Bundesliga - souhrn 6. kola

28.09.2018, 22:28, aktualizováno 30.09.2018, 19:58
Komentáře a souhrny
Augsburg rozstřílel Freiburg, Frankfurt po čtyřech nezdarech bodoval naplno. Doma rozstřílel Hannover a přikoval ho ke dnu tabulky. Bayern Mnichov v týdnu ztratil první body a v pátek večer zaznamenal první porážku. Německý mistr padl v Berlíně, kde nad jeho síly byla Hertha, její triumf 2:0 gólově podepsali Ibišević a Duda. Lipsko veze body z Hoffenheimu, poprvé v nové sezoně nevyšlo naprázdno Schalke. Dortmund otočil duel v Leverkusenu a jde do čela...

FC Augsburg - SC Freiburg 4:1

30.09.2018 18:00

Góly: 19. Caiuby, 34. Alfred Finnbogason, 68. Alfred Finnbogason (pen.), 83. Alfred Finnbogason - 49. Jonathan Schmid (vl.)

Augsburg jednoznačně potvrdil, že jeho poslední uhraná remíza na půdě favorizovaného Bayernu nebyla dílem nějaké náhody, a na tenhle velmi cenný výsledek navázal i v souboji s Freiburgem. Ten naopak odehrál asi letošní dosavadní nejhorší partii a po dvou výhrách nad Wolfsburgem a Schalke si připsal již svou třetí porážku v Bundeslize.

První dějství měli ve své režii jednoznačně domácí, kteří zaznamenali hned dva přesné zásahy. Nejprve Caiuby zužitkoval v 19. minutě hlavou centr Richtera a zamířil přesně k tyčce, ve 34. minutě se po delší kombinaci a přihrávce Gouweleeuwa prosadil Finnbogason, jenž navíc vztekajícího se brankáře Schwolowa překonal elegantní patičkou.

Hosté ovšem zkraje druhé půle zápas zdramatizovali, jelikož nemotorný soupeř vyřešil nebezpečnou situaci snad hůře jak hráči v přípravce a Schmidovi nakonec byla připsána opravdu hodně kuriózní vlastní branka. V 68. minutě však byl odpor Freiburgu asi definitivně zlomen, neboť se svěřenci trenéra Manuela Bauma dočkali pokutového kopu.

Heintz ve vápně fauloval nešikovně Finnbogasona, islandský reprezentant se sám hrdě přihlásil jako exekutor penalty a proměnil jí střelou do dolního rohu brány. Čtvrtý gól zaznamenal Augsburg pět minut před koncem, střílenou přihrávku Hahna protečoval do sítě Finnbogason, jenž tak stihl ještě zkompletovat hattrick.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 4:1

30.09.2018 15:30

Góly: 36. Evan N'Dicka, 45+1. Ante Rebić, 59. Jonathan de Guzmán, 89. Luka Jović - 86. Florent Muslija

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt konečně přerušili svou špatnou sérii čtyř duelů bez výhry a připsali si konečně tři body. A to poměrně výrazně, protože hostujícímu Hannoveru nasázeli hned čtyři branky!

Dvě útočná tykadla domácího Eintrachtu v podání Hallera s Rebićem měla dělat velké potíže hostující obraně a čtyřka Sorg, Anton, Felipe a Albornoz se měla na co těšit. Od prvních minut domácí ukazovali, že to oni tady budou diktovat tempo utkání. De Guzmán kombinoval s Kostićem a střela druhého jmenovaného měla gólové parametry.

Po dvaceti minutách vyrobili hosté hrubku v rozehrávce před bránou a balon se dostal k napadajícímu Sébastienu Hallerovi. Ten mohl zakončovat téměř do prázdné brány, ale na poslední chvíli mu balon doslova ustřelil od kopaček vracející se Waldemar Anton. Jonathan de Guzmán střílel zpoza pokutového území, s nepříliš povedenou střelou ale brankář Esser neměl žádné komplikace.

První branky jsme se dočkali až ve 36. minutě. Po Torrově vysokém obloučku do pokutového území Haller vyhrál hlavičkový souboj a nahrál na Evana N‘Dicku. Ten už si s brankářem Esserem poradil a střelou z voleje jej překonal.

V nastaveném čase první půle se domácí prosadili ještě jednou. Znovu u toho byl razantní Haller, který posunul míč na Anteho Rebiće. Mladý chorvatský útočník odstavil Sorga a propálil špatně zasahujícího brankáře Essera - 2:0.

Hannover byl po změně stran aktivnějším týmem, ale přesto kapituloval. V 59. minutě se do vápna prokličkoval rychlík Ante Rebić, který nesobecky nahrál vedle sebe. Tam si všiml Jonathana de Guzmána, který už měl práci hodně snadnou.

Po trochu hluché pasáži v utkání se v závěru strhla mela. Nejprve v 84. minutě pálil Danny da Costa jen do Essera. Následně se hostující Wood prohnal po pravé straně hřiště a perfektní přihrávkou oslovil Florenta Musliju - 3:1. Poslední slovo ale stejně měli domácí, kteří jen o tři minuty později opět navýšili své vedení. Jonathan de Guzmán perfektní přihrávkou vysunul střídajícího Luku Joviće, který se před Esserem nemýlil!

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:4

29.09.2018 18:30

Góly: 9. Mitchell Weiser, 39. Jonathan Tah - 65. Jacob Bruun Larsen, 69. Marco Reus, 85. Paco Alcácer, 90+4. Paco Alcácer

Po nedobrém vstupu do sezóny Leverkusen v posledních třech zápasech zabral a získal plný počet bodů, tentokráte ho ovšem čekal těžký kalibr v podobě Dortmundu, se kterým si dobře neporadil. O to krutější je pro domácí porážka, připomeneme-li ten fakt, že vedli o půli o dva góly a ještě pět minut před koncem drželi aspoň remízu.

První dějství dopadlo pro hosty doslova katastrofou. V 9. minutě totiž Alario přetáhl centr zleva na hranici pokutového území, kam si naběhl Weiser, a ten svou výstavní dělovku z halfvoleje usměrnil ke vzdálenější tyči. Ve 39. minutě Bayer svůj náskok ještě navýšil, po rohovém kopu se z blízkosti prosadil Tah, k němuž se balón se štěstím odrazil.

Ani dvacet minut po obrátce se Borussia nedokázala střelecky prosadit. Jeho soupeř v tu chvíli hlídal pohodlný náskok, o ten ovšem během čtyř minut přišel. V 65. minutě nejprve brankář Hradecky polapil střelu Reuse, s dorážkou Bruuna Larsena si ale rady vědět nemohl, a v 69. minutě ho překonal po parádní rychlé kombinaci sám Reus.

Vše se schylovalo asi ke spravedlivé dělbě bodů, jenže poslední slovo si přece jenom ještě stačili vzít Die Schwarzgelben. O rozhodující trefu se postaral Paco Alcácer, jenž z brankového území protečoval do sítě centr Hakimiho, a v nastavení se španělský forvard prosadil ještě jednou, to když po brejku skóroval do úplně prázdné branky.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:0

29.09.2018 15:30

Góly: 11. Alessandro Schöpf

Schalke 04 v Gelsenkirchenu nakonec udolalo soupeře z Mohuče rozdílem jedné jediné branky, o kterou se už v 11. minutě postaral mladý Rakušan Alessandro Schöpf.

Schalke mělo doma před sebou hodně náročný úkol. Muselo se totiž popasovat s velmi dobrou defenzivou Mohuče, která zatím dostala jen tři branky. Schalke naopak dokázalo v letošní sezoně dát jen dvě branky, což ukazuje velmi špatnou ofenzivu. Celkově se jednomu z uchazečů o poháry vůbec nedaří a dnešní zápas pro něj měl být velkým vykoupením.

Mohuč byla v úvodu utkání dostatečně aktivní, jenže jej šance postrádaly přesnost v zakončení. Brankář Fährmann si nejprve musel poradit se střelou Matety a poté likvidovat také šance Malonga. Centr Gbamina mířil na zadní tyč na Bella, který se ale nedokázal prosadit přes svého strážce.

V 11. minutě už se Schalke mohlo radovat. Bentaleb přenesl hru doleva na Konopljanku, který se krásně uvolnil a krásným pasem oslovil Alesandra Schöpfa, který prostřelil brankáře Müllera - 1:0 pro domácí Schalke.

Schalke bylo od prvních minut aktivnější a gól si zcela jasně zasloužilo. Navíc brzy mohlo přidat další trefy. Jako třeba po další ráně Bentaleba, který pálil jen těsně vedle tyče! Hodně aktivní Burgstaller na hrotu útoku Schalke podnikal nebezpečné ataky na bránu Mohuče, ale dnes mu nebylo přáno. Chyběla mu přesnost a také větší sebedůvěra při zakončení. Caligiuri poslal do vápna další dobrý centr, jenže Müller se nenechal nachytat.

Konopljanka si ve 41. minutě navedl míč na pravačku a pokusil se Müllera obstřelit technickou ranou, jenže to mu nevyšlo. Pár minut po změně stran a po centru Gbamina hlavičkoval Niakhaté, který ale rovněž mířil jen do míst, kam připravený Fährmann doskákal.

Domácí Schalke dál zlobilo svého soka a mělo dostatečně blízko další brance. Konopljankova rána sice hezky vypadala, ale orazítkovala pouze břevno hostující svatyně. Volného Burgstallera hledal o chvíli později Harit, jenže útočník Schalke nedokázal dost dobře zpracovat míč, který se mu zamotal pod nohama. Schalke promarnilo další velkou šanci.

Mohuč zahrávala rohový kop, po kterém se do zakončení tlačil Bell. Jenže jeho hlavička nebyla tak průrazná a Sané ji dokázal dostat mimo nebezpečí. Caligiuri si obhodil Bussmanna a mohl postupovat do šance, jenže domácí obránce si následně míč příliš předkopl a celou akci tím zkazil.

Krátce poté se do šance hnal Konopljanka, který díky své rychlosti i technickému umění dostal do úzkých soupeřova obránce, ale na přímé ohrožení brány Müllera to nebylo. Na posledních pár minut se na hřišti objevil i útočník Jean-Paul Boëtius, ale jeho snaha už nepřinesla nic dalšího. Schalke doma ubránilo cenný výsledek 1:0 a zaslouženě se raduje ze tří bodů.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 1:2

29.09.2018 15:30

Góly: 90+3. Andrej Kramarić (pen.) - 53. Yussuf Poulsen, 73. Yussuf Poulsen

V Rhein-Neckar Areně bude zase na chvíli smutno, protože tři body si odváží Lipsko. Posloužily mu k tomu dva přesné zásahy Yussufa Poulsena, který se trefil v rozmezí dvaceti minut. Závěrečná penalta Andreje Kramariće už moc nezměnila.

Před utkáním možná nejeden člověk favorizoval domácí Hoffenheim, který měl jednak dobrou formu a jednak to s Lipskem ve vzájemných duelech umí. Domácí brankář a kapitán týmu Baumann se měl na co těšit, protože proti němu nastoupila smrtící trojice Poulsen, Werner a Sabitzer. Právě hrotový útočník Timo Werner se jako první tlačil k zakončení, jenže nakonec byl čistě odstaven od míče.

Mladý útočník byl hodně aktivní a nejednou se musel Baumann pořádně natahovat, aby jeho jedovaté rány zneškodnil. V 19. minutě hodně aktivně hraného utkání se do šance dostal útočník Belfodil, který rozezvučel břevno hostující brány! Od něj se míč odrazil do rukavic brankáře Gulácsiho, který držel čisté konto.

Timo Werner zachytil nepřesnou přihrávku ve středu pole a pustil se do útoku. Jeho rána zpoza vápna se ale díky dobrému obrannému zákroku domácích k Baumannovi nedostala. Po další jeho šanci se znovu ozvala jen branková konstrukce, tentokráte zadní tyč z pohledu padajícího útočníka.

V 53. minutě už se Lipsko konečně dočkalo a jeho aktivita byla odměněna. Agilní střelec Timo Werner se k míči dostal po hraničním souboji a našel krásným pasem volného Yussufa Poulsena. Pro něj už nebylo problémem dostat míč zblízka do sítě - 1:0.

Stejný hráč uspěl o dvacet minut později podruhé. Nejprve si Poulsen musel stěžovat na špatně postavené tyče, protože zasáhl další z nich. Po povedeném rohovém kopu však promáchl střídající Jean-Kévin Augustin a toho využil zmíněný Poulsen. Nakonec to bylo jeho stehno, které dopravilo míč do sítě - 2:0.

Domácí Hoffenheim se stále nemohl dočkat branky. Joelington měl dost prostoru ke střele z dvaceti metrů, ale jeho technický pokus vyrazil Golácsi na roh. Přeci jen brankář Gulácsi neudržel čisté konto. Ilsanker složil v nastavení skluzem Belfodila a Andrej Kramarić úspěšnou penaltou nakonec snížil na 2:1. Víc už ale domácí nestihli.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 2:1

29.09.2018 15:30

Góly: 19. Anastasios Donis, 75. Gonzalo Castro - 68. Ron-Robert Zieler (vl.)

Devět utkání v řadě se Brémám dařilo držet sérii neporazitelnosti, započítáme-li do jejich výsledků i ty z loňské sezóny. Narazily až v souboji se Stuttgartem, kterému se naopak do této chvíle nedařilo a letos ještě nepoznal pocit vítězství. Domácí mimochodem teprve podruhé v rámci uplynulých šesti kol skórovali, v ostatních čtyřech se střelecky neprosadili.

Werder byl v tomto duelu pasován do role mírného favorita, přece jenom se oproti svému soupeři nacházel v horních patrech tabulky a oplýval daleko lepší formou. První poločas mu ovšem hrubě nevyšel a patřil vůbec k těm nejhorším, jaké doposud v novém ročníku prožil. Inkasoval totiž už po devatenácti minutách hry a dohrával od 36. minuty o deseti.

Didavi svým dlouhým pasem našel na levé straně rozeběhnutého Donise, ten se dostal k balónu dříve než vyběhnuvší brankář Pavlenka a zakončil do prázdné branky. Poté, co Veljkovič stáhl k zemi Didaviho, uviděl od rozhodčího Welze druhou žlutou kartu a následně červenou, se hostům pochopitelně hrálo ještě hůře. Přece se jim ale podařilo srovnat.

Svého korigování se dočkali v 68. minutě, přišli k němu ovšem doslova jako slepý k houslím. Sosa rozehrál autové vhazování dozadu gólmanovi Zielerovi, jemuž míč proklouzl mezi nohama a skončil v síti. VfB nakonec rozhodl o svém vítězství o sedm minut později, to když po přihrávce od Gómeze zamířil ke vzdálenější tyči po rychlé akci Castro.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2:2

29.09.2018 15:30

Góly: 12. Renato Steffen, 59. Wout Weghorst - 7. Alassane Pléa, 48. Thorgan Hazard

Wolfsburg i Mönchengladbach vstoupili do nového ročníku poměrně slušně, oba dva kluby se nacházely před vzájemným zápasem na příčkách zaručující evropské poháry pro příští sezónu, a očekával se tak ve finále vyrovnaný duel. Předpoklady konečný výsledek vlastně naplnil. Po poločase byl stav nerozhodný, po tom druhém se na této skutečnosti nic nezměnilo.

Do utkání vstoupili lépe hosté. V 7. minutě zaúřadovala její nová letní posila Pléa, jenž v novém prostředí jednoznačně potvrzuje své kvality a ty důvody, proč za něj Borussia utratila celkem 23 miliónů euro, a svůj čtvrtý gól v Bundeslize zaznamenal díky přesné střele ke vzdálenější tyčce, kam se gólman Casteels jen marně natahoval.

Domácí odpověděli záhy, Steffen totiž dostal ve středu pole dost prostoru, narovnal si tak v klidu míč na svou levačku a usměrnil ho do dolního rohu brány. Zkraje druhé půle se znovu do vedení dostali Die Fohlen, Hazard těžil z výborné práce spoluhráče Herrmanna, konečnou podobu skóre však nakonec určil střelou z malého vápna Weghorst v 59. minutě.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Fortuna Düsseldorf 3:0

29.09.2018 15:30

Góly: 28. Hanno Behrens (pen.), 64. Mikael Ishak, 78. Federico Palacios

Norimberk jasně porazil Fortunu Düsseldorf, které nasázel hned tři branky. O ty se postarali Behrens, Ishak a také Martinze, zatímco hosté vyšli střelecky naprázdno.

Norimberk potřeboval za každou cenu vyhrát, aby se posunul před svého soupeře. V záloze domácího celku se objevil i český záložník Ondřej Petrák. Hosté se spoléhali především na útočníka Marvina Ducksche, který se snažil hodně znepříjemňovat život domácí obraně.

Norimberk se v úvodu utkání usídlil na polovině Düsseldorfu a snažil se něco vymyslet. Tempo hry nebylo moc vysoké a diváci se museli chvílemi i nudit. Domácí útočník Ishak se zbavil dvou hráčů, ale nakonec se mu míč zamotal pod nohama. První velkou šanci měl na svědomí Norimberk. K míči se dostal na pravé straně Misidjan, který hledal Lukase Muhla přihrávku do vyložené šance. Stoper domácích zakončoval na zadní tyč, ale jeho pokus obránci hostí vyrazili.

Norimberk se snažil dál a pronikajícího Leibolda fauloval ve vápně hostující Lubekaio. Sudí ihned pískal penaltu a k ní se postavil Hanno Behrens. Odpovědnost, kterou na sebe vzal, ho nijak netížila, ale naopak se mu povedlo dostat domácí do vedení! Brankář Rensing zvolil jinou stranu a kapituloval - 1:0.

Záložník Lubekaio se snažil svou chybu odčinit a šanci k tomu dostal ve 33. minutě, když pelášil sám na brankáře Bredlowa. Ten ale jeho "samostatný nájezd" v klidu chytil. Bodzek prudce přihrál na nohu Ducksche, který však nezakončil podle představ. Na Ishakův centr si následně naskakoval Pereira, ale ani on nebyl přesný.

Krátce po změně stran si Ishak naběhl do vápna a hlavičkoval přesně, jenže radost mu zkazil pomezní rozhodčí zdvižením praporku. A stejně tak si počínala Fortuna Düsseldorf, když po krásné kombinaci postupoval na bránu soupeře Marvin Ducksch. Rovněž jeho zakončení ale nebylo z důvodu ofsajdu uznáno.

Po hodině hry dostal míč do běhu Mikael Ishak a domácí rázem vedli o dvě branky. Ishak totiž sebejistě proměnil svou šanci a tváří v tvář brankáři Rensingovi nezaváhal. V závěru utkání navíc pečetil výhru 3:0 další trefou střídající útočník Federico Martínez, který jemným dloubáčkem překonal ležícího Rensinga.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayern Mnichov 2:0

28.09.2018 20:30

Góly: 23. Vedad Ibišević (pen.), 44. Ondrej Duda

Bayern si připsal další zklamání a proti Herthě nezískal ani jeden bod. I když prakticky po celé utkání převyšoval soupeře a třeba jeho počet střel je úctyhodný, Hertha byla mnohem efektivnější. Brankáře Neuera překonali Ibišević a Duda.

Bayern před tímto utkáním ztratil body jen jednou a pro Herthu se jednalo o nejtěžšího možného soupeře. V jeho útoku opět nastoupilo trio Lewandowski, Ribéry a Robben, takže se obránci Lazaro, Stark a Rekik měli na co těšit. Za brankáře Thomase Krafta zasáhl ve chvíli nejvyšší potřeby Salomon Kalou, který zablokoval hlavičku Boatenga po centru Kimmicha.

Robustní obránce Jérôme Boateng se k hlavičce dostal o pár minut později a to už bylo o poznání nebezpečnější. Jeho zakončení z 16. minuty skončilo těsně vedle tyče! Hertha se zatím směrem dopředu trochu trápila, ale ve 23. minutě jí svitla naděje na překvapení. Boateng totiž ve vlastní šestnáctce dost nešetrně zboural Kaloua a sudí nařídil pokutový kop! Jeho exekuci si vzal na starost Vedad Ibišević a úspěšně poslal Neuera na opačnou stranu - 1:0 pro Herthu.

Pro mnichovského giganta to byla ledová sprcha, ale Bavoři neskládali zbraně. Kimmich si obhodil jednoho z protihráčů, následně se opřel do míče a míč ještě tečoval Robert Lewandowski. Ani jeho teč ale pro Krafta nebyla takovou překážkou. Bayern sevřel svého soupeře kolem jeho vápna a začal se dostávat do šancí.

Pět minut před koncem prvé půle se do ní probojoval Franck Ribéry, který si navedl míč na levačku a poté posílal do malého vápna ostrý centr. Na něj si naskočil nizozemský veterán Arjen Robben a jeho rána z voleje mířila těsně vedle tyče!

Jak se to dělá jednoduše a efektivně, to ukázala domácí ekipa. Ve 44. minutě už se možná Bayern viděl v šatně, ale z omylu ho vyvedl Duda. Salomon Kalou si počkal na náběh Lazara, který zpětnou nahrávkou poslal míč před bránu na penaltu. Tam viděl nabíhajícího Slováka Ondreje Dudu, který přesnou ranou zvýšil na 2:0!

Po změně stran Bayern opět přidal. Kimmich hledal velmi dobrým centrem Thomase Müllera, Thiagova hlavička zase mířila nad břevno. Brankáře Thomase Krafta vyzkoušel povedenou střelou také Renato Sanches, ale ani jeho pokus Krafta nepřekonal. Joshua Kimmich pak rozjel kombinaci se střídajícím Gnabrym, ale jejich spolupráce opět ke gólu nevedla.

V 80. minutě navíc Robert Lewandowski zahodil obrovskou šanci, když na zadní tyči zcela sám pálil jen do nohy brankáře Krafta! Serge Gnabry to ihned po zpracování zkoušel přihrávkou na Müllera, jenže ten byl od balonu odstaven. Ke konci už to byl spíše panický pokus Bayernu o útok, který ale neměl nápad ani sílu na zvrat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund642019:514
2.Bayern Mnichov641112:513
3.Hertha BSC641112:713
4.Borussia Mönchengladbach632112:911
5.Werder Brémy632111:811
6.RB Lipsko632110:911
7.VfL Wolfsburg623110:99
8.FC Augsburg622211:98
9.1. FSV Mainz 0562224:48
10.1. FC Norimberk62227:108
11.Eintracht Frankfurt621310:107
 TSG Hoffenheim621310:107
13.SC Freiburg62139:137
14.Bayer Leverkusen62047:136
15.Fortuna Düsseldorf61235:95
16.VfB Stuttgart61235:105
17.Schalke 0461053:93
18.Hannover 9660245:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
.13

Ondro

Hra naozaj tak dobre, ci mu to tam teraz pada?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hrá slušne a padá mu to tam aj lebo má dobrý výber miesta + včera nabehal možno najviac zo všetkých. Ale stále v medzihre čakám od neho viac.

Reagovat
blackhawk88

Hertha Duda zasluzene 3 body ostavaju v Berline..slaby vykon Bayernu a Boateng by sa mal nad sebou zamysliet, dnes ako keby nebol myslienkami na ihrisku .. pekne ho posadit na par zapasov na lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

Poklona Kolnovi,který jako jediný v Kicktippu tipnul výhru Herthy!

Reagovat
Rudnevs

Nj, občas sa vyplatí aj ísť do rizika... Inak mohli by ho skúsiť odbanovať, celkom by ma zaujímalo, že akým spôsobom by diskutoval teraz.

Reagovat
.13

dnes to musel tipnut snad kazdy, kto vie, ze buduci tyzden je LM a Bayern neni tak suverenny ako minule roky

Reagovat
smazaný uživatel

A to soudíš podle čeho? Až na poslední dva zápasy vždy v zápasech dominoval.

Reagovat
.13

Sudim to podla toho, ze ma celkom rozsiahlu marodku a na rec bola iba o zapase na Herthe, tam mi neprisli az tak presvedcivi posledne sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo, Pekarík sa do základu very tak skoro nevráti.Lazaro je fakt klasa.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hlavne musí byť zdravý

Reagovat
smazaný uživatel

Když bych to měl na někoho hodit, tak kromě Boatenga by to byl Sanches, po té co začal nastupovat tak z perfektního stroje se stal bordel. On není špatný fotbalista, ale to jeho řešení situací je tragické. A jestli bude dostávat minuty na úkor JaviMara, Leona a Thomasa, tak budu nasraný. Jo a Robben je slušně v hajzlu, na začátku sezony ho zachránila občas levačka, ale u v tu dobu hrál špatně, na rozdíl od Ribéryho se se ztrátou rychlosti ještě nevyrovnal.

Zápas se mi líbil, Hertha se podle mě zbytečně zatáhla druhý poločas.

Reagovat
Inter Eterno Amore

jak zbytočne, keď nedostali gól ?

Reagovat
cubazi

Duda

Reagovat
db18

"Keine Stress" Jen doufám, že brzy začne šance dostávat Javier

Reagovat
Arne

Tutově... Ta trojka, co vyběhla včera, je fyzicky hodně slabá.

Reagovat
raduinho

Kein Stress.

Reagovat
db18

Však já vím. Proto ty uvozovky - to je zase vytaženo z české sekce.

Reagovat
raduinho

Ajo takhle

Reagovat
PavlíčeQ

Včera jsem poprvý v životě vyrazil na Bundesligu a zrovna nás musela Hertha porazit po víc jak 9 letech, tomu říkám pech První poločas se mi z naší strany docela líbil, ač jsme ho paradoxně prohráli 0:2. Měli jsme tam docela dost náznaků hlavně přes levou stranu, nic se nám ale nepodařilo dotáhnout do gólu a Hertha naopak ze 2 šancí 2 góly. V druhým poločase to pak z naší strany byla větší a větší křeč a Hertha se už jen soustředila na to, aby to nějak ukopali do konce. I přesto to ale byl super zážitek, téměř 75 000 diváků, pěkná atmosféra, u vstupu žádný fronty ač už se tam v tý době hrnulo docela dost lidí a navíc mě překvapily i lidový ceny ve stáncích - klobása za cca 2,5 eura nebo currywurst s hranolkama za cca 4,5 eura A někdy v budoucnu do Allianz arény

Reagovat
JackDaniels.

Bolo vidno Ondreja pocas zapasu?

Reagovat
smazaný uživatel

To by bolo asi dosť na hovno, keby z tribúny nevidel na hráčov

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern včera velmi zklamal Dlouho jsem nevidel tak chaotickou hru ze strany Gigantu a hlavně 2. goly předal Bayern Hertě na zlatým podnosu!!! Kovač ted zažije to,co nikdy a nikde nezažil-mega tlak na svoji osobu!!! BAYERN nesmí prohrávat Lewandowski se taky nemůže trefit

Reagovat
Rudnevs

Tie tvoje príspevky, to je niečo neskutočné...

Reagovat
AndR

Mně se na tom hrozně líbí, že za těch snad 10 let, co to píše, se vůbec nezměnil jeho styl psaní

Neskutečná stálice

Reagovat
Jardman

Já si do teď myslel, že je to děcko a on tady funguje už 10 jáhrů?

Reagovat
bayern987

Reagovat
Frick

http://www.oddsportal.com/soccer/germany/bundesliga/hertha-berlin-bayern-munich-fkjKsmik/

Vysvětli mi někdo ty kurzy? Jako jasně, Bayern má sílu, ale pořád to byl první tým na hřiští druhýho, kterej na něj ztrácel jen tři body, navíc Bayern už proti Augsburgu ukázal, že dokáže klopýtnout.

Reagovat
Liquid

Lipsko půjde na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný zápas dvou naprosto ale naprosto odlišných poločasů. První jsme zaslouženě prohráli 2:0 a druhý vyhráli 4:0. Šílenost.

Favremu dokonale vyli všechny 3 střídání. Sancho, Dahoud a Paco všichni měli obrovský podíl na tom skvělém comebacku. Sancho je klenot, pokaždé když příjde hraje skvěle. Marco klasika. Dahoud dnes oproti Delaneymu o dost lepší... snažil se riskovat a dnes mu to vycházelo.

Dnes musím znovu i pochválit Hakimiho - vypadá to, že Piszczeck si musí udělat pohodlí na lavičce

jo a btw. jaký je to rozdíl mít na hrotu útočníka v podání Paca oproti tragickému Phillipovi.

Spitzenreiter, Spitzenreiter.. hey, hey!!!

Reagovat
Martas30

Tak snad už ho konečně bude stavět od začátku, jinak druhý poločas skvělý výkon

Reagovat
Centrofixka

Nevidel som zápas, ako hral Zagadou?

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu skvěle. Oproti Akanjimu má dobrou rozehravku a je o něco rychlejší. Nebál se, nezmatkoval.. respekt. Na to, ze naposledy hrál v dubnu, tak teď ty 2 poslední zápasy fakt dobre výkony.

Reagovat
Centrofixka

To som rád, Akanji, Diallo, Zagadou, Toprak, vyzerá to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní souhlas, Zagadou byl dneska v obraně nejlepší. Včas vystupoval, výborně rozehrával, na svou výšku je poměrně rychlý a hlavně má klid na balonu. Fakt super.

Reagovat
Rudnevs

Videl som len druhý polčas a pozeralo sa na to parádne... Istú dobu Leverkusen chodil i do nádejných protiútokov, tam mala Borussia trochu šťastie, že tam nič nepadlo. Nakoniec však Bayer buď stratil sily alebo to poňal až príliš defenzívne, to ich stálo zápas.

Nechápem jednu vec - čo tam zmýšľal Hradecky pred tým štvrtým gólom... Pochopil by som, keby šiel do pokutového územia sa postaviť na roh a so svojou výškou zvýšiť šancu na gól, ale on tam šiel len tak nejak polovične a stál niekde pred pokutovým územím, kde nemal šancu svoju výšku zúžitkovať.

Reagovat
vladino10

takze hovoris, ze dortmund hral super?

ja debil som to po prvom polcase vypol ( ), prislo mi to ako taka trochu nudna takticka bitka v ktorej dortmund zasluzene prehraval..to bayer hral dobre, mali tam nejake pekne kombinacie..vyzeralo to, ze si to v druhom polcase ustrazia s prstom v zadku..

Reagovat
Rudnevs

Jj, v druhom polčase hral Dortmund parádne... Zo začiatku druhého polčasu hral veľmi dobre i Leverkusen, mali tam nejake šance, trebárs Havertza vychytal Bürki alebo Volland trafil tyč, bol to taký pekný futbal, šance pre oba tímy, hralo sa v dobrom tempe, následne však už hral skôr iba Dortmund a Leverkusen začal opäť hrať až po Pacovom góle na 2:3.

Reagovat
smazaný uživatel

V druhé půli jsme Leverkusen přehráli v ofenzivě, a to i díky dobrým střídáním.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní souhlas. První půle byla bídná, hlavně mi přišlo, že jsme propadali ve středu pole, proto asi střídal Favre Delaneyho. Kde mám ale trochu jiný názor, je Dahoud. Na můj vkus zkazil fakt dost balónů a měli jsme štěstí, že Bayer neproměnil nějaký z těch brejků.

Střídání dnes opravdu na výbornou (až na toho Dahouda, podle mě), dneska se mi nelíbil Pulišič, přihrával pády, rozhazoval rukama a 1 na 1 proti Wendellovi neudělal skoro nic. Sancho se mi nelíbil jako střídající proti Hoffenheimu, ale dneska to byl v podstatě opravdu on, kdo otočil zápas.

Obrana zahrála dle mého zase dobře, i když ty góly byly po zmatcích. Hodně se mi líbil Zagadou a líbil se mi i Diallo na beku, tohle je podle mě dobrá varianta. No a Hakimi opravdu super, měl tam pár špatných přihrávek, ale líbí se mi, jak se tlačí dopředu. Máme na něj opci? Jestli ne, tak je to zase největší nonsense. Vzít hráče na dvouleté hostování, rozehrát ho a pak vrátit.

V záloze dneska opět velice dobře Witsel, neprohraje v podstatě souboj, hraje dobře pozičně. Pulišič dneska slabší, oproti Sanchovi to bylo znát. Reus tradičně výtečný a Larsen se mi začíná líbit čím dál tím víc. O zmaru Philippa se snad už nebudu ani rozepisovat, pokud není schopný dát za šest kol góla, nemá tam dle mého co dělat. Upřímně nechápu, proč nehrál Paco od začátku, když je zjevně fit. Okamžitě totiž ukázal, jak to má vypadat, stál na správných místech, otevíral prostor ostatním a byl hladový po gólech. Příkladem budiž ten sprintový náběh při prvním gólu.

Byť byla první půle nic moc, tak nějak jsem po tom, jak jsme nastoupili do druhé půle, věřil, že to otočíme, což se mi za poslední dva roky úplně nestávalo. V druhé půli jsme Leverkusen fakt přejeli ofenzivně.

Dneska nejlepší trojka: Reus, Paco, Zagadou (+stabilně hrající Witsel)

Tři nejhorší: Philipp, Dahoud, Pulišič

Reagovat
vladino10

nemate nic- rozohrate ho, ak bude dobry, tak si ho real vezme zadarmo len tak naspat a nasledne ho za poriadnu palku preda niekomu inemu..alebo zapracuje do vlastneho kadra..

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tohle prostě nepochopim.

Reagovat
vladino10

Jop, pochopím ak by ho rozohrával niekto zo spodku alebo stredu tabuľky, ale tím ktorý hráva ligu majstrov a zrejme má aj ambície konkurovať v lige bayernu..

Pri michym som tomu rozumel, bolo treba narýchlo v zime zohnať hrot, ale teraz s hakimim nerozumiem ani ja..

Reagovat
Rudnevs

Teraz som trochu pátral a zistil som, že napriek tomu, že tú výkupku skutočne nemá, má Dortmund jedno zaujímavé právo - v prípade, že by ho po návrate z hosťovania chcel Real predať, bude Dortmund informovaný o každej ponuke a bude mať možnosť ju prebiť. Samozrejme to nie je tak výhodné ako tá výkupná klauzula, ale asi lepšie než nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund má opět super mladíky a kolem nich zkušené hráče...to vypadá na úspěšnou sezońu....Pulišič, Philipp, Larsen, Dahoud, Sancho.....postupně se je podařilo získat, zapracovat a jejich výkonnost půjde rapidně nahoru...

Reagovat
smazaný uživatel

ten Phillip tam si asi nevidel ziadny zapas co ?

Reagovat
Rudnevs

Čo sa týka toho Philippa, tak tam neviem, no... V Dortmunde ma zatiaľ nikdy nespresvedčil, je taký nemastný neslaný a tá pozícia útočníka mu nesedí, súhlasím s LM, že medzi hrou s ním a hrou s Pacom je obrovský rozdiel.

Skôr by som doplnil Akanjiho, Dialla a Hakimiho, ten sa ukazuje veľmi dobre, len u neho je blbé, že Borussia prakticky nevychováva hráča pre seba, ale pre Real... Som mimochodom zvedavý, či v najbližšej dobe dostanú šancu i nejaki ďalší mladíci ako trebárs Gomez alebo Burnic. Keď už sme pri tých mladíkoch, tak zrovna dnes som si spomenul na Passlacka, je veľká škoda, že sa zatiaľ nedokázal presadiť a momentálne to s ním nevyzerá najlepšie... Nedávno som čítal, že v Norwichi sa na jeho poste vytiahol nejaky mladík, ktorý je mladší a patrí Norwichu, čiže tam to bude mať tiež ťažké, i napriek tomu, že ho trénuje bývalý tréner BVB II.

Ale inak súhlas, že Dortmund vyzerá zatiaľ veľmi dobre, oveľa lepšie než som si myslel, v lete som bol dosť skeptický...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, souhlas. Philipp prostě hrát nemůže. Mně se nelíbil nikdy a ten letošní zmar to ještě víc umocňuje. V zimě bych přivedl jako dvojku za Paca někoho jiného, protože on nemůže hrát ani na křídle, kde navíc máme ještě větší konkurenci. U toho Hakimiho si nejsem jistý, jestli tam nějaká opce je, nebo ne.

Taky jsem se na začátku sezóny trochu bál, ale zatím to vypadá opravdu dobře. Dobré je, že teď máme každý post v podstatě zdvojený a to poměrně kvalitně (kromě hroťáka). Za mě zatím nej sestava nějak takhle:

Bürki - Hakimi, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney (Dahoud) - Pulišič, Reus, Larsen - Paco

Reagovat
Superme

Weigl? Guerreiro? Ten Witsel by mi tam pil krev i kdyby byl na tribuně

Reagovat
smazaný uživatel

Witsel aktuálně hraje podle mě dobře. Já si opravdu myslím, že to byl dobrý nákup, hraje dobře pozičně, neztrácí, vyhrává hlavy a i směrem dopředu dokáže vymyslet. Tam je právě největší slabina Weigla, protože moc finálních přihrávek nedá. Guerreiro asi jo, ale dneska Diallo na tom beku opravdu super. Ale máš pravdu, že když bude zdravý a vrátí se do formy, bude hodně platný a pak bych viděl Dialla místo Akanjiho vedle Zagadoua.

Reagovat
Superme

Já jsem na Witsela prostě alergický, takže je mi jedno jestli hraje dobře nebo ne (to přiznám bez mučení) Radši tam uvidím Wiegla (případně i Dahouda). Doufám, že v průběhu sezony se do základu zase dostane on.

Reagovat
Superme

Obrana je naopak slabá stránka.

Naopak Larsen je fakt top a celkově ty křídla jsou až nečekaně dobrá (a tam patří i Philipp.. to nebude nikdy hroťák). Snad dostane prostor ještě Gomez... na jeho pozici by ten prostor měl být

Uvidíme jak to bude dál. Každopádně snad si udrží formu Marco a Paco.

Reagovat
smazaný uživatel

Slabá? Po dvou letech mi právě naopak přijde, že jsme konečně dozadu stabilní. Velkou zásluhu na tom má stroprocentně hlavně Favre, jehož týmy byly tradičně do obrany dobré. Philipp se mi snad nikdy nelíbil ani na tom křídle a hlavně, přes koho by tam měl jít? Larsen hraje dobře, Pulišič je top, za nimi je připravený Sancho, na křídle může hrát i Reus. Já pro něj v tomhle týmu prostě místo nevidím.

Reagovat
Superme

Ano je slabá. Z dlouhodobého hlediska v ní nemám prostě důvěru. Přál jsem si v létě Starka a napravo Weisera. Bohužel ani jeden nepřišel.

Neříkám, že je tam pro něj teď místo. Jen říkám, že to hroťák nikdy nebyl a nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Weiser by byl super, to je fakt. Ale letos mám fakt pocit, že jsme na tom lépe. Netrnu při každém protiútoku soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

letos je pravdou, že se mu nedaří..ale minulou sezónu byl celkem držák...myslím si, že to v Dortmundu vidí podobně, proto se mu snaží ještě dávat šanci...ale každou chvíli už může být ze základu odstaven...uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zač ten Larsen?

Reagovat
smazaný uživatel

Klenot... měl docela smůlu na zranění, tak proto jsi o něm možná dosud moc neslyšel. Z vlastní mládeže - součást toho talentovaného ročníku 98.

Má skvělý pohyb a zakončení a nebojí se 1 na 1. Je stále ještě mladý. Mám pocit ze ho a Pulisice dělí jen par dnů. Čeká ho velká budoucnost, pokud bude mít více štěstí se zdravím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Superme

Reagovat
Jeňa

Velký pro Der Club zato, jak zareagovali na ostudu v Dortmundu

Hodně důležité 3 body

Reagovat
Rudnevs

Lautern Dnes proti Lotte veľmi dôležitá výhra...

Naopak Braunschweig dostal štvorku už i od posledného Meppenu, tam to nevyzerá vôbec dobre... Ich pád do tretej ligy mi nejako nevadil, ale z tretej by zas spadnúť nemuseli. Brankár Engelhardt je obrovská neistota, chyboval už proti Lauternu, ten prvý gól proti Meppenu bol chytateľný a ten druhý ide jednoznačne za ním. Aj komentátor z Telekom Sport vravel, že má strach pri každej strele, ktorá na Engelhardta ide. Asi i pre neho, už len kvôli tomu tlaku, by bolo najlepšie, aby si na najbližšie zápasy sadol a šancu dostal Bangsow.

Pedersen to má veľmi nahnuté, je to sympaťák, ale toto zatiaľ nezvládol... Na Sportschau spomínali, že už sa špekuluje o príchode Uweho Neuhausa.

Reagovat
smazaný uživatel

Až večer jsem zjistil,že to bylo jen o gól,minutu před koncem jsem to přepnul na BL-Konferenz... Spíš jsem čekal,že jim přidají ještě třetí

Fanouškům Braunschweigu fakt nezávidím.Jeden rok hrají o postup do Bundesligy,další sestoupí do třetí ligy a teď jim hrozí sešup do Regionalligy...

Reagovat
Rudnevs

Kde si to pozeral? Ja som to hľadal na SWR, ale tam dávali Karlsruhe... Ten gól Lotte v závere bol inak vraj z ofsajdu.

Jj, s tým Braunschweigom je to šialené, keby sa zišli okolnosti trochu ináč, tak vtedy mohli postúpiť a teraz to mohlo byť úplne inak... Ja som im ten postup strašne neprial, naopak som veľmi chcel, aby postúpil Hannover, medzi týmito dvoma to bolo tesné. Celkovo Braunschweig moc nemusím, ale zas zostup do Regionalligy by som im moc neprial, podľa mňa je to klub tak akurát na vrch tretej a spodok druhej ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

V televizi to nebylo,začátek jsem poslouchal na http://streams.rpr1.de/fck-128-mp3 a pak jsem našel na Sportlemonu přenos z Telekom-Sport.

V Braunschweigu asi dojde k nějakým změnám,možná vymění trenéra a třeba je to nakopne,další sestup bych jim taky nepřál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Braunschweig pije pohár hořkosti až do dna... Dnes vypadl ve třetím kole Verbandspokalu na hřišti Drochtersenu (ti co hráli v prvním kole DFB-Pokalu s Bayernem) na penalty...Jsem zvědav,co se tam teď bude dít.

Btw. Lautern v suchém triku na hřišti Idar-Oberstein 7:0

Reagovat
Rudnevs

Lautern pekne

Jeden z fanúšikov Braunschweigu na klubovom fóre: “Herr Doktor, herr Doktor, ich bin geheilt!!

Warum? Es tut gar nicht mehr weh.” Ja som na nich taktiež zvedavý, podľa mňa je dosť možné, že nakoniec budú mať problémy i so záchranou. Aspoň už priviedli poriadneho brankára, ktorým je Lukas Kruse (prichádza ako voľný hráč, chytával trebárs za Paderborn).

Ako som už spomínal, podobne svojho času dopadol Aachen, tí spadli z druhej a hneď vzápetí i z tretej... Nedávno som si opäť raz pozrel Bundesliga Klassiker 06/07, to bola (zatiaľ) posledná sezóna Aachenu v BL, hral tam trebárs Schlaudraff, Dum alebo Ibisevic a trénoval ich súčasný tréner FCK. Niekde som čítal, že i potom ako spadli, tak v druhej BL hrali taký celkom dobrý futbal a vďaka klubovým farbám a tomu, že ich trénoval bývalý tréner rezervy Dortmundu Hyballa (ten je teraz mimochodom v Dunajskej Strede), to bol taký “druholigový Dortmund”. Prial by som im postup, je to veľmi tradičný klub, navyše to nové Tivoli je parádné, na takom štadióne by sa nemala hrať Regionalliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Aachen taky pěkně zapadnul...Pamatuju si je i v pohárové Evropě,dostali se tam tenkrát díky prohře ve finále Poháru DFB tuším s Bayernem a hrál za ně i bývalý útočník HSV Holanďan Erik Meijer. Ten stadion by si tu 2.ligu zasloužil,ale už se tam plácají dost dlouho a dostat se zpátky pro ně nebude jednoduchý.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Erik Meijer, ten tam neskôr robil i manažéra... Hral tam taktiež trebárs Simon Rolfes a už spomínaný Schlaudraff, ten to odtiaľ dotiahol až do Bayernu. Dobrú robotu pri tom ťažení za Európou a postupe do BL odviedol Schmadtke, za jeho čias boli bez dlhov a urobil ta dobré prestupy, on zatiaľ všade odviedol dobrú prácu, akurát všade mal veľmi rozpačité konce - či už v Aachene, v Hannoveri alebo v Kölne.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fakt,že vždycky končil tak nějak divně...Jakpak asi bude jednou končit v Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě ve Wolfsburgu

Reagovat
andycek1

Ja som sa dneska prekvapivo dostal k zápasu Dortmundu snáď po roku a pol a nechápal som Zagadou, Akanji, Diallo a Hakimi to keď si spomeniem kto tam bol rok dozadu a zrazu takéto uspechy majú. Inak nechaoemu čo sa stalo s Weiglom a Guerreirom veď 16/17 dva supertalenti ktorí majú ťahať BVB nazad hore, som zvedavý čo Gotze po návrate či bude rád za lavku a čo Toljan a Toprak, ja som absolútne neveril BVB a teraz pod Favrem nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Götze není zraněný, ale prostě se Favremu nevejde ani na lávku. Guerreiro měl zranění, do sestavy se nejspíš brzo vrátí. Weiglovi přišel konkurent v podobě Witsela, který teď hraje pravidelně velmi dobře. Se stoupajícím počtem zápasů bude Favre dávat určitě šanci oběma.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario je údajně "nemocný"

Reagovat
DieFohlenBMG

2:0 je nejhorší stav, už to ví i Bayer

Reagovat
Rudnevs

V Doppelpass teraz majú zaujímavú otázku a tému, preto to hodilm i sem - myslíte, že BVB má na to, bojovať o titul a že bude boj o titul tento rok zaujímavý?

Reagovat
smazaný uživatel

Eine Schwalbe macht noch kein Frühling

Ale samozřejmě bych byl pro!

Reagovat
Rudnevs

Vidím to úplne rovnako...

Teraz v Doppelpasse inak veľmi zaujímavá scéna, keď tam asi vtrhli nejaki fanúšikovia, ktorí tam začali hádzať papierové peniaze a skandovať “Fußballmafia DFB”.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Zrovna tam ale z DFB nikdo není... Asi příspěvek do Phrasenschwein

Reagovat
db18

+ teda doufám, že se Werderu a Herthě povede postup do LM. (teď to tam mají postavené rozumně, tak věřím, že by je to nepoložilo jako kdysi...)

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by stačilo o ten titul trochu zabojovat.

Celé Německo vodá po tom, aby byl boj o titul trochu napínavější, zajímavější... vlastně aby to vůbec byl "boj"! Jako fanoušek Dortmundu bych se zcela uspokojil s tím, kdybychom Bayernu mohli konečně už zase trochu dýchat na záda.

Nevadilo by mi, kdybychom skončili na druhém místě o 3-6 bodů nebo tak. Hlavně ať jsme konkurenceschopní a bude to aspoň trochu drama na čele.

Prospěje to nám, prospěje to celému německému fotbalu a obzvlástě by to prospělo Bayernu samotnému, který by pak v pozdější fázi CL nemusel být z formy

Reagovat
JozkokozleJ

Ono to je zacarovany kruh. Ak nebude Bayern doma vyrazne dominantny, neznamena to, ze siel kvalitou dole? A teda, ze v LM nie je top aspirant na titul? Samozrejme, idealna je situacia, ze ostatni dozenu Bayern, nie, ze Bayern klesne. A ja sa priznam, ze skor sa obavam druhej varianty.

Reagovat
vladino10

Tak tie posledné roky bol Bayern taký výrazne dominantný čiastočne aj preto, že Dortmund stracal body doslova kde mohol..veď poslednú dobrú sezónu v BL mali pod tuchelom v jeho prvej sezóne..

A v LM sme top aspirant na titul od sezóny 13/14 a nakoniec sme vždy vypadli na prvom silnejšom súperovi (až na Juventus s odretými ušami), takže..to "top aspirant" je iba fráza bez ktorej sa ako fanúšik bayernu zaobidem..kvalita tam stále je a v zásade na lm stačí aby v marci vyletela forma hore- to nám forma vždy okolo marca padla dole o dve triedy (až na minulú sezónu, tam sme mali na to vyradiť real a aj sme ho vyradiť mali), zranila sa polovica kádra atď..

Takže v zásade si myslím, že tie kluby z druhého sledu dokážeme vyradiť v LM hocijak a s tými klubmi prvého sledu aj tak pravidelne vypadávame, cize..

Na LM nepotrebujeme nejakú nálepku top ašpiranta, stačí dobrá forma na jar a zdraví hráči..

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa nie. Druhé miesto môžu kľudne ukopať, ale nemyslím, že boj o titul bude tento rok aktuálny a Bayern to zvalcuje ako každý rok. BVB je príliš závislé na Reusovi, ten ak vypadne, tak spadne celá ofenzíva. Samozrejme, budem rád, keď sa budem mýliť, ale nejak tým mladíkom na konzistentnú sezónu ešte neverím...

Reagovat
Logan

Čistě papírově na to má, i vzhledem k tomu, že nikdo pořádně neví, jak svou pozici zvládne Kovač (zatím zvládá celkem dobře).

Individuální kvalita je pořád na straně Bayernu, hlavně zkušenosti, ale pokud vydrží zdravej Marco, Paco a stopeři, myslím, že se můžeme pohybovat hodně vysoko.

Včera bylo ohromně znát, když jsme konečně zase měli útočníka kterej ví, co má dělat a navíc je hladovej. V zimě bych se určitě zaměřil na to prodat nepotřebné hráče (Rode aspol) a přivést ještě jednoho útočníka k Pacovi, Philipp tam prostě hrát nesmí...

Reagovat
db18

Tedesco

Reagovat
HSV1887

Jsem radsi mel koukat 90 do zdi nez cumet na dnesni derby, tri zapasy bez golu, zas zaciname hrat to nase hovno jen s tim rozdilem, ze nejsme na dne tabulky..

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg mě dneska bavil,Max-Caiuby-Gregoritsch a samozřejmě Finnbogason,po dlouhé pauze si jen tak přijde dát hattrick... SCF si to vyžral až do dna,ale jede se dál

Reagovat
Rudnevs

Tebe ten Augsburg v poslednej dobe nejak učaroval, pozerám, že si si ich dal už i do obľúbených... Ja som ich v podstate nikdy moc nemusel, vždy mi prišli ako taký nezaujímavý klub, s ktorým sa nespája žiadna spomienka z histórie, v podstate to isté, čo Sandhausen alebo Heidenheim v 2. Bundeslige. Na jednu stranu mi nejak extra nevadia, na druhú stranu je to jeden z tých klubov, ktorý by som v kľude vymenil za nejaky z tých echt klubov typu Dynamo, Lautern, Hansa a podobne.

Ale musím uznať, že to tam robia super, za posledných pár rokov sa vypracovali v riadny profesionálny klub so všetkým, čo k tomu patrí a podarilo sa im etablovať v Bundeslige, čo nie je nič jednoduché, kluby ako Darmstadt, Braunschweig a podobne by mohli súhlasiť. Nedávno som pozeral nejaky ich zápas a celkom ma to bavilo, až mi taktiež prišli trochu na chuť a prial som im. Po zápase s Werderom a ten chýbe Giefera hovoril tréner Baum v rozhovore veľmi emotívne, takmer sa tam rozplakal, vravel o tom, že v bráne stojí tiež len človek a že s ním súcití, napriek tomu, že sa musí rozhodovať podľa výkonov. Taktiež mi je na FCA celkom sympatická tá kooperácia s bábkovým divadlom Augsburger Puppenkiste, jak trebárs kapitán hostí vždy pred zápasom dostane divadelnú bábku miesto takej tej typickej vlajky s odznakom. Taktiež majú Torhymne “Eine Insel mit zwei Bergen” zo sfilmovania Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer.

Škoda, že som to dnes nevidel, to mohol byť zaujímavý zápas, zvlášť proti Freiburgu, na ktorého zápasy sa taktiež rád pozerám (a oproti Augsburgu sú ešte oveľa sympatickejší, nedávno bol Freiburg nejakou anketou vybraný za najsympatickejší klub 1. a 2. Bundesligy, som zvedavý, či sa to ich čaro po stavbe nového štadióna tak trochu vytratí)... Dnes som však na futbal po tom nudnom derby už vôbec nemal náladu.

Reagovat
vladino10

ja som im dnes fandil a dokonca si ich veľmi rád pozriem v zápasoch kde hrajú doma- práve kvôli tej torhymne, páči sa mi tá veselá melódia, popri nej pohľad na natesenych divákov, pre mňa je to také pohladenie na duši.. dnes ako bonus ukazovali jednu celkom sympatickú slečnu pri góle caiubyho

Reagovat
vladino10

+ mi boli sympatickí už od časov, keď som bol v najhoršej puberte a mali na dresoch ako sponzora "alko", to som ich pretlacal ako obľúbený tím aj kamošom v krčme pri poldecakoch

Viem, že sú to kosačky alebo dačo také, ale ja som si to alko vtedy vyložil po svojom

Našťastie su tieto temné časy už za mnou..

Reagovat
Rudnevs

Pravdupovediac, nikdy ma nenapadlo pozerať sa na AL-KO v tomto zmysle... Tá Torhymne sa mi taktiež páči, tá melódia bola kedysi v 90. rokoch vo verzii od Dolls United celkom veľký hit - https://youtu.be/eL_Dkly0CBM.

Majú inak i celkom zaujímavú pasáž v hymne, jak sa tam spieva, že “Doch wenn der Ball im Spiel ist, wird die Fahne gehisst, denn wir sind Augsburger...” a fanúšikovia zborovo dodávajú smerom k fans hostí “Und ihr nicht”. https://youtu.be/pBwXpgD6BrA

A v súvislosti s FCA ma napadá ešte jedna zaujímavá vec - práve tu hrával v rezerve kedysi pod istým Thomasom Tuchelom istý mladík menom Julian Nagelsmann, ktorý však kvôli zraneniam ukončil kariéru a aby dodržal zmluvu, tak ho Tuchel poprosil, aby mu robil analýzy súperov. A tak to celé začalo...

Reagovat
Jardman

Ty taky všude hledáš historii

Reagovat
stas87

S Werderom prehrali preto, lebo Werder vytazil z minima maximum a k vyhre im pomohol Giefer. Ale co je mi na FCA sympaticke, tak to je to, ze oni zapas nezabalili ked prehravali o dva goly, stihli kratko po pauze vyrovnat a definitvne nas mohli zlomit, keby Koo premenil tutovku. Lenze prekopol a potom rozhodol Klaassen. Este tam mali jednu sancu po rohu, ked Gregortisch trafil zrd, takze velmi stastne tri body.

Augsburg doma hra jednoduchy futbal, nezdrziavaju sa dlhym drzanim lopty ale priamocaro k branke na tri ci styri prihravky. Co si pamätam, tak vzdy mali kvalitu na krajoch obrany, takze odtial lietali presne centre na utocnika. A tie centre posielali hraci ako Ostrzolek, Verhaegh, Baba alebo Stafyiliis. No a v utoku potom mali Bobadillu, Möldersa, Hahna, Matavza... a to na pohodovu zachranu vzdy stacilo. Väcsina tych podpisov co v minulosti urobili, tak boli za minimum a pravidelne zarabali. Napriklad Essweina kupili za 250 tisic z Nürnbergu a predali ho do BSC za 2,50. Babu kupili za 2,50 a predali za 20 mega. Podobny styl robli Mainz pod Heidelom a obaja doteraz hraju BL a su ich stabilnou sucastou. Takze aj ked sa vo futbalu toci rok od roku väcsie peniaze, som rad za Augsburg aj Mainz, ze tymto sposobom funguju a su schopni posielat hracov do väsich klubov. Bez ohladu na to, ze nemaju za sebou 20+ sezon v BL. Z tohto dovodu prajem Bochumu postup do BL, pretoze to je tiez mancaft, co dokaze vychovat talentov alebo im dat sancu.V mladeznickych repre maju takmer vzdy svojho zastupcu a z regionu v ktorom su, tak robi s mladezou nadstandartnu pracu. Bohuzial, ekonomicky na tom skratka nie su tak dobre, aby tych hracov podrzali a skusili s nimi vykopat postup.

Ale u Augsburgu mi vadi jedna vec. Oni sa prezentuju uplne inak na domacom ihrisku a uplne inak vonku. Vonku casto hraju dost defenzivne, skratka hraju ten svoj blok bez snahy diktovat tempo a spoliehaju sa vyhradne na brejky. Ked im ziadny nevyjde, tak ani gol nedaju a odkopavaju lopty. To aj Werder vonku hra dost odvazne a ked vidi sancu supera zmacknut, tak to urobi. Ale Augsburg nie, ten zaparkuje autobus a len caka na brejk. A potom doma odohra taky zapas ako Werderu ci Freiburgu. Za dv zapasy padne desat golov a clovek si to uzije. Aj tu plichtu na Bayerne ziskali preto, lebo Bayern nebol schopny dorazit ich druhym golom a ukoncit zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Já je dříve taky nemusel,ani když se dostali do evr. pohárů.Až od minulé sezony jsem si jich začal nějak víc všímat a prostě to tak nějak přišlo samo... A sám jsi výše vyjmenoval tolik pozitiv,že je škoda jim nepřát

Reagovat
Jeňa

Alf

Reagovat
stas87

Este by som si dovolil take male bremske okienko...

Po gole na 2-1 v nafdstavenom case vo Frankfurte sa zdalo, ze Rashica si velmi pomohol. Prispel aj k vyhre Kosovoa nad Faerskymi Ostrovami 2-0 a zdalo sa, ze preziva skvele casy. Lenze proti VfB ani proti BSC nebol ani v kadri na zapas. Co sa s nim teda stalo? Podla slov Baumanna je to jednoduche. Rashica je obet toho, ze aktualne mame ten kader do ofenzivy dost naslapany. V podstate je v zostave len jedno miesto volne a vtedy sa rozhoduje, ci si zahra Harnik, Osako alebo Kainz. A este jedna vec ma znepokojuje...Kohfeldt je typ trenera, co podla mna dost neskoro strieda. Väsinou tie zmeny pridu po 75. minute. Je fajn, ze do obrany sa nesiahne, stred zalohy v podstate tiez nie a aj Sahin musi pracovat kazdy trening tak, aby trenera presvedcil ze si zasluzi hrat od zaciatku. Na jednu stranu je to prijemna starost, ze ma trener kam siahnut a moze tak reagovat na priebeh zapasu. Ale na druhu stranu..ti hraci budu casom nespokojni a to moze znamenat negativnu atmosferu v kabine. Möhwald prisiel v lete z Der Clubu a sancu dostal zatial len v zapase proti Augsburgu a aj to len na devät minut. Vysledky mame zatial slusne, takze nie je dovod to tocit a to ani Kohfeldt nerobi.

Sucasny kader je cisto podla kvality stavany na to, aby hral o EL. Ci sa to prejavi na ihrisku je otazne. Ked sa pozriem na tie zapasy, tak sme herne boli horsi v Augsburgu, cast zapasu vo Frankfurte. Inak to bolo herne vyrovnane a vylozene lepsi sme boli proti BSC doma. Tych 11 bodov je velmi prijemnych, neopakuje sa tak minulost v podobe trapnych prehier na uvod a potom znizovanie strat na ostatne timy. Ten zreb je podla mna kluc k tomu, ze sme takto vysoko a az narazime na timov co patria k spicke, tak narazime a spadneme o par priecok dole. Jedine co ma trapi, tak to je situacia v obrane. Ak by vypadol Gebre aj Augustinsson sucasne, tak je tam len Friedl. A ten ked naskocil na jar do zapasov a bol bez hernej praxe, tak to bolo dost vidiet. Aj on by pravidelne potreboval hravat aby sa zlepsoval. Lenze vyndaj Gebreho alebo Ludwiga.. Mozno to vidim prilis cierne ale cakam, ze casom zacnu byt nahradnici nespokojni a to moze urobit problemy v kabine. A do toho je tu este Bartels..co bol do svojho zranenia neodmyslitelna sucast zakladu a moj velky oblubenec. Jeho rolu plynule prevzal Osako a musim napisat, ze si zatial vedie vyborne. Neveril som mu a este viac ma prekvapila cena za ktoru prisiel. Kto si ale Yuyove vykony pamäta v sezone 16/17, tak vie, ze jeho spolupraca s Modestom bola vyborna. A on v tom pokracuje aj v nasom drese. Asi ako kazdy japonec v BL vypomoze v obrane, nie je lenivy na krok a jedina jeho slabina je koncovka.

Teraz v piatok mame doma Wolfsburg a ak by sa podarilo vyhrat, tak mat strnast bodov uz znamena, ze to minimalne na ten stred tabulky po jeseni bude. Dalsie zapasy tam potom je Schalke, Bayer, FSV, Gladbach a SCF. A tieto zapasy naplno ukazu, na co ten tim vlastne ma a kde moze skoncit. Takze zatial mozem byt spokojny s tym, kolko bodov mame a akym stylom sa prezentujeme. Klucom je podla mna zreb, ten nam tento rok konecne doprial superov, ktorych sme mohli porazit a urobit nejaku bodovu seriu a odpichnut sa od toho dna.

P.S.

Kohfeldt zatial na Weseru neprehral. 7-8-0 je jeho bilancia a z Weseru uz superi nevozi tri body tak ako v minulosti.

Reagovat
Rudnevs

OT: Gruev končí v Duisburgu, nahradí ho Lieberknecht...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě dobrý krok,Dokud je ještě čas.

A v Dynamo odstoupilo skoro kompletní vedení...Prý tam byly nějaké rozepře...

Reagovat
Rudnevs

Jj, tiež som o tom čítal, vraj odstúpili na tlak zo strany fanúšikov, ktorým sa nepáčilo, že údajne chceli vyšachovať Mingeho...

Som zvedavý, ako si povedie Lieberknecht... V Braunschweigu odviedol dobrú robotu, ale predsa len, doteraz trénoval len jeden klub, kde trénoval x rokov, ísť do ďalšieho pre neho nemusí byť jednoduché. Kauczinski tiež x rokov bol len v KSC, kde to za tie roky vynikajúco poznal, ale následne v Audi pohorel a v St. Pauli zatiaľ tiež nič moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to vždycky trochu risk a krok do neznáma,ale v situaci MSV dost pochopitelný.Podobně jako Walpurgis v Dynamu.Uvidíme po pár zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

O víkendu jsem byl ve Stuttgartu, připletla se mi do toho i oslava mojich narozenin a jeli jsme v 10 lidech, tak jsem zase po nejaky dobe neco sepsal:

VfB STUTTGART – WERDER BREMEN

O víkendu jsme se vydali do pořadatelský země ME 2024, tentokrát do města Mercedesu, Stuttgartu. Sice jsem v tomhle měste byl naposledy nedávno, v květnu, jenže si toho moc nepamatuju, zápas vychází na den mejch narozenin a navíc jsou ve městě jakýsi místní slavnosti. Nakonec zformujem velmi silnou sestavu v počtu 8 ks, kde jen těžko hledat slabinu. Výjezd začíná už den před odjezdem, jdeme na 1-3 piva a kolem čtvrtý hodiny ráno padne jedno nečekaný rozhodnutí – jeden další člověk se rozhoduje, že teda pojede s náma a tim sílu naší sestavy ještě výrazně zvyšuje.

Bohužel nám nevychází plán dát si 1-3 piva, takže ráno na srazu je bilance spánku následující – 2 ks 0 minut spánku, 1 ks cca 40 minut spánku, 1 ks po kůži, zbytek relativně v pohodě. Hned začneme zpracovávat zásoby alkoholu, protože víme, že alkohol je škodlivej, tak ho chceme všechen vypít, aby už neškodil. Zábava je celou cestu na výši, část lidí sem tam usne a pak konečně dorazíme do Stuttgartu, kde proběhne ubytování na hotelu. Po příchodu na pokoj se vrhneme na zpracování dalších lahví, dokonce jeden z nás se vrhne na bibli a pár minut nám předčítá novej zákon v němčině. Pak se vydáváme na slavnosti. Z metra vylejzáme v centru města, abychom taky viděli něco z města. To je ale tak pěkný, že nám stačí zhruba 7 minut a jdeme radši zpátky do metra. Na slavnostech obsazujeme jeden ze stolů, kde nám nosej jedno pivo za druhym. Já se při cestě z toalety dostanu mezi cizí lidi, který mě berou mezi sebe a ani nevim jak, ale najednou tancuju v kolečku kolem stolu na německou dechovku. Občas probíhaj nějaký ty chorály, obzvlášť známej popěvek o Timo Wernerovi je dost populární. Pak se vydávám hledat svojí oblíbenou atrakci s koňma, to se mi nedaří, následuje návštěva autodromu a odjezd na hotel, což se neobejde bez menších komplikací, protože se mi nějak nechce chodit po nohou, tak je trochu práce mě dostat do taxiku. Proběhne u toho i menší hádka. Na hotelu ještě chvíli popíjíme, zůstanu mezi posledníma dvěma na hotelovym baru, jdu spát a druhej volí taky odchod do postele, což oznamuje sms ve znění „jsem na sedačku, jdu si lehnout“ (nejspíš zasáhnul slovník v telefonu, možná už i nevidomost).

Druhej den po probuzení dáme snídani, která obnáší asi 3 lahve kořalky a doplňuje nás poslední člen sestavy, kterej doráží z Mnichova. Jdeme na vlak a rovnou na stadion, pokračujeme v silnym nasávání. Padne i nápad v 10 lidech napadnout asi 55 domácích, ale pak máme strach, že po pár vteřinách inkasujem, tak od toho radši upouštíme. Po příjezdu na stadion jdeme dlouhou cestu rovnou k sektoru hostů, kde následuje jedno příjemný zjištění. To, že na tom nejsme nejhůř – před vchodem do našeho sektoru leží člověk spící do písmene L. Po nějaký době se probouzí a snaží se projít kontrolama na stadion, ale nemá nejmenší šanci a dostává okamžitou červenou. Nám se daří projít v plnym počtu, což se dá považovat za úspěch. Na stadionu je něco přes 58 tisíc diváků, z toho zhruba 5 tisíc našich fans. Zápas začne a na mě asi v 10 .minutě přiletí dotaz „Brémy jsou ty tmavý?“ Hned na začátku trefujeme z první šance tyč, druhou šanci vyrazí domácí gólman a z protiútoku se dostává domácí hráč za naší obranu, obhodí si Pavlenku a do prázdný brány posílá domácí do vedení. Následuje další tutová šance, jenže Gebre sám před bránou zakončuje vedle. Navíc před půlí dostáváme červenou a vyhlídky nejsou nic moc. Ve druhý půli ale vůbec není znát, že nás je o jednoho míň. Domácí celkem tlačíme, jednu šanci chytí domácí gólman Krusemu, další šanci neproměňuje Maxi Eggestein, kterej trefuje opět tyč. Pak se stane něco neuvěřitelnýho – domácí hráč hodí aut gólmanovi, kterej si ale v tu chvíli upravuje kopačky nebo nevim co dělá, míče se v podstatě lekne a kopne si ho do svojí brány. Tenhle okamžik vstoupí do historie a bude hodně dlouho běhat po internetu. Na stadionu jsem ho z naší sestavy viděl jen já. Každopádně je vyrovnáno. Chvíli po tom máme další šanci, Claudio Pizarro trefuje pro změnu tyč… Bohužel z protiútoku dostáváme gól na 2:1, v závěru se domácí zhruba třikrát řítěj uplně sami na naší bránu, Jirka Pavlenka ale všechno pochytá. Poslední šanci máme znovu my, Nuri Sahin ale z velmi dobrý pozice přestřeluje a prohráváme tak 2:1. Stejně následuje poděkování, protože jsme sice strašně smolně prohráli, ale hrou v deseti jsme si spoustu fanoušků získali, což je znát i z ohlasů v médiích. Škoda. Po zápase následuje návrat na hotel, na cestu radši doplňujeme zásoby ještě jednou vodkou, pak už detailní informace o dalšim dění chyběj a některý věci z průběhu celýho víkendu zveřejnit nejde. V neděli už následuje jen depresivní návrat domu. Překvapivě se mi zase nechce, což se mi nechce nikdy, ale tentokrát se mi nechce vůbec a napadaj mě myšlenky na emigraci.

Každopádně to byl parádní výjezd, fakt jsem se bavil a všem účastníkům patří velký poděkování. Přesto, že šlo teprve o 6.kolo a druhej výjezd, kandiduje to na výjezd nejen týhle sezony. Byl to totiž jeden z nejlepších výjezdů za 11,5 roku, co jezdim na Werder. Škoda je jen tý obrovsky smolný porážky, protože v případě vítězství jsme se mohli posunout na průběžný první místo, což jsem nezažil asi 9 let. Teď 3 tejdny pauza a snad se na hřišti zadaří v Gelsenkirchenu, kde nás čeká další zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele