proměňovat šance. Je to obrovská škoda, když si uvědomíme, že jsme tak už ztratili několik bodů a soupeři nám díky tomu zbytečně odskočili. Proti Twente jsme také nepodali ideální výkon a jsme si toho vědomi. Na hráčích teď bude, aby to odčinili. V Gladbachu nás nebude jako vždy čekat nic jednoduchého, ale v takových situacích jsme byli už tolikrát, že bychom neměli zaváhat," řekl před zápasem klubový šéf Klaus Allofs.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Baily - Levels, Anderson, Daems, Wissing - Marx, Bradley - Reus, de Camargo, Idrissou - Bobadilla
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - Wesley, Marin - Hunt - Pizarro, Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Deváté bundesligové kolo si svůj šlágr přichystalo hned na začátek. Hamburger SV přivítá Bayern a coby dosud jediný pokořitel Mainzu bude neobvykle v roli favorita, neboť zraněními decimovaný mnichovský ansámbl se teprve rozjíždí.

Severoněmecký celek sice totálně nezvládl zářijový program a ze čtyř zápasů v tomto měsíci uhrál jen dva body, v minulých dvou kolech si ale vyspravil chuť. V dvojboji proti klubům z Porýní-Falcka nejprve šťastně zdolal Kaiserslautern a minulou sobotu last-minute gólem Guerrera zvítězil v Mainzu, čímž ho sesadil z prvního místa a uštědřil mu vůbec první porážku v této sezóně.

"Chceme zápas vyhrát, potřebujeme to, abychom zůstali nahoře a upevnili si svoji pozici," hlásí trenér Armin Veh, jehož tým je momentálně na páté příčce. "Bayern je vývěsní tabule německého fotbalu, přes všechny ty zraněné je schopen nastartovat sérii a vyhrát třeba osmkrát v řadě. I kdyby zítra měl prohrát, je pro mě společně s Borussií Dortmund i nadále kandidátem na titul," uvedl pár slov k soupeři.

Svoji pověst bavorský klub potvrzuje až v poslední době, ačkoliv před pár dny byste na marodce našli rovných jedenáct hráčů, z nichž by se rozumně dala postavit sestava. Nyní už se počet zraněných smrskl a naopak se rozšířilo bodové konto, za což je zodpovědný probuzený Mario Gómez a "jeho" tříbranková výhra nad Hannoverem. Urostlý útočník se trefil i v Lize mistrů proti Kluži, přičemž Rumuné Bayernu ochotně dopomohli k třetímu vítězství ve skupině.

"Když proti Hamburgu vyhrajeme, jsme zpátky," zhodnotil důležitost utkání Louis van Gaal, jehož tým má momentálně na dvojici BVB, Mainz desetibodové manko. "Nesmíme prohrát a podle všech okolností dokonce musíme zvítězit. Pokud se náš odstup znovu zvětší, bude čím dál složitější se stát mistry," doplnil prezident Uli Hoeneß.

Pro Bayern ale v posledních letech nejsou zápasy u hamburského Volksparku nic zaslíbeného, minulé dvě sezóny tam prohrál shodně 0:1 brankami Mladena Petriće. Ten se právě uzdravil a zapojil do tréninkového procesu, přičemž by měl začít na lavičce, zatímco zcela mimo hru zůstavají Aogo, Elia, Diekmeier a Castelen.

Na straně Mnichovanů nebudou moci nastoupit stále Robben a Ribéry, dále kapitán van Bommel a reprezentační kanonýr Klose. Zpět už jsou bývalí hráči HSV Olić a van Buyten, jejich účast je ale značně na vážkách. "Mám důvěru v můj kádr, i bez zraněných jsme teď dvakrát vyhráli. Můžeme to zvládnout znovu," upozornil van Gaal.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Benjamin, Westermann, Mathijsen, Jansen - Rincón - Kačar, Zé Roberto - Trochowski - Guerrero, van Nistelrooy
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Pranjić - Ottl, Schweinsteiger - Hamit Altintop, Kroos, T. Müller - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund870120:621
2.1. FSV Mainz 05870118:821
3.Bayer Leverkusen843118:1415
4.TSG Hoffenheim842216:1214
5.Hamburger SV842213:1114
6.FC St. Pauli841311:1013
7.Hannover 96841311:1113
8.Eintracht Frankfurt840414:912
9.SC Freiburg840412:1312
10.Bayern Mnichov83238:811
11.Werder Brémy832313:1711
12.VfL Wolfsburg831414:1410
13.1. FC Norimberk82339:119
14.1. FC Kaiserslautern82159:167
15.Borussia Mönchengladbach813413:236
16.Schalke 04812510:165
17.1. FC Köln81258:155
18.VfB Stuttgart811614:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern mam taky tušak že bude 0-0 pride Ivica Olič niekedy 20 minut pred koncom,tribbuny budu nanho piskat a jeho to tak vyhecuje že z brejku vsietime a vyhrame 0-1.pri sučasnej situacii asi každy fanušik Bayern dufa že vyhrame,ale najtažši zapas celej sezony je vždy pred mna v HSV. Viem že nam treba vyhravat,ale po dobrom vykone bude dobry aj bod .každopadne FC BAYERN

Reagovat
Arne

Tohle ale není dnešní šlágr, ten se hraje od 18 pár km na východ.

Reagovat
smazaný uživatel

Mainzu uz nastavaju krusne casi,konecne prichadzaju aj tazsi superi,lebo bayern v sucastnom rozpolozeni moc tazky nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby se zítra konečně chytil Kaiserslautern. I když ve freiburgu to bude sakra těžký.

Reagovat
jv

To bude, ale musí to zvládnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Bayern nebude mít takové štěstí jako proti Kluži, která se porazali prakticky sama. Remíza by byla optimální a nejlepší, kdyby vyhrál HSV, Bayern je v produktivitě útoku velice špatný letos a toho by mělo HSV využít, hlavně ať je se večer na co dívat a není to nudný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern byl v útoku špatný teď se nám "znovuzrodil" superMario Gómez

Reagovat
smazaný uživatel

a já to neuvidím

Reagovat
smazaný uživatel

tak druhý poločas ano

Reagovat
smazaný uživatel

tak druhý poločas ano

Reagovat
stas87

arne ma zmysel dat v tomto zapase na 1 polcas nulu?a vyhra podla teba wolfsburg v norimbergu?ja by som ten wolfsburg dal asi za 1000 ostru 2...

Reagovat
Arne

V Norimberku asi remiza, dnes na polocas neco vsazet, to je loterie.

Reagovat
stas87

no to si ma teda nepotesil...v hlave uz od stvrtka mam 2 wolsburg v poslednej dobe hra lepsie vonku ako doma snad sa dzeko trafi ten polcas som nedal radsej

Reagovat
Arne

Tak to dej, vsazej podle sebe... Ja v tomhle kole nevidim nic, co bych mohl poradit. Mozna Köln by mohl prekvapit, ale je to dost osajsly.

Reagovat
stas87

no dal som to a teraz dal gol nejaky gundogan

Reagovat
Arne

Gündogan je jeden z nejvetsich talentu v Nemecku, na toho pozor. Zatim to kazdopadne nevypada, ze bys mel stastnej ticket.

Reagovat
stas87

tak mi treba v zivote pridem o viac ako o 1000 korun..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern už by se mohl konečně někde pořádně nastartovat, ale v Hamburku se mu fakt nedaří. Gól bych dneska přál Oličovi

Reagovat
smazaný uživatel

Dávajú niekde Bayern?

Reagovat
Bayern +

Eurosport 2 Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nemám...

Reagovat
Bayern +

FC Bayern:

Butt - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Pranjić - Ottl, Schweinsteiger - Altintop, Kroos, Muller - Gomez

Hamburger SV:

Rost - Benjamin, Westermann, Mathijsen, Jansen - Pitroipa, Rincón, Zé Roberto, Trochowski - Guerrero, Van Nistelrooy

Reagovat
Bayern +

inak Van Buyten na tribune, Olić na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

Není ta sestava Bayernu nějaká divná? Tymoščuk na stoperovi, Pranjič, Ottl a Altintop v základu? Asi hráli roli zranění, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tymosčuk jediná volba, když Van Gaal má Demichelise v nemilosti, Pranjič hrává a jiné alternativy tam myslím nejsou za Ottla a Altintopa, řekl bych, že totožná sestava to je ze zápasu s Kluží, ale Bayern nestuduji tak dopodrobna...

Reagovat
smazaný uživatel

ved bayern uz nema ani koho ineho postavit ked si to tak zobereme

Reagovat
REPLIKATOR

Drobný jde chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Dívá se někdo? Já jo bo máím vsazeno. A zatím

Reagovat
smazaný uživatel

to bude remiza

Reagovat
smazaný uživatel

uff, ještě, že Pitroipa není sniper

Reagovat
REPLIKATOR

Maska

Reagovat
smazaný uživatel

nech uz sa vrati ribery a roben,lebo toto je onicom

Reagovat
REPLIKATOR

a Klose

Reagovat
smazaný uživatel

Klose?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jestli problém neni někde jinde... ještě před dvouma tejdnama sem luise bránil a sváděl to na špatnou formu... Momentálně už ho minimálně bránit nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

Když hrál ribéry tak to vypadalo úplně stejně... to byl ješět ten moment kdy byl na marodce akorák Robben... a vypadalo to naprosto stejně...

Reagovat
smazaný uživatel

Drobny vedel proc jit do Hamburku

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem druhý poločas a nijak zvlášť jsem z toho odvázaný nebyl. Na šlágr kola nic moc. Každopádně můžu říct, že na Eurosportu jsou asi nejlepší čeští komentátoři, které jsem v poslední době slyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Šlágr kola je dneska, vlastně dneska jsou dva nejzajímavější zápasy tohoto kola...

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se nebudu dívat na BL bo nejlepší a největší zápas se hraje v Drážďanech

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, ty dýmovnice a jak to tam je celé zahalené dýmem

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

len ma mrzi ze v lauternu nezostal jendrisek

Reagovat
Pinturicchio

Pěkně Norimberk, Wolfsburg je tak dál.

Reagovat
slovaňáák

Druhy zapas Dortmundu, ktery letos neuvidim Snad budeme pokracovat na vitezne vlne.

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji Kagawa

Reagovat
jv

Dneska nám snad není přáno.

Reagovat
Arne

Tooooooooooooooor"!!!!!!

Reagovat
jv

Da Silva...

Reagovat
smazaný uživatel

gol hezkej, rozhodci

Reagovat
jv

Vyrovnání bylo po průběhu hry naprosto zasloužené.

Reagovat
smazaný uživatel

to vykladej hoffenheimskejm

pak jeste ty karty po konci

btw. zachranilo mi to hodne

Reagovat
jv

Proč bych jim jako měl něco vykládat a ta karta po konci zápasu pro Salihoviče byla zasloužená, spíš vůbec nemusel dostat tu první kartu...

Reagovat
smazaný uživatel

vzpomen si na to co ted pises, az to priste bude naopak

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Se s Rangnickem podělejte...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ja byl hodne rad za ten gol

Reagovat
Arne

Tak to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Už jen kvůli tomuhle momentu se nám Da Silva vyplatil, Nuri si zaslouží , za to, že mu to přenechal.

Reagovat
jv

Pojďme Leverkusen, dneska musíte vyhrát, konečně hraje od začátku Rolfes a místo Hyypii hraje Reinartz, takže by to mohlo být lepší i v obraně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele