9. kolo
23.10.2010 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FC Köln 2:1

Efektivní Hannover se díky dvěma gólům Ya Konana stále drží v top 3 letošní bundesligy, naopak jeho dnešní soupeř z Kölnu čím dál tím více zabředává do sestupových vod.

Pro svěřence Mirka Slomky začalo utkání jak nejlépe mohlo. Djakpa od postranní čáry přihrál volnému Didieru Ya Konanovi, ten si míč přistrčil ještě blíže k šestnáctce a krásným obstřelením na zadní tyč nechal Varvodiće poprvé kapitulovat.

Köln se snažil okamžitě odpovědět, ve dvanácté minutě zahodil svou příležitost záložník Clemens a zanedlouho toho musel litovat. Jen o tři minutky později totiž Hannover zaútočil ve čtyřech lidech, Rausch ze šestnáctky odcentroval do ohně, kde na přední tyči nedokázal okopírovat pohyb Ya Konana Geromel a pro útočníka z Pobřeží slonoviny už bylo jen třešničkou na dortu posunout míč za opět bezmocného Varvodiće.

Köln musel po pro něj šokující úvodní čtvrthodině rychle něco vymyslet. Dokonce měl více ze hry, jenomže stále útočil do dobře připravené a hlavně agresivní obrany Dolnosasů. Před přestávkou se tak zrodila už jen jedna pozoruhodná akce, přímý volný kop Pinta proletěl jen kousek od rohu kolínské branky.

Do druhého poločasu se hostující kouč Zvonimir Soldo rozhodl poslat do hry místo Clemense Novakoviće a přítomnost slovinského útočníka byla ihned znát. V jednapadesáté minutě byl v tu chvíli nejblíže skórování Laniga, jeho dalekonosný pokus ale Fromlowitz skvělý skokem do dolního rohu vytěsnil.

Po hodině hry se opět zapotil Varvodić, když se mu brilantně pokusilo zneškodnit Avevorovu hlavičku. Porýnský celek i nadále hrál svou hru, která byla na rozdíl od druhého poločasu mnohem pohlednější a lepší, nicméně dlouho se mu nedařilo prorazit obranný val soupeřovy defenzivy. V 65. minutě byla Jajalova rána ze slibné pozice zablokována, o deset minut později zase Podolski sám před brankou dlouho váhal a na poslední chvíli přispěchal Chabec.

Definitivně rozhodnuto mohlo být deset minut před koncem, Rauschova rána z okraje šestnáctky ale konečné řešení nepřinesla. Hannover se nakonec ještě musel bát o výsledek, neboť dlouhý aut za sebe v 86. minutě prodloužil Novaković, Lanig si obhodil Avevora a překonal Fromlowitze.

Tři body ale zůstaly v AWD-Areně.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele